Brasilian presidentti Dilma Rousseff (työväenpuolue) on asetettu syytteeseen virkarikoksista. Hän ei voi hoitaa virkaansa 180 päivään. Brasilian presidenttiä korvaamaan nostettiin alle kahden prosentin kannatusta nauttiva keskustaoikeistolainen, korruptoitunut, varapresidenttinä toiminut Michel Temer. Temer on jo ryhtynyt siirtämään Brasiliaan ulkopolitiikkaa lähemmäs Yhdysvaltoja ja Euroopan unionia.

Äärivasemmistolainen TeleSUR vihjaa Temerin toimineen Yhdysvaltain informanttina Brasilian hallituksen asioista.

Ei sillä, että Yhdysvallat olisi erillistä informanttia tarvinnut: Yhdysvaltain signaalitiedusteluun erikoistunut vakoiluvirasto NSA näyttää vakoilleen Brasilian presidentin lisäksi lähes kolmeakymmentä muuta hallituspiireihin kuuluvaa henkilöä, keskuspankin johtajaa, kenraaleja, lähettiläitä sekä brasilialaisia yrityksiä. Epäilemättä CIA:llakin on Latinalaisen Amerikan lähetystöissä sijoitettuna omat aktiiviset tiedonhankkijansa.

Näitä NSA:n (laittomasti vieraan valtion alueella) kokoamia tietoja on tarjottu todisteena Rousseffia vastaan. Vallanvaihtoa operoinut Temer, jonka brasilialaiset haluavat syytteeseen virkarikoksista hauskuutti mieltään osoittavia brasilialaisia ilmoittamalla virkaanastujaispuheessaan aikeestaan palauttaa ulkomaisten investoijien luottamuksen Brasiliaan mm. lakkauttamalla Rousseffin alkuun panemat sosiaaliset ohjelmat.

Pakkoliberalisointia

Kuten niin usein maailmassa, asiat eivät ole vain sitä, miltä päältä näyttää tai mitä valtamedia osaa/saa kertoa. Yhdysvallat onnistui vallanvaihtojen, IMF:n ehdollisten lainojen (yksityistäminen, sääntelyn purkaminen, julkisen sektorin alasajo, ”vapaakauppa” jne) ja kuolemanpartioiden avulla uusliberalisoimaan Latinalaisen Amerikan maita, kunnes 1980-luvulla tapahtui käänne ja maat ryhtyivät vastarintaan. Vuodesta 1999 vuoteen 2008 vasemmistolaiset presidentit muodostivat hallitukset Brasiliassa, Venezuelassa, Paraguayssa, Uruguayssa, Hondurasissa, Ecuadorissa, Nicaraguassa, Argentiinassa ja Boliviassa. Tätä ”vasemmistolaisuuden virtaa” Yhdysvallat on pyrkinyt kääntämään valoa kestämättömin keinoin.

Uhkailua, kiristystä, kuolemanpartioita

Keinovalikoimaan on kuulunut mm. uhkailu, kiristys, painostaminen , paikallisen oikeiston tukeminen, sisäisten levottomuuksien lietsominen, eripuraisuuden vahvistaminen, presidenttien toiminnan häiritseminen, vallankaappaukset ja vallankaappaajien tukeminen.

Väkivaltaisten tai muuten sopivien kansalaisjärjestöjen  ja henkilöiden toimintaa on tuettu kehitysrahasto USAID:in tai NED:in (National Endowment for Democracy) kautta, ja maahan on lähetetty toimintaa koordinoimaan Yhdysvaltain lähettiläs. Esimerkiksi Yhdysvaltain nykyinen Brasilian lähettiläs Liliana Ayalde, joka aloitti uransa USAID:issa, toimi aiemmin lähettiläänä mm. Paraguayssa, jossa Ayalden pestin perässä sikäläinen presidentti, vasemmistolainen Fernando Lugo poistettiin kuvioista samalla menetelmällä kuin nyt Brasilian Dilma Rousseff. Vastaavaa on yritetty Venezuelassa Hugo Chavezin ja nykyisen presidentti Nicolas Maduron aikana.

Kulttuuriselle kolonialistille kelpaa vain yhden koon demokratia

Latinalaisen Amerikan mailla on vuosikymmenien kokemus Yhdysvaltain puuttumisesta niiden suvereniteettiin kuuluville alueille, joten ei ole ihmeteltävää, että kuvion tunnistaneet kahdeksan valtiota – Venezuela, El Salvador, Ecuador, Bolivia, Kuuba, Nicaragua, Chile, Uruguay – sekä UNASUR tuomitsevat Brasilian ”pehmeän” vallankaappauksen. Osa kantaa ottaneista on maita, jotka kuuluvat Yhdysvaltain virallisten vihollisten listalle yhdessä Venäjän, Kiinan ja Iranin kanssa. Vain Argentiina, jossa oikeistohallitusta johtaa Washingtonin tukema verokeidasyrittäjä Mauricio Macri, on ollut hiljaa. Macri on saanut ”uudistuksillaan” palautettua Argentiinan talouden takaisin vuoteen 2004, ja kasvattamaan köyhyyttä liki 35 prosenttiin (huhtikuu 2016), kaikki alle puolessa vuodessa.

Venezuelankin suhteen Yhdysvallat lisännee ponnistuksiaan maan ”demokratisoimisessa” sillä presidentti Maduro on ilmoittanut antavansa omistajien sulkemat tehtaat työntekijöille, jotta tarpeellisen tavaran tuotanto voi jatkua. Venezuela on ollut suurissa vaikeuksissa sen jälkeen kun Yhdysvaltain presidentti Barack Obama viime vuoden maaliskuussa nimesi Venezuelan Yhdysvaltain kansallista turvallisuutta ja ulkopolitiikkaa uhkaavaksi tekijäksi (ei, tämä ei ole vitsi) sekä asetutti Venezuelalle talouspakotteet. Taktiikka on jokseenkin sama kuin Nicaraguassa 1985 Yhdysvaltain tuhotessa Nicaraguan talouden  ja käyttäessä puolisotilaallisia joukkoja ”järjestyksen luomiseen”.

Kenties meidän on kuitenkin syytä olla kiitollisia, että Yhdysvallat ei ole – vielä – ”demokratian edistämisessään” turvautunut Brasiliassa median ”maltillisiksi kapinallisiksi” ja ”laillisiksi oppositioryhmiksi” kuvailemien palkkasoturiterroristien apuun kuten Syyriassa ja Libyassa.  Tai puolisotilaallisten joukkojen ylläpitämiseen kuten Hondurasissa. Tai valheisiin ja sotilaalliseen väliintuloon kuten Irakissa.

Vielä suurempaa kiitollisuutta on syytä tuntea siitä, että Suomen naapurimaat eivät Yhdysvaltoja vastaavalla aktiivisuudella ja menetelmillä pyri järjestelemään kotimaamme asioita.

Miksi jatkuva öykkäröinti?

Ovatko Latinalaisen Amerikan maat jotenkin erityisen tärkeitä Yhdysvalloille? Latinalaisen Amerikan mailla on useampia keskinäisiä yhteistyöjärjestöjä kuten CELAC (Community of Latin American and Caribbean States) ja ALBA (Bolivarian Alliance for the Peoples of Our America), joka perustettiin vastavoimaksi George Bushin hallinnon ajamalle Amerikkojen vapaakauppa-alueelle (Free Trade Area of Americas). Järjestöihin kuuluu myös UNASUR (Union of South American Nations). Järjestöt eivät ole toistaiseksi erikoisen vaikutusvaltaisia alueen ulkopuolella, eivätkä niihin kuuluvat maat ole katkoneet kauppasuhteitaan Yhdysvaltoihin kaikesta huolimatta. Päinvastoin kauppa kukoistaa tuoden Yhdysvalloille vientiylijäämää. Yhdysvallat myös investoi paljon Latinalaisen Amerikan maihin.  Tosiasiat eivät siten tue sitä usein esitettyä näkemystä, että Yhdysvallat hysteerisesti pelkäisi menettävänsä vaikutusvaltansa alueella.

