On jotenkin ajallemme ominaista – ja syvästi ironista – että sanat tarkoittavat ilmimerkitykseensä nähden päinvastaista.

Terroristijärjestöjä, kuten Isis et al., tukeva Turkin hallitus haluaa määrittää asian paljastaneet tahot terroristeiksi. Kun valtio tukee ja aseistaa terroristeja, se on ”ulkopolitiikkaa”. Kun asiasta kerrotaan, se on ”valtion salaisuuksien paljastamista” ja ”terrorismin tukemista”.

Sama pätee muihin terrorismintukijavaltioihin — ja niitähän riittää. Taannoin terroristeja (”maltillisia kapinallisia”) tukeva Ranska palkitsi kunnialegioona-mitalilla terroristeja aseistavan Saudi-Arabian erään prinssin terrorismin vastaisesta työstä. Suomi puolestaan myy Saudi-Arabialle aseita.

Kun kansainväliset sijoittajat ja länsimaat ”auttavat” jotakin maata ”saamaan taloutensa tasapainoon” ehdollisilla lainoilla, tarkoittaa se ”autettavan” valtion omaisuuden ulosmittaamista yksityistämällä omaisuus sijoittajille. Näin esimerkiksi Kreikasta on tehty rahoitussektorille ja sijoittajille alistetutussa asemassa olevaa siirtomaata.

Kun euroalueen keskuspankki EKP puhuu ”hintavakaudesta” ja siitä, että inflaatioaste on liian alhainen, EKP tarkoittaa, etteivät elinkustannukset ja hinnat nouse kyllin rivakasti syödäkseen ansiotulon saajien rahan reaaliarvoa, rahan ostovoimaa.


KUN MEDIAN PÄÄTOIMITTAJAT huolehtivat paimenkirjein ”sanan ja mielipiteen vapauden säilyttämisestä”, tarkoittavat he sallittujen, mielipidekäytävän sisällä pysyvien mielipiteiden sementoimista; sitä, että mielipidekäytävän ulkopuolella esitettävät mielipiteet ja näkökulmat vaarantavat totuusmonopolin aseman; ja sitä, että tästä syystä mielipiteiden esittäminen pitää rajata valtiollisen ja kaupallisen median moderointimahdollisuuksien ulottuvissa oleville foorumeille.

Päätoimittajien peräämä ”moniääninen keskustelu” tarkoittaa tässä viitekehyksessä sitä, että vain yksi taho saisi käydä yhteen suuntaan – ylhäältä alas – kulkevaa keskustelua.

Informaatiosodankäynti ja psykologiset operaatiot ovat olleet uutisissa viime aikoina, mutta analyyseissa on jäänyt mainitsematta se, että informaatiosodankäyntiä kohdistetaan meihin kaikkiin — herkeämättä – aivan kaikesta mahdollisesta ja myös ”omien” toimesta. ”Omien” tarjoama tieto ei välttämättä ole sen puhtaampaa kuin ”toisten” tarjoama.

Keksitte varmaan lisää esimerkkejä.

Kriittinen lähestymistapa on suotavaa. Mielipidettä ei kannata muodostaa heti eikä yhteen lähteeseen perustuen, motiiveja arvioimatta, taustavoimiin tutustumatta. Älkää nielkö toisten ajatuksia pureskelematta, vaan ajatelkaa ihan itse.

49 KOMMENTTIA

 1. Ihan täyskympin arvoinen lyhyt ja ytimekäs kirjoitus Riikalta. Tänään jos koskaan vaaditaan juuri tuota valveilla oloa mitä peräänkuulutat.
  Olkaa OAA (omilla aivoilla ajattelevia) kansalaisia!

  • TOP GERMAN JOURNALIST ADMITS MAINSTREAM MEDIA IS COMPLETELY FAKE: “WE ALL LIE FOR THE CIA”
   ”I’ve been a journalist for about 25 years, and I was educated to lie, to betray, and not to tell the truth to the public.”

   I’ve been a journalist for about 25 years, and I was educated to lie, to betray, and not to tell the truth to the public.
   But seeing right now within the last months how the German and American media tries to bring war to the people in Europe, to bring war to Russia — this is a point of no return and I’m going to stand up and say it is not right what I have done in the past, to manipulate people, to make propaganda against Russia, and it is not right what my colleagues do and have done in the past because they are bribed to betray the people, not only in Germany, all over Europe.
   The list of lies goes on and on. It’s time to turn off your T.V. and do your own research if you are curious about what is happening on our planet. It’s time to wake up.
   http://www.infowars.com/top-german-journalist-admits-mainstream-media-is-completely-fake-we-all-lie-for-the-cia/

  • Oikea tieto tai todellisuus on kuin kolikko. Jos ihminen on itse osallistunut sen takomiseen tai ainakin ansainnut sen rehellisellä työllään, on hänen oikeus ylpeillä sillä.
   Ellei ihminen omista tällaista kolikkoa niin parempi on pysyä köyhänä kuin omistaa väärä kolikko.
   Mutta me vastustamme tuon kolikon takomista ja siksi uskomme mieluisiin valheisiin ja olemme helppo saalis huijareille.
   Todellisen tiedon voi saavuttaa vasta kun on unohtanut sen, mitä meille on opetettu, kuten Henry Thoreau sanoi.
   On usein haitallisempaa oppia liian paljon liian aikaisin kuin olla lainkaan oppimatta.

 2. Parin viikon kuluttua yle ykkösen lukupiirissä on teemana Orwelin eläinten vallankumous, kannataa lukea se ja kuunella ja miks,ei osallistua keskusteluunja niiden merkityksestä. Mukana ilmeisesti on tai pitäisi olla vanha anarkisti Hannu Reime, myös kultuuripersoona Juha Hurme. Sivumennen sanoen ihmettelen, miksi meidän autoritäärit eivät ole hiffaneet Josif Stalinia kulttihahmokseen, olisihan MC Stalinissa jotain tyyliä.

