Brasilian valtion pääsyyttäjä Rodrigo Janot on pyytänyt korkeimmalta oikeudelta valtuuksia pidättää Brasilian kaksikamarisen parlamentin alahuoneen puhemies Eduardo Cunha, senaatin puheenjohtaja Renan Calheiros, ex-puheenjohtaja Jose Sarney sekä senaattori Romero Juca, raportoi iranilainen Press-TV.

Kaikki ovat vallankaappauksen jälkeisen sijaishallituspuolue PMBD:n (Brasilian demokratialiike-puolue) jäseniä.

Mainittuja neljää poliitikkoa syytetään Operaatio Autopesun korruptiotutkinnan estämisestä sekä osallisuudesta korruptioon. Operaatio Autopesussa valtio-omisteisen Petrobras-yhtiön johto antoi alihankintaurakointeja ylikorkeaan hintaan lahjuksia vastaan. Petrobrasin, suurten rakennusyhtiöiden, kymmenien poliitikkojen ja työväenpuolueen välillä epäillään virranneen miljardien eurojen edestä lahjuksia. Operaatiossa myös pestiin laittomasti saatua rahaa yhteistyössä neljän suuren järjestäytyneen rikollisringin kanssa.

Brasilian ihmisoikeuksien ja sosiaalisen verkoston johtaja, Rio de Janeiron yliopiston professori Maria Luisa Mendonça kertoi 25. toukokuuta Democracy Now! -järjestön julkaisemassa haastattelussa PMBD-puolueeseen kuuluvan sijaispresidentti Michel Temerin, joka nousi vallankaappauksessa korvaamaan vaaleilla valittua presidentti Dilma Rousseffia, ensitöikseen purkaneen useita väestön hyvinvointiin ja naisten oikeuksien edistämiseen tarkoitettuja sosiaalisia ohjelmia. Perustuslaissa määrätään, että osavaltioiden ja kuntien budjetista on ohjattava 25 % koulutukseen, ja myös tämän Temer haluaa muuttaa.

Temer lakkautti useita ministeriöitä kuten maatalouden kehittämisen, ihmisoikeuksien ja rodullisen tasa-arvon, viestinnän ja kulttuurin ministeriöt vain muutama tunti valtaannousunsa jälkeen. Vastalauseena 20:ssä Brasilian osavaltiossa taiteiljat valtasivat lakkautetut ministeriöt. Temer myös irtisanoi Brasilian kansallisen tv-kanavan johtajan ja korvasi tämän oikeistolaisen, sotilasdiktatuuriakin tukeneen Globo-median toimitusjohtajalla, kertoo Mendonça.

Mendonçan mukaan Temerin ihmisoikeushistoria on jokseenkin karmiva. Brasiliassa Temer tunnetaan korruption ohella siitä, että 1980-luvulla Temer suunnitteluministerinä toimiessaan päästi kaivosyhtiöt mellastamaan Yanomami-intiaanien alueilla Amazonasissa sillä seurauksella että satoja Yanomamejaa kuoli paitsi aluettaan puolustaessaan, myös kaivossyhtiöiden mukana tulleisiin tauteihin.

Muiden oikeistolaiseen agendaan kuuluvien toimien ohella Temer yritti myös kumota Brasilian eläkejärjestelmän, mutta kaksi suurinta ay-liikettä kieltäytyi osallistumasta neuvotteluihin sanoen syyksi että ne eivät tunnusta sijaishallitusta lailliseksi hallitukseksi.

Kanadalainen toisinajattelija-professori Michel Chossudovsky katsoo Temerin sijaishallituksen jatkavan Fernando Henrique Cardoson ja Luis Ignacio da Silvan (Lula) hallitusten jalanjäljissä nimittämällä valtiovarainministeriön ja keskuspankin johtoon Wall Streetin hyväksymiä investointipankkiireja – mistä Rousseff kieltäytyi.