Pelkääkö Yhdysvallat bolivarianismin leviävän tontilleen naapurista? Ei vaikuta kaiken kattavalle sekään selitys vaikka esimerkiksi se mahdollisuus, että uusliberalismia vastustava Rafael Correa valittaisiin Ecuadorin presidentiksi – kuten kävikin – ja liittoutuisi Venezuelan Chavezin, Bolivian Evo Moralesin ja Argentiinan Cristina Fernandez de Kirschenerin kanssa näyttää herättäneen hätää ja hämmennystä Yhdysvalloissa.

Tai kenties Yhdysvallat ei halua naapuriinsa hallituksia, jotka ovat onnistuneet pyrkimyksissään vähentää köyhyyttä? Tällainen esimerkki lähistöllä saattaisi herättää amerikkalaisissa kiusallisen halun verrata oman hallituksensa onnistumista köyhyyden vastustamisessa naapuruston vasemmistolaisten hallitusten onnistumisiin: vuosien 2002-2013 välisenä jaksona köyhyys väheni 44 prosentista 28 prosenttiin.

Kuitenkin pelkästään se, että amerikkalaiset uutistoimistot toimittavat maailman median jakeluun suurimman osan uutisista takaa tehokkaasti sen, että tarjotut näkökulmat esittävät joka puolella maailmaa Yhdysvaltain kannan. Internetin yleistyminenkään ei ole tuonut kuin pienen särön tähän maineenhallinnan ja näkökulmien hegemoniaan.

Kiinan, Venäjän ja Brasilian läsnäolo länsimaiden kanssa kilpailevassa BRICS-kauppablokissa toki ahdistaa Yhdysvaltoja siinä kuin Euroopan unioniakin, varsinkin kun BRICS-maat ovat dumpanneet omistamaansa Yhdysvaltain valtionvelkaa kiihtyvässä tahdissa  ja Yhdysvallat tarvitsee rahaa rahoittaakseen lukuisat sodat, joita se parhaillaan käy useissa eri maissa.

Löytyykö selitys naapurien asioihin puuttumiseen uusliberaalin ideologian sumentamista aivoista? Latinalaisen Amerikan maat vasemmistolaisine hallituksineen ovat vahvistaneet alueellista vaikutusvaltaansa sekä solmineet kauppa- ja yhteistyösuhteita Venäjän ja Kiinan suuntaan. Tällainen toimeliaisuus saattaisi herättää pakkomielteen varmistaa se, että Yhdysvaltain vaikutusvalta alueella säilyy, ja mielellään lisääntyy. Keinoista viis. Tai – kuten näyttää – siitäkään, että pakottaminen ei edistä Yhdysvaltain asiaa alueella.

Asian voi nähdä myös siten, että kuoleva länsi pyrkii säilyttämään ylivalta-asemansa kansainvälisistä asioista päätettäessä. Syrjäyttämällä riittävän monta hallitusta eri maissa, jotka rohkenevat harjoittaa itsenäistä politiikkaa ja/tai solmia suhteita Venäjän ja Kiinan kanssa, tulee hankkineeksi kuuliaisia vasalleja – ja verivihollisia.

Sitä voi tarkastella myös siitä tulokulmasta, että paljo puhe demokraattisista arvoista on tarkoitettu silmänlumeeksi: 54 miljoonaa brasilialaista antoi äänensä Dilma Rousseffille, ja nyt annetuille äänille ei panna mitään painoa, kun tilalle istutetaan Michel Temer, jolla Brasiliassa ei kannatusta ole.

Tai kenties Temerin valtaan nostamisella halutaan varmistaa, että Brasilian valtion omistukset yksityistetään mahdollisimman nopeasti?

Vai onko kyse jonkinasteisesta sarjamurhaaja-syndroomasta? Tappamisen ja vallan makuun päässyt ei yksinkertaisesti kykene lopettamaan.

Eettisestä vinkkelistä Yhdysvaltain toiminta on tietenkin kestämätöntä.

 

Pääasialliset lähteet

Söyring, Riikka (1.5.2016) | Vastavalkea: Vallanvaihto-operaatio Brasiliassa http://vastavalkea.fi/2016/05/01/vallanvaihto-operaatio-brasiliassa/

Martel, Frances (19.4.2016) | The Breitbart.com: Chaos in Brazil: More than half of Sao Paulo´s protesters want to impeach vice president Temer http://www.breitbart.com/national-security/2016/04/19/chaos-poll-shows-half-brazil-wants-impeach-vice-president/

Martel, Frances (13.5.2016) | The Breitbart.com: In first speech as president, Brazil´s Temer vows ´National salvation´ http://www.breitbart.com/national-security/2016/05/13/president-brazil-michel-temer-promises-pacify-nation/

Beeton, Dan et al.(syyskuu 2015): The WikiLeaks files: The World According to U.S. Empire (VersoBooks) https://www.versobooks.com/books/1931-the-wikileaks-files

The Cold War Museum:

* Operation Ajax: CIA, Muhammed Mossadeq, and the Shah of Iran http://www.coldwar.org/articles/50s/OperationAjax.asp

* Manuel Noriega and Panama (1980s) http://www.coldwar.org/articles/80s/ManuelNoriegaandPanama.asp

* Nicaragua and Daniel Ortega Saavedra (1984) http://www.coldwar.org/articles/80s/NicaraguaandlOrtega.asp

The National Security Archives, The George Washington University: CIA and Assassinations: The Guatemala 1954 Documents http://nsarchive.gwu.edu/NSAEBB/NSAEBB4/

The National Security Archives: The Iran-Contra affair 20 years on http://nsarchive.gwu.edu/NSAEBB/NSAEBB210/

Babich, Dmitry (18.5.2016) |Russia Today: Regime Change in Latin America: Why Russia is concerned? https://www.rt.com/op-edge/343439-dilma-rosseff-brazil-russia/

TeleSUR (13.5.2016): WikiLeaks reveal Brazil´s new coup president is ´US informant´ http://www.telesurtv.net/english/news/WikiLeaks-Reveal-Brazils-New-Coup-President-Is-US-Informant-20160513-0016.html

WikiLeaks: Dealing with the Mas-Led Bolivian Government. Confidential. 06LAPAZ93_a (2006) https://wikileaks.org/plusd/cables/06LAPAZ93_a.html

WikiLeaks: Way forward with the Correa government. Confidential. 06QUITO2991_a (2006) https://wikileaks.org/plusd/cables/06QUITO2991_a.html

WikiLeaks: ALN seeks assistance to maintain momentum, prepare for municipal elections. Confidential. 07MANAGUA493_a (2007) https://wikileaks.org/plusd/cables/07MANAGUA493_a.html

WikiLeaks: DCM Trip to Potosi and Sucre. Confidential. 07LAPAZ1167_a (2007) https://wikileaks.org/plusd/cables/07LAPAZ1167_a.html

Wikileaks: Santa Cruz: May 4 as a panacea. Unclassified.For Official Use. 08LAPAZ717_a (2008) https://wikileaks.org/plusd/cables/08LAPAZ717_a.html

WikiLeaks: USAID/OTI programmatic support for Country Team 5 point strategy. Secret. 06CARACAS3356_a https://wikileaks.org/plusd/cables/06CARACAS3356_a.html

WikiLeaks: Emergency Action Committee meeting La Paz 9/23 1600. Secret, NOFORN. 08LAPAZ2083_a (2008) https://wikileaks.org/plusd/cables/08LAPAZ2083_a.html

WikiLeaks: GBRV Police target USAID/OTI-funded democracy programs. Secret. 09CARACAS1132_a (2009) https://wikileaks.org/plusd/cables/09CARACAS1132_a.html

WikiLeaks: Sumate directors harassed, facing possible detention. Confidential. 06CARACAS339_a (2006) https://wikileaks.org/plusd/cables/06CARACAS339_a.html

WikiLeaks: Students protest in Merida. Confidential. 06CARACAS1627_a (2006) https://wikileaks.org/plusd/cables/06CARACAS1627_a.html

WikiLeaks: Ecuador election: What´s at stake. Confidential. 06QUITO2150_a (2006) https://wikileaks.org/plusd/cables/06QUITO2150_a.html

