Muistatteko vielä, kun Ranskan silloinen presidentti Nicholas Sarkozy kutsui Muammar Gaddafin Libyaa uhkaksi maailman rahoitusjärjestelmän turvallisuudelle? Silloin kun vuoden 2011 Libyan sotaa valmisteltiin ja sittemmin NATO-yhteistyöllä pantiin toimeen.

Kaikista julkisuudessa esitetyistä sodan perusteluista Sarkozyn huudahdus oli rehellisin. Ei Libyaan menty, koska Gaddafi oli diktaattori, eikä sinne menty pelkästään öljyn takia – humanitaarisista syistä puhumattakaan.

Yhdysvaltain ulkoministeriön sivuilta löytyy maan entisen ulkoministerin Hillary Clintonin vastaanottamia sähköpostiviestejä, jotka on saatu julki tiedonvapauslain (Freedom of Information Act) avulla.

Sidney Blumenthal vuonna 2006. Kuva: Larry D. Moore | Wikimedia Commons
Sidney Blumenthal vuonna 2006. Kuva: Larry D. Moore | Wikimedia Commons

Sidney Blumenthal on amerikkalainen ulkomaanasioihin erikoistunut toimittaja, joka työskenteli presidentti Bill Clintonin poliittisena avustajana. Hän on työskennellyt myös Clintonien säätiössä (Clinton Foundation). Toimiessaan Hillary Clintonin epävirallisena neuvonantajana Blumenthal laati Libyan tilanteesta 25 muistiota, jotka hän lähetti Clintonille sähköpostitse vuosina 2011–2012.

Blumenthalin 2.4.2011 lähettämä sähköpostiviesti vahvistaa sen, että Libyaan hyökättiin, koska Gaddafi pyrki irtautumaan petrodollarista ja CFA-frangista öljykaupan maksuvälineenä. Hänen aikomuksensa oli ottaa käyttöön uusi valuutta, kultadinaari, maan silloisia mittavia kultavarantoja hyödyntäen.

Tällä Libyan keskuspankin kautta toteutettavalla toimenpiteellä olisi ollut tuhoisat vaikutukset sekä Ranskan että Yhdysvaltain talouteen.

Seuraavassa suomennos tästä Sidney Blumenthalin sähköpostiviestistä Hillary Clintonille.

Vastaanottaja: Hillary
Lähettäjä: Sid
Vast: Ranskan asiakas & Gaddafin kulta

 1. Korkea-arvoinen virkailija Libyan kansallisesta neuvostosta [toim.huom. NLC, National Libyan Council] kertoo, että siinä on muodostunut ryhmäkuntia. Osittain tämä heijastelee erityisesti Ranskan harjoittamaa muokkausta kapinallisten joukossa olevien suojattiensa [toim.huom. ”clients”] keskuudessa. Ranskalaisia lähinnä oleva henkilö on kenraali Abdelfateh Younis, jolle ranskalaisten uskotaan maksaneen, vaikka summista ei ole tietoa. Younis on kertonut muille kansallisen neuvoston jäsenille ranskalaisten luvanneen sotilaskouluttajia ja aseita.
  Toistaiseksi miehiä ja materiaalia ei ole ilmestynyt. Sen sijaan muutamia ”riskejä arvioivia analyytikoita” on piipahtanut paikalla fläppitauluja heilutellen. Jabril, Jalil ja muut ovat kärsimättömiä. [toim.huom. Jabril on Mahmoud Jibril, Libyan sodan jälkeinen pääministeri ja NLC:n ”kasvot”. Jalil on Mustafa Abdul Jalil, NLC:n puheenjohtaja.] Ranskalla katsotaan olevan selvät taloudelliset intressit vaakalaudalla. Sarkozyn satunnaista lähettilästä, älykkönä itsensä esiintuovaa Henri Bernard-Levya pitävät ne NLC:n jäsenet, jotka ovat olleet hänen kanssaan tekemisissä, lähinnä osittain hyödyllisenä puolipellenä.
 2. NLC:n ylemmällä tasolla kiersi tällä viikolla huhu, että Gaddafi on kuollut – tai sitten ei.
 3. Gaddafilla on lähes pohjattomat taloudelliset resurssit jatkaa vaikka ikuisesti. Viime viikolla saamamme raportin mukaan:

