Ruotsalaismedia Aftonbladet kirjoittaa nationalististen Ruotsidemokraattien ja Vasemmistopuolueen löytäneen yhteisen sävelen Nato-kysymyksessä. Molemmat vastustavat sitä, että Ruotsi  allekirjoittaisi isäntämaasopimuksen Naton kanssa. Puolueet ovat ilmaisseet tukensa aikeelle viivyttää päätöksentekoa vuodella. Ilmoitus viivytysaikeista annettiin vain 2 päivää ennen kuin asia tulee käsittelyyn Ruotsin eduskunnassa.

Dagens Nyheter on samassa aiheessa samalla tekstillä.

Puolueilla on yhteensä 48 + 21 kansanedustajaa; 58 kansanedustajaa riittää siihen, että päätöksentekoa voidaan siirtää vuodella.

 

Kommentti

Kansallismieliset ja vasemmisto kykenevät yhteistyöhön saadessaan vastaansa yhteisen vastustajan – Naton.

Riikka Söyring

 

Lähteet

Aftonbladet (22.5.2016): Natoavtalet skjuts upp ett år http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22866636.ab

Dagens Nyheter (22.5.2016): Natoavtalet kan skjutas upp ett år http://www.dn.se/nyheter/politik/natoavtalet-kan-skjutas-upp-ett-ar/

 

Otsikkoon ja tekstiin päivitetty 24.5.2016, että kyse on Naton isäntämaasopimuksesta Ruotsin kanssa.

32 KOMMENTTIA

 1. Tässä on mielenkiintoista luettavaa, olisi hyvä jos joku toisi noita esille

  Järkyttävät perustuslain vastaiset touhut:
  http://keskustelu.suomi24.fi/t/14279680/kaikki-jarkyttavat-perustuslain-vastaiset-touhut

  Tuoretta:

  Suomen banaanitasavallaan perustusvaliokunta hyväksyi asevelvollisuuslaki muutoksen, vaikka Oikeusoppinut lyttäsi sen perustuslain vastaisena ( Martin Scheinin, professori ). Oikeusoppinut jolta pyydettiin lausunto asiaan

  Valiokunnan lausunto
  PeVL22/2016 vp
  — HE 44/2016 vp

  Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi asevelvollisuuslain muuttamisesta
  https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lausunto/Sivut/PeVL_22+2016.aspx

  Martin Scheinin, professori
  https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatieto/Documents/EDK-2016-AK-58019.pdf

  Kaikki lausunnot
  https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KokousPoytakirja/Sivut/PeVP_42+2016.aspx

  Minusta Näyttää siltä että perustusvaliokunta ei edes tiedä mitä ”sotilaskäsky” tarkoittaa Suomen kielessä, voi olla hyvä jos joku kysyisi Martin Scheiningiltä ”sotilaskäskystä”

  http://keskustelu.suomi24.fi/t/14279662/3–asevelvollisuuslakia-yritetaan-runnoa-perustusl

  • Lueskelin noita linkittämiäsi asiakirjoja aamulla siihen asti kunnes nettiyhteys alkoi takkuilla. Mietin samalla että joo, kyberuhkaan auttaakin se kun reserviläiset kutsutaan vahvuuteen 25 000 kerrallaanja lähetetään Venäjän rajalle. (sarkasmivaroitus)

   • Minusta jotenkin tuntuu että kyseinen laki on tehty vain sitä varten että Puolustusvoimien komentaja yhdessä presidentin kanssa pääsisi provosoimaan Venäjää suurilla sotaharjoituksilla, ilman että demokraattisesti valittu eduskunta ja hallitus voisi sitä estää.

    Eli jonkinlainen vallan siirto, sitä varten että voisi provosoida Venäjää.

    • Tai jospa reserviläisiä koulitaan kansannousun varalle, kääntämään yhdessä yhteistyö-natolaisten kanssa kiväärinpiiput osoittamaan suomalaisia?

    • ”Minusta jotenkin tuntuu että kyseinen laki on tehty vain sitä varten että Puolustusvoimien komentaja yhdessä presidentin kanssa pääsisi provosoimaan Venäjää suurilla sotaharjoituksilla,..”

     Tarkoitat varmaan Naton Euroopan joukkojen komentajaa ja USA:n presidenttiä? Niillähän se päätösvalta Isäntämaasopimuksen nojalla on.

