Suomessa on viime aikoina varoiteltu lähinnä Venäjän suorittamasta trollauksesta maassamme. Tehtiinpä Yleen oikein juttukin Pietarin trollitehtaasta, jossa muka yötä päivää kirjoitettiin trollijuttuja Suomea vastaan. Juttu palkittiin vuoden parhaan jutun palkinnolla, ja sen tekijöitä Jessikka Aroa ja Mika Mäkeläistä kiiteltiin monin sanoin.

Todellisuudessa tulkitsin jutun itse täysin mielikuvituksen tuotteeksi. Ketään ei haastateltu kasvot näkyvissä, eikä ”tehtaan” osoitteesta saanut mitään selvää. Tätä ennen Jessikka Aro oli jo palkattu Yleen paljastamaan trolleja, ja hän antoi puhelinnumeronsakin, jotta hänelle voidaan ilmoittaa ”epäilyttävistä” tahoista. Tämä toi mieleeni entisen DDR:n Stasi-systeemin, jossa palkittiin naapurin ilmiantamisesta.

Informaatiosotaan amerikkalaisten avustuksella

Suomeen perustettiin joitakin vuosia sitten ns. Turvallisuuskomitea, jossa edustettuina ovat mm. eri ministeriöt kansliapäällikkötasolla. Komitea on lähinnä eräänlainen hallintoneuvosto, ja todellista valtaa käyttävät ns. asiantuntijajäsenet, joista tunnetuin lienee valtioneuvoston viestintäjohtaja Markku Mantila.

Talvella koulutettiin myös 100 valtion virkamiestä informaatiosodankäyntiin. Opettajina kurssilla toimivat amerikkalaiset asiantuntijat. Kovin oli salaista opetus, sillä siitä ei juuri kerrottu ulospäin.

Venäjä on ”arvaamaton”

”Arvaamaton” on sana, jota nyt käytetään Venäjästä, kun halutaan luoda uhkakuvaa itänaapuristamme. Tällä halutaan antaa suomalaisille se kuva, että Venäjä voi tehdä mitä tahansa ja milloin tahansa. Tällöin usein viitataan Ukrainan tapahtumiin. Tosiasia on kuitenkin, että Ukrainan kriisi kehittyi vuosien mittaan, ja venäläiset olivat varoitelleet seurauksista, jos Venäjän näkemyksiä ei oteta huomioon.

Sanoja ”väitetään”, ”sanotaan” jne. käytetään, kun halutaan kertoa Venäjästä asioita, joista ei ole mitään todisteita. Esim. Ylen uutisissa aloitetaan usein ”väitetään” ja sitten kerrotaan tarinaa, josta ei kuitenkaan ole mitään todisteita. Lopuksi todetaan: ”Venäjä kiistää tapahtuman”. Epäilyn siemen on kuitenkin jo kylvetty Venäjän ”katalista aikeista”.

Suomessa tätä venäjävastaista mielialaa on jo kylvetty useiden vuosien ajan. Toiveena on ollut Nato-kannatuksen lisääntyminen Suomessa. Näin ei ole käynyt, ja siksi Suomen Nato-kannattajat alkavat olla epätoivoisia.

Suomen kansa vaikuttaa kuitenkin tervejärkiseltä ja maltilliselta. Poliittisten päättäjien kannattaa ottaa huomioon kansalaisten näkemykset. Suomen vieminen Natoon vastoin kansan tahtoa saattaisi johtaa arvaamattomiin seurauksiin.

 

Mikko Elo on porilainen valtiopäiväneuvos ja Vastavalkea ry:n hallituksen jäsen.

 

14 KOMMENTTIA

 1. Siinä kuvassa veljekset kuin ilvekset.
  Sotapropaganda kyllä kukoistaa rehevänä Venäjää vastaan. Joutuu ihmettelemään kuinka näin alas on ylipäätään voitu mennä. Pian todella ollaan jo göbbelstasolla.
  On todella hienoa ettei kansaa ole onnistuttu huijaamaan ainakaan vielä natomyönteiseksi. Olisipa meillä yhtä viisas johto maassa. Mutta vähintä mitä se tyhmyydessään voisi tehdä olisi kuunnella nyt kansaa.

  • Venäjä on varoittanut seuraamuksista jos Ruotsi ja Suomi liittyvät Natoon.
   On luonnollista että Venäjän on varustauduttava pahimman varalta Lännen avoimeen aggressioon ja sijoitettava uusia aseita rajan läheisyyteen.
   Jos maamme johto tähän on valmis niin täysjärkisenä sitä ei voi pitää. Ruotsi lienee ilmaissut kielteisen kantansa koska Suomen liittyessä yhdessä sen kanssa Natoon siitäkin tulisi Venäjän rajanaapuri ja Venäjän potentiaalinen vihollinen. Ruotsissa viisaus on eri tasolla kuin meillä.