TeleSUR: Imperial designs? Current US ambassador to Brazil served in Paraguay prior to 2012 coup http://www.telesurtv.net/english/news/US-Ambassador-to-Brazil-Served-in-Paraguay-Prior-to-2012-Coup-20160514-0017.html

TeleSUR (16.5.2016): 8 Latin American countries reject coup against Dilma Rousseff http://www.telesurtv.net/english/news/DilmaLatAm-20160516-0022.html

TeleSUR (15.5.2016): Maduro orders shuttered factories seized and given to workers http://www.telesurtv.net/english/news/Maduro-Orders-Shuttered-Factories-Seized-and-Given-to-Workers-20160515-0016.html

Turner, Taos (7.4.2016) | The Wall Street Journal: Argentine president Mauricio Macri prescribes tough economic medicine http://www.wsj.com/articles/argentine-president-mauricio-macri-prescribes-tough-economic-medicine-1460068803

Buncombe, Andrew (15.5.2016) | The Independent: Venezuela accuses US of plotting coup as Washington warns of ´imminent collapse´ http://www.independent.co.uk/news/world/americas/venezuela-accuses-us-of-plotting-coup-as-washington-warns-of-imminent-collapse-a7029386.html

U.S. Department of the Treasury, Resource Center: Venezuela-related sanctions https://www.treasury.gov/resource-center/sanctions/Programs/pages/venezuela.aspx

Weisbrot, Mark (7.11.2001) | Center for Economic and Policy Research, CEPR: What everyone should know about Nicaragua http://cepr.net/publications/op-eds-columns/what-everyone-should-know-about-nicaragua

Weisbrot, Mark et al. (helmikuu 2014) | Center for Economic and Policy Research, CEPR: Did NAFTA help Mexico? An assesment after 20 years http://cepr.net/publications/reports/nafta-20-years

Immerfall, Stefan (toim.) | European and Transatlantic Studies: Territoriality in globalizing society – One place or none? https://books.google.fi/books?id=oi3vCAAAQBAJ&pg=PA112&lpg=PA112&dq=four+news+agencies+control+news+market&source=bl&ots=N7JAJtHHhK&sig=MP4Npfyr05cWnjLvNtHc8ElPW20&hl=fi&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=four%20news%20agencies%20control%20news%20market&f=false

Söyring, Riikka (19.4.2016) | Vastavalkea: Aseita Syyrian kapinallisille http://vastavalkea.fi/2016/04/19/aseita-syyrian-kapinallisille/

Porter, Gareth (16.2.2016) | Consortium News: Obama´s ´moderate´  Syrian deception https://consortiumnews.com/2016/02/16/obamas-moderate-syrian-deception/

Söyring, Riikka (9.3.2016) | Vastavalkea: Hondurasin patohanke, Finnfund ja aktivistin murha http://vastavalkea.fi/2016/03/09/hondurasin-patohanke-finnfund-ja-aktivistin-murha/

Söyring, Riikka (10.4.2016) | Vastavalkea: Saddamin joukkotuhoaseet joita ei ollutkaan http://vastavalkea.fi/2016/04/10/saddamin-joukkotuhoaseet-joita-ei-ollutkaan/

Söyring, Riikka (30.9.2014) | US-Puheenvuoro: 134 sotaa vai Jatkuva sota? http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176978-134-sotaa-vai-jatkuva-sota

United States Census Bureau: Trade in goods with South and Central America https://www.census.gov/foreign-trade/balance/c0009.html

Economic Commission for Latin America and the Caribbean, ECLAC: Foreign Direct Investment in Latin America and the Caribbean 2013 http://www.cepal.org/en/node/30028

CNN Money: Foreign governments dump US debt at record rate http://money.cnn.com/2016/03/16/investing/us-debt-dumped-foreign-governments-china/

 

 

43 KOMMENTTIA

 1. Olisiko meillä Suomessa syytä ottaa mallia näistä rapsakoista palatsivallankumouksista?

  Lähimpänä tulee mieleen pressidentti Sauli Niinistön junailema Naton isäntämaasopimus, joka valtiosopimuksena perustuslain vastaisesti allekirjoitettiin ilman eduskunnan hyväksyntää. Riittäisikö valtakunnanoikeudelle tuo 180 vuorokautta tutkia asia Sauli Niinistön ollessa siirrettynä syrjään. Samalla voisi tietysti valmistella uusien presidentinvaalien järjestämistä.

  Suomalainen poliittinen eliitti on sen verran tiukasti liisteröity yhteen mulle-sulle-paketiksi, että valmiutta tällaisiin liikkuihin tuskin löytyy. Taitaa olla niinkin, että asian vireille paneminen vaatisi kymmenen (10) kansanedustajan tahdonilmaisun, ja kymmenen itsenäisesti ajattelevan kansanedustajan löytyminen eduskunnasta lienee sula mahdottomuus.

  Suomen eduskuntaa on tässä(kin) asiassa viety kuin litran mittaa. Pohtiiko joku syitä eduskunnan ja kansanedustajien arvovallan romahtamiselle?

  • Lueskelen parhaillaan keskustapuolueen entisen puoluesihteeri Jarmo Korhosen kirjaaa ”Maan tapa”.

   Jo ennen sivua 50 käy ilmi, että vaalirahoitus-kusetukseen olivat osallisina keskustan lisäksi kokoomus (pimeillä tileillä yli miljoona euroa) sekä sdp, ja että mm. Lehtiyhtymä Oy osallistui laittomaan vaalirahoitukseen omalla panoksellaan. Muu media sitten vaikeni sujuvasti kokonaisuudesta eikä painostanut vastauksia poliitikoilta, puolueilta eikä vaalirahoitus-kusetukseen osallistuneilta liike-elämän edustajilta. Okeusministeriö ei perään huudellut.

   ”Pyhä kolminaisuus” kaivoi porukalla joukkohaudan Totuudelle, Kunnialle, Rehellisyydelle ja Luottamukselle.

   Että en pidättelisi hengitystäni odottaessani palatsivallankumousta, josta olisi aitoa hyötyä suomalaisille.

   • Mielenkiintoinen yksityiskohta Korhosen kirjasta: Ben Zyskowics (kok) joka on perustuslakivaliokunnan pj. oli aktiivisena junailemassa näitä vaalirahoituksen lainvastaisuuksia.

   • Arvokas tieto josta kiitokset.
    Olikohan liberaaliteologian valinnut kirkkokin mukana?
    Lueskelin thetruthseeker sivua jossa kerrotiin että Argentiinassa homma menee näin:

    Pope Francis – Longtime Zionist Tool
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=133398
    http://henrymakow.com/2016/05/pope-francis-longtime.html

    Kovasti nyt taotaan joka taholla NWO lekalla ja kaikki perinteinen tuhotaan ja korvataan satanistien opeilla.
    Nyt saa olla tarkkana ettei anna kolehtirahaa väärään haaviin kun Paavikin jo vertaa Jeesusta ISIkseen. Mitähän Soini tästä tuumaa? Onko ihan OK?
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=133330

    ALEX JONES: SATANISTS PLAN TO SACRIFICE THE EARTH – DO YOU WANT IT TO LIVE?
    ”Everything good is under attack and everything evil is being promoted”
    http://www.infowars.com/alex-jones-do-you-want-the-earth-to-live/

    • […] Salaisten kansioiden luoja, ohjaaja ja käsikirjoittaja Chris Carter on vahvistanut tekevänsä yhteistyössä David Duchovnyn ja Gillian Andersonin kanssa uutta tuotantokautta.

     […] ”Mulder Finns Aliens” -jaksossa David Duchovnyn esittämän Fox Mulderin lento tekee pakkolaskun Helsinki-Vantaalle lumimyrskyn takia. Chris Carterin kynäilemässä tarinassa Suomen johtavat ministerit astuvat kaapista erikoisella tavalla. Juha Sipilä, Timo Soini ja Alexander Stubb paljastuvat alieneiksi, jotka ovat tehneet parhaansa tuhotakseen Suomen infrastruktuurin.

