Saksassa valmistellaan lakia, jolla lääkinnällisiin tarkoituksiin käytettävä kannabis laillistetaan. Saksan terveysministeri Herman Gröhe sanoo Saksan hallituksen tarkoituksen olevan, että vakavasti sairaita hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Lääkekannabista aletaan lakimuutoksen jälkeen myydä reseptituotteena apteekkien kautta. Kulut katettaisiin julkisen terveydenhuollon kautta.

Aluksi kannabis tuodaan ulkomailta, mutta myöhemmin lääkekannabiksen kasvatus on tarkoitus aloittaa Saksassa.

Nykyisenkin lainsäädännön puitteissa yksityishenkilöiden on Saksassa mahdollista saada liittovaltion viranomaisilta lupa lääkekannabiksen kasvattamiseen, hallussapitoon ja käyttöön.

Trendi kannabiksen laillistamiseen on kansainvälinen.

Maaliskuussa 2016 huumepolitiikkaa koskevia suosituksia antava komissio Global Commission on Drug Policy antoi lausunnon, jossa kehoitetaan YK:ta auttamaan globaalin huumeiden vastaisen sodan lopettamisessa.

Komissio esittää mm. huumausaineiden käyttäjien rankaisemisen ja kriminalisoinnin lopettamista ja keskittymistä sen sijaan huumausaineiden käyttäjille suunnattujen palvelujen ja hoitomuotojen kehittämiseen sekä huumausaineiden haittojen vähentämiseen tähtäävien palvelujen kehittämiseen. Komissio ehdottaa myös, että eri maiden hallituksille sallittaisiin huumeita koskevan säätelyn suhteen erilaisia lähestymistapoja, joilla maksimoida kansanterveys sekä vähentää järjestäytyneen rikollisuuden valtaa.

Kannabiksen laillistamista vastustavat kannabiksen laittomana pysymisestä hyötyvät tahot kuten lääke- ja alkoholiteollisuus, poliisi- ja vartijaliitot sekä yksityistetty vankilasektori. Yhdysvalloissa on noin 130 yksityistettyä vankilaa.

Yksityistettyyn vankilasektoriin kuuluva yritys Corrections Corp of America on vedonnut siihen, että sijoittajille tulee vaikeuksia päättää sijoitusten tekemisestä mm. huumausaineita koskevan lainsäädännön muutosten ennakoimattomien seurausten takia, ja tällä on vaikutuksia yksityisen vankilasektorin tuotto-odotuksiin.

 

4 KOMMENTTIA

  1. Sotilaita ja terroristeja stimuloidaan väkivaltaan tunnetusti huumeilla. NWO suunnitelma etenee ja mielisairaat on ratissa. Ase- ja huumeteollisuutta maailmanlaajuisesti organisoiva YK haluaa stimuloida tällä kertaa koko kansan!

  2. Hamppu ei muuten ole stimulantti vaan sedatiivi ja sitä on käytetty Suomessa ennen kieltolakia ravintona, vaatteissa, lääkkeenä ja kaikkialla, missä on tarvittu kosteutta kestävää kuitua.

    Mutta nykyäänhän tosiaan on tärkeämpää tukea ylikansallisia lääkejättejä, antamalla heidän valmistaa kalliit tehdaskemikaalinsa, joita myös mielialalääkkeiksi kutsutaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here