Markkinatutkimusyritys Ipsos Mori on tiedustellut EU-jäsenmaissa kansalaisten mielipidettä Euroopan unionista eroamiseen.

Kyselyyn vastanneista eurooppalaisista 45 % oli sitä mieltä, että heidän kotimaassaan tulisi järjestää Ison-Britannian lailla kansanäänestys EU-jäsenyydestä. Eniten kannatusta kansanäänestys sai Italiassa (58 %) ja Ranskassa (55 %). Kysyttäessä miten vastaaja äänestäisi, mikäli kansanäänestys EU:sta eroamisesta järjestettäisiin, kolmannes eurooppalaisista vastasi äänestävänsä eron puolesta. 40 % vastanneista ajattelee, että mikäli EU ei hajoa Ison-Britannian eroon, EU kuitenkin kutistuu vuoteen 2020 mennessä sisäisen hajaannuksen vuoksi. 43 % vastanneista toivoo oman maansa työskentelevän EU:n vaikutusvallan vähentämiseksi. Vain 15 % toivoo EU:lle yhtä ainoaa yhteistä hallitusta.

Kysely tehtiin Australiassa, Kanadassa, Belgiassa, Ranskassa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Unkarissa, Intiassa, Italiassa, Puolassa, Etelä-Afrikassa,, Espanjassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Vastaajia oli 11 030 henkeä, iältään 16–64 vuotta. Kysely tehtiin 25. maaliskuuta – 8. huhtikuuta välisenä aikana.

EU:n ulkopuolisissa maissa 38 % uskoo brittien jättävän Euroopan unionin kansanäänestyksen tuloksena, 42 % vastanneista ajattelee näissä maissa brittien eron johtavan mahdollisesti myös muiden maiden eroamiseen Euroopan unionista.

Ison-Britannian kauppakamarin tekemän tutkimuksen mukaan EU-jäsenyyden kannatus yritysten keskuudessa on heikentynyt. Kannatus pesäeron tekemiseen EU:n kanssa on kasvanut 7 prosenttia helmikuun jälkeen. EU:ssa pysymistä kannatti 54 % vastanneista.

Lähde

Ipsos Mori (9.5.2016): Half of people in nine European countries believe UK will vote to leave the EU https://www.ipsos-mori.com/researchpublications/researcharchive/3731/Half-of-people-in-nine-European-countries-believe-UK-will-vote-to-leave-the-EU.aspx

70 KOMMENTTIA

 1. Omituinen ja kovin sekava kysely. Mitä tekemistä Australialla, Kanadalla, Intialla, Etelä-afrikalla ja USAlla on EU:n kanssa?
  Voiko tällaisen perusteella sanoa että kolmannes eurooppalaisia haluaa erota EU:sta?

  • P.s. Ensin sanotaan ’ Ipsos Mori on tiedustellut EU-jäsenmaissa kansalaisten mielipidettä Euroopan unionista eroamiseen.’
   Ja sitten että kysely tehtiin ’Australiassa, Kanadassa, Belgiassa, Ranskassa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Unkarissa, Intiassa, Italiassa, Puolassa, Etelä-Afrikassa,, Espanjassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Vastaajia oli 11 030 henkeä, iältään 16–64 vuotta. Kysely tehtiin 25. maaliskuuta – 8. huhtikuuta välisenä aikana.’
   ????

  • EU:n ulkopuolisia maita oli mukana, jotta saataisiin selville ajatellaanko muissa maissa brittien äänestävän EU:sta eroamisen puolesta, ja uskotaanko muissa maissa brittien euroeron aiheuttavan dominoefektin eli että sen jälkeen lisää maita eroaisi EU:sta.

   • OK, ihmettelen että vain kolmasosa ymmärtää itsenäisyyden merkityksen.

    Luulisi että luku olisi suurempi jos EU:n sisällä tehdään äänestys. Mutta voihan olla ettei vielä olla tarpeeksi kurjuuden puolella jotta ihmiset heräisivät.

    • Enpä usko että ymmärtää. Harva sitä huomaa, että EU on käytännössä liittovaltio. Luultavasti sama juttu kaikissa maissa: itsenäisyyttä (eli itsemääräämisoikeutta) ja EU-jäsenyyttä ei käsitellä mediassa tai poliitikkojen puheissa. Koko asia sivuutetaan.

     Ihmiset on vaan kypsiä unioniin, siitä tyytymättömyys.

  • Juuri näin, täyttä roskaa. Mitäs tähän taas kerran voi muuta sanoa kuin: vale, emävale – tilasto!

 2. No tuo viimeinen lause kertookin jo syyn meille tämän uutisen julkaisemiseen Ipsos Morin taholta.

  Mitä nopeammin tästä Eurostoliitosta päästään eroon sitä parempi meille kaikille.

 3. Ihme että noinkin vähän haluaa erota. Varmaan EU elättää jo tuhansittain virkamiestä ja muuta tyhjänpäiväistä A4-tuottajaa, että kannatusta tulee noin paljon. Perceestähän tämä eu on ja syvältä. Yhtään sopimusta eu’ssa ei ole pidetty vaan sovellettu tarpeen mukaan. Kenen tarpeen alkaa olla selvää jo hitaammillekin. TTIP olisi varmaan ensimmäinen sopimus joka pidettäisiin, siinä on sijoittajan edut sementoitu. Ihmisoikeudet ja muut toisarvoiset tulevat sitten joskus jos koskaan.

  Oli eurooppa päivä maanantaina. Avasin aamulla television. Ajoitus ei mennyt nappiin. Siellä oli puhuva pää, suuri visionääri Siilinjärveltä, (vara)komissaari Katainen. Hänen miljoonalla eurolla ja Himasella teettämänsä visiokirja suorastaan kuluu nyt päättäjien käsissä. Katainen analysoi Kreikkaa, se kun tarvitsee taas ”tukipaketin”. Kreikassa on kuulemma orastavaa kasvua, joka on laskettava komission ja troikan ansioksi. Olisihan ihme ja kumma jos troikan Kreikka-avulla olisi havaittavissa vielä kasvuakin. Aika kekseliäitä pitäisi kreikkalaisten olla, että jostain vielä kasvua kaivaisivat. Tietenkin, jos ajetaan ensin nollaan, se on kasvua kaikki mikä vielä liikkuu.

