Hermostunut spekulaatio Brexitin taloudellisista ja poliittisista seurauksista jatkuu ympäri maailmaa. On niitäkin, jotka epäilevät, tuleeko itse Brexitiä lainkaan.

EU-historiassa on ennenkin keksitty keinoja kiertää kansanäänestyksien tuloksia. Jos äänestäneiden kansalaisten enemmistö ei ole halunnut mukaan johonkin EU-sopimukseen, sopimuksen ehtoja on joiltakin osin neuvoteltu hieman uusiksi tai on luotu poikkeusjärjestely. Näin maa on saatu mukaan yhä vain jatkuvaan ja syvenevään integraatioprosessiin, kenties uuden kansanäänestyksen jälkeen.

Brexit koskee irtautumista integraatioprosessista, ei mukautumista sen uusimpaan vaiheeseen. Kansanäänestys tapahtui brittikonservatiivien aloitteesta – taustalla oli UKIP:in eli itsenäisyyspuolueen historiallinen menestys eurovaaleissa – ja se on suunnattu koko EU-hanketta vastaan.

Vuosi sitten Britannia neuvotteli itselleen uusia poikkeuksia EU-sopimuksiin. Mahdolliset erityisjärjestelyt on nyt peruttu. Sekä brittihallitus että EU:n johto ovat lisäksi toimineet sen oletuksen pohjalta, että jos lähtö EU:sta saa äänestäjien enemmistön taakseen, Lissabonin sopimuksen artikla 50 otetaan välittömästi käyttöön.

Mitä ovat Brexitin taloudelliset seuraukset? Perjantainen markkinamyrsky huolestutti ihmisiä ympäri maailmaa. Sen ensimmäinen poliittinen uhri oli Podemos Espanjan vaaleissa. Konservatiivien varoitukset siitä, että Espanjan ei pidä yrittää keikuttaa EU-venettä, saivat odottamatonta kaikupohjaa juuri vaalien alla.

Mutta ovatko Brexitin taloudelliset seuraukset todella niin pahat kuin mitä monet ovat pelänneet? Esimerkiksi James Galbraith ja Giánis Varoufákis ovat esittäneet, että Brexitin taloudelliset vaikutukset jäisivät ainakin ensivaiheessa suhteellisen pieniksi.

Juuri mitään ei ole varsinaisesti vielä tapahtunut sitten viime viikon. Ennen kuin Britannian ja EU:n keskinäissuhteiden järjestelyt muuttuvat, pitää käydä pitkät neuvottelut. Jos punnan heikkeneminen on pysyvää, se itse asiassa auttaa brittivientiä. Niinpä markkinat rauhoittuvat hetken epävakauden jälkeen.

Vaikka Berliinissä, Pariisissa ja Brysselissä halutaan näyttää, että EU:sta eroaminen tulee kalliiksi – tai kenties halutaan jopa kostaa briteille – on epätodennäköistä, että neuvotteluiden lopputulos poikkeaisi kovin paljon Norjan nykytilanteesta.

Thomas Palley on esittänyt kaikkein uskottavimman skenaarion siitä, miten Brexit kuitenkin saattaa suistaa maailmantalouden synkkään kurimukseen. Pitkän finansialisaatiokehityksen myötä epävarmuus on lisääntynyt ja tulevaisuuden odotukset heikentyneet. Nämä merkitsevät paljon enemmän kuin Brexitin välittömät tai todelliset vaikutukset yritysten, pankkien ja sijoittajien toimintamahdollisuuksille.

Varsinkin Euroopan talous on horjunut alaspäin vievän pyörteen reunoilla, samalla kun maailman rahoitusmarkkinat ovat paisuneet vuosia. Kesästä 2015 alkaen on nähty jo useita merkkejä rahoituskäänteen ja -romahduksen mahdollisuuksista.

Palleyn skenaarion mukaan Lontoon City voi osoittautua nyt alkavan kurimuksen keskukseksi. Punnan lasku syö Lontoon globaalien sijoittajien voimavaroja. Osakekurssit laskevat ja pankit siirtävät toimintojaan euroalueelle. Pian seuraukset alkavat näkyä myös paitsi Britannian muussa taloudessa, niin myös EU:ssa, laukaisten lisää romahduksia maailman rahoitusmarkkinoilla.

Tässä skenaariossa Brexit on laukaiseva tekijä, mutta olennaiset mekanismit ovat rahoitusmarkkinoiden sisäisiä (ks. esim. tämä). Kehityskulku noudattaa kapitalististen rahoitusmarkkinoiden yleistä mallia. Nousu syntyy velan ja rahoitusarvojen moninkertaistumisen tuloksena. Joskus kupla voi koskea vain yksittäisiä sijoituskohteita tai sektoreita, mutta usein nousukierre imee mukaansa markkinat laajalti. Kun velka lisääntyy ja riippuvuudet tiivistyvät kokonaisuudesta tulee yhä kaoottisempi. Lopulta joku tekijä laukaisee romahduksen.

Oma subjektiivinen todennäköisyysarvioni sille, riittääkö Brexit itsessään laukaisemaan vaiheittaisen romahduksen, on jossain välillä 30-40%. Brexitin poliittiset seuraukset voivat kuitenkin lisätä tätä todennäköisyyttä.