Kilpalaulantaa

Temerin kabinettiin kuuluu seitsemän ministeriä, jotka ovat rikostutkinnan kohteina, mukaan lukien korruption vastaisen taistelun ministeri Fabiano Silveiro, joka paljastusten takia on jo joutunut eroamaan. Mutta riittääkö neljän henkilön pidättäminen ja syyttäminen? Brasilialainen päiväelehti Epoca uutisoi sijaispresidentti Michel Temerin saaneen $296 000 lahjuksina Engevix-yhtymän johtajalta Jose Antunes Sobrinholta. Poliisi pidätti Sobrinhon Eletrobras-yhtiöön kuuluvan Eletronuclearin virkailijoiden lahjomisesta, jonka jälkeen Sobrinho päästäkseen itse pälkähästä ryhtyi vuotajaksi esittäen oikeudelle vetoomuksen: tietoja lievempää tuomiota vastaan.

Antunes Sobrinhon oikeudelle esittämässä vetoomuksessa selvitetään arkkitehtuuriyritys Argeplanin omistajan ja Temerin läheisen ystävän, sotilaspoliisin eversti Joao Batista Liman toimineen lahjusten välittäjänä ja saaneen hallituksen urakoita tekemiään tämän tyypin palveluksia vastaan.

Sobrinhon paljastukset ovat jatkumoa monikansallisten rakennusalan toimijoiden Odebrechtin ja OAS Constructionin toimitusjohtajien Marcelo Odebrechtin ja Leo Pinheiron tekemille paljastuksille. Aiemmin kesäkuussa Odebrecht teki sopimuksen oikeusistuimen kanssa lievemmästä tuomiosta tietoja vastaan. Pidätettynä olevat herrat ovat luvanneet osoittaa poliitikkojen, mukaan lukien vallankaappauksen jälkeinen presidentti Temer, hyväksyneen lahjuksia siitä hyvästä, että mainituille yrityksille on annettu hallituksen infrastruktuuri-urakoita. Lahjuksilla hankittuihin urakoihin kuuluu lentokenttiä, telakoita, moottoriteitä ja Rion vuoden 2016 olympialaisiin tehtyjä urheiluareenoita.  Brasilialaismedian tietojen mukaan todisteet viittaavat siihen, että 50:n eri yrityksen lisäksi 175 senaattoria ja alahuoneen jäsentä (30 %) kongressin 594:stä jäsenestä ovat osallisia laajaan lahjusvyyhteen.

Eliitin vastaisen aikakauden alku

Todellisuus on useinkin tarua ihmeellisempää. Brasilian saippuaoopperan juonenkäänteitä muistuttava lahjusvyyhti monine pyörähdyksineen voidaan nähdä globaalina tarinana. Brexitistä, brittien kansanäänestyksen tuloksesta EU:sta eroamiseksi on kirjoitettu paljon. Massamedia on tarjoillut eroäänestyksen tuloksen syiksi muukalaisvihamielisyyttä ja rasismia, EU-kriittisyyttä, oikeiston nousua, taloudellisia syitä ja ties mitä.

En sano etteikö taloudellisilla syillä olisi vaikutusta: vakauden ja hyvinvoinnin sijaan meille on jaettu talouskuria, niukkuustyranniaa. Heikko talouskasvu on briteissä keskittynyt Lontoon Cityyn ja pariin muuhun pisteeseen, muut ovat menettäneet. Näin on globaalistikin. Radikalisoitumisella ja eriarvoistumisella tiedetään olevan yhteys. Brexit on kapinaa eriarvoistumista vastaan.

On nähty miten Kreikan hallitusta on aivan avoimesti kiristetty tekemään päätöksiä jotka ovat vastoin Kreikan kansalaisten etuja, ja sama on toistunut muissakin maissa. Brexit on velallisten kapinaa velkojia vastaan.

En sano etteikö pakolaistulva olisi vaikuttanut äänestyksen tulokseen. Mutta useimmat lienevät osanneet yhdistää pakolaistulvaan sen, että pakolaiset ovat pakosalla koska hallituksemme pommittavat heidän kotimaitaan. Brexit on kapinaa hallitusten käymiä murhaavia sotia vastaan.

Mittaustulokset kertovat kuluttajien luottamuksen massamediaan laskeneen. Trendi on globaali. On tunnistettu massamedian olevan samassa sängyssä poliittisten päättäjien ja rahamiesten kanssa. On tunnistettu, että massamedia välittää hallitsevan luokan ajatuksia, kyseenalaistamatta, kritisoimatta, päästämättä eriäviä mielipiteitä haastamaan vallitsevaa valtarakennetta. Brexit on kapinaa ylläpidettyä lumetodellisuutta vastaan.