   • Minulle tulee kovasti sellainen kuva, että laki on tehty sitä varten, että presidentti pääsisi provosoimaan Venäjää suurilla sotaharjoituksilla. Ilman että kansan valitsema eduskunta ja valtioneuvosto pystyy estämään sitä.

   • Tätä olen mietiskellyt minäkin. Luulenpa slti että suomalainen sotilas ei hevin ammu maanmiehiään vaikka käskettäisiinkin, varsinkaan jos käskyn antaja on hallitus.

    Voipi olla että lakimuutoksen jälkeen upseeripassien palautus jälleen kiihtyy, ja että siviilipalvelus houkuttelee nuorempia ikäluokkia.

 2. Todella oudoksi tämä suomen sotalakimuutoksen tekee se, että poikkeustilalla on jo valmiiksi lainsäädäntönsä.
  Johon on kyllä kertauskutsun lyhennykset sunmuut jo kirjattu. Miksi pitää muuttaa tätä lakia mihinkään suuntaan? Vapaaehtoiset on tähänkin mennessä päässeet ulkomaille pyssyjuttujaan harjoittamaan.

 3. Niin se on tietysti jo häpeäkin liittoutua imperialistien kanssa. Ja hullua olla NATO-maa Pietarin ja Muurmanskin vieressä. Sotilaallisesti liittoutumattomat Suomi ja Ruotsi on vain rauhoittaneet tätä aluetta.

  Mutta suurin syy olla liittoutumatta on kuitenkin se, että NATO ei ole pelkkä sotilasliitto, se on myös poliittinen liitto. NATO:n kautta valtio (ainakin me pienet valtiot) menettää turvallisuuspolitiikastaan päättämisen, kun suurvalloilla on oma laajentunut turvallisuus-intressi ja paljon suurempi vaikutusvalta. Yhdysvallat dominoi Eurooppaa juuri turvallisuuspolitiikalla: NATO-maat ovat Atlanttisen kerhon jota NATO vetää, vaikutuksen alaisia. Se on ikään kuin maailman suurin lobbari. Suomen poliitikot jotka on tottuneita olemaan rähmällään ja myymään sielunsa, kuuntelisivat aivan tasan tuon lobbarin laula, eikä Suomen kansan ääntä.

  ”Eurooppa on Amerikan elintärkeä sillanpääasema Eurasiassa. … Eurooppalaisten liittolaiskansakuntien ollessa yhä erittäin riippuvaisia Yhdysvaltain suojelusta, mikä hyvänsä Euroopan poliittisen ulottuvuuden laajentuminen on myös automaattisesti Yhdysvaltain vaikutuksen laajentumista.”
  – Rockefellerien asiamies, NWO-strategi ja Yhdysvaltain presidenttien turvallisuusneuvonantaja Zbigniev Brzezinski kirjassaan ”The Grand Chessboard” (1997) sivu 59.

  Euroopan laajentuminen on Yhdysvaltain vaikustusalueen laajentumista. Paul Craig Roberts sanoo sen suorasukaisemmin vielä, hänen mukaansa Eurooppalaiset valtiot ovat Yhdysvaltain nukkeja. Kummallista, että ne natottajat jotka itkevät kun Neuvostoliitto pääsi vaikuttamaan Suomen poliitikkoihin, päästäisivät Yhdysvaltain tekemään saman.

 4. Alkoiko valtamedia trollaamaan isäntamaasopimuksesta ? Nyt väitetään että hallitus onkin hyväksynyt sen.

  27.8.2014:
  Presidentti Sauli Niinistö ja ulkopoliittinen ministerivaliokunta päätti perjantaina, että Suomi allekirjoittaa isäntämaasopimuksen Naton kanssa.

  http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/naton-isantamaasopimus-tarkoittaa-sotilasyksikoiden-avustamista/674205/

  VERTAA:
  23.5.2016:
  Suomessa sopimus hyväksyttiin hallituksen ja presidentin päätöksellä eikä sitä tuotu eduskuntaan.
  http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/naton-isantamaasopimuksen-hyvaksyminen-kompastelee-ruotsissa/728537/

  Aiheesta lisää:
  http://keskustelu.suomi24.fi/t/14279664/4–isantamaasopimus-ei-ole-edes-voimassa-

  • Ensin halveksittiin kansan tahtoa, joka on jo vuosikausia vastustanut NATO-liittoutumista. Sitten halveksittiin kansanedustajia.

   Tätä alemmas Niinistö ja Sipilän hallitus ei voi enää vajota.