Brexitin poliittisista seurauksista näyttäisi vallitsevan laaja yhteisymmärrys. Skotlannin ero Britanniasta näyttää todennäköiseltä ja se voi johtaa ketjureaktioon. Esimerkiksi Katalonian pyrkimykset erota Espanjasta voivat saada uutta intoa.

Brexit tarjoaa esimerkin kaikille kansallismielisille EU-kriitikoille kaikkialla Euroopassa. Näyttää kohtuullisen todennäköiseltä, että lähitulevaisuudessa järjestetään lisää kansanäänestyksiä EU:sta. Johtoroolissa toimii kansallismielinen oikeisto, ei EU:ta reformoimaan pyrkivä vasemmisto.

George Sorosin mielestä EU:n hajoaminen on jo nyt peruuttamaton prosessi. Ehkä unioni on jo pitkälti hajonnut ennen seuraavia europarlamenttivaaleja vuonna 2019? Valtioiden ja unionin hajoamisella olisi kauaskantoisia paitsi taloudellisia niin myös maailmanpoliittisia seurauksia.

Brexit on seurausta kansallismielisyydestä ja muukalaisvihamielisyydestä. Nämä ovat kehkeytyneet reaktiona uusliberaalin globalisaation vaikutuksiin ihmisten arkielämään. Vanhan kaavan mukaan vapaakauppaliberalisaatio johtaa kriiseihin, epävarmuuteen ja työttömyyteen, mitkä saavat aikaan nationalistisen reaktion. Yksi oire on, että alueellinen integraatio muuttuu hajoamiseksi. Toinen oire on, että sotilaalliset vastakkainasettelut kärjistyvät. Suurvaltapelistä tulee yhä vaarallisempaa.

Jokainen kriisi on ainakin periaatteessa tilaisuus oppia toimimaan toisin. Maahanmuuttajien syyllistämisen politiikka on päässyt jo näin pitkälle, mutta EU:n onneton, vapaamarkkinautopian varaan rakennetttu talouspolitiikka yhä edelleen jatkaa epävarmuuden lisäämistä ja tulevaisuuden uskon murentamista.

Podemoksen vaalivoiton kuihtuminen Espanjassa näyttäisi viittaavan siihen, että tässä tapauksessa uusi kriisi edelleen vahvistaa kriisiin johtaneita voimia ja prosesseja. Tällaiset positiiviset palautekytkennät eivät lupaa hyvää.

Heikki Patomäki on kansainvälisen politiikan professori Helsingin yliopistossa. Tämä kirjoitus julkaistiin alun perin hänen blogissaan 27.6.2016

27 KOMMENTTIA

 1. ”George Sorosin mielestä EU:n hajoaminen on jo nyt peruuttamaton prosessi”. Globalistien (Soros mukaanlukien ) NWO installaatioprosessissa EU:n hajoaminen on nimenomaan yksi haluttu etappi. ”NWO-teknisesti” ajateltuna EU siis hajoaa, koska se ei ole yhdentynyt tarpeeksi. Globalistienhankkeessa taas sentralisointi on avainasemassa, mutta ensiksi globalistien olisi onnistuttava hävittämään maailmasta nationalismin ja suvereenisuuden ideaalit.

  Britannian konservatiivien tarkoitushan ei ole ollut Brexit-referendumilla tosiasiassa erota EU:sta. Jos Britannia nimittäin todellakin eroaisi EU:sta koko City of Londonin ”finanssipalveluteollisuus” romahtaisi ja EU:n finanssialaa johdettaisiin Frankfurtista käsin. Siksi juuri Juncker ja Saksan johtavat poliitikot vaativat Britannialta nopeaa EU-erohakemusta. Toinen syy joka selittää sitä, ettei Cameronin tarkoitus ole voinut olla erota EU:sta, piilee Britannian voimallisesti toteuttamassa uusliberalismin ideologiassa. Britannian konservatiivit ajoivat vahingossa brexitillä itsensä pussiin ja pelaavat nyt vain aikaa, jotta valehtelu kansalle ei paljastuisi.

  Brexit-referendumin positiivinen tulos on saanut aikaan vakavan kriisin Britannian konservatiivipuolueessa ja samalla aktivoinut myös voimakkaan sisäpoliittisen valtataistelun labour-puolueen ja konservatiivien välille. Tämä saattaa johtaa myös pian ennenaikaisiin vaaleihin.

  https://nocheinparteibuch.wordpress.com/2016/06/26/britische-konservative-sitzen-in-der-patsche/