  Kansa on kuristettu nälkärajan alapuolelle, siis ne, jotka eivät olleet kenellekään velkaa. Komissarius Rhen oli iloinen kun lääkemenot olivat laskeneet Kreikassa jopa 60%. Ulkolinja kertoi, lääkärit hoitavat ihmisiä vapaaehtoistyönä kun kellään ei ole rahaa. Ylijäämä- lahjoituslääkkeitä kerätään että edes jokunen saadaan hoidettua. Tappavia tauteja on tullut takaisin, niitä jotka oli luultu jo voitetun. Auttamisen alusta laskien Kreikan velka on kolminkertaistunut ja sen takaisin maksu on jo mahdotonta. Mahdollisuuksia tulojen hankkimiseksi ja elinkustannusten kattamiseksi rehellisin keinoin ei enää ole. Valtion on ”yksityistettävä” kaikki julkinen omaisuutensa. Siinä aluksi. Kuulostaako Kreikan linja jotenkin tutulta? Ettei olisi livahtanut meidän hallituksen ohjelmaankin.

  Palataanpa visionääri Kataiseen. Hänen mielestään Kreikan suurin ongelma on siinä, että pankkien taseet ovat huonossa kunnossa. Eivät pysty luotottamaan ”yritystoimintaa”, että lähtisi kulkemaan. Siis yksi tukipaketti lisää vielä ”kreikan kansalle”. EKP’n painakoon vielä tuhat miljardia lisää euroja pankeille negatiivisella korolla ja jäämme odottelemaan kasvua. Jos sitä ei tule, leikataan kansalta lisää. Joitain visioita saattoi tulla muitakin, mutta niistä en tiedä. Suljin television.

 4. Kokkareiden puheenjohtajavaalit eivät varmaan ole jääneet keneltäkään huomaamatta. Se on ollut totuusmediassa pääuutisia ja on varmaan kesään saakka ja vähän sen jälkeenkin. Suuri tapahtuma Suomessa. Näytää siltä, että Stubille tulee lähtö ja saa ottaa mukaansa vielä enkelikuoronsakin.

  Ovat pähkäilleet, että linja on mennyt hukkaan ja unohtaneet keskiluokan. Linjasta ei kannattaisi olla kovin huolissaan, hukassa se on muiltakin eduskuntapuolueilta, mutta keskiluokasta kannattaisi olla huolisaan kyllä. Heidän politiikassaan keskiluokkaa ei ole, on vain oikein rikkaita ja oikein köyhiä. Ei tarvi arvata kumpia pitää olla enemmän.

  Meikää kiinnostaa vain vähän seurata minkälaisia ”töitä” hyväveli(-sisko)verkosto järkkää Stubille ja hänen enkelikuorolleen. Veikkaan että eivät mene meidän erinomaisten työvoimapalvelujen käyttäjäksi.

  • Alex taksikuskiksi (rengiksi) ja Sanni SOL:lle siivoojaksi. Avartaisi hieman heidän maailmankatsomusta.

   • Niin, onhan se kutistunut paljon. 1970-luvulla melkein koko maa oli samaa keskiluokkaa. Lähinnä siis ei juuri ollut köyhiä. Nyt on miljoona.

    Mutta vastineeksi puolet kokoomusta äänestävistä ei kuulu Suomen rikkaimman 10% joukkoon. He vain jostain syystä kokevat hyväksi äänestää talousrikollisia. Ehkä on muutama osake omistuksessa, ja uskotaan kuuluvansa parempaan väkeen.

 5. Näin on, kuten Riikka sanoo. Keskiluokan katoaminen on kapitalististen maiden universaali ilmiö.

  Suomessakin keskiluokkaa on tyrkitty vauhdilla kohti köyhyysrajaa. Tulonjakotilastoista eri desiilien koon kehityksen osalta saa kehityksestä hyvän kuvan.

  • Tuossa Merkelin vastustuksessa on mielenkiintoista että häntä ei vastusta kolmasosa ja tuo osa on rikkaat, parhaiten koulutetut ja menestyneimmät.

   Todella huolestuttavaa että juuri se osa kansaa jonka tulisi olla kansakunnan selkäranka ja kantaa vastuuta omasta maasta ja sen säilymisestä onkin juuri edistämässä sen tuhoa.

   Saksan eliitti ja sen lakeijat siis haluavat maansa tuhoutuvan.

   Ja niin se on muuten meilläkin.

   • Ne joilla menee hyvin, on yleensä aina nykyisen järjestelmän kannattajia, muutoksen vastustajia. Ei se ole ihme, että oikeisto puolueet (rikkaitten puolueet) ovat konservatiivisia (säilyttäviä, perinteitä kannatavia).

    ”Poliittisessa kirjossa konservatismi kuuluu oikeistoon.” https://fi.wikipedia.org/wiki/Konservatismi

    Muutos tulee yleensä aina tyytymättömien joukosta, niiden joiden mielestä asiat eivät mene hyvin.

    ”Radikalismin vastakohtana voidaan pitää konservatismia” https://fi.wikipedia.org/wiki/Radikalismi

    • ’…Ne joilla menee hyvin, on yleensä aina nykyisen järjestelmän kannattajia, muutoksen vastustajia. Ei se ole ihme, että oikeisto puolueet (rikkaitten puolueet) ovat konservatiivisia (säilyttäviä, perinteitä kannatavia).’

     Noinhan yleensä on mutta tässä kummastuttaa se että nimenomaan perinteitä ei kannateta vaan halutaan olla mukana NWO-hankkeessa, siis liikkeessä kohti uutta ja tulevaa muutosta, josta ei voi olla mitään selkeää käsitystä, ei ainakaan että se olisi jotain parempaa kuin hyvin hyvin pienelle ryhmälle, joka ei ole kolmannes kansaa.

     Toisin sanoen ei todellisuudessa olla konservatiivisia ja muutosta vastustavia.

     • Miten NWO-hanke on muka uhka heille, jotka ovat nykyisin hyvin toimeentulevia/oikeistolaisia? Globalistithan ovat nimenomaan suurpääoman edustajia, jotka tietysti tähtäävät omistajaluokan voittoihin jatkossakin. Siihenhän pyritään nimenomaan globalisaatiolla: ihmisten ja pääoman vapaalla liikkumisella maailmanlaajuisesti, hallintojen säätelyn rajoittamisella, kansallisomaisuuden yksityistämisellä ja tuotannon siirtämisellä halpatuontimaihin jossa työläisillä ei ole oikeuksia eikä turvaa.

