Yhdysvaltalainen kiinteistönvälittäjien kattojärjestö The National Association of Realtors kertoo kiinteistöjen myynnin tipahtaneen 7,1 prosenttia. Taloustieteilijät olivat ennustaneet 2,8 prosentin pudotusta. Putoamisen vauhti on ennakoitua nopeampaa. CNBC:n mukaan kiinteistömyyntiä koskevat tiedot ovat vastakkaisia työllisyyden kasvua ja teollisen tuotannon vakautumista koskeville tiedoille.

Pew Research Center -tutkimuksen perusteella vuoden 2007 kriisin jälkeen jopa 56 % 18–24 -vuotiaista amerikkalaisista asuu edelleen vanhempiensa kotona. Euroopassa tilanne on vastaava. Vuonna 2014 vanhempiensa taloudessa asui 18–30 vuotiaista eurooppalaisista 48 prosenttia.

Berkeleyn yliopiston tutkijan Danny Yaganin hiljattain julkaiseman paperin perusteella osa selityksestä löytyy Yhdysvaltain sisäisten työmarkkinoiden heikosta integraatiosta sekä maan sisäisestä muuttoliikkeestä. Yagan ei odota työllisyyden palaavan kriisiä edeltäneelle tasolle ennen kuin aikaisintaan vuonna 2020, ja viive toipumisessa kasvattaa kokonaistappioita.

Yhdysvaltain parantuneet, viralliset työllisyyslukemat vaikuttavat toisaalta johtuvan siitä, että yhä suurempi osa väestöstä on pudonnut kokonaan työmarkkinoiden ulkopuolelle eikä heitä enää lasketa työnhakijoiksi. Vain 27 % amerikkalaisista työttömistä saa työttömyyskorvausta.

Mahdollisesti yllä luetellut tekijät ovat osasyy siihen, miksi nuoret amerikkalaiset ovat meneillään olevien presidentin esivaalien yhteydessä osoittaneet olevansa kiinnostuneita sosialismista.
.

7 KOMMENTTIA

 1. Ovat varmaan pankit tulleet varovaiseksi sitten subrime päivien. Siihen kaatui jokunen pienempi pankki ja vakuutusyhtiö, joka myi johdannaisia velkoja vastaan. Enää ei persaukisille lainoja myönnetä, ei vaikka keskuspankit antavat pankeille ilmaista rahaa ja maksavatkin jo ottamisesta. Parempi keskittyä silläkin rahalla virtuaalipeleihin ja pörsseihin, tehdä rahaa rahasta, kuin sijoittaa reaalitalouteen jonka näkymät ovat epävarmat, kun kuluttajat, tuotteiden hintojen realisoijat, ovat loppumassa. Virtuaalipeleissä on se huonompi puoli, että niillä ei ole reaaliarvoa ja jonkun käteen jää musta pekka, miljardien tappiot. Ne on tähän saakka kaadettu veronmaksajien niskaan, mutta nyt ovat loppumassa veronmaksajatkin. Seuraava siirto saattaa olla aikalailla mielenkiintoinen. Keksivätkö politikot ratkaisun?

  • Kyllähän tämä nykyinen kehitys viittaa siihen, että olemme palaamassa takaisin valtiojohtoiseen rahapolitiikkaan ja pankkien ns. rahoitusinstrumentit puhkeavat/sulavat yksi toisensa jälkeen.

   Ja hyvä niin.

 2. Ei se ihan noin mene. Tilastoista ei ilmene kotinsa menettäneiden, miljoonien perheiden osuus kiinteistö-verotuksesta johtuneisiin menetyksiin. Osavaltioiden kaupungintalojen portailla pidetään huutokauppoja viikonloppuisin sadoista velkaantuneista omakotitaloista, jotka on tuomittu ”trattaan” viivästyneiden verojen keräämiseen. Et voi maksaa vanhinta rästissä olevaa summaa ensin, vaan viimeisin on suoritettava ensiksi, koska vanhempi tuottaa enemmän rangaistus-korkoa,kierolle suunnitelmalle. Kukaan ei koskaan omista yhtäkään omakotitaloa, koska kiinteistöveron maksaminen vuosittain nostaa talon hinnan pilviin. Talo on sinun vain sen ajan kunnes et enää kykene maksamaan tuhansia dollareita maksavaa kiinteistöveroa.Sitten tulee loppu. Stressaantunutt kokemusta tarvitaan totuudeksi.

 3. Hieman lisäystä edelliseen. Miljoonia maksavien kaupunki-asunnot myyvät kuin ”lihapiirakat stadin asemalla”.Asiakkaina ovat uusrikkaat ”japit ja hipit”,joille on kertynyt Mammonaa ihmeellisin keinoin ?
  Yhteiskunnan kerroksissa on hämäräperäisiä ”rikkaita” joilta ei kysellä miten he ovat omaisuutensa saneet. Huutokaupoista eniten hyötyvät ostavat kiinteistöjä ”käteisellä”. Joku torvi on sanonut,että rehellisyys perii maan, mikään ei ole sen kauempana totuudesta.Rikollisuudella rikastuu parhaiten ja nopeasti.Se siittä.

 4. Kaikki menee myyntiin. Naapurissa talo oli myynnissä kolme vuotta, ja meni viime viikolla myyntiin. Se riippuu asuin-lähiöstä sekä hinnasta. Tietenkin ? Uusi ”trendi” on nuorille aviopareille, aloittaa ”MINI-talosta”,joita rakennetaan monin paikoin. Pikku-mökki, ja pyörät alla, joita voidaan muuttaa tilanteen mukaan suotuisampaan ympäristöön. Pikkuinen keittokomero, ja ”SÄNKY” riittää aluksi. Huumekauppiaat ostavat ison talon varastojaan varten, herättämättä huomiota. Pahojen myrskyjen tuloksena luulisi suunnittelijoiden muuttavan kantansa ”puurakenteisten” talojen rakentamisen ? Samoin sähköjohtojen poistaminen maan pinnalta, maan alle ? Kuitenkin ilman arkkitehti- koulutuksen suoritusta hyvät neuvot menevät hukkaan.

 5. Ylihinnoitetuista asunnoista on tullut ”trendi”, niille joilla on paljon rahaa. Viiden miljoonan dollarin ”mökki” saattaa istua tyhjänä muutamia vuosia, riippuen ympäristöstä, mutta esim. Californian rannikolla mikään ei jää myymättä. On vain ajasta kysymys. Suuruudenhulluudellakin on loppunsa. Entisten suurvaltojen rappeutuminen on todisteena, miten ylhäältä putoaminen sattuu paljon enemmän kuin alempaa romahtaminen. Mitä rikkaampi olet, sitä suurempi huoli sen säilyttämisestä. Rikas haudataan komeasti, köyhä vaatimattomammin, mutta tulos on sama, ja sehän asiassa naurattaa enemmän.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here