Argentiinan oikeistolainen, Washingtonin tukema presidentti, verokeidasteleva Mauricio Macri hallituksineen on päättänyt sulkea argentiinalaisilta mahdollisuuden katsoa Latinalaisen Amerikan maiden yhteisen tv-kanavaverkoston TeleSUR:in ohjelmia, joita on tähän asti lähetetty hallituksen Open Digital -televisiossa.

TeleSUR:in johtaja Patricia Villegas on julkaissut viranomaisilta saamansa kirjeen, jossa linjataan tv-kanavan sulkemisen syyksi ”tarve uudistaa digitaalisen kaapelitelevision ja satelliittitelevisiojärjestelmän kokeellisen järjestelmän ohjelmatarjontaa.”

Ilmoitus TeleSUR:in sulkemisesta ulos verkosta tuli samaan aikaan kun argentiinalaiset journalistit marssivat mediaan kohdistettua sensuuria vastaan.

Maaliskuussa Argentiinan median ja julkisen sisällön johtaja Hernan Lombardi kuitenkin totesi, että päätös poistaa TeleSUR kaapeliverkosta ja hallituksen ohjauksessa olevasta TDA:sta johtuu siitä, että Argentiinan hallitus ei pääse sanelemaan TeleSUR:in toimituksellisia linjauksia. Patricia Villegasin mukaan toimittajat, ei hallitus, ohjaa TeleSUR:in sisältöä.

TeleSUR kuuluu 90 kaapelioperaattorin ja viiden televisioaseman valikoimaan Argentiinan eri provinsseissa. Aina 29. helmikuuta 2016 asti TeleSUR tavoitti yli 20 miljoonaa katsojaa.

Päivitys 13.6 2016:  Venäläismedia RT kertoo Argentiinan oikeistohallituksen antaneen ilmoituksen myös RT Spanish –kanavan sulkemisesta ulos hallituksen kaapeliverkosta. Behind the News -ohjelman juontaja, asianajaja Eva Golinger kommentoi sulkemisilmoitusta toteamalla Macrin hallituksen käyneen vaalikampanjaansa lupaamalla enemmän vapauksia ja laajempaa demokratiaa Argentiinassa ja nyt nähtävän tekojen olevan päinvastaisia kuin lupausten.

Lähde

TeleSUR (8.6.2016): Macri gov´t to take teleSUR off Argentine tv service in 15 days http://www.telesurtv.net/english/news/Macri-Govt-to-Take-teleSUR-off-Argentine-TV-Service-in-15-Days-20160608-0034.html

6 KOMMENTTIA

 1. Mitähän Argentiinassa tapahtuu? Iso maa, mutta mitään siitä ei juuri kuule: paperitehdas-juttu oli viimeinen jonka muistan lukeneeni.

  Hankkikaapas nyt Vastavalkea niitä kansainvälisiä kirjeenvaihtajia (tai tehkää juttujenvaihtosopimuksia) mitä olen monasti ehdottanut! Saisitte sellaista uutistavaraa mitä muista suomenkielisistä medioista ei löydy. Varmaan joku Etelä-Amerikkalainen julkaisukin olisi kiinnostunut tietämään mitä täällä Pohjois-Euroopassa tapahtuu, maassa josta ne on ehkä kuullut tangon olevan kansantanssi. Meillähän tapahtuu paljonkin mielenkiintoista, ei vähiten NATO-laajentumisen vuoksi.

 2. Median vaiennus ja haltuunotto uhkaa myös Eurooppaa — Bilderberg vuoto
  Bilderberg Leak: Secretive Group to Discuss Internet ID, Global Tax

  The secretive Bilderberg Group is set to discuss plans to implement an Internet ID to eviscerate anonymity on the web as well as a global tax on financial transactions and air travel, according to an inside source who spoke to Infowars.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=134394

 3. Argentiinassa protestit Macrin nukkehallitusta kuin myös Obamaa vastaan kiihtyvät – ne ovat kooltaan massiivisia. Yhdysvaltojen lippuja ympäsi Argentiinaa on sytytetty tuleen… polttopullot lentelevät. Tilanne on riistäytymässä käsistä, joten mellakoita yritetään hillitä tukahduttamalla riippumaton media.

