Muistatko vielä Suomen talouden runsaat vuodet 2000-luvulla? Suomi oli malliesimerkki menestyvästä hyvinvointivaltiosta, jossa kaikki voivat hyvin ja koulutuskin oli huippuluokkaa. Sitten tapahtui jotain, joka käänsi Suomen kohtalon EU:n huippuoppilaasta lähes Kreikan kaltaiseksi rupusakkivaltioksi – tai ainakin siltä tuntuu. Mitä oikein tapahtui?

Minun silmissäni yksi yksittäinen tapahtuma oli kuin lähtölaukaus, jonka jälkeen Suomea ja Suomen taloutta on tietoisesti ajettu USA:n ja Naton syliin. Tuon linjan huipentumana, aivan viime aikoina, valtiovarainministeri Alexander Stubb ilmoitti USA:n olevan Suomen puolustusvoimien tärkein kahden­välinen kumppani. USA:n, jolla on 700–800 sotilastukikohtaa ainakin 63 eri maassa ja jonka tietoinen pyrkimys on hallita koko tunnettua maailmaa niin sotilaallisesti kuin taloudellisestikin.

Kaikki alkoi – tai tuli ainakin näkyviin – syyskuussa 2010, kun Nokian pääjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo erotettiin ja tilalle valittiin Microsoftin johtaja Stephen Elop. Elopin kuuluisa puhe Nokiasta palavana öljynporauslauttana on jäänyt soimaan kuin koko Suomen tunnussävelenä. On hätä ja huoli, on tehtävä mitä tahansa, jotta kaikki saadaan myytyä pois. Siitä alkoi Nokian alamäki, mikä johti matkapuhelimien myyntiin Microsoftille syyskuussa 2013 ja Elopin paluuseen Microsoftin johtajaksi.

Hänen tehtävänsä oli suoritettu.

Etujen turvaamista vallanvaihdoksilla

USA on Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen tietoisesti laajentanut omaa vaikutusvaltaansa Itä-Euroopassa. Vuonna 1997 yksi keskeisistä USAn politiikan luojista Zbigniew Brzezinski kirjoitti kirjassaan The Grand Chessboard: American Primacy and Its Geostrategic Imperatives mm. seuraavasti: ”Ilman Ukrainaa Venäjä ei ole enää euraasialaisen suurvalta.” Tämä politiikka huipentui vuonna 2013, kun Ukraina saatiin USA:n suosiollisella avustuksella ajettua vallankumoukseen, joka seuraavana vuonna johti Krimin kriisiin Venäjän liittäessä sen itseensä suojatakseen omia intressejään alueella.

Koko läntisen maailman tiedotusjärjestelmä tuomitsi Venäjän teon ja Suomi liittyi Venäjään kohdistettuun taloudelliseen ja poliittiseen boikottiin, mikä on edelleen pahentanut vuoden 2008 laman jälkeisen Suomen taloudellista tilannetta naapurin kanssa käydyn kaupan romahtaessa. Samaan aikaan on Suomelle – ja Ruotsillekin – alettu tarjota Naton jäsenyyttä ainoana mahdollisena turvajärjestelynä Venäjän mahdollista aggressiota vastaan.

Kuva: Anthony Freda
Kuva: Anthony Freda

USA:n aggressiivinen pyrkimys ottaa koko maailman taloudellinen ja poliittinen kehitys omiin käsiinsä on kuin näkymätön ”vapauden ja demokratian” tuuli, joka synnyttää tietoisen politiikan kautta vallankumouksia hieman siellä ja täällä alkaen Filippiineiltä ja Kuubasta jo 1800-luvulla. Sama politiikka johti myös Iranin vallankumoukseen 1953 sekä Vietnamin sotaan ja moniin vallan­kaappauksiin Etelä-Amerikassa 1960–1970-luvuilla. Se johti 1990-luvulla Jugoslavian sisällisotaan, 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä Irakin ja Afganis­tanin tuhoamiseen ja aivan viime vuosina ns. Arabi­kevääseen, jossa vuodesta 2011 lähtien vallan­kumouksien aalto kulki läpi Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän valtioiden, johtaen esim. Libyan valtion romahtamiseen ja Syyrian verisen sisällisodan kärjistymiseen. Tämä USA:n politiikka ei näy eikä sitä mikään suuri yhtenäinen rintama tuomitse, sillä suurin osa maailman tiedotusvälineistä on hyväk­synyt sen myös omaksi politiikakseen.

USA:n aggressioiden pyrkimyksenä on useimmiten omien taloudellisten etujen turvaaminen eli tyypillisesti öljy-yhtiöidensä ja muiden ylikansallisten yritystensä vallan voimistaminen sekä oman maailmanhallitsijan aseman turvaaminen. Esimerkiksi Arabikevään vallankumoukset ovat luoneet Euroopan eteläpuolelle erittäin epävakaan tilanteen, mikä on johtanut miljoonien pakolaisten hakeutumiseen Euroopan alueelle. Se heikentää Euroopan ja Suomenkin taloudellista tilannetta ja luo osaltaan kriisimentaliteettia, jonka valmiina ratkaisuna ainakin meille suomalaisille on heittäytyminen USA:n syliin, ”vapauden ja demokratian” nimissä Nokian perässä ”palavalta öljylautalta” USA:n hallitsemaan kylmän taloudellisen ja poliittisen vallanhimon mereen – siinäkö on meidän kohtalomme?

