Miksi Trump voittaa presidentinvaalit

29
Donald Trump ja vaimonsa Melania. Kuva: Boss Tweed | Wikimedia Commons

Miksi Trump voittaa vaalit (jollei tule salamurhatuksi eikä vaalien väärentäminen ole totaalista):

 1. Trump on Obaman vastakohta, aivan kaikessa. Eli vaaleissa tietysti selkein vastin pettyneille äänestäjille. Suorapuheinen, looginen omassa esityksessään, ei vaadi kansan riisumista aseista diktatuurin lisääntyessä, kansanomainen tyyli, eliittiä ja teollisuuden ulkoistamista arvosteleva.
 2. Trump on ainoa rehellinen ehdokas; hän ei toimi konsulttien mukaan. Trump ei valehtele, mutta liioittelee. Tätä ei Trumpista tajuta. Trump ymmärtää Amerikan hyökkäyssotien aiheuttaman kaaoksen (suurin piirtein). Obama on tappanut noin kaksi miljoonaa ihmistä Nobelin rauhanpalkinnon voitelemana ja käy myös Africomin kautta salaista kuolemanpartiosotaa Afrikassakin, eikä ihmisillä ole tilannetietoisuutta Obaman valheista ja lennokkimurhien jatkuvuudesta hollywoodmaiseen tapaan. Trump haluaa vetää Amerikan kalliit joukot pois Euroopasta pois sotaa sytyttämästä!
 3. Eliittimedia ja jopa Vatikaanin paavi on käynnistänyt aivan huikean, ennen näkemättömän vihakampanjan Trumpia vastaan.
 4. Eliitti pelkää Trumpia [vrt. toimituksen kommentti alla] ja kansa huomaa sen. Amerikkalaisen valtamedian kirjoituksissa on ruokittu ajatusta miehen salamurhaamisesta.
 5. Amerikkalaistuneet aasialaiset tukevat Trumpia bisnesihmisinä ja machona eivätkä halua laittomia siirtolaisia ja halpatyövoimaa kilpailijoikseen Amerikkaan.
 6. Köyhät näkevät Obaman ja demokraattien valheet taloudessa ja hyökkäyssodissa — köyhien määrä on lisääntynyt ja tuloerot huimasti lisääntyneet.
 7. Trump ilmaisee halveksuntaa keinotteluromahduksen aiheuttaneita pankkiireja vastaan samaan tapaan kuin työläiset.
 8. Trump ei hyväksy kolmatta maailmansotaa eikä lisää uhkia Amerikalle. Hän haluaa vetää amerikkalaiset 200:sta Euroopan tukikohdasta ja lisätä kauppaa Venäjän kanssa — mitä myös Obama on vaivihkaa tehnyt, vastoin kiihotuspuheitaan ja virallista geopolitiikkaansa.
 9. Trump puhuu ainoana ehdokkaana perustellusti Obaman ja Hillaryn epäonnistuneista sodista ja kaaoksesta.
 10. Trump on amerikkalainen unelma: yksinäinen ratsastaja, joka nousee eliittiä vastaan ja nostaa eliitin valheet selvästi esille. Trump on identtinen Mooseksen karakteerin kanssa, joka on Amerikan suurin arkkityyppi. Faarao Obama lupasi hunajaa, mutta antoikin massamurhasotia.
 11. Trump on aivan oikeassa Kiinan verotusoikeuksissa: Kiina verottaa amerikkalaisia vientituotteita ja estää amerikkalaisia tuotteita, kun taas Amerikka ei verota Kiinan tuotteita.
 12. Trump haluaa lopettaa kontrollin kieltävän Naftan ja TTIP:n valmistelut, minkä takia vasemmistolaisetkin äänestävät Trumpia.
 13. Trumpia syytetään väärin perustein rasistiksi ja Trumpin esityksiä vääristellen: laittomat siirtolaiset eivät ole laillisia siirtolaisia. Trump ei vastusta laillisia siirtolaisia. Kyllä, suurin osa huumeista tulee Meksikosta Meksikon viranomaisten avustamana.
 14. Trumpia syytetään siitä mitä Obama, Wall Street ja CIA tekevät — kun taas Obamaa ei syytetä.
 15. Trump puhuu realistisesti Yhdysvaltojen talouden romahtamisesta pankkiirien takia selvemmin kuin Bernie Sanders.
 16. Trump vaatii kolmen WTC-pilvenpiirtäjän tuhon uutta tutkimusta 2500 insinöörin ja arkkitehdin tavoin — sillä avointa tutkimusta ei ole koskaan tehty.
 17. Psykologisesti Trump on ainoa ehdokas, joka on suoraan emotionaalisesti ahdistunut ja humaanisti hämmentynyt Amerikan talouden romahdustilanteesta — ihmismäisesti, vaikka on rikas, vaikka voisi olla huoleton.
 18. Jos et määrittele Obamaa fasistiksi, et voi puhua Trumpista fasistina. Kumpi on todella pahempi vaihtoehto, liberaalien tukema fasisti vai kova konservatiivi, joka ei valehtele?
 19. Jos Trumpia liataan ja mudataan, Trump iskee takaisin kovemmin ja humoristisemmin. Ja ihan oikeutetusti.
 20. Ainoana ehdokkaana Trump ei puolustele poliisivaltiota ja diktatorisia viranomaisia.