 3. Uusin FALSE FLAG / HOAX terroristi-isku Brysselissä. Tyypillinen lavastettu isku, joka on toteutettu kriisi-näyttelijöiden avulla ja valeuutiset ympäri maailmaa – tapansa mukaan – iskostaa terrorismin pelkoa ihmisiin. Olen vakuuttunut, että YouTube tulee rajoittamaan ainakin kyseisen false flag iskusta kertovien videoiden kommentointia ja google nyt on se mikä se on.

  Totuuden saantia rajoitetaan yhä enenevässä määrin, mutta sitä on mahdoton tukahduttaa… etsivä löytää!

  • Niin, näitä iskuja nyt tarvitaan kun Eurooppa on tarkoitus tuhota. Islamin vastainen sota on saatu jo lupaavasti käyntiin ja varmaan se kiihtyy hyvää vauhtia kuten lienee suunniteltukin ’siellä jossakin’.
   WTC oli lähtölaukaus ja nyt ollaan tässä. Ilman sitä tähän johtanutta sotakierrettä ei olisi voitu käynnistää ja Eurooppa olisi ehkä saanut elää rauhassa… Nyt eletään pelon vallassa eikä kukaan tiedä mitä huominen tuo tullessaan. Kaikki menee ihan kässärin mukaan.

   • Itse näen pikemminkin luonnollisen jatkumon sille mielisairaudelle, jota Ranska osoitti jättäessään Turkin ja Saudi Arabian ilman rangaistusta näiden ISIS palkkasotureiden hyökättyä Pariisissa taannoin. Perinteisestihän palkkasoturien hyökkäys on katsottu sodan julistukseksi. Tottakai nämä järjestäytyneet soturit jatkavat hyökkäyksiään, ainakin niin kauan kun palkka juoksee ja työvälineet tulevat ”talon puolelta”.
    Tällä tavoin jatkamalla saavat sitäpaitsi kaikki ansionsa mukaan. Niin valvontayhteiskuntaa tavoittelevat, kuin itsensä aseistautumattomiksi siviileiksi alentaneet. Suvakeille löytyy ”ihkuja” auttamisen kohteita ja insestin rampauttamille ”kansallissankareita”. Rahoitussektorin läpi virtaa tyhjästä luotua rahaa valtoimenaan niin, että eilisen seikkailujen ikävät lieveilmiöt voidaan hoidella vähin äänin oman toiminnan ohessa. Vasemmistolle menettely takaa työllistymiskelvottomien massojen muodossa kultaisen tulevaisuuden, jossa äänisaalis on varma, mikäli sosiaaliturvaa uhataankin edes pienillä muutoksilla. Oikeisto taas voi edistää keskiaikaista ”herra” fantasiaansa tosiseikkoihin vedoten. Kaikkihan me tässä voitetaan, paitsi ”luuserit” ja eihän nyt ihan kaikkia voi aina miellyttää. Tää on hyvä bisnes, kuten eräs suuri suomalainen visionääri tässä taannoin julkisesti totesikin.

    • Ei kait Ranska voi mitään vaatia, kun Ranskan poliisi oli itse vale-iskua toteuttamassa. Yhtään uhria ei ollur Pariisin feikki-iskussa, eikä ole tässäkään… kaikki valhetta tyynni. Obama piti just puheen ja korosti sitä, että tämä isku todistaa jälleen kerran sen, että ”THE WORLD must UNITE after Brussels attacs”. Niinpä niin, näin se illuminatin käsikirjoitus on kirjoitettu. Kansallisvaltiot on sionistien tappolistalla kun operaatio One World Government etenee!

     • Luotettavia lähteitä sille, että Pariisissa ja Brysselissä ei kuollut ketään ja iskut olivat vain teatteria? Mielellään silminnäkijähavaintoja tai muuten henk.koht. vahvistettuja tietoja. Infowarsin kommenttiosion salaliittoteoriat eivät kelpaa lähteeksi. Videoiden ja kuvien manipuoloinnista myös todisteet teknisine yksityiskohtineen, niin voisin harkita yhtyväni epäilyihinne.

      Minusta on sangen naiivia olettaa, ettei myös false flag -operaatiossa tapettaisi viattomia ihmisiä oikealle ja vasemmalle. Tällaisen oletuksen takana on ajatus siitä, että ihmishengellä olisi globalistieliitille jotain väliä. False flageja joka puolella näkevät ovat kuitenkin sinnikkäästi sitä mieltä, että ihmishengellä nimenomaan ei ole väliä globalistieliitille. Näin ollen on siis täysin epäloogista, että false flageissä edes yritettäisiin välttää sivullisten tappamista. Tässä on sevä älyllinen ristiriita. Mielestäni on uskottavampaa, että ihmisiä todella kuoli, nimenomaan sivullisia, mutta motiiveilla ja iskun tekijöillä (ja mahdollisilla tilaajilla) voidaan sitten spekuloida.

   • Alex Jones hämmentää, eli harhauttaa ihmisiä uskomaan, että tekijät olisivat muka muslimeja ja isku olisi todellinen, vaikkakin poliittisen eliitin harjoittaman ”open board’in” syytä. Ei ole totta, ja Jones kyllä tietää totuuden. Tämä niin kuin lukuisat muutkin viimeaikaiset ”terroristi-iskut” ovat länsiliittoutuman organisoimia feikki iskuja tyyliin CIA ja Mossad, jonka ”uhrit” ovat kriisinäyttelijöitä.

    • Tiedätkö tässä iskussa jo käytetyn näyttelijöitä? Minustakin kriisinäyttelijöitä on käytetty, kuten esim. Bostonin maratonilla aivan selkeästi.

     Mutta ei iskun suorittajien tarvi välttämättä olla omia agentteja, jotta kyseessä on false-flag. Halukkaiden terroristien värvääminen ja avustaminen on paljon parempi temppu: Yhdysvalloissa FBI on harrastanut sitä jo kymmeniä vuosia menestyksekkäästi, Euroopassa Gladio-operaatiot käytti samaa keinoa, ja al-Qaida sekä ISIS nojaavat myös paljon värvättyihin halukkaisiin, joita hallitusten tiedustelupalvelut sitten avustavat, rahoittavat ja johtavat. Ja näyttelijöiden käyttäminen on aina huono juttu: oikeat uhrit on paljon vakuuttavampia ja turvallisempia.