Suomen eliitti hukkasi etsikkoaikansa

Kun Neuvostoliitto kaatui vuonna 1991, Suomen poliittisella ja taloudellisella eliitillä oli etsikkoaikansa. Ei enää tarvinnut kuunnella Moskovan kuiskauksia, tunnustella koko ajan mitä iso itäinen naapuri tahtoi. Tuota peliähän suomalaiset olivat pelanneet varsin taitavasti ja käyttäneet Neuvostoliittoa ikään kuin Suomen suurena siirtomaana, josta tuotiin loputtomasti halpoja raaka-aineita ja jonne vietiin loputtomasti Suomen teollisuuden tuotteita.

Mutta koska täällä oli opittu kuuntelemaan isompien herrojen kuiskauksia, ei nähty muuta mahdollisuutta kuin ohjata Suomi EU:n syliin. Näin tehtiin kaikkien valtiomahtien suosiollisella avustuksella vuonna 1994. Nyt saatiin ruveta kuuntelemaan Brysselin herrojen kuiskauksia. Itsenäisyyden ja todellisen vapauden etsikkoaika oli ohi, sillä Brysselin herrat eivät suinkaan olleet itsenäisiä ja vapaita, vaan hekin kuuntelivat vielä suurempia herroja vielä kauempana lännessä, USA:ssa.

Olihan USA toisen maailmasodan jälkeen käytännössä valloittanut koko läntisen Euroopan, ensin pelastaakseen sen Saksan kynsistä ja sitten suojellaakseen Eurooppaa Neuvostoliitolta, jota USA:n omat voimat olivat voimallisesti tukeneet aivan sen synnystä käsin.

USA:n keppihevosena idän uhka

Tarvittiin perinteinen uhka idästä, jotta Euroopan maat saatiin USA:n talutusnuoraan. NATOn kautta ja kabinettien salaisten keskustelujen avulla Euroopan kohtalo on USA:n käsissä, mitä varmistamassa ovat myös ne yli 100 000 USA:n sotilasta, jotka ovat jatkuvasti sijoitettuna eri puolille Eurooppaa ja erityisesti Saksaan.

Tästä näkökulmasta katsottuna on luonnollista, että USA ja Nato tekevät kaikkensa saadakseen Suomen ja Ruotsinkin haltuunsa. Vai tarvitaanko enää mitään, kun USA:n sotajoukot jo nyt voivat kutsua itsensä harjoittelemaan Suomen rajojen sisälle? Mitä sanoisimmekaan, jos venäläiset ilmoittaisivat haluavansa tulla harjoittelemaan Suomen puolelle? Suo siellä, vetelä täällä!

”Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku”, sanoi vielä itsenäisen Suomen presidentti J.K. Paasikivi. Suomi on Venäjän naapuri, ja tulee aina olemaan. Haluaako Suomi todella olla USA:n johtaman EU:n rajamaa ja puskurivyöhyke viholliseksi uskottua Venäjää vastaan?

Suomen itsenäisyys kasvoi Venäjän suuriruhtinaskuntana 1800-luvulla. Jo silloin Suomella oli taloudellisesti ja teollisesti edistyneempänä ja itsenäistyvänä kansakuntana mahdollisuus käyttää Venäjän loputtomia raaka-aineita ja markkinoita oman vaurautensa kasvattamiseen. Tilanne oli suunnilleen sama toisen maailmansodan vihollisuuksien laannuttua: Suomi kasvoi Neuvostoliiton kyljessä sen taloudellisia ja poliittisia kuiskauksia kuunnellen. Ja kolmannen kerran olimme suunnilleen samassa asemassa ennen kuin Ukrainan lännestä kasvatetulla ja johdetulla kriisillä saatiin Venäjä ja Putin jälleen perinteiseen vihollisen ja uhan rooliin.

Tämä johti niin Suomen ja Venäjän kaupan romahtamiseen ja vahvisti sitä pitkittynyttä lamaa, joka alkoi 2008 pankkikriisistä ja jatkui Nokian alasajolla. Kenen etua kaikki tämä ajaa? Kenen syliin Suomea ajetaan? Mitä meille tarjotaan ratkaisuna talouden lamaan? Kaikki vastaukset kertovat USA:n tahdosta ja sen politiikkaa ja taloutta hallitsevan kylmän voitontavoittelun vapaudesta saattaa kaikki maat ja kansat demokratian nimissä ylikansallisten yritysten vallan alle.

