Monissa USA:n suurkaupungeissa elinkustannukset ovat tulotasoon nähden varsin korkealla.

GoBankingRates.com -sivusto on laskenut paljonko kohtuullinen elintaso maksaa 75:ssä Yhdysvaltain suurimmassa kaupungissa ja verrannut kussakin kaupungissa elämiseen tarvittavaa rahamäärää alueen mediaanituloihin. Laskemisessa käytettiin 50-30-20 -menetelmää eli 50 prosenttia tuloista menee välttämättömyyksien (asuminen, terveydenhuolto, ruoka jne) kattamiseen, 30  prosenttia muihin menoihin ja 20 prosenttia säästöön.

Sivuston mukaan menetelmä ei ole täysin tarkka mutta antaa yleiskuvan elämisen hinnasta. Yksinasuvien kohdalla elinkustannukset tuplattiin todenmukaisemman luvun saamiseksi. Luvut ovat verotuksen jälkeisiä lukuja joten arviosta puuttuu verojen maksuun tarvittavat rahamäärät.

Esimerkkejä laskennallisista ”kohtuulliseen elintasoon” (comfortable living) tarvittavista vuosituloista:

San Francisco: 119 570 $

San Jose: 89 734 $

New York: 87 446 $

Boston: 84 422 $

Washington, D.C.: 83 104 $

Los Angeles: 74 371 $

New Orleans: 60 782 $

Atlanta: 60 285 $

Milwaukee: 43 281 $

Detroit: 42 772 $

Tucson: 39 966 $

San Franciscossa ja Miamissa elävät ansaitsevat keskimäärin 40 000 dollaria liian vähän, New Yorkissa, Bostonissa, Los Angelesissa ja Chicagossa vajaus on keskimäärin 20 000 dollaria. Kalifornian Bakersfieldissä ja Texasin Arlingtonissa taas tienataan keskimäärin joitain tuhansia enemmän kuin kohtuulliseen elintasoon tarvitaan.

Rikollisuusluvut korreloivat joidenkin kaupunkien kohdalla elämisen hinnan ja tuloissa olevan vajeen kanssa.

Lähde

GoBankingRates.com (18.4.2016): How Much Money You Need to Live Comfortably in the 50 Biggest Cities  http://www.gobankingrates.com/personal-finance/much-money-need-live-comfortably-biggest-cities/

 

2 KOMMENTTIA

 1. Kodin omistajalle sekä pelkän maapalan omistajalle suurimpina rasitteina ovat kiinteistövero, sekä ”kouluvero”. Vuokralainen ei joudu maksamaan kouluveroa. Kodin omistajalta vaditaan joka vuosi
  korkea kiinteistövero, sekä vielä korkeampi kouluvero, vaikka omia lapsia ei olisikaan koulun penkillä.
  Parin vuoden viivätys kiinteistöveron maksamisessa, johtaa kotisi huutokauppaan, jos ei sinulla ole
  mahdollisuutta sitä lunastaa takaisin, ja se ei tapahdu useasti. Menetät kotisi, usein käteisostajalle, joka
  myy sen edelleen, tehden sillä nopean tilin. Lakimiehet sekä muut ”matelijat” jakavat potin. Se on sitä
  ”salaista mannaa”, jota Israelilaiset söivät jo erämaassaan. Demokraattinen häpeäpilkku koko maalle.

 2. Lääkityksissä on hyviä puolia sekä huonot puolensa. Glaucoman hoidossa silmätipat huimissa hinnoissa. Tiskiltä ostetut toimivat yhtä hyvin kuin ”kraanavesi”, mutta reseptillä kirjoitetut hinnoitettu riistämään yli puolet kuukausieläkkeestä. Ruokaakin pitäisi ostaa, vaikka korkea hinnoittelu vie ruokahalunkin. Muuten menee ihan hyvin, kaikki mikä tuleekin ? Tietenkään emme voi verrata pohjoismaiden hintoihin, koska ne ovat taas aivan toista luokkaa. Käsittämätöntä miten ihmiset voivat edes elää niillä hinnoilla. Hallituksella on paljon sanomista siihenkin asiaan. Mutta sanovatko siihen mitään ? Paahtopaisti grilliperunoilla, Chateauneuf-du-Pape punaviinin kera, ohoh kun ramaiseeee ! Iloista uutta vuotta kaikille osanottajille.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here