     • Kyllä tiedän. Sama amerikkalainen kriisinäyttelijä, Mason Wells, on joutunut aivan sattumalta (heh, heh) kolmen terroristi-iskun kohteeksi. Ensimmäinen Boston, toinen Pariisi ja nyt hups…. tämä Bryssel. No voi voi… onpas pojalla huono, tai pitäisikö paremminkin sanoa hyvä tuuri. Masonin selviytymistarina on vertaansa vailla oleva lasten satu, netistähån sen voi kuka tahansa lukea.

      Saas nähdä milloin suuri yleisö hiffaa sen, kuinka rankasti heitä näillä tekaistuilla terroristi-iskuilla vedätetään.

     • Se, onko kyseessä ollut ”valvottu” terrori-isku vai ei, ei millään muotoa poista syyllisyyttä niiltä mailta, joiden aseistama ja rahoittama palkkasoturi joukkio on ollut liikkeelle paneva voima. On pajastunut, että monet EU terroristit ovat käyneet taistelemassa Syyriassa ja hakeneet oppinsa sieltä. Vaikka euroopan tulevaisuuden kannalta olisikin elintärkeää asettaa poliitikot edesvastuuseen lukuisista rikoksistaan, tämä ei poista sitä seikkaa, että vahvojen valtioden rikolliset johtajat löytävät aina kätyreitä juoniinsa, elleivät kansalaiset laita johtoporsaitaan, tai edes pelkkiä kätyreitä maksamaan äärimmäistä hintaa. Kansainvälinen kiinnostus EU pomojen kanssa kätyröintiin kansalaisia vastaan pienenisi kummasti, mikäli kansalaiset yhdessä edellyttäisivät tuhovoimaltaan ennennäkemätöntä sotilaallista kosto iskua Saudi-Arabiaa ja Turkkia vastaan.

    • IS: Miksi iskusta epäillyt pitivät hanskaa vain toisessa kädessä?
     Kahdella itsensä Zaventemin lentokentällä räjäyttäneellä terroristilla oli vain toisessa kädessään musta hanska.
     http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001144284.html
     Teatteriahan nämä ovat, järjestettyjä ja maksettuja juttuja… ? niitä tarvitaan. Tätä mieltä ovat monet asioihin perehtyneet.
     Todellinen terroristi on kuitenkin aina maksaja.

 4. Nimimerkki JL nojautuu ukrainalaisen propagandasivuston toimittamaan aineiston. Ei sieltä löydy totuutta Ukrainan kriisin eikä sisällissodan syihin. Separatisteiksi mainitut ”venäjämieliset” ovat suurimmalta osaltaan aitoja venäläisiä Ukrainassa. Heiltä ja myös muilta venäjää kotikielenään puhuvilta Kiovan hallitus yrittää viedä ihmisoikeudet.

  • Samaa mieltä, tosin lisäisin, ettei rauhanomaisen poliittisen dialogin käynnistäminen osoittautunut kovin menestyksekkääksi Odessassa. Moni Odessalainen käykin nykyään Krimillä töissä hakemassa taloudellista helpotusta ahdinkoonsa.

  • Joo mikähän mahtoi ollakaan Karille SE totuuksia toitottova lähde´? RT (Ryssä Tänään)? vai kenties Sputnik? Kommenttisi sisällöstä päätellen Venäjän valtion propagandistinen narratiivi onkin tehokkaasti onnistunut simuloimaan mieleesi vaihtoehtoisen hypertodellisuuden Ukrainasta millä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä tämän reaalitodellisuuden kanssa missä vaikutamme. Jossain oli arvioitu että Suomen väestöstä noin yksi prosentti olisi sitä yleisöä joihin nämä Kremlin höpöhöpöjutut uppoaa.

 5. Poistettu kommentit, jotka sisälsivät tietoja sodan osapuolta edustavan tahon terroristeiksi nimeämistä suomalaisista. Kuten Riikan kirjoituksestakin käy ilmi, hallitukset saattavat määritellä toimittajia ja muita kriitikoitaan terroristeiksi. Vastavalkean sivuilla ei jaeta sotaa käyvien osapuolten terroristilistauksia.

  • Jaaha ja minä kun luulin että tämä Vastavalkea on vapaan tiedonvälityksen ja sananvapauden kannattaja. Oliko nyt niin että kommenttini sensurointi tapahtui kuitenkin teidän agendanne Venäjän narratiivia myötäilevän vastakkaisen informaation tultua esiin? Vai tuliko pyyntö kommentin poistoon kenties kommenttissa mainitulta mielensä pahoittaneelta venäläisiä terroristeja tukevalta Janus Putkoselta? Niin tai näin joka tapauksessa tehän toimitte itse juuri siten mistä hyvin usein valtamediaa syyttelette. Informaation pimittämiseen sensuroimalla.

   • Vastavalkean sivuilla ei julkaista listoja *minkään* sotaa käyvän osapuolen terroristeiksi luokittelemista toimittajista tai kriitikoista. Jos ymmärrät, miksi Turkin hallitus syyttää toimiaan paljastavia toimittajia terroristeiksi, ymmärrät, että muillakin hallituksilla tai niitä edustavilla tahoilla voi olla houkutus toimia vastaavalla tavalla.

    • Vesa, eihän siellä (Janus Putkosta, Jaana Kurttia, Bäckmania ) varsinaisesti terroristeiksi luokiteltu vaan laittomasti ilman lupaa Ukrainan valtion maaperälle saapuneiksi ”uutistoiminnallaan” venäläistä terrorismia Ukrainassa tukeviksi rikollisiksi. Noin niinku Ukrainan viranomaisten näkökulmasta aivan perusteltua julistaa omalla maaperällä vihollisen propagandaa tuottavat toimittajat ja toimittajattaret rikollisiksi, sitähän he juuri tosiasiassa ovat. Maahan hyökänneen miehittäjän asiamiehiä eikä suinkaan mitään paljastuksia tekeviä kriitikoita.. 🙂

 6. Ainakin, jos joku media nimittää itsensä totuudentorveksi, syytä epäillä kynnys ylittyy varmasti. Kun terrorismi on päivän puheenaihe, YLE ainakin floppasi eilen todella pahasti tiedottamisessa. Sekoilua sekoilun perään. Onkohan Jääskeläinen valmentanut toimittajansa enemmän laskuvarjohyppäämiseen. Vahinko että en ole ostanut kansainvälisiä kanavapaketteja kotiini kun olen tehnyt tuottavuusloikan. Jälkeenpäin kuulin, että femmalta olisi nähnyt SVT’n raportteja, jonkin verran parempia.

