Turkin presidentti Tayyip Recep Erdogan vaatii terroristin määritelmään sisällytettäväksi myös terroristien ”tukijat” — kuten kansanedustajat, toimittajat ja kansalaisjärjestöaktivistit, uutisoi brittilehti The Independent.

Erdoganin vaatimus on jatkumoa Turkin hallituksen taistelussa sanan ja mielipiteen vapautta vastaan.

Erdogan esitti vaatimuksensa sen jälkeen kun kolme akateemikkoa julkisesti luki julkilausuman, jossa haluttiin lopettavaksi Turkin kurdialueella meneillään olevat ”turvallisuusoperaatiot”.

Akateemikot pidätettiin terrorismipropagandan levittämisestä. The Independentin mukaan Erdogan on ilmoittanut heidän ”joutuvan maksamaan petoksestaan.”

Erdoganin ulostulolla saattaa olla yhtymäkohtia kurdien hiljattain esittämiin
aluehallintavaatimuksiin. Venäläinen RT News kertoo kurdien haluavan muodostaa Syyriassa Turkin rajan lähellä sijaitsevista Rojavan itsehallintoalueesta liittovaltion, joka edustaisi kaikkia alueella eläviä etnisiä ryhmiä. Pohjois-Syyrian liittovaltioksi nimettävä alue olisi Damaskoksen hallituksen alla osana Syyriaa. Syyrian hallitus ei ole toistaiseksi osoittanut innostusta.

Syyrian kurdien Demokraattinen liitto -puolue (PYD) julisti tammikuussa 2014 kolme Rojavan kantonia (Afrin, Kobane ja Jazira) autonomisiksi. Rojavan perustuslaki tunnetaan yhteiskuntasopimus-peruskirjan nimellä.


TURKIN TERRORISTIJÄRJESTÖJEN listalla olevan kurdien PKK-työväenpuolueen perustajajäseniin kuuluva Murat Karayılan uumoili helmikuussa Turkin johdon ajattelevan, että ”jos kolme miljoonaa Syyrian kurdia saavuttaa itsenäisyyden, silloin 20 miljoonaa Turkin kurdia haluaa välittömästi samaa”. Tämän estämiseksi AKP-puolue tekee Karayılanin mukaan mitä tahansa, jopa liittoutuu Ahrar ash-Shamin ja Jabhat al-Nusran kaltaisten terroristijärjestöjen kanssa.

Euroopan unionin kanssa EU-jäsenyydestä neuvottelevan Turkin presidentti Erdogan on myös uhannut Turkin korkeimman oikeuden tulevaisuutta oikeusistuimen vapautettua kaksi Cumhuriyet-median johtohahmoa, Can Dundarin ja Erdem Gülin. Molemmat olivat pidätettyinä valtion salaisuuksien paljastamisesta heidän julkaistuaan uutisen, jossa osoitettiin Turkin tiedustelupalvelun aseistavan terroristijärjestö Isisiä.

Syyrian kurdien PYD-puolue on suljettu Genevessä käytävien Syyrian rauhanneuvottelujen ulkopuolelle. Venäjä ja YK:n Syyrian lähettiläs Staffan de Mistura ovat ilmoittaneet kantanaan, että PYD:ile kuuluu paikka neuvottelupöydässä.

Kommentti. Pitääkö Turkin toimenpiteisiin sanan ja mielipiteen tukahduttamiseksi suhtautua ankarasti? Loppujen lopuksihan Turkki on vain ottanut mallia länsimaisten arvojen lippulaivan Yhdysvaltain toiminnasta, jossa presidentti Obaman kaudella on sata vuotta vanhaan Espionage Act -vakoilulakiin nojaten pidätetty ja tuomittu enemmän toimittajia, asianajajia, aktivisteja ja tietovuotajia kuin aiempien presidenttien kaudella yhteensä.

Yhdysvallat ja Turkki eivät ole kahdestaan sortotoimissaan, vaan suuntaus on ollut
maailmanlaajuinen.

Terrorismilait estävät tehokkaasti ketään hallinnossa työskentelevää kertomasta hallinnon tekemistä lainvastaisuuksista samalla kun se estää toimittajia raportoimasta vääryyksistä.

Sananvapaudesta tulee ontto kuori. Mielipiteen vapaus säilyy — niin kauan kuin mielipiteen säilyttää omanaan eikä jaa sitä muiden kanssa. Tarvittaisiinko tällaisia tukahduttamis- ja voimatoimia, mikäli maailma olisi oikeudenmukaisempi ja sosiaalisesti tasa-arvoisempi paikka elää?

Riikka Söyring

.