Huhtikuun 2. päivänä 2011 lähteet, joilla on yhteys Saif al-Islam Gaddafin neuvonantajiin, kertoivat luottamuksellisesti, että vaikka Libyan ulkomaisilla pankkitileillä olevien varojen jäädyttäminen aiheuttaa vakavia haasteita Muammar Gaddafille, hänen kykynsä varustaa ja ylläpitää asevoimiaan ja tiedustelupalveluja ei ole muuttunut. [toim.huom. Saif al-Islam on Gaddafin toiseksi vanhin poika, ihmisoikeusjärjestön johtaja, joka tuomittiin kuolemaan ihmisoikeusjärjestöjen kritisoimassa oikeudenkäynnissä 2015.]

Näiden yksilöiden saamien arkaluontoisten tietojen mukaan Gaddafin hallituksella on hallussaan 143 tonnia kultaa ja saman verran hopeaa. Maaliskuun 2011 lopulla nämä varat siirrettiin Libyan keskuspankin holveista Sabhaan (lounaassa lähellä Libyan, Nigerin ja Tshadin rajaa).

Tämä kulta oli kerätty ennen meneillään olevaa kapinaa ja oli tarkoitettu käytettäväksi pan-afrikkalaisen, Libyan kultadinaariin pohjaavan valuutan synnyttämiseen. Suunnitelmalla oli tarkoitus tarjota ranskankieliselle Afrikalle vaihtoehto Ranskan frangille (CFA).

(Kommentti lähteeltä: Asiasta tietävien henkilöiden mukaan kullan ja hopean arvo on yli 7 miljardia dollaria. Ranskan tiedustelupalvelun agentit saivat tämän suunnitelman selville pian nykyisen kapinan alkamisen jälkeen, ja tämä oli yksi niistä tekijöistä, jotka vaikuttivat presidentti Nicholas Sarkozyn päätökseen hyökätä Libyaan. Näiden henkilöiden mukaan Sarkozyn suunnitelmia ohjaavat seuraavat tekijät:

a. Halu saada suurempi osuus Libyan öljyntuotannosta,
b. lisätä Ranskan vaikutusvaltaa Pohjois-Afrikassa,
c. parantaa omaa sisäpoliittista asemaansa Ranskassa,
d. tarjota Ranskan armeijalle mahdollisuus vahvistaa asemaansa maailmassa,
e. reagoida neuvonantajiensa huoleen Gaddafin pitkän aikavälin suunnitelmista syrjäyttää Ranska hallitsevana voimatekijänä ranskankielisessä Afrikassa. )

Huhtikuun 1. päivänä henkilö, jolla on yhteys Libyan kansalliseen neuvostoon (NLC), kertoi yksityisesti, että NLC:n vanhemmat virkailijat uskovat kapinallisjoukkojen alkaneen näyttää merkkejä parantuneesta kurista ja taisteluhengestä joidenkin uusien komentajien alaisuudessa, mukaan lukien kenraali Khalifha Hathar, Gaddafin vastaisen Libyan kansallisen armeijan (LNA) entinen komentaja. Näiden lähteiden mukaan myös Gaddafin joukoista loikanneet yksiköt ovat ottamassa suurempaa roolia kapinallisten puolesta käytävässä taistelussa.