      Globalistit nimenomaan pyrkivät vaihtoehtoisten mallien ja kritiikin nujertamiseen kukistamalla kaikki vaihtoehtoiset ja itsenäiset järjestelmät. Vasemmistolaisia tai muuten itsenäisiä poliitikkoja ja valtioita vastaan globalistit ovat käyneet sotia jo vuosikymmeniä. Luuletko että joku hyvin toimeentuleva vastustaa NATO:n leviämistä tai sotaa Lähi-Idässä? Todennäköisesti ei, koska se hänen uskonsa mukaan vahvistaa nykyisiä valtarakenteita ja heikentää vastustajia, joka lisää hänen (ja hänen mahdollisten sijoitustena) turvallisuutta. Jos kapitalismin esitaistelijan Yhdysvaltain ote jossain päin maailmaa vahvistuu, oikeistolainen konservatiivi on vain tyytyväinen.

      Niin ja, ”NWO” ei tarkoita tavalliselle massamedian lukijalle tuon taivaallista: ehkä jonkunlainen hämärä ajatus foliohatuista tulee mieleen. Sano maailmanhallinta ja globalisaatio, niin alkaa raksuttamaan ja peukku nousee pystyyn.

     • Globalismista tai NWO:sta ei hyödy kuin muutama prosentti, ei kolmasosa.Kyse on hyvin pienestä vähemmistöstä.
      Siksi on kummallista että noinkin suuri määrä on sen takana. Se ei ole minusta osoitus konservatiivisuudesta. Konservatismia olisi sen vastustaminen.
      NWO on nimenomaan uhka keskiluokalle. Myös sen ylemmälle osalle.

     • Kyllä suuri osa oikeistolaisista uskoo hyötyvänsä USA:n hegemoniasta maailmassa. Tietysti kaikkein vahvimmin ulkomaille sijoittavat. USA:n hegemoniaa oikeistolaiset pitävät takuuna omaisuuden omistamiselle, jopa Suomessa (ja siksi kannattavat Natoa). Mitä enemmän kapitalismia maailmassa, mitä vähemmän julkista sektoria, sen parempi minulle, kulkee oikeistolainen ajatus.

      Tietysti eniten omistavat vievät aina vain suureman osuuden kakusta, pienentäen muiden osuutta. Mutta ei se estä pikkurikkaita yrittämästä isorikkaiden jokkoon. Suurin häviäjähän on tietysti tavalliset alemman keskiluokan ihmiset, joita putoaa jatkuen köyhälistöön, sekä köyhälistössä ne jotka saavat vieä jonkinlaista palkkaa, mutta putoavat sitten täysin sosiaaliturvan varaan.

 6. 55% briteistä on sitä mieltä, että Brexit on ainoa tapa saada maahanmuutto hallintaan:

  ”New Poll: 55% of voters say Brexit is the only way to control immigration
  A new Ipsos-MORI opinion poll in the Daily Mail finds that a clear majority of the British public believe that the only way to control immigration is to leave the EU. Not a surprise, but it’s nice to have confirmation of what we hear on the doorstep. Now let’s hope that 55% vote to leave on June 23rd.”,
  http://tapnewswire.com/2016/05/leaving-eu-only-way-to-control-immigration/

  Jos Suomi jättäisi EU-monsterin, ei Brysseliä kumartavilla maanpettureilla olisi enää mahdollisuutta päästä Brysselin lihapatojen äärelle palkkiona rajoittamattoman maahantunkeutuja-invaasion sallimisesta.

 7. Parasta mitä Euroopalle voisi tapahtua on Brexit!

  Tästä lähtisi liikkeelle sarja tapahtumia joka lopulta vaikuttaisi myös Suomen parhaaksi(odottaen tietty että mekin lähtisimme brexit junan kyytiin).

  Eu:n hajoamisella voi kuitenkin olla myös pelottavia seuraamuksia kuten sota.

  • Kalliojärvi on Suomen Farage — hieno kirjoitus ja jopa Turun sanomissa alkuaan

   “Monet EU-maat ovat jo valmistelemassa EU:sta lähtöä. Jäämmekö viimeisinä sammuttamaan valot – ja maksamaan laskut?” -Kysyy Kalliojärvi.
   EU on kuin valtava itikka, joka vain imee ja ainoa mitä siltä voi saada, on tauti.
   http://mvlehti.net/2016/05/12/kaikki-suomen-ongelmat-johtuvat-eusta/

   http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/814203/EUsta++eroaminen+toisi++huimat+saastot

   • Ongelmana ovat jokaisen nykyisen eduskuntapuolueen johtoon masinoidut EU-diktatuuria kannattavat maanpetturit.

    • Niinpä, paitsi että se ei oikein ole diktatuuri, kun Euroopan Unionin parlamentti, epäviralliset herrakerhot ja isot Euroopan valtiot rajoittavat vielä komission valtaa. EU on hyvin epädemokraattinen, autoritäärinen urapoliitikkojen oligarkia. Ainakin julkisivultaan. Koska sen taustalla häärii herrakerhot ja pankit, niin sitä voi sanoa plutokraattiseksikin.

     Kansalliset parlamentit on kyllä menttäneet valtansa siihen, mitä EU päättää. Meillä osavaltioissa on otettava se, mitä liittovaltio käskee.

     • VALE-parlamentilta PUUTTUU demokratialle olennainen LAKIALOITE-OIKEUS.

      Komissiohan käy suljettujen ovien takana SALAA esim. TTIP-neuvotteluja eikä VALEPARLAMENTIN jäsenillä ole oikeutta saada mustaa valkoisella neuvottelujen kohteena olevista asioista: ”The absurd constraints placed on MEPs who want to examine the text of the TTIP agreement between the US and the EU.”, http://tapnewswire.com/2016/05/this-is-what-happened-when-a-member-of-european-parliament-tried-to-read-the-ttip-text/

      Kuten britti-patriootti David Noakes toteaa sivustollaan http://eutruth.org.uk/
      ”The [Lisbon] Treaty sets up an unelected three tier politburo executive in Brussels with absolute power, a DICTATORSHIP ON THE SOVIET MODEL. The EU parliament has no power and is a sham.”

