USA Today kirjoittaa kolmanneksen kaikesta yritysten käteisvarallisuudesta olevan viiden teknologia-alan yrityksen hallussa. Yritykset ovat Alphabet (Google), Microsoft, Apple, Cisco Systems ja Oracle.

Lähes kolme neljännestä käteisestä rahoitussektorin ulkopuolella on siirretty ulkomaille, Yhdysvaltain veroviraston ulottumattomiin.

Mainituilla yrityksillä on 504 miljardia dollaria (30 %) käteisenä ja käteistä vastaavana varallisuutena siitä 1,7 biljoonan rahaerästä, jota rahoitussektorin ulkopuoliset yritykset pitivät hallussaan vuonna 2015. Applella yksinään on enemmän varoja kuin kymmenellä eri teollisuuden alan sektorilla yhteensä.

Applen sijoittajat ovat menettäneet rahojaan osakekurssien tultua alaspäin.

Lähde

USA Today (20.5.2016): A third of cash is held by 5 U.S. companies http://www.usatoday.com/story/money/markets/2016/05/20/third-cash-owned-5-us-companies/84640704/

 

2 KOMMENTTIA

    • Käteisen liikkumista ei voi jäljittää? Verovirastot ja pankit ei näe käteisvaroja? Koska ne pelkäävät että tulee ”bank run” ja ihmiset hakee rahansa pankeista? Koska ne plkää pankkien romahdusta ja tileillä olevien rahojen menetystä? Koska nuo mainitut ovat CIA:n ja NSA:n peitefirmoja ja käteisellä voi maksaa pimeästi ja lahjoa? Koska ne ovat saaneet pimeätä rahoitusta käteisellä?

      Aiotko kertoa meille oikean vastauksen?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here