.
Sidney Blumenthalin aiemmin, 27.3.2011 lähettämässä sähköpostiviestissä mainitaan Libyan ”kapinallisten” saavan apua ja koulutusta Egyptin erikoisjoukoilta samoin kuin ranskalaisilta ja brittiläisiltä erikoisjoukoilta. Koulutusta kerrotaan annettavan Länsi-Egyptissä ja Benghazin lähiöissä. Viestissä todetaan: ”Nämä joukot valvovat aseiden ja tarvikkeiden siirtoa kapinallisille.”

Viestissä kerrotaan myös, että ”kapinalliset” käyttävät länsiliittoutuneiden ilmatukea; että Ranska pitää yhteyttä ”kapinallisiin”; ja että Sarkozy toivoo Ranskasta tulevan minkä tahansa Libyassa vallan ottavan uuden hallituksen pääasiallinen ulkomaalainen liittolainen.

Siinä korostetaan myös, että Ranskan ja muiden Länsi-Euroopan maiden tulee toimia nopeasti, jotta Libyan öljyä ja kaasua tuottavien alueiden ympärille ei pääse syntymään puoliautonomisia paikallisten islamistiryhmien – tai ”kalifaattien” – hallitsemia alueita.


YK:SSA PITÄMÄSSÄÄN PUHEESSA Muammar Gaddafi varoitti islamistiradikaaleista, kuten Islamilaisen Maghrebin al-Qaidasta (AQIM), joka toimi Itä-Libyassa. Gaddafin sotilasoperaatio näyttääkin olleen suunnattu näitä islamistiryhmiä vastaan, mutta länsimaissa Gaddafin kerrottiin kansanmurhaavan mielenosoittajia, joten länsimaiden piti hyökätä Libyaan suojellakseen siviilejä.

27.3. lähetetystä sähköpostiviestistä käy kuitenkin ilmi, että Sarkozy ja eurooppalaiset tiedustelupalvelut olivat huolissaan siitä, että NLC:n (”maltillisten kapinallisten”) joukossa oli radikaali-islamistien soluttautujia. Sähköpostiviestissä kerrotaan myös — viitaten erään kapinalliskomentajan lausumaan — joidenkin ”maltillisten kapinallisten” eli lännen liittolaisten ”jatkavan kaikkien kiinnisaatujen ulkomaalaisten palkkasoturien summittaista teloittamista”, toisin sanoen sotarikosten tekemistä (monet, tai useimmat, kidutetuista ja teloitetuista olivat kaiken lisäksi tavallisia eteläisemmästä Afrikasta työn perässä saapuneita maahanmuuttajia).

Selkokielellä: Maaliskuussa 2011 länsimaissa tiedettiin, että länsiliittouman sotatoimet synnyttävät Libyaan valtatyhjiötä, jota radikaali-islamistit voivat hyödyntää, ja että länsimaiden erikoisjoukkojen valmentamat ”maltilliset” liittolaiset tekivät sotarikoksia.

Murhien – kansanmurhienkin – motiivi on usein raha. Libyaan mentiin ”suojelemaan siviilejä” YK:n mandaatilla ”kansallisten tai alueellisten järjestelyiden tai organisaatioiden kautta”. Hommaa hoidettiin rahoittamalla ja aseistamalla sotarikoksia tekeviä ”maltillisia” kapinallisia, jotta päästäisiin käsiksi öljyyn ja saataisiin mainetta ja kunniaa kertomalla tarinaa omasta hyvyydestä.

Edellä kuvattu sähköpostiviestittely tekee uskottavammaksi sen vähälle huomiolle jääneen uutisen, jonka mukaan ranskalainen salaisen palvelun agentti olisi murhannut Gaddafin presidentti Sarkozyn käskystä. Tähän voisi liittyä myös halu koettaa salata (myöhemmin paljastunutta) Gaddafin merkittävää pimeää rahallista tukea Sarkozyn presidentinvaalikampanjalle.


