Panama-papereita on epäilty tiedustelupalvelun, erityisesti USA:n keskustiedustelupalvelu CIA:n (Central Intelligence Agency) operaatioksi. Panaman mammuttimaisen tietovuodon systemaattinen ja tiukasti ohjastettu kansainvälinen mediakäyttö, USA:n suuryritysten ja varakkaiden henkilöiden loistaminen poissaolollaan sekä median tarkoitushakuisesti USA:n inhokkitahoja kohtaan suuntaama huomio tukevat tätä otaksumaa.

Suomesta operaation mediatoimijaksi on valikoitunut Yle. Aiemman kehityksen kannalta katsoen tämä ei ole varsinaisesti yllättävää.

Ylen aivan ensimmäisissä Panama-papereiden uutisoinneissa esiin nostettiin Venäjän presidentti Vladimir Putin. Tämä siitä huolimatta, ettei Putinin nimi edes esiintynyt papereissa ja monen muun johtajan nimi esiintyi. Ylen uutisointi onnistui tämänkin aiheen avulla luomaan kielteistä kuvaa Venäjästä ja sen presidentistä, vaikkei kunnon perusteita oikein ollutkaan.

Valtiollisen Ylen Venäjä-linjaa voi vain hämmästellä. On ollut epämääräisiä uutisointeja Pietarissa sijaitsevasta ”Venäjän trollitehtaasta” ja suomalaisten” Venäjän trollien” jahtia. Ensimmäistäkään oikeaa Venäjän trollia ei ole tiedotettu löytyneen. Kunnollisten esimerkkien sijaan trollauksen tunnusmerkkeinä on mainittu EU-vastaisuus, Nato-vastaisuus ja USA:n arvostelu.  Mainittuihin isänmaallisiin mielipiteisiin on siis Ylen toimesta lyöty venäjämielisyyden ja ”trollauksen” leima. Tällä pyritään normaalin kriittisen keskustelun tukahduttamiseen. Samaan aikaan kriitikkoja härskisti mustamaalaavat, ahkeruutensa puolesta ammattimaisilta vaikuttavat Nato-trollit saavat häiriköidä kuin heitä ei olisikaan.

Venäjää koskeva uutisointi on Ylellä silmiinpistävän ja tarkoitushakuisen kielteistä. Venäjää syyllistävää ja kyseenalaistavaa tekstiä saadaan sinnekin, missä kyse ei edes ole Venäjästä, kuten juuri Panama-tietovuodossa.

Miksi juuri Ylestä CIA:n äänitorvi ja hybridisodan operaattori?

Yle olisi CIA:lle luonteva kumppani. Yle on jo antanut vakuuttavia näyttöjä ”osaamisestaan” Venäjä-vastaisuuden ja suoranaisen Venäjä-vihan lietsojana. Tässä suhteessa Ylen toiminta tuo jo mieleen rikoslaissakin määritellyn sotaan yllyttämisen (rikoslaki 12. luku 2. §). Yle toistaa länsilähteiden villeimmätkin väitteet sellaisenaan, mutta liittää ”lähdekriittisen” epäilyksen kaikkeen Venäjän tiedottamaan, olkoonkin, että  kriittinen retrospektio saattaisi suositella jokseenkin päinvastaista linjaa. On ymmärrettävää, etta rapakon takana osataan arvostaa moista auliutta ja vieläpä Venäjän naapurimaalta.

Myös Ylen johdolla lienee eurooppalaisittain poikkeuksellisia ansioita ronskimman otteen mielipidevaikuttamisesta. Ylen kokoomustaustainen toimitusjohtaja Lauri Kivinen on liitetty Nokia Siemens Networksin ns. Iran-kauppoihin. NSN myi Iranille toisinajattelijoiden vaientamista helpottaneen tietoliikenteen valvontakeskuksen.

Ylen rooli Panama-papereiden osalta selvitettävä

Ylen roolista Panama-papereissa ja mahdollisissa informaatio-operaatioissa laajemminkin herää useita kysymyksiä.

Miksi Yle ei enää julkaise Panama-papereihin liittyvää tuotantoa, vaikka suunnattomasta materiaalista varmasti riittäisi mielenkiintoista raportoitavaa? Kuka pelin on viheltänyt poikki ja miksi?

