Yhdysvaltain presidentin talousneuvonantajien neuvoston huhtikuinen, hallituksen opastamiseksi laadittu 17-sivuinen paperi ilmoittaa ihmeteltävän suoraan uusliberaalin politiikan noudattamisen vähentävän kilpailua, lisäävän voittojen ja omistusten keskittymistä monopoliaseman mahdollistamalla ja täten köyhdyttävän valtiota. Taloudellinen eriarvoisuus lisääntyy paitsi valtakunnallisesti, myös yritysten sisällä. Kohtuuttoman suuret tuotot vääristävät investointi- ja työllistämispäätöksiä rohkaisten yrityksiä yhteiskunnallisesti ja sosiaalisesti vahingolliseen toimintaan.

Kuluttajien kannalta omistuksen keskittyminen esimerkiksi kilpailijoita pois ostamalla tuottaa hintahaittoja, yksipuolistaa valikoimaa ja valinnan mahdollisuuksia. Keskittyneillä markkinoilla myös palkat ovat alle sen, mitä ne olisivat aidon kilpailun vallitessa.

Uusliberaalissa taloudessa kilpailu on vähentynyt, ei lisääntynyt, ja keskittyminen sen sijaan kasvanut, kuten saatavissa oleva empiirinen data osoittaa, talousneuvonantajat havainnoivat.

Talousneuvonantajat suosittavatkin, että Yhdysvaltain hallitus alkaisi noudattaa voimassa olevia antitrusti-, kartelli- ja muita lakeja tiukemmin. Hallituksen tulisi suitsia  yritysten yhteensulautumisia ja ylenmääräistä keskittymistä, ja lisätä sen sijaan aitoa kilpailua.

Lähde

White House, Council of Economic Advisors Issue Brief, April 2016; Benefits of Competition and Indicators of Market Power https://www.whitehouse.gov/sites/default/files/page/files/20160414_cea_competition_issue_brief.pdf

10 KOMMENTTIA

 1. Brysseliä kumartavalle roskajoukolle – vai pitäisikö sanoa rosVOjoukolle – tällainen teksti ei mene alkuunkaan perille!

 2. Paavi NWO:n sekä uusliberaalin talouspolitiikan puolustajana ja kristinuskon hylkääjänä — näin liberaali teologia toimii rahan ja talouden palveluksessa

  POPE FRANCIS LIKENS JESUS TO ISIS, SAYS MUSLIMS MUST BREED WITH EUROPEANS
  Francis claims ISIS similar to Jesus sending his disciples to all nations
  In a shocking interview, Pope Francis likened Jesus Christ to ISIS and said Muslim migrants must breed with Europeans to counter “declining birth rates.”
  “Today, I don’t think that there is a fear of Islam as such but of ISIS and its war of conquest, which is partly drawn from Islam,” he told French newspaper La Croix. “It is true that the idea of conquest is inherent in the soul of Islam, however, it is also possible to interpret the objective in Matthew’s Gospel, where Jesus sends his disciples to all nations, in terms of the same idea of conquest.”
  http://www.infowars.com/pope-francis-likens-jesus-to-isis-says-muslims-migrants-must-breed-with-europeans/

  Paavi Franciscus rinnastaa Jeesuksen ISISiin – usuttaa eurooppalaisia lisääntymään muslimien kanssa
  “Tämä integraatio on yhä tärkeämpi tänään, koska itsekeskeisen hyvinvoinnin etsimisen seurauksena, Eurooppa kokee nyt vakavia ongelmia syntyvyyden laskun takia,” hän julisti. “Demografinen tyhjyys on kehittymässä.”