Trump on toki imperialisti, mutta realistinen sellainen. Sanders puhuu jyrkemmin imperialististen sotien jatkamisesta, ja jopa Syyriaan hyökkäämisestä.

Trump on arvoitus, mutta hän ei ole eliitin orja, vaan todellinen maverick.

Haluaako Trump auttaa köyhimpiä? Se on aiheellinen kysymys. Mutta maailmanrauha ja pankkien bakkanaalin lopettaminen on se suurin kysymys, ja siinä Trump on realisti.

Toimituksen kommentti

Entinen edustajainhuoneen puhemies Newt Gingrich kertoi äskettäin Fox News -uutismedialle näkemyksensä siitä, miksi Yhdysvaltain poliittinen eliitti vierastaa Trumpia:

”He’s not them, he’s not part of the club, he’s uncontrollable. He hasn’t been through the initiation rites. He didn’t belong to the secret society.”

(Hän ei kuulu heihin, hän ei ole klubin jäsen, häntä ei pysty kontrolloimaan. Hän ei ole läpikäynyt riittejä. Hän ei ole kuulunut salaseuraan.)

Gingrichin voisi olettaa tietävän, mistä puhuu, sillä hänellä itsellään on yhteyksiä Bohemian Clubiin, jonka jäseniin kuuluu maailman vaikutusvaltaisimpia poliitikoita.


Arhi Kuittinen.
Arhi Kuittinen.

Arhi Kuittinen on media-alan moniosaaja, aktivisti ja yhteiskuntakriitikko.

Tallenna

29 KOMMENTTIA

 1. Saapa nähdä voittaako. Kovaa ja likaista on kädenvääntö Clintonia vastaan. Trumpin voitto olisi kieltämättä iso juttu koko maailmalle ja melkoinen muutos myös Euroopalle.
  Ehkä mekin pääsisimme irti joistakin kahleista tai ainakin ne voisivat löystyä…?
  Trumpista ei saa takinkääntäjän kuvaa. Vaikuttaa selkärankaiselta mieheltä. Mutta mikä lienee sitten totuus.
  BREAKING: ANTI-TRUMP PROTEST FUNDED AND DIRECTED BY HILLARY
  Political insider reveals latest attempt to bring down Trump
  Alex Jones speaks with political insider Roger Stone on the plan by Hillary Clinton to disrupt Donald Trump rallies with radical left-wing provocateurs.
  http://www.infowars.com
  http://www.infowars.com/breaking-anti-trump-protest-funded-and-directed-by-hillary/

  • Jos vaali käytäisiin tänään niin Hillary Clintonia pidetään voittajana. Mutta aika voi tehdä tehtävänsä ja Trump – huolimatta vastapuolen yrityksistä tuhota hänen menestyksensä – saattaa korjata potin.
   Muuten tuossa yllä sanoin että ’kovaa ja likaista kädenvääntöä Clintonia vastaan’ vaikka pitäisi olla kovaa kädenvääntöä Clintonin ja Trumpin välillä koska toistaiseksi Trump ei sellaiseen ole syyllistynyt kuten Clintonin epäillään syyllistyneen.

   • Bernie Sanders is an atheistic Communist, essentially a Satanist tool of the bankers he chastises. His Jewish socialism and “spirituality” amount to promising other people’s money to underachievers in return for their vote. As president, he would be more effective than Obama in advancing the totalitarian Communist Jewish (Illuminati) NWO. Nonetheless, he is better than Hillary Clinton who is a pervert and criminal.
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=128889

 2. Olipa aikamoinen listaus tästä populistista. Tutkitaanpa sitä uudestaan, jos/kun mies tulee valituksi. Mutta yksi asia on varma: ei mikään Jeesus, ei mikään Pelastaja. Eikä pääomapiirien, suuryritysten, poliittiseen eliitin ym. ote niin vain kirpoa. Vaatisi vallankumouksen, eikä jenkkilä ole siihen kypsä.

 3. Ei voita. Ja vaalit eivät ole rehelliset, eivätkä ole olleetkaan. MIKÄLI Trump ei ole sisäpiiriläinen, sisäpiiriläisillä ei ole varaa päästää häntä presidentiksi. Siinä vaiheessa heidän henkensä on vaarassa.

  Sitäpaitsi Ron Paul oli lähes kaikessa jo samoilla linjoilla Trumpin kanssa Yhdysvaltain imperialismistä, pankkiireista ja rahasta, oli amerikkalainen patriootti ja libertarianisti ja siten yleisesti ottaen suurpääoman suosiossa. Samoin kuin Trump, Ron Paul oli myös selkeästi oppositiovoima Washingtonin vallanpitäjiä vastaan.

  Vasemmistolaisten kanssa Ron Paulin ideologia ei kyllä synkkaa. Mutta vastineeksi Ron Paul on herrasmies ja yleisesti suoraselkäisenä pidetty, yli puoluerajojen arvostettu. Trump on kuin rääväsuinen ja uhitteleva Ron Paul, yli puoluerajojen paheksuttu.

  En jaksa kiinnostua koko jutusta. Jos Trump voittaa, tullaan lyhyessä ajassa näkemään obamat, eli täydellinen vaalipuheiden unohtaminen ja linjan muutos. Vai luuleeko joku, ettei Trumpista ole ”control file” -tiedostoa? Varmasti on. Mutta en usko, että niin pitkälle asia pääsee.