      Tanskalainen patriootti Anders Laursen kuvaa tässä Ruotsista otetun paikallisen esimerkkitapauksen pohjalta niitä ”herrakerhoja”, joiden korkeimmat valtaapitävät kansainvälisellä tasolla sanelevat osan EU-komissaarien päätöksistä:

      ”Luciferian Freemasonry the Reason of Sweden´s (and Europe´s) Demise – Told by Swedish Freemason”, http://new.euro-med.dk/20160511-freemasonry-the-reason-of-swedens-and-europes-demise-told-by-swedish-freemason.php

      ja tässä

      ”Luciferian Masonic Goal for Europe´s Future: No-Go-Zones for Whites in Denmark, Sweden, and for Christian Immigrants in Germany´s Asylum Homes.”, http://new.euro-med.dk/20160512-luciferian-masonic-goal-for-europes-future-no-go-zones-for-whites-in-denmark-sweden-and-for-christian-immigrants-in-germanys-asylum-homes.php

      Joitakin poimintoja Neuvostoliitosta aikoinaan karkotetun toisinajattelijan Vladimir Bukovksyn haastattelusta 27.2.2006:
      ”Former Soviet Dissident Warns For EU DICTATORSHIP
      …Mr Bukovsky called the EU a “MONSTER” that must be destroyed, the sooner the better, before it develops into a fullfledged TOTALITARIAN STATE.
      …In his speech Mr Bukovsky referred to confidential documents from secret Soviet files which he was allowed to read in 1992. These documents confirm the existence of a “conspiracy” to turn the European Union into a socialist organization.
      …VB: I think that the European Union, like the Soviet Union, CANNOT BE DEMOCRATICED. Gorbachev tried to democratize it and it blew up. This kind of structures cannot be democratized.

      PB: But we have a European Parliament which is chosen by the people.

      VB: The European Parliament is elected on the basis of proportional representation, which is not true representation. And what does it vote on? The percentage of fat in yoghurt, that kind of thing. It is ridiculous. It is given the task of the Supreme Soviet. The average MP can speak for six minutes per year in the Chamber. That is not a real parliament.
      …It is no accident that the European Parliament, for example, REMINDS me of the SUPREME SOVIET. It looks like the Supreme Soviet because it was designed like it. Similary, when you look at the European Commission it looks like the POLITBURO. I mean it does so exactly, except for the fact that the Commission now has 25 members and the Politburo usually had 13 or 15 members. Apart from that they are exactly the same, unaccountable to anyone, not directly elected by anyone at all. When you look into all this bizarre activity of the European Union with its 80,000 pages of regulations it looks like Gosplan. We used to have an organisation which was planning everything in the economy, to the last nut and bolt, five years in advance. Exactly the same thing is happening in the EU. When you look at the type of EU CORRUPTION, it is exactly the Soviet type of corruption, going from top to bottom rather than going from bottom to top.

      If you go through all the structures and features of this emerging European MONSTER you will notice that it more and more resembles the Soviet Union. Of course, it is a milder version of the Soviet Union. Please, do not misunderstand me. I am not saying that it has a Gulag. It has no KGB – not yet – but I am very carefully watching such structures as Europol for example. That really worries me a lot because this organisation will probably have powers bigger than those of the KGB. They will have diplomatic immunity. Can you imagine a KGB with diplomatic immunity? They will have to police us on 32 kinds of crimes – two of which are particularly worrying, one is called racism, another is called xenophobia. No criminal court on earth defines anything like this as a crime [this is not entirely true, as Belgium already does so – pb]. So it is a new crime, and we have already been warned. Someone from the British government told us that those who object to uncontrolled immigration from the Third World will be regarded as racist and those who oppose further European integration will be regarded as xenophobes. I think Patricia Hewitt said this publicly…”,
      http://www.brusselsjournal.com/node/865

     • Niinpä, lakeja parlamentti ei säädä. Mutta sen on hyväksyttävä Komission säätämät lait ja EU:n budjetti. Se voi myös tehdä ehdotuksia laeiksi ja esittää muutoksia Komission ehdottamiin lakeihin. Ja myös erottaa Komission ja sen pitää hyväksyä uusi Komissio. Joten kyllä se rajoittaa Komission valtaa, vaikka ei olekkaan yhtä vahva kuin esimerkiksi Suomen Eduskunta.

     • ”I think that the European Union, like the Soviet Union, CANNOT BE DEMOCRATICED. Gorbachev tried to democratize it and it blew up. This kind of structures cannot be democratized.”

      Olen kyllä aivan päinvastaista mieltä: minusta ainoastaan demokratisointi voisi tällaisen kolossaalisen liittovaltiobyrokratian kansan silmissä oikeuttaa. Neuvostoliitossakin olisi pitänyt kansanvallan antaa vaikuttaa liittovaltion johtamiseen jo paljon aikasemmin. Ja Euroopan Unionillekkin kansanvaltaisuuden lisääminen olisi vaan hyvä juttu: siihenhän on pyrittykin sillä että Euroopan parlamentin valtaoikeuksia on lisätty.

      Neuvostoliitossa Gorbatsov salli kommunistijohdon arvostelun ja sananvapauden, joka johti kansallisuusmielisyyden nousuun vasallivaltioissa, ja uusien poliitikkojen haluun päästä valtaan. Venäjä itse on siitä malliesimerkki, missä Jeltsin onnistui pääsemään Venäjän tasavallan johtoon, mutta oli napit vastakkain Neuvostoliiton kommunistipuolueen johdon kanssa.

      Euroopan Unionissa tilanne ei ole mitenkään verrattavissa Neuvostoliittoon vallan monopolin suhteessa, koska kaikissa eurooppalaisissa valtioissa poliitikot voi yrittää päästä vaalien kautta valtaan ja liittyä mihin hyvänsä puolueeseen tai perustaa uuden, eikä EU voi sitä estää. Ja Euroopan Unionia voi arvostella niin paljon kun sielu sietää (tosin media ei siihen välttämättä huomiota kiinnitä). Herrakerhot, poliittinen tuki ja media voi tietysti tehdä jonkun ehdokkaan/puolueen pääsyn valtaan helpoksi ja blokata toiset: mutta eihän kansa sitä usko, jos joku poliitikko tai puolue tulee ja sanoo että: ”minulle/meille ei annettu edes mahdollisuuksia.”