Kun kaikki maat ja kansat on saatu vapautettua kaikesta itsenäisestä tahdosta, jäljelle jäävät vain nukkehallitsijat, joita niistä riippumattomat ylikansalliset yritykset johtavat omien mistään inhimillisestä piittaamattomien etujensa mukaisesti.

Tätäkö me täällä Suomessa todella tahdomme?


Klaus_RahikainenKlaus Rahikainen on Ahvenanmaalla asuva kirjailija ja elämäntutkija.

Kuvataiteilija Anthony Fredan sivusto on osoitteessa anthonyfreda.com. Vastavalkea kiittää häntä luvasta teostensa käyttämiseen.

23 KOMMENTTIA

 1. Mistä saakka NSA on ollut Suomen kansallinen turvallisuusviranomainen?

  http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=41940&contentlan=2&culture=en-US

  ”Kansallinen turvallisuusviranomainen

  Kansallinen turvallisuusviranomainen toimii hallinnon valtiosihteeri. NSA on vastuussa:

  ohjata ja valvoa, että kansainväliset luokiteltuja tietoja on suojattava ja käsiteltävä sen mukaisesti
  koko valtionhallinnon
  yrityksissä ja virastojen, jotka käsittelevät tietoja, jotka on luokiteltu kansainvälinen
  koordinoida Nimetyt turvallisuusviranomaisten (DSA) ja National Communications Security Authority (NCSA)
  Suomen edustajana kansainvälisissä konferensseissa tietoturvallisuutta
  neuvottelee kahden- ja monenvälisen tietoturvan sopimukset
  antaneen Henkilöstön luotettavuusselvitys Sertifikaatit (PSC Certificate) kansainvälisestä yhteistyöstä”

  • Teksti löytyy myös Ulkoasiainministeriön suomenkielisiltä sivuilta:

   ”Kansallinen turvallisuusviranomainen (National Security Authority, NSA) toimii erillisenä yksikkönä ulkoministeriössä valtiosihteerin alaisuudessa.

   Kansallisen turvallisuusviranomaisen tehtävä on kansainvälisen tietoturvallisuusvelvoitelain mukaisesti ohjata ja valvoa, että Suomelle toimitettu kansainvälinen turvallisuusluokiteltu tieto suojataan ja sitä käsitellään asianmukaisesti.”

   ”Kansallinen turvallisuusviranomainen

   koordinoi määrättyjen kansallisten turvallisuusviranomaisten toimintaa ja työskentelee yhteistyössä niiden kanssa.

   antaa kansainväliset henkilöturvallisuustodistukset (Personnel Security Clearance, PSC) ja yritysturvallisuustodistukset (Facility Security Clearance, FSC) sekä käsittelee vierailulupapyynnöt (Request for Visit, RfV). FSC- ja RfV-kysymyksissä ota yhteys NSA@formin.fi.”

 2. OLISI HETI SELVITETTÄVÄ MITÄ OHJUSJÄRJESTELMIÄ USA TOI SUOMEEN. ONKO HELSINGISSÄ AMERIKKALAISIA YDINOHJUKSIA KUN RADIOAKTIIVISUUS OLI YLI TUHATKERTAINEN SALLITTUJEN NORMIEN? KUINKA SUOMI VOI OLLA ITSENÄINEN KUN USAN SOTILASKONEISTO ON MAAMME RAJOJEN SISÄLLÄ .

  • Tämäkin on totta, mutta erityisesti kannattaa katsoa taivaalle. Millaisia vanoja siellä nykyään on? Terveisiä vaan Keski-Euroopasta, missä taivas on yhtä ristikkoa tätä nykyä.

   • Niitä kutsutaan yleisesti tiivistymisvanoiksi tai tiivistymisjuoviksi.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiivistymisjuova

    Aivan täysin normaali arkinen, lentokoneen pakokaasun vesihöyryn tiivistymiseen liittyvä ilmiö mitä on tavattu Euroopan taivailla niin kauan kuin on ollut lentokoneitakin. Eli ei syytä paniikkiin. Tässäpä mukaan pari esimerkkiä toisen maailmansodan ajoilta:

    https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/4c/66/b4/4c66b4327092875b63ebead604e3873b.jpg

    http://www.globalaviationresource.com/v2/wp-content/gallery/d-day-pt-5-allied-air-plan/fds.jpg

    • Ensimmäinen työpaikka 17 vuotiaana kymmeniä vuosia sitten oli lennosto. Lentokoneen normaali ”vesihöyryvana” ei jää taivaalle leijumaan tunneiksi, eikä tiivistevana näy taivaalla koko horisontin yli kuten voi näkyä ”kemikaalilentovana”. Chemtrails projekti aloitettiin laajamittaisesti jo 1997 usassa ja Suomessa 2009 paikkeilla, niitä lennetään jopa seitsemässä eri tasossa eri koneilla ja kemikaaleilla. Juuri tuosta Pohjois-Amerikan alueella aloitetusta laajamittaisesta ”matalapaineesta” ilmastossa – pilvisyyden lisäämisestä, johtui 2000 luvun alkupuolella Euroopassa ja Suomessa ne kuivat kesät, kun kotijärvikin näytti kuivuvan tyhjiin. Maapallon sää hakee aina tasapainoa, jos jossakin sataa liikaa toisella alueella on kuivaa. Muun muassa nyt nämä ”lchemtrailsit” kuivattaa Afrikkaa, tästä on kertonut myös Edvard Snouden, varmaan sekin lisää tätä pakolaisaaltoa sieltä.