 4. Minun nähdäkseni Trump on vain markkinapelle, jonka tarkoitus on aiheuttaa sisäistä hämminkiä Yhdysvalloissa ja kääntää katseet häneen, jolloin Hillary Clintonille ei tehdä tärkeitä kysymyksiä ja pistetä häntä selkä seinää vasten. Trump ei tule voittamaan vaaleja. Mitään vaaleja ei ole. Paikka on varattu jo Clintonille, kaikki muu on vain amerikkalaista teatteria. Eihän presidentti Yhdysvaltoja johda, vaan Wall Street -kerho presidentin takana.

 5. Trumpin tähänastinen menestys kertoo enemmänkin yhdysvaltain kultturillisesta,polittisiesta sekä sosiaalisesta rappiosta, mikä on seurausta uusliberalistien ja uuskonservatiivien epäpyhän allianssin aikaansaannosta, viimeisten vuosikymmenten kuluessa. Kannataa muuten verrata Rooman valtakunnan kehityskulkuihin, kun se oli voimiensatunnossa ja aloitti väistämättömän alamäkensä. Trump muistutaa tyyliltään Julius Cesaria.

 6. JEAN-CLAUDE VAN DAMME: ROCKEFELLER & ROTHSCHILD FAMILIES WON’T LET TRUMP WIN
  Actor says Trump is the only anti-globalist candidate
  Jean-Claude Van Damme sensationally told a French political show that the Rockefeller and Rothschild families won’t let Donald Trump win the presidency because he is an anti-globalist candidate.
  http://www.infowars.com/jean-claude-van-damme-rockefeller-rothschild-families-wont-let-trump-win/
  Siis Trump ei voita koska Rockefeller ja Rotschild eivät tue miestä joka ei ole globalisti.

 7. Tyypillinen liirum-laarum lista, joka edustaa vale-oppositiota, jota Trump parhaillaan edustaa. Hillary ja Trump – taistelevat virtaset – pitävät yllä illuusiota kansan vallasta, jota luonnollisesti ei ole. Yhdysvaltain presidentiksi tulee nousemaan kansan vihaama presidentti, olipa se sitten Martial Lawn avulla vallassa pysyvä Obama tai manipuloidulla äänten laskennalla valtaan nouseva Hillary. Trump on pelkkä pankkidynastian asettama marionetti. Hän on tietoisesti manipuloimassa kansaa nousemaan nykyistä puoluejärjestelmää vastaan, jotta se seuraavan neljän vuoden aikana romahtaisi.

  Seisomme suuren muutoksen kynnyksellä. Nykyiset puoluejärjestelmät tulevat romahtamaan lähivuosina maailmanlaajuisesti – One World Government!

 8. Kova kampanja meneillään Trumpin kaatamiseksi ja sananvapauden tukahduttamiseksi — infowars.com kertoo
  The Economist Intelligence Unit (EIU), a company under the wing of The Economist, owned by the Rothschild banking family of England, has declared Donald Trump a “global risk” along with jihadi terrorism, the UK leaving the EU, the Russian “intervention” in Syria and the Ukraine, and currency volatility.
  “The businessman and political novice, Donald Trump, has built a strong lead in the Republican party primary, and looks the firm favorite to be the party’s candidate in the US presidential election in November,” the unit reports, categorizing his election as a “high impact” risk.
  http://www.infowars.com/rothschild-intel-unit-equates-donald-trump-to-jihadi-terror/
  http://www.infowars.com/how-the-gop-elite-plan-to-rob-donald-trump/
  Left-wing demonstrators have announced their latest anti-Trump event – a march on Trump Tower in New York City to protest against The Donald’s “fascist policies”.
  http://www.infowars.com/leftists-plan-trump-tower-rally-to-protest-fascist-republican-frontrunner/
  Paavi tukee multi-kultia:
  In his general audience Wednesday, Pope Francis launched an appeal to the nations of the world to open their hearts and their doors to migrants who are standing “at the border,” in an apparent reference to the many migrants camped at key border positions trying to enter Europe.
  http://www.infowars.com/pope-francis-asks-nations-to-open-their-hearts-and-their-doors-to-migrants/
  Sananvapaus uhan alla:
  Left wing protest aims to derail Trump campaign
  Alex Jones discusses how the Soros funded Democratic Spring will be used to crush free speech in America in an attempt to stop the momentum of Donald Trump and how the hacktivist group Anonymous is showing their true colors by calling for a cyber attack on the one candidate who is hated by the establishment.
  http://www.infowars.com/special-report-democratic-spring-to-crush-free-speech/

 9. Täyttä roskaa tuo lista.
  Avatkaa Youtube ja googlatkaa sieltä ”Bernie Sanders” niin näette etteivät nuo heitot häntä vastaan pidä lainkaan paikkansa.