  • Soros on globalisti ja rahamaailman ruhtinas. Hänen tiensä kohti globaalia hallintaa kulkee Pöytäkirjojen oppien mukaan kaaoksen kautta. Sillä otetaan tiukempi ote kansojen niskasta tai kuritetaan kunnolla jotta ’auttavan käden’ tarjoama velka taas kaaoksen keskellä maistuu Kreikan malliin. Siis velkaorjuuden kautta kohti NWO-tyranniaa. Ja sitä tietä nyt taidetaan yrittää EU sionistilakeija Merkelin johdolla kulkemaan…?
   Trump, joka oli iloinen Brexitistä, taas taitaa – ainakin puheissaan – edustaa päinvastaista tietä: kansallisvaltiot kukoistamaan ja erityisesti oma maa, joka sitten vahvimpana pystyy muiden itsemääräämisoikeutta kunnioittaen johtamaan maailmaa ketään uhkailematta ja sotilaallisesti valtaansa alistamatta. Paljon terveempi tie tuo on minusta.
   Brexit ei todellakaan tarkoita oikeaa eroa EU:sta vaan uutta strategiaa jolla EU otetaan tai yritetään ottaa tiukempaan hallintaan mikä sopii hyvin maan uusliberaalien tyyliin. Eiväthän ne ole koskaan vastustaneet siirtomaasotia ja riistoa, päinvastoin ja aina avuliaasti tukeneet sionisteja ja Israelia. Tuskin kyse oli vahongosta kun näin kävi. Ainakaan itse en usko.

 2. Sott nettiin ilmaantui , jonkin ilmeisen hyvin informoidun tahon,kirjoitus,jossa ennakoitiin viivyttelytaktiikan,johtavan kansanäänestyksen mitätöintiin ,tosiasiallisesti syksyynmennessä.
  Skotlanti on saamassa varsinaisen niskalenkin Lontoon keskushallinnosta,se politikka jonka rautarouva aloitti on nyt hänen jälkeensä osoittautumassa varsinaiseksi täystuhoksi Isolle-Britannialle.
  Europan unionin kannnalta puolestaan brittiläisen kivireen vetäminen poistuminen voi olla jopa eduksi, ainakin, yhdysvaltain hallinnon unionin tarkkailu ja suoranainen vakoilu vaikeutuu, jos jostain kumman syystä ero realisoituu.
  Saksan arvovalta jatkossa suorastaan moninkertaistuu,oko se hyvä meille se jää nähtäväksi..

 3. SOTT netissä oli jonkin asioista perillä olevan tahon kirjoitus, jossa arveltiin brittien yrittävän vitkuttelulla, mitätöidä kansanäänestyksen tuloksen.
  Skotit ovat toisaalta saaneet varsinaisen niskalenkin Lontoon halllinnosta, heidän asemansa vahvistuu jokatapauksessa.

  Unionin kannalta yksi vastarannankiiski, olisi ehkäpä hyväkin saada eroamaan, kun viellä heidän kauttaan yhdysvallat vakoilee unionin institutioita.
  Maailmalla tapahtuu nyt myllerryksiä niin nopeasti, ettei kaikkea oleellista tule pian havaineeksi.

  Esimerkiksi samalla kun maailma katsoi britanniaan, Kinan ja Venäjän johtajat tekivät kauaskantoisia sopimuksia,esimerkiksi maat perustivat yhteisen lentokoneita valmistavan yrityksen, joka alkaa tuotaa uutta komposiitti materiaalista laajarunko konetta, jolla mahdollisesti mullistetaan maailman ilmailumarkkinat.

 4. Pahalta näyttää.. hyvin pahalta. Globalistien ja sionistisen pankkiirimafian maailman haltuunottamiseksi rakentama korttitalo kaatumassa… kuka pelastaa?
  Hajota ja hallitse – strategialla on menty ja sillä varmaan jatketaan ellei tästä mitään opita eikä valmiutta muuhun löydy.

  Economic Predictions for Summer 2016: The Epocalypse Keeps Crashing
  As I’ve said before, US politicians will find it increasingly difficult this year to keep shoring up the US economy until the end of the election cycle. This collapse just made things a lot worse for them. Brexits, Grexits and other exits, oil defaults, job decay, manufacturing malaise and a host of other planet-sized problems are piling up so fast that it will become almost impossible to hold off collapse much longer as global problems press in on the US and other nations.
  The resources of all nations and their central banks are just too depleted to handle such a massive rupture of the global economy as we saw in 2008. Yet, this one is appearing that it could be far greater because it is developing all over the world simultaneously. The capacity of nations and their banks is fully taken up by huge monstrous national debts and balance sheets that have swelled beyond anything anyone would have imagined a decade ago.
  You cannot stop this collapse, nor can you talk it into happening with negativity either. It is going to happen because it has to happen. It has inevitability all over it. Economic structures that should never have been created in the first place are giving way in what will become total structural failure. They are giving way because of their own flawed design:
  ▪ You cannot create mountains of enduring wealth by carving out caverns of debt beneath them.
  ▪ You cannot create stable economies by focusing all the benefits toward the rich industrialists and hoping they will trickle down to create demand later.
  ▪ You cannot deplete your nation’s treasure with endless wars around the world by putting the wars of budget and beguiling yourself to think that means there was no cost to your own greatness.
  ▪ You cannot cram people from divergent cultures together by the millions without creating huge social costs that become economic costs.
  ▪ You cannot bail out rich bankers without creating moral hazard that entices them to repeat their sins.
  ▪ You cannot centrally manage economies in a way that benefits the periphery.
  The list could be bigger. The earthquake has happened. The aftershocks will come. And then there is autumn, the time called “fall” because many things will.

