Europarlamentin maaliskuussa julkaiseman datan perusteella Euroopan unionin pankkien taseissa  on rasitteena suuri määrä tuottamattomia lainoja (NPLs, Non Performing Loans). Korkein prosenttiosuus tuottamattomia lainoja – lainoja joita ei enää ole kyetty lyhentämään – pankkien taseissa on seuraavissa maissa:

Kypros 50 %, Kreikka 43,5 %, Irlanti 20,5 %,  Portugali 18,5 %, Italia 16,9 %, Romania 16,1 %, Unkari 16 %, Slovenia 15,2 %, Kroatia 13,6 % ja Bulgaria 12,7 %. Muut EU-maat huitelevat tuottamattomine lainoineen 1–8 prosentin välillä.

Belgiassa toimiva Optima-pankki on suljettu Belgian keskuspankin toimesta ja espanjalaista Banco Popularia on uudelleenpääomitettu suuressa kiireessä.

Alkuvuonna itävaltalainen HETA Asset Resolution AG meni nurin.

Missä vakaan talouden maassa mahtanevat seuraavat pankit kaatua? Vahvoja ehdokkaita ovat Saksa, Ranska ja Italia.

Lähde

European Parliament, Economic Governance Support Unit (18.3.2016): Non-performing loans in the Banking Union: stocktaking and challenge http://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/BRIE/2016/574400/IPOL_BRI(2016)574400_EN.pdf

 

 

26 KOMMENTTIA

 1. Pankkeja ja nykyistä pankkijärjestelmää ajetaan TIETOISESTI alas. Taloutta ja nykyistä talousjärjestelmää ajetaan TIETOISESTI alas. Viralliset talous- ja työttömyysluvut ovat manipuloituja – eli valetta. Leipäjonot tulevat kasvamaan kaikkialla ympäri maailmaa ennen lopullista rysähdystä.

  Tämä on valitettavasti vasta alkusoittoa!

  • Niin se menee… vertauskuvallisesti ilmaisten: ryöstökalastus tyhjentää aina varmasti järven kaloista.

 2. ”Pankkeja ja nykyistä pankkijärjestelmää ajetaan TIETOISESTI alas”. Tämän vuoden alusta suuret pankit ovat menettäneet osakkeidensa arvosta 20-52 %:ia.

  ”Seit Anfang des Jahres, also nur in etwas mehr als einem Monat, haben die Credit Suisse 40 Prozent an Aktienwert verloren, die UBS fast 30 Prozent, die Societe Generale 31 Prozent, die BNP Pariba 28 Prozent, die Citigroup mehr als 27 Prozent, die Bank of America fast 28 Prozent und Morgan Stanley fast 25 Prozent.
  Die grössten britischen Banken haben sagenhafte 52 Milliarden Euro an Aktienwert verloren. Standard Chartered 30 Prozent, Barclays 29 Prozent und HSBC 20 Prozent. Rekordhalter ist wie gesagt die Täusche Bank mit 42 Prozent!
  http://alles-schallundrauch.blogspot.com/2016/02/der-globale-banken-crash-ist-angelaufen.html#ixzz4Bjefbgp0

  Mitä muutakaan kuin pankkijärjestelmän romahdusta nuo luvut tarkoittavat. Ainakin Soros on jo myynyt 37 %:ia osakkeistaan ja sijoittanut kultaan. Die Täusche eli Deutsche Bankilla on kirjoissaan 75 biljoonan (75 000 miljardia) dollarin johdannaislainat

  die Täusche Bank hat 75 Billionen Dollar an Derivaten in ihren Büchern. Ja Billionen!!! Also 75’000 Milliarden. Das ist der absolute Wahnsinn und kann niemals gutgehen. Dieser Mount Everest an Wetten ist so hoch wie das Brutto Inlandsprodukt (BIP) der ganzen Welt!!! Wie lächerlich klein ist das von Täuschland mit 3,7 Billionen im Vergleich. Diese Last kann niemand stemmen und das Kartenhaus wird zusammenbrechen

  http://alles-schallundrauch.blogspot.com/2016/06/die-tausche-bank-ist-sterbenskrank.html#ixzz4BjjZrAPi

  eli Saksan suurin pankki (omistaja Rotschild) on konkurssikypsä. Se että koko maailmanlaajuinen pankkikorttitalo ei vielä ole kaatunut selittyy sillä, että nuo maailman
  suurimmat pankit ostelevat koko ajan toisiltaan johdannaislainoja.