SIDNEYN JA HILLARYN VIESTINTÄ vahvistaa myös sen, että Gaddafi suunnitteli luopuvansa dollarista öljykaupassa; sen sijaan öljykaupoissa olisi otettu käyttöön uusi afrikkalainen valuutta, kultadinaari. Siitäkös Wall Streetilla on pillastuttu: länsimaisen luottamukseen perustuvan rahan rinnalle olisi tullut kullan takaama afrikkalainen valuutta, joka takuulla olisi kiinnostanut sijoittajia. Afrikka olisi vahvistunut ja ollut vaikeammin ryövättävissä esimerkiksi IMF:n tarjoamien ehdollisten lainojen (”yksityistäkää kaikki; palkat pienemmiksi” jne) kautta. Lisäksi länsimaisella rahalla (ns. fiat-raha) on sama ominaisuus kuin kaikilla pyramidihuijauksilla: tarvitaan jatkuvasti lisää osanottajia; jatkuvasti kasvavaa kysyntää.

Hillary Clinton Libyan tilannetta käsitelleessä Lontoon konferenssissa 29.3.2011 Kuva: Foreign and Commonwealth Office | Wikimedia Commons
Clinton Libya-konferenssissa 29.3.2011. Kuva: Wikimedia Commons

Englannin keskuspankki Bank Of England kertoo epäuskoisille, että raha syntyy kirjanpidon avulla velasta liikepankeissa. Tämä tieto ehkä auttaa hahmottamaan, miksi kultadinaari olisi ollut kiinnostava vaihtoehto länsimaiseen rahan nimellä kulkevaan uskomustuotteeseen verrattuna.

Sellaista ei voitu sallia! Hyvänen aika, länsimaisesta rahoitusinfrasta riippumaton, todellinen vaihtoehto. Ai kauhua!

”Onneksi” Wall Streetilla ja aseteollisuudella oli Hillary Clintonissa omaksi ostettu ulkoministeri, joka kannatti Libyaan tehtävää hyökkäystä, ja Ranskalla maan muinaista suuruutta ja siirtomaa-aikoja kaihoava, sisäpoliittisissa vaikeuksissa lahjustava egoisti, joka ei häikäilisi tapattaa muutamaa sataa tuhatta viatonta sivullista omaa valtaansa pönkittääkseen. Näillä eväillä oli hyvä lähteä sotaan pääoman puolesta, varsinkin kun varma myötäjuoksijoiden joukko natolaisia ja YK:laisia tuli mukaan (raha)maailmaa pelastamaan.

”Kapinalliset” perustivatkin Libyaan uuden keskuspankin ja uuden kansallisen öljy-yhtiön jo 19. maaliskuuta 2011 — taistelujen ollessa vielä alkuvaiheessa ja vain kaksi päivää sen jälkeen kun YK:n turvallisuusneuvosto oli hyväksynyt maajoukkoja lukuun ottamatta kaikki sotilaalliset toimet Libyan hallintoa vastaan siviilien suojelun nimissä.


LIBYAN SOTA ei kuitenkaan päättynyt Gaddafin murhaan eikä edes lännen tukemaan libyalaisten siviilien massamurhaamiseen. Länsiliittouma suunnittelee nyt uutta ”humanitaarista väliintuloa” Libyaan.

Hillaryn sähköposteissa on paljon muutakin kiinnostavaa. Moni (muukaan) asia ei ole ollut ihan niin kuin median kautta meille kerrottiin. Vastavalkeassa saatetaan palata aiheeseen myöhemmin.

Sillä välin voimme miettiä, onko länsimedian Venäjä- ja Kiina-uutisoinnin sävyyn vaikuttanut se, että Venäjä ja Kiina kasvattavat keskuspankkiensa kultavarantoja ja että maat päättivät vuonna 2010 luopua dollarista keskinäisessä kaupankäynnissään.

Brasilia, Norja ja Taiwan ovat myyneet Yhdysvaltain velkakirjojaan Kiinan ja Venäjän mukana pois. Talousjulkaisu Bloombergin mukaan Venäjällä ei ole hätäpäivää talouspakotteista huolimatta, kun taas talouspakottajilla on.