Millaisia intressitahoja liittyy ICIJ:hin ja erityisesti ICIJ:n rahoitukseen?

Onko Panama-papereissa todella kyse hybridisotaan liittyvästä informaatio-operaatiosta ja miten Ylen päätös osallistua syntyi? Ketkä ottivat yhteyttä ja millä tasolla?

Miten Yle osallistui operaation rahoitukseen ja toimivatko yleläiset ulkomaisen tahon rahoituksella?

Miten ICIJ:n tiedotuslinja syntyi ja miten se sitoo Yleä?

Miten tietojen julkistamista eri maissa koordinoitiin?

Kuka ja missä päätti valtavan aineiston keinotekoisen oloisesta valjastamisesta USA:n sotapropagandan tueksi ja mikä tässä oli Ylen rooli?

Mikä on laajemmassa kontekstissa Ylen johtokaksikon Kivinen–Jääskeläinen rooli Ylen alistamisessa USA:n propagandan äänitorveksi?

Miten ja minkä kontaktien kautta Ylen USA:ta palveleva rähmälläänolo on käytännössä toteutunut ja miten tietoinen valinta se on?

Ylen tähänastinen rähmälläänolo on ollut lähinnä USA:n passiivista myötäilyä ja propagandan välittämistä suomalaisyleisölle. Panama-papereissa Yle on mahdollisesti aktiivisesti osallistunut yksittäiseen informaatio-operaatioon kansainvälisen ohjeistuksen mukaisesti.

Mitä Ylelle olisi tehtävä?

Vaikuttaa valitettavasti siltä, että Ylen johto ei ole tehtäviensä tasalla eikä Suomen asialla. Ellei eduskunta sitten katso Ylen tehtäväksi osallistua Venäjän vastaiseen informaatiosotaan. Se puolestaan edellyttäisi eduskunnan päätöstä Venäjän vastaiselle toiminnalle. Jos eduskunta ei ole sellaiseen valmis, on sen syytä viipymättä harkita Ylen johtokaksikon Lauri Kivinen – Atte Jääskeläinen vaihtamista osaavampiin ja valtio-omistajalle lojaalimpiin johtajiin.

Joka tapauksessa Ylen rooli ilmeisesti ulkomailta käsin ohjeistettuna Panama-papereiden mediakäytön toteuttajana tuo lisää pohdittavaa Arto Satosen vetämälle Ylen asemaa ja tehtäviä pohtivalle työryhmälle.

Pääkysymys kuuluu, kuinka syvällä Yle on USA:n letkuissa. On selvitettävä, mitkä organisatoriset yhteydet ovat yhden suurvallan propagandaa toistavan kuuliaisuuden taustalla. Tuleeko USA:lta tai peräti CIA:lta ohjeistusta Ylelle laajemminkin?

Yle on eduskunnan alainen ja kansalaisten maksaman Yle-veron turvin resursoitu valtiollinen yleisradioyhtiö. Olisiko eduskunnan aika viimein herätä ja noteerata Ylen alennustila?

29 KOMMENTTIA

 1. Esität Tauno hyviä kysymyksiä, joihin me, kansalaiset, tuskin koskaan tulemme saamaan vastauksia.

  ”Vaikuttaa valitettavasti siltä, että Ylen johto ei ole tehtäviensä tasalla eikä Suomen asialla. Ellei eduskunta sitten katso Ylen tehtäväksi osallistua Venäjän vastaiseen informaatiosotaan. Se puolestaan edellyttäisi eduskunnan päätöstä Venäjän vastaiselle toiminnalle. Jos eduskunta ei ole sellaiseen valmis, on sen syytä viipymättä harkita Ylen johtokaksikon Lauri Kivinen – Atte Jääskeläinen vaihtamista osaavampiin ja valtio-omistajalle lojaalimpiin johtajiin.”

  Tämä onkin se mielenkiintoisin kysymys, onko Suomen eduskunta julistanut sodan (hybridisodan) Venäjälle?
  PS Hybridisota-termiä Yle itse viljelee laajasti ja eduskunanhan pitäisi valvoa Ylen toimia, joten, loogisesti, eduskuntamme siis on julistanut hybridisodan (sodan) Venäjälle ja ilmeisesti Atte Jääskeläisen johdolla Ylen (erilaisia huumaavia aineita käyttävistä) toimittajista kerätään jo iskuryhmää lähetettäväksi Uraliin. 🙂

  Kuinka laaja-alaista tämä Ylen viljelemä ”ryssäviha” ja Venäjä vastaisuus onkaan, sitä löytyy likipitäen joka ohjelmasta. Luonto- ja kuluttajaohjelmista ehkä kuitenkin vähiten, niissä lienee ammattotaitoisempi toimittajakunta.