     Nyt on alettu vetää myös ”mustaa vanaa” ja kylvetään kivihiilen poltosta saatua koksaa joka on erikoiskäsitelty ja lisätty kemikaaleja. On perustettu lentoyhtiöitä, jotka muuntaa siviilikoneita kemikaalilentokoneiksi, pääleppäin muutosta ei huomaa, täytyy mennä aivan lähelle katsomaan ja mieluumin koneen sisälle. Tämä on eliitin projekti joka liittyy säänmanipulointiin, ilmakehän sähkömagnetismin lisäämiseen, ilmakehän ionisaatioon ja maan ekologian syntetisoimiseen, kaikki ekologia luodaan uudelleen ihmisen älyllä, tarkoittaa loppupeleissä että kaikki kasvit ovat geenimuunneltuja ja metsät ovat ”geenipuupeltoja” ns. Artificial intelligence” projekti. Dr. Gaplan joka on maailman geofysiikka vuosiyhdistyksen puheenjohtaja, sanoi taannoin että nykyään maapallon sää on sataprosenttia ihmisen manipuloitavissa teknisesti ja sään manipulointia myös tehdään koko ajan käytännössä.

   • CHEMTRAIL

    ps. JLn, joka omaksuu ”totuutensa” Wikipediasta, on parasta tarjota niitä mielialalääkkeitä ihan itselleen.

    • Mikäs sen lähteen pitäisi olla totuustoveri ”Tulenkantajalle”? Verkko”huuhaa”media, Infowars tai joku muu vastaava höyrypäiden suosima salaliittoteorioita levittelevä roskajulkaisu että kelpaisi ? Lähteestä huolimatta tiivistymisvanat on tieteellisesti todistettu ilmiö kun taas mainitsemasi nk. ”kemikaalivanat” ovat vain kaltaistesi alarmistien ja vainoharhaisten foliopipojen lässyttämää pseudotieteellistä huuhaata mistä ei ole ikinä esitetty mitään näyttöä.

     • ”US Senate Report: Chemtrails Are Real And Killing Us”, http://tapnewswire.com/2015/12/us-senate-report-chemtrails-are-real-and-killing-us/

      ”(Agenda 21) CHEMTRAIL SYNDROME: A Global Pandemic Of Epic Proportions”, http://tapnewswire.com/2015/04/agenda-21-chemtrail-syndrome-a-global-pandemic-of-epic-proportions/

      ”The Elephant in the Sky: Addressing Chemtrails”, http://tapnewswire.com/2015/11/the-elephant-in-the-sky-addressing-chemtrails/

      ”Putin Accuses U.S. Of Spraying Poisonous Chemtrails Over Syria”, http://tapnewswire.com/2016/02/putin-accuses-u-s-of-spraying-poisonous-chemtrails-over-syria/

      ”Class Action Lawsuit Against GEOENGINEERING & CHEMTRAILS In The Works”, http://tapnewswire.com/2015/07/class-action-lawsuit-against-geoengineering-chemtrails-in-the-works/

     • Eivät nuo feikkiuutissivustolle vievät linkit ole mitään todisteita. Se että joku Kremlin pikkumies Putin on joskus väittänyt haastattelussa jotain kemikaalivanoista ei ole mikään todiste. Lähteesi Tapnewswire blogi on yksi eniten listattuja feikkiuutisia levittäviä sivustoja. Yritäpäs nyt vielä kerran ja laita roskasivustojen linkkien sijasta jotain tosiasioita pöytään.

     • Sinun päätietolähteesi on ilmeisestikin TODELLINEN FEIKKIMEDIA eli rikollisten vallanpitäjien läpimädäksi sylikoiraksi korruptoitunut valtamedia ja sieltä erityisesti Bilderberg-Erkon Brysselin Pravda – Erkon manan majoille meno ei näy lehden linjassa. Todellinen vaihtoehtomedia – ei kontrolloitua oppositiota edustava ja muu disinformaatio-media – kertoo totuuden siellä missä mädännäinen propagandamedia sensuroi/salaa, vääristelee ja valehtelee – tämä on viime aikoina erityisesti käynyt ilmi suunnitelmallisesti toteutetun maahantunkeutuja-invaasion yhteydessä. Eräs totuuden kertojista on The Tap Blog, http://tapnewswire.com/.
      Kemikaliruiskutuksia – sisältäen mm. myrkyllisiä alumiinia ja bariumia – tapahtuu ainakin useimmissa läntisissä maissa. Koska tämä ilmakehän ja niinollen hengitysilman tarkoituksellinen saastutus tapahtuu rikollisten vallanpitäjien suostumuksella, ei heitä palveleva mädännäinen propagandamedia luonnollisestikaan kerro siitä ihmisille.