      Kansallismielisyys Euroopassakin on kyllä nousussa Euroopan Unionin ”miehitystä” vastaan. Monissa maissa kansalaiset ei ole ikinä saaneet päättää haluavatko kuulua Euroopan Unioniin. Ja EU liittovaltioistuu jatkuen, syöden valtioiden itsenäisyyttä. Haluttomuus alistua EU:n byrokraattien päätöksille ja kykenemättömyys päättää omista asioistaan (eli juuri demokratian puute) voi kyllä aiheuttaa saman kansallistunteen nousun kun Neuvostoliitossakin.

     • Saksalaissyntyinen tutkija-lääkäri Matthias Rath on kirjoittanut kirjan ”The Nazi Roots of the European Union”. Kirja on vapaasti imuroitavissa pdf-muotoisena internetistä.
      Kirjasta on tiivistelmä seuraavassa: http://legacy.movement-of-life.org/pdf/EU_Booklet_EN_02_2013_screen.pdf

      Kirjasta osankaan luettuaan on kutakuinkin mahdoton uskoa, että nykyinen Euroopan Unioni olisi mitenkään demokratisoitavissa.
      Saman käsitys vielä vahvistuu, kun lukee artikkelin ”What the ’Brussels EU’ isn’t telling you about the Lisbon Treaty”,
      http://www.reject-the-eu.co.uk/info/didyouknow.html

     • En voi olla eri mieltä Hirvisaaren kanssa, kun hän lopussa sanoo:
      ”Historiallisista syistä nyt on vallassa roskajoukko, valehtelijoiden ammattikunta”

      Tähän roskajoukkoon kuuluvathan hyväksyivät EU-diktatuurin määrittävän Lissabonin sopimuksen lainkaan tähän liitteineen 3000-sivuiseen pumaskaan perehtymättä.

      Ks. myös aikaisemmin mainittu ” ”What the ’Brussels EU’ isn’t telling you about the Lisbon Treaty”,
      http://www.reject-the-eu.co.uk/info/didyouknow.html

 8. Taloussanomien Anna Mård:

  ”Brexit tähtää Euroopan vapautukseen

  Britannian oikeusministeri arvioi puheessaan Brexitin johtavan EU:n hajoamiseen.

  – Brexit on alkusoitto vieläkin isommalle ja jännittävämmälle hankkeelle, koko mantereen demokraattiselle vapauttamiselle. Voimme pelastaa oman maamme ja opastaa Eurooppaa esimerkillämme.

  EU-erokampanjaa, Brexitiä, johtavan Britannian oikeusministerin Michael Goven tiistainen puhe on päässyt loppuhuipennukseensa. En ole uskoa korviani, kun huomaan, ettei Brexitissä olekaan kyse pelkästään Britannian erosta, vaan pyrkimyksestä hajottaa koko EU.

  Goven sanat eivät ole syntyneet vahingossa eivätkä ne ole satunnaisia lipsahduksia tai toimittajien kärjistyksiä. Lainaus on niin tarkka kuin osaan tyylikkäästi ja suomen kielen rytmiä noudattaen tehdä.

  Tarkistin kuulemani vielä kirjoitetusta ja julkaistusta puheesta. Sen laatinut Gove on sekä kokenut poliitikko – entinen opetusministeri – että valtakunnallisen sanomalehden entinen toimittaja. Hän tietää täsmälleen, miten hänen puheitaan tulkitaan.

  Gove kuuluu viralliseksi ja valtion rahoittamaksi erokampanjaksi valitun Vote Leaven johtoryhmään, joka koostuu lähinnä konservatiivihallituksen ministereistä. Populistiset maahanmuuttajavihaajat eivät samaan pöytään sovi.

  Goven tarkoitusperistä ei ole mitään epäselvyyttä. Hän uskoo, että Britannia voi näyttää “inspiroivaa esimerkkiä” maailmalle:

  – Meidän lähtömme vapauttaisi ja vahvistaisi eurooppalaisia voimia, jotka haluavat toisenlaista tulevaisuutta.

  – Tietenkin Britannian EU-ero saattaisi tarttua. Mutta se olisi demokratian tartuttamista.”

  http://www.taloussanomat.fi/kolumnit/2016/04/22/brexit-tahtaa-euroopan-vapautukseen/20164348/145

  • Täytyy vain toivoa että järki voittaa briteillä ja maa itsenäistyy auttaen samalla Brysselin diktatuurin hajoamaan.
   Tietenkin pian alkaa kova pelottelukamppanja eron seurauksista mutta voi vain toivoa ettei se pure.
   Linkissä oli muuten hyviä kommentteja.

   • EU:n ja Yhdysvaltain välisen TTIP-sopimuksen muodostama uhka EU-maille on yksi painava peruste koko EU-monsterin hajoittamiselle:

    ”Martti Koskenniemen haastattelu TTIP-sopimuksesta – varsinkin haastattelun lopposa on hyvin valaiseva:

    ”Koskenniemi TTIP –vapaakauppasopimuksen investointisuojaosasta: ”…Se on se helvetin sopimus, joka tässä on syntymässä.”

    Maaradion vieraana on Helsingin yliopiston kansainvälisen oikeuden akatemiaprofessori, sekä Erik Castren –instituutin johtaja Martti Koskenniemi. Koskenniemen erikoisalueisiin kuuluvat: kansainvälinen oikeus ja lakihistoria, valtiojärjestys sekä ihmisoikeudet.

    Professori Koskenniemi tiivistää napakasti mistä parhaillaan neuvotteluiden alla olevassa Euroopan Unionin ja Yhdysvaltojen välisessä TTIP -Transatlanttisessa vapaakauppasopimuksessa (Transatlantic Trade and Investment Partnership) on kyse ja ketkä neuvottelevat.