Siten siis, kokonaisuutta katsoen, minun nähdäkseni, Brexit-äänestyksen tulos kertoo siitä, että olemme siirtyneet eliitin vastaiseen aikakauteen. Ihmiset ovat tunnistaneet edustuksellisen demokratian toimimattomuuden, sen että poliittiset oikeisto-vasemmisto –jakolinjat ovat näennäisiä: harjoitetulla Köyhät kyykkyyn -politiikalla ei ole eroa vaikka puolueen nimi olisi mikä. Keskinäisen hyötymisen kerho toimii kaikissa maissa samaan tapaan kuin Brasiliassakin. Globaalisti.

Järjestelmä on jättänyt ihmiset yksin – ja siitä on seurauksensa.

Lähteet

TeleSUR (19.6.2016): New Brazil Corruption Scandal could implicate 30 % of lawmakers http://www.telesurtv.net/english/news/New-Brazil-Corruption-Scandal-Could-Implicate-30-of-Lawmakers-20160619-0009.html

TeleSUR (25.6.2016): Brazil´s Temer received $300 000 bribe: Whistleblower http://www.telesurtv.net/english/news/Brazils-Temer-Received-300000-Bribe-Whistleblower-20160625-0012.html

The Guardian (31.5.2016): Lava Jato: Brazilian anti-corruption minister quits over secret recording https://www.theguardian.com/world/2016/may/31/lava-jato-brazilian-anti-corruption-minister-quits-over-secret-recording

Chossudovsky, Michel | Global Research (1.6.2016): Wall Street behind Brazil Coup d´Etat http://www.globalresearch.ca/wall-street-behind-brazil-coup-d-etat/5526715

Democracy Now! (25.5.2016): This confirms it was a coup http://www.democracynow.org/2016/5/25/this_confirms_it_was_a_coup

PressTV (7.6.2016): Brazil prosecutor urges arrest of ruling party members: Reports http://www.presstv.ir/Detail/2016/06/07/469390/Brazil-PMDB-Rodrigo-Janot-Renan-Calheiros-Jose-Sarney

 

7 KOMMENTTIA

 1. Kiitos Riikka että olet raportoinut meille Brasiliasta. Vaikka näyttää siltä että massamedian mukaan tuossa nyt juuri ei mitään uutisen aihetta ole.

  ”Temerin kabinettiin kuuluu seitsemän ministeriä, jotka ovat rikostutkinnan kohteina.”

  Nostan hattua Brasilialle! Missä muualla tuollainen onnistuisi? Ei muutenkun vallankaappauksen jälkeen, jolloin syrjäytetyn rikollisliigan (valtion) johtajia voitaisiin laittaa syytteeseen.

  Eikä tuo järjestäytyneen rikollisuudenkin rahanpesun liittyminen jupakkaan ole mitenkään outoa. Valtiot ja suuret pankit ovat kansainvälisen huumekaupan pelureita, ja jos joku valtio ei ole, ne ovat ainakin siitä tietoisia. Näin voisi Serpicoa mukaillen sanoa (Frank Serpicon mukaan kaikki New Yorkin poliisit olivat mukana huumekaupassa, tai ainakin siitä tietoisia). Siinä on niin iso korruptiorinki, että sitä ei kertakaikkiiaan voi eikä haluta tutkia.

 2. Temerin hallituksen ohjelma kuulostaa jotenkin tutulta. Olisinko kuullut vastaavaa täällä meillä? Hallitusten ohjelmat muutenkin näyttävät suurinpiirtein samanlaisilta. Rikoksista tuomittujakin alkaa olla enemmän parlamenteissa ja hallituksissa, meilläkin. Varmaan lasketaan eduksi kampanjassa, elämmehän ”globaalissa” maailmassa. Muuten, tuon ”globaalin” lanseerasi meille ensimmäisenä muistaakseni Tuho-Aho 90-luvun alkupuolella. Siitä se lähti ja numerot kertovat missä mennään. Olemme tulleet velka- ja työttömyysunioniin, eikä veronkiertoakaan katsota enää pahalla, siis varakkaampien. Köyhät maksakoot veronsa ja aikanaan. Viivästyskorkokin ylittää moninverroin veronkierrosta saadut rangaistukset, jos niitä nyt enää viitsitään edes antaa.