   Finnish NATO membership would lead to crisis with Russia: government report
   As Sweden and Finland contemplate joining NATO Russia has warned that should they do so it will deploy new weapons in its northern territories.

   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=132512

 2. Ai, tuo Turvallisuuskomitea olikin uusi juttu minulle! Näyttäisi olevan vastaava kuin monissa maissa oleva kansallinen turvallisuusneuvosto (national security council). Englanninkielinen Wikipedia ei näköjään kuitenkaan sellaista elintä Suomessa vielä tunne. Jos tuo komitea haluaa jotain agendaa ajaa ja propagandaa levittää, niin sen kohde on ministeriöt. Suomenkielisessä Wikipediassa näkyy olevan sivukin kyseisestä elimestä.

  ”Komitea voi tehtävänsä toteuttamiseksi antaa lausuntoja ja tehdä aloitteita kokonaisturvallisuuteen liittyvissä asioissa ennakoivaa varautumista koskevien laajojen ja tärkeiden asiakokonaisuuksien yhteensovittamista koskevista kysymyksistä.

  Turvallisuuskomitea on vastannut myös Yhteiskunnan turvallisuusstrategian laatimisesta ja sen päivittämisestä, sekä kyberturvallisuusstrategista, sen toimeenpano-ohjelmasta, ja niiden päivittämisestä ja tulosten seuraamisesta. Lisäksi Turvallisuuskomitea järjestää valtionhallinnon varautumis- ja valmiusharjoituksia VALHA-harjoituksia. Turvallisuuskomitea on myöskin mukana hybridiuhkien määrittelyssä.”

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Turvallisuuskomitea

  En sinänsä pidä pahana tuollaisen elimen olemassaoloa hallinnossa. Mutta mikäli ”kansallista turvallisuutta” käytetään salailuun samoin kuin monissa muissa maissa, ja kansallinen turvallisuus alkaakin olemaan puolustuksen sijaan hyökkäyssodankäyntiä, se on sitten sangen ikävä juttu.

 3. Samaa mieltä Venäjän ”arvaamattomuudesta”, josta näyttää tulleen jonkilainen puolivirallinen, turvallisuuspolitiikkaa ohjaava käsite ilman kunnon sisältöä. Se istuu tietenkin hyvin propagandan tekoon mutta saattaa kertoa myös suoranaisesta tietämättömyydestä tai haluttomuudesta ymmärtää Venäjän motiiveja (hyväksyminen on eri asia). Tuo jälkimmäinen seikka näyttää korostuvan nyt, kun media/toimittajat, poliitikot, politiikkaa tekevät tutkijat jne. ovat selkeästi vallinneet puolensa ja noudattavat kiltisti jenkkien agendaa. Ulkosuhteista huolehtivalle presidentille epäasiallinen puhe naapurista ei näytä olevan ongelma, tviittailu astronautille yms. kiinnostaa enemmän. Ulkoministeri Soini totesi vielä syksyllä, ettei meidän ole syytä Viron malliin mennä ”rajalle räkyttämään”, mutta hänellekin tämä räkytys näyttää nyt kelpaavan kuin rukousaamiaiset ikään.

 4. J. Sakari Hankamäki kirjoittaa blogissaan:
  http://mvlehti.net/2016/05/07/kaannytetyn-pakolaisen-hinta-on-jatkossa-ferrari/

  Käännytetyn pakolaisen hinta on jatkossa Ferrari

  Nähdäkseni ainoa syy, joka pitää Euroopan unionia koossa, onkin vain nykyisen Venäjän uhka.

  Sakoilla, talousdiktatuurilla, sensuurilla ja kiristyskeinoilla operoiva Euroopan komissio alkaa kuitenkin näyttää entistä enemmän totalitarismilta jopa niin, että Putinin tappio kierojen keinojen käyttäjänä alkaa näyttää väistämättömältä.
  Mikäli olisin Suomen pääministeri, lausuisin kyseiselle politiikalle haisevan vastalauseeni David Cameronin tapaan. Ja perään vastauhkaus: muussa tapauksessa voitte pitää sanelupolitiikkanne hyvänänne, ja sanomme hyvästit koko konglomeraatille.