  Nyt se sitten on terrorismin vastainen sota tullut Brysselin keskustaan, lähelle komissiota ja meppejä. Ihminen on sen sortin nisäkäs, että ei tahdo uskoa asian vakavuutta ennen kuin kokee ja näkee. Pahempi puoli tässä on vielä se, että terrorismia tai sissisotaa ei sotimalla voiteta. En ainakaan muista että olisi voitettu. Aina ne ovat päättyneet jonkinlaiseen sopimukseen jolla syyt ja aiheuttajat poistetaan. Pahoin vaan pelkään, että nyt on menty jo liian pitkälle, eikä peruuttaminen takaisin enää onnistu. On lähtenyt homma lapasesta, kuten sanotaan.

  Terroristit ja sissit ovat aina askeleen edellä. Nyt lisätään vartiointia lentokentillä ja metroissa, aivan kuin iskisivät sinne uudestaan. Ja tietenkin suojataan EU’n elintärkeät virastot. Siis viranhaltijoille elintärkeät, ei meille. Eivät terroristit taida ihan tyhmiä olla. Kansan keskittymiä löytyy kyllä pilvin pimein seuraavaa iskua varten, eikä niitä kaikkia voi suojata ellei koko porukka pistetä vartioimaan. Ja sinnekin soluttautuisi terroristeja aivan varmasti. Tehtävä olisi mahdoton.

  Veikkaisin, että kun pöly laskeutuu, virkamiehet ja mepit palaavat arkisiin askareisiinsa suoltamaan direktiivejä ja pohtimaan vaikka sälekaihtimien vaarallisuutta. Ja meidän kansalaisten ei pidä antaa pelolle periksi. Reippaina käymme rekkain alle.

 7. JL. Vastavalkean agenda on kohtalaisen selvästi kirjattu sivustolle Tietoja Vastavalkeasta (linkki löytyy etusivun oikeasta alakulmasta).

  Vastavalkean agendassa sanotaan mm.:

  – seuraa globalisaatiokehitystä ja tutkii kriittisesti sen taustalla olevia ideologioita
  – tukee maailman rauhanomaista geopoliittista moninapaisuutta
  – vastustaa sotimalla edistettäviä hegemoniapyrkimyksiä
  – tukee valtioiden ja kansakuntien suvereniteettia ja itsemääräämisoikeutta.

  Me toivomme tietysti, että sekä pienemmät että suuremmat valtiot omaksuvat agendassamme lausutut periaatteet.

  Jos sinä JL olet havainnoinut, että ”myötäilemme Venäjän agendaa”, se tarkoittanee, että Venäjä ainakin osittain tukee MEIDÄN agendaamme. Tervehdimme sitä ilolla, ja toivomme USA:nkin luopuvan sotimalla toteutettavista hegemoniapyrkimyksistään ja tulevan tukemaan agendaamme.

  Tämä sodanvastainen ja rauhaa painottava agendamme sisältää myös loogisesti sen, että emme julkaise senkaltaista vihapuhetta, jollaista näyt harrastavan. Tähänastisten tekstinäytteittesi pohjalta luokittelisin sinut lähinnä uusnatsiksi, joka saa kiksejä Kiovan uusnatsitaistelijoiden sotimisesta Itä-Ukrainan voittopuolisesti venäläisväestöä vastaan.

  Jos haluat mennä taistelemaan Ukrainan uusnatsien rinnalla paikan päälle, siihen sinulla on täysi oikeus. Jos taas haluat käydä infosotaa uusnatsien rinnalla täällä kotimaassa, sillekin toki on (liki) koko suomalainen valtamedia avoinna. Vastavalkea ei kuulu tässäkään katsannossa valtamediaan, eli emme julkaise valheita emmekä vihapuhetta.

  • Ette te ainakaan Ukrainan valtion suvereniteettia ja itsemääräämisoikeutta ole tukenut milloinkaan. Päinvastoin tuette artikkeleissa ja kommenteissa Venäjän Krimin niemimaan miehitystä sekä Venäjän invaasiota ja siihen liittyviä terroristijärjestöjä Itä-Ukrainassa. Eli vahvasti Venäjän ja Putinin asialla. Mitenkäs muuten on Vastavalkean rahoituksen kanssa? Saatteko Venäjältä tai venäläisiltä yksityishenkilöiltä jotain taloudellista tukea toiminnalle? Ei tällaista mediaa pyöritetä millään 20 e satunnaisilla lahjoituksilla.

   • Ukrainan valtio oli liittovaltio: siihen kuului autonomiset Krimin tasavalta ja Sevastopolin kaupunki.

    Kansainvälisen lain mukaan itsenäisyysjulistukset eivät riko kansainvälistä lakia. Siihen Haagin kansainvälinen tuomioistuin otti kantaa Kosovon itsenäistymisen yhteydessä, ja siihen myös Krimin tasavallan itsenäisyysjulistus viittaa ennakkotapauksena.

    On tosiasia, että valtioiden suvereniteettia rikotaan jatkuen. Niin tehtiin muun muassa Jugoslaviassa, missä useita alueita julistautui itsenäiseksi hajoamissotien aikana. Niin tehdään par’aikaa Syyriassa, jossa Suomikin tunnusti pakolaishallituksen Syyrian lailliseksi hallitukseksi, joka sekin on suvereniteetin loukkaus. Seuraavaksi tunnustimme vallankaappauksen lailliseksi Ukrainassa, joka, kuten Tauno huomauttaa, oli myöskin valtion suvereniteetin vastainen rikkomus, kun vallankaappajia tuettiin ulkomailta.

