Libanonilaismedia Daily Star uutisoi Naton sotilaskomitean puheenjohtajan, tsekkiläisen kenraali Petr Pavelin käsityksiä Baltian tilanteesta.

Daily Star kirjoittaa: Nato ei suunnittele joukkojen kasvattamista Itä-Euroopassa ja Baltian maissa ohi jo olemassa olevien suunnitelmien koska ei ole olemassa mitään välitöntä uhkaa Venäjän taholta, huolimatta Baltian maiden peloista, sanoi liittouman sotilaspäällikkö maanantaina.

Nato ei Pavelin mukaan ole rakentamassa sotilaallista estettä vastauksena laajamittaiseen Venäjän aggressioon koska sellaista aggressiota ei ole agendalla eikä mikään tiedustelutieto tue sellaista olettamusta. Uhkaa ei tietenkään kokonaan voi sulkea pois, Pavel sanoi.

Lähde

Daily Star (20.6.2016): Nato commander sees no imminent Russian threat to Baltics https://www.dailystar.com.lb/News/World/2016/Jun-20/357919-nato-commander-sees-no-imminent-russian-threat-to-baltics.ashx

12 KOMMENTTIA

 1. Mitään varsinaisesti uuttahan tuossa lausunnossa ei ole. Ei kai mikään varteenotettava taho ole esittänytkään, että Venäjän taholta uhkaisi välittömästi hyökkäys.

  Ilmeisesti lausunnon tarkoitus on kuitenkin osoittaa jonkinlaista halua liennytykseen.

 2. Huomaa, kyseessä on TSEKKILÄINEN kenraali. Tsekkiläisillähän on ollut halua vastustaa Venäjän boikottia ja tilanteen kiristämistä.

  Eihän tuollainen kommentti tietenkään palvele sotilasliittoa, jonka olemassaolon edellytys on uhkakuvat.

  • Kenraali Pavel sanoi myös: ”…any attempted aggression by Russia using methods like it did in Crimea would not be allowed to go as far as it did there and there would be a collective NATO response.”

   • Kiitos että kommentillasi vahvistit tuota mainitsemaani uhkakuvan luomista.

    Eli jos Venäjä toisi joukkoja Itä-Ukrainaan, NATO vastaisi? Mutta Yhdysvaltain ja Ukrainan hallinnon väitteiden mukaan Itä-Ukrainassa jo on Venäjän armeija. Ja Itä-Ukrainan Donetsk ja Lugansk ovat jo julistautuneet itsenäiseksi myös. Paitsi jos kenraali tarkoitti sitten sitä metodillaan, että ne aloittavat liittymisneuvottelut Venäjän kanssa ja liittyvät siihen.

    Mutta toisaalta, NATO kyllä ON vastannut. Sen vastaus on sotaharjoitukset, Ukrainan tuki ja Yhdysvaltain nukkevaltioiden harjoittama kauppasaarto.

    • Venäjä on jo mukana Itä-Ukrainan sodassa. Jos Venäjä yrittäisi alueellisesti tai toiminnallisesti laajentaa sotaa, Nato kyllä vastaisi. Vastaus ei olisi kuitenkaan varsinaisen sodan aloittaminen Venäjää vastaan.

     • No ei ole. En usko että Venäjän armeija muodostuu supersotilaista jotka onnistuvat välttämään sotavangisksi jäämisen. On aivan Ukrainan ja USA:n propagandaa että Venäjä olisi sodassa mukana.

     • Aivan sama sille, onko venäläisiä mukana etulinjan taisteluissa vai ei. Tosiasia on, että Venäjä pitää sotaa yllä. Se avustaa kapinallisia toimittamalla sotamateriaalia ja antamalla neuvontaa. Tästä asiantuntijat ovat aivan yksimielisiä.

      Ilman Venäjän sekaantumista kapina olisi loppunut hyvin lyhyeen. Kapinallisilla ei olisi riittänyt voimaa vastustaa Ukrainan armeijaa, vaikka senkään suorituskyky ei liene hääppöinen.

 3. Shocking News for the US Army: They Might Lose the Wars of the Future — USAn armeija saattaa hävitä tulevaisuuden sodat…
  The U.S. Army once was superior to every potential adversary in terms of combat power, what it called overmatch. This is no longer entirely true. In the future battlefields, the Army will face enemies that will be extremely lethal, more numerous, fighting on home turf and able to exploit the advantage of getting in the first blow. Unless the Army takes a number of steps in the near-term, it is likely to find itself not merely outmatched, but at risk of defeat.
  http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/shocking-news-the-us-army-we-might-lose-the-wars-the-future-16649

  • ”Shocking News for the US Army: They Might Lose the Wars of the Future — USAn armeija saattaa hävitä tulevaisuuden sodat…” Tuo voi olla todennäköistä jo nyt, Venäjällä pelkästään on huomattava ylivoima taktisissa ja strategisissa asejärjestelmissä, niillä sota ratkaistaan ei joillain hävittäjillä. Tuossa alla mm. Reaganin avustaja tohtori Paul Craig Roberts kertoo mm. mitä tietokoneet antoi lopputulokseksi mahdollisessa USA-Nato vs. Venäjä sodassa, jossa kaikki mahdolliset skenaariot otettiin huomioon.
   https://www.youtube.com/watch?v=9otn_5LVQq8
   BREXIT : Dr. Paul Craig Roberts 2016 : End the EU, a CIA Covert Operation

 4. Kaikki ylivallalta tulleet tiedoitteet pitää ottaa varauksin. Mitä enemmän huudetaan rauhasta, sitä lähempänä on sota. Rauhanmarssin jälkeen kaivetaan aseet esiin, vain varuiksi ? Yksikään ”Kapiukko” ei ole rauhan kannalla, koska ei heitä ole opetettu rauhaa pitämään, vaan tappamaan ”rauhattomia”. Ja, se toimii hyvin.

 5. Ainakin meidän TV-uutisten mukaan Ukraina saa lisätukea päähallitukselta, siis aseellista tukea Venäjän rajanpintaan. Ohjuksia Siperian suuntaan. Talouden kasvulla on monta merkitystä, ylijäämästä jää aina varaa ”panna paremmaksi”. Hävittäjälentäjät kuitenkin valittavat varaosien puutteesta, käydessään vanhentuneiden koneiden ”hautuumalla kaivelemassa tarvittavia osia”. ”Super-vallassa on paljon aukkoja” ?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here