Yhä useampi länsimaalainen 18–34  vuotias elää vanhempiensa luona, kertoo Pew Research Centerin tekemä analyysi. Euroopan unionissa 48,1 % eli vanhempiensa taloudessa. Luvut ovat edelleen korkeammat 21:ssä jäsenmaassa 28:sta kuin ne olivat vuonna 2005.

Esimerkkejä muista maista:

 • Kanada    42,3 %   (26,8 % vuonna 1981)
 • Australia 29 %       (21 % vuonna 1976)
 • Japani       48,9 %   (29,5 % vuonna 1980)

Myös naimisissa olevista nuorista, joilla on jo lapsi tai lapsia, monet asuvat jomman kumman vanhempien taloudessa.

Lähde

DeSilver, Drew | Pew Research Center (24.5. 2016): In the U.S. and abroad, more young adults are living with their parents http://www.pewresearch.org/fact-tank/2016/05/24/in-the-u-s-and-abroad-more-young-adults-are-living-with-their-parents/#more-280257

 

33 KOMMENTTIA

 1. Onkohan meistä vanhemmista tulossa, hentomielisiä hilariuksia, kun pyrimme suojelemaan uutta sukupolvea elämän raadollisuudelta.
  Toisaalta taas periäsukupolvi ilmiö alkaa olla täällä

 2. Onpa hurja muutos Kanadassa ja Japanissakin! Ei ole ihme, että syntyvyys putoaa ja ensisynnyttäjien ikä nousee, kun ei ole varaa muuttaa omaan asuntoon.

 3. Kannattaisikohan meidän ”multikulttuuri tuhoaa valkoisen rodun” -kommentoijien kiinnittää huomiota pikemminkin nuorten taloudelliseen tilanteeseen? Jaa niin mutta, se onkin sosialismia joka on kiinnostunut tuollaisista asioista. Äärioikeistolle rasismi on kiinnostavampaa.

 4. Se nuorten taloudellinen tilanne huononee juuri suurelta osin näiden uusien kunniakansalaisten takia joiden elatukseen menee moninkertainen määrä fyrkkaa!

  Sekin yli miljardi mikä menee näihin ”seikkailijoihin” voitaisiin käyttää syrjäytyneiden nuorten auttamiseen.

  Rikollinen ja laiton invaasio kiihtyy ja sitä mukaa meiltä Suomalaisilta nyhdetään viimeinenkin sentti jotta voitaisiin pitää yllä tätä sairasta sirkusta!

  • Ai? Käyttävätkö he seteitä vaatteiden täytteenä vai lähettävätkö kotimaahansa? Jos he ovat kuten muutkin suomalaiset, se raha mitä he saavat menee vuokraan, ruokaan, sähköön ja vaatteisiin.

   Erota kaksi asiaa: budjetti ja Suomen talous. Kunnan tai valtion budjetista raha kyllä katoaa, mutta Suomen taloudesta ei. Suomi ei köyhdy mitään, vaikka raha budjetista katoaa (tukiin, palkkoihin ja ostoihin), koska se raha suurimmaksi osaksi palaa Suomen talouteen (tukina, palkkoina ja ostojen kautta).

   ”Meillä ei ole varaa” puheet on potaskaa, koska emme köyhdy siitä mitään kun rahaa siirretään taskusta toiseen. Vain ulkomailta ostettaessa Suomi köyhtyy, varsinkin jos ostot ovat viihdettä tai muuta sellaista, joka ei Suomea paljon auta. Esimerkiksi autot, polttoaine tai tietokoneet voi olla hyviäkin ostoja, jos niillä on käyttöä.

   Kaikkein pahin ongelma Suomen taloudelle on yksityiset ihmiset jotka ostaa ulkomailta turistimatkoja ja viihdettä, ulkomaista tavaraa. Julkisella sektorilla aseiden ostaminen ja tietokoneohjelmien lisenssien osto on suurinta haaskuuta (koska lisenssejä ostetaan valtavasti turhaan).

   • Pertti HE EIVÄT ole kuin muut Suomalaiset!

    Suomessa asuvat mamut lähettivät muutaman vuoden takaisen tilaston mukaan rahaa ulkomaille lähes 400 000 000e. Tänä päivänä tuo summa voi olla jo PALJON korkeampi koska näitä helvetin Abdullaheja alkaa olla jo nurkat täysi!

    Mietippä suvakki Pertti mikä summa vuodessa valuu ”kusilaariin” meidän kovalla työllä tienaamia verorahoja!
    Katso Pertti ympärillesi, Suomalaisten ostovoima on koko ajan vuosi vuodelta kaventunut!

    Mitä enemmän valtio joutuu antamaan tukia pakolaisille sitä enemmän meidän maksut ja verot nousevat sekä edut kavenevat.

    Elikkä Suomalaiset köyhtyvät!

    Oma lukunsa on myös nämä mamu taustaiset yrittäjät joista suurin osa kiertää veroja ja luistaa kaikista maksuista minkä kerkeävät. Valtio menettää lisäksi valtavat määrät verotuloja heidän takiaan.

    Herää Pertti idealistisesta unestasi todellisuuteen!

    • Ai 400 miljoonaa euroa? Tietysti Suomessa työskentelevät virolaiset ja venäläiset (ja muut ulkomaalaiset) vievät PALJON rahaa Suomesta palkkoina ja yritystensä kautta: esimerkiksi kuinka paljon ulkomaalaiset firmat vievät rahaa Suomesta? Afganistanin ja Irakin pakolaiset ei taatusti tuollaiseen summaan pysty! Se olisi yli 100 000 euroa per henkilö Suomeen vuosina 2015 -2016 kaikista jonkinlaisen oleskeluluvan Suomeen saaneet!