     […] Luin viime syksynä Suomen pähkähullusta tilanteesta ja ajattelin, että wow, tuo maa on kyllä nyt ihan perseestä. Hallitus sekoilee ihan mitä sattuu ja jengi vihaa sitä kolmikkoa [Sipilä, Soini & Stubb – toim. huom.], mutta tyytyy vain purnaamaan Facebookissa. Koulutusta ja vanhustenhuoltoa karsitaan ja muuta sellaista, ei mitään järkeä”, Chris Carter muisteli.

     ”Tästä syntyi ajatus jaksosta, jossa poliitikkojen järjettömille toimille löytyy vihdoinkin selitys: he ovat alieneja, eräänlaisia vieraan rodun agentteja, jotka tahallaan nakertavat ihmiskunnan perustuksia. Tätä tapahtuu siis tietenkin muuallakin kuin Suomessa, mutta halusin esittää tilanteen yhden hyvinvointivaltion kautta. Suomi sopi siihen hyvin”, Carter kertasi. […]

     http://dome.fi/viihde/uusi-kuva-selittaa-sipilan-hallituksen-sekoilut-avaruusolentoja/

     Vaikka minulla ei tv:ta olekaan niin taidan katsoa tuon jakson mikäli se aikanaan ilmestyy 😀

     • wow. ehka carter on oikea. toivottavasti se myos sano että kissinger, bush ja lopput on paskiaset. sorry, olleme ollut jenkkissa liian kauan. you know, the republic – not the empire, was the dream.

     • ’….Sipilä, Timo Soini ja Alexander Stubb paljastuvat alieneiksi, jotka ovat tehneet parhaansa tuhotakseen Suomen infrastruktuurin.’

      Jos tuohon vielä lisätään kourallinen muita alieneita (johtoeliittiämme) niin voi sanoa, että ovat tehneet parhaansa tuhotakseen maamme rauniokasaksi sodan syttyessä kun olemme avannet portit Naton joukoille ja saamme tuhoisan ohjusiskun niskaamme.

      Ei mikään hassumpi ajatus tuo alieneiksi leimaaminen mutta löytyyhän sille oma sanansa ihan ihmisrodun sisältäkin: psykopaatti.
      Facebookissa purnaamiseen tyytyminen todella kostuttaa ruudin ja siihen se vastarinta loppuukin ja kun vielä mennään aprilli- ja huumoritasolle niin pikemminkin seurataan tätä poliittista teatteria sivusta kuin ollaan aktiivisia omien asioiden edestä toimijoita.

     • Valitettavasti joillakin nuo liskoaivot tai airunko on päässyt hallitsevaan asemaan. He ovat kuin muinaisajan dinosaurukset jotka dominoivat maailmaa monia miljoonia vuosia ja estivät nisäkkäiden synnyn. http://www.tunturisusi.com/dinosaurukset/
      Nyt kuitenkin tilanne on toinen ja ihmiskunnan suuri enemmistö voi halutessaan estää oman aikamme liskoaivojen ohjaamien harvalukuisten psykopaattien vallassaolon.

     • ”President PUTIN Claims Queen Elizabeth “Is Not Human”,

      Putin has told senior staff and close associates that he believes she shapeshifted while greeting him as a show of strength and a warning not to mess with the dominant REPTILIAN-ILLUMINATI BLOODLINE of which she is a high priestess…”

      Koko artikkeli: http://www.disclose.tv/news/president_putin_claims_queen_elizabeth_is_not_human/130986

      ”What Princess DIANA Knew

      This is only a fractional part of a very long document about the parasitic murdering reptiles know as the Royal Family of England and what princess Diana discovered about them. Some people may find this totally unbelievable and shocking!

      But Christine’s[a brilliant and gifted healer, who was a close friend and confidant of Diana for nine years.] contacts through her work have given her access to other sources with inside knowledge of the British Royal Family, too. This was the first time Christine Fitzgerald had talked publicly about her experiences with Diana and what she knows of the reptilian agenda.

      She told me:
      “The Queen Mother… now that’s a serious piece of wizardry. The Queen Mother is a lot older than people think. To be honest, the Royal Family hasn’t died for a long time, they have just metamorphosised. It’s sort of cloning, but in a different way. They take pieces of flesh and rebuild the body from one little bit.

      Because it’s lizard, because it’s cold-blooded, it’s much easier for them to do Frankenstein s*** than it is for us. The different bodies are just different electrical vibrations and they have got that secret, they’ve got the secret of the micro-currents, it’s so micro, so specific, these radio waves that actually create the bodies. These are the energies I work with when I’m healing.They know the vibration of life and because they are cold-blooded, they are reptiles, they have no wish to make the Earth the perfect harmony it could be, or to heal the Earth from the damage that’s been done. The Earth’s been attacked for zeons by different extraterrestrials. It’s been like a football for so long. This place was a bus stop for many different aliens. All these aliens, they could cope with everything, including the noxious gases…””

      Koko artikkeli: http://tapnewswire.com/2015/07/what-princess-diana-knew/

     • Kilpailuyhteiskunta rikastaa äärinarsisteja

      Kilpailuyhteiskunta rikastuttaa politiikan, talouden, elinkeinoelämän ym. alojen huipulle psykopaatti- ja sosiopaattiluonteisia minäkeskeisiä narsisteja, jotka ajavat omaa asemaansa ja omia etujaan, samalla tuhoten yhteistä hyvää ja hyvinvointia. Empatiakyvyttömyys on myös näiden luonnevikaisten ominaisuus. Kukaan ei voi kieltää etteikö parhaiten kilpailussa pärjää kyynärpäitään käyttävä narsisti, joka ei liikoja muista välitä, osaa valehdella ja manipuloida ilman kummempia moraalisia tunnontuskia. Ei siis tarvitse kysyä miksi politiikka on oikeistolaistunutta, talousideologia on oikeistolaista, ja miksi elinkeinoelämä määrää talouden suuntaa, siellä on kaikista eniten ja vahvimmin oriontuneet narsistit ajamassa omia etujaan ja narsististen taustaryhmiensä etuja lobbareina, odottaen hyötyjä tälle hyvä velikerholle tekemistään palveluista mm. huippupalkattujen palkkiovirkojen muodossa vallan huipulla. Valta, raha ja etuasemahan ovat tämän ihmislajin tärkein motivoiva voima.

      Ja nyky-yhteiskunnat vielä kannustavat tätä psykopaattinarsistiluonteiden rikastumista vallan huipulle päättämään yhteiskunnan asioista.

      Voiko siis nykyistä eriarvoistavaa ja hyvinvointia leikkaavaa politiikkaa ihmetellä, tähänhän markkinatalous, kapitalismi ja kilpailuun perustuva yhteiskunta väistämättä johtaa. Kaikki ihmiset ovat itsekkäitä, mutta suurimmalla osalla kohtuullisuus ja moraalinen omatunto sekä empatiakyky rajoittavat toimimista, joka mahdollistaa ylipäätään hyvinvointidemokratioiden toiminnan. Nyt on ongelmana äärinarsismin nousu niiden keskuudessa joilla on sananvaltaa ja taloudellista valtaa vaikuttaa Suomen ja muun EU:n politiikkaan, talouteen ja tulevaisuuteen sekä demokratian kehittämiseen.

      Tutkimukset: narsistit, psykopaatit ja ikävät ihmiset menestyvät työelämässä

      http://www.taloussanomat.fi/oma-raha/2014/02/15/tutkimukset-narsistit-psykopaatit-ja-ikavat-ihmiset-menestyvat-tyoelamassa/20142319/139

      ”Neljän eri tutkimuksen tulokset työelämässä menestyjistä eivät anna kyseisestä ihmisryhmästä kovin kehuttavaa kuvaa. Menestyjät ovat usein epärationaalisen itsevarmoja, ikäviä, itsekeskeisiä ja psykopaattisia”.