Voimme lisäksi miettiä sitäkin, saako tämä porukka — ”länsimaisia demokraattisia arvoja puolustava poliittinen eliitti” — mitään tunnontuskia, mikäli se joutuu poistamaan edustamiensa tahojen (lue: rahoitussektorin) tieltä omankin maansa äänestäjäkuntaa, jos äänestäjäkunta silmiensä avauduttua käy hankalaksi.

Liitteet
Lähteitä

.
OIKAISU 18.3.2015 klo 1:30: Libyan kapinalliset perustivat uuden keskuspankin jo Libyan sodan alkuvaiheissa eikä vasta Gaddafin kaaduttua.

16 KOMMENTTIA

 1. Kiitos Riikalle silmiä avaavasta kirjoituksesta.
  Yhä selvemmin näemme näiden paljastumien pohjalta kuinka raadollinen ja mistään moraalisista rajoista piittaamaton eliitti on meidän läntisen, kohti omaa perikatoa ajautumassa olevan kulttuurimme johdossa.
  Tuo eliitti ei mistään hinnasta halua toimia oikeudenmukaisesti eikä sallia koko ihmiskunnalle hyvää vaan kaikin keinoin pyrkii kaappaamaan kaiken vain itselleen alistaen muut velka- ym. orjuuteen.
  On spekuloitu, että nämä paljastuneet sähköpostit voisivat estää militaristisen Clintonin nousun Valkoiseen taloon mutta se jää nähtäväksi.

 2. Gaddafin kannattamasta kultadinaaristahan järjestettiin kansainvälisiä konfrensseja jo vuonna 1996 ja 2000. Eli hanke oli todellinen eikä pelkkä suunnitelma. Libyan suuren kultavarannon kerääminen liittyi kultadinaarin käyttöönottoon.

  ”Lisäksi länsimaisella rahalla (ns. fiat-raha) on sama ominaisuus kuin kaikilla pyramidihuijauksilla: tarvitaan jatkuvasti lisää osanottajia; jatkuvasti kasvavaa kysyntää.”

  Jatkuvan kasvun ideologia perustuu velan luontiin eikä FIAT-rahaan. Talouskasvua on oltava jatkuen lisää, jotta voidaan ottaa uutta velkaa. FIAT-rahaa voi luoda vaikka valtio ilman että luo velkaa samalla. FIAT ei tarkoitta mitään muuta kuin sitä, että raha on olemassa koska siihen uskotaan, ei siksi että se perustuu johonkin fyysiseen varallisuuteen joka rahan painajalla on hallussaan.

  FIAT-raha ei siis ole musta lammas tai huono juttu, vaan se tapa jolla pankkijärjestelmä sitä käyttää. Talouskasvun suhteen joustavana rahana, ja yhtälailla kenen hyvänsä mahdollisena luoda FIAT-raha on ainoa järkevä järjestelmä. Pitää vain luoda uusi kansainvälinen järjestelmä, säännöt sille kuinka raha luodaan. Meillä on nytkin sille säännöt, jotka valitettavasti on kansainvälisten pankkiirien kehittämät, tarkoituksenaan siirtää maailman varallisuus pankkirien haltuun. Nykyinen järjestelmä täytyy muuttaa, mutta FIAT-rahaan kannattaa uusikin järjestelmä perustaa,

  • Kultadinaari olisi silti ollut hyvä juttu, Libyalle. Libya olisi nimittäin myynyt öljyä vain kultaa vastaan. Ja koska kullan arvo nousee, toisin kuin rahan arvo joka putoaa, Libya olisi voittanut kaupassa, ja öljyn ostaja hävinnyt. Ja koska Libyalla on paljon lisää öljyä pumpattavaksi, se voisi saada jatkuen lisää kultaa muilta valtioilta.