  http://www.washingtonsblog.com/2016/06/economic-predictions-for-summer-2016-the-epocalypse-keeps-crashing.html#more-59071

  European Banks Have Their Worst Two Day Stretch EVER As The Global Financial Crisis Intensifies

  http://www.washingtonsblog.com/2016/06/european-banks-have-their-worst-two-day-stretch-ever-as-the-global-financial-crisis-intensifies.html#more-59078

 5. Heikki Patomäen kirjoittama ”George Soroksen mielestä” artikkeli edustaa puhdasta liirumlaarum jorgania, joka verhoilee ongelmien seuraukset niiden syyksi. Niinpä niin, näinhän siinä käy kun sokea taluttaa sokeaa.

  Brexit ei ole seuraus ”kansallismielisyydestä tai muukalaisvihamielisyydestä” vaan pankkimafian – poliittisesta siirrosta – jolla Eurooppaa ajetaan kohti sisällissotaa. Sodat, mieleosoitukset ja konfliktit eivät itsenäisesti ”kärjisty” – ne poliittisilla toimilla kärjistetään.

  Kansainvälisellä politiikan professorilla on faktat pahasti hukassa.

  • Komppaan tuossa ettei Brexit ole vain seuraus ja etteivät sodat ym. konfliktit synny tyhjästä vaan ne synnytetään tietoisesti.
   Esim. WTC iskut toteutti tietty eliitti voidakseen käynnistää haluamansa sotakierteen. Kyse oli siis tapahtumista joille oli käsikirjoitus valmiina. Tämän varmaan jokainen allekirjoittaa.
   Sama pätee maailmansotiin. Niille oli käsikirjoitus valmiina. Ei niitä muuten olisi käyty. Ihan sama kun menemme teatteriin niin esitys tapahtuu käsikirjoituksen mukaan.
   Mitä enemmän asioihin perehtyy sitä ilmeisemmin tämä pätee hyvin laajasti, myös talouteen. Ei pörssi romahda sattumalta. Se romahdutetaan. Pointti tietenkin on kuka tekee käsikirjoituksen?
   Brexit ei voi olla poikkeus, ei mikään pelkkä reaktiivinen asia vaikka se sitäkin on. Reaktiota ei ole ilman ärsytystä eikä seurausta ilman syytä.
   Tietenkin kansallisen itsetuhon pelon alla herännyt terve kansallismielisyys ja haittamaahanmuuttajat ongelmineen ovat osa asiaa mutta miksi tämä maahanmuutto on synnytetty ja mitä varten?
   Ei voi olla vain sattuman sanelema juttu että Britannia on mukana sodissa joilla pakolaisvirtoja käynnistetään. Sodat palvelivat Brexitiä. Ne palvelevat myös Euroopan hajotusta ja kuuluvat käsikirjoitukseen ja ne olisi voitu estää jos olisi haluttu estää Brexit. Miksei sitä tehty?
   Ja moni muu asia olisi voitu hoitaa toisin jos Brexit olisi haluttu estää. Miksei hoidettu? Kansan reaktio oli luonnollinen reaktio käsikirjoitukseen, joka oli Brexitin todellinen syy.
   No, turha jatkaa. Ne jotka eivät halua nähdä pinnan alle pysyvät ikuisesti sokeina.

 6. Voisiko ”Tulenkantaja” selittää, miksi pankkimafian uskollisimmat vasallit, kuten EU-komissio ja London City (lähes yksimielistä remain-aluetta referendumissa) yksin tuumin vastusivat Brexitiä ja puolustivat remain-kantaa? Toki on mahdollista, että EU muuttui yhdessä yössä uskollisimmasta pankkimafian palvelijasta sen viholliseksi tai esteeksi. Ts. toisella puolella illuminaatit (”the 0,00001%”) ja Britannian kansa (pro-Brexit) ja toisella puolella EU-komissio, pienen miehen ystävä ja pankkimafian vastustaja David Cameron, &c. (EU-remain). Strange bedfellows indeed! Kaikki asiat, jotka ovat mahdollisia, eivät kuitenkaan ole totta. Jos ”Tulenkantajalla” on jotain näyttöä teesistään, kuulen mielelläni.

  Patomäen pasmat ovat kiistatta sekaisin hänen kirjoittaessaan: ”Brexit on seurausta kansallismielisyydestä ja muukalaisvihamielisyydestä. Nämä ovat kehkeytyneet reaktiona uusliberaalin globalisaation vaikutuksiin ihmisten arkielämään.”

  On kiistatta totta, että Brexitiä äänestäneet halusivat eroon Brysselin edustamasta ja ajamasta uusliberalistisesta talouspolitiikasta ja epädemokraattisesta koneistosta, joka tämän mahdollistaa. Väärä politiikka muuttuu kuitenkin Patomäellä pro-Brexit -valinnassa perusteesta syyksi, asiaksi, joka on tuottanut reaktion, eikä asiaksi, josta halutaan PERUSTELLUSTI eroon, sillä tähän on ”oikeus” vain vasemmistolla. Vielä eräällä tavalla: kansa reagoi oikeaan asiaan, muttei ajatellut oikein. Tätä rataa kulkee suuren ajattelun Tonavamme järkeily.