      Ellet ole varsinainen palkattu trolli ja disinformantti, niin olet sitten ainakin rikollisten vallanpitäjien ja heitä palvelevan propagandamedian hyödyllinen idiootti, jolle ’salaliittoteoriaa’ on kaikki mistä ei esim. Brysselin Pravda tai yhtä valheellinen Yle kerro. Erityisesti Brysselin Pravdahan käyttää tavan takaa tätä JFK:n salamurhan jälkeen CIA:n lanseeraamaa sanontaa – ”In 1967, the CIA Created the Label ”Conspiracy Theorists” … to Attack Anyone Who Challenges the ”Official” Narrative”, http://www.zerohedge.com/news/2015-02-23/1967-he-cia-created-phrase-conspiracy-theorists-and-ways-attack-anyone-who-challenge

      Bolsevikki-massamurhaaja Lenin lanseeraama sanonta ”hyödyllinen idiootti” kuvastaa paljolti samaa keinotodellisuutta, jollaisessa eläviä ihmisiä tieteiselokuva Matrix kuvaa. Matrix-elokuvaa vertailukohteena käyttäen amerikkalainen Steven Yates on kirjoittanut moniosaisen artikkelisarjan, ensimmäinen osa: ””TAKING THE RED PILL” – THE REAL MATRIX, PART 1″, http://www.newswithviews.com/Yates/steven.htm

      Koska et pysty esittämään mitään faktoja kumotaksesi viittaamissani artikkeleissa esitetyt tiedot – jopa Yhdysvaltojen senaatin tilaama raportti on ’feikkiä’ – vaan yksioikoisesti väität mustaa valkoiseksi, olet ilmeisesti myös trolli ja tyyppiä ”Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists
      Trolls will lie, exaggerate, and offend to get a response.”, https://www.psychologytoday.com/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

      Trollien kanssa en rupea jatkokeskusteluin joten sinunkin kanssasi päätän keskustelun tähän.

     • Se on sinun oma valintasi, voit ihan vapaasti jatkaa tuota vainoharhaista pelkäämistä ja itsesi kusettamistasi pseudotieteellisellä huuhaalla. Kannattaa myös hankkia foliokotsan lisäksi vielä kaasunaamari päivittäiseen käyttöön lisäturvaksi.

  • Otapas ne sossun maksusitoumuksella hankitut mielialalääkkeesi ja tarkasta näppäimistösi toimivuus ennen kuin alat lässyttämään tota paskaasi tännekin.

   • JL hyvä, olet tervetullut Keski-Eurooppaan katsomaan lentokoneiden jättämiä vanoja ja millaisia vaikutuksia niillä on. Yhdysvalloissa käynti kannattaa myös. Suosittelen, että katselet taivaalle pitempään kuin sekunnin.
    Jos et näe mitään tavallisuudesta poikkeavaa, suosittelen silmälääkärillä käyntiä, pelkkä silmien sulkeminen tai Wikipedian lukeminen ei auta.

 3. Todella hyvä kirjoitus Rahikaiselta.

  Suomi on todellakin luovutettu velhemedian propagandalla ja valtaeliitin Itsenäisyyttä halveksimilla toimenpiteillä pala palalta vieraan vallan syliin. Nyt pitäisi löytyä vastauksia artikkelin lopussa esitettyihin kysymyksiin, eli: Kenen etua tämä ajaa? Kenen syliin meitä ajetaan?

 4. Lueskelin juuri ennen tätä artikkelia uutista Obaman haastattelusta. Hän kertoi Ukrainan kuuluvan Venäjän ”etupiiriin” ja operaatioiden Libyassa menneen niin sanotusti viduiksi, syyttäen siitä ”kumppaneitaan” Ranskaa ja Britanniaa. Näin olettaen, että uutinen on oikein käännetty ja kerrottu.

  Itse asiassa ei mitään uutta, suuremmat ovat aina katsoneet pienempiensä kuuluvan ”etupiiriinsä”. Jotkut liittyvät etupiiriin vapaaehtoisesti, antautuen, joitakin pitää vähän patistella. Sanoman ydin on se, että suurten ja voimakkaiden mielestä ei ole itsenäisiä valtioita ja itsenäistä päätöksentekoa. On vain ”etupiirejä”. Emme ole päässeet sadassa vuodessa kovinkaan pitkälle ”demokratiassa”. Käy niin kuin aina käy politiikassa. Mitä enemmän puhutaan demokratiasta ja ”vapaudesta” sitä vähemmän ollaan niitä antamassa.