   Mutta kulta on huono rahayksikkö yksinomaan (tai koko maailmalle), koska sen määrän supistuminen tai laajeneminen ei jousta talouskasvun kanssa. Yhdysvallatkin joutui luopumaan kultakannasta, kun kulta ei riittänyt enää siihen, että dollareita olisi enää voinut vaihtaa kultaan. Jos raha pitäisi taata esimerkiksi kullalla, kullan arvo kasvaisi koko ajan, tai toisinsanoen omaisuuden arvo laskisi sitä enemmän, mitä enemmän uutta omaisuutta tuotettaisiin. Kädessä oleva seteli olisi huomenna arvokkaampi kuin tänään, mikäli sillä saisi aina saman määrän kultaa. Tämä tilanne olisi siis sama kuin deflaatio, jossa rahavaranto ei kasva samalla kun markkinoilla olevan tavaroiden, palvelujen ja omaisuuden määrä kasvaa. Deflaatio on talouskasvua jarruttava, huono tilanne, joka johtaa rahan säästämiseen ja estää sen käyttämistä.

 3. Ihan hyvä Libyan tapahtumien kertaus, nuo Hitlaryn sähköpostiviestit olivat uutta tietoa, mutta ne vain entisestään vahvistivat todellisia syitä Libyan ja Gaddafin tuhoamiseen.

  Yksi asia Riikan jutussa kuitenkin häiritsee, Riikka kirjoittaa: ””MALTILLISISTA KAPINALLISISTA” muodostettu uusi hallitus, joka astui valtaan Gaddafin kaaduttua, perusti heti ensi töikseen uuden keskuspankin…”
  Itse muistelisin, jos muistan oikein, että Libyan uusi keskuspankki perustettiin hyvin aikaisessa vaiheessa, kesken taistelujen, kapinallisten toimesta. Gaddafi ja Libyan armeija olivat vielä voimissaan, eikä ”länsimainen arvoyhteisö” (USA ja natomaat) olleet YK:n mandaatilla, vielä julistaneet lentokieltoaluetta Libyan ylle, eikä Libyan massapommituksia ja infran tuhoamista oltu vielä aloitettu. Tätä kapinallisten perustamaa uutta Libyan valtionpankkia, keskuspankkia ihmeteltiin myös maailman valtameedioissakin, myös täällä Suomessa.
  Itselleni tämä kapinallisten tekemä uusi keskuspankki todisti Gaddafin kaatamisen todelliset taloudelliset syyt.

  PS Tämä tapaus Libya on yksi suurimpia Putinin ulkopoliittisia epäonnistumisia, luottiko Putin vielä tuolloin liikaa jenkki-imperialisteihin vai yliarvioiko hän Gaddafin mahdollisuudet. Venäjä olisi Kiinan avulla helposti voinut torpata näiden natonatsien aikeet Gaddafin tuhoamiseksi.

  • Kiitos oikaisusta! Itse asiassa ns. kapinalliset ilmoittivat perustaneensa uuden keskuspankin jo 19. maaliskuuta 2011, eli todellakin sodan alkuvaiheissa ja vain kaksi päivää YK:n turvallisuusneuvoston ”lentokieltopäätöksen” jälkeen. Liittouman ilmapommitukset olivat juuri silloin alkamassa.

   Viittaamasi kohta on oikaistu ja oikaisusta on lisätty merkintä artikkelin loppuun.

  • Libyan karmean kohtalon ja tuota sotaa seuranneet muut karmeudet olisi Putin ehkä voinut estää mutta jostain luin, ettei Venäjä ollut silloin vielä sotilaallisesti riittävän vahva. Ja voi olla että Putin ei ehkä ymmärtänyt asian vakavuutta ajoissa…?
   Mene ja tiedä mutta ilman Libyan ja Gaddafin tuhoa tilanne Lähi-idässä ja Euroopassa olisi aivan toinen kuin nyt.