   Kalevan uutinenkin harhauttaa sanoessaan: ”Tukea voidaan antaa kriisi- tai harjoitustilanteessa tai ympäristökatastrofien yhteydessä.” Kyseessähän oli oikeastaan sotilaallisiin tehtäviin annettu tuki. Sopimus ei käsitä ainoastaan harjoitteluja, vaan myöskin kuumat sotatoimet! Vai harhautetaanko sanalla ”kriisi”, siten että sotakin on kriisi?

   • ”Tätä alemmas Niinistö ja Sipilän hallitus ei voi enää vajota.”

    Vaikea uskoa. Odotellaan. Eiköhän ne keksi jotain muutakin.

  • Tällaista fantasiaa — tämän propagandistisen natokiiman uhriksiko Pohjolakin on joutunut?

   NATO-General als Autor: ”2017 War with Russia” kündigt Krieg zwischen Westen und Russland an
   Natokenraalin kirja Sota Venäjän kanssa 2017 ennustaa sotaa Lännen ja Venäjän välille vuoden kuluttua.
   Ja tietenkin Venäjä on sodan aloittaja. kuinkas muuten. Se hyökkää Baltiaan ja uhkaa atomisodan ensi-iskulla jos Nato yrittäisi iskeä takaisin…
   Kirjan sanoma tai viesti on että Naton pitää vahvistaa itseään aggressiivisen ja opportunistisen Putinin edessä ja lisätä joukkojaan itärajalla.
   (Kummallista kuitenkin ettei todellisuudessa mikään puhu Putinin hyökkäyshalun vaan rauhantahdon puolesta mutta kun tehdään propagandaa niin sillähän ei ole merkitystä.)

   Über Lettland werde Russland das Baltikum überfallen und einen atomaren Erstschlag androhen, sollte die NATO die Invasion zurückschlagen wollen. An dieser Stelle wartet Sherriff auch schon mit einem ersten augenzwinkernden Ratschlag auf. Wäre die NATO nicht so „schwach“, könnte die fiktive Einschüchterung nicht gelingen. Ein „aggressiver und opportunistischer“ Wladimir Putin würde die Zurückhaltung und Passivität der europäischen Führungselite aber gnadenlos ausnutzen.
   Zeit also, sich in den nächsten zwölf Monaten mit den nötigsten Überlebensutensilien und Vorräten für den nuklearen Fallout einzudecken und im Keller private Bunkeranlagen zu errichten? Nicht ganz, denn der schreibende NATO-General kennt natürlich einen Ausweg, um den drohenden Doomsday noch zu verhindern: Die NATO müsse an ihren Ostgrenzen zu Russland massiv aufrüsten, so Shirreff. Besonders die baltischen Staaten und Osteuropa sollten mit schwerem Gerät und Soldaten beliefert werden.
   https://deutsch.rt.com/international/38478-nato-general-als-autor-2017/

   • Vielä kun joku kertoisi miksi Venäjä nykytilanteessa hyökkäisi Baltiaan? Piruako se köyhillä maatilkuilla joista nuori väki on häipynyt EU:n kriisinhoitotoimia pakoon.

    Etelä-Ossetian sodan aikana, jolloin Georgia hyökkäsi sinne (aikoi liittää Etelä-Ossetian itseensä) ja Venäjä tuli sitten mukaan, Venäjä olisi halutessaan sodalla helposti voinut liittää Georgian itseensä, mutta ei tehnyt niin.

    Tapaamani ukrainalaiset ovat kertoneet minulle että Venäjälle ei olisi isokaan vaiva pyyhkäistä Ukrainan (Kiovan) koko armeija tieltään jos niin haluaisi ja ryhtyä liittämistoimiin, mutta Venäjä ei ole tehnyt niin.
    Venäjä ei ole ottanut Donetsk/Luhanskiakaan vaikka Donetsk/Luhansk on itse sitä pyytänyt.

    Krimi liitti itse itsensä Venäjään kansanäänestyksellä.

    Suomelle Neuvostoliitto-Venäjä antoi ensin autonomian ja sittemmin itsenäisyyden.

    Miksi Venäjä ylipäänsä haluaisi laajentaa maa-aluettaan? Se on nyt jo maapinta-alaltaan maailman suurin valtio, jolla on maailman eniten yhteisiä maarajoja muiden valtioiden kanssa. Miksi se haluaisi hankaloittaa omaa puolustustaan liittämällä itseensä aukkokohtia?