12 KOMMENTTIA

 1. Turkki näyttäis olevan yhteensopiva länsimaiseen arvoyhteisöön. Eikun EU’n jäseneksi pikimmiten.

  Muita uutisia.

  Tuho-Aho venäläisen Sperbankin johtokuntaan. Omapa on asiansa, älkööt syyttäkö siitä sitten suomalaisia.

  Vanhanen on päättänyt ruveta presidentiksi. Jos joskus valitaan, siitä voi syyttää suomalaisia.

  Lipponen ärähti Nordealle epäisänmaallisuudesta. Jotain perää on. Nordean valitus ja tuloksen kasvu näyttävät olevan kääntäen verrannollinen laman syvyyteen.

 2. On jotenkin ajallemme ominaista – ja syvästi ironista – että sanat tarkoittavat ilmimerkitykseensä nähden päinvastaista.

  Terroristijärjestöjä kuten Isisiä et al. tukeva Turkin hallitus haluaa määrittää asian paljastaneet tahot terroristeiksi: kun valtio tukee ja aseistaa terroristeja, on se ”ulkopolitiikkaa”. Kun asiasta kerrotaan, on se ”valtion salaisuuksien paljastamista” ja ”terrorismin tukemista”. Sama pätee muihin terrorismintukijavaltioihin, ja niitähän riittää. Taannoin terroristeja (”maltillisia kapinallisia”) tukeva Ranska palkitsi kunnialegioona-mitalilla terroristeja aseistavan Saudi-Arabian erään prinssin terrorismin vastaisesta työstä. Suomi taas myy Saudi-Arabialle aseita.

  Kun kansainväliset sijoittajat ja länsimaat ”auttavat” jotakin maata ”saamaan taloutensa tasapainoon” ehdollisilla lainoilla, tarkoittaa se ”autettavan” valtion omaisuuden ulosmittaamista yksityistämällä omaisuus sijoittajille. Näin esimerkiksi Kreikasta ollaan tehty rahoitussektorille ja sijoittajille alistetutussa asemassa olevaa siirtomaata.

  Kun euroalueen keskuspankki EKP puhuu ”hintavakaudesta” ja siitä että inflaatioaste on liian alhainen, EKP tarkoittaa etteivät elinkustannukset ja hinnat nouse kyllin rivakasti syödäkseen ansiotulon saajien rahan reaaliarvoa, rahan ostovoimaa.

  Kun median päätoimittajat huolehtivat paimenkirjein ”sanan ja mielipiteen vapauden säilyttämisestä”, tarkoittavat he sallittujen, mielipidekäytävän sisällä pysyvien mielipiteiden sementoimista; että mielipidekäytävän ulkopuolella esitettävät mielipiteet ja näkökulmat vaarantavat totuusmonopolin aseman; että tästä syystä mielipiteiden esittäminen pitää rajata valtiollisen ja kaupallisen median moderointimahdollisuuksien ulottuvissa oleville foorumeille.

  Päätoimittajien peräämä ”moniääninen keskustelu” tarkoittaa tässä viitekehyksessä sitä että vain yksi taho saisi käydä yhteen suuntaan kulkevaa – ylhäältä alas – keskustelua.

  Keksitte varmaan itsekin lisää esimerkkejä. Informaatiosadankäynti, psykologiset operaatiot ovat olleet uutisissa viime aikoina mutta se on analyyseissa jäänyt mainitsematta, että informaatiosodankäyntiä kohdistetaan meihin kaikkiin -herkeämättä – aivan kaikesta mahdollisesta ja myös ”omien” toimesta.

  ”Omien” tarjoama tieto ei välttämättä ole sen puhtaampaa kuin ”toisten” tarjoama.

  Kriittinen lähestymistapa on suotavaa. Mielipidettä ei kannata muodostaa heti eikä yhteen lähteeseen perustuen. motiiveja arvioimatta, taustavoimiin tutustumatta. Älkää nielkö toisten ajatuksia pureskelematta, ajatelkaa ihan itse.

  • ”On jotenkin ajallemme ominaista – ja syvästi ironista – että sanat tarkoittavat ilmimerkitykseensä nähden päinvastaista.”

   Ehkä kyseessä on George Orwellin teoksessaan ”1984” lanseeraama ”Uuskieli”, jonka ”tarkoituksena ei ainoastaan ollut tarjota käytettäväksi Ingsocin uskollisten kannattajien maailmankatsomusta ja sielullisia tapoja vastaavat ilmentimet, vaan myös tehdä kaikki niistä poikkeavat ajatustavat mahdottomiksi”. Onhan tällä vuosisadalla Orwellilta toteutettu myös jatkuva sotiminen liittolaisia vaihtamalla ja ”Iso veli valvoo”. Ja suomalaisetkin vähiä soraääniä lukuun ottamatta ymmärtävät, että ”Sota on rauhaa” (suomalaiset rauhanturvaajat Afganistanissa), ”Vapaus on orjuutta” (työnantajat pompottelevat työntekijöitään mielensä mukaan) ja ”Tietämättömyys on voimaa” (”tiedotusvälineet” toistavat samaa yksipuolista ja yksioikoista mantraa).