  Tämän vuoden Bilderberg-kokouksen teemat ja päätökset selviävät varmasti EU:n kesäkuun huippukokouksen ja Varsovan Nato-kokouksen jälkimainingeissa.
  Ainakin Venäjä provokaatiota jatketaan, uusi pakolaistulva on jo alkanut, käteisrahan poistamista ei ole vielä viety loppuun ja RFID-sirua mainostetaan Saksan julkisilla kanavilla.
  https://www.youtube.com/watch?v=bIXknt7AnUc

  • Onhan noissa Bilderberg-kokouksissa vuosikymmenien aikana käynyt kymmenet suomalaiset maanpetturit kuulemassa ohjeistusta mm. suomalaisen kansallisvaltiomme alasajamiseen. Ohjeistuksen antajiin kuuluvat tiettävästi esim. sellaiset Bilderberg-sisäpiiriläiset ja ihmiskunnan arkkiviholliset kuten Rockefeller, NWO-pääarkkitehti ja sotarikollinen H.Kissinger sekä kasaarimafian ja sionismin päähenkilöihin kuuluva Rotschild, joka hallitsee läntistä velkaponzi-rahajärjestelmää.

   Kasaarimafiasta on Veteranstoday:n James Preston kirjoittanut monta hyvää, valaisevaa artikkelia. Hän on tuonut esille paljon sellaisia asioita, joista muut eivät juurikaan ole kertoneet.

   • Mielenkiintoinen kuvakokoelma, joka paljolti liittyy Rotschildin pirulliseen kasaarimafiaan ja sen lakeijoihin sekä näiden molempien aikaansaannoksiin: ”The Art of David Dees: http://ddees.com/
    (Huomaa menu aloitussivun vasemmassa reunassa)

  • Katselin Deutschen antamia tietoja DB:n lainoista laivausyhtiöille kun taantuman/laman alkaessa tulin jossain artikkelissa pohdiskelleeksi kaupan hyytymisen vaikutuksia rahtifirmoille ja silloin otin esiin esim. Saksan pankkien lainat rahtifirmoille. Tästähän ei paljon ole missään puhuttu: rahtiliikenneyritysten tilanteesta kun juuri kellään juuri missään ei ole rahaa ostaa juuri mitään.
   http://www.mcw.gov.cy/mcw/dms/dms.nsf/7f35023e46646133c22572fa005207ee/7EED62FFDEE98FF1C2257C06003FF9A4/$file/nick%20roos%20-%20presentation.pdf

   Joten en pidä pois suljettuna sitäkään että rahtifirmoille myönnetyt lainat upottavat EU-pankit.
   https://www.db.com/ir/en/download/DBRS_on_DB_15_Apr_2016.pdf
   http://splash247.com/deutsche-bank-goes-shopping-for-non-performing-loans-in-italy/

   Emme ole päässeet vieläkään lamaa edeltäneen ajan tasolle merikuljetuksissa http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Maritime_transport_statistics_-_short_sea_shipping_of_goods ja nämä on pelkästään EU:ta koskevia tilastoja.

   • Muutama kuukausi sitten Alex Jones kertoi että maailman merillä ei seilaa kauppalaivoja. Euroopan ja Yhdysvaltain välilläkään ei ollut yhtä ainutta konttilaivaa matkassa. Tarkistin silloin uutosen, ja hämmästyttävää kyllä, näytti pitävän paikkansa.

    Maailmankaupan volyymi ilmeisesti on yhä laskussa. Saas nähdä, koska ne keskuspankit joutuvat lähettään rahakopterit kansan keskuuteen, sen sijaan että lähettävät pankeille. Höristelen jo korviani!