    Venäläisten joukkojen saapuminen Krimille oli Ukrainan valtion suvereniteetin vastainen teko. Toisaalta Venäjä väittää sen olevan kansansuvereniteettia puolustava toimi. Kansansuvereniteetti on muun muassa Suomen ja Euroopan Unionin mukaan oikeutus valtion vallalle. Sen mukaan valta kuuluu kansalle, ja kansa saa valita kuka sitä hallitsee. Kukaan ei kiistä sitä, etteikö Krimin ja Itä-Ukrainan kansa halunneet erota Ukrainasta ja liittyä Venäjään! Kansan tahto on siis Krimillä tapahtunut.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansansuvereniteettiperiaate
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Itsem%C3%A4%C3%A4r%C3%A4%C3%A4misoikeus#Kansojen_itsem.C3.A4.C3.A4r.C3.A4.C3.A4misoikeus

    Minusta sinun pitäisi katsoa peiliin. kannatatko myös Suomen palauttamista Venäjälle? Tai Kosovon palauttamista Serbialle? Suomen irtaantuminen Venäjästä, vieläpä Saksan sotilaallisella avustuksella, oli Venäjän suverenniteettia loukkaava itsenäistyminen. Sekä Ukrainassa että Keisallisella Venäjällä, oli vallankaappaajat anastaneet vallan, Krim oli autonominen tasavalta, Suomi autonominen suuruhtinaskunta, molemmat julistautuivat itsenäiseksi oman parlamentin päätöksellä. Suomen alku on aivan vastaava tapahtuma kuin Krimin itsenäistyminen ja liittyminen Venäjään.

    Kosovossa länsimaat perustivat Kosovon Vapautusarmeijan taistelemaan Serbian vastaan, ja kun Serbia vastasi voimatoimin, länsimaat ilman YK:n valtuutusta sekaantuivat asiaan sotilaallisesti. Kun Kosovo julistautui itsenäiseksi, siellä ei suoritettu edes kansanäänestystä kun monet valtiot jo sen tunnustivat (esimerkiksi Saksa). Kun Kosovossa lopulta suoritettiin kansanäänestys, sen itsenäisyys tunnustettiin vielä laajemmin.

    Etelä-Sudanissa kansainväliseltä medialta pimennossa länsimaat kannattivat aseellisella taistelulla Sudanista irrottautunutta osaa. Julkitulleet Yhdysvaltain armeijan tiedusteluasiakirjat kertovat, että Yhdysvallat kannatti itäiseen Syyriaan itsenäistä islamilaista valtiota. Yhdysvallat on myös tukenut Kurdien itsenäisyystaistelua erota Irakista, silloin kun Saddam vielä oli vallassa. Kaikki valtioiden suvereniteetin vastaisia toimia. Puhumattakaan tietysti kaikiista niistä sodista, joissa itsenäisiin valtioihin on hyökätty.

    Ukrainan suvereniteetin puolustamisella ei voi puolustella kansansuvereniteetin kiistämistä! Jos kansansuvereniteetti kiistetään, kiistetään demokratian idea, Suomen ja EU:n vallan oikeutus hallita alueita, joka perustuu kansan tahtoon. Euroopan Neuvoston Venetsian komissio otti kannan, jonka mukaan kansasuvereniteetin pitäisi tapahtua valtion sisällä, mutta niin kansansuvereniteetti ei sano: tuo on poliittinen kanta jonka ymmärtää kun Euroopassakin on useita liikkeitä jotka haluavat itsenäisyyttä, ja Jugoslaviassakin vielä itsenäistyviä alueita tuettiin sen rikkoessa kyseisen valtion.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Crimean_status_referendum,_2014#Legal_aspects

    Oma mielipiteeni on ainakin, että lopputulos Krimillä on hyvä, eikä sitä pitäisi yrittää uudella vääryydellä korvata. Kun kansa selkästi haluaa poliittisen itsenäisyyden, sillä on siihen oikeus. Venetsian komission päätös on siis häpeällinen ja sitä tullaan vielä rikkomaan useasti: ei tarvitse kuin odottaa hetkeä kun joku irtaantuva valtio nähdään EU-USA -liittoumassa positiivisena tapahtumana. Tosin Euroopan Unionin komission kanta, että kansanäänestystä ei pitäisi hyväksyä silloin kun se tapahtuu ”vieraan valtion kivääreillä uhaten” on ymmärrettävä, mutta ottaen huomioon että kansainväliset mielipidekyselyt osoittavat saman tuloksen kuin kansanäänestyskin antoi, joten EU:n komissio on tässä tekopyhä.

    http://eu-un.europa.eu/articles/en/article_14753_en.htm

 8. Emme saa minun tietojeni mukaan Venäjän valtiolta lahjoituksia toimintaamme. Venäläisistä yksityishenkilöistä minulla ei ole varmaa tietoa mutta 20 euron satunnaislahjoituksia tuskin voi laskea säännölliseksi taloudelliseksi tueksi – jos Vastavalkea on sellaisia saanut.

  Emme saa tukea myöskään Yhdysvalloilta, USAID:ilta, NED:ilta, Freedom Houselta, CIA:lta tai Open Societylta, mikäli minä tiedän.

  • ja Tavallista Maisteria alias Matti Ridanpäätä lainatakseni; ” emmekä myöskään YK:lta, Kansainväliseltä olympiakomitealta, ETYJ:ltä,” jne….

 9. JL. Olit kuulemma uudelleen yrittänyt ujuttaa sivuillemme ukrainalaisten uusnatsien sivuston ”terroristilistaa”, jonka toimituksemme tietysti poisti. Tämä on viimeinen varoituksemme; seuraavasta vastaavasta teosta poistamme sinulta kommentointioikeuden. Sananvapauttasihan se ei poista minnekään, sillä näine mainetekoinesi lienet erittäinkin tervetullut valtamedian kommentaattoriksi. Voit päästä vaikkapa Hesarin bloggaajaksi.

