Rikoksenuusijapankki Citibank maksaa 425 miljoonaa dollaria sovittelumaksua välttyäkseen tuomiolle joutumiselta. Pankkia syytettiin yhdessä usean muun eurooppalaisen ja amerikkalaisen pankin kanssa mm. korkotason ja valuuttakurssien manipuloinnista, kertoo ABC News.

Kuluttajaluottoihin erikoistunut Citibank kuuluu Citigroup Inc:iin. Vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä Citibank ilmoitti 3,5 miljardin dollarin nettovoiton joten 425 miljoonan sovittelumaksu rikoksesta saadusta tuomiosta välttymiseksi on pankin kannalta hyvä sijoitus.

Citibankin verkkosivuilla kerrotaan pankin päämäärän olevan luotettavana kumppanina palvella vastuullisesti asiakkaitaan. Yhdysvallat pelasti Citibankin takauksilla vuonna 2008 kun pankkien toiminnan seurauksena globaali pankkikriisi iski.

Lähde

ABC News (25.5.2016): Citibank Paying $425M in Fines to Settle US Charges on Rates http://abcnews.go.com/Business/wireStory/citibank-paying-425m-fines-settle-us-charges-rates-39364314

 

3 KOMMENTTIA

  1. Sama juttu rahanpesun kanssa. Pankit maksaa miljoonia jäädessään kiinni, kun tuotto oli miljardeja. Eikä kukaan joudu istumaan. Ja rahanpesu on usein yhteydessä huumekauppaan. Yritäppä itse miljoonaluokan rahanpesurikosta!

  2. Meillä kaikilla on vain se probleema,ettei meillä ole sellaisista summista mitään tietoa, eikä pesukoneemme ole muodin mukaista mallia pestäksemme mitään muuta kuin risat kalsarimme.

  3. Onko kukaan edes kysynyt kenenkä tilille ne ”sakkorahat menevät” ??? Ne rahat vaihtavat vain pankkitililtä toiselle. Koko SIIONISTINEN USAn hallitus makaa samassa sängyssä ISRAELin kanssa, josta on olemassa rikolliset suunnitelmat hallita koko maapalloa tulevaisuudessa. Siinä liitossa on vain yksi ”MUTTA”.
    Kaikkivaltias taivaan ja maan Luoja ei salli ”kaiken lihan menehtyvän”, joten hän tulee sekaantumaan maan asioihin, poliittisten sotien kärjistyessä ”liian pitkälle syyttömien teurastuksiin”. Muutenhan ihmiskunnalla ei olisi mitään tulevaisuutta, vaan koko maapallon pinta tuhoutuisi asumattomaksi autiomaaksi. Se on se viimeinen todistuksen aika, kuka on luomakunnan suunnittelija ja toimeenpanija. Sen asian ymmärtävillä ei ole mitään pelkoa tuhoontua lopullisesti. Vankassa uskossa oleva ei pelkää mitään.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here