 10. Trump avasi ulkopoliittista linjaansa: ”Yhdysvallat ensin”

  – Meitä fiksummat, kovemmat ja ovelammat ihmiset ovat riistäneet, herjanneet ja epäkunnioittaneet meitä monia vuosia. Mutta tämä ei jatku enää pitempään, presidentinviran tavoittelija muotoili.
  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016032721329666_ul.shtml
  Tottahan tuo on… onhan mm. Netanyahu kertonut kuinka sionistit ovat niitä jotka todellisuudessa Amerikkaa hallitsevat… ja eiköhän asiassa ole perääkin

  • Nyt vähän erilainen avaus joka voi poikia kannatusta
   Donald Trump’s AIPAC Speech: “I Love Israel”
   Trump’s AIPAC Speech Attacks Iran and the Palestinians while Praising Israel’s “Democracy”
   U.S. Presidential candidate and Republican frontrunner Donald Trump showed his true colors at the American Israel Public Affairs Committee (AIPAC). “I came here to speak to you about where I stand on the future of American relations with our strategic ally, our unbreakable friendship and our cultural brother, the only democracy in the Middle East, the state of Israel.” Yes, he is right, Israel is the only democracy in the Middle East for Jews, not the Palestinians, Ethiopian Jews (Ethiopian women were sterilized before entering the state of Israel so they won’t produce dark-skinned babies on Jewish land), and Palestinians who live as second-class citizens within the state of Israel. Trump is adamant about dismantling the Iran Nuclear Deal recently passed between the West (P-5+1) and the Iranian government when he said “My number-one priority is to dismantle the disastrous deal with Iran.”
   It was music to the ears for AIPAC. Trump said everything they wanted to hear about the Iranian Nuclear Deal.
   http://www.globalresearch.ca/donald-trumps-aipac-speech-i-love-israel/5516675

 11. Tässä taas vähän erilainen Trump — osa prof. John McMurtry artikkelista

  Joining the Dots: Why the Establishment Hates Donald Trump
  ….He is on record saying he will cut the Pentagon’s budget “by 50%”. No winning politician has ever dared to take on the military-industrial complex, with even Eisenhower only naming it in his parting speech. Trump also says that the US “must be neutral, an honest broker” on the Israeli-Palestine conflict – as unspeakable as it gets in US politics. Big Pharma is also called out with “$400 billion to be saved by government negotiation of prices”. The even more powerful HMO’s are confronted by the possibility of a “one-payer system”, the devil incarnate in America’s corporate-welfare state.

  Trump even challenges “the Enemy” cornerstone of US ideology when he says “wouldn’t it be nice to get along with Russia and China for a change?” Not very fascist of him. He was also open to nationalizing the Wall Street banks after 2008. None of this sees the light of day in the hate-Trump culture that been effectively mounted across even left-right divisions. Most of all, Trump rejects the whole misnamed “free trade” global system because it has “hollowed out the lives of American workers” with rights to corporations to move anywhere to get cheaper labour and import back into the US tariff-free. But again the connected meaning is repressed. That Trump also wants to get the US out of foreign wars at the same time, the other great pillar of corporate globalization, is the real danger to the transnational corporate state he has set in motion.

  All these policies threaten only the ruling money interests of America that depend on the superpower public purse to extend their transnational monopolies and multiply their wealth. This is the real establishment interest that has so far evaded the glare of publicity and critique of the Donald Trump phenomenon, bigger now with Bernie Sanders than any political challenge to the US system since the 1960’s. Trump is certainly not a working-class hero. He is a pure capitalist, with all the furies of private interest and greed that capitalism selects for. But at this time he is a capitalist who is not rich from looting the public purse as the biggest annual cash flow, nor from exporting the costs of labor and taxes to foreign jurisdictions with subhuman standards that come back to the US as “necessary to compete”. Trump has initiated a long overdue recognition of parasite capitalism eating out the life capacities of the US itself.

  Prof. John McMurtry is author of The Cancer Stage of Capitalism: From Crisis to Cure (Pluto)

  http://www.globalresearch.ca/joining-the-dots-why-the-establishment-hates-donald-trump/5518526

 12. Mielenkiintoinen artikkeli kiinnostuneelle

  The Hillary Clinton campaign and establishment media have virtually merged. Two days after Wisconsin, CNN ran a near-continuous loop of Hillary on the NYC subway, woman of the people, kissing babies and using her Metro card. It looked more like a Clinton campaign commercial than a journalistic report on a candidate who hasn’t held a press conference in weeks.
  http://www.globalresearch.ca/overturning-inverted-totalitarianism-the-tightening-grip-of-corporations-on-the-u-s-government/5519295

 13. Tällainen vuoto Trumpin tulevasta hallinnosta löytyi täältä http://tarpley.net

  The Tax Wall Street Party has come into possession of an allegedly high-level confidential document from a Trump campaign insider, who provided the document on condition of anonymity. This paper apparently shows a number of top-level appointments to be made to the White House, the cabinet, and the federal agencies in the event of a Trump presidency. The Tax Wall Street Party cannot confirm or disprove the accuracy of this document. We are therefore taking this opportunity to make it available to the general public so that it may be thoroughly verified in an expeditious manner by interested citizens and voters.

  PRESIDENT OF THE UNITED STATES – DONALD J. TRUMP

  White House Chief of Staff – Ivanka Trump
  National Security Advisor – Richard Haas
  White House Science Advisor – Penn Jillette
  White House Press Secretary – Stephen Miller
  Director of the Office of Management and Budget – T. Allen Stanford
  Vice President of the United States – Jesse Ventura

