Iranilainen PressTV uutisoi poliisin ottaneen yhteen mielenosoittajien kanssa Belgiassa Brysselissä. Poliisi tykitti keskustaoikeistolaisen hallituksen ajamia sosiaalimenoihin kohdistettuja leikkauksia ja talouskuria vastaan protestoivia mielenosoittajia vesitykillä.

Belgian hallitus aikoo ”uudistaa” työmarkkinoita samaan tapaan kuin Suomen SSS-hallitus eli nostamalla eläkeikää, leikkaamalla palkkoja, ”joustavoittamalla” työn tekoa  pidentämällä työviikkoa ilman lisämaksua.

Ammattiliittojen ”Mitta tuli täyteen!” -sloganin alla kokoon kutsumaan mielenilmaukseen osallistui noin 60.000 henkilöä. Tiistain mielenilmaus oli lähtölaukaus useille mielenilmauksille mukaan lukien yleislakot kesä-, syys- ja lokakuussa.

Lähde

PressTV (24.5.2016): Police, anti-austerity protesters clash in Belgian capital http://www.presstv.ir/Detail/2016/05/24/467186/Belgium-Brussels-Kris-Peeters-Charles-Michel

16 KOMMENTTIA

 1. Itävallassa ’talouskuripuolueet’ ovat joutumassa ahtaalle, joten peloissaan ottivat vaalivilpin avuksi:

  ”Valfusk i Österrike, Facebooks fula foul

  Valet av Österrikes president i söndags luktade fusk hela vägen, då högerpartiet FPÖ:s kandidat Norbert Hofer var favorit före den gröne van der Bellen. Nu kommer olika bevis som gör ovissheten till klarhet. Naturligtvis får inte en högerman och EU-kritiker vinna…”,
  http://whitetv.se/en/no-free-medium-in-sweden/1570.html

 2. Itsekin epäilen vahvasti että tuo vaalitulos siellä oli tuunattu!

  EU taatusti painosti salaa Itävaltaa jotta tulos olisi NWO/feikkipakolais-Invaasiota tukeva.

 3. Belgian tapahtumista ei paljon puhuta, ei edes Ranskassa, missä lakkoillaan aivan samoista syistä.
  Täytyy kuitenkin sanoa, että ranskalaiset osaavat lakkoilun ja mielenosoittamisen taidon. Maa alkaa olla vähitellen polvillaan, kun bensaa ei ole, junat eivät kulje ja sähkön tuottaminenkin on vaakalaudalla. Elämme vähintäänkin mielenkiintoisia aikoja.

  • Ranskassa harrastetaan ’läntisen arvoyhteisön’ parhaita perinteitä siten, että hallitus julistaa poikkeustilan (minkä perusteella, sen vain Luoja tietää) ja tehtailee sen jälkeen työntekijöiden ym. kansan asemaa heikentäviä lakeja ohi parlamentin. Suomi on osa ’länttä’ ja hyvin on meilläkin sen opit otettu käyttöön: Kansalaisten uhkailu ja halveksunta, mitätöinti, kiristys, kurjistaminen, ’saavutettujen etujen’ ryöstö, tuloerojen kasvatus, rahan palvonta, valehtelu, korruptio, korkeakulttuurin ja sivistyksen halveksunta, hyvinvointivaltion rippeidenkin purkaminen jne, jne…. Osa länttä tosiaan – ei vaan kerrottu, että villiä länttä.

 4. En ole löytänyt suomalaisesta mediasta uutisia Brysselin miekkarista, Ranskastakin vain yli kuukauden vanhoja juttuja.

  On mahdollista, että Suomi-media ei kirjoita Euroopan mielenosoituksista ettei täällä saada kimmoketta liittyä Euroopan laajuiseen talouskuria vastustavaan liikehdintään.

  • Jos se 500 miljoonan ylevero ei riitä kaikkiin euroopan uutisiin. Pitää katella osa Iranista.

 5. Riikka, juuri tuota päättäjämme pelkäävät kuin ruttoa!

  Siinä vaiheessa kun 200 000-250 000 Suomalaista lähtee kadulle ”äänestämään” on peli pelattu hallitukseltamme.