  Ylen uutisivut toistavat tietyn väliajoin aivan tyhjästä luotuja Putinin ja Venäjän vastaisia uutisia ja uutissivuston blogistan on jo aivan oma lukunsa ”ryssävihan” lietsonnassa, siitä esimerkki Tervolta:

  ”Tsaarin Venäjän alaisuudessa myös Suomessa elettiin harhaluulossa: hyvä tsaari kyllä korjaa ongelman, kunhan vain saa tietää siitä. Taitamattomat alamaiset ovat sotkeneet asiat. Suomessa kuunneltiin ensimmäisiä koputuksia Sallan suunnalta ja pohdittiin, mahtaako presidentti Vladimir Putin tietää asiasta.

  Kyllä tietää. Se on hänen hankkeensa. Rajoja Venäjällä valvoo turvallisuuspalvelu FSB:n alainen virasto. Neuvostoliiton aikaan maassa oli kaksi instituutiota, jotka sentään toimivat romahdukseen saakka: armeija ja turvallisuuspalvelu. Ne ovat myös nykyisen presidentin silmäteriä. FSB:n päälliköllä on vain yksi esimies, Putin.

  Millainen yhteiskunnallinen ilmapiiri täällä vallitsisi, jos Venäjä tuuppaisi tänne satatuhatta sujuvaa venäjää puhuvaa matkalaista?
  Eikä ole olemassa hyvää Putinia, kuten ei ollut olemassa hyvää tsaaria.”

  Tämä lainaus on Tervon kirjoituksesta ” Venäjä koputtaa”, löytyy tuolta:

  http://yle.fi/uutiset/jari_tervo_venaja_koputtaa/8638820

  Tämä Tervon kirjoitus on silkkaa ”ryssävihaa”, siis venäläisvastaista rasismia, nimenomaan rasismia. Tässä ei ole enää kysymys mistään Venäjän tai venäläisten kannattamasta ideologiasta tahi aatteesta, vaan puhtaasta venäläisten vihaamisesta. Tervo sanoo asian aivan suoraan, olipa Venäjällä vallassa tsaari, neuvostovalta neuvostoineen tahi Putin, niin Venäjä (lue: venäläiset ovat aina pahoja) on paha. Tämä on Tervon ”ryssävihaa” ja geopolitiikkaa tihkuva vihakirjoitus, jolla on mitä ilmeisimmin Suomen eduskunnan hyväksyntä ja siunaus.

  Toinen paljon puhuva ja kertova esimerkki Ylen ”ryssävihaa” tihkuvasta ohjelmistopolitiikasta: Alin ja Husun Yle puheen keskusteluohjelma ja jakso ”Miten erilaisissa kulttuureissa riidellään?” kuunelkaa tarkasti kohtasta 04.55, ohjelman kokonaispituus 56,31. Tuossa kohdassa Husu nostaa kysymyksen esiin pitäisikö taas mennä takaisin Venäjä-vihaan ja Ali tietty säestää mukana.

  Tänne Suomeen saapuneet ulkomaalaisvahvistukset eivät ole tyhmiä, ainakaan niin tyhmiä kuin ”ryssävihassa” piehtaroivat kantasuomalaiset ja yleläiset. Yksi oleellinen Ylen suorittama kotouttamistoimi onkin rasistisen ”ryssävihan” lietsonta maahanmuuttajaväestön keskuuteen, johon Ali ja Husu ottavat tässä jaksossaan huvittuneina ohimennen kantaa. Tuo kertoo paljon Ylestä ja sen ohjelmapolitiikasta.

  • Kun ihminen saadaan vihaamaan jotain oikein kiihkeästi, tuo ihminen unohtaa sokaisevassa vihassaan katsoa muihin suuntiin. Vihansa kautta häntä onn helppo hallita.

