Vuotosivusto Wikileaks ottaa Twitterissä kantaa ns. Panama-vuotoihin. Wikileaks toteaa, että Yhdysvaltain hallituksen alainen USAID-järjestö (US Agency for International Development) ja miljardööri George Soros ovat rahoittaneet Panama-vuodon ”tuottanutta” OCCRP-projektia, ”jonka kohteena on Venäjä ja entinen Neuvostoliitto”.


Wikileaks lisää, että USA:n hallinnon suora rahoitus Venäjän presidenttiä vastaan tehdylle hyökkäykselle on vakava iskun OCCRP:n uskottavuudelle:


Panama-paljastusten yhteydessä ei ole toistaiseksi käsitelty merkittäviä amerikkalaisnimiä.

Wikileaks tviittaa, että The Guardian on julkistanut kaksi Panama-dokumenttia eikä historian suurimman tietovuodon ensimmäisenä haltuunsa saanut Süddeutsche Zeitung vielä yhtään.

Vuotosivusto lainaa kriittisen journalismin sivuston NachDenkSeitenin Jens Bergeriä, jonka mukaan kyseessä ”ei ole vuosisadan skuuppi, vaan vuosisadan floppi”. Berger sanoo, että Panama-vuodon hallinnointi on varoitus vuotajille: heidän ei vastedes kannata antaa arkaluonteisia tietoja pelkästään mediayhtiöiden haltuun. Berger kehottaa vuotajia käyttämään niiden sijaan Wikileaksin kaltaisia julkistamisalustoja.

Wikileaksin puhemies ja tutkiva journalisti Kristinn Hrafnsson vaatii tietovuodon täydellistä julkistamista verkossa.

Lue myös:

Media suojaa rikkainta prosenttia Panama-vuodoilta

 

4 KOMMENTTIA

  1. Toivottavasti tuolla tietovuotajalla on vielä tiedostot tallessa. Hän voisi antaa ne wikileaksille joka julkaisisi ne kaikkien saataville. Vertailu julkaistujen ja salattujen tietojen välillä olisi enemmän kuin mielenkiintoista.

  2. Niin. Selvältä se näytti jo alunperin, että kyseessä on Yhdysvaltain poliittinen operaatio. Pääosin se on tietenkin suunnattu Venäjää vastaan.

    Suomikin taitaa saada muutamia hajalaukauksia niskaansa, kun ei ole kokonaan lopettanut Venäjän kanssa käymäänsä kauppaa eikä ole vielä liittynyt natoon.

  3. Eiköhän se vuotaja ole joku CIA:n asiamies, tai kuten nykyään on tapana: CIA:lle alihankintatöitä tekevän firman asiamies. Kyllähän niitä on tuollaisissa veroparatiisirahoituksia hoitelevissa firmoissa. Tarvitsee tiedustelupalvelut ja heidän asiakkaansakkin niiden palveluita.

    Nordea on vain sivullinen uhri. Voi Nallea hieman ottaa pottuun kun omat koirat puree.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here