     Et nyt vieläkään ymmärrä, että valtion tukina antama raha ei Suomea köyhdytä yhtään mihinkään. Niin kauan kun raha kiertää Suomesta, siitä ei ole Suomelle mitään haittaa. Pakolaisten saamat tuet palaavat Suomen vuokranantajille, asunnonrakentajille ja vähittäiskauppalle. Jos verotus nousee, nousee samassa suhteessa raha joka palautetaan: sen minkä valtio ja kunnat verottaa, sen ne palauttavat! Mikäli tulee budjettiongelmia, julkinen sektori ei kerää tarpeeksi rahaa sieltä mihin raha päätyy.

     Jostain syystä se on hemmetin vaikea käsittää, että verotuksen nouseminen ei kansaa köyhdytä: se on tulonsiirtoa, mutta Suomen taloudelle on ihan sama palautetaanko verorahoja suomalaisen alkuperäisasukin vai irakilaisen pakolaisen haltuun. Vaikka todennäköisemmin jos se rahapalautetaan (tai jätetään veroina keräämättä) suomalaisasukille, se sijoitetaan turistimatkoihin ja viihteeseen.

     Minusta julkisen sektorin lainaaminen pankeilta sekä ulkomaalaisten yritysten verojen välttely ovat PALJON polttavampia asioita kuin pakolaiset Suomessa.

     1.1.2016 – 30.04.2016 Suomeen tuli 2 628 turvapaikanhakijaa.
     1.1.2015 – 31.12.2016 Suomeen tuli 32 476 turvapaikanhakijaa.
     Päätöksistä:
     Vuonna 2016 jonkinlaisen myönteisen oleskeluluvan on saanut 2015 pakolaista, joista turvapaikan sai 1266.
     Vuonna 2015 jonkinlaisen myönteisen oleskeluluvan sai 1879 pakolaista, joista turvapaikan sai 1112.

     Sori nyt, mutta en näe tuota Suomen taloudelle MINKÄÄNLAISENA uhkana. Siitä uhkakuvan luonti on pelkkää hypetystä.

     http://www.migri.fi/download/67608_Tp-hakijat_tammi_huhti_2016.pdf?f36e6f434f88d388
     http://www.migri.fi/download/64990_Tp-hakijat_2015.pdf?cb8182434f88d388
     http://www.migri.fi/download/65768_Tp-paatokset_tammi_2016.pdf?fe51fa454f88d388
     http://www.migri.fi/download/64994_Tp-paatokset_2015.pdf?31c70f464f88d388

     • Korjaus: hupsis, väärä vuosiluku! Pitäisi olla: ”1.1.2015 – 31.12.2015 Suomeen tuli 32 476 turvapaikanhakijaa.”

     • Pelkästään Suomen Somalit lähettävät yli 10 000 000e/vuosi rahaa eri kansainvälisten toimijoiden kautta!

      Kun tähän lasketaan ne rahat jotka liikkuvat ”pimeitä reittejä” pitkin on summa jo paljon suurempi.

      Sanoit:

      ”Et nyt vieläkään ymmärrä, että valtion tukina antama raha ei Suomea köyhdytä yhtään mihinkään. Niin kauan kun raha kiertää Suomesta, siitä ei ole Suomelle mitään haittaa”

      Virallinen OECD:n raportti ja Norjan tilastokeskuksen raportti(tähän mennessä maailman ehkä perusteellisin tutkimus aiheesta) puhuvat aivan muuta kuin tuo vanheellinen väittämäsi!!

      Tutkimusten mukaan maahanmuutto aiheuttaa Valtion taloudessa tuntuvia ongelmia.

      SEkä OECD:n että tuon Norjalaistutkimuksen mukaan homma menee persnetolle!

      Norjalais-tutkimuksen mukaan joka on monin verroin tarkemmin ja paremmin tehty maahanmuutto aiheuttaa n. 3. miljardin kestävyysvajeen.

      Valtio joutuu ottamaan lainaa korvatakseen ylimääräiset kulut, lisäksi leikkaamalla etuuksia että korottamalla veroja!

      Suurin osa näistä viime aikoina saapuneista ”pakolaisista”on 80-90% terveitä 18-50v. miehiä jotka ovat todellisuudessa lähes poikkeuksetta elintasopakolaisia.

      Näitä Suomeen houkuttelee maailman paras sossu joka jakaa näille maahanmuuttajille tutkimusten mukaan monikertaisesti suurempia sosiaalietuuksia kuin kantaväestölle. Keskimääräinen työtön matu maksaa n. 4x enemmän yhteiskunnalle kuin kantaväestön edustaja!

      Numeroina suomalainen saa toimeentulotukea keskimäärin 486€ /kk Kun matu saa keskimäärin 4,4 kertaa enemmän eli 2136€/kk. Suomalainen saa keskimäärin asumistukea 480 euroa /kk, kun mamu keskimäärin 2,4 kertaa enemmän eli 1152€ /kk.

      http://s22.postimg.org/nc4cc3g0x/mamukustannukset.jpg

      Näiden lisäksi tulee valtava määrä piilokuluja joita ei ole edes tutkittu tai jos on niin ne on salattu Suomalaisilta.