  Neuvostoliittohan antoi Krimin Ukrainalle vuonna 1954 vahvistaakseen silloin Neuvostoliittoon kuuluneen Ukrainan asemaa. Tällaiset kihlajaislahjathan ovat yksityisoikeudessakin tapana palauttaa eron tullessa. Hommassa ei ole mitään dramaattista, varsinkin kun lahjaan sisältynyt väestö oli yli 90-prosenttisesti palauttamisen kannalla.

  Itä-Ukrainankin väestö on pääosin etnisiä venäläisiä, joita aseellisella vallankaappauksella valtaan nostettu Kiovan oligarkkijuntta asettui heti valtaanpäästyään vainoamaan (vietiin kielelliset oikeudet jne). Joten ei ollut ihme, että väestö asettui vastustamaan Kiovan uutta hallintoa. Poroshenko ei ryhtynyt neuvottelemaan vaan (USA:n ohjauksessa?) aloitti sotimisen Itä-Ukrainaa vastaan. Kiovan vahvasti uusnatsistiset joukot hyökkäävät, itäukrainalaiset puolustautuvat. Vai oletko kuullut Itä-Ukrainan joukkojen hyökänneen Kiovaan?

  Mitä suvereniteetin loukkauksiin tulee, ensimmäisenä tällaisen Ukrainan suvereniteetin loukkauksen suoritti USA CIA:n organisoiman Maidanin tappamisten ja sitä seuranneen aseellisen vallankaappauksen muodossa. Jo tämä yksin riitti Budapestin sopimuksen purkautumiseen.

  Suomalainen valtamedia on harvinaisen vähän käsitellyt Ukrainan tapahtumiin liittyviä tosiasioita. Se on roikkunut USA:n valtamedian letkuissa, ja toiminut sen perifeerisena kaiuttimena.

  Vastavalkean sivuston ylläpito ja kehittäminen on pitkälti talkootyön varassa. Saamme tukijoiltamme tarvittavan rahoituksen. Kehottaisin jättämään tuon ”Venäjä rahoittaa” höpinän. Jos sen uusit, mittautamme korvaustenmaksukykysi suomalaisessa käräjäoikeudessa, todisteenamme kaikesta Venäjä-rahoituksesta kliinisen puhdas kirjanpitoaineistomme.

  • No nythän vitsin heitit. 😀 Työskenteleekö Riikka Söyring ahkerasti teille talkoovoimin ilmaiseksi? Uskokoon ken tahtoo. Mitä tulee tuohon Venäjän suunnalta tulevaan rahoitukseen niin eihän sen edes tarvitse tulla teille suoraan sieltä, senhän voi helposti välittää tänne teille vaikkapa Johan Bäckmania vastaava suomalainen jolla on hyvät kontaktit sinne niihin piireihin mistä rahaa jaetaan Venäjän asioiden edistämiseksi ulkomailla. Itsepä lietsotte niitä epäilyksiä julkaisemalla paljon Venäjän valtion narratiivia tukevaa tietoa ja pimittämällä tietoja toiminnastanne. Kuka ties montako venäläistä tai Venäjään kytköksissä olevaa henkilöä löytyy tuosta salamyhkäisestä 200-komiteasta. 😉

  • Todella hieno linjanveto Vastavalkealta – kiitos. Juuri tämänkaltaista suoraselkäisyyttä tällä vallitsevalla valheiden aikakaudella kaivataan.

  • ”…valtaan nostettu Kiovan oligarkkijuntta asettui heti valtaanpäästyään vainoamaan (vietiin kielelliset oikeudet jne). Joten ei ollut ihme, että väestö asettui vastustamaan Kiovan uutta hallintoa”

   Niin, vallankaappauksen takana oli varsinkin rasistiset aseistautuneet liikkeet. Tottakai se herättää pelkoja omasta tulevaisuudesta. Ukrainan venäläiset menettivät myös demokraattisen edustuksensa, kun maan suurin puolue (Alueiden puolue), nimenomaan Ukrainan venäläisten kannattama puolue, vallankaappauksen seurauksena hajosi: sen kansanedustajia ei päästetty parlamentin istuntoon jossa valittiin maan uusi johto, osa pakeni Kiovasta, aina Venäjälle asti.

   Krimillä ja Itä-Ukrainassa sitä seurasi vastareaktio, lähinnä etnisesti venäläisten sanoutuessa irti vallankaappajien oikeudesta hallita heitä.

   Vaikka tilanne ei yksi-yhteen sovikkaan, voisi miettiä mitä tapahtuisi jos suomalaiset natsijärjestöt aseistettuina kaappaisivat vallan Helsingissä, uhkailisivat RKP:n jäseniä jotka joutuisivat pakenemaan turvaan Ruotsiin asti, ja uusi hallinto poistaisi ruotsinkielisten oikeudet Suomessa. Aivan varmasti ruotsinkielinen väestö kokisi tilanteen uhkaavaksi. Ero on vain siinä, että Ukrainassa sekä venäjänkieliset että rasistiset oikeistoradikaalit ovat huomattavasti suurempi osuus väestöstä kuin Suomessa, joten yhteenottokin on voimakkaampi.

 10. Kyllä läntinen totuusmedia johtaa vielä ”infosotaa” suvereenisti 6 – 0. Se näkyy uutisista ja kommenteista. Tämä niille, jotka ovat eniten huolissaan Venäjästä. Oppositiotakin totuusmedialle löytyy lännestä, vaan ei juuri Suomesta. Johtuisiko siitä, että totuusmedia on meillä eniten vaikuttanut, vaikuttanut, vaikuttanut…

 11. Näinhän se on Riikka, kaikki mitä vallanpitäjät ja heidän valtamediansa sanoo, pitää ymmärtää juuri päinvastoin: jos he puhuvat rauhasta, he tarkoittavat sotaa (kts. rauhaan pakottaminen), tosiasioiden toteaminen on vihapuhetta jne. Kun ylen meteorologi kertoo meille säästää ja lupaa auringon paistetta, niin kaikki tietävät, että tulossa 70-80% todennäköisyydellä sadetta. Ei se ole sen vaikeampaa, kaikki pitää vain ymmärtää päinvastoin mitä yleläinen suustaan päästää. Se tekevätkö he tämän tahallaan ja ilkeyttään, vaiko pelkästä pelosta työpaikkansa säilymisen puolesta, tai tyhmyyttään, on jo aivan toinen kysymys.