  • Hitto linkki Alin ja Husun ohjelmaan unohtui, se on tuossa:

   http://areena.yle.fi/1-3315156

   PS *Erehdyin eilen katsomaan Ylen ns. ”viihdeohjelmia”, uutisvuodossa Tervo päästi taas kerran ilmoille sellaisen Putin ja ”ryssäviha” ryöpyn, että oksat pois, muu jengikin katseli Tervoa joko A) kummissaan tai b) ihaillen.
   Kysymys oli ns nelikentästä, jolla vitattiin uutiseen Putinin ilmoittamista omistuksista, kohdassa 11,50, löytyy tuolta:

   http://areena.yle.fi/1-2807228#autoplay=true

   Uutisvuodon väelle tuntui toinen ongelma olevan Putinilta puuttunut Panama-tili, sekös heitä tuntui harmittavan.

   • Tosiaan, Yle näyttää valjastaneen jopa ns. viihdeohjelma Uutisvuodonkin informaatiosotaan Venäjää vastaan, ei sellaista lauantaita ettei Baba Lybeck heittäisi Tervolle kaluttavaksi luuta jossa lukee Venäjä tai Putin, ja jota luuta Tervo halukkasti kaluaa.
    Eli sivari Jari Tervo on värvätty infosodan juoksuhautoihin leppymättömäksi ”ryssän” mätkijäksi.

    Satuinpa lukaisemaan Jari Tervon vaimon Kati Tervon pakinan, jossa hän kertoi heidän ystävänsä Matti Apusen valistaneen heitä jostain skottilaisesta ruokalajista.

    Mielessäni syntyi ahaa elämys; Matti Bilderberg-Apunen, joka Bilderberg-salaseuran liepeiltä käy hakemassa ”eväitä” infosotaansa, ja joka herrojen EVA:an palkattuna Suomen median käymän Nato-kampanajan koordinaattorina, ja sen ainakin esikuntapäällikönä, on värvännyt Tervonkin ”uljaaseen” kaartiinsa.
    Katsokaapa kuinka syksyllä jos Uutisvuoto jälleen jatkuu, miten Tervo toteuttaa Apuselta saamaansa pestiä.
    Kirjojen myyntikäyrät kun menee kohti kaakkoa, niin jotenkinhan Tervonkin on leipäänsä levennettävä, harmi vain että huuliveikon maineensa ei lisää jorinoidensa uskottavuutta!

  • Objektiivisuuden puute näkyy tässäkin. Ei kai tästä räikeästä ’kuolema arabeille’ ja ’tappakaa heidät kaikki’ rasistisesta viharallista Tel Avivissa ole YLE kertonut, tuskin koko läntinen sionistien kontrolloima valhemediakaan.
   Euroopassa tai Venäjällä tapahtuneena kyse olisi ollut koko maailmaa hätkähdyttävätä ja järkyttävästä asiasta
   Media Ignores Jews’ Hate Rally
   http://newobserveronline.com/media-ignores-jews-hate-rally/

   The West’s media—under orders to censor any news of Jewish supremacism—has refused to publicize this week’s massive hate rally attended by thousands of Jews in Tel Aviv which called for all Arabs to be killed.

 2. Minä luulen että YLEä ollaan myymässä ja nyt otetaan siihen suuntaan ensiaskelia. Ei se salaisuus ole että valtionyhtiöitä (VR, Posti ym) on viime vuodet johdettu luokattoman huonosti koska ne on haluttu ns. myyntikuntoon eli ostajalle edulliseen hintaan. Ottaen huomioon miten YLE on kompuroinut uutisoinnissaan ja menettänyt luottamustaan voi povailla jotakin samansuuntaista kehitystä.

  • Jos kilpailutetaan uudet johtajat Kiinasta ja katellaan lähteekö kulkemaan. YLE’n tapauksessa mietin, mahtaisiko toimia, mutta miksi ei. Siinä olisi uusi avauskin, kiinan kielen oppitunnit kaikille kanaville.

 3. Onkohan kukaan Ylen:n toimittaja yrittänyt selvittää minkälaisten valtioiden ja järjestöjen (tai pankkien) kanssa Suomi on kimpassa U.S. hallituksen kautta? Peiteltyjen, mutta merkityksellisten valta-, intressi- ja yhteistyösuhteiden analyysi jää Yleläisillä jonnekin 4.-5. luokkaa käyvien peruskoululaisten tasolle. Ei tällaista yksipuolisen propaganda äänitorveksi alentumista voi kylliksi halveksua. Miten te kehtaatte, Ylenantajat?