  Secretary of State – David Petraeus
  Ambassador to the United Nations – Sarah Palin
  Special Ambassador for the Middle East – Sheldon Adelson
  Secretary of the Treasury – Lloyd Blankfein
  Secretary of Defense – Eric Prince
  Attorney General – David Duke
  Secretary of the Interior – Cliven Bundy
  Secretary of Agriculture – Dwayne Andreas
  Secretary of Commerce – Richard Scrushy
  Secretary of Labor – Scott Walker
  Secretary of Health and Human Services – Carl Icahn
  Secretary of Housing and Urban Development – Donald Trump Jr.
  Secretary of Transportation – Jimmy Johnson
  Secretary of Energy – Jeb Bush
  Secretary of Education – Ted Nugent (To terminate)
  Secretary of Veterans Affairs – Wayne Newton
  Secretary of Homeland Security – Don Black
  Director of National Drug Control Policy – Roger Stone
  Trade Representative – Tom Metzger
  Director of National Intelligence – Tom Brady
  Administrator of the Agency for International Development – Eric Trump
  Director of the Arms Control and Disarmament Agency – Christine O’Donnell
  Chair of the Federal Reserve – Raj Rajaratnam
  Chairman of the Council on Environmental Quality – Charles Koch
  Chairman of the Export-Import Bank – Hulk Hogan
  Chairman of the Federal Retirement Thrift Investment Board – Steve Wynn
  Chairman of the Joint Chiefs of Staff – Stanley McCrystal
  Federal Trade Commission – Gary Johnson
  Securities and Exchange Commission – Ron Paul
  Commodities Futures Trading Commission – Jesse Benton
  Librarian of Congress – Pete Rose
  National Endowment for the Humanities – Dana White
  National Endowment for the Arts – George Soros
  Food and Drug Administration – Martin Shkreli
  Environmental Protection Agency – David Koch (To terminate)
  Federal Bureau of Investigation – Joe Arapaio
  Central Intelligence Agency – Jon Voight
  National Institute of Health – Michael Savage
  Internal Revenue Service – Peter Schiff
  Solicitor General – Corey Lewandowsky
  Surgeon General – Ben Carson
  Federal Communications Commission – Gary Busey

 14. Bernie Sanders
  Hailing Pope Francis for saying “over and over again:
  ‘We cannot allow the market just to do what the market does, that is not acceptable,’” Sanders used his talk at the Vatican to amplify the argument that an economy that allows “unfettered capitalism” to define its direction and outcomes is “immoral and unsustainable.” Sanders placed that argument in historical and contemporary context, referencing Catholic social teachings and concerns about “reckless financial deregulation” and “an unprecedented flow of money into American politics,” and the senator said that in the United States, “Rather than an economy aimed at the common good, we have been left with an economy operated for the top 1 percent, who get richer and richer as the working class, the young, and the poor fall further and further behind.”
  Here is the full text of speech Sanders delivered at the meeting of the Pontifical Academy of Social Sciences to mark the 25th anniversary of Centesimus Annus, the social justice encyclical by Saint John Paul II:
  http://www.thenation.com/article/bernie-sanders-just-met-with-pope-francis-to-discuss-the-immorality-of-unfettered-capitalism/

 15. Bernie Sanders Has Qualified As A Rabbi
  Bernie provided his answer. By ‘Jewish pride’ he meant to say that he is “a strong defender of Israel” but he also “believes that we have got to pay attention to the needs of the Palestinian people.”
  This is apparently the sense of justice and impartiality conveyed by the new American socialist messiah: ’strong defense of the oppressor’ vs. ‘paying attention to the needs of the victim.’ Sadly, the position Sanders presented in Harlem is typical of the Jewish progressive approach to the Middle East. Total commitment to Israel peppered with some non-committal diluted verbal empathy towards the true people of the land i.e., the Palestinians.

  http://www.gilad.co.uk/writings/2016/4/21/bernie-sanders-has-qualified-as-a-rabbi
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=132013

 16. Tällä voi olla ratkaiseva merkitys. Hyväksyykö kansa Killary Clintonin ajamaa aselakia jota Trump ei hyväksy..? Olisi yllättävää jos laki menisi läpi.
  Toisaalta sen läpimenon eteen on tehty työtä kuten artikkeli kertoo. Tuomari Scalian kuolema tuskin oli luonnollinen. Siihen liittyy paljon hämärää.

  CHELSEA CLINTON: GUN CONTROL CAN BE IMPLEMENTED NOW SCALIA IS DEAD
  ”The next time the Court rules on gun control, it will make a definitive ruling.”
  During a speech in support of Hillary Clinton’s campaign for President, her daughter Chelsea told those gathered that there is now a great opportunity to pass strict gun control laws since Supreme Court Judge Antonin Scalia has passed away.
  Scalia’s death in February was mired in confusing circumstances after he was found alone in his room with a pillow over his head, and his body was quickly embalmed following the decision not to conduct an autopsy.
  A poll conducted by the Conservative Outfitters website finds that 79% of its readers suspect “foul play” was involved, while intelligence insiders also surmised that all was not right with the circumstances of Scalia’s passing.

  http://www.infowars.com/chelsea-clinton-gun-control-can-be-implemented-now-scalia-is-dead/

 17. Trump linjasi ulkopolitiikkaansa
  (Yle Teksti-TV, sivu 138/1; 27.4.2016)

  Republikaanien presidenttiehdokkaaksi
  pyrkivä Donald Trump piti keskiviikkona [27.4.2016]
  odotetun ulkopoliittisen linjapuheensa.

  Trumpin mukaan ”Amerikka ensin” olisi
  hänen hallintonsa ensisijainen teema.
  Trump vaati, että USA:n liittolaisten
  olisi maksettava osansa niiden
  puolustamisen kuluista. Muuten ne
  saisivat itse huolehtia
  puolustuksestaan.