    Tämän hetkisen TTIP –sopimuskokonaisuuden vaarallisimmaksi ja suurimmaksi uhaksi demokratialle ja oikeusvaltiolle Koskenniemi näkee nk. investointisuojaosan, sekä epäreilun sovittelujärjestelmän Eurooppalaisten valtioiden ja Amerikkalaisten suurpääomasijoittajien kesken. Investointisuojajärjestelmä tulisi nostamaan Amerikkalaisen sijoittajan Euroopassa poikkeukselliseen erityisasemaan, joka muuttaisi myös investointitoiminnan ja kaupankäynnin ehtoja Eurooppalaisille sijoittajille dramaattisesti epäedulliseksi. Investointisuoja tulisi myös käytännössä ”jäädyttämään” olemassaolevan valtiolainsäädännön, kun taas TTIP -sopimusta Amerikkalaiset suurpääomasijoittajat voisivat halutessaan muuttaa edukseen koska vain ja miten vain. Koskenniemen mukaan kaikki ulkoasiainministeriön virkamiehetkään eivät ole investointisuojan seurauksista ajantasalla. TTIP on kuitenkin poliittinen sopimus ja suurin vastuu tulee olemaan poliitikoilla. Demokratian ja oikeusvaltion varjelun kannalta valtava vastuu on myös medialla, mutta lopulta myös ihan jokaisella kansalaisella.”

    http://maaradio.fi/index.php/fi/laehetykset/ohjelmat/137-podcast-ep-8-helsingin-yliopiston-kansainvaelisen-oikeuden-professori-martti-koskenniemi

    • Eräs toinen Maaradion artikkeli liittyen samaan aiheeseen:

     ”TTIP, TiSA, ja CETA: Kansanvallan ja oikeusvaltion lopullinen kuolema?

     Miltä kuulostaisi, jos esimerkiksi Yhdysvaltalaiset terrorismilait ja totaalinen valvontayhteiskunta tulisivat voimaan Suomessa, tai kansalliset pohjavedet joutuisivat Coca-Cola Companyn hallintaan, tai Suomen sisäinen turvallisuus siirtyisi pala palalta amerikkalaisten turvallisuusyritysten hallintaan, tai julkinen terveydenhoito ja koulutus luovutettaisiin ylikansallisille korporaatioille? Tai jos mahdollisuus syödä kotimaista luonnonmukaista ruokaa geenimanipuloidun ja testaamattomilla kemikaaleilla myrkytetyn Amerikkalaisen ”frankenfoodin” sijaan katoaisi, tai että yksityisillä kaivosyhtiöillä olisi vapaus saastuttaa kaunis luontomme ilman pienintäkään edesvastuuta? Tai jos julkinen sosiaaliturva ja kotimainen pk –elinkeinosektori työpaikkoineen katoaisivat? Puhumattakaan jos menettäisimme suvereenin oikeuden kansakunnan etuja vaalivaan lainsäädäntöön? Tai jos pankkitoiminnan ja rahoitusmarkkinoiden sääntely lopetettaisiin kokonaan? Miltä kuulostaisi jos olisimme kaikki ulkomaisten suurpääomasijoittajien omaisuutta? Kaikki voi olla mahdollista, mikäli EU:n ja USA:n väliset vapaakauppasopimukset TTIP ja TiSA hyväksytään.

     Keskitetty yksityinen maailmanhallinto konkretisoituu yhä suuremmilla vapaakauppasopimuksilla

     Heinäkuusta 2013 lähtien Yhdysvallat ja Euroopan Unioni ovat työstäneet yhdessä tähän asti suurinta ja fasistisinta vapaakauppasopimusta, joka on suomenkieliseltä nimeltään Transatlanttinen Vapaakauppasopimus/Kumppanuussopimus (englanniksi: Transatlantic Trade and Investment Partnership, eli ”TTIP”)…

     Samanaikaisesti neuvotteluja on käyty myös kolmesta muusta globaalista vapaakauppasopimuksesta. Niitä ovat jo lokakuussa 2015 sopimukseen päätynyt (mutta ei vielä valtioiden ratifioima) TPP (Trans-Pacific Partnership) ja neuvotteluiden alla oleva TiSA (Trade in Services Agreement). CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement) on puolestaan TTIP:n kaltainen EU -komission ja Kanadan jo valmiiksi neuvottelema, investointisuojan (josta tarkemmin edellä) sisältävä vapaakauppasopimus,…

     Sopimuksen sisältö ja neuvottelut ovat tapahtuneet (vapaakauppaneuvotteluille tyypillisesti) epädemokraattisesti täysin salassa, mutta nyt poikkeuksellisen nopealla aikataululla ja poikkeuksellisen salaisesti…”

     Koko artikkeli: http://maaradio.fi/index.php/fi/blogit/miikka-kallio/140-ttip-tisa-ja-ceta-vapaakauppasopimukset-ihmiskunta-vs-globaali-hirmuhallinto

     • Ilmeisesti on vielä melkoinen joukko niitä hyödyllisiä idiootteja, jotka uskovat äänestävänsä ’koti, uskonto ja isänmaa’-puoluetta – jonka johdossa on tällainen tyyppi:
      ””Stubb painosti kirjoittamaan myönteisemmin TTIP-kauppasopimuksesta””, http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3268497-stubb-painosti-kirjoittamaan-myonteisemmin-ttip-kauppasopimuksesta
      ”Stubb: “Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka”, http://mvlehti.net/2015/08/29/stubb-itakeskukseen-kun-menee-se-on-kuin-somalia-se-on-hieno-paikka/
      Stubbhan on myös sanonut, ettei hän ole suomalainen vaan eurooppalainen.

     • ”Miltä kuulostaisi, jos esimerkiksi Yhdysvaltalaiset terrorismilait ja totaalinen valvontayhteiskunta tulisivat voimaan Suomessa”

      Aivan varmasti tulee. Voit jättää tuon konditionaalin pois. Euroopan Unioni seuraa Yhdysvaltain ja Iso-Britannian kehitystä tuossa asiassa. Ja terrorismin vastaisella sodankäynnillä joka uhkaa meitä kaikkia, tuo on toteutettu siellä ja samalla se toteutetaan täällä. Niin tehtiin Pariisin iskujenkin jälkeen heti.

      Euroopan Unionia rakennetaan kriiseillä: kriisit ”pakottaa” Unionin yhtä tiiviimpään yhteistyöhön.