  Kun vain kansa täällä tajuaisi mikä valta meille todellisuudessa on.

  • Ajatus hyvä, mutta toteutus ei. Kun kansalaiset järjestävät vaikkapa vain muutaman tuhannen ihmisen spontaanin kokouksen, tulee sinne ”kansanedustajia ja ”työväenedustajia” kyllä puhumaan. Hakkaavat kämmentä tiskiin ja syvällä rintaäänellä toistavat, me emme hyväksy, me emme hyväksy. Saadaan ihmiset lähtemään tyytyväisenä kotiin ja sitten nämä edustajat menevät ja hyväksyvät kuitenkin. Näin kävi mm. viime vuonna kun rautatientorilla kokoonnuttiin.

   • Samoin traktorimarssi, mikä oli tulos? Löpöä paloi paljon, yksi virkamies vaihdettiin. Ja kyseessä on vielä maajussien oma hallitus…ja kurjistuminen maaseudulla jatkuu. Alkion Santeri pyörii haudassaan niin, että nousee kohta pintaan :).

 6. HöPö, Höpö!

  Tuolle traktorimarssille osallistui vain 5000 henkilöä, se nyt on pikkasen eri kaliberin mielenosoitus kuin 250000 ihmisen liikkeellelähtö.

  Homman nimi on se että suurella osalla Suomalaisista menee vielä niin hyvin että ei ole tarvetta suurelle liiikehdinnälle. Mutta meneekö kuinka kauan?

  Jos todella olot kurjistuvat selvästi nykyisestä ja sadattuhannnet Suomalaiset lähtevät kadulle niin siinä ei kansanedustajilla ole enää mitään sananvaltaa asioihin!

  Tähän on tietenkin vielä matkaa ja meidän Suomalaisten perinteinen ongelma on se että emme ole tottuneet tämänkaltaiseen vaikuttamiseen. Muualla Euroopassa ihmiset lähtevät paljon pienemmästäkin kadulle pistämään ”politiikkaa uusiksi”.

  Uskallan väittää että missä päin Eurooppaa tahansa Suomen kaltainen kurjistuspolitiikka olisi saanut jo suuret kansanjoukot liikkeelle vaatimaan muutosta!

  Suomalaiset ovat yhteiskunnallisen vaikuttamisen suhteen laiskoja ja saamattomia!

  Kuvitellaan että äänestämällä muka voisi oikeasti vaikuttaa ja lisäksi suurin osa kansasta on niin helvetin mediauskovaista sakkia että poliitikkojen on helppo aivopestä/valehdella kansalaisille.

  Elikkä aina kun uusia kurjistuksia tulee niin valehdellaan kansalle median avulla että tämä on välttämättömyys ja TYHMÄ KANSA USKOO KUIN LAPSI JOULUPUKKIIN!!!

  • ”Uskallan väittää että missä päin Eurooppaa tahansa Suomen kaltainen kurjistuspolitiikka olisi saanut jo suuret kansanjoukot liikkeelle vaatimaan muutosta!”

   Samaa mieltä tuosta. Ja varmaan myös suurella osaa suomalaisista menee vielä tarpeeksi hyvin. Mutta paljon on niitäkin, joille yksi euro on niin iso raha, että sitä ei voi käyttää ellei ole aivan pakko.

   Minulla on sellainen tunnelma, että suomalaiset eivät lähde mielenosoituksiin koska meillä on sellainen lapsenusko, että poliitikot tietävät paremmin mitä tehdä, ja yrittävät parhaansa. Kun suurin osa suomalaisista lukee ja katsoo Suomen massamediaa, niin siellä on jo vuosia selitetty kuinka vaikea tilanne on, ja jostain on säästettävä, vaikka ei yhtään haluttaisi. Ei suomalaiset käytä aikaansa sen tutkimiseen, onko asia todellakin näin.

   Suomessa on kansanvalta henkitoreissaan, kun kansalla ei ole tietoa eikä ratkaisuja, vaan pelkkää uskoa valistuneisiin johtajiin.

 7. Asiantuntemuksen alennustila ja tieteen prostituutio

  Eduskunnassa on käsittelyssä kansalaisaloite Suomen eroamisesta euroalueesta, siis oman rahan käyttöönotosta. Äskettäin järjestettiin perustuslakivaliokunnassa asiasta julkinen kuuleminen.