  Trump moitti Obaman hallintoa sanoen
  sen perinnön olevan heikkous, sekaannus
  ja sekasorto. Trump sanoi, että USA:n
  tekemät virheet Lähi-idässä ovat
  vieneet alueen kaaokseen ja että USA on
  sodassa radikaalia islamia vastaan.
  #
  “It all began with the dangerous idea that we could make Western democracies out of countries that had no experience or interest in becoming a Western Democracy. – We tore up what institutions they had and then were surprised at what we unleashed. Civil war, religious fanaticism; thousands of American lives, and many trillions of dollars, were lost as a result. The vacuum was created that ISIS would fill. Iran, too, would rush in and fill the void, much to their unjust enrichment. – Our foreign policy is a complete and total disaster. – No vision, no purpose, no direction, no strategy.”
  ¤
  Trump on myös kuulunut vuodesta 2003 asti Irakin sodan ja George W. Bushin ulkopolitiikan vastustajiin. Hänen mukaansa Yhdysvaltain sotilaallinen toiminta Lähi-idässä on horjuttanut alueen vakautta huomattavasti.
  ¤
  In the final Republican debate before the South Carolina primary, Donald Trump said the Iraq war was a “big, fat mistake,” that former President George W. Bush lied about the weapons of mass destruction and Republicans shouldn’t give him credit for keeping the country safe when 9/11 happened under his watch.
  ¤
  Trump vs. Bush: They Said There Were Weapons of Mass Destruction And They Knew There Were None. They Lied.

  ”The World Trade Center came down during the reign of George Bush,” Trump said to a strong reaction from the audience. ”That’s not keeping us safe.”

  ”George Bush made a mistake. We can make mistakes. But that one was a beauty. We should have never been in Iraq. We have destabilized the Middle East,” Trump said.

  ”You call it whatever you want. I will tell you. They lied. They said there were weapons of mass destruction and there were none. And they knew there were none. There were no weapons of mass destruction,” Trump ripped Bush.

 18. – April 27, 2016 –
  Donald J. Trump Foreign Policy Speech

  (…)
  I would like to talk today about how to develop a new foreign policy direction for our country – one that replaces randomness with purpose, ideology with strategy, and chaos with peace.
  (…)
  The direction I will outline today will also return us to a timeless principle. My foreign policy will always put the interests of the American people, and American security, above all else. That will be the foundation of every decision that I will make.

  America First will be the major and overriding theme of my administration.
  (…)
  Unfortunately, after the Cold War, our foreign policy veered badly off course. We failed to develop a new vision for a new time. In fact, as time went on, our foreign policy began to make less and less sense.
  Logic was replaced with foolishness and arrogance, and this led to one foreign policy disaster after another.

  We went from mistakes in Iraq to Egypt to Libya, to President Obama’s line in the sand in Syria. Each of these actions have helped to throw the region into chaos, and gave ISIS the space it needs to grow and prosper.
  It all began with the dangerous idea that we could make Western democracies out of countries that had no experience or interest in becoming a Western Democracy.
  We tore up what institutions they had and then were surprised at what we unleashed. Civil war, religious fanaticism; thousands of American lives, and many trillions of dollars, were lost as a result. The vacuum was created that ISIS would fill. Iran, too, would rush in and fill the void, much to their unjust enrichment.

  Our foreign policy is a complete and total disaster.
  No vision, no purpose, no direction, no strategy.
  Today, I want to identify five main weaknesses in our foreign policy.

  First, Our Resources Are Overextended

  President Obama has weakened our military by weakening our economy. He’s crippled us with wasteful spending, massive debt, low growth, a huge trade deficit and open borders.
  Our manufacturing trade deficit with the world is now approaching $1 trillion a year. We’re rebuilding other countries while weakening our own.
  Ending the theft of American jobs will give us the resources we need to rebuild our military and regain our financial independence and strength.
  I am the only person running for the Presidency who understands this problem and knows how to fix it.

  Secondly, our allies are not paying their fair share.

  Our allies must contribute toward the financial, political and human costs of our tremendous security burden. But many of them are simply not doing so. They look at the United States as weak and forgiving and feel no obligation to honor their agreements with us.
  In NATO, for instance, only 4 of 28 other member countries, besides America, are spending the minimum required 2% of GDP on defense.
  We have spent trillions of dollars over time – on planes, missiles, ships, equipment – building up our military to provide a strong defense for Europe and Asia. The countries we are defending must pay for the cost of this defense – and, if not, the U.S. must be prepared to let these countries defend themselves.
  The whole world will be safer if our allies do their part to support our common defense and security.
  A Trump Administration will lead a free world that is properly armed and funded.

  Thirdly, our friends are beginning to think they can’t depend on us.

  We’ve had a president who dislikes our friends and bows to our enemies.
  He negotiated a disastrous deal with Iran, and then we watched them ignore its terms, even before the ink was dry.
  Iran cannot be allowed to have a nuclear weapon and, under a Trump Administration, will never be allowed to have a nuclear weapon.
  All of this without even mentioning the humiliation of the United States with Iran’s treatment of our ten captured sailors.
  In negotiation, you must be willing to walk. The Iran deal, like so many of our worst agreements, is the result of not being willing to leave the table. When the other side knows you’re not going to walk, it becomes absolutely impossible to win.
  At the same time, your friends need to know that you will stick by the agreements that you have with them.
  President Obama gutted our missile defense program, then abandoned our missile defense plans with Poland and the Czech Republic.
  He supported the ouster of a friendly regime in Egypt that had a longstanding peace treaty with Israel – and then helped bring the Muslim Brotherhood to power in its place.
  Israel, our great friend and the one true Democracy in the Middle East, has been snubbed and criticized by an Administration that lacks moral clarity. Just a few days ago, Vice President Biden again criticized Israel – a force for justice and peace – for acting as an impediment to peace in the region.
  President Obama has not been a friend to Israel. He has treated Iran with tender love and care and made it a great power in the Middle East – all at the expense of Israel, our other allies in the region and, critically, the United States.
  We’ve picked fights with our oldest friends, and now they’re starting to look elsewhere for help.