      Tyly arvio Suomen johtavista poliitikoista: ”Patologisia narsisteja”

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001140649.html

      Kukaan ei ole tavannut tunneälykästä oikeistolaista

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14278116/kukaan-ei-ole-tavannyt-tunnealykasta-oikeistolaist

     • Hyvä kommentti. Persoonallisuudeltaan vaikeasti häiriintyneet menestyvät ja maailmaa johtaa mieleltään sairas ja umpikiero eliitti.
      Se kummastuttaa ettei tätä eliittiä saada rajoihin.
      Kun ajatellaan vaikkapa joukkuepelejä niin niissä poikkeuksetta tuomaristo valvoo ja jokainen rikkomus rangaistaan. Pahimmassa tapauksessa joutuu kokonaan pois kentältä.

     • Aikaisempi Kanadan puolustusministeri Paul Hellyer on kirjoittanut useita kirjoja, joista yksi on ”Light at the End of the Tunnel: A Survival Plan for the Human Species”.

      Eräs kirjan lukenut sanoo:
      ”Paul Hellyer – A Man WHO KNOWS – Honorable Former Canadian Defense Minister
      To sum up this book Briefly, this is an extremely informative book, and it is very rare when a Former Minister of Defense speaks out concerning the Largest Cover-Up in the last 150 years. The Right Honorable Paul Hellyer was a Defense Minister in Canada, with INSIDE information. As a Defense Minister he had access to knowledge that a general lay person would Not have. He is the first person of Cabinet Rank in the G8 group of countries to state that UFO’s are as Real as the airplanes that fly over our heads and that Vistors that are very similar to us have indeed been visting Earth for thousands of years and are very Real. He speaks about Free Energy, banking, our economic situations, and Paul states: ”Failure to disclose a clean energy alternative to fossil fuels,” he writes, ”is worse than a crime against humanity. It’s a crime against creation and the Creator.” We can not be that arrogant or ignorant to think that we are the only Biological creatures in this universe. Where there are billions of stars and millions of planets.
      Paul Hellyer and witnesses from 10 other countries, attended the Citizen Hearings from April 29 to May 3, 2013 in Washington, DC in front of former members of the US Congress speaking about Disclosure to ALL Citizens, regarding Alien visitors, free energy, the World Bank (the enforcers of Globalization). You can watch these videos on line – Citizen Hearings Disclosure 2013. Paul Hellyer is an extremely Intelligent man. This book is a Must Read, and the information is definitely verifable. Just do Your Own Research.”

      Paitsi että UFOt ovat todellisia Hellyer vahvistaa että myös FREE ENERGY, vapaa eli ilmainen energia on todellisuutta. Miksi free energy ei ole käytettävissämme? Väitetään H.Kissingerin, NWO-pääarkkitehdin ja sotarikollisen sanoneen v. 1973: ”Who controls the food supply controls the people; who controls the ENERGY can control whole continents; who controls the money can control the world.”

     • Paul Hellyer: “MONETARY REFORM Is the single biggest issue that Canada (and the world) faces today. We must make immediate changes now, or suffer the consequences in the future.”

      About Paul Hellyer’s new book, “The Money Mafia”

      Exposing perceived fault lines in our banking and financial systems and explaining how unemployment could be cut in half in two years and worldwide prosperity restored, this book argues the existence of exotic energy [FREE ENERGY] sources to replace fossil fuels and consequently recommends an immediate end to fracking and offshore drilling for oil. It further urges an immediate worldwide mobilization to replace the energy source in every car, truck, tractor, ship, airplane, and house on Earth in seven years in a desperate effort to save the planet from further overheating

      The book blasts government secrecy, and more than 65 years of supposed lies and disinformation, and demands full disclosure of what they know about visitors from other realms and their technology and the extent of their collaboration, including any treaties that may have been signed by them. With more than 65 years of participation in and observation of political and economic systems—beginning with the Great Depression, extending through World War II, the postwar era of hope for a better life, the Cold War, the subjugation of democracy by oligarchy, and the subtle but continuous militarization of America—Paul T. Hellyer analyzes what he believes has gone wrong with the world and its economy and suggests radical measures to introduce a universal culture of peace and cooperation.

      http://www.paulhellyerweb.com/

      Now Toronto – SEPTEMBER 29, 2014 – see article
      ”Today, Hellyer warns of a hyper-Orwellian New World Order run by banker elites and their MASTERS of WAR with designs on our personal freedoms. They don’t want any change,” says Hellyer. He ends with a plea to urge the Harper government and legislators everywhere not to let current free trade agreements go forward. ”That is high treason,” he fumes. Standing ovation.”

 2. USA:n hegemoniapyrkimystä on turha vähätellä. Maalle on tärkeää kontrolloida resursseja ja Brasilia on rikas maa. Geopolitiikassa Brasilia pitää USA:n näkökulmasta saada välttämättä pois BRICS-rintamasta. Näin tätä tehdään, kuten artikkelista hyvin ilmenee.

 3. Tuo bicks oli muuten brittiläisten taloustoimittajoiden luoma käsite,silloin kun noilla talouden nousevilla tiikereillä oli vauhtipäällä. Samalla varsinkin yhdysvallat, oli pahoissa finanssikriisin tuottamissa vaikeuksissa. On historiallisista kokemuksista aivan selvää, että vaihtoehdon muodostumista vallitsevalle taloudelliselle järjestykselle yritetään estää parhaansa mukaan. Kuuba, Chile, ja vaikkapa Venezuela ovat siitä hyviä esimerkkejä.Venecuelan virhe, kenties oli liika turvautuminen pelkiin öljytuloihin, esimerkiksi elintarviketuotanto jätetiin kehittämättä, nyt maassa on saarron aiheuttama elintarvikepula.

  • ”On historiallisista kokemuksista aivan selvää, että vaihtoehdon muodostumista vallitsevalle taloudelliselle järjestykselle yritetään estää parhaansa mukaan”

   Näinpä.

  • Öljytulot oli niin runsaat, että silloin ei ollut huolta huomisesta. Venezuelan olisi pitänyt panostaa ainakin omaan ruoan tuotantoon: se vei öljyä ja toi ruokaa, mikä oli aika typerää.

   Venezeuelan ongelma on tietty öljyn hinta mutta myös dollari ja säätelyllä vahvana pidetty bolivar. Kun öljytulot alkoi putoamaan, dollareista alkoi tulla pulaa Venezuelassa. Kun dollarien määrä alkoi vähetä, niiden arvo nousi, ja venezuelalaiset ihmiset ja yritykset vaihtoi bolivarinsa dollareihin, mikä söi keskuspankin dollarivarantoa.

   Venezuela teki jo hyviä korjausliikkeitä. Se devalvoi rankasti helmikuussa bolivarin heikomman vaihtosuhteen arvoa. Sen seurauksena ulkomaiset yritykset jotka kotiuttaa voittoja vaihtamalla bolivarinsa dollareiksi (tai ihmiset jotka halusi muuttaa bolivarinsa dollareiksi), menettivät huikean määrän omaisuutta verrattuna mitä olisivat aiemmin saaneet. Arviolta 10 suurimman amerikkalaisen firman 7,1 miljardin dollarin arvoinen bolivarivaranto, onkin nyt arvoltaan enää 421 miljoonaa dollaria. Se tarkoittaa että keskuspankin täytyy antaa paljon vähemmän dollareita vastineeksi bolivareista. Aiempi vaihtosuhde bolivarin ja dollarin kesken oli jo käynyt aivan järjettömäksi verrattuna mustan pörssin vaihtosuhteeseen, ja keskuspankki käytännössä LAHJOITTI dollareitaan pois (ja tekee sitä yhä, varsinkin vahvan vaihtosuhteen kurssilla).

   http://www.ibtimes.com/venezuelas-currency-devaluation-hitting-company-earnings-eli-lilly-co-lly-pepsico-inc-2359752

   Venezuelan pitäisi myös lopettaa lainaaminen ulkomailta, tai ainakin leikata sitä ankarasti. Venezuelalla on jo nyt useiden miljardien dollareiden edestä ulkomaisten lainojen korkoja maksettavia, ja se on Venezuelan ongelma numero yksi. Lainaajat pelkää että Venezuela jättää velkansa maksamatta (sovereign default, valtion vararikko). Valtion budjetille se tarkoittaisi sitä, että ulkomaisia hankintoja on leikattava, mutta onneksi kotimaisia hankintoja ja palveluita ei tarvitse koska ne eivät toimi dollareilla.