  Nokiasta vielä, alaiset ovat uskaltaneet kertoa vasta kymmenisen vuotta romahduksen jälkeen, että Nokia huudettiin suohon. Sehän on kansanperinnettä. Lauloihan Väinämöinenkin Joukahaisen suohon. Onko entisajan laulamisella ja nykyajan huutamisella paljonkaan eroa. Sävellaji saattaa olla sama vaikka melodia vähän vaihtelee. Joukahainen pääsi suosta, kun lupasi siskonsa Väinämöisen vaimoksi. Avioliittoa ei tullut, koska sisko teki itsemurhan. Jos et tunne historiaa, olet pakotettu käymään se uudelleen.

 5. ”..suojellaakseen Eurooppaa Neuvostoliitolta, jota USA:n omat voimat olivat voimallisesti tukeneet aivan sen synnystä käsin.”

  Ai Yhdysvallat tuki voimakkaasti Neuvostoliiton syntyä? No ei todellakaan tukenut, vaan päinvastoin Yhdysvaltain poliittinen johto teki kaikkensa kukistaakseen bolsevikki-hallinnon, sen syntymästä lähtien.

  Keisarillinen Venäjähän oli liittoutuneiden (mm. USA, Ranska ja Iso-Britannia) mukana sodassa Saksaa vastaan I maailmansodassa. Saksalle oli tuolloin eduksi kaikki, mikä haittasi Venäjän hallinnon sotaponnistuksia, ja liittoutuneille oli eduksi saada Venäjän sotaponnistukset järjestykseen. Venäjän huono sotamenestys ja elintarvikepula johti halltuksen kriisiin, ja 1917 helmikuun vallankumouksessa duuma syrjäytti keisarinvallan: bolsevikki-johto joutui maanpakoon kun porvarien johtama väliaikaishallinto pelkäsi heidän vaikutusvaltaansa. Lokakuun vallankumouksen 1917 jälkeen sitten Venäjän sosialistit pääsivät valtaan ja bolsevikit pääsivät vallankahvaan.

  David S. Foglesong kysyy kirjassaan ”America’s Secret War Against Bolshevism”, miksi kylmä sota aloitetaan yleensä vuodesta 1945, eikä vuodesta 1917. Yhdysvalloissa nimittäin levisi jo tuolloin punaisten pelko (Red Scare), kommunistivallankumousten pelko, harjoitettiin kommunistiksi epäiltyjen poliittista vaientamista, kommunismin leviämistä pyrittiin estämän ja hallitus suoritti sekä salaisia että sotilaallisia operaatioita kommunistiliikkeitä ja -hallintoja vastaan.

  Englannissa Churchill oli kiivas anti-bolsevikki, Amerikassa muun muassa presidentti Woodrow Wilson, ulkoministeri Robert Lansing sekä Allen ja John Foster Dulles. Versaillesin neuvotteluista Herbert Hoover (myöskin anti-bolsevikki) sanoi että: ”koko Amerikan politiikka aselevon aikana, oli tehdä mitä hyvänsä estääkseen Eurooppaa joutumasta bolsevikeille.” Poliittinen taustavaikuttaja eversti (colonel) House neuvoi presidentti Wilsonia toimimaan salaisesti ja kulissien takana bolsevikkien kukistamiseksi (”hide our hand”), jotta Yhdysvaltain imago ei vaurioituisi. Sen seurauksena Yhdysvallat ja sen liittolaiset naamioivat 1918 Jäämeren retkikunnan Arkangeliin Saksan vastaiseksi operaatioksi, muka turvaamaan aluetta joutumasta Saksalle (tuolloin oli vielä I. maailmansota käynnissä).

  Kun Saksa oli kukistettu, alkoi I maailmansodan liittoutuneiden valtojen sotatoimet bolsevikkihallintoa vastaan. Ranskan pääministeri Clemenceau antoi seuraavan selvityksen Pariisissa, Council of Ten (kymmenen liittoutunutta valtiota) -neuvostolle tammikuun 21. 1919 kirjanpidon mukaan: ”bolsevismin vaara on hyvin suuri tällä hetkellä. Bolsevismi oli levinnyt, Se on tunkeutunut Balttian maihin ja Puolaan, juuri tällä hetkellä he (ranskalaiset) olivat saaneet pahoja uutisia sen leviämisestä Budapestiin ja Wieniin. Italia myös oli vaarassa. Vaara oli todennäköisesti suurempi kuin Ranskassa. Jos bolsevismi sen jälkeen kun oli levinnyt Saksaan, etenisi Itävaltaan ja Unkariin, Eurooppaa kohtaisi suuri vaara. Joten, bolsevismille täytyy tehdä jotain.”