    • ’…Vielä kun joku kertoisi miksi Venäjä nykytilanteessa hyökkäisi Baltiaan? ’

     Sellaista kertojaa ei ’läntisestä arvoyhteisöstä’ taida löytyä ja jos löytyy niin hänet julistetaan harhaoppiseksi ja mollataan maan rakoon. Tässä ’arvoyhteisössä’ kun ei totuudelle ole tilaa ja vain paksu valhe kelpaa.
     Talonpojan järkikin jo sanoo, että mitä Venäjä nyt tarvitsisi sellaista jota sillä ei itsellä ole ja jota pitäisi muiden kimppuun käymällä hamuta itselle. Ja rauhan kättähän se on jo pitkään tarjonnut mutta se kelpaa vastapuolelle.
     NL oli luku sinänsä, imperialistinen ja maailmanvaltaa hamuava kommunistinen imperiumi (siis juuri sitä mitä NWO nyt) mutta se ei ollut venäläisten ohjaama ja luoma hanke vaan pankkimafian luomus kuten tämä NWO:kin on.
     Putin on aika hyvin onnistunut selättämään kommunismin ja vie maata nyt aivan eri suuntaan eikä näytä kovin innostuneelta alistumaan tähän kommunismin uuteen muotoon eli NWO:honkaan jossa se mikä on sinun on myös pankkimafian tai vain sen mutta ei toisin päin.

     • P.s.
      ’Ja rauhan kättähän se on jo pitkään tarjonnut mutta se kelpaa vastapuolelle.’
      Tietenkin ei sana jäi pois eli pitää olla:
      Ja rauhan kättähän se on jo pitkään tarjonnut mutta se EI kelpaa vastapuolelle.

    • Koska Venäjä on agressiivinen ja se uhkailee. Jos uskoisimme massamediaa.

     Neuvosto-Venäjällä tosin ei ollut mahdollisuuksia Suomen itsenäisyyttä estää. Sotilaallista voimaa ei ollut lainkaan ja maa oli poliittisesti hajallaan. Suomen valkoinen armeija olisi todennäköisesti vallannut Pietarinkin halutessaan, ja Venäjän rajan yli paenneet Suomen punaiset taisivat auttaa pikemminkin luomaan Neuvosto-Venäjän. Mutta keisariilisen Venäjän kannattaja, Venäjän valkoinen liike, ei halunnut tunnustaa Suomen itsenäisyyttä.

     Ja eipä tuolla kaukaisella historialla ole enää mitään tekemistä nykypäivän valtioiden interssien kanssa. Minusta Venäjä on osoittanut koko ajan vain halua paikata suhteita Euroopan Unionin kanssa. Mutta Yhdysvaltain tarve säilyttää NATO:lle syy olemassaoloon vaatii turvallisuusuhkaa Euroopalle, ja vain Venäjä voi sen tarjota. Ilman NATO:a Yhdysvallat menettäisi otteensa Euroopasta.

     ”USA:n tärkeimmät intressit, ovat keskittyneet koko viime vuosisadan ajan, ensimmäisen ja toisen maailmansodan sekä kylmän sodan aikana, Saksan ja Venäjän välisiin suhteisiin. Jos ne yhdistyvät, niistä tulee ainut voima, joka muodostaa USA:lle elintärkeän uhkan. Siksi meidän päätehtävänä on tämän liiton estäminen.”
     – Stratforin, Yhdysvaltain hallitukselle vakoilevan ”yksityisen sektorin CIA:n” johtaja George Friedman

     • ”USA:n tärkeimmät intressit, ovat keskittyneet koko viime vuosisadan ajan, ensimmäisen ja toisen maailmansodan sekä kylmän sodan aikana, Saksan ja Venäjän välisiin suhteisiin. Jos ne yhdistyvät, niistä tulee ainut voima, joka muodostaa USA:lle elintärkeän uhkan. Siksi meidän päätehtävänä on tämän liiton estäminen.”

      Kyllä. Vastaavaa ovat esittäneet muutkin (Brzezinski et al.). Tiedetään se Saksassakin – eikä pääse unohtumaan, onhan maa edelleen miehitetty tukikohdin ja vakoilukeskuksin. Ja se tiedetään myös Ranskassa, joka on ollut historian saatossa useaan otteeseen Venäjän liittolainen, ja jolle on tärkeää pitää Saksan mahdin kasvua kurissa. Tiedetään se Isossa-Britanniassakin joka ei ole täysin hyväksynyt sitä, ettei enää ole imperiumi vaan pelkkä työkäsine Yhdysvaltain karttuisassa kädessä.