  • Tuo Bloombergin uutinen kyllä kertoi että Sorosin amerikkalaisen sijoitusyhtiön omistuksien arvo on pudonnut 37%. Samassa uutisessa kerrotaan että Soroksen firma omistaa osakkeita firmasta, jossa osakkeiden hinta päivittyy kullan hinnan mukaan. Eli ymmärtääkseni, käytännössä on sijoittanut virtuaalikultaan: ilmeisesti haluaa varmistaa että pörssiromahduksen tapahtuessa jäisi osa omaisuudesta turvaan. Ja ilmeisesti on hankkinut omistukseensa myös osuuden kullankaivuufirmasta.

  • Minä veikkaan että suurimmat pankit kaatuvat juuri noihin johdannaisiin, vedonlyöntiin jossa tehdään rahaa rahasta ilman että kolikkoakaan tai pankinjohtajajien aivoja kävisi reaalitalouden puolella. Tähän saakka pankkeja on pelastettu siirtämällä keinottelutappioita muutama biljoona veronmaksajien piikkiin. Ilmankos ovat valtion sosialiluukulla alwariinsa. Johdannaisten kokonaisarvo alkaa olla jo sitä luokkaa, että yhdenkään politikon pokka ei enää kestä tulevia tappioita siirtää veronmaksajille. Ellei Kataista palkattu juuri sitä hommaa hoitamaan. Saattaisihan siitä pieni kapina tulla, jos joku tulisi sanomaan, että tämä pankki on liian suuri kaatumaan ja nyt on siirrettävä 75 000 biljoonaa ”yhteisvastuullisesti” emumaiden veronmaksajille ja jatketaan sitten taas samaan malliin.

   Maailman talous ei palaudu raiteilleen ennen kuin johdannaiset kirjataan alas ja annetaan pankkien kaatua jotka ovat kaatuakseen. Ei siitä heinäsirkat tule eikä taivas putoa. Valtio ”pääomittaa” ja jatkaa toimintaa. Se on halvin tapa. Osakkeisiin lyödään ”Worthless” leima ja sillä selvä. Tähän saakka olemme tukeneet vain osakkeenomistajia ja tinkineet omastamme. Tietenkin joku valopää tulee sanomaan, että vapaassa markkinataloudessa ei voi näin tehdä. Vapaassa markkinataloudessa tulee tehdä juuri näin. Siinä ei siirretä tappioita toisten maksettavaksi, sillä ei ole mitään tekemistä markkinatalouden kanssa. Vapaassa markkinataloudessa saa myös pelata johdannaisilla, mutta seuraukset tulee kantaa niiden jotka pelaavat. Tähän saakka he ovat keränneet vain muhkeat bonukset ja maksattaneet tappiot toisilla. Kasinopankit on siksi erotettava reaalimaailman pankkitoiminnasta. Pelatkoon niin paljon kuin haluavat, mutta kantakoot vastuunsa myös itse.

 3. Joillakin luupäisillä ammattivalehtelijoilla (poliitikoilla) on vielä otsaa julistaa, kuinka euro on ollut suuri menestystarina varsinkin Suomelle – jotkut heidän vielä luupäisemmistä huödyllisistä idiooteistaan varmaan uskovatkin tällaisen päättömän valeen.

 4. Suomen SOS-hallitukselle tulee vielä kiire toimia, miten irtautua nopealla aikataululla Eurosta ja palauttaa markka takaisin kansalliseksi valuutaksi.

  • ”Bilderberg Group Hates Brexit, Conspires to Stop it.

   It should be no surprise that the national sovereignty-hating Bilderberg Group hates the potential British exit (Brexit) from the European Union. As discovered in a leaked document, the Bilderberg Group outlined the plan for one single European currency in 1955.

   British Parliament Member Philip Hollobone claimed back in March that the Bilderberg group was intervening in the EU referendum campaign. Now, several members of the Bilderberg Group have made pro-EU statements including Henri de Castries, a chairman of the Bilderberg steering committee. Hollobone claims foreign leaders interfering in the EU referendum campaign was evidence that the secretive Bilderberg group is “ganging up” against British voters.