  Brexitista on julkaistu jo noin miljoona kommenttia. Monet kommentit aiheuttavat vain lievää huvitusta. Taivas putoaa, sota tulee. Jos noilta säästytään, ei se ainakaan unionin ansiota ole. Unionissa olisi syytä vilkaista peiliin. Olisiko unioni parempi, jos olisivat noudattaneet yhtäkään sopimustansa. Ehkä, ehkä ei. Joka tapauksessa siitä olisi tullut tuo sama massiivinen virkamieskoneisto joka maksaa maltaita ja tekee enemmän vahinkoa kuin hyötyä kansalaisille. Käy niin kuin aina meille täällä käy, aate ja ismi hyvä, mutta jätkät pilas. Kreikkakin on elävä esimerkki ihan lähellä, mutta ei haluta nähdä.

  Cameronia on turha syytellä. Hän teki valtiomiesteon, alisti suuren päätöksen kansanäänestykseen. Hän ymmärsi sentään, että on kansalla töissä. Meillä asia ymmärretään päinvastoin. Kansa on politikoilla töissä ja halvalla on tehtävä, vaikka rahantulo ehtyy heidänkin säkistään. En näe tässä menossa mitään järkeä. Parempi tulevaisuus perustuu tyhjiin lupauksiin. ”Kun vielä vähän leikataan, niin kyllä lähtee”.

  Uskoisin erovaatimusten kasvavan, jos eu ei muutu. Miksi se muuttuisi? Ei ainakaan niin kauan, kuin politikkoja houkuttelee hyvät eu virat ja toimet muhkeine palkkioineen ja etuineen. Ja etuja kun ei anna kansalle, niin virka tulee kuin manulle illallinen. Kansoista viis. Junckerin perässähiihtäjä Kataisen virka maksoi jo meille mojovan summan. Olisiko aika pistää rahahanat kiinni siihen suuntaan?

 3. Riitta on oikeassa siinä, että olemme maailmanlaajuisesti siirtymässä avoimeen ”eliitin vastaiseen aikakauteen”. Ironista tässä kuviossa on se, että ajojahtia on tukemassa/ryhtyy tukemaan rikollisuutta valheillaan kasvattaneet organisaatiot, massamedia ja oikeuselimet – eli rikolliset. Eliitin ajojahti tulee laajenemaan valtio valtiolta… sitä toteutetaan hallitusti, eli kun toisessa valtiossa ”uutiset” salataan, toisessa valtiossa rikolliset raahataan avoimesti kansan halveksunnan kohteiksi. Kyseistä ”täällä salataan vs. Täällä paljastetaan” kuviota ylläpitää ja hallinnoi pankkimafian omistama massamedia.

  Brexit ei edusta minulle kansan voittoa, vaan pankkimafian tarkoin harkittua siirtoa, jonka avulla meitä viedään kohti kaaosta. Eliitin vastaisuus toteutetaan tyyliin: ”leijonat (kansa) on vihainen, heitetään heille uhri raadeltavaksi” jotta pääsyyllinen ei paljastuisi. Kuten olen aiemmin todennut, massamedian piiput tulevat kääntymään kohti korruptoitunutta eliittiä, koska pankkimafia tulee romahduttamaan poliittisen järjestelmän maailmanlaajuisesti. Se tulee romahtamaan maan tasolle täydellisen kaaoksen kautta ja juuri siksi meitä ajetetaan false flagien ja organisoitujen protestien kautta poikkeustilaan ja jossa armeija ja poliisit ottavat vallan. Se on osa pankkimafian suunnitelmaa, jota avoimesti poliittista järjestelmää halveksiva Trump rääväsuisesti tukee. Korruptoituneet politiikot ovat kutakuinkin työnsä tehneet – kiitos ja näkemiin. Huipulla istuvat psykopaatit eivät tarvitse ENÄÄ keskitason eliittiä, eli hyödyllisestä taakasta leivotaan kansan vihan kohde, jotta pääsyyllinen ei paljastuisi.

  Valhe ja petos on juurrutettu syvälle yhteiskuntaan – se vallitsee kaikkialla. Yhtenä esimerkkinä on Israelin ja Gazan veriset taistelut, jotka ovat olleet täydellisesti organisoituja USAn CIA/MOSSAD proxi-armeijan näytelmiä korruptoituneen massamedian säestyksellä. Hezbollah ei ole vähimmässäkään määrin palestiinalainen terroristijärjestö – ei vähimmässäkään määrin. Se on länsiliittoutuman VALHE, jonka avulla palestiinan kansa, naiset ja lapset, on teurastettu!