  Yhdysvallat ja Iso-Britannia sekä johtavat liittoutuneet maat aloittivat salaiset suunnitelmat bolsevikkien kukistamiseksi. Valkoiselle liikkeelle, joka Venäjällä kannatti keisarinvaltaa ja oli bolsevikkien vastainen voima, Yhdysvallat lähetti 260 000 kivääriä Vladivostokin kautta. Amerikkalaisten rahoittajien syndikaatti lainasi Kolchakille (valkoisen liikkeen kenraali) 38 miljoonaa dollaria. Venäjää vastaan ulotettiin sama kauppasaarto joka oli voimassa Saksaa vastaan. Liittoutuneiden armeijoita nousi maihin joka puolella Venäjää ja aloittivat taistelut bolsevikkien joukkoja vastaan: ranskalaiset ja kreikkalaiset Mustalla Merellä. Arkangelissa jäämerellä oli jo monikansallinen joukko, mm. amerikkalaisia, brittejä, kanadalaisia, australialaisia ja italialaisia joka liittyi nyt sotaan bolsevikkeja vastaan. Japanilaiset lähetti yli 70 000 miestä Siperiaan Vladivostokin ja Kiinan kautta. Suomeakin painostettiin hyökkäämään Pietariin, ja britit olivat aseistaneet eestiläiset, joita tuki myös suomalaisia vapaaehtoisia. Venäjällä länsimaiden liittolaisena oli valkoisen liikkeen armeija.

  Mutta tuohan ei sitten riittänyt, vaan bolsevikit saivat voiton, ja liittoutuneiden oli vain hyväksyttävä bolsevikkihallinnon olemassaolo. Ei tuo minusta oikein ollut Neuvostoliiton alkuvaiheiden tukemista.

  ”Muistatko vielä Suomen talouden runsaat vuodet 2000-luvulla?”

  Taidan olla Rahikaista vanhempi. Muistan nimittäin vielä 80-luvun Suomen, johon verrattuna 2000-luvun Suomi oli lamassa. Toki 2000-luvun Suomi näyttää tänään hyvältä, mutta 1980-luvun Suomi näyttää vielä paljon paremmalta. 2000-luvulla tuhon siemenet oilvat jo itämässä globalisaation, EU:n ja velkaarahan muodossa (vaikka valtio ei ollut vielä tuolloin veloissa, kotitalouksien ja yritysten velka oli nousukiidossa).

  Se kritiikistä. Lopusta juttua olenkin aivan samoilla linjoilla ja yhtä huolissani. Ja sitäkö me Suomessa haluamme? Emme toki! Ei kansan syvät rivit. Mutta globalistinen Suomen johto haluaa. Jos kysyt suomalaisilta, kansalaisethan eivät ole edes ymmärtäneet vielä missä mennään. Massamedian kommenttiosiastolla saa jatkuvasti lukea että Suomi on itsenäinen ja puolueeton valtio, ja ihmiset peukuttavat tätä. Jos joku Iltasanomien keskustelussa on asiasta huomauttanut että emmehän me ole enää kumpaakaan, niin se on luultavasti minun kommenttini. Ei suomalaiset halua olla mertentakaisten poliitikkojen tai suuryritysten hallittavana, jos joku kysyy. Mutta kun kukaan ei kysy, ja viihderoskaa seuratessa näin on päässyt kansan huomaamatta tapahtumaan.

  • Kiitos Pertti asiantuntevasta vastauksestasi. Yksi pikku juttu vain… Ymmärrät varmaan että voittaja kirjoittaa historian. Ja kuka tai mikä on 1900-luvun historian voittaja? Minkä valtion vaikutusvalta on jatkuvasti lisääntynyt viimeisen 100 vuoden aikana? Ja miten se on lisääntynyt? Joka kerta on luotu pelottava mielikuva ”vapautta ja demokratiaa” uhkaavasta valtiosta ja/tai sen johtajasta, jota vastaan on koko ”vapaan” maailman käytävä sotaan, jotta vapaata maailmaa johtavan valtion Tuhatvuotinen valtakunta kerta kerralta vahvistuu. Ja juuri tuolla nimenomaisella valtiolla on tunnetusti äärimmäisen vahva alitajuisten eli salaisten järjestelmien verkko, jotka tunnetusti tuottavat vallankumouksia ja salamurhia aina siellä missä vapaiden markkinavoimien edut niitä tarvitsevat.

   Jos haluat lukea lisää niin aloita vaikka seuraavista:

   http://vastavalkea.fi/2015/08/23/epamukavia-totuuksia/

   http://vastavalkea.fi/2015/08/17/ryssa-tulee-ryssa-tulee-vai-tuleeko-joku-toinen/

   ystävällisesti

   Klaus

   • No ei se mikään asiantunteva ollut, mutta pääpiirteittäin noin tapahtui. Muiden ympärysvaltojen intresseissä oli bolsevikkien pysäyttäminen ja Neuvosto-Venäjän hallinnon kaataminen. Eikä se mikään puolustuspuhe ollut, eikä ainakaan kyseisten valtioiden kohdalta, jotka tuossa harrastivat samaa imperialismia kuin mitä tänäänkin.