  • Oma näkemykseni on, että tuo joukko on aika lailla aivopestyä ja uskoo pesijöitään. Ja tyhmyyttähän sekin on jos ei käytä omia aivojaan.
   Mutta tärkeä syy voi olla myös työpaikan menetyksen pelko mikä onkin aiheellinen koska työ varmuudella menee ellei laula aivopesijän lauluja.

 12. Emmekö todella näe miten länsi synnyttää terrorismia? — kirjoittaa Antti Pesonen, IPU:n ent. puh.johtaja.
  Muutama ote hänen kirjoituksestaan:
  Kysymys terrorismin syistä kuuluu asioihin, jotka ovat yksinkertaisia mutta vaikeita. On yksinkertaista nähdä, että lännen politiikka Lähi-idässä, Keski-Aasiassa ja Afrikassa nimenomaan synnyttää terrorismia. Pariisin iskujen jäljet vievät myös Algerian sotaan ja pidemmälle Ranskan suurvalta-aikakauteen. Lännen – ja nyttemmin myös Venäjän – hävittäjäkoneiden ja kauko-ohjattujen lennokkien pommit ovat tappaneet lukemattoman joukon viattomia ihmisiä. Tosin epäsuoran tappamisen vaikutukset ovat olleet suurimmat. Lännen pakotteet aiheuttivat taannoin yksin Irakissa satojen tuhansien siviilien, suurelta osin lasten kuoleman. Tässä lihamyllyssä EU-Suomikin on mukana pienenä rattaana.

  Tämän tunnustaminen on vaikeaa. Kukaan ei ole niin sokea kuin se, joka ei halua nähdä

  Terrorismin voi odottaa loppuvan vasta kun sen taustasyyt on poistettu. Terroristien on siis menetettävä tukensa. Jotta näin käy, on lännen muutettava politiikkaansa. Tämä ei tarkoita periksiantamista terrorismille vaan lännen ja sen liittolaisten harjoittaman valtioterrorismin lopettamista.
  http://ipu.fi

  • Minusta on yksipuolista ajatella, että länsi synnyttä terrorismia. Tällä samalla argumentilla terroristit oikeuttavat tekojaan silloinkin, kun kyse on aivan selvästi esim. jihadismista. Jos vaikkapa Ranskassa tai Belgiassa syntynyt ja kasvanut, pohjoisafrikkalaistaustainen henkilö (joita Pariisin ja Brysselin iskijät olivat) tekee terrori-iskun Ranskassa tai Belgiassa, ei sillä ole yhtään mitään tekemistä lännen ”sorron” kanssa. Osa näistä henkilöistä on jo toisen ja kolmannen polven siirtolaisia Euroopassa. Tällainen ylisukupolvinen ”sorron” kostaminen on pelkkä keppihevonen, jolla terroristit oikeuttavat toimintansa, joka nousee aivan muista lähtökohdista. Toki lännen toiminnassa on paljon väärää, sitä en kiistä. Terrorismin syyt nousevat kuitenkin muualta, tällä havaa pitkälti kyse on jihadismista.

   Samalla logiikalla suomalaiset voisivat tehtailla terrori-iskuja Venäjälle tai Lapin sodan seurauksena vaikka Saksaan. Saman logiikan mukaan ruotsinsuomalaisten pitäisi tehtailla terrori-iskuja Ruotsissa tai romanivähemmistön Suomessa. Kaikissa näissä esimerkeissä on esiintynyt ”sortoa”.

 13. Tässä eräs kukkanen

  Sisälukutesti suomalaiselle
  Kaksi määritelmää

  1.
  ULKOASIAINMINISTERIÖN TIEDOTE eduskunnalle, valiokunnille, medialle, yms:
  Isäntämaatuella tarkoitetaan toimenpiteitä, jotka vastaanottava valtio, erikseen niin sovittaessa,
  toteuttaa ulkopuolisen tuen käytännön toimintaedellytysten varmistamiseksi erilaisten katastrofien, häiriötilanteiden tai turvallisuusuhkien hallintaan liittyvissä tilanteissa.
  (Poliittinen osasto 22.8.2014
  Tiedote on laadittu yhteistyössä puolustusministeriön kanssa
  UTP 9/2008vp Jatkokirjelmä 7 UM 22.8.2014
  TP-UTVA LINJASI 22.8.2014 ISÄNTÄMAATUKEA KOSKEVAN
  YHTEISYMMÄRRYSPÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITTAMISESTA SUOMEN JA NATON VÄLILLÄ, ote)

  2.
  HNS MOU:
  Isäntämaatuki. Siviiliapu ja sotilaallinen apu, jota isäntämaa antaa rauhan,
  poikkeusolojen, kriisien ja konfliktien aikana Pohjois-Atlantin liiton joukoille ja
  organisaatioille, jotka sijaitsevat tai toimivat isäntämaan alueella, aluevesillä tai ilmatilassa
  tai kulkevat näiden kautta
  Isäntämaa antaa tukea Naton johtamaa sotilaallista toimintaa varten sijoitetuille
  joukoille kaikkien mahdollisuuksiensa mukaan, tuen saatavuuden mukaan ja kulloistenkin
  olosuhteiden asettamissa käytännön rajoissa.
  (4. syyskuuta 2014 allekirjoitettu HNS MOU NATO/SUOMI “yhteisymmärryspöytäkirja”, otteet osioista määritelmät ja isäntämaan velvoitteet, 1.11 ja 3.4)

  Kysymys:
  Mitä tarkoittaa ISÄNTÄMAATUKI ?

  kysyy
  MOU-kriittiset

 14. Kyllähän tuo kohta 1 on puhdasta semanttista harhauttamista. Annetaan ymmärtää, että isäntämaatuki on isäntämaalle ”erikseen niin sovittaessa” annettavaa tukea ”ulkopuolisen tuen käytännön toimintaedellytysten varmistamiseksi erilaisten katastrofien, häiriötilanteiden tai turvallisuusuhkien hallintaan liittyvissä tilanteissa”. Tästähän meteoriitti-Tuomioja sai kuvaavan lisänimensä. Tämä tiedote lienee ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) um-kautensa suurimpia kusetuksia.