  Turkin lentokentän isku – ilmiselvä false flag!

  • Ajatteletko niin että eliitti on tehtävänsä tehnyt ja joutaa sivuun?
   Herättämällä kansan kiukku eliittiä kohtaan se saadaan kaadettua mutta oleellista on mikä uusi eliitti tulee sen tilalle. Aina kuitenkin tarvitaan ’eliittiä’ ja pankkimafian hallitessa sellaista joka toimii tehokkaasti sen nöyränä lakeijana. Niinpä uusi eliitti voikin olla vain uusi painos vanhasta kuten on ennenkin ollut.
   Ei meilläkään ole mitään uudenlaista eliittiä noussut valtaan vaikka olisi pitänyt. Esim. Soini ja persut on tästä loistava esimerkki: mafian luoma uskollinen lakeija. Ja demarit ja muu vasemmistokin on entistä nöyrempää väkeä rahanvallan edessä koska poliitikot ovat myyneet itsensä.
   En jaksa uskoa että mafiaa palveleva eliitti minnekään häviää niin kauan kun valta on pankkimfialla ja sionisteilla, joilla ei ole mitään halua jakaa mitään vaan kurjistaa.. Vasta kun tuo valta murtuu voidaan saada uudenlainen eliitti joka toimii kansan ehdoilla eikä kumarra sionisti- ja vapaamuurarimafiaa.
   Kun pankkimafia kieltää kansanäänestykset niin kansanvalta on mahdottomuus sen hallitessa.

   • P.s. Amerikka on hyvä esimerkki siitä kuinka eliitin valta ei hevin murru. Maa on ollut ainakin sata vuotta yksityisen pankkimafian orjana, velkaantunut tolkuttomasti mafialle joka valitsee sille mieluisan johtonsa. Johdsossa on aina ollut ryöstäjistä koostuva eliitti joka on toiminut FED:in haluamalla tavalla sen lakeijana.
    https://thezog.wordpress.com/who-controls-the-federal-reserve-system-part-1/
    Oma kansa ja muu maailma on pantu kärsimään ja toimimaan finanssieliitin työmuurahaisina,

 4. On kiinnostavaa seurata, miten Rio de janeiron olympiakisojen saldo vaikuttaa (vai vaikuttaako lainkaan?) Brasiliassa vallitsevaan kriisiin, jossa ainoan supervallan valtaleliitin tukema oikeisto pyrkii lopullisesti ’nitistämään’ vaaleilla valitun ja oikeistovoimien vallankaappauksen kohteeksi joutuneen Rousseffin ja sen ohessa mustamaalaamaan Lulan maineen lopullisesti.

  Edellä viitattu saldo on Brasilian kannalta positiivinen. Menestys oli kohtuullinen ja lopussa seisoi kiitos: Brasilialaiset ja cariocat saivat nähdä unelmansa käyvän toteen: Kuningas Jalkapallon olympialainen valtaistuin on vihdoinkin Brasilian hallussa. . Kun tuota kunniakasta hetkeä myöhemmin muistellaan, moni muistanee, että Rio äänestettiin kesäolympialaisten isänttämaaksi Lulan kaudella ja että Brasilian ylivoima jalkapallossa sai ylimmän ja pyhimmän sinettinsä Rousseffin kaudella.

  Tämä vaatimaton aasinsilta johtaa väistämättä tarkastelemaan Suomen menestystä Riossa.

  ”Ennen oli miehet rautaa …”

  Paavo Nurmi (13.6.1897 Turku – 2.10.1973 Helsinki) oli suomalainen yhdeksänkertainen kestävyysjuoksun olympiavoittaja. Nurmea on kutsuttu kaikkien aikojen olympiaurheilijaksi ja yhdeksi kaikkien aikojen suurimmista yleisurheilijoista. Nurmen juoksusortimentti oli ylivoimainen: 1500 metriä, 5000 metriä, 10.000 metriä, 3000 metrin estejuoksu ja maastojuoksu!