  Fourth, our rivals no longer respect us.

  In fact, they are just as confused as our allies, but an even bigger problem is that they don’t take us seriously any more.
  When President Obama landed in Cuba on Air Force One, no leader was there to meet or greet him – perhaps an incident without precedent in the long and prestigious history of Air Force One.
  Then, amazingly, the same thing happened in Saudi Arabia — it’s called no respect.
  Do you remember when the President made a long and expensive trip to Copenhagen, Denmark to get the Olympics for our country, and, after this unprecedented effort, it was announced that the United States came in fourth place?
  He should have known the result before making such an embarrassing commitment.
  The list of humiliations goes on and on.
  President Obama watches helplessly as North Korea increases its aggression and expands even further with its nuclear reach.
  Our president has allowed China to continue its economic assault on American jobs and wealth, refusing to enforce trade rules – or apply the leverage on China necessary to rein in North Korea.
  He has even allowed China to steal government secrets with cyber attacks and engage in industrial espionage against the United States and its companies.
  We’ve let our rivals and challengers think they can get away with anything.
  If President Obama’s goal had been to weaken America, he could not have done a better job.

  Finally, America no longer has a clear understanding of our foreign policy goals.

  Since the end of the Cold War and the break-up of the Soviet Union, we’ve lacked a coherent foreign policy.
  One day we’re bombing Libya and getting rid of a dictator to foster democracy for civilians, the next day we are watching the same civilians suffer while that country falls apart.
  We’re a humanitarian nation. But the legacy of the Obama-Clinton interventions will be weakness, confusion, and disarray.
  We have made the Middle East more unstable and chaotic than ever before.
  We left Christians subject to intense persecution and even genocide.

  Our actions in Iraq, Libya and Syria have helped unleash ISIS.

  And we’re in a war against radical Islam, but President Obama won’t even name the enemy!

  Hillary Clinton also refuses to say the words “radical Islam,” even as she pushes for a massive increase in refugees.

  After Secretary Clinton’s failed intervention in Libya, Islamic terrorists in Benghazi took down our consulate and killed our ambassador and three brave Americans. Then, instead of taking charge that night, Hillary Clinton decided to go home and sleep! Incredible.

  Clinton blames it all on a video, an excuse that was a total lie. Our Ambassador was murdered and our Secretary of State misled the nation – and by the way, she was not awake to take that call at 3 o’clock in the morning.

  And now ISIS is making millions of dollars a week selling Libyan oil.

  This will change when I am president.

  To all our friends and allies, I say America is going to be strong again. America is going to be a reliable friend and ally again.

  We’re going to finally have a coherent foreign policy based upon American interests, and the shared interests of our allies.

  We are getting out of the nation-building business, and instead focusing on creating stability in the world.

  Our moments of greatest strength came when politics ended at the water’s edge.

  We need a new, rational American foreign policy, informed by the best minds and supported by both parties, as well as by our close allies.

  This is how we won the Cold War, and it’s how we will win our new and future struggles.

  First, we need a long-term plan to halt the spread and reach of radical Islam.

  Containing the spread of radical Islam must be a major foreign policy goal of the United States.

  Events may require the use of military force. But it’s also a philosophical struggle, like our long struggle in the Cold War.

  In this we’re going to be working very closely with our allies in the Muslim world, all of which are at risk from radical Islamic violence.

  We should work together with any nation in the region that is threatened by the rise of radical Islam. But this has to be a two-way street – they must also be good to us and remember us and all we are doing for them.

  The struggle against radical Islam also takes place in our homeland. There are scores of recent migrants inside our borders charged with terrorism. For every case known to the public, there are dozens more.

  We must stop importing extremism through senseless immigration policies.

  A pause for reassessment will help us to prevent the next San Bernardino or worse — all you have to do is look at the World Trade Center and September 11th.

  And then there’s ISIS. I have a simple message for them. Their days are numbered. I won’t tell them where and I won’t tell them how. We must as, a nation, be more unpredictable. But they’re going to be gone. And soon.

  Secondly, we have to rebuild our military and our economy.

  The Russians and Chinese have rapidly expanded their military capability, but look what’s happened to us!

  Our nuclear weapons arsenal – our ultimate deterrent – has been allowed to atrophy and is desperately in need of modernization and renewal.

  Our active duty armed forces have shrunk from 2 million in 1991 to about 1.3 million today.

  The Navy has shrunk from over 500 ships to 272 ships during that time.

  The Air Force is about 1/3 smaller than 1991. Pilots are flying B-52s in combat missions today which are older than most people in this room.

  And what are we doing about this? President Obama has proposed a 2017 defense budget that, in real dollars, cuts nearly 25% from what we were spending in 2011.