  • Aihe olisi erittäin kiusallinen aihe sekä YLE:lle että Suomen valtion johdolle. Paitsi tietysti jos tulos olisi valkopesu.

   En ole televisiota seurannut noin kymmeneen vuoteen, joten en tiedä minkälaisia ajankohtaisohjelmia YLE:ssä nykyään on. YLE:n uutisia luen Internetin kautta, ja ainakaan uutistoimituksessa ei ole minkäänlaista tutkivaa journalismia.

  • ”…Ylen johto ei ole tehtäviensä tasalla eikä Suomen asialla. Ellei eduskunta sitten katso Ylen tehtäväksi osallistua Venäjän vastaiseen informaatiosotaan.”

   No näinhän asia on nähty olevaksi sitten Ukrainan kriisin alun. Kyllä se massamediankin kommenttiosastoilla on tullut julki, että kyseessä on demonisointi ja sodan lietsonta. Siitä huolimatta, että massamedia on ottanut kommenttiosastoilla ennakkosensuurin käyttöön, ja median kritiikki yleensä johtaa siihen, ettei kommenttia julkaista.

   Ehkä joku vielä luulee, että massamediamme on itsenäisesti, maan vallanpitäjistä riippumatta, ottanut tehtäväkseen tämän informaatiosodankäynnin. Siinä tapauksessa on pahasti erehtynyt. Kaikissa EU:n tai NATO:n sodissa massamedia on ollut mukana vallanpitäjien agendalla, vaikka median tehtävä olisi nimenomaan tarjota kritiikkiä ja muita mielipiteitä kuin poliitikkojen.

 4. Onpa mielenkiintoinen kirjoitus. Toimittakaa se sinne Satosen työryhmälle – vai lienettekö jo toimittaneetkin. Minua Ylen jatkuva Venäjä-vastaisuus, USA:n ja Naton hehkuttaminen ja sodanlietsontapropaganda pännii niin paljon, että katkaisen radion ja television uutislähetyksen välittömästi, kun sitä alkaa tulla. Joten enpä ole moniakaan Ylen uutisia loppuun asti kuunnellut viime vuosien aikana. Radion ykkösaamut ja television ajankohtaisohjelmat olen jättänyt kokonaan seuraamatta. Kun 70-luvulla tuuli toiselta suunnalta ja se raivostutti joitakin, he voivat katkaista televisioluvan. Nyt jokainen on pakotettu rahoittamaan Ylen propagandaa. Onneksi on netti ja jotain katsottavaa löytyy televisiostakin.

 5. ’…Yle on eduskunnan alainen ja kansalaisten maksaman Yle-veron turvin resursoitu valtiollinen yleisradioyhtiö. Olisiko eduskunnan aika viimein herätä ja noteerata Ylen alennustila?’

  Eduskunta ei herää koska se nykymuodossaan toimii pelkkänä lakeijana joka toteuttaa Brysselin antamia ohjeita. On turha odottaa heräämistä. Sellainen voi tapahtua vain valitsemalla edustajat jotka toimivat kansaa kuunnellen eivätkä anna kahlita itseään lakeijoiksi.
  Ellei kansa tätä ymmärrä on turha valittaa mistään vaan seurata ja jopa itse rahoittaa pelkkää Brysselin ja pankkiirieliitin teatteriesitystä.
  Kaiken itsenäisen toiminnan ja vapaan tiedottamisen ehto on oma itsenäisyys.

 6. Kummallisia vastauksia olet saanut YLE’n hallintoneuvoston jäseniltä. YLE’n nettisivujen mukaan he käyttävät ylintä päätösvaltaa. Nykyisin lienee muotia antaa päätäntävalta pois, mieluummin vielä ulkomaille. Tyydytään siihen mitä tuleman pitää. Korvaukseksi riittä pullakahvit ja kokouspalkkiot. Menee kuin Ströms.. eiku Suomen pankissa, EKP’n haarakonttorissa. Linkistä löytyy YLE’n ”vastuuhenkilöt”:

  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/12/ylen-hallintoneuvosto

  Vai olisiko ne sittenkin täällä:

  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/12/ylen-organisaatio

  Pannaan vielä linkki YLE’n eettisiin ohjeisiin. Nehän pitää nykyisin olla jokaisella firmalla. Niistä voi todeta melkeinpä firmasta riippumatta, moni on kakku päältä kaunis, vaikka on silkkoa sisältä.