  • Hyvin sanottu Riikka! Juuri noin terrorismi ja sen vastainen sota myydään kansalle. Lainaappa tuosta kommentista itseäsi, johonkin tulevaisuuden juttuusi!

   EKP:stä vielä. Hintavakaus ei ole inflaatiota tavoittelevan keskuspankin tavoite: inflaatiotavoite olisi silloin 0% eikä 2% kuten se nykyään keskuspankeilla on. Inflaation tavoittelu myydään meille kertomalla että inflaatio kannustaa kuluttamiseen ja investointiin. Hankalampaa sitä olisi myydä kertomalla kolikon toinen puoli, että se kannustaa velkaantumiseen ja syö säästöjä. Valtioilla ei ole säästöjä, mutta niillä on velkaa. Valtioille inflaatio on siis hyväksi – tai niin meille ainakin kerrotaan. Totuus voisi olla toinen, jos kerrottaisiin että inflaatio on osasyyllinen miksi velkaannumme, eli miksi korkoa ylipäätään pitää maksaa (koska pankki haluaa voittoa). Lainoja myöntäville pankeille inflaation voisi olettaa olevan kiusa, mutta velallinen kuitenkin joutuu koko ajan maksamaan korkoa, ja joutuu palaamaan lainatiskillekkin aiemmin kun raha menettää arvoaan. Pankit pitää kyllä huolen siitä, että lainaaminen tuottaa niille voittoa.

 3. Tiedän, on minut sen verran monelta forumilta heitetty helvettiin, vaikka maallikkona enemmän arvaan kuin tiedän asioita, eikä töissä ollessani ollut paljon aikaakaan kommentoida. En ilmeisesti osaa kirjoittaa virallisen linjan mukaan. Esimerkkejä kaukaa 90-luvulta.

  Kun islantilaispankit Glitnir ja Landsbank rantautuivat Suomeen ja rupesivat kohkaamaan, kirjoittelin silloin, että seuraavaksi suurin islantilaispankki on Giljotin. Samoin ennustin, että pankkien ”innovatiiviset rahoitusinstrumentit” tuhoavat vielä reaalitalouden. Kirjautuminen ei sitten onnistunut enää, enkä viitsinyt alkaa tekemään temppuja.

  Hauskinta tässä on, että ”finanssikriisien” aiheuttajat pitävät noista kriiseistä suurinta meteliä. Ehdottelevat ratkaisuksi sitä samaa, kansan köyhdyttämistä. En ymmärrä miten se heidän tilannettaan parantaa. Ehkä yhdellä kvarttaalilla. Meiltä on kyllä keinot heidän varallisuutensa kartuttamiseen viety jo ajat sitten.

  Nordeahan on vain suomalaisten liikepankkien raunioista massiivisella valtion tuella kokoonkyhätty Merita, (SYP, Unitas, SYP ja jotain muuta siinä välillä), joka lahjoitettiin sitten ruotsalaiselle roskapankille. Nyt ovat taas pinnalla eivätkä juuri tukijoitaan kunnioita. Ihemettelen miksi joku viitsii vielä tehdä pankkeihin palvelunestohyökkäyksiä. Eihän sieltä muutenkaan saa enää palvelua. köyhät.

  Niin, miten niistä liikepankeista tulikaan raunioita. Se on pitkä juttu, mutta tiivistetään. Rahamarkkinat vapautettiin, julkisyhteisöjen lainaus keskuspankilta kiellettiin, annettiin liikepankeille monopoli tuotteeseen nimeltä raha. Pojat panivat haisemaan. Lainaa sai kymmeniä miljoonia vaikka hukkuneiden merimiesten vaatetukseen. Tuli kriisi. Syylliseksi todettiin Suomen kansa ja se pantiin maksamaan. Eihän huijareilta rahoja takaisin saanut. Näitä kriisejä pukkaakin jo tiheämpään kuin niitä ehditään makselemaan.

  Vain muutama reaalitaloudessa pysytellyt paikallispankki säilyi ehjänä. Politikot kävivätkin niitä vuosikokouksissa kehumassa. Yksikin pankin isännistöön kuuluva kuulemma sanoi, hyvin tuo meidän Matti veisaa, mutta väärää virttä.

  • ”Meiltä on kyllä keinot heidän varallisuutensa kartuttamiseen viety jo ajat sitten.”