  Paavin mielipiteet ovat hämmästyttävän samalaisia johtavan imaamin Sheikh Muhammad Ayedin kanssa, joka sanoi että muslimien tulisi hyödyntää vaelluskriisi lisääntymällä eurooppalaisten kanssa ja “valloittaa heidän maat.”

  http://mvlehti.net/2016/05/19/paavi-franciscus-rinnastaa-jeesuksen-isisiin-usuttaa-eurooppalaisia-lisaantymaan-muslimien-kanssa/

  Toisenlainen näkemys
  REFUGEE CRISIS WILL CRASH THE GLOBAL ECONOMY

  The jobless, non-assimilating refugees are doing the exact opposite of what was lauded as a positive economic boom.
  http://www.infowars.com/refugee-crisis-will-crash-the-global-economy/

  • Luulenpa, että tavallinen katolilainen kirkossakävijä on pihalla kuin lumiukko siitä, mitä heidän korkein maallinen auktoriteettinsa todellisuudessa edustaa ja puuhailee:

   ”Pope Francis – Head of Masonic One-World Religion and Patron of Islam: Commandment of Baptism just as Imperialistic as Islam!

   Abstract: Pope Francis is an obscure figure. He became pope through a coup d´etat by his “mafia brethren” (as they call themselves “) who ousted Pope Benedict XVI – an equally depraved satanist as Francis. His task is to dechristianise the church from inside.

   And t Francis has pushed this so far that he now refers to Jesus as Lucifer´s son. Considering the fact that in 1963 the church enthroned Satan as its head during the satanic Crypto-Jewish-inspired 2nd Vatican Council, that’s quite logical.
   But Francis has gone one step further: As leader of the Gnostic Interfaith Movement, the one-world religion of the NWO, which is to melt together all religions in one pot with no room for exclusive Jesus Christ, he has apparently accepted the offer of Israeli ex-President Peres from the Masonic king lodge B’ nai B’rith: To be the leader of the United Religions Initiative, a Luciferian Masonic group with highranking Illuminati henchmen, and including Francis since its Foundation in 1997!! …”,

   http://new.euro-med.dk/20160519-pope-francis-head-of-masonic-one-world-religion-and-patron-of-islam-commandment-of-baptism-just-as-imperialistic-as-islam.php

   • tuo viimeinen kappale oli karua totuutta. Sitä kohti mennään Vatikaanissa. NWO ja NWR (New World Religion) kulkevat käsi kädessä.
    Se tietää että kristinusko haudataan ja Talmudin opit nousevat pintaan
    http://talmudical.blogspot.fi

  • Tyypillistä vihanlietsonta-propagandaa Truth_hunterilta.

   Paavi ei verrannut Jeesusta Isis-järjestöön, vaan islamin levitystä kristinuskon levitykseen: molemmissa on sama käsky levittää uskontoja. Paavi on oikeassa, ja jutun kirjoittaja ja sen lainaaja ovat vääristelijöitä. progagandisti.

   Paavi kyllä kehotti hyväksymään ja liittämään muslimipakolaiset Eurooppaan. Paavin mukaan hyvinvoinnin etsintä on johtanut Euroopassa vakavaan väestönlaskuun. Siinäkin paavi on tietysti oikeassa ja sitähän poliitikot on paasanneet jo kauan, että ”Eurooppa vanhenee” kun uudet sukupolvet on edellisiä pienempiä. Siirtolaisuus on yksi helpotus tuohon ongelmaan, mutta parempi ratkaisu olisi tukea aloittelevia perheitä: kun joutuu opiskelemaan lähes 30-vuotiaaksi, ensimmäisen työpaikan saanti on vaikeaa ja asunnot kalliita, miten ihmeessä euroopplaiset nuoret voisivat perustaa perheitä? Ensisynnyttäjän ikä on kasvanut Suomessakin noin 20 vuotiaasta 30 vuotiaaseen viimeisten vuosikymmenten aikana. Ei lapsia voi tehdä ja perhettä perustaa, kun ei tule toimeen!

 3. THE POPE HAS BETRAYED CHRISTIANITY
  Crisis in the Catholic Church
  The Pope says that ISIS’ conquest of the Middle East is just like Jesus sending out his disciples.
  I must have missed that bible chapter where Jesus’ disciples behead people, force them into sex slavery and make them pay a tax on pain of death if they refuse to convert.
  When will the Pope actually behave like a Christian by defending Christianity instead of constantly undermining it?
  http://www.infowars.com/the-pope-has-betrayed-christianity/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here