 6. Erittäin hyvä kirjoitus
  Klaus Rahikainen antaa erinomaisen kuvauksen maailman tapahtumista myos jutussaan http://vastavalkea.fi/2015/08/23/epamukavia-totuuksia/

  Pertin yritys torpedoida esitys unohtaa tarkastella rikostutkijan perussääntoä ”follow the money”. Bolshevistien rahoittajia ja siten menestyksen varmistajia olivat anglo-amerikkalaiset pankkiirit. Samat piirit rahoittivat myoskin Maon kommunistisen systeemin Kiinassa. Amerikkalaisten ongelmista on mieleeni jäänyt ennen kaikkea, että suurin vaara Amerikan valtasuuruudelle muodostaisi Saksan ja Venäjän välinen kiinteä yhteistyo. Tämän vuoksi Obama virailullaan Saksassa korosti, että koska Saksa on edelleen miehitetty valtio, niin sillä ei voi olla omaa ulkopolitiikkaa ja siksi sen tulee totella voittajavaltioden USAn ja UKn ohjeita. Tämä ”miehitetty valtio” termi jäljelle pankkiirien vaatimuksesta sovittaessa Saksojen yhdistämisestä. Mitään rauhansopimusta Saksan kanssa ei ole koskaan tehty pelosta Amerikan hegemonialle.

  Bush ja muut Amerikan neoconit tekivät suurisuuntaisen puolustusohjelman muutoksen vuosituhannen vaihteessa. Tämän ohjelman, PNACn mukaisesti hyokättiin Irakiin, Libyaan, Syyriaan jne. Samaisen ohjelman mukaan toimittiin Ukrainan haltuunotossa ja nykyisessä hyokkäyssuunnitelmassa Venäjää vastaa. Ohjelman mukaan sodat tulevat jatkumaan useina pienempinä ja parina suurempana kunnes koko maailma on alistettu Amerikan hegemonian alle.

  Ei ole mitään muuta keinoa rauhan saattamiseksi maailmaan kuin Amerikan talouden ja sotilasmahdin alasajo. Sama taivaan Jumala, joka varjeli maamme itsenäisyyttä viime sodassa, on julistanut tuomion koittavan Amerikalle. Jumala on myos julistanut, ettei hän tee mitään rankaisutoimenpiteitä ilmoittamatta niistä etukäteen palvelijoilleen. Lukuisat amerikkalaiset ovat saaneet näitä tuomion sanomia ja niitä loytyy helposti googlaamalla. Amerikalle on luvattu luonnonmullistuksien ja sotien tuhoja lähivuosiksi. PNAC suunitelmasta tarkemmin linkissä. Suomen politiikan tulisi säilyttää etäisyys amerikkalaisten hegemonian rajulle kannatukselle.

  http://www.informationclearinghouse.info/article3249.htm#idc-cover

 7. Käsijarrua päälle. Mikään poliittinen valtio maanpäällä, ei ole erikoisessa suosiossa taivaan hallituksen kanssa.
  Kaikkivaltias ei voi ottaa osaa rikollisiin riitelyihin, koska ne kaikki perustuvat ”saatanan juonitteluihin”.
  Totuus ei koskaan voi kohdata valhetta. Ne ovat kuin yö ja päivä. On hyvä muistaa mikä tarkoitus on Armagedon sanalla. Se sota on LUOJAN itsensä valitsema sota maapallon poliittisia maita ja järjestöjä vastaan,
  tarkoiteuksena tuhota ne kaikki. Siitä ei edes tule riitaa ? Jumala sallii maiden hallitsijat määrättyyn pisteeseen asti, ettei ”kaikki liha tuhoutuisi” maan päältä. Ennustukset täyttyvät kiihtyvässä vauhdissa. Nälänhätä, sodat,sekä viestit sodista, lisääntyvät tuhoisat purkaukset, tulvat, avioerot, perheiden erimielisyydet, murhat, ahneus, petokset, homoseksuaalisuus, valehtelu,ylimielisyys, jne.loputtomiin.
  Siinä vasta alkua.

 8. JL, Oletkos kuullut koskaan ”Usan Chemtrails”, taikka HAARP laitoksesta Alaskassa. Uusin HAARP on pystytetty Norjan pohjoisosiin vuorille. Ota selville mikä niiden tarkoitus on. GOOGLE saattaa olla avuksi, mutta siitäkään ei ole takuita ? Paljon salaista on meneillään, mitä monet kutsuvat ”vainoharhaiseksi utopiaksi”. Parasta olla päivien tasalla, muuten saattaa käydä hullusti, ja ”hullustihan käy jokatapauksessa”.

 9. Jos sota ei olisi kannattavaa bisnestä niin eihän mikään maa siihen osallistuisi. Joku taustajärjestö hyötyy joka sodasta vaikka se itse ei osallistuisi mihinkään selkkauksiin, se vain kasaa rahat pankkeihinsa. Hautausten jälkeen aletaan taas rakentamaan ”uutta tuhottavaa”. Mitä korkeampia pilvenpiittäjiä nostetaan, sitä raskaammin ne sortuvat. Samalla päästään eroon tuhansista ihmishengistä kerralla, mikä olisi helpompaa? Jokainen sukupolvi on nähnyt sodan,ja se on muuttumaton totuus. Kauhistuttavimmat ennustukset löytyvät eräästä kirjasta jota heikkohermoisten ei pidä edes avata.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here