   Venezuelassa on tyypillinen tavarapulasta johtuva inflaatio. Inflaatiota (bolivarin arvon laskua) voisi leikata nostamalla veroja ja pudottamalla palkkoja. Palkkojen lasku on normaalia tilanteessa jossa vientitulot on romahtanut. Venezuela on jo nostanut naurettavan halvan polttoaineen hintaa. Epäsuosittua, mutta kun bolivarien määrä vähenee, nousee niiden arvo.

   Venezuelan työttömyys on melko matala, vain noin 6%. Mutta Venezuelan valtio voisi antaa maata maattomille ja panostaa maataloustuotantoon, koska maassa on ruokapula, joka johtuu siitä ettei ulkomailta voi ostaa ruokaa samanlailla kuin ennen. Pepsi-Colasta pitäisi siirtyä Venezuela-Colaan.

   Valtio jonka vientitulot tippuu, ei voi tuoda rajattomasti ulkomailta. Paitsi jos se voi rajattomasti luoda sitä valuuttaa, jolla kauppa käydään, eli yleensä dollareita.

   • Pertti: ”””Venezuelan olisi pitänyt panostaa ainakin omaan ruoan tuotantoon: se vei öljyä ja toi ruokaa, mikä oli aika typerää.”
    Chavezin hallinnon alkuaikoina aloitettiin voimallinen projekti tuon yllä mainitun tilanteen muuttamiseksi. Maattomille viljelijöille jaettiin maata ilmaiseksi ja alkuhankinnoissa valtio tuki viljelijää avokätisesti. Tarkoitus oli lisätä ruokaomavaraisuutta. Myös kaupunkiviljelmiä tuettiin (ruokaa omalle perheelle). En tiedä, onko projekti jatkunut, mutta toki riisiä (perusruokaa) pitää edelleen tuoda.
    Tiedot Venezuelan ruokapulasta tulevat Pentagonin sylttytehtaalta. Ruokapulaa on lähinnä valtion ruokakaupoissa, joissa ruoka on hulppeasti subventoitua. Esim Suomessa julkaistu dokkari ei maininnut, että ne jonot olivat LÄHES ILMAISEN RUOAN kauppoihin. Kyllä semmoisiin jonoja syntyy, onhan meilläkin leipäjonot, herranjestas.
    Yksi syy valtion ruokakauppojen ruokapulaan on sabotaasi. Oppositio (USAn tuella) varastaa rekkalasteittain ruokaa ja muita perustarvikkeita (kuten WC-paperia) valtion keskusvarastoista (ei liene vaikeaa USAIDin rahoilla vähän maksaa varaston vartijoille) ja myy ne mustassa pörssissä tai vie Kolumbiaan myytäväksi. Tai vaikka kaatopaikalle. Tästä kertoi mm. eräs venezuelalainen. En usko valtamedian väitteitä ruokapulasta. Tottakai kaikki haluavat ruokansa ilmaiseksi!!!!

 4. ”Temer… hauskuutti mieltään osoittavia brasilialaisia ilmoittamalla virkaanastujaispuheessaan aikeestaan palauttaa ulkomaisten investoijien luottamuksen Brasiliaan mm. lakkauttamalla Rousseffin alkuun panemat sosiaaliset ohjelmat.”

  Saapa nähdä kuinka suosituksi se tulee. Kun kansaa kurjistaa, niin kansa kääntyy vasemmalle (jos on uskottavia vasemmistopuolueita). Niin kävi ylläri-ylläri myös Suomessa! Kun SSS-hallitus alkoi kurjistamispolitiikkansa, EU-vastustuksen tai ulkomaalaisvihan persuja äänestämään houkutelleet ihmiset alkoivat tuumimaan, äänestivätköhän sittenkään järkevästi viime vaaleissa. Ja persut kärivät ”vasemman koukun” ex-demareiden palatessa joukolla SDP:n äänestäjiksi.

  ”Latinalaisen Amerikan mailla on vuosikymmenien kokemus Yhdysvaltain puuttumisesta niiden suvereniteettiin”

  Massamediassa ja täällä VastaValkeassakin saa lukea kommentteja, joiden mukaan Yhdysvallat vain suojelee valtioiden vapautta, mutta Venäjä haluaa viedä itsemääräämisoikeuden. Ei voi kuin päätään puistella moiselle naiviudelle ja maailmanpolitiikan tuntemattomuudelle. Mutta se on seurausta, kun lukee vain massamediaamme, jossa tarina esitetään juuri noin. Ja tietysti meillä Suomessa on kokemusta Neuvostoliitosta enemmän kuin Yhdysvalloista – mutta onhan meillä jo kokemusta Euroopan Unionistakin, luulisi sentään ymmärtävän Euroopan Unionin vieneen Suomelta PALJON enemmän itseääräämisoikeutta kuin Neuvostoliitto vei koskaan.

  Yhdysvallat ei todellakaan ole mikään enkeli. Se hallitsee Eurooppaakin turvallisuusuhkalla ja NATO:lla, sekä massamedialla ja herrakerhoilla jotka ovat ”atlantiseen kerhon” puolestapuhujia, aivan kuin se hallitsee Latinalaista Amerikkaakin. Paitsi että Latinalaisessa Amerikassa tapahtui tuo itsenäistymisliike ja muutama maa karkasi irti hallinnasta, mitä Euroopassa ei ole tapahtunut. Paitsi Ranskassa (ja vilaukselta Saksassa), mutta nyt sekin on palannut ruotuun.

  • Kun Temerin kannatus oli alunperinkin 2 % ja brassit haluavat miekkosen syytteeseen virkarikoksista niin sitä ”suositummaksi” on vaikea päästä. Temerin tapauksesta kuitenkin huomaa /pitäisi huomata että demokratialla ei uusliberalistisia ja geopoliittisia pyrkimyksiä ajettaessa ole sijaa.

 5. Käsitääkseni Temer oli tullessaan varapresidentiksi jonkinlainen liittolainenRoussefin tiimiin. Brasilian polittiset kuviot ovat monimuutkaiset, maassa on yli kolmekymmentä puoluetta, usein karismaattisen persoonan ympärille kyhättyjä. On muuten kumma ilmiö, kuinka Venäjän heikentämiseksi alunperin masinoitu raakaöljyn dumppaus markkinoille, on tuottamassa vakavia kriisejä muualla maailmassa, juuri öljyn tuotannon varaan laskeneissa talouksissa. Venäjä puolestaan viellä nilkutaa eteenpäin, luulen että ansio tuosta kuuluu venäjän keskuspankin fiksulle johtajalle, joka ensitöikseen irrotti ruplan dollari sidonnaisuudesta, nyt rupla kelluu raakaainekoriin sidottuna. Luulempa,että viimeistään syksyllä g seitsemän maat muuttavat venäjä strategiaansa, koska nykymeno lisää maailman talouden epävakautta, lisäksi oikeastaan venäjälle osoiteettu eristäminen on ainoastaan vahvistanut maan perusrakenteita, esimerkiksi, Pekka Viljakaisen mukaan venäjä on nousemassa nopeasti erääksi maailman suurimmista lihan viejistä, lihan joka on hormonivapaata.

  • Brasilia-artikkeleita kirjoittaessani perehdyin Temerinkin poliittiseen uraan. Miekkonen näyttää liittoutuneen ihan kenen kanssa tahansa pysyäkseen kuvioissa mukana, ja yhtä säännönmukaisesti myös pettäneen liittolaisensa. Maaliikon on vaikea ymmärtää, miksi muutaman varoittavan esimerkin jälkeenkin Temerin kanssa on liittouduttu.

   Mutta tietysti politiikan maailmassa elävät ovat ensisijaisesti kiinnostuneita oman valtansa säilyttämisestä, ja liittoutuvat esim. kyetäkseen muodostamaan enemmistöhallituksen jolloin vaalipuheissa julkituodut periaatteet lentävät romukoppaan saman tien.

   Venäjän vastainen öljysaarto on tosiaan vahingoittanut paitsi Venezuelaa, myös Saudi-Arabiaa ja muita sellaisia maita joiden vientitulot tulevat pääasiassa öljystä.