   Previously British House of Commons leader Chris Grayling has even warned foreign leaders about getting involved in the EU referendum. But the Bilderberg group seems set on lobbying politicians setting the future of the EU…”

   Koko artikkeli: http://tapnewswire.com/2016/06/bilderberg-group-hates-brexit-conspires-to-stop-it/

   • Tietenkin BB-klaani vastustaa Brexitiä henkeen ja vereen koska se voi hajottaa heidän unelmansa, diktatuuri- ja poliisivaltiohankkeen josta video yllä kertoo.
    Pelkään pahoin että Brexit ei onnistu koska äänestystä manipuloidaan tiukan paikan tullen. Kuitenkin ainoa tie paeta EU-vankilasta on pako koska portteja ei sovinnolla avata.

   • Aivan varmaan kulissien takana tehdään kaikkensa että Brexit ei tapahdu. Mutta en kyllä suoraan sanoen luota siihenkään, että ääänestys olisi rehellinen. En usko että Skotlanninkaan eroa koskeva äänestys oli rehellinen. Nämä on niin isoja asioita, että vallanpitäjät joilla on salaiset palvelut käytössään, varmasti niitä käyttävät.

    Niinpä Britannia ei eroa, pienellä enemmistöllä säilyy EU:n jäsenenä. Ja bilderbergiläiset voivat huokaista helpotuksesta (että vääristely ei paljastunut). Sopivasti ennen äänestystä tilanne on lähes 50-50, jotta tarvittava huijaus on mahdollisimman pientä luokkaa. Aivan kuten Skotlanninkin tapauksessa.

  • Seppo Paasikalliolta oli tämä hieno kommentti Sanden blogiin:

   ”EU-koneisto ei halua talouskasvua tai edes toimivaa taloutta, vaan valtaa.”

   Olet aivan oikeasa, mutta pahinta on, että koko EU projekti on USAn ja CIAn tavoite. Heidän maailmanvaltansa tulee paremmin hoidetuksi, jos koko Eurooppa on vain yksi valtio, jollloin heidän ei tarvitse käskyttää lukuisia eri maita.

   EUn hallitsija on siis Amerikan Yhdysvallat, jonka poliittinen tavoite on saada hallita koko maailmaa yksinoikeudella. Aivan kuten heidän neoconinsa totesivat heti Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen. He havaitsivat olevansa yksinvaltias ja halusivat säilyttää tämän aseman. Syntyi v. 1992 Wolfowitzin doktriini Venäjää vastaan ja vähän myohemmin PNAC suunnitelma, jolla tähdätään asevoimien pitämiseen ylivoimaisena ykkosenä maailmassa, koska vain se antaa oikeuden hallita maailmaa suvereenisesti. Jo tuolloin he oivalsivat että tarvitaan ainakin kaksi suurempaa sotaa tavoitteiden toteuttamiseksi lukuisten pikkusotien lisäksi.

   Jeltsinin aikana maan oligarkit saivat vapaasti ryostää Venäjän kansallisomaisuutta ja oli suuri vaara, että Venäjän luonnonvarat siirtyisivät amerikkalaisiin käsiin. Vasta Putin alkoi toimia venäläisten eduksi ja maksoi mm. pois miltei koko Venäjän valtionvelan. Putinin irrotettua siten Venäjän Lännen pankkiirien orjuudesta pankkiirit alkoivat miettiä uusia kuvioita Venäjän alistamiseksi. Tietenkin Putin jatkuva solvaus ja demonisointi samaan tapaan kuin Saddamia, Gaddafia ja Assadia solvattiin ennen sotien aloittamista.

   Lisäksi jatkuva sotilaallinen painostus Naton ja tukikohtien levittämiseksi Venäjän rajoille. Ensimmäinen vallankaappaus Ukrainassa v. 2004 epäonnistui, mutta toisessa v. 2014 he saivat jo sisällissodan syttymään, jossa heidän asettamansa halitus ryhtyi hyokkäämään Ukrainan venäläistä väestonosaa vastaan tuhoamismielessä.