  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/11/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet

 7. Ollaankohan me täällä VastaValkeassa Suomen viimeisiä patriootteja, vaiko ensimmäisiä? Suurinta osaa Suomea kun ei paljon kiinnosta, kuka meidän päätökset tekee, ja kuka meidän maan asioita hoitaa. Joku Ruotsin pikkuprinsessakin kiinnostaa enemmän, tai lätkämatsi.

   • ’Länsimainen arvoyhteisö’ on matkalla kadotukseen eikä tee mitään tilanteen korjaamiseksi. USA nwo-oppeineen ja agendoineen näyttää mallia kuinka ensin annetaan ja sitten otetaan kaikki… niinhän meillekin on tehty, annettu lusikalla ja otettu kauhalla ja valtamedian säestyksellä olemme ’arvoyhteisön’ kahleissa.
    Maamme on sidottu ’arvoyhteisöön’ (tuhon yhteisöön) yhteisen sotilaskalustonkin kautta kirjoitti iltapäivälehti.

    EUROOPPA kulkee kohti ilmastoa, jossa aikaisemmin ”kerran vuosisadassa” kohdalle sattuneet sään paikalliset ääri-ilmiöt muuttuisivat jopa jokavuotisiksi.
    Näin kävisi vuoteen 2080 mennessä eli lastemme elinaikana ja sääsirkukseen tempautuisivat myös sitkeäikäisimmät nuoret aikuiset.
    Tuttuakin tutummiksi riesoiksi eurooppalaisille yhteiskunnille muodostuvat kuivuudet, helleaallot, metsäpalot, jokien ja merenrannikoiden tulvat ja myrskyt.
    http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001166482.html

    The Give and Take of the American Way

    http://journal-neo.org/2016/04/22/the-give-and-take-of-the-american-way/

 8. J. Sakari Hankamäki kirjoittaa blogissaan:
  http://mvlehti.net/2016/05/07/kaannytetyn-pakolaisen-hinta-on-jatkossa-ferrari/
  Käännytetyn pakolaisen hinta on jatkossa Ferrari

  ’Nähdäkseni ainoa syy, joka pitää Euroopan unionia koossa, onkin vain nykyisen Venäjän uhka. Sakoilla, talousdiktatuurilla, sensuurilla ja kiristyskeinoilla operoiva Euroopan komissio alkaa kuitenkin näyttää entistä enemmän totalitarismilta jopa niin, että Putinin tappio kierojen keinojen käyttäjänä alkaa näyttää väistämättömältä.
  Mikäli olisin Suomen pääministeri, lausuisin kyseiselle politiikalle haisevan vastalauseeni David Cameronin tapaan. Ja perään vastauhkaus: muussa tapauksessa voitte pitää sanelupolitiikkanne hyvänänne, ja sanomme hyvästit koko konglomeraatille.’

  Myös YLE on aktiivisesti mukana tässä Venäjän uhan luomisessa eliitin äänitorvena.
  Venäjän uhkaa paisutetaan juuri siksi koska se palvelee omaa koossa pysymistä. Niin suuret ovat nyt paineet unionin hajoamiselle että kaikki keinot ovat sallittuja, jopa härskit valheet ja hillitön propaganda.
  Järki sanoo ettei kenenkään todella vahvan ja tukevasti omilla jaloillaan seisovan tarvitse sortua niin halpamaisiin keinoihin kuin Lännen kansojen enemmistöä kunnioittamaton ja pakkovaltaan turvautuva eliitti nyt medioineen tekee. Eli todella suureksi hajoamisen uhka koetaan.

  https://deutsch.rt.com/meinung/38153-rt-deutsch-spezial-logik-neuen/

  Lännen ulkopolitiikka viimeisten 15 vuoden aikana on sarja useita epäonnistumisia. Se on häpäissyt itsensä maailmannäyttämöllä ja aiheuttanut vakavaa vahinkoa imagolleen maailmassa. Tämä on johtanut ideologiseen kriisiin lännessä.
  Tällä hetkellä kuitenkaan tätä ideologista kriisiä ei haluta hyväksyä ja tunnustaa vaan varustaudutaan epätoivoiseen geopoliittiseen kilpailuun ja syytetään muita epäonnistumisesta. Näin käännetään huomio pois omista virheistä, kirjoittaa linkin artikkelissa filosofi Hauke Ritz. Ja tässä valtamedialla on tärkeä rooli.