 4. Pertille kiitos fiat-rahaa ja velkaa koskevista tarkentavista kommenteista. Ajattelin itse ongelmakohdan tulevan kyllin selväksi kappaleesta jossa sanotaan liikepankkien luovan rahan velasta mutta kenties näin ei ole, ja siksi Pertin selventävät kommentit ovat arvokkaat.

  M.Harhamalle henkilökohtainen kiitokseni oikaisusta. Tarkkasilmäinen lukija ilahduttaa aina!

  Totuudenmetsästäjää kiitän kannustavasta kommentista.

  • Niinpä, kaikkea ei kirjoittaessa huomaa, miltä se kuulostaa. Vasta kun lukee uudestaan, näkee että hittolainen, tuohan nyt ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Mutta sitä parempi soppa, mitä useampi kokki!

   Tämä olisi varmaan hyvä hetki anoa edit-nappia omiin kommentteihinsa…

  • Luin uutisista että Burkina Fason edellinen presidentti on nyt etsintäkuulutettu Sankaran murhasta. Mutta eipä olisi mikään ihme, jos Ranska olisi murhan takana. Kolonialistithan hänestä ilman muuta halusivat eroon.

 5. Lääkäri Antti Heikkilä kirjoittaa lännen poliittisesta korruptiosta
  http://magneettimedia.com/laakari-antti-heikkila-kirjoittaa-lannen-poliittisesta-korruptiosta/
  Taloustutkimuksen professori Michael Hudson on usein todennut, ettei Yhdysvaltojen taloudellinen imperialismi perustu yksittäisten teollisuudenalojen (kuten aseiden tai öljyn) vaatimuksille vaan dollarivaluutan ylivalta-asemalle.
  Suurin ongelma ei ole aseteollisuus, vaan Yhdysvaltojen hallitus, joka on turvannut vaurautensa ja ainutlaatuisen asemansa pakottamalla koko maailman dollarin hirmuvallan alaisuuteen. Hudson on kirjoittanut aiheesta muun muassa artikkelissaan ”America’s Monetary Imperialism”.
  Maailmanpankin (WB) ja Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF), joiden ytimeen on kirjattu, että vain Amerikalla on oikeus rahapoliittiseen itsenäisyyteen, se voi kontrolloida käytännössä kaikkien maailman valtioiden luonnonvaroja ja talouspolitiikkaa.Kaikkien muiden valtioiden on velkaannuttava ulkomaalaisille pankeille ja luovuttava näin itsenäisyydestään.
  lisää linkistä…

 6. missä on libyan kultavaranto keskupankista?
  kenties jossain y k s i t y i s e s s ä keskupankissa paremmassa käytössä?

 7. Libyan siirtyminen kultadinaariin estettiin täystuholla, entä miten käy Islannin?

  Koko panaman paperien ”kulminaatiopiste” on Islanti. Moni on ihmetellyt miksi se on ensimmäisenä vedetty koko paljastuksiin mukaan, vaikka suuret kalat liikkuvat aivan toisessa suunnassa. Esiin on vedetty maita jotka nyt muutenkin on tunnettuja suurten varallisuuksien ja rahamäärien siirtelystä paratiiseista toisiin, mutta miksi juuri Islanti ja sen pääministeri? Syy koko ”hallittuun” julkisuuteen löytyy tästä:

  ”Kuplien syntyminen estettävä

  Islannissa rahauudistusta vaaditaan, koska talouden ylikuumeneminen ja kuplien synty tahdotaan estää. Pääministerin tilaaman selvityksen mukaan Islanti on kärsinyt yli 20 erityyppisestä finanssikriisistä vuoden 1875 jälkeen, ja uusia kriisejä syntyy keskimäärin 15 vuoden välein. Kuusi niistä on ollut tähän mennessä erityisen vakavia. Kun julkinen valta kontrolloi rahan luontia, eivät liikepankit voi enää suistaa taloutta raiteiltaan vastuuttomalla lainaamisella.