      Esimerkiksi pakolaiset saavat perus toimeentulotuen lisäksi monia eri nimikkeillä olevia ”harkinnanvaraisia”
      tukisummia lähes mihin tahansa menoerään. Joillakin paikkakunnilla pakolaisnuoret ovat saaneet jopa röökin ostoon ylimääräistä rahaa sossusta.

      Kaikkien törkeimpänä pidän sitä että pakolaisille on annettu rahaa jopa ensiauton ostoa varten, taulutelevision, usean sadan euron kännykkää,kalliita merkkivaatteita, kalliita liikunnallisia harrasteita, ilmaisia lomamatkoja varten.

      Näiden lisäksi pakolaiset saavat terveyspalvelut ilmaiseksi yksityiseltä puolelta!

      Kysyn suoraan sinulta suvakki-Pertti, kuinka moni Suomalainen kantaväestön edustaja saa moisia ilmaisi etuuksia???

      Muista että kaiken tämän kustannamme me Suomen veronmaksajat!

      Sanoit myös:

      ”Pakolaisten saamat tuet palaavat Suomen vuokranantajille, asunnonrakentajille ja vähittäiskauppalle. Jos verotus nousee, nousee samassa suhteessa raha joka palautetaan: sen minkä valtio ja kunnat verottaa, sen ne palauttavat”

      Maahanmuuttajan ostoksistaan maksama arvonlisävero on toki tuloa valtiolle mutta unohdat vain sen tosiasian että pakolaisten ostoksiin käyttämä raha on alunperin valtion ulkomailta lainaamaa rahaa jolloin tappio on ainakin 4 kertaa alvin määrä!!

      Hyvä linkki muuten joka tuo karulla tavalla esille näiden sosiaaliloisten hyvät olot Suomessamme:

      http://mvlehti.net/2016/03/23/pauli-vahtera-maahanmuuton-hintaa/

      valtiota joka palauttaisi suurelta osin verotuksessa/eri maksuissa nyhdettyjä rahoja kansalaisten hyvinvointia varten erilaisilla palveluilla ym. ET LÖYDÄ KOKO MAAILMANKAIKKEUDESTA!

      Sanoit myös: ”Jostain syystä se on hemmetin vaikea käsittää, että verotuksen nouseminen ei kansaa köyhdytä: se on tulonsiirtoa”

      Oletko Pertti oikeasti noin tyhmä vai esitätkö vain?

      Katso hieman ympärillesi mitä on tapahtunut Suomessamme viimeisen kymmenen vuoden aikana.

      Verot, kaikenlaiset maksut ovat kasvaneet samalla etuuksia leikataan jatkuvasti.

      Tämä on johtanut siihen että Suomessa on nykyään lähes miljoona köyhää.

      Samaan aikaan kun meidän niin helvetin erinomainen sossu kustantaa näille helvetin loisille luxus-elämän joutuvat tavalliset köyhät Suomalaiset kamppailemaan jo lähes hengestään.

      Monilla köyhillä eläkeläisillä ei ole enää leikkausten jälkeen varaa ostaa edes välttämättömiä lääkkeitä ja ovatkin vaarassa kuolla aikaisemmin. Ja samaan aikaan nämä elintasoloiset porskuttavat kuin mitkäkin kroisokset täällä.

      Omalla paikkakunnallani tyypillinen maahanmuuttaja nuori aikuinen ajelee n. 40 000-70 000e autolla ja pukeutuu esim. stokkalta ostettuihin kalliisiin merkkivaatteisiin pitäen kädessään 400-500e uusinta huutoa olevaa kännykkää.

      Suuri osa näistä on enintään töissä jossain hiivatin pizzeriassa(suuri osa myös työttömiä) jonka palkoilla ei taatusti verojen jälkeen kustanneta noin kallista elämäntyyliä. Tosin tiedän jo omasta kokemuksesta että nuo verot ym. maksut jäävät näiltä sankareilta liiankin usein maksamatta.

      Näin meillä ”hyvinvointivaltiossa” nimeltä Suomi.

      Mielestäni jokainen Suomalainen joka kannattaa/tukee edellä kuuvaamiani asioita on pahasti MIELISAIRAS!

      Suvakki tai ei!

     • Valtion ”talous” tuossa norjalaisessa tapauksessa ja kuka hyvänsä tällaista sanoisi, tarkoittaa valtion BUDJETTIA. Siis sitä rahaa jonka valtio kerää ja jakaa taas uudelleen. Se ei tarkoita Suomen taloudessa liikkuvaa rahaa ja omaisuutta, koska on päivänselvää että niin kauan kun raha liikkuu Suomen sisällä, me EMME KÖYHDY SIITÄ KUN RAHAA LIIKUTELLAAN YHDELTÄ SUOMLAISELTA TOISELLE.

      Kuinka tämä on niin vaikea asia ymmärtää. Asia on todella helppo. Valtio ei polta keräämiään rahoja, se ei pidä aarrekammiota johon se tallettaa keräämiään rahoja. Kuten sanoin, vain ostokset ulkomailta (ja lainojen maksu) köyhdyttävät Suomea. Ja tietysti lainaaminen ”rikastuttaa” Suomea,lisäten Suomessa olevan rahan määrää (vaikka loppusumma lainaamisesta on aina köyhtyminen, jos lainansa ja korot maksaa takaisin).