  ’Juoksijoiden kuninkaaksi’ ja ’Lentäväksi suomalaiseksi’ nimetty Nurmi voitti vuosien 1920 (Antwerpen), 1924 (Pariisi) ja 1928 (Amsterdam) olympiakisoissa yhteensä yhdeksän (9) kultamitalia ja kolme (3) hopeamitalia. Lisäksi hän teki urallaan 20 henkilökohtaista maailmanennätystä ja kaksi (2) viestimaailmanennätystä.

  Vuoden 2016 kesäolympialaiset järjestettiin Rio de Janeirossa, Brasiliassa 5.–21. elokuuta 2016.

  Suomi osallistui Rio de Janeiron kesäolympialaisiin 2016 viidenkymmenenneljän (54) urheilijan joukkueella (17 urheilumuodossa). Suomen olympiasaalis: yksi (1) pronssimitali ja kolme (3) pistesijaa. Pronssi oli ’turpiin vedetty´, mutta suomalaiset naisurheilijat menestyivät joka tapauksessa paremmin kuin suomalaiset miesurheilijat.

  Mira Potkonen toi Suomelle pronssia naisten nyrkkeilyn 60 kg:n painoluokassa.

  Tuula Tenkanen sijoittui viidenneksi (5.) purjehduksen Laser Radial –luokassa.

  Antti Ruuskanen tuli kuudenneksi (6.) miesten keihäänheitossa.

  David Söderberg, moukari, 8. sija.
  ¤
  Paavo Nurmi ikuisesti

  Antwerpen 1920
  Kultaa: 10 000 m, Maastojuoksu, Maastojuoksu (joukkue),
  Hopeaa: 5 000 m

  Pariisi 1924
  Kultaa: 1 500 m, 5 000 m, Maastojuoksu, Maastojuoksu (joukkue)
  3 000 m (joukkue)

  Amsterdam 1928
  Kultaa 10 000 m
  Hopeaa: 5 000 m ja 3 000 m esteet
  ¤
  Rion olympialaisten mitalitaulukko on mielenkiintoista luettavaa:

  13. sija: Brasilia 7 kultaa 6 hopeaa 6 pronssia (yhteensä 19 mitalia) (Brasilialaiset lienevät tyytyväisiä erityisesti sen vuoksi, että he osoittautuivat kuningas jalkapallon mestareiksi kukistamalla loppuottelussa Saksan.)

  15. Kenia (7 k, 6 h, 6 p) (yht. 19 mitalia)

  16. Jamaika (6 k, 3 h, 2 p) (yht. 11 mitalia) (väkiluku vuonna 2014: 2,9 miljoonaa)

  18. Kuuba (5 k, 2 h, 4 p) (yht. 11 mitalia) (väkiluku vuonna 2014: 11 miljoonaa)

  28. Tanska (2 k, 6 h, 7 p) (yht. 15 mitalia) (väkiluku vuonna 2014: 5,7 miljoonaa)

  29. Ruotsi (2 k, 6 h, 3 p) (yht. 11 mitalia) (väkiluku vuonna 2014: 9,7 miljoonaa)

  74. Norja (4 pronssia) (yht. 4 mitalia) (väkiluku vuonna 2015: 5,2 miljoonaa)

  78. Suomi (1 pronssi) (yht. 1 mitalia) (väkiluku vuonna 2016: 5,5 miljoonaa)

  Suomen kanssa saman sijaluvun saavuttivat Itävalta, Dominikaaninen tasavalta, Viro, Marokko, Moldova, Nigeria, Portugali, Trinidad ja Tobago[*] sekä Yhdistyneet Arabiemiraatit.
  ———-
  [*] Trinidad ja Tobago sai ’ronssinsa’ miesten keihäänheitossa. (Taisi Pohjolassa ottaa ’pattiin’?)
  ¤
  Ennen oli miehet rautaa [ja Nurmi oli kultaa, hopeaa]
  Laivat oli puuta hiio-hoi!
  Puuta ovat miehet nyt
  Ja naiset ovat pronssii Rio-hoi!
  Hiio-hoi!

  Voe-voe!

 5. Ihmiskunnan rappeutuminen ei ainoastaan näy urheilussa,se ilmenee kaikkialla,varsinkin kaupustelussa,
  GMO tuotteiden kilvoittelussa.Ihmishenki halpenee vuosittain,hengissä pitimien kallistuessa.Mutta eipä
  täältä elävänä selvitä,siksi parasta olla vain hyvillään,koska mitään toivoa ei ole.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here