  Uudistus merkitsisi sitä, että Islanti luopuisi vähimmäisvarantojärjestelmästä ja siirtyisi täysivarantojärjestelmään. Vastaisuudessa liikepankit saisivat lainata vain sen verran rahaa kuin niillä todellisuudessa on käytössä. Pankkeja koskisivat siis samat velvoitteet kuin kaikkia muitakin yrityksiä. Niiden tulisi ansaita itse lainaamansa rahat.”

  Lähde: magneettimedia.com/haastaako-islanti-yksityisten-pankkien-ylivallan/

  Tämä on pelästyttäny kasaaripankkiirit, sillä Islanti ja sen eroamaan pakotettu pääministeri on tekemässä ”karaffit”, joka oikeutti jenkkien ”demokratian viennin” ja koko Libyan tuhoamisen.

  Edellisellä viikolla uutisoitiin että jenkit lähettää kansalliskaartinsa F15 hävittäjiä suojaksi Islantiin ja Hollantiin… Venäjän lisääntyneen vihamielisyyksien vuoksi.

  Joopajoo, kuka uskoo? Kasaaripankkiirit pelkäävät menettävänsä Islannista kontrollin ja että se menestyy parhaiten omillaan. Hollannissa taas neuvoa antanut kansanäänestys meni siitä huolimatta pipariksi.

 8. Libyaan vietiin ”demokratiaa” kun maa aikoi siirtyä kultadinaarin käyttöön. Voisiko sama demokratian vienti tapahtua Islannille?

  Koko panaman paperien kulminaatiopiste on Islanti. Moni on ihmetellyt miksi se on ensimmäisenä vedetty koko paljastuksiin mukaan, vaikka suuret kalat liikkuvat aivan toisessa suunnassa. Esiin on vedetty maita jotka nyt muutenkin on tunnettuja suurten varallisuuksien ja rahamäärien siirtelystä paratiiseista toisiin, mutta miksi juuri Islanti ja sen pääministeri? Syy koko ”hallittuun” julkisuuteen löytyy tästä:

  ”Kuplien syntyminen estettävä

  Islannissa rahauudistusta vaaditaan, koska talouden ylikuumeneminen ja kuplien synty tahdotaan estää. Pääministerin tilaaman selvityksen mukaan Islanti on kärsinyt yli 20 erityyppisestä finanssikriisistä vuoden 1875 jälkeen, ja uusia kriisejä syntyy keskimäärin 15 vuoden välein. Kuusi niistä on ollut tähän mennessä erityisen vakavia. Kun julkinen valta kontrolloi rahan luontia, eivät liikepankit voi enää suistaa taloutta raiteiltaan vastuuttomalla lainaamisella.

  Uudistus merkitsisi sitä, että Islanti luopuisi vähimmäisvarantojärjestelmästä ja siirtyisi täysivarantojärjestelmään. Vastaisuudessa liikepankit saisivat lainata vain sen verran rahaa kuin niillä todellisuudessa on käytössä. Pankkeja koskisivat siis samat velvoitteet kuin kaikkia muitakin yrityksiä. Niiden tulisi ansaita itse lainaamansa rahat.”

  Tämä on pelästyttäny kasaaripankkiirit sillä Islanti ja sen pääministeri on tekemässä ”gaddafit”, joka oikeutti jenkkien demokratian viennin ja koko Libyan tuhoamisen.

  Edellisviikolla uutisoitiin että jenkit lähettää kansalliskaartinsa F15 hävittäjiä suojaksi Islantiin ja Hollantiin… Syynä Venäjän lisääntyneen vihamielisyyksien vuoksi.

  Joopajoo, kuka uskoo? Kasaaripankkiirit pelkäävät menettävänsä Islannista kontrollin ja että se menestyy parhaiten omillaan esimerkkinä muille. Hollannissa taasen oli neuvoa-antava äänestys, joka meni penkin alle…

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here