  Kohta 2 sisältää isäntämaasopimuksen oleellisen sisällön isäntämaatuen osalta.

  ”Siviiliapu ja sotilaallinen apu, jota isäntämaa antaa rauhan, poikkeusolojen, kriisien ja konfliktien aikana Pohjois-Atlantin liiton joukoille ja organisaatioille, jotka sijaitsevat tai toimivat isäntämaan alueella, aluevesillä tai ilmatilassa tai kulkevat näiden kautta.”

  Siinäpä ne ovat pähkinänkuoressa isäntämaasopimuksen velvoitteet isäntämaalle.

  Sisältää siis myös sotilaallisen avun rauhan aikana, mikä tarkoittanee juuri mm. keväisen USA:n hävittäjälentueen ”isännöimistä”. Sopimus velvoittaa siihen, eikä siinä ole poliittista harkintavaltaa isäntämaalla. Toisaalla taitaa lukea, että ristiriidat ratkotaan alimmalla mahdollisella virkamiestasolla. Eli sopimus delegoi Suomessa vallan virkamiehille, poliittisen vastuunalaisen johdon sijasta. Sopimus edustaa siis suoraa sisäistä vallankaappausta, jota Nato tai sen jäsenvaltio voi käyttää hyväkseen.

  Melkoinen ”sopimus”. Vastavalkean on syytä jatkossakin perata sopimusta ja sen myötä tulleita käytänteitä.

 15. Aiempi kommenttini ilmeisesti katosi bittiavaruuteen tai NÄSÄläisten (NSA) tutkimuksiin. 🙂

  Kyse on lentoturvallisuudesta ja siitä uutisoinnista. Sanoillahan meitä hallitaan, mutta myös sanattomuudella ja hiljaisuudella tai tosiasioiden kieltämisellä.

  RT, jota nimimerkki JL täällä niin ”ansiokkaasti” mollaa, uutisoi asioista, joista ”läntisen arvoyhteisön” valtamedia on aivan hiljaa, eikä uutisoi mitään.

  Loistava esimerkki tästä on Flydubai-halpalentoyhtiön lentokoneen tippuminen Donin-Rostovissa.
  No tämä uutinen tietysti jäi Brysselin tapahtumien jalkoihin, mutta silti, kun kyse on lentoturvallisuudesta ja nykyisin miljoonat ihmiset lentelevät, niin luulisi asialla olevan laajempaa yleistä merkitystä. ”Läntisen arvoyhteisön” medioiden mielestä ilmeisesti ei ole ennekuin valtamedian toimittajat itse tai joku sukulainen tippuu taivaalta. no sitten on turha itkee, kun paskat on jo housuissa.

  Globaalissa kapitalismissa lentäjien, pilottien, työvoiman riisto on noussut jo sille tasolle, että se on suoranainen uhka lentoturvallisuudelle, Flydubainkin onnettomuudessa oli kysymys kaiketi loppuun väsyneen lentäjän tekemästä virheestä. Tämä sama työvoiman riisto koskee kaikkia lentoyhtiöitä, ei yksinomaan halpalentoyhtiöitä, onhan Finnairkin ajanut alas monella tasolla omaa lentoturvallisuuttaan, koneiden huollosta on irtisanottu porukkaa ja stuertit ja pilotit on yritetty vaihtaa halpamaiden työntekijöihin. On vain ajan kysymys kun Finnairinkin pilotit lentelevät kuoleman väsyneinä tauotta nälkäpalkalla. Sitä tämä vapaa kilpailu teettää, mutta väestön määrähän on räjähtämässä, joten lentoturmat ovat globalistien mielestä ihan paikallaan.
  Toivotan siis lentomatkailua harrastaville mukavia ja ”jännittäviä” matkoja 🙂 itse olen onneksi niin helvetin köyhä, ettei ole varaa minkäänlaiseen lentomatkailuun. Linkit RT:n uutisiin, tämänpäiväinen ensin:

  https://www.rt.com/news/337128-emirates-pilots-fatigue-scandal/

  https://www.youtube.com/watch?v=eKw6BAP1klI

 16. Oikea tieto tai todellisuus on kuin kolikko. Jos ihminen on itse osallistunut sen takomiseen tai ainakin ansainnut sen rehellisellä työllään, on hänen oikeus ylpeillä sillä.
  Ellei ihminen omista tällaista kolikkoa niin parempi on pysyä köyhänä kuin omistaa väärä kolikko.
  Mutta me vastustamme tuon kolikon takomista ja siksi uskomme mieluisiin valheisiin ja olemme helppo saalis huijareille.
  Todellisen tiedon voi saavuttaa vasta kun on unohtanut sen, mitä meille on opetettu, kuten Henry Thoreau sanoi.
  On usein haitallisempaa oppia liian paljon liian aikaisin kuin olla lainkaan oppimatta.

 17. Valhemedian tyyli kummastuttaa
  Kummallinen tarve vääntää asiat totuuden vastaisiksi
  Niinistö torjui kritiikin rajasopimuksesta: Sopimus syntyi suomalaisten halusta ja EU:n tuella
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016041321410844_uu.shtml

  Tässäkin Iltalehti syytti katteettomasti ja propagandisesti aluksi Venäjää
  Kummastuttaa kuitenkin tuo Niinistön tarve sotka tähänkin EU eli hänen federalisminsa josta maamme saa kärsiä

 18. Kiinnostavia kommentteja. Edellämainitut pienet riitaisuudet asettavat mietoja rajoituksia tänne sivulle ilmaisuihin. Silloin tällöin saattaa tulla ilmaistua jotakin, mitä ”sylki suuhun tuo” ? Taitaa olla asiallista laittaa ”näppäilyvahti” toimintaan, ettei tule lähtö blogista, raskaasti kuin ”leppäkeihäs”, heh. Ylläpidolle kiitos pitkämielisyydestä. Paikat ovat jo niin helliä, ettei kirjoittaminen toimi muulla tavalla kuin seisomalla asennossa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here