   USAn komentovalta Eurooppaan nähden pitää maanosamme jatkuvassa sotatilassa. EUn johdolta on täysin unohtunut ajatus, että EUn päätehtävä oli rauhan saaminen Eurooppaan. Sen sijaan USA on määritellyt EUn päätehtäväksi tukea kaikin voimin Amerikan hegemonian levittämistä kaikkialle maailmaan. Venäjä ja Kiina täytyy saada USAn vasalleiksi. Tässä mielessä USA ylläpitää Ukrainan sotatilaa, koska sillä tavalla Euroopan tilanne jää epävarmaksi ja toiveittensa mukaan syttyy suunniteltu sota Venäjän ja Euroopan välillä. Tätä varten USA myoskin organisoi isäntämaasopimuksen Suomen kanssa. Sopimushan antaa USAlle täydet oikeudet käyttää Suomea hyokkäysalueena Venäjää vastaa. Näin sanoo sopimus, poliitikot vaan eivät halua tunnustaa tosiasioita.

   Suomen hallinto tuntuu ihastuneen tähän yksinapaiseen sotimista himoitsevaan maailmaan. EUn ohjeita kansoille: mitään negatiivista ei saa puheissa esittää TTIPstä, EUn haluamaa muslimimaahanmuuttoa ei saa kritisoida. Ajatuspoliisit ja -laki tulossa. USAn toiveita täytyy näissäkin asioissa totella kaikissa maissa.

   Minä puolestani odotan pian tapahtuvaa Euron tuhoutumista ja EUn hajoamista sen totalitaarisen hallintosysteemin pikkuhiljaa paljastuessa kaikille kansoille. Jos näin ei tapahtuisi, meillä olisi uusi Neuvostoliiton kovaa kuria vaativaa hallintomallia soveltava totalitaarinen orjuus edessä. En toivoisi sitä kenellekään suomalaiselle.

   • EU on perustettu alunperin pumppaamaan kansallisomaisuus jäsenvaltioilta ja hajoamalla + muslimi invaasiolla syöksemään Euroopan sisällissotaan. Brexit on siten pekkää teatteria, jolla pidetään yllä illuusota kansanvallasta. Se ei todellakaan ole ratkaisu, se on osa Euroopan kaaokseen johtavaa kuviota. Nythän ollaan rakentamassa sangen tarkkaan toisen maailmansodan kuviota, jossa natseista, eli Saksasta leivotaan EUn keskuspaikkana syntipukki. Se ei voisi olla kauempana totuudesta. Totuus on se, että pääpeto tässäkin kuviossa on Englanti, eli pankkimafian palatsi City of London. City of London hallitsee täydellisesti Washingtonin ja siten myös EUn sotakoneistoa, ja USAn asettamia nukkehallituksia/armeijoita/poliiseja ympäri maailmana.

    Pointtini on se, että Brexit on tuloksesta huolimatta Englannin/City of Londonin juoni, joka vie meitä kohti romahdusta..

  • Tuossa jutussa näkyy myös Nigel Farage, suosikkini eu-parlamentissa. Sanoo asiat suoraan niin kuin ne ovat, muut ovat suurinpiirtein maansa myyneet pientä korvausta vastaan. Soinikin kuului samaan ryhmään, mutta vaihtoi konservatiiveihin viime vaalien jälkeen heti kun ministeripestin petaaminen ja takinkäännöt alkoivat.

   • Jos nyt katsotaan tämän hetkistä tilannetta, esimerkiksi Saksaa, joka on siis yritys, jonka liittoutuneet sodan jälkeen perustivat. Nyt USA aikoo pienentää 54 %:in omistustaan
    24 %:iin. On vielä epäselvää kenen hyödyksi valtasuhteet muuttuvat. Mahdollisia intresenttejä kaupalle ovat Kiina, illluminaatit, juutalainen Rotschildien perhe sekä Antarktisissa elävä natsien konsortium

    Noch ist unklar, zu wessen Gunsten sich nun die Machtverhältnisse unter den Anlegern der BRD GmbH verschieben. Als mögliche Top-Interessenten gelten China, die Illuminaten, die jüdische Familie Rothschild sowie ein Konsortium in der Antarktis lebender Nazis. Den USA bleibt in jedem Fall eine Sperrminorität.
    dav, ssi, dan; Foto rechts: Dirk Ingo Franke, CC BY-SA 3.0

    http://www.der-postillon.com/2015/11/beben-der-borse-usa-kundigt-teilverkauf.html

    USA:n määräysvalta näkyy todella selkeästi Merkelin maahanmuuttajien kritiikittömässä vastaanottamisessa.