  • Oma kommenttini J. Sakari Hankamäelle:
   Kyllä. EU:n hajoamista yritetään epätoivoisesti estää luomalla hysteeristä ja epärealistista Venäjän pelkoa kansalaisten keskuuteen.
   Kuitenkin kansa alkaa olla jo niin valveutunutta ettei tuo propaganda taida enää toimia. Venäjä ei todellakaan ole mikään uhka vaan maa, joka on tarjonnut jo pian kymmenen vuotta yhteistyön kättä USAa nuolevalle Euroopalle.
   Mikäli itse olisin maamme pääministeri toimisin samoin eli haistattaisin koko EU:lle ja vaatisin kansanäänestystä siitä eroamiseksi.

 5. Tuomioja: Suomen turvallisuus ei voi olla USA:n varassa

  ”Ei sinisilmäisyyttä”
  Entisen pitkäaikaisen ulkoministerin Erkki Tuomiojan (sd) mukaan Soinin puheessa todettiin aivan oikein, että on tärkeätä, että meillä on hyvät ja toimivat suhteet Yhdysvaltain kanssa.
  – USA on useimmiten – vaikkei aina – toiminut kansainvälistä vakautta ja turvallisuutta vahvistavalla tavalla.

  (Oma kommentti: Tuohan on pelkkää puppua — sana usemmiten pois ja tilalle harvemmin. Maailman nykyinen vaarallinen ja tuhoisa kehitys sekä sotahulluus on täysin USAn aiheuttama vaikka sen takana olisikin maata ohjaava sionistienemmistöinen maailmanherruutta tavoitteleva pankkimafia, jonka lakeijaksi maan nykyinen poliittinen johto on ryhtynyt.
  Herää myös kysymys miksi Tuomioja on aiemmin selkeästi asettunut Venäjää vastaan esim. Krimin ja Ukrainan kysymyksissä ja siten edistänyt Lännen ja oman maamme katteetonta Venäjän vastaisuutta ja vaarallista eristämispolitiikkaa. )

  – Kuitenkaan USA:n sen enempää kuin minkään muun maan kanssa ei tule olla sini- eikä tähtisilmäinen. Yhdysvallat vaikuttaa Suomen turvallisuuteen monin tavoin ja eri etumerkein, mutta viime kädessä Suomen turvallisuus ei ole, eikä voi olla Yhdysvaltain varassa, Tuomioja toteaa.
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016051021543802_uu.shtml

  – Suomen turvallisuuspolitiikan lähtökohtien kannalta on ratkaisevaa etsiä ratkaisua suurvaltojen konfliktiin, niin että se vastaa Suomen etua, eikä mennä osapuoleksi suurvaltojen konfliktiin. Tämän ulkoministeri Soini on unohtanut. Se on Suomen ulkopolitiikan kannalta aika ainutlaatuinen paikka, yhteiskuntatieteiden tohtori Volanen sanoo.
  Volasen mukaan Soinin puheessa huolestuttaa nimenomaan se, että ”ulkoministeri ei etsi liennytystä”.
  – Soini sanoo, että kylmän sodan aikana Suomen länsisuhteita jouduttiin hoitamaan puolisalaa ja varoen. Hän sanoo, että erityisesti suhde Yhdysvaltoihin oli pitkään ”salarakas”-vaiheessa. Onko se nyt tulossa johonkin muuhun vaiheeseen ja katsooko ulkoministeri, että Suomen sodan jälkeinen ulkopolitiikka on ollut pelkkää bluffia? Volanen kysyy.

  ”Ulkoministeri näyttää uskovan aseiden kalistelun voimaan”

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016051021543803_uu.shtml

  Tällaisissa kantimissa on siis maamme turvallisuuspolitiikka jota persut nyt pääosin ohjaavat. On todella syytä huoleen.

  • Kaverini ennusti että joskus Snowden ja Assange palkitaan RauhanNobelilla.
   Toivotaan että se toteutuu.

 6. Sattaa olla toive-ajattelua Assangen puolutelu.USAn ”POMPEUS”,heh,on luvannut panna Wikileaks neron kaato-
  listalle,koska Assange sattuu olemaan oikeassa paljastuksineen.Se rapsii ”luteita”USAn hallituksessa.

 7. Snowden on ollut jo pitkään Kennedyn veljesten tapaan ” Persona non grata ” listoilla, mutta onneksi kaveri sai väliaikaisen suojan Putinilta. Se todistaa miten totuuksien puhujia käsitellään ”Demokraatisissa maissa”. Hillary kuolasi myrkkyä Snowdenia vastaan, ja säästyi vain Trumpin valinnan kautta. Ilmiantajalla ei kuitenkaan ole turvallista jalansijaa lännessä, vaikka hänelle onkin mainostettu vapautusta syttelyistä.

 8. Suomessa esiintyminen on yhtä vaarallista, koska maassa on jo liikaakin ( Starbucks ) vakoilijoita USAn hyväksi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here