Kuusitoista yhdysvaltalaista sotilashenkilöä on saanut kurinpidollisen rangaistuksen Lääkärit ilman rajoja -järjestön ylläpitämän sairaalan pommittamisesta Afganistanin Kunduzissa. Sairaalaan kohdistuneessa ilmahyökkäyksessä viime lokakuussa kuoli 42 potilasta ja henkilökunnan jäsentä. Uutistietojen mukaan rikossyytteitä ei nostettu.

Kurinpidollisiin rangaistuksiin kuuluvat moitekirjelmät saattavat kuitenkin johtaa sotilasuran päättymiseen. Rangaistujen joukossa on yksi korkea-arvoinen upseeri ja muutamia erikoisjoukkojen jäseniä.

Yhdysvaltain armeijan tutkimus päätyi siihen, että sairaalan pommitus johtui inhimillisestä erehdyksestä operaatiossa, jossa Kunduz pyrittiin valtaamaan takaisin taleban-taistelijoilta.

Lääkärit ilman rajoja -järjestö pitää iskua sotarikoksena ja on vaatinut sen kansainvälistä tutkintaa. Järjestön mukaan sairaalan koordinaatit oli välitetty kaikille osapuolille kolme päivää ennen pommitusta. Järjestö oli myös pommituksen aikana useaan kertaan yhteydessä Yhdysvaltain armeijaan yrittäen turhaan saada hyökkäyksen keskeytettyä.

Pentagonin odotetaan julkaisevan täydellisen raportin tutkimuksestaan tänään perjantaina.

Lue myös:

Lääkärit ilman rajoja vaatii tutkimusta sairaalaiskusta

 

3 KOMMENTTIA

 1. Surullista tässä tragediassa on se, että USA pommitti kyseisen sairaalan tietoisesti yrittäen vierittää syyn venäläisille. Sionistien omistama valemedia uutisoi pommituksen välittömästi… lehtien otsikot kirkuivat sitä, että Venäjän kone oli pommituksen takana. Pommituksesta löytyi kuitenkin kuvanauha, joka todisti aukottomasti sen, että asialla oli USAn joukot. Paljastumisen jälkeen UUTISET katosivat valemediasta ja asia vaiettiin kuoliaaksi. Oksettavaa!

  Tällä valheen ja petoksen kaavalla toimii ihmisoikeuksia, vapautta ja demokratiaa peräänkuuluttava länsiliittoutuma, jota suomenkin poliittinen ja sotilaallinen eliitti kumartaa nenä maata viistäen. Rankaisu tässäkin pommituksessa on ollut vakio, eli nippu rahaa tiettyjen henkilöiden käteen.

  Money talks and bull shit walks!

 2. Vastaavanlainen pommitus Aleppossa ja asialla USAn tukemat terroristit mutta sionistimedia syyttää tietenkin Venäjää:
  US-Backed Terrorists Shell Aleppo Hospital – Russia and Syria Blamed
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=132415
  The image above comes from a recent Wall Street Journal story “Hospital hit as Fighting Engulfs Syria’s Second Largest City.” The Journal claimed that “Dozens of civilians were dead” following air strikes it attributed to Russia and Syria.
  Obama wants war, not peace, deploying hundreds of special forces to northern Syria illegally on the phony pretext of combatting ISIS. US warplanes continue attacking infrastructure and government sites – along with recruiting terrorist fighters and arming them.
  Obaman sotahulluus ei hellitä….iskut maan infrastruktuuriin jatkuvat yhdessä terroristien tuella.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here