     • Kylläpäs köyhdyt! Jos sinua verotetaan 20% sijasta 50% ja tuo raha siirretään mutiaisille niin väitätkö että et muka köyhdy??

      Sinullehan jää silloin huomattavasti vähemmän ostovoimaa. Myönnät itsekin että lainaaminen köyhdyttää Suomea ja juuri näiden rikastuttajien takia valtio joutuu lainaamaan lisää koko ajan!

     • Et ilmeisesti vielä lukenut seuraavaa kommenttiani. Siitä selviää että kun yhteiseen kakkuun tulee muutama jakaja lisää, jokainen saa hieman pienemmän siivun. Hah, hah, liioittelusi kanssa. Muutama tuhat kakunjakaja 5,5 miljoonan joukkoon ei hetkauta ketään yhtään mihinkään!

     • Suomi köyhtyy jos se maksaa enemmän lainoja takaisin pankkiin kuin se ottaa uusia (koska lainoja maksaessa raha hävitetään – ja tietysti velkaantuminen on aina köyhtymistä, mutta yksinkertaisuuden vuoksi jätetään se asia nyt tästä pois) tai jos Suomi tuo enemmän ulkomailta kuin se vie ulkomaille (maksutase on negatiivinen).

      Jos budjetissa on ongelmia, se voi tietysti johtua siitä että Suomi köyhtyy ja verottaminen on erittäin epäsuosittua. Syy budjettivajeeseen on AINA se, että valtio/kunnat ei halua kerätä niin paljon rahaa kuin se/ne haluaa jakaa pois (jolloin se/ne lainaa lisää).

      Pakolaiset ilman muuta aiheuttavat paineita budjettiin. Ja se ilman muuta tarkoittaa verojen nousua. Mutta koska ne kerätyt verot palautetaan takaisin Suomen talouteen, me emme köyhdy verotuksesta. Vai köyhtyykö Suomi siitä, että raha on minulla sen sijaan että se olisi sinulla?

      On pitkäaikainen Kokoomuksen kampanjavale, että ”meillä ei ole varaa”. Totuus on, että meillä ei ole HALUA osallistua tulojensiirtoon Suomen sisällä, niin että siellä missä rahaa on, jaettaisiin sinne missä sitä ei ole. Rahan määrä Suomen sisällä ei sen uudelleenjakamisesta muutu! Suomen talous ei pakolaisista kärsi, mutta koska rahan jakajia on muutama tuhat enemmän, esimerkiksi 5 500 000 ihmisen sijasta 5 505 000 ihmistä, jokaisella on aivan pikkuriikkien vähemmän yhteisestä kakusta.

      Rasisti tai ei, luulisi ettei ole liian vaikeaa. Vaikeaa tämä voi olla tunnustaa, koska oma agenda kärsii.

     • Sinulla tässä näyttää olevan joku suvakki agenda!

      Sinä puhut täysin typeriä etkä näytä ymmärtävän mistä edes puhut.

      Kerättyjä veroja ei koskaan palauteta sinun kukkaroosi takaisin!

      Sen sijaan joku hiivatin Abdullah kyllä käy niillä rahoilla huorissa ja elää leveästi samalla kun sinä toitotat tuota valheellista suvakki-ideologiaasi.

      Jos sinua verotetaan raskaasti ja maksut nousevat yhdessä kaventuneiden etujen kanssa NIIN SINÄHÄN KÖYHDYT TAKUUVARMASTI!!

     • Ehkä jos olisin käyttänyt sanaa ”kansantalous” ”Suomen talous” sijasta, olisit ymmärtänyt että se ei tarkoittanut valtion/kunnan budjettia. Mutta kenelle hyvänsä joka kommentit lukee, asian luulisi käyvän hyvin selväksi.

   • Ei kukaan ole väittänytkään että verottaminen köyhdyttäisi Suomen valtiota, sehän lihoo verotulojen noustessa tietenkin!!

    Sen sijaan Suomen kansa kyllä köyhtyy ja aivan helvetisti verojen/maksujen noustessa samaan aikaan etujen pienetessä.

    Veroina kerätyt varat eivät palaudu kansan hyväksi kuin pieneltä osin!

    Velka ei aina välttämättä köyhdytä vaan se riippuu täysin siitä mitä tuolla velkarahalla tehdään.

    Ilman velalla tehtyjä uusia investointeja on aika vaikea luoda uusia työpaikkoja ja uudistaa vanhentunutta infrastuktuuria.

    • ”Sen sijaan Suomen kansa kyllä köyhtyy ja aivan helvetisti verojen/maksujen noustessa samaan aikaan etujen pienetessä.”

     Se on Suomen hallituksen poliittinen linja! Etuja leikataan köyhiltä, ja samaan aikaan pakolaisille annetut tuet menevät Suomen pääoman omistajille asuntojen ja vähittäiskaupan kautta. Ja samat tahot saavat vielä verohelpotuksiakin. Julkisen hallinnon pitäisi aina kerätä veroja eniten sieltä mihin sitä eniten kertyy: sieltä verotetaan missä verotettavaa on. Valitettavasti hallituksen politiikkana on ajaa tiettyjen tahojen etuja, ja oikeistohallitukset ajaa tietty omistavan luokan etuja.

     Minun asenteeni on vastustaa hallituksen linjaa köyhien kyykyttämisessä ja sotien tukemista joka näitä ihmisiä ajaa pakoon kodeistaan. Eikä syytellä ja leimata pakolaisia.

