Europarlamentin veroasioita käsittelevä komitea TAXE on turhautunut monikansallisten yritysten yhteistyöhaluttomuuteen verotusta koskevissa asioissa. Euromaiden kesken käydyn ”kuka verottaa vähimmin monikansallisia yrityksiä” -verotuskilpailun dynaamiset vaikutukset näkyvät verotuoton supistumisena.

TAXE:n saksalainen raportoija Michael Theurer kertoo kuulemisten aikana tulleen selväksi, että tietyt maat ovat tieten tahtoen viritelleet verotustaan ”yritysystävälliseen” suuntaan houkutellakseen yrityksiä.

Kuultavaksi kutsutuista 18:sta monikansallisesta yrityksestä Amazon, Anheuser-Busch InBev, Barclays, Coca-Cola, Facebook, Fiat Chrysler, Google, HSBC, Ikea, McDonalds, Philip Morris, Walmart ja Walt Disney kieltäytyivät antamasta todistusta. TAXE haluaa yhteistyöhaluttomat yritykset sekä verokeidasteluneuvojat mustalle listalle.

Europarlamentille koittanee vielä vääntö verotus- ja verokeidasteluasioista komission kanssa, sillä komission neuvonantaja verotusasioissa on verokeidasyritys PricewaterhouseCoopers.

 

1 KOMMENTTI

  1. Nämä rangaistukset viidaan unohtaa.
    EnsinEU:ssa ja komissiossa ainakin pari vuotta, Tämän jälkeen jo valmiiksi vesitetty päätös
    viranomaistasolle suojelemaan hyvävelipiirejä.
    . Ja verorangaistukset jätetään hyvävelipiirien juristien riideltäviksi pariksi kymmeneksi vuodeksi. Näin käy jos kansainvälinen finanssikapitalismi saa jatkaa eri kansojen verovarojen teurastusta entiseen malliin. Onnekisi ja todella toivottavasti saamme pian ainakin Euroopanlaajuisen sodan käyntiin. Sodan jälkeen tulemme nimittäin satavarmasti pääsemään eroon federaslistisista elementeistä, jotka maanosaamme tällä hetkellä tuhoavat. JA silloin Suomikin vapautuu isänmaattomien lierojen ja maanpettureiden käsistä. – Lopullisesti!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here