  Ongelma on lähinnä siinä, että tilanteessa, jossa EU:n ”instituutiot” (ent. Troikka) ajavat yhä drakonisemmin, EU:n sisältämän harvainvaltaisen rakenteen mahdollistamana, austeriteetti-politiikkaa, vasemmisto hokee jo toista tai kolmatta vuosikymmentä ajatustaan EU:n ”reformoinnista”. Jos meillä olisi jotain viitteitä oleellisista muutoksista (eikä pelkästään silmänlumeesta) tähän suuntaan, tässä olisi mieltä. Muussa tapauksessa kyse on EU:n uusliberalistista eliittiä pönkittävästä ideologiasta, sillä EU:n pankkimafialle de facto alistuneen Patomäen edustaman EU-vasemmiston puheet luovat EU:lle sellaista auraa, että 1) se olisi uudistettavissa ja että 2) vasemmistoääni on tehokkain tie kohti tätä uudistusta ja sen mahdollistamaa uutta talouspolitiikkaa. Lyhyesti ilmaistuna kyse on Potemkinin kulissien ylläpidosta. Ylimielinen suhtautuminen Britannian kansaan, joka otti TODELLISEN askeleen taistelussa EU:n harvainvaltaa vastaan, kertoo omaa kieltään postmodernin eurovasemmiston tilasta, jonka totuuksia Patomäki mekaanisesti toistelee. Osallistumalla ”nationalistien” ajamaan demokraattiseen projektiin – kuten suuri osa Labourin kannattajista Englannissa, jotka näin pettivät puolue-eliitin – Vasemmisto voisi toki muuttaa protestin suuntaa, mutta tilanteessa, jossa köyhä ”nationalisti” Pohjois-Englannissa on eurovasemmistolle suurempi vihollinen kuin europankkiirit, Patomäellä ei ole muuta tarjolla kuin halveksuntaa.

  Jollei Patomäki ymmärrä, ettei oligarkkista EU-koneistoa voi reformoida demokraattisin keinoin, hän totisesti ei ole tehtäviensä tasalla. Suomen kansa voi eduskuntavaaleissa vaatia eduskunnalta asioita, koska valta kuuluu perustuslain mukaan kansalle, jota edustaa eduskunta. EU-vaaleissa sen sijaan näytellään suvereenin valtion vaaleja hieman kuin Venäjän vaaleissa näytellään monipuoluevaaleja. Näytteleminen on kuitenkaan muuta näyteltyä asiaa todeksi, vaikka Patomäki toisin kuvittelee. EU-parlamentti ei edusta ketään, sille ei voi esittää vaatimuksia.

  Eurovasemmiston reformointiehdotukset ovat järkevimmilläänkin tulkittavissa komissiolle & muille ei-demokraattisille instituutioille esitettäviksi vienoiksi pyynnöiksi. Ja todellako olemme ihmeissämme, etteivät nämä pyynnöt ole saaneet tuulta alleen? On hieman vaikea olla nauramatta ajatellessa, mitä marxilainen analyytikko, jonka mukaan valtio on porvariston luokkavallan väline, olisi ollut mieltä patomäkien herttaisista pyynnöistä instituutioille, jotta ne demokratisoisivat itsensä. Ilmeisesti komissio ja EKP ynnä muut ”instituutiot” eivät edusta eurovasemmiston analyysissa samalla tavalla luokkavaltaa kuten kansallisvaltio. Totisesti on mainstream-vasemmistoideologia kokenut älyllisen laskun EU:n myötä. Mistä näitä ihmisiä oikein tulee?

  Koska vasemmisto on alistettu ja aseeton, on heille tosiasiassa sietämätöntä, ettei kaikki muutkin ”vastavoimat” ole sitä. Patomäki on kyvytön kontrolloimaan tunteitaan kuin teini tilanteessa, jossa aito kyllästyneisyys EU:n pankkimafiaa kohtaa ei lähtenyt liikkeelle vasemmistosta, vaan ”nationalisteista”.

  • ”EU:n pankkimafiaa kohtaa ei lähtenyt liikkeelle vasemmistosta, vaan ’nationalisteista'”.

   Nationalismi tai patriotismi ei ole oikeistolainen ilmiö. Vaikka äärioikeistolaiset puolueet ovatkin nationalistisia ja rasistisia, äärioikeistolaiset on kuitenkin NIIN PIENI VÄHEMMISTÖ kaikista ihmisistä, että sillä ei selitetä EU-vastaisuutta.

   Nationalistit leimataan Euroopassa herkästi äärioikeistolaisiksi, mustamaalauksen vuoksi. Nationalismi ja patriotismi ovat Euroopan Unionille uhka. Nationalismiin yhdistetään muunmuassa muukalaisvihamielisyys, mikä on äärioikeistolainen teema, eikä ainnakaan vasemmistolainen teema.