   • Saudi-Arabialla öljytuloja on laitettu säästöön jo kauan. Mutta nyt niitä säästöjä onkin syöty oikein roppakaupalla. Jos öljyn hinta ei nouse, Saudi-Arabiassakin on kissanpäivät ohi. Luin taannoin jostain, että muutamaksi vuodeksi säätöt riittää vielä.

 6. Saudi-Arabiaa ja sen tulevaisuutta kuvaa kehitämäni aforismi, mikään ei tule niin kaliiksi, kuin rikkaana esiintyminen. Yksilö tai vaikkapa kansakunta joka on totutettu statusleikiin, siitä irtautuminen on äärimmäisen vaikeaa. Osin yhdysvaltain velkaantumis kierteessä on juuri siitä kysymys.

 7. All the problems are man made problems!

  Öljy, energia, ruoantuotanto, asetuotanto, huumeet, raha/velka… kaikkea manipuloidaan NWO suunnitelman mukaisesti. Surullisintä ja pelottavinta tässä kuviossa on se, että ruoan ja energian tuotanto on tietoisesti muodostettu sellaiseksi ketjuksi, joka voidaan haluttaessa lamauttaa. Psykopaatit voivat siis lamauttaa ihmisten ”peruselämän” heidän agendaansa sopivaksi – millä hetkellä hyvänsä – ja näinhän he parhaillaan toimivatkin.

  Ihmisten pitäisi maailmanlaajuisesti saada tietoa esim. Venezuelan, Argentiinan, Brazilian tapahtumista, armeijan/poliisin/valeopposition toimista ja kasvavasta köyhyydestä, mutta VALEmedia isäntäänsä kunnioittaen vaikenee. Sodat, valtioiden sisäiset väkivallan lietsonnat ja räjähdysmäisesti leviävä köyhyys on todellinen ”power tools” pankkimafian kädessä.

  Elämme virtuaalitaloudessa, raha/velka kuten myös suurin osa kultavarannoista on mielikuvaan perustuva VALHE, pelkkä orjuutta ylläpitävä kupla, jota poliittinen eliitti rikollisella toiminnallaan sekä pitää yllä, että kasvattaa. Talousromahdusta pelkäävät sijoittavat rahansa nyt kultaan, joka on yllätys yllätys suljettu samojen veijareiden pankkiholveihin… siis mikä muuttui? Ei yhtään mikään. MUKA raha muuttui tuolla mystisellä ”kauppahetkellä” MUKA kullaksi ja kumpaakaan niistä ei voi nälkäinen syödä!

  Maailman poliittinen eliitti on rakentanut omiin yhteisöihinsä uuden ulottuvuuden, eräänlaisen mustan aukon, sillä valtiovelka mystisesti vuosi vuodelta kasvaa ja kansallisomaisuus samassa suhteessa katoaa – mihin helvettiin rahat häviävät? Valkokaulukset raatavat yötäpäivää ja nyt heillä on suuria vaikeuksia löytää virtuaalirahoilleen tarpeeksi turvallista pankkiholvia.

  Mikäli köyhyys haluttaisiin poistaa, sen voisi tehdä muutamassa minuutissa yksinkertaisella kirjanpidolla: puolet maailman virtuaalivelasta bittiavaruuteen ja sama virtuaaliraha kotitalouksiin kiertoon – BOOM – mikä köyhyys?

  • ”Surullisintä ja pelottavinta tässä kuviossa on se, että ruoan ja energian tuotanto on tietoisesti muodostettu sellaiseksi ketjuksi, joka voidaan haluttaessa lamauttaa.”

   Ilam tällaista ketjuttamista raha käy tarpeettomaksi, ja talous muuttuu lähitaloudeksi > ei pääse vetämään välistä.

   • Juuri näin.

    En halua pelotella, mutta näiden psykopaattien vallan alla meidän suomalaisten pitäisi verkostoitua ja varautua samankaltaiseen katastrofiin, missä Venezuela parhaillaan on. Meidän – suomalaisten – tulisi vahvistaa nopeasti lähitaloutta, kaikenlaista vaihtotaloutta ja suuryhtiöistä riippumatonta energiaa. Helppo huomata, että muslimi-invaasiota organisoiva sss-hallitus ja korruptoitunut ministeriö toimii parhaillaan päinvastoin ja valeopposotio seisoo halvaantuneena tekemättä yhtään mitään.

    Maailmantalouden horisontissa häämöttävä romahdus johdattaa ihmiskunnan vääjäämättömästi ruoka- ja energiapulaan. Voimaan astuu tuolloin poikkeustila ulkonaliikkumis- ja kokoontumiskieltoineen, ja ruoan/energian säännöstely käynnistyy. Kun ihmisillä on nälkä, levottomuudet räjähtävät käsiin ja kaikki tämä edessä oleva kurjuus on kokonaisuudessaan ”man made”, eli pyramidin huipulta manipuloitu. Kaiken huipuksi eurooppa on sullottu täyteen sosiaalituella eläviä jihadisteja, joten ei tarvitse olla huipputiedemies tietääkseen mitä he tekevät kun ”luvattu leipä” yllättäen loppuu.

    • Meillä on vallassa Suomessa EKokoomusmafia joka ajaa tuota demokratian ja hyvinvointivaltion alasajoa globaalin rahavallan myyrinä. Brasilian haltuunotto on meidänkin tulevaisuutemme.

     • Suomessa tämä tunnetaan nimellä Syvä valtio englanniksi Deep State. Me luulemme että demokraattinen kansan valitsema hallinto päättää asiat, mutta takana onkin globaali pysyvä piilohallinto joka päättää suunnan ja se suunta on rahavallan eliitin määrittämä.

    • Ei tässä nyt ainakaan energiapulaa ole nähtävissä. Öljyäkin on joka varasto piripintaan täysi.

     Minusta meidän ongelma on tulevina vuosina kova ja yhä koveneva lama. Sen seurauksena ydinvoimaloita, hiiltä ja öljyä tarvitaan vähemmän.

 8. Tulenkantajan kanssa, olen samoilla linjoilla,että lokaalisaation nimissä paikallista tuotantoa tulisi vahvistaa. Vanha oliko ihreä slogan oli , ajattele globaalisti ja toimi paikallisesti, voisi olla mainio teesi kaikkien toiminnalle. Myöskin maanpuolustuksen kannalta mahdollisimman hajautettu ja autonoominen verkostoyhteiskunta olisi luonnonolosuhteidemme vuoksi turvalisempi, kuin tämä masiivisten tuhovoimien hankintaan keskittyvä malli.Siitä olen erimieltä ,että romahdus olisi tulossa resurssien niukkuden vuoksi, koska juuri nykyinen monetaristinen raha ja talous malli tuotaa itseasiassa keinotekoista niukuutta.

  • Oikeassa olet, se on nimenomaan näin, eli niukkuus on keinotekoista – ihmisen (man made, eli pankkimafian) ylläpitämää.

   Talous on sidottu nykyiseen ”pyramidi-huijaus” rahajärjestelmään, joka velka/korkoon perustuen johtaa eittämättä romahdukseen. Rahanluonti on annettu yksityisille pankkiireille, joiden käsissä on valta. Keskiluokan toimeentulo pidetään nippa-nappa selviytymisen rajamailla, eli tilanne alkaa olla kestämätön. Pientuotanto on muuttunut suurtuotannoksi, valtioyritysten omistus on ohjattu kansainvälisille sijoittajille ja Ihmisiä sullotaan suurkaupunkeihin, vaikka pitäisi toimia päinvastoin.

   Nykyiset lait, tyhjänpäiväiset asetukset ja pöhöttynyt poliittinen systeemi on ihmisen pahin vihollinen.

 9. Terve taas. Entinen Suomen pankki julkaisi huolestumisensa ihmisten velkaantumisesta. On kuulemma kansalla liikaa asuntolainaa. Velkaantuneet kotitaloudet supistavat kulutustaan mikä syventää kriisejä.