     Kun minä olin nuori, Suomen televisiossa oli kampanja: osta kotimaista. Se oli järkevä kampanja. Rahan liikkuminen kotimaassa luo työtä täällä.

  • Suomalaisilla on myös kumma käsitys, että verottaminen jotenkin köyhdyttää Suomea. Verottaminen vain kierrättää rahaa. Köyhdymme sen verran, mitä valtio ostaa ulkomailta, mutta suurin osa veroina kerätyistä rahoista toki palaa takaisin Suomen talouteen.

   Niin, yksi paha julkisen talouden Suomen köyhdyttäjä on velka. Koska velka otetaan 90% ulkomaisilta pankeilta (Taloussanomien mukaan), ja lainoista joudutaan tietysti maksamaan jatkuen korkoa. Joka vuosi noin pari miljardia katoaa näihin ”pankkitukiaisiin”.

   Yhtä hyvin valtio voisi verottaa enemmän, niin että sen ei tarvitsisi lainata. Tai luoda itse oma rahansa. Mutta ensimmäinen on epäsuosittua, koska ihmiset toivovat valtion lainatessa että joku muu joutuu maksumieheksi: katsoessaan verojaan he toivovat että verot ei nousisi – eivätkä ihmiset ymmärrä mitä verotus on: he ymmärtävät vain mitä se tekee heidän omalle palkkanauhalleen, eivät sitä että verorahat jaetaan takaisin. Poliitikot välttävät verojen korotuksia ja ottavat mieluummin lainaa. Tietysti asia on kaksipiippuinen: jonkun on lainaa otettava, tai rahaa talouteen ei tule. Jälkimmäinen ratkaisu on taas lähes tuntematon.

 5. ”Et ilmeisesti vielä lukenut seuraavaa kommenttiani. Siitä selviää että kun yhteiseen kakkuun tulee muutama jakaja lisää, jokainen saa hieman pienemmän siivun. Hah, hah, liioittelusi kanssa. Muutama tuhat kakunjakaja 5,5 miljoonan joukkoon ei hetkauta ketään yhtään mihinkään!

  Hah, Hah vaan itsellesi valehtelija!

  Unohdit valheiltasi kertoa vaan sen faktan että nämä uudet kakun jakajat eivät ota itselleen saman kokoista kakkupalaa vaan 4.4 kertaa suuremman palan kuin kantaväestö!!

  Mitä silloin tapahtuu kantaväestölle:

  He Tietenkin Köyhtyvät!

  Mene Suvakkipelle kysymään miljoonalta köyhältä Suomalaiselta hetkauttaako se heitä vai ei.

  Olet tyypillinen suvakki jaka on täysin irti todellisuudesta!

 6. Anteeksi Pertti kiihtymiseni, pitäisi yrittää hilitä itsensä mutta välillä hieman kuohahtaa!

  • Ai pakolaiset on 4,4 kertaa rikkaampia kuin muut suomalaiset? En usko. Omat vanhempani lähtivät sotaa pakoon Karjalasta. Sinne jäi koti ja omaisuus. Suurin pakolaisryhmä irakilaiset noin yleensä on paljon köyhempiä kuin suomalaiset.

   Suomi on valitettavasti osallinen niiden sotien tukemiseen jotka pakolaisia luovat. Ja länsimaat kaikkineen on osallisia yhä jatkuvaan kolonialismiin ja velkaannuttamiseen. Näin ollen minua ei kiusaa jos joudumme maksamaan aivan mitättömän vähän siitä suuresta ongelmasta jonka näille ihmisille aiheutamme.

   Suomen kansantaloudelle on todellisiakin ongelmia (kuten edellä mainitut), pakolaiset ei ole Suomen kansantaloudelle taakka.

   Suurempi ongelma on sekin, että suomalaiset ei ymmärrä verotusta, kansantaloutta ja budjettia. Siitä johtuen oikeiston vuosia jatkama ”meillä ei ole varaa” politiikka uppoaa kansaan kuin kuuma veitsi voihin. On paljon helpompi ymmärtää ja olla kiinnostunut verotuksen vievän osan tuloistaan, kun ymmärtää ja välittää siitä että sama verotus palautetaan takaisin.

 7. Jep köyhiltä nuo Irakilaiset minustakin näyttyy!

  Omalla paikkakunnallani pukeutuvat aivan kauheisiin rääsyihin(yhdeltäkin puuttui housuista toinen lahje) eikä heillä näytä olevan varaa kuin rihkamakoruihin!

  :DDD!!

  Voit toki uskoa tuollaisiin mielikuvituksellisiin taruihin että verotuksessa kerätyt varat manifestoituisivat sinun lompakkoosi jollain mystisellä tavalla takaisin. Näin ei valitettavasti KOSKAAN TAPAHDU MISSÄÄN PÄIN UNIVERSUMIA!

  Valtio ja kunnat jakavat yleisenä hyvänä palveluina ym. vain osan kansalta kerätyistä veroista.

  Todellisuudessa veronmaksajat jäävät aina persnetolle tässä.

  • Kyllä vaan tapahtuu. Kun joku saa kunnalta/valtiolta tukea, hän käyttää sen rahan ostamalla esimerkiksi ruokaa ja sähköä ja kirppikseltä vaatteita sekä linja-automatkan. Siitä saavat suomalainen lähikauppa ja sähköyhtiö sekä linja-autoyhtiö ja kirppismyyjä tuloja, jotka taas välittävät sitä rahaa työntekijöilleen, omistajilleen, kauppakumppaneilleen ja perheenjäsenilleen. Teinpä ammatikseni itse leipää, rakennan asuntoja, ajan taksia tai olen yksityinen lääkäri, työnantajani tai asiakkaani ovat saaneet sitä rahaa joka tukea saavalle on annettu.