   Kun Perussuomalaiset saivat suomessa ”jytkyn,”saksalainen media kirjoitti Perussuomalaisista äärioikeistolaisena puolueena. Samaan aikaan Turun yliopiston tutkimus suomalaisista äänestäjjistä kertoi, että Perussuomalaisia äänestäneet olivat oikeastikkin perussuomalaisia: kaikista puolueista sen äänestäjät olivat lähinnä oikeisto-vasemmisto-akselin puoliväliä. Saksalaiset ystäväni kyselivät mitä Suomessa tapahtuu, kun äärioikeistolaiset saivat vaalivoiton.

   Kirjoitin saksalaiselle journalistille, joka oli kirjoittanut lehtijutun suureen saksalaiseen lehteen äärioikeistolaisesta Perussuomalaisten puolueesta. Hän vastasi kirjeeseeni että häntä ei kiinnostanut Turun yliopiston tutkimus, eikä hän myöskään halunnut tutustua Perussuomalaisten vaaliohjelmaan, joka oli itseasiassa niin vasemmistolainen, että se muistutti demarien vaaliohjelmaa – ei ihme, että demareista loikkasi perussuomalaisiin seuraavaksi eniten äänestäjiä Keskustan jälkeen. Saksalaisen journalistin mukaan oli itsestään selvää, että kyseessä oli äärioikeistolainen puolue.

   Tokihan Perussuomalaisissa oli myös se äärioikeistolainen ulkomaalaisvihamielinen rasistisiipi – mutta kuitenkin vain marginaalinen osa puolueesta. Itävallassa ja Ranskassa oli juuri oikeistolaiset muukalaisvihamieliset puolueet saaneet vaaleissa kannatusta, joten Perussuomalaiset oli helppo leimata samalla leimalla. Sitäpaitsi Saksassa äärioikeistolainen rasisti eli natsi on sellainen leima, että se herättää yleistä paheksuntaa ja tuomiota.

   Siitä huolimatta Perussuomalaiset ei ollut äärioikeistolainen puolue. Suomessa ei ole yhtään äärioikeistolaista puoluetta, mutta oikeistolaisimmat ovat RKP ja Kokoomus.

  • Antti Kukkonen. Mistä tiedät että ”pankkimafian uskollisimmat vasallit, kuten EU-komissio ja London City lähes yksin tuumin vastustivat brexit ja puolustivat remain kantaa”? Oletko havainnut sen, että pankkimafian/vasallien politiikka on peliä ja tuohon petolliseen järjestelmään sisältyy valeoppositio, joka luo illuusion kansan vallasta? Juuri sen, eli valeopposition vuoksi vierastan esim. Pertin analysointeja, jotka ovat usein melkoista sanojen sekasotkuja. Tästäkin sangen lyhyestä kommentista löytyy eri ryhmittymiä ja poliittisia aatteita kuvaavia sanoja tähän maliin: vasemmisto, nationalisti, muukalaisvihamielinen, patriotismi, oikeistolainen, äärioikeistolainen, demari, keskusta, RKP, kokoomus, rasisti, perussuomalainen, oikeisto-vasemmisto-akselin puoliväli.

   Puolueet ja politiikkojen juhlapuheet ovat minulle täysin yhdentekeviä, ihmisen teot puhuvat puolestaan!

 7. Patomäki, joka on järkimies, menee yllättävän helposti mukaan vasemmiston suosimaan selitysmalliin, jossa Brexit nähdään seurauksena ”kansallismielisyydestä ja muukalaisvihamielisyydestä”. Kuten jo kommenteissa yllä todettiin, ei pitäisi sekoittaa syitä ja seurauksia, eikä lähteä hakemaan selitystä syyllistämällä kantaväestöä vääristä asenteista. Se ei tiedemiehen suuhun selitysmallina oikein istu (poliitikon suuhun toki). Pitäisi tarkemmin analysoida, mitkä tekijät ovat johtaneet noiden asenteiden vahvistumiseen.

  Brittipuolueiden ylimielisyys ja EU:n näyttäytyminen kansainvälisten suurpankkien ja liike-elämän intressien puhtaasti sanelemana hankkeena on varmastikin aiheuttanut briteissä vahvan kokemuksen demokratiavajeesta. Tämä ja työläisväestön konkreettisesti kokema taloudellinen syrjäytyminen oikeuttavat britit kyseenalaistamaan EU-projektin ja erityisesti sen harjoittaman maahanmuuttopolitiikan mielekkyyden. Raakaan uusliberalismiin britit ovat jo tottuneet, mutta hallitsemattomalta näyttävän maahanmuuton kera siitä on tullut kantaväestön mielestä sietämätöntä. Syitä Brexitiin on tietenkin paljon muitakin. Konservatiivien EU-kriittisyyttä ei ole medioissa juurikaan analysoitu (työväestön kohdalla se on varsin ymmärrettävää). Brittikansaa varmastikin yhdistää ikiaikainen epäily Manner-Eurooopan valtiaiden motiivien suhteen. Suoranaista orjuutusta Saksan tai Ranskankin taholta pelätään – eikä syyttä.