 4. Miten on ”meidän” median laita? Vilkaisin viikonloppuna uutisia ja näyttää pahasti siltä, että meillä on vain yksi puolue, kokoomus. Eduskunnassamme on muitakin puolueita ja onhan noita eduskunnan ulkopuolellakin, mutta niitä ei mediassamme juuri noteerata.

 5. Olen Taviksen kera samaa mieltä. Otsikko olisi voinut aivan hyvin kuulua: ”Suomen oikeistohallitus vaientaa mediaa”. Viralliset mediat kertovat kilpaa ”valemediasta” ja viittaa tähän sivustoon ja toki MV-lehteenkin. On vain 1 totuus ja se on eliittimedian määrittelemä. Mitään älyllistä ei tämän lisäksi sallita. Jos se ei ole vaientamista, niin ainakin osittaista sensuuria.

  Lähtisin siitä, että kaikki tänne kirjoittelevat ja sivustolla kävijät on listattu ja seurannassa. Ja kaiken huipuksi USA:n armeijan mielipidekyttä Harding uhkaa meitä kostolla !! Mistähän hyvästä, vapaasta tahdosta ja ajattelusta ? Onko rikoksemme se, että ajattelemme valtamedialta poikkeavasti ja vapaasti itse.

  No sehän on ollut USA:n agenda jo vuosikymmeniä. Maat, jotka eivät alistu heidän tahtoonsa, tarpeen vaatiessa pommitetaan kivikaudelle ja perään nukkehallitus johtoon. Sitten voidaan pitää juhlavia paskapuheita, kuinka demokratia saatiin palautettua, kuten esim. Irakiin.

  Päättäjiltämme, mediapomoilta ja pikkunatsi-jooeellilta pitäisi kysyä: Kuinka mieleltään himmeä ihmisen täytyy olla, jotta hän samalla kuvittelee edistävänsä demokratiaa ja toisaalta kieltää keskustelun ja poikkeavat näkemykset ??

  • ”Kuinka mieleltään himmeä ihmisen täytyy olla, jotta hän samalla kuvittelee edistävänsä demokratiaa ja toisaalta kieltää keskustelun ja poikkeavat näkemykset ??”
   Double-thinking incarnated 😉

   Ainakin totuusmediat ovat vastentahtoisesti joutuneet tunnustamaan vastamedian olemassaolon kun vaietakaan ei enää voinut.

   MV saattaakin olla syntynyt sosiaalisesta tilauksesta, muuten sen suosiota on vaikea selittää. Tulee olemaan vaikea vaientaa tai dissata MV:ta, eikä se onnistu kieltäytymällä keskustelemasta sen edustamien lukijaryhmien kanssa tai kieltäytymällä kuuntelemasta heitä.
   Kun jotakuta ei kuunnella, hän suuttuu ja pitää entistä tiukemmin kiinni mielipiteistään, on oma kokemukseni.
   MV-lehden sosiaalisella tilauksella tarkoitan sitä että valtamedia hyvin usein vastaa saamaansa yleisöpalautteeseen valittelemalla julkisesti lukijoidensa laatua ja kieltäytymällä enemmästä keskustelusta (kommentointi suljettu) koska lukijat ovat ni-iin väärässä ja muutenkin tyhmiä. Joten tavallaan näen että yhteiskunnassa vallitsevat asenteet ovat itse olleet osaltaan synnyttämässä MV-lehden ja hommafoorumin tapaisia kokoontumispaikkoja.

   Tai Vastavalkean kaltaisia sivustoja, joissa ajan ilmiöitä tarkastellaan eri näkökulmasta kuin totuusmedian rajatussa ja rajaamassa kehikossa. Mielipidekäytävistä on tunkua ulos.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here