      Historian opetuksen määrää Suomen kouluissa olisi syytä lisätä, ja sen laatua parantaa niin että syiden ja seurausten suhteet aukeaisivat oppilaille.

     • Ja varsinkin historian tutkimista ja kyseenalaistamista. Suunta vaan on nyt toinen: meillä ei ole varaa kouluihin, jos uskot poliittisia johtajiamme. Opettajien työtunteja pitää leikata ja avustavaa henkilökuntaa karsia. Enää ei riitä että pienet paikalliset koulut lopetetaan. Nyt yliopistot massairtisanovat.

    • Paul C Roberts:
     The former NATO general Shirreff believes that a Russian attack “on the Baltic states is entirely possible.”  For what reason?  The Baltic states, former provinces of the Soviet Union, comprise no threat whatsoever to Russia.  The Russians have no reason whatsoever to attack the Baltic states. It was Russia that gave the Baltic states their independence.  Just as it was Russia that gave Ukraine and Georgia their independence.
     http://www.globalresearch.ca/can-russia-survive-washingtons-attack-nuclear-war-with-russia-is-entirely-possible-in-the-next-year/5526632

 5. Mielenkiintoista!

  Pankkimafian juoksupoika – Henry Kissinger – kävi juuri Moskovassa tapaamassa Putinia liittyen NWO:hon kuin myös nykyisen rahajärjestelmän korvaavaan finanssijärjestelmään. Systeemi tulee lähivuosina varmuudella muuttumaan, se on tähtiin kirjoitettu. Ruotsin NATO vedätys voi siten hyvinkin liittyä juuri kyseiseen Moskovan tapaamiseen, eli siihen mitä ”verhon takana” sovittiin?

  Onko niin, että kansallisvaltioissa työskentelevät pankkimafian lakeijat eivät ole kyenneet tekemään massiivisia toimenpiteitään riittävän nopeasti ja aikataulu sen vuoksi venyy. Kansa on Vastavalkean kaltaisen vaihtoehtomedian avulla heräämässä, joten eliitti on päivä päivältä hermostuneempi… he pelkäävät tulevaa ja syystäkin. Kansa haraa eliitin harjoittamaa mielisairasta politiikkaa vastaan, sen viha nousee, joten käynnistyykö poliittisen eliitin ajojahti, jota pyramidin huipulla seisova pankkimafia tulee varmuudella vauhdittamaan. Avainsana on KAAOS – sen nämä psykopaatit haluavat ja sen he myös petoksillaan/provosoinnillaan aikaan saavat. Pankkimafia tarvitsee orjakansaa, joten oleellinen kysymys kuuluu: mihin he tarvitsevat kansan vihaamaa eliittiä? Itse uskon, että tietyssä lähitulevaisuuden pisteessä he eivät tarvitsepoliittista eliittiä mihinkään. Korrutoituneet vallanpitäjät tietävät liikaa, eli kun ”likainen työ” on tehty, heistä halutaan päästä eroon.

  Valtaa jaetaan, Putin seisoo hiljaa sivussa, kunnes hänen on aika astua esiin. Mitä verhon takana sovittiin, korvaako Suomen suunnitteilla oleva NATO-sopimus surullisen kuuluisan Mainilan laukauksen ja Venäjä ottaa Suomen alusmaakseen? Ja mitä sitten mikäli näin tulisi käymään… onko sillä niin suurtakaan merkitystä tässä järkyttävässä tilanteessa, jossa oma korruptoitunut eliittimme on ajamassa yhteiskuntaa tietoisesti alas, eli uhraamassa suomen hyvinvointia ja kansaa. Merkillepantavaa tässä kaikessa on kuitenkin se, että käynnissä oleva SOTA ei ole valtoiden välinen, vaan rahan- ja sitä kautta KOKONAISVALTAISEN VALLAN sota, jossa kaikkien maiden kansalaisia käytetään pelinappuloina. Olemme siis – koko ihmiskunta – pelkkiä pelinappuloita muutaman psykopaatin organisoimassa kuurupiilossa, jossa kamppaillaan parhaillaan siitä, ketkä meitä hallitsee ja millaisilla ehdoilla.

