Amerikkalainen uutissivusto McClatchyDC kertoi 21.toukokuuta al-Qaidaan kytketyn salafisti-jihadistien järjestön Ahrar al-Shamin ”ulkoministeri” Labib al Nahhasin vierailleen Yhdysvalloissa, Washingtonissa.

McClatchyDC perustaa uutisensa neljältä asiasta tietäneeltä taholta saamiinsa tietoihin. Kansallisen turvallisuuden analyytikot sanovat Yhdysvaltain viranomaisten todennäköisesti tienneen Nahhasin saapumisesta, koska Ahrar-al-Sham, joka on yksi suurimmista ”kapinallisryhmistä” Syyriassa,  tekee yhteistyötä al-Qaidan Syyriassa toimivan haaran, al-Nusran rintaman kanssa.

Yhdysvaltain ulkoministeriö ei ole halunnut kommentoida, tiesivätkö tai avustivatko Yhdysvaltain viranomaiset Nahhasin maahantuloa ja oleskelua.

Lähde

McClatchyDC (21.5.2016): Syrian rebel whose group is linked to al Qaida visited U.S. http://www.mcclatchydc.com/news/nation-world/national/national-security/article78962527.html

2 KOMMENTTIA

  1. Tämähän ei ole mikään yllättävä uutinen sinänsä. Eikös wtc:n ns. ”terrori-iskujen” suunnittelija/rahoittaja pyörinyt Yhdysvalloissa ihan oikein hallitusmiesten kanssa viikon ajan ennen niitä iskuja?..

  2. Sehän on vapaustaistelija niin kauan kun se on meidän puolella. Sitten kun se on meitä vastaan, se on terroristi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here