  • ’… ettei kenenkään todella vahvan ja tukevasti omilla jaloillaan seisovan tarvitse sortua niin halpamaisiin keinoihin kuin Lännen kansojen enemmistöä kunnioittamaton ja pakkovaltaan turvautuva eliitti nyt medioineen tekee…’

   NYT PAMAHTI … konkretiaa yllä olevaan ideologiseen kriisiin ja valtaeliitin epätoivoiseen puolustussotaan siihen liittyen

   —Vaikuttaisi siltä että MV-Lehteä vastaan hyökätään jo korkeimmalta poliittiselta tasolta.

   Suomen Eduskunnassa on tehty poliittinen aloite Ilja Janitskinia ja MV-Lehteä vastaan
   http://mvlehti.net/2016/05/07/suomen-eduskunnassa-on-tehty-poliittinen-aloite-ilja-janitskinia-ja-mv-lehtea-vastaan/

   Ja lähes kaikki aloitteen allekirjoittaneet ovat demareita !!!
   See-ii-aanko letkuissa hekin ovat?
   Ei millään haluaisi todeksi uskoa mutta kun juuri luin niin pakko uskoa että näin alas jo mennään maassa.
   No, tämä on hyvää mainosta lehdelle sillä ellei se olisi toiminut juuri siten kuin sen tulikin toimia eliitin valheet ja moraalittomuuden paljastaen niin eihän mitään tälläistä ajojahtia olisi joitakin yksityishenkilöitä ovelasti välineinä käyttäen koskaan käynnistettykään.
   MV on siis osunut napakymppiin.

 9. ”Ylenanto” on täysi NATOHUORA!

  Lisäksi kulttuurimarxistien pää aivopesumedia Suomessa!

  Pravda(hesari) tulee vasta kakkosena.

 10. Letkuissa ollaan…
  Opama taisi pistää meitä halvalla…?
  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016051321557395_ul.shtml

  Presidentti kehui puheessaan myös Yhdysvaltojen ja Pohjoismaiden yhteisiä arvoja.
  – Suomessa on kenties maailman suurin määrä hevibändejä asukaslukuun nähden ja poikkeuksellisen paljon hyvää johtamista. En sitten tiedä, onko näiden asioiden välillä yhteys, hän sanoi.
  Ruotsalaisia hän kiitti muun muassa Peppi Pitkätossusta, Abbasta ja Candy Crush -pelistä. Hän kehui myös pohjoismaista muotoilua, joka näkyy hänen mukaansa monen amerikkalaiskodin sisustuksessa.

  Sale taas kertoi tällaisen sadun:
  – Sukupuolten välinen tasa-arvo, yhtäläiset mahdollisuudet, ihmisoikeudet, demokratia, oikeusvaltio ja kansainvälisen oikeuden kunnioittaminen ovat yhteiskuntiemme peruspilareita ja tavoitteita, jotka ovat meille yhteisiä.
  http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/867318/Niinisto+Valkoisessa+talossa+Pohjoismaat+ovat+yhdessa+suurvalta

  • Kukaan ei näy kommentoineen vaikka odotin jotain tämän tapaista:

   EU ja Natohan tässä ovat tämän Valkoisen talon teatterin takana, jossa nyt Pohjolan väki on päässyt esiintymään … jollakin on kova kiire lyödä asiat lukkoon ja sen jälkeen ei sitten enää voikaan pakittaa…siksi EU hajoaminen ennen allekirjoituksia on äärimmäisen tärkeä asia …
   Once these treaties are signed, there is no way back. If the TTIP is ratified despite all logic, and if subsequently the EU fell apart – each country would still be held accountable to the terms of the agreement.
   Hence, time for an EU collapse before signing of the TTIP and TiSA is of the essence.

   The Collapse of the European Union: Return to National Sovereignty and to Happy Europeans?