   Ei se raha siihen pysähdy, kun sen joku valtion tuettava saa! Kukaan heistä ei voi laittaa valtion/kunnan tukiaisia kassakaappinsa ja elää pelkällä ilmalla. Mutta näin kulkee propaganda, että sinne se raha katoaisi. Ja siihen päättyy tavallisen kaduntallaajan ajattelu, kun näkee sen omasta tilinauhastaan katoavan: hän ei ymmärrä että hänen työpaikkansa asiakkaat ovat myös saaneet jollekkin palautettuja verorahoja.

  • Niin ja tietysti olisin voinut lisätä tuohon senkin paremmin jokaisen käsittämän asian, että verorahoilla kustannetaan palveluita, joista sinun ei sitten tarvitse erikseen maksaa. Kun ajat yleistä tietä, et maksa siitä käyttömaksuja vaan se rahoitetaan erilaisin veroin, et maksa poliisille järjestyksen ylläpidosta, tai opettajille koulutuksesta, sairaalalle, terveyskeskukselle tai neuvolalle terveyden huolehtimisesta, puisto-osastolle luonnon hyökkäyksen kurissapidolle, kuluttaja-asiamiehelle kaupan turvallisuudesta tai kirjastolle muksujen lainaamista kirjoista/elokuvista.

   Nuokin on osa niitä verorahoja joka palaa suoraan jonkun meistä lompakkoon. Ja kuten edellisessä kommentissa sanottu, julkisen sektorin työntekijöiden rahankäyttö heidän ostaessaan palveluita ja tuotteita, on myös osa joidenkin toisten palkaa ja ansioita.

  • Eivät jää persnetolle! Se on se sama raha joka kiertää: sama joka maksetaan veroina, palautetaan takaisin, miinus hankinnat ulkomailta.

   Ei se tarkoita että juuri sinä sait täsmälleen saman verran takaisin tuloissasi ja palveluiden käyttämisessä, kun verottaja viimeksi vei. Mutta kansantalouden laajuisesti se tarkoittaa juuri sitä. Eli Suomi ei köyhdy veroja maksamalla, koska verorahat palautetaan (miinus hankinnat ulkomailta) takaisin.

   Ja kun joku pakolainen saa tukia, ja käyttää sen rahansa Suomessa elämiseen, Suomi ei siitä köyhdy. Kyllä, kakkua on jakamassa muutama lisää, mutta tuhat tai parituhatta kaunjakajaa lisää vuodessa ei tunnu missään, kun meitä on viisi ja puoli miljoonaa. Meillä on paljon pahempia talousongelmia!

 8. Nuo ovat juuri niitä mistä puhuin joilla valtio hieman palauttaa yleisenä hyvänä meille takaisin.

  Kokonaisuudessaan maksamasi verot eivät koskaan palaudu niin kuin lapsellisesti esitit!

  • Vain se osa ei palaudu, millä rahalla verottaja ostaa ulkomailta tai maksaa ulkomaisten lainojen korkoja, kuten selitin jo aiemmin. Muu raha palaa tietysti takaisin kansantalouden kiertoon.

   Jos väität toista, niin kerroppa mihin valtio piilottaa sen osan verorahoista, jota se jättää palauttamatta palkkoina, tukina ja ostoina? Salainen holvi pahanpäivän varalle? Setelein tapetoituja huoneita? Euroista sulatettuja patsaita?

   Keksin niin lyhyen tavan sanoa sen, mitä edellisissö kommenteissa sanoin, että pistän sen vielä tähän. Jos TÄTÄ ei ymmärrä, niin ei ole asiaa poliittisiin keskusteluihin.

   Osa heistä jotka ostaa toisten ihmisten työtä, saavat tulonsa verorahoista valtion/kuntien tukina, palkkoina tai ostoina. Siten osa tuloista muodostuu palautetuista verorahoista heilläkin jotka itse eivät saa valtion/kuntien tukia tai palkkoja. Lisäksi valtio ja kunnat tarjoavat verorahoin toteutettuja palveluita.

 9. Valtion erääntyvä valtionvelka rahoitetaan suurelta osin uusilla lainoilla eikä verotuloilla!

  Esim. vuonna 2015 lainaa otettiin n. 17 ja lainojen maksuun siitä laitettin n. 12 miljard.

  Loput 5 miljard. menee Valtion budjetin persneton paikkaamiseen.

  Valtion budjetin ollessa n. 50 miljardia, yhteensä Suomalaisilta kerätyt verot ja veroluonteiset maksut olivat n. 93 miljard.

  Suuret summat tuosta 93 miljardista menevät ulkomaisiin sijoituspelleilyihin. Esim. työeläkeyhtiöt, eläkerahastot sijoittavat kaikenmaailman sijoituspeleihin käyttäen veroparatiiseja.

  Palkansaajien, yrittäjien ja eläkeläisten osa on rahoittaa tämä peli.

  Pakolaiskriisi maksaa meille ainakin n. 2 miljardia/vuosi, joidenkin laskujen mukaan vieläkin enemmän.