  Yle tilasi kyselyn taloustutkimukselta. Tulivat tulokseen että pienituloisimmat leikkaavat kulutustaan entisestään. Tutkimuspäällikkö Rahkonen: ”Olen hiukan yllättynyt, että vyönkiristys on lisääntynyt näinkin paljon erityisesti pienituloisten osalta”.

  Mistä näitä neropatteja oikein tulee?

  • Niin, ja sitten nämä neropatit ovat neuvonantajina kun verotuspäätöksiä tehdään.

   Se on pienituloisella vaikea paikka, kun Suomi on nykyään tasaverojen maa. Eipä jää mitään, muuta kuin vyön kiristystä.

   Olen sitä mieltä, että tasaverot helvettiin, ja verotetaan sen mukaan missä maksukykyä on. Ja valtiolle oikeus painaa rahaa, niin sen ei tarcvitse omaan tarpeeseensa verottaa (vaan ainoastaan inflaation hallintaan).

 10. Joku hätäisempi saattaa vielä kuvitella, että kansalaisten tulojen leikkaaminen supistaa kansantaloutta, mutta ei se niin mene. Viimeisten talousoppien mukaan se kasvattaa taloutta ja ilmainen työ se vasta oikein räjäyttää kansantalouden kasvu-uralle. Vaikka eivät nuo opit ihan uusiakaan ole. On tätä sovellettu jo 80-luvulta saakka. Räjähdystä odotellessa pitää vaan vähän vielä leikata.

 11. Yritin löytää tulonjakotilastoja. Tilastokeskuksen sivuilta on maallikon vaikea löytää. Ovat sen verran poikkitieteellistä tilastointia. Löysin tällaisen kun linkissä on. Ensimmäiset käppyrät kertovat tuloerojen kehityksestä 1995 – 2013. Hox! Väittävät, että ”puolella väestöstä kotitalouden ekvivalentit tulot vähintään 23 715 euroa vuodessa”. Sanovat vielä että nettotulot. Mitä helvettiä on ekvivalentti ja verottajan tilastot kertovat kyllä, että bruttotulot ovat lähempänä oikeaa. Ei ihme kun verottaja luopui tilastoinnista ja antoi sen tilastokeskukselle. Olivat liian selkeitä. Katellaan, tässä ensin tilastokeskus:

  http://www.stat.fi/til/tjkt/2013/02/tjkt_2013_02_2014-12-18_kat_002_fi.html

  Verottaja kertoo: ”Henkilöasiakkaiden tulojen ja verojen jakauma tuloluokittain, verovuosi 2013”

  -alle 5 000 euroa, 9,1% tulonsaajista
  -alle 10 000, 19,3%
  -alle 15 000, 32,3%
  -alle 20 000, 43,6%
  -alle 25 000, 53,7%
  -alle 35 000, 73,1%
  -alle 55 000, 91,5%
  -alle 75 000, 96,6%

  Siinä melkein kaikki tulonsaajat. Ei noilla tuloilla vielä ”keskiluokkaan” pääse, kun verojen jälkeen kulutukseen jää 30 – 40% bruttotulosta. ”Suurituloisia” on meillä seuraavasti verottajan (ja hallituksen) mukaan:

  -yli 75 000, 3,5%
  -yli 100 000, 1,5%
  -yli 150 000, 0,5%
  -yli 300 000 0,1%

  Siinä kaikki jotka veroja maksavat. Veronkiertäjät eivät tässä tilastossa ole. ”Suurituloiset” saattavat olla vielä valtion hommissa. Siellä on nykyiset palkkajohtajat. Eli valtio antaa ja valtio ottaa. Raippavero suurituloisille ei siis paljon kestävyysvajetta auta.

 12. Unohtui mainita hallitukset jotka ovat tuloeroja kasvattaneet 1995 – 2013

  Lipponen Paavo Tapio, 1995 – 1999
  Lipponen II, Paavo Tapio, 1999 – 2003
  Vanhanen Matti Taneli, 2003 2007
  Vanhanen II Matti Taneli, 2007 – 2010
  Katainen Jyrki Tapani, 2010 – 2014

  Näin jos Jäätteenmäen ja Kiviniemen lyhyttä uraa mamme johdossa ei lasketa. Linjaa jatkaa Stubb Cai-Göran Alexander ja Sipilä Juha Petri.

 13. kaiken kaikkiaan hyvää phdintaa, vaikka paljon pikku epätarkkuuksia, joihin en viitsi puuttua paitsi yhteen: TeleSUR ei ole ”äärivasemmistolainen” kanava, vaikka se siltä saataa näyttää täältä perikonservatiivisesta lännestä käsin. Sen omistavat useat Lat.Am maat, muun muassa Argentiina 20 prossan osuudella ja nämä maat myös osallistuvat ohjelmatuotantoon. Siellä päin vain ajatellaan eri tavalla.
  Hugo Chavezin innovatiivinen ja luova idea tämäkin on, mutta kanavan peruslinja on ”anti-imperialistinen, kulttuuri-imperialismia vastaan”. Siellä päin maailmaa yhdistävä tekijä on juuri tämä, USAn imperialismin vastustaminen, eikä se ole siellä päin mitään äärivasemmistolaisuutta.
  Yksi tärkeä seikka Riikan pohdinnoista unohtui: keskusta-vasemmistolaisten rintamien johtamissa maissa on kansallistettu luonnonvaroja ja paljon perusteollisuutta, öljyn ja kaasun tuotanto tietenkin, mutta paljon muutakin. Nämä pitää saada takaisin globaalille kapitalismille. Brasilia on sikäli avainasemassa, että tuon valtavan maan kääntyminen oikealle saattaa aiheuttaa domino-efektin. Tietääkseni jo nyt Brasiliassa aloitetaan kansallistetun tuotannon yksityistämistä.
  taustatiietoja juttuihinne Latinalaisesta Amerikasta voisitte joskus katsella myös v. 2007 perustamastani verkkojulkaisusta https://latamsolidaarisuus.wordpress.com/, jossa on muutamia asioihin perehtyneitä kirjoittajia. Minä uuvuin sen päätoimittamiseen jo 2011, mutta pikku hiljaa juttuja tulee edelleen.
  Tässä tästä samasta aiheesta kirjoittaneen, Mexico Cityssä tohtorikoulutettavana olevan Sami Laaksosen juttu https://latamsolidaarisuus.wordpress.com/2016/05/13/brasilian-demokratia-vaarassa/

  • Marja-Liisa Siira, kiitos viestistä ja antamistasi tiedoista.

   Luen mielelläni Latinalaista Amerikkaa minua paremmin tuntevien henkilöiden tekstejä, varsinkin jos he kirjoittavat paikan päältä.

   Yhden huomautuksen kuitenkin teen. Arvelet minun unohtaneen sen että keskusta-vasemmistolaisten rintamien johtamissa maissa on kansallistettu luonnonvaroja ja paljon perusteollisuutta, öljyn ja kaasun tuotanto tietenkin, mutta paljon muutakin. Nämä pitää saada takaisin globaalille kapitalismille.

   En unohtanut. Viittaan tuohon artikkelissa parissakin kohtaa (”Venezuelankin suhteen Yhdysvallat lisännee ponnistuksiaan maan ”demokratisoimisessa” sillä presidentti Maduro on ilmoittanut antavansa omistajien sulkemat tehtaat työntekijöille, jotta tarpeellisen tavaran tuotanto voi jatkua. […] Tai kenties Temerin valtaan nostamisella halutaan varmistaa, että Brasilian valtion omistukset yksityistetään mahdollisimman nopeasti?”).

   Olisi sitä tietenkin voinut enemmänkin alleviivata.

 14. Etsitkö yritysten laina? henkilökohtainen laina, asuntolaina, auto laina, opiskelija laina, velan vakauttamista laina, vakuudettomat lainat, riskipääoma jne .. Vai oletko evätty lainan pankki tai rahoituslaitos jostain syystä. Olemme yksityisten lainanantajien, luotonanto yrityksille ja yksityishenkilöille matalalla ja edullinen korko 2% korkoa. jos kiinnostaa? Ota yhteyttä tänään (danieljohnhome@gmail.com) ja saada lainaa tänään

  Terveisin,
  Daniel John sijoitustiimi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here