   Imagine – the European Union were to collapse tomorrow – or any day soon for that matter. Europeans would dance in the streets.
   The EU has become a sheer pothole of fear and terror: Economic sanctions – punishment, mounting militarization, the abolition of civil rights for most Europeans. A group of unelected technocrats, representing 28 countries, many of them unfit to serve in their own countries’ political system, but connected well enough to get a plum job in Brussels – are deciding the future of Europe. In small groups and often in secret chambers they decide the future of Europe.
   http://www.globalresearch.ca/the-collapse-of-the-european-union-return-to-national-sovereignty-and-to-happy-europeans/5524555
   To be sure, time is important. Not for nothing Obama is pushing for speedy conclusions and signing of the disgraceful TTIP. The signing of these predatory agreements, TTIP, TiSA, TPP, is a key agenda item of Obama’s Presidency; his corporate and military legacy – NATO expansion is part of it – may depend on it.  Once these treaties are signed, there is no way back. If the TTIP is ratified despite all logic, and if subsequently the EU fell apart – each country would still be held accountable to the terms of the agreement. Hence, time for an EU collapse before signing of the TTIP and TiSA is of the essence.
   This radical solution may be too much even for staunch EU / Euro opponents. Many of them still seek, hope and dream of a reformed EU. They still live under the illusion that ‘things’ could be worked out. Believe me – they cannot. The Machiavellian US-invented venture, called European Union with the equally US-invented common currency – the Eurozone – has run its course. It is about to ram the proverbial iceberg. The EU-Euro vessel is too heavy to veer away from disaster. Europe is better off taking time to regroup; each nation with the objective of regaining political and economic sovereignty – and perhaps with an eye a couple of generations down the road envisaging a new United Europe of sovereign federal states, independent, totally delinked from the diabolical games of the western Anglo-American empire.

 11. Koko Obaman teatteri on sitä tyypillistä teennäistä Jenkki-paskaa joka pyrkii vain mielistelemään Suomalaisia jota mahdollinen Nato optio tulisi käytetyksi!

 12. Laitan nyt lusikkani tähän soppaa kun tälläisen sivun löysin.Niemisen blogi kyllä US:stä kovin pian joutui
  melkein piiloon.
  Olen vaikertanut näitä päässäni jo kauan ja olen iloinen,että lopulta löydän joitain muita samansuuntaisesti ajattelevia.
  Yle on kahden viime vuoden aikana yksiselitteisesti lähtenyt ajamaan Usan asiaa ja Venäjän demonisointia.
  Kun tuolla Ukrainassa alkoi tapahtua niin oltiin kuin kärppänä toistamassa lännen propagandaa,melkein tuli mieleen Stubbin 080808,jolloin hän ei meinannut housuissaan pysyä,että nyt päästää natoon.
  No ei ihan mutta nyt oli aika panna lisää löylyä.
  Ajattelin silloin,että EU:n sekaantuminen asiaan johtui siitä kun oli eu-vaalit tulossa ja pelättiin
  ”populistien” saavan paikkoja ja aiheuttavan hajoamista.
  Vuonna 2014 joulun aikaan joku ehkä toisinajattelija oli avannut kommentointipalstan Ylen sivulla
  ja aika pian se täyttyi Ukrainan uutisoinnin arvostelusta.Ei aikaakaan kun se suljettiin ja sen jälkeen
  mistään ajankohtaisista asioista ei ole saanutkaan keskustella sillä erotuksella,että ruotsinkielisillä
  toki on se mahdollisuus ollut koko ajan.
  Veronmaksajilla Ylen rahoittajina ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa tähän nykyiseen sotaiseen
  uutisointiin koska suomenkielinen rahoittajaa ei arvosteta sen vertaa,että hänellä ei ole mitään
  julkaisuoikeutta maksamallaan foorumilla.
  En oikeastaan ihmettele sitä,että lehdistö yhtenä miehenä on mustamaalaamassa yhtä osapuolta
  kun varmaan saa ahdingossaan paljonkin apua tietyiltä tahoilta mutta Ylen kohdalla aivan oikeutetusti
  tulisi vaatia puolueettomuutta.
  Vaan kun kerran päällikkö on säännöllisesti Bilderberg-kokousissa niin sehän jo imartelee sen verran
  että,sitä sitten toistaa samaa ilosanomaa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here