    Tiedossa on että Deutsche Bank on konkurssikypsä ja sen omistaa Rotschild, mutta edellä mainitussa yrityskaupassa on siis kyse koko Saksasta.

 5. Voihan helevetti, meinasin tukehtua nauruun heti aamulla. Vilkaisin stadin pravdan etusivua. Studio kulmapöydässä tänään Li Andersson ja kysymys hänelle, ajatko Suomeen neuvostoliittolaista komentotaloutta. Eikö siellä ymmärretä että meillä on jo semmonen. Sen nimi on Euroopan Unioni. Sieltä tulee komennot talouteen ja lainsäädäntöön. Ylin johtokin valitsee itse itsensä kuten NKP’ssä aikanaan. Sen komennoista nautimme nyt.

  • 😀

   Et ehkä ole huomannut sitä 1990-luvulla julkaistua pikkuruista tiedotetta jossa stadin pravda ilmoitti muuttavansa nimensä Suomen Pahkasiaksi ja kertoi toimituksellisen linjan muuttumisesta 😉

   • No en ole, mutta ei kai sitä lasten syyksi voi laittaa jos koko suvulla menee huonosti. Terveiset ja hyvää jatkoa koko toimitukselle, täytyy taas mennä.

 6. Pankit ovat parasiitteja, eivät talouden vetureita

  Perusteellinen selvitys kuinka ja ketkä hallitsevat maailmaa, josta muutama ote;

  Pörssin synty ja Rothschildien nousu
  ”Maailmassa ei ole toista kansaa, joka valittaisi yhtä kovaan ääneen kohtalostaan [kuin juutalaiset]. Ei ole toista kansaa, joka jatkuvasti puhuisi kärsimyksestään, nöyryyttämisestään ja marttyyriasemastaan. Onkin kummallista, että sama ryhmä hallitsee Eurooppaa. Pörssin kautta he vaikuttavat suoraan Euroopan valtioiden politiikkaan, kulttuuriin ja arvomaailmaan.”
  – Fjodor Dostojevski
  Pankkiirisuvun perustaja Mayer Amschel Rothschild on tunnettu lauseestaan: ”Antakaa minulle oikeus painaa rahaa ja hallita pankkeja, niin en välitä siitä, kuka säätää lait.” Hän ei sallinut sukuunsa lainkaan ei-juutalaisia. Rothschildit aloittivat pankkitoiminnan Ranskan suuren vallankumouksen sekoittamassa Euroopassa.
  Sombartin mukaan Rothschildien valta kasvoi 50 vuodessa niin suureksi, ettei monissa maissa enää päässyt valtiovarainministeriksi, mikäli ei ollut luonut hyviä suhteita juutalaissukuun. ”Euroopassa oli vain yksi voima – Rothschild.”
  http://magneettimedia.com/juutalaiset-pankit-koronkiskonta/

 7. Tässä mallia erilaisesta talous- ja pankkimaailmasta jolla Suomikin varmaan saataisiin nousuun

  Kuinka Saksa kykeni nousemaan konkurssin raunioista yhdeksi Euroopan vahvimmista talouksista neljässä vuodessa ilman ensimmäistäkään siirtomaata, jota käyttää hyväksi? Tämä on kysymys, jota ei käsitellä yleensä lainkaan taloustieteellisessä kirjallisuudessa.
  ”Kansallistamalla pankkitoiminnan ja ajamalla täystyöllisyyden politiikkaa laajojen julkisten hankkeiden avulla Kolmas valtakunta kipusi nopeasti Euroopan johtavien talouksien joukkoon, vaikka Saksa oli menettänyt siirtomaansa.
  Lisää Magneettimediasta…

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here