 6. Tuo Ruotsin tilanne oli täysin odotettavissa, miksi ruotsalaiset allekirjoittaisivat mitään isäntämaasopimusta tai liittyisivät Natoon. Valistunut arvaukseni on, että Ruotsissa vallitsee hyvin laaja poliittinen konsensus siitä, että Ruotsi on ja pysyy puolueettomana maana. Ruotsalaiset ovat isänmaallisia, heidän joukossaan ei natokiimaisia ole kovinkaan paljoa, ei ainakaan millään merkittävillä päättäjäpaikoilla kuten meillä. Ruotsissa natokiimaisia nimitetään heidän oikealla nimellään eli isänmaanpettureina, kiimansa ruotsalaiset voivat tyydyttää muutenkin, aivan ilman natoa. 🙂
  Toistaiseksi Ruotsin valtapuolueet ovat joutuneet julkisesti esittämään Nato ja USA myönteisiä mielipiteitä ja kannanottoja, kyse on siitä, että ilman tätä näytteltyä Nato myönteisyyttä, Ruotsi joutuisi jatkuvan taloudellisen ja poliittisen painostuksen kohteeksi USAn ja Naton taholta, muistakaa Pirate Bay tapaus.

  Nyt Ruotsissa Nato ja USA vastaisen taistelun roolin vetävät Ruotsidemokraatit ja Ruotsin vasemmistopuolue, joten valtapuolueet voivat vain levitellä käsiään Natolle ja USAlle ja vuoden päästä maailman geopoliittinen tilanne voi olla jo täysin toisen näköinen.

  • Kyllä. Ruotsi pelaa aikaa, ja siinä ne tekevät viisaasti. Meidän hallituksella taas on kiire ”päästä Nato-pöytiin” – tai edes kynnysmatoksi.

 7. M. Harhamalla viisas spekulaatio, jota sopii pohtia enemmänkin. Suomi on aina samanlainen ollut kuin viimeiset 800 vuotta: tavoitteena on alistuminen hinnalla millä hyvänsä. Vain fennomaanien liikehdintä toi asiaan jotain muutosta aikoinaan. Jonkun imperiumin (lue: Saksa, EU tai USA) hyväksyntä ja etuisuudet auttavat ainakin itseään. Isänmaallisuus on maassamme ollut kirosana jo useiden vuosien ajan. Mielestäni itsenäisen kansakunnan kannattaa ottaa riski, ja luoda kasvatusjärjestelmä lapsilleen, jossa kannustetaan yritteliäisyyteen, isänmaallisuuteen ja terveeseen oman maan tuntoon. Sitä odotellessa…

  • Onhan meillä IPU mutta miksei se saa kannatusta?
   Se ajaa irtaantumista EU:sta, omaa rahaa ja pankkia eli juuri sitä mitä perään kuulutat. Mutta jostain kumman syystä kannatusta ei tahdo löytyä riittävästi. Kertoohan se paljon.
   http://ipu.fi
   IPU:n tavoiteohjelma

   Oikeudenmukainen ja turvallinen yhteiskunta, jossa ihmiset voivat hyvin, voidaan rakentaa aidon kansanvallan ja valtiollisen itsenäisyyden perustalle. Itsenäinen, EU:sta eronnut Suomi voi tehdä aitoa kansainvälistä yhteistyötä paremmin kuin nykyinen alistettu EU-Suomi. Suomen oikea turvallisuusratkaisu on puolueettomuuspolitiikka sekä pysyminen erossa Natosta ja EU:n sotilasliittokehityksestä. Talous ja markkinat on alistettava palvelemaan ihmistä. On pyrittävä löytämään tasapaino ihmisen tarpeiden ja luonnon kestokyvyn välille.

   • Opposition kannatus näyttää pysyttelevän kahden prosentin tuntumassa kuukausittain tehtyjen kyselyjen mukaan. Tietää sitä, että mikään ei valtakunnassa tule muuttumaan.

    • Kansakin siis alistunut (veltostunut) ja hyväksynyt hallituksen ’rukousaamiaispolitiikan’ eikä tee mitään kohtalonsa eteen.
     Mitä muuta voi seurata kuin musta surma.

 8. Kertokaa mikä on vialla kun yritän kirjoittaa vähänkään pidempää kommenttia niin osa kommentista häviää eikä kommentin alla olevaa ”lähetä kommentti” kohtaa näy enää ollenkaan!

  Johtuuko kenties mozillasta?

  Muutaman kerran olen onnistunut kopioimaan viestini ja lähettänyt sen IE:llä tänne.

  Olenko ainut jolla tämä ongelma??

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here