  Our military is depleted, and we’re asking our generals and military leaders to worry about global warming.

  We will spend what we need to rebuild our military. It is the cheapest investment we can make. We will develop, build and purchase the best equipment known to mankind. Our military dominance must be unquestioned.

  But we will look for savings and spend our money wisely. In this time of mounting debt, not one dollar can be wasted.

  We are also going to have to change our trade, immigration and economic policies to make our economy strong again – and to put Americans first again. This will ensure that our own workers, right here in America, get the jobs and higher pay that will grow our tax revenue and increase our economic might as a nation.

  We need to think smarter about areas where our technological superiority gives us an edge. This includes 3-D printing, artificial intelligence and cyberwarfare.

  A great country also takes care of its warriors. Our commitment to them is absolute. A Trump Administration will give our service men and women the best equipment and support in the world when they serve, and the best care in the world when they return as veterans to civilian life.

  Finally, we must develop a foreign policy based on American interests.

  Businesses do not succeed when they lose sight of their core interests and neither do countries.

  Look at what happened in the 1990s. Our embassies in Kenya and Tanzania were attacked and seventeen brave sailors were killed on the USS Cole. And what did we do? It seemed we put more effort into adding China to the World Trade Organization – which has been a disaster for the United States – than into stopping Al Qaeda.

  We even had an opportunity to take out Osama Bin Laden, and didn’t do it. And then, we got hit at the World Trade Center and the Pentagon, the worst attack on our country in its history.

  Our foreign policy goals must be based on America’s core national security interests, and the following will be my priorities.

  In the Middle East, our goals must be to defeat terrorists and promote regional stability, not radical change. We need to be clear-sighted about the groups that will never be anything other than enemies.

  And we must only be generous to those that prove they are our friends.

  We desire to live peacefully and in friendship with Russia and China. We have serious differences with these two nations, and must regard them with open eyes. But we are not bound to be adversaries. We should seek common ground based on shared interests. Russia, for instance, has also seen the horror of Islamic terrorism.

  I believe an easing of tensions and improved relations with Russia – from a position of strength – is possible. Common sense says this cycle of hostility must end. Some say the Russians won’t be reasonable. I intend to find out. If we can’t make a good deal for America, then we will quickly walk from the table.

  Fixing our relations with China is another important step towards a prosperous century. China respects strength, and by letting them take advantage of us economically, we have lost all of their respect. We have a massive trade deficit with China, a deficit we must find a way, quickly, to balance.

  A strong and smart America is an America that will find a better friend in China. We can both benefit or we can both go our separate ways.

  After I am elected President, I will also call for a summit with our NATO allies, and a separate summit with our Asian allies. In these summits, we will not only discuss a rebalancing of financial commitments, but take a fresh look at how we can adopt new strategies for tackling our common challenges.

  For instance, we will discuss how we can upgrade NATO’s outdated mission and structure – grown out of the Cold War – to confront our shared challenges, including migration and Islamic terrorism.

  I will not hesitate to deploy military force when there is no alternative. But if America fights, it must fight to win. I will never send our finest into battle unless necessary – and will only do so if we have a plan for victory.

  Our goal is peace and prosperity, not war and destruction.

  The best way to achieve those goals is through a disciplined, deliberate and consistent foreign policy.

  With President Obama and Secretary Clinton we’ve had the exact opposite: a reckless, rudderless and aimless foreign policy – one that has blazed a path of destruction in its wake.

  After losing thousands of lives and spending trillions of dollars, we are in far worse shape now in the Middle East than ever before.

  I challenge anyone to explain the strategic foreign policy vision of Obama-Clinton – it has been a complete and total disaster.

  (…)
  Although not in government service, I was totally against the War in Iraq, saying for many years that it would destabilize the Middle East. Sadly, I was correct, and the biggest beneficiary was Iran, who is systematically taking over Iraq and gaining access to their rich oil reserves – something it has wanted to do for decades. And now, to top it all off, we have ISIS.

  My goal is to establish a foreign policy that will endure for several generations.
  (…)
  I will seek a foreign policy that all Americans, whatever their party, can support, and which our friends and allies will respect and welcome.
  The world must know that we do not go abroad in search of enemies, that we are always happy when old enemies become friends, and when old friends become allies.
  To achieve these goals, Americans must have confidence in their country and its leadership again.
  (…)
  Americans must know that we are putting the American people first again. On trade, on immigration, on foreign policy – the jobs, incomes and security of the American worker will always be my first priority.

  No country has ever prospered that failed to put its own interests first. Both our friends and enemies put their countries above ours and we, while being fair to them, must do the same.

  We will no longer surrender this country, or its people, to the false song of globalism.

  The nation-state remains the true foundation for happiness and harmony. I am skeptical of international unions that tie us up and bring America down, and will never enter America into any agreement that reduces our ability to control our own affairs.

  NAFTA, as an example, has been a total disaster for the U.S. and has emptied our states of our manufacturing and our jobs. Never again. Only the reverse will happen. We will keep our jobs and bring in new ones. Their will be consequences for companies that leave the U.S. only to exploit it later.

  Under a Trump Administration, no American citizen will ever again feel that their needs come second to the citizens of foreign countries.

  I will view the world through the clear lens of American interests.
  (…)
  America will continually play the role of peacemaker.
  We will always help to save lives and, indeed, humanity itself. But to play that role, we must make America strong again.
  We must make America respected again. And we must make America great again.
  (…)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here