      ”Technetroninen aikakausi sisältää vähitellen ilmaantuvan yhä hallitumman yhteiskunnan. Sellaista yhteiskuntaa hallitsisi eliitti, jota perinteiset arvot eivät rajoita… Pian on mahdollista ulottaa miltei jatkuva jokaiseen ihmiseen kohdistuva vakoilu ja pitää ajantasalla olevia täydellisiä tiedostoja aivan henkilökohtaisimmistakin ihmisten tiedoista.” – NWO-ideologi Zbigniew Brzenski kirjassaan ”Between Two Ages” 1970

      ”Meidän maamme on suuntautunut aseteollisuustalouteen, mitä ruokittiin keinotekoisesti synnytetyssä sotahysterian psykoosissa ja hoivattiin jatkuvalla pelon propagandalla.” – Kenraali Douglas MacArthur

      ”Pelko on tyrannin tekosyy, poliisi tyrannin työkalu. Ei ole poliisia joka vastustaisi uusia valvonta- ja pakkokeinoja, eikä tyrannia joka ei niitä myöntäisi.” – Pertti, kommentti Verkkomediassa

    • Miten on mahdollista että meiltäkin löytyy tämän sopimuksen kannattajia? Ei sitä voi mitenkään ymmärtää.
     Heitä ohjaa vahva itsetuhon vietti.

 9. Eurooppa hajoaa pian — pakolaiskriisi synnyttää kansannousun

  FORMER MI6 HEAD: EUROPE FACES “POPULIST UPRISING” OVER MIGRANT CRISIS
  Social unrest ”already stirring,” says Dearlove

  Former MI6 head Richard Dearlove warns that Europe faces a “populist uprising” if its governments fail to take control of the migrant crisis.
  “If Europe cannot act together to persuade a significant majority of its citizens that it can gain control of its migratory crisis then the EU will find itself at the mercy of a populist uprising, which is already stirring,” Dearlove told BBC’s World on the Move.
  Noting that the number of migrants entering Europe could run into the millions, Dearlove added that next month’s vote on the UK leaving the European Union was “the first roll of the dice in a bigger geopolitical game”.
  http://www.infowars.com/former-mi6-head-europe-faces-populist-uprising-over-migrant-crisis/

  • P.s.
   BREXIT: THE MOVIE
   Is it safe to tie ourselves to countries which are close to financial ruin, drifting towards scary political extremism, and suffering long-term, self-inflicted economic decline?

   BREXIT THE MOVIE spells out the danger of staying part of the EU. Is it safe to give a remote government beyond our control the power to make laws? Is it safe to tie ourselves to countries which are close to financial ruin, drifting towards scary political extremism, and suffering long-term, self-inflicted economic decline?

   http://www.infowars.com/brexit-the-movie/

   http://mvlehti.net/2016/05/14/brexit-elokuva-paljastaa-kuinka-eurokraatit-ampuivat-demokratiamme/

   • Mvlehden artikkelin kommenteista päätellen monet sen lukijoista eivät ymmärrä englantia ainakaan kunnolla ja toivovat Brexit-elokuvaan suomenkielistä tekstitystä. Kielimuuri anglosaksisiin maihin päin on huomattava haitta Suomelle. Mikä osuus lienee sillä, että pakkoruotsi on voinut ’varastaa’ englannin opiskeluun käytettävissä olevaa aikaa? (Itse pakkoruotsia opiskelleena haluan kylläkin myös hyödyntää sitä mm. lukemalla ruotsinkielisiä artikkeleita. Esim. saksalais-ruotsalaisen Henning Witten Whitetv.se sisältää suuren joukon varsin lukemisen arvoisia TODELLISEN vaihtoehtomedian artikkeleita.)

     • Pertille: Taidat kuulua sittenkin niihin valemedia-uskovaisiin, joiden tärkeimpiin ’TOTUUDEN’-lähteisiin kuuluu esim. Brysselin Pravda, jossa tavantakaa varoitellaan ’foliohatuista’ ja ’salaliittoteoreetikoista’ – mutta ei mainita esim. sitä että JFK vähää ennen kuin hänet salamurhattiin sanoi tulevansa tekemään paljastuksia mm. salaseuroista.

      Näkökenttäsi avartamiseksi suosittelen amerikkalaisen Steven Yatesin artikkelisarjaa ””TAKING THE RED PILL” THE REAL MATRIX, PART 1″, http://www.newswithviews.com/Yates/steven.htm
      Sarjan on Suomeksikin kääntänyt Magneettimedia. Viimeisessä osassa on linkit aikaisempiin kuuteen osaan: ”Todellinen Matrix, osa 7”, http://magneettimedia.com/todellinen-matrix-osa-7/

      Vaikka Yatesin artikkelisarja tarjoaa vain tietyn näkökulman maailman valtahierarkian ylimmiltä tasoille, kulissien takaa naruista vetäviin, niin sen tarjoama MATRIX-PERIAATE on yleinen. Mm. kontrolloidun (vale)median, koulu- ja yliopistolaitoksen avulla ihmiset pidetään eräänlaisessa illusorisessa valemaailmassa, josta poikkeavien ajatusten esittäminen on sitten jotain vaikkapa ”Ku Klux Klan-foliohattu-salaliittoteoriaa”!

     • Tämäkin voisi avartaa monen näkökenttää
      A CLOUD OF INSANITY HAS DESCENDED ON THE LAND — Hulluden pilvi tai vakava psyykkinen häiriö on laskeutunut koko ’Läntsisen Arvoyhteisön’ ylle johon olemme itsemme sitoneet ja se leviää kovaa vauhtia…

      What in the world is happening to America? Recently, I was asked to describe what we are watching happen to our nation.
      After thinking about it, I have come to the conclusion that it is almost as if a “cloud of insanity” has descended upon the United States and much of the rest of the western world. 
      From our top leaders on down, people are engaged in incredibly self-destructive behavior and are making extremely irrational decisions. 
      Some would describe it as being given over to a depraved mind, and I would have to agree. 