  Valiokunnan kuultavana oli kolme asiantuntijaa. Yksi heistä ei nähnyt estettä sille, että kansalaisaloite otetaan eduskunnan jatkokäsittelyyn. Toinen asiantuntija katsoi, että Suomi ei voi erota eurosta muuten kuin eroamalla koko EU:sta. Tämä taas vaatii po. asiantuntijan mukaan EU-maiden yksimielistä päätöstä. Kolmas asiantuntija katsoi, että kansalaisaloitteen käsittely pitää keskeyttää, koska eurosta eroaminen ei kuulu asioihin, joista voi tehdä kansalaisaloitteen ja valtioiden väliset sopimukset kuuluvat maan hallitukselle.

  Nykyaikainen yhteiskunta perustuu suuresti erikoistumiseen. On hienoa, että ihmiset ovat kiinnostuneita erilaisista asioista ja voivat myös kouluttautua tuntemaan syvästi omia kiinnostuksen kohteitaan.

  Asioissa on kuitenkin monta puolta. Niin myös asiantuntijuudessa. Näyttää siltä, että asiantuntemuksen ylenmääräinen korostaminen tarkoittaa samalla tappiota suurten kokonaisuuksien hahmottamiselle. Matti Pulkkinen ihmetteli miten myös uusiin asioihin löytyy asiantuntijoita.

  Ikiaikaisesti asiantuntemusta ja tiedettä on käytetty myös vallan välineenä. Viime vuosina olemme Suomessakin nähneet kuinka yliopistoja muokataan toimimaan entistä enemmän elinkeinoelämän ehdoilla.

  Mitä tulee em. asiantuntijakuulemiseen perustuslakivaliokunnassa, on taas kerran ihmeteltävä, miten todellisuudesta vieraantunutta voi asiantuntemus olla. Britit äänestävät omasta EU-jäsenyydestään ennen juhannusta. Jos eroamista vaativat äänet voittavat, on ihan turha väittää, että ero vaatii EU-maiden yksimielistä päätöstä. Eikä sitä tarvita Suomenkaan eron suhteen. Suomi voi erota sekä eurosta että EU:sta – kummasta tahansa tai molemmista – eduskunnan enemmistön päätöksellä.

  Suomi on oikeusvaltiona kehitysmaa, koska täältä puuttuu puolueista riippumaton perustuslakituomioistuin. Eduskunta itse tutkii perustuslakivaliokunnassaan ovatko sen toimet perustuslain mukaisia.

  Suomea määrittää suuresti sen historia. Meidät on opetettu alamaisuuteen. Vieläkin on syvällä ajatus, että ”esivallalle” on oltava kuuliainen. Kuitenkaan sellainen esivalta, joka ei palvele kansalaisten etua, hyvinvointia ja kansanvallan toteuttamista, ei ansaitse kuuliaisuutta.

  Jotta valtio voi olla itsenäinen muutenkin kuin historian oikusta, se tarvitsee itsenäisiä kansalaisia. Valtion itsenäisyys taas voidaan nähdä itsetarkoituksena, mutta se on myös kestävän hyvinvoinnin ja aidon kansanvallan perusta.

  Antti Pesonen
  Itsenäisyyspuolueen pj. 2004-2015
  http://ipu.fi

  • ”Suomi ei voi erota eurosta muuten kuin eroamalla koko EU:sta. Tämä taas vaatii po. asiantuntijan mukaan EU-maiden yksimielistä päätöstä.”

   Mikä on selvä liittovaltion piirre. Valtioliitossa kukin valtio voi erota oman päätöksensä mukaisesti. Löytyy englanninkielisen Wikipedian ”Federaatio” (liittovaltio) -sivulta sekä ”Confederation” (valtioliitto) -sivulta.

   ”By definition, the difference between a confederation and a federation is that the membership of the member states in a confederation is voluntary, while the membership in a federation is not” https://en.wikipedia.org/wiki/Federation

   ”Since the member states of a confederation retain their sovereignty, they have an implicit right of secession.” https://en.wikipedia.org/wiki/Confederation

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here