  Mitä enemmän valtio joutuu laittamaan tämän invaasion hoitamiseen sitä enemmän meiltä kerätään veroina ja maksuina = KANTASUOMALAISET KÖYHTYVÄT-OSTOVOIMA HEIKKENEE!!

  Vaikeaa ymmärtää??

  • Valtion budjetti toimii valtion keräämillä veroilla ja maksuilla ja lainoilla. Kuntien keräämät maksuthan ei mene valtion budjettiin!

   Kuntien keräämillä veroilla maksetaan kuntien palkat, tuet, palvelut ja ostot. Sosiaaliturvarahastojen maksuilla maksetaan mm. eläkkeitä.

   Vuonna 2015 valtio keräsi 43,4 miljardia, kunnat 21,9 miljardia ja sosiaaliturvarahastot 21,9 miljardia.
   http://www.findikaattori.fi/fi/40

   Jos lainaa otettiin 17 miljardia, ja lainojen maksuun meni 12 miljardia, sinä vuonna jäi 5 miljardia plussaa budjetin käyttöön. Mutta ulkomaisten lainojen korothan tuolla sanoin monta kertaa, kuuluvat siihen jotka Suomen kansantalous menettää.

   Kerätyt sosiaaliturvamaksut (mukaanlukien eläkemaksut) palautetaan kaikki takaisin (ja myös sijoitustuotto). Eläkkeet kuuluu tuolla mainitsemiini valtion maksamiin tukiin, eli siis verorahoja jotka palautetaan. Kansaneläkkeet maksetaan täysin verorahoilla. Työeläkkeistä maksetaan noin 3/4 suoraan verorahoista, osittain työeläkkeitä maksaa yksityisten eläkelaitosten suorittamat rahastosijoitukset: noin 1/4 tulee työeläkkeistä maksetaan sijoituksista.

   Sitäpaitsi yksityisten eläkeyhtiöiden sijoitustominta on ollut voitollista (koska pitkällä aikavälillä pääomasijoitukset historiallisesti ovat kannattavia). Se tarkoittaa että eläkemaksuja joudutaan keräämään vähemmän kuin että jos kaikki maksettaisiin suoraan veroista!

   Siis, lähettääkö Suomi pakolaiskriisin takia muka ulkomaille 2 miljardia rahaa? Eiköhän se summa mitä pakolaisten asioihin mene, makseta palkkoina ja tukina Suomeen. Silloin se ei Suomen kansantaloutta rasita.

   Eli yhä pätee se mitä jo alussa sanoin, että vain valtion ostot ulkomailta ja lainojen korot, on se mitä Suomi menettää veroina ja muina maksuina kerätyistä varoista. Suomen kansantalous ei köyhdy pakolaisille maksettavista tuista.

   • Korjaus viimeiseen kappaleeseen: Eli yhä pätee se mitä jo alussa sanoin, että vain valtion JA KUNTIEN ostot ulkomailta ja ULKOMAISTEN lainojen korot, on se mitä Suomi menettää veroina ja muina maksuina kerätyistä varoista.

 10. Jätä Pertti kommenteistasi itsestäänselvyydet pois!

  En minäkään kirjoita kommentteihini että kesällä paistaa aurinko ja on kiva käydä uimassa, tai että jouluna lasten on mukava saada lahjoja!

  Tämä kohta kommentissasi sai minut lähes tukehtumaan nauruun:

  ”Kerätyt sosiaaliturvamaksut (mukaanlukien eläkemaksut) palautetaan kaikki takaisin (ja myös sijoitustuotto). Eläkkeet kuuluu tuolla mainitsemiini valtion maksamiin tukiin, eli siis verorahoja jotka palautetaan. Kansaneläkkeet maksetaan täysin verorahoilla. Työeläkkeistä maksetaan noin 3/4 suoraan verorahoista, osittain työeläkkeitä maksaa yksityisten eläkelaitosten suorittamat rahastosijoitukset: noin 1/4 tulee työeläkkeistä maksetaan sijoituksista”

  Täytyy myöntää että todella ihmettelin kirjoititko todella jotain noin aivotonta!?

  Suomalaisilla eläkeyhtiöillä on sijoituksia verokeitaissa reilusti yli 40 miljard.(tämäkin jo pari vuotta vanha tieto ja koskee ainoastaan 6 suurinta yhtiötä,todellinen summa huomattavasti suurempi tänä päivänä)

  Työeöäke varojen määrä vähintään n. 200 miljard. Veroparatiisien takia Suomen valtio menettää verotuloja valtavat määrät.

  Tätäkin suurempi vahinko tulee kuitenkin siitä että veroparatiiseihin päästäkseen täytyy ensiksi rokottaa Suomalaisia veronmaksajia!

  Eläkevakuutusyhtiöiden sijoitusvoittojen saavuttaminen merkitsee sitä että kansalaiset maksavat korkeampia sähkönhintoja, joiden voitoista suuri osa siirtyy ulkomaille. Palkansaajat, yrittäjät ja eläkeläiset rahoittavat tämän pelin!

  Politiikot myivät vuosia sitten puolet Fortumista sijoittajille pilkkahinnalla. Ulkomaiset sijoittajat saivat osuutensa käytännössä lahjaksi. Veronmaksajien tappio tästä pörssiin viemisestä on noussut jo 15 miljardiin euroon.(tieto v. 2012)

  Myös suomalaiset eläkeyhtiöt pääsivät helppoon rahaan käsiksi. Tämän ”lahjoituksen” maksamme sähkön hinnassa ja veroina.