   Niin on viety, ja siksi juuri pankkien myöntämä rahoitus meneekin nykyään finanssimaailman instrumentteihin eikä reaalitalouteen (yrityksille, kotitalouksille ja julkisille yhteisöille). Finanssitaloudessa liikkuva raha on ilmeisesti jo moninkertainen verrattuna reaalitaloudessa liikkuvaan rahaan, ja uudesta rahoituksesta reaalitalous saa enää noin 10% – 5%.

   Ensin siirryttiin maataloudesta teollisuuteen, sitten teollisuudesta palveluyhteiskuntaan. ja nyt ollaan siirrytty palveluyhteiskunnasta kasinotalouteen. Sitä ei vaan huomaa, koska rahoitussektori jätetään pois kun puhutaan talouden mittareista.

 4. ”Niin, miten niistä liikepankeista tulikaan raunioita. Se on pitkä juttu, mutta tiivistetään. Rahamarkkinat vapautettiin, julkisyhteisöjen lainaus keskuspankilta kiellettiin, annettiin liikepankeille monopoli tuotteeseen nimeltä raha. Pojat panivat haisemaan. Lainaa sai kymmeniä miljoonia vaikka hukkuneiden merimiesten vaatetukseen. Tuli kriisi. Syylliseksi todettiin Suomen kansa ja se pantiin maksamaan. Eihän huijareilta rahoja takaisin saanut. Näitä kriisejä pukkaakin jo tiheämpään kuin niitä ehditään makselemaan.”

  Paremmin ei tapahtumakulkuja voisi tiivistää, tavis. Naurattikin.

  Rahamarkkinoiden vapauttaminen = omistuksen keskittyminen
  Pääomien vapaa liikkuvuus = pääomien (vero)vapaa keskittyminen

 5. Eikös Yhdysvaltain aloittamassa ja johtamassa ’terrorismin vastaisessa’ sodassa ole ollut koko ajan yhtenä periaatteena se että, valtiovallan viralliseksi totuudeksi vahvistettua tarinaa kritisoivat voidaan haluttaessa julistaa terroristeiksi?

  Turkki on natoon kuuluvana maana pitkälti Yhdysvaltain vallan alla, ja Turkissa voidaan tarvittaessa menetellä ’toisinajattelijoiden’ suhteen kuten Yhdysvallat menettelee milloin minkäkin vahingolliseksi terroristiryhmäksi julistamansa ryhmän suhteen. Yhdysvallat tukee erilaisia ’terroristeja’ siellä ja täällä ja taistelee toisia ’terroristeja’ vastaan milloin missäkin. Ja Turkki tekee paljolti työtä käskettyä. Halusi tai ei.

 6. ”Eikös Yhdysvaltain aloittamassa ja johtamassa ’terrorismin vastaisessa’ sodassa ole ollut koko ajan yhtenä periaatteena se että, valtiovallan viralliseksi totuudeksi vahvistettua tarinaa kritisoivat voidaan haluttaessa julistaa terroristeiksi?”

  Näinhän tuo melko lailla nykyään näyttäytyy.

 7. Tervetuloa läntiseen arvoyhteisöön, Turkki! Täällä on toimittu tosin hieman peitellymmin, mutta nykyään ei täälläkään ole niin väliä, kun on saatu Eurokansan moraaliset uskomusjärjestelmät (lähinnä kristinusko) murentumaan. Valehdella ja orjuuttaa saa nykyään ihan mielin määrin. Eikun mukaan EU:hun ja hanat auki!

 8. Diktatuuriin vie juuri tämä Erdokanin ja globalistein hallitsemien länsimaiden tie:

  Vaiennetaan arvostelu ja oppositio, sisäisen turvallisuuden nimissä. Siinä kotimainen terrorismi on tarvittava työkalu.

 9. EU:kin kohdalla elämä pyörii yhä enemmän salaliiton ehdoilla, joka on todellinen ja toimiva ison rahan pyörittämä, osin ’maanalainen inkvisitio’, joka ihmisarvoa pilkaten tehokkaasti ajaa maailmaa kohti Orwellin ennustuksia ja poliisivaltiota, joka on kommunismin uusi versio sikäli että siinä pankkidynastia lopulta omistaa kaiken ja hallitsee kaikkea.
  Jotta homma onnistuu niin kansa on yritettävä pitää pimeydessä ja median sananvapaus pantava kahleisiin.
  Onneksi on näitä VastaValkean kaltaisia medioita joissa vielä totuutta voidaan yrittää tuoda esiin ja näyttää siltä, että näiden määrä olisi kasvussa mitä voi vain ilolla tervehtiä koska ainoa tie päästä ulos tai irti kahleista on ihmisten tiedon ja ymmärryksen kasvu.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here