      It is almost as if some sort of severe form of mental illness were rapidly spreading through the air and infecting everyone. 
      Virtually every day I am immersed in news and current events, and it can be difficult to shock me after all this time.  But lately, there have been quite a few stories that have stunned even me.  The following are a few of those stories… lisää linkistä
      http://www.infowars.com/12-signs-that-a-cloud-of-insanity-has-descended-on-the-land/

     • Paljolti vastaava pätee suomalaisiin.
      Markus Jansson on kirjoittanut hyvän artikkelin suomalaisiin kohdistuvasta mädätys-aivopesusta:
      ”Kulttuurimarxismi – mikä se on ja miksi sinun on tärkeä tietää siitä?”, https://markusjansson.blogspot.fi/2015/05/kulttuurimarxismi-mika-se-on-ja-miksi.html

      Suomalaisiin kohdistuvan kulttuurimarxistisen mädätys- ja muun aivopesutoiminnan päätekijöihin Suomessa kuuluu ensinnäkin Yle. Sen ennenkaikkea mädätys-propagandatoiminnasta on jo vuosia ansiokkaasi raportoinut http://ylewatch.blogspot.fi/

      Toinen päämädättäjistä on Bilderberg-Erkon Brysselin Pravda, joka suoltaa jatkuvasti mm. homotus-, lesbotus-, sukupuolettomuus- ym. PERVERSIO-propagandaa (tarkoituksena saada perversiot yhteiskunnan hyväksymiksi normeiksi) – ja tietysti MONIKULTTUURI- ja EU-propagandaa. Varsinainen ”laatujournalismin lippulaiva”!

      Mainittakoon, että Stalinin ohjeistamaa eurooppalaista kommunistista solutustyötä 1920–30-luvuilla rahoittanut ja johtanut saksalainen Willi Münzenberg kiteytti Frankfurtin koulukunnan PITKÄAIKAISEN operaatiosuunnitelman näin:
      ”Me teemme Lännen niin korruptoituneeksi, että se löyhkää.”

      Erinomaisesti ovat onnistuneet! Valtaosa suomalaisista ja länsimaalaisista yleensä elää mm. PERVERSIO-MATRIXISSA.

    • White.tv — 2500 pakolaista kadonnut maan alle Suomessa. Ovatko liittyneet ISIS-armeijaan?

     2 500 migranter i Finland har gått under jorden. Har de anslutit sig till ISIS-armén?
     Misstanken är stor, att de finansieras av ISIS, som får stora pengar från terrorstater som Saudiarabien, Qatar och Kuwait. En bra penningkälla för ISIS är också den från Irak och Syrien stulna oljan.

     http://whitetv.se/sv/inget-fritt-medium-i-sverige/1559.html

     • Ja kauankohan on ”pakolaispalkka” juossut näiden veijareiden tileille ennen kuin katoaminen on huomattu. Todella mahtavaa… näin niitä jihadisteja värvätään Suomeen täydellä palkalla!

     • Jopa – tietyt Bilderberg/NWO-kytkökset omaava ja ’kontrolloitua sananvapautta’ salliva – Uusi Suomi on julkaissut seuraavanlaisen artikkelin ”MI6:n ex-johtaja: Kansannousu muhii jo Europassa”, http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/195709-mi6n-ex-johtaja-kansannousu-muhii-jo-europassa

      Artikkelissa on linkki seuraavaan: ”Sipilän erityisedustaja sanoo ääneen: ”Pakolaiskriisi vasta alkusoittoa – Eurooppaa häiritään systemaattisesti””, http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/166176-sipilan-erityisedustaja-sanoo-aaneen-pakolaiskriisi-vasta-alkusoittoa-eurooppaa – Ilmeisesti hallituksen taholtakin ollaan JULKISESTI myöntämässä sellaista, josta internetin sensuroimattomassa mediassa on puhuttu jo pitkään.

     • ”80 miljoonaa ihmistä saa oikeuden tulla Suomeen koska tahansa haluavat

      Suomessa ei lankaan yhteiskunnallista keskustelua aiheesta.

      EU:n päättäjät jyräävät läpi väkisin Turkkia mielistelevän, sen tahtoon alistuvan päätöksen myöntää turkkilaisille viisumivapaus Euroopassa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Turkin kansalaiset, joita on lähes 80 miljoonaa kappaletta, voivat lentää esimerkiksi Helsinkiin koska heitä huvittaa. Turkin väestöstä noin 6 miljoonaa henkilöä kannattaa esimerkiksi terroristista, Islamilaista valtiota. Myös tulotaso Turkissa on matalampi kuin yhdessäkään EU-maassa. Tämä on valtava houkutin miljoonille turkkilaisille…”,
      https://riippumatonmedia.com/2016/05/04/80-miljoonaa-ihmista-saa-oikeuden-tulla-suomeen-koska-haluavat/

     • ”Ranskalaiset vastustavat islamia nyt puoluekannasta riippumatta
      Islamvastaisuus lisääntynyt myös vasemmiston riveissä.

      2015 Ranskassa sattui useita terrori-iskuja muslimien tekeminä. Moskeijoista on löytynt aseita, poliisit ovat estäneet useita ¨läheltä-piti¨ iskuja. Muslimien räikeä rikollisuus muihin kansanryhmiin verrattuna näkyy tilastoissa. Ranskalaisten kärsivällisyys alkaa loppua kun menneinä vuosina tehtyjen massiivisten maahanmuuttopolitiikan virheiden seuraukset kantavat nyt mätää satoaan…”
      https://riippumatonmedia.com/2016/05/03/ranskalaiset-vastustavat-islamia-nyt-puoluekannasta-riippumatta/

 10. Kansannousu voisi olla hyvä idea jos tätä paskaa ei muuten saada kuriin!

  Itse olen valmiina kun vain kutsu käy.

 11. Tässäkin olisi Suomessa valtaapitävälle, Brysseliä kumartavalle roskajoukolle ajattelemisen aihetta:

  ”UK Establishment Stunned As Over 300 CEOs Back Brexit: “Business, Not Government, Creates Wealth”
  In a shocking slap in the face for UK PM Cameron, more than 300 business leaders are calling on Britain to vote to leave the European Union, saying that the country’s “competitiveness is being undermined by our membership.” As The Telegraph reports, the letter, signed by some of Europe’s most senior business executives, claims Brussels “red tape stifles growth” and a Brexit would “create more jobs” exclaiming that “it is business – not government – which generates wealth.””
  http://tapnewswire.com/2016/05/uk-establishment-stunned-as-over-300-ceos-back-brexit-business-not-government-creates-wealth/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here