  Eläkeyhtiöt maksavat ulkomaille lähdeveroa ulkomailla syntyvistä sijoitustoiminnan tuotoista ja veroparatiisisijoitusten palkkiot katoavat pitkin poikinmaailmaa mikä minnekin.

  Ainoastaan yksi suuri eläkeyhtiö kykenisi maksamaan lähes 10 v. eläkkeet pelkistä sijoituksistaan ilman minkäänlaisia tappioita!

  Rahastojen tuotolla maksetaan toki eläkkeitä, mutta niistäkin päätyy suuri osa pankiireille ja ulkomaisille sijoituspelureille.

  Kaikki edellä kuvattu tarkoittaa käytännössä sitä että meiltä Suomalaisilta ”ryöstettyjä” varoja päätyy suuret summat eläkeyhtiöiden verokeidas-seikkailujen kautta ulkomaille koskaan palaamatta.

  Sopiikin kysyä miksi Suomalaisten veronmaksajien täytyisi lihottaa ulkomaisten pankien ja sijoituspelurien kirstuja samalla kun valtio menettää verotuloja ja kuluttajat maksavat korkeampia hintoja!?

  Sitten lopuksi sana näistä ”pakolaisten” aijheuttamista kustannuksista.

  Niin kuin esille on tullut, näitä elitasoloisia houkuttelee Suomeen maailman antelian sossu(mikään muu ei riitä syyksi miksi lämpimän Etelän-maan asukas muuttaisi tänne jäätävän kylmään pohjolaan)

  Käytännössä ”pakolaisille” maksetut tuete ovat niin suuret että Suomalaisen palkansaajan pitäisi tienata vähintään hieman alle 3000e/kk. että hänelle jäisi sama käteen minkä saa yksinhuoltaja Somali tai muu vastaava elintasoloinen.

  Käytännössä nämä mamut ”tienaavat” kuitenkin vieläkin enemmän koska edellä mainittu laskenta ei sisällä yksittäisiä tarvehankintaisia sossun päätöksiä esim. vaatteiden, tavaroiden ym. ostoa varten. Näiden lisäksi mamut saavat terveyspalvelut kalliilla yksityisellä puolella hankkien jopa tuhannen euron arvoisia laskuja mm. hammaslääkäri ym. käynneiltä.

  Jokin aika sitten netissä julkaistiin eräällä sivustolla roskiksesta löytynyt Somalin hammaslääkärilasku joka oli lähes 1000e!! Tämä kaikki tietysti veronmaksajien rahoilla.

  Kustannuksia yhteiskunnalle tulee myös maahanmuuttajien ulkomaille lähettämistä rahoista ja maahanmuuttaja taustaisten yrittäjien veronkierrosta ja maksurästeistä.

  Viranomaiset katsovat näitä läpi sormien koska heidän ajattelunsa mukaan on hyvä että mamut elättävät itsensä.

  Tässä tulee kuitenkin vastaan kaksi ongelmaa, ensinnäkin tämä asettaa maahanmuuttajataustaiset yrittäjät aivan eri viivalle Suomalaisten kanssa ja lisäksi pimeästi töitä tekevät mamut esim. (pitseriat) nostavat saman aikaisesti myös kalliita sosiaalitukia!

  Tästä seuraa yhteiskunnalle kaksinkertainen lasku jonka taas TIETENKIN maksavat veronmaksajat.

  Kantasuomalaisten oloja kiristetään koko ajan samalla etujen ja ostovoiman pienetessä jotta valtio saisi korvattua maahanmuuton aiheuttamia miljardien kuluja.

  Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että sinä Suomalainen asut huonommin. pukeudut huonommin, matkustat vähemmän, ajat huonommalla autolla, syöt huonommin jne. jotta vastaavasti nämä elintasoloiset saavat bensaa mersuihinsa/bemareihinsa ja elääksensä muutenkin herroiksi ylianteliaassa Suomessa!

  Siis elintasopakolaisten maahanmuutto köyhdyttää Suomen kansaa ja aiheuttaa eriarvoistumista ja rasismia!

  Vain täysin mielenvikainen ja tosiasioista irrallaan oleva henkilö voi tukea näin mielisairasta politiikkaa.

  Mistään muualta maailmastamme emme löydä vastaavan kaltaista ”roistovaltiota” joka kohtelisi omaa kansaansa huonommin kuin maahanmuuttajia.

  Päätän oman keskusteluni tässä kommettiosiossa tähän ja toivon että kommenttini herättäisi ihmiset ajattelemaan nyky politiikan sairasta luonnetta jotta tulevaisuudessa suuntaa voitaisiin korjata tuntuvasti.

  Hyvää Yötä!

  https://www.youtube.com/watch?v=8kl6q_9qZOs

 11. Unohtui edellisestä vielä se fakta että eläkeyhtiöt eivät maksa sijoitusvoitoista eläkkeisiin kuin alle 10%, tästä voi jokainen aivot omistava päätellä ja hieman ihmetellä mihin V…..n ne rahat oikein menevät!!

 12. Epäilen koko vapaaehtoista eläkevakuutusta. Eläkerahat menevät pyörimään johonkin kasinotalouteen ja eläkeyhtiöt vievät voitot veroparatiisiin. Mamut tulevat nussimaan meidän naiset. Olen siis heti rasisti jos haukun sionistijuutalaisten globaalia politiikkaa. Merkel on samaa korruptoitunutta porukkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here