  • Heikki Patomäki kirjoitti: ”Brexit on seurausta kansallismielisyydestä ja muukalaisvihamielisyydestä. Nämä ovat kehkeytyneet 8reaktiona uusliberaalin globalisaation vaikutuksiin ihmisten arkielämään.”

   Jonsse kirjoitti: ”EU:n näyttäytyminen kansainvälisten suurpankkien ja liike-elämän intressien puhtaasti sanelemana hankkeena on varmastikin aiheuttanut briteissä vahvan kokemuksen demokratiavajeesta.”

   Oikeastaan Patomäkikin kyllä mainitsee tuon EU:n toiminnan kansainvälisen suurpääoman etujen ajamana, viitatessaan uusliberaaliin globalisaatioon.

   Mutta Patomäen ja Jonssen mainitsemien syiden lisäksi on paljon muitakin syitä haluta eroon Unionista. Eikä se edes vaadi kriisiä, kuten Patomäki ehdottaa, että haluaa eron.

   Monia epäilyttää vuosia jatkunut Euroopan Unionin liittovaltioistuminen ja kansallisen päätösvallan katoaminen Euroopan Unionille. Euroopan Unioni on ottanut tehtäväkseen säännöstellä ja muokata asetuksia, tunkeutua jokapäiväiseen elämäämme mitä hölmöimmiksi koetuilla direktiiveillä, jotka meidän on ollut muutettava laeiksi. Ihmiset menettävät päätösvallan siitä mitä maassa tapahtuu, omasta ulko- , talous- ja maatalouspolitiikasta. Vaikka ei olisi edes talouskriisiä, niin tällainen ajopuuksi joutuminen harmittaa. Kaikkialle tunkeutuva Euroopanlaajuinen mediakampanja terrorisminvastaisesta sodasta ja tarpeesta yhteiseen turvallisuusyhteistyöhön ja valvontaan näkyy Isoveli valvoo -yhteiskunnan hyökkäyksenä.

   Myös TTIP saattoi pelottaa brittejä siinä kuin suomalaisiakin. Iso-Britanniassa ollaan kyllä totuttu enemmän Amerikan malliin talouselämässä, mutta silti TTIP uhkaa tavallisia kansalaisia ja kuluttajia.

   Patomäki kuitenkin liioittelee jos hän tarkoittaa nationalistisilla ja ulkomaalaisvihamielisillä äärioikeistolaisia, syynä Brexitiin tai EU-vastaisuuteen. EU-kannattajat ovat kyllä ratsastaneet jo muutaman vuoden tuolla demonisoinnilla, mutta se on törkeä vääristys.

  • Patomäki operoi enemmän seuraustasolla eikä käy käsiksi syvempiin syihin tai itse käsikirjoitukseen. Se on tyypillistä liian sosiologisen asenteen omaavilla. He näkevät asiat pääosin reaktiivisella pohjalla eli liikkuvat oiretasolla kuten lääkäri joka näkee ja hoitaa vain oireita tutkimatta niiden piilossa olevaa aiheuttajaa.
   Kuitenkin näissä politiikankin asioissa syyt ovat aina syvemmällä kun niille löytyy salassa pidetty eliitin käsikirjoitus.

 8. Juuri nyt kaikkien vastenmielisimmältä tuntuu tämä valtamedioiden brexit vastainen törkykampanja jonka tarkoitus on selvästi aivopestä Suomalaiset EU-myönteiseen ja toisaalta brexit vihamieliseen ajatteluun!

  Itse luin juuri muutama tunti sitten päivän ”propaganda annoksen”(iltalehti-sanomat ym.) ja joka tuutista tuli sitä samaa PASKAA!

  Pelottelua ja tarkoitushakuisten uhkakuvien luomista, piiloviestinä meille Suomalaisille:
  Älkää vain kuvitelko että EU:sta eroaminen toisi mitään hyvää!

  Rehellisesti sanottuna minun teki mieli kaivaa stenkku taskusta ja polttaa molemmat päivän lehdet luettuani ne!
  Niin vastenmieliseltä tuntui tämä tarkoitushakuinen aivopesu.

  Mielestäni Iltapaskan toimittaja Tommi Parkkonen ansaitsisi saada potkut näiden kirjoittamiensa viestien takia.
  Todella ala arvoista!

  http://mvlehti.net/2016/06/28/iltalehden-tommi-parkkonen-d-cameronille-haistappa-sina-pelkuriluikurivalehtelija-david-ns-vittu/

  Ps. Iltalehden virallinen linja on tämä:

  Iltalehti on poliittisesti sitoutumaton ja riippumaton kansanvallan puolustaja. Se pyrkii edistämään taloudellista ja henkistä hyvinvointia, oikeudenmukaisuutta sekä yksilön vapautta ja yritteliäisyyttä.

  :DDD!!

  HAHHAAAAAAA!!!

  • Meillähän iltapäivä- ym. valtamedia menee käsikirjoituksen mukaan joka laaditaan näiden toimesta jotka maailmaa kontrolloivat:
   Who Controls America?
   Who Controls the White House?
   https://thezog.wordpress.com/who-controls-the-white-house/
   Of the eleven(11) current and former senior advisors of President Barack Obama, nine(9) are Jews, partial Jews, or have Jewish spouses. This is a numerical representation of 82%. Jews are approximately 2% of the U.S. population.* Therefore Jews are over-represented among the current and former senior advisors of President Barack Obama by a factor of 41 times(4,100 percent). —- lisää linkistä alla
   https://thezog.wordpress.com

 9. Täysin poikkeavan näkökannan Brexit-keskusteluun tuo Thierry Meyssan, joka sanoo Britannian EU-eron taustalla olevan ensinnäkin tavoite
  ” to transform the City into the primary off shore financial centre for the yuan”.

  Thierry Meyssanin mukaan the Brexit marks the end of the ideological domination of the United States,

  Lisäksii the Brexit also marks the end of the military-economic domination of the US, since NATO and the EU are simply the two sides of a single coin – even if the construction of their Foreign Policy and Common Security took longer to implement than that of free exchange.

  Kyse olisi siis uuden aikakauden alusta. jossa palataan (Britannia) kansallisiin suvereeniteettiin, mutta brexit ”does not guarantee popular sovereignty”

  http://www.voltairenet.org/article192607.html

  • Olipa mielenkiintoinen ja hurja analyysi Meyssanilta, todellakin.
   Väistämättä mieleen tuli Oswald Spengler Länsimaiden perikato kirjoineen. Kirjassaan hän totesi sata vuotta sitten että tämä Lännen Imperiumi lakastuu ja samoin käy sotilasliitto Natolle… voi vain ihmetellä miten tarkasti hän on pystynyt kehitystä arvioimaan kulttuurifilosofina.
   Meyssan: ”… we will soon be witnessing the dissolution of the European Union, then NATO, and unless they pay close attention, the dismantling of the United States.”
   Tämäkin on mielenkiintoista:
   ”Contrary to the boastful claims of Nigel Farage, UKIP was not the originator of the referendum it has just won. The decision was imposed on David Cameron by the members of the Conservative Party.”
   City, joka on kaikkien muita sitovien lakien ulkopuolella, sopeutuu siis historian faktoihin voidakseen kalastaa parhailla apajilla maksimaalisesti ja nyt oli aika hypätä pois hukkuvasta laivasta ja jättää Eurooppa joka nyt väistämättä lakastuu ja hajoaa USA:n tavoin .?
   On oltava oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Viis muusta.
   Linkistä alla: ”Rakovsky told Kus’min that the Illuminati never take political or financial positions. They use ”intermediaries.”
   ”Money is the basis of power,” Rakovsky says, and the Rothschilds manufacture it thanks to the banking system.
   The ”Revolutionary Movement” was an attempt by Meyer Rothschild and his allies to protect and extend this monopoly by establishing a totalitarian New World Order. ”Revolution” really means, ”overturning” Western civilization.
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=1335

   Meyssan jatkaa: ”For them, London’s policy must be a pragmatic adaptation to the evolution of the world.
   The Pentagon, which is currently preparing the NATO summit in Warsaw, has not yet understood that it is no longer in a position to browbeat its allies into increasing their Defence budget and backing up their military adventures. Washington’s domination of the world is over.”

 10. ”George Soros vunnit stort på Brexit, svepskäl att trigga del 2 i finanskraschen?

  George Soros är Rothschild bulvanen som 1992 knäckte den svenska kronan och det brittiska pundet med naken blankning, en kriminell metod som borde vara förbjuden över hela världen och inte bara inom EU. För att skrämma engelsmännen att inte rösta för Brexit hotade Soros, att detta skulle medföra en Black Friday, med vilket han pekade på dåtidens största börskrasch 1929 i New York, som inscenerades av Wall Street bankerna själva, bl.a. för att knäcka Ivar Kreuger. Detta ledde då till världens största depression.

  “A vote for Brexit would make some people very rich – but most voters considerably poorer.” skrev han i The Guardian enligt The Independent.

  Så blev det också, börserna rasade världen över och George Soros blev ännu rikare. Han hade bl. a. investerat i guld och guldgruvan Barrick Gold. Guldpriset rusade i höjden efter Brexit med högsta nivån sedan mars 2014.

  Det finns dock ingen ekonomisk logik i att börserna rasar efter Brexit. En sådan händelse har aldrig ägt rum i historien och därför kan ingen förutsäga hur ekonomin påverkas. Det är fullt möjligt att Englands och/eller Europas ekonomier förbättras, då diktaturen i Bryssel och annat elände därifrån förhoppningsvis minskas. Om England blir av med parasiterande EU- och andra migranter kan det bli en stor ekonomisk uppsving för landet. Om världens finanscentrum flyttar från London till Frankfurt eller Luxembourg, kan Tyskland och EU profitera stort.

  Det är mycket mera sannolikt att den internationella finansmaffian utnyttjar Brexit som svepskäl för sina misslyckanden. De vet att världens finanssystem är ett gigantiskt pyramidspel som måste krascha med matematisk nödvändighet. Då de är kontrollfreaks, vill de ha en kontrollerad kollaps, som i september 2008, när de lät Lehman Brothers krascha medveten, då någon skulle offras och just detta bankhus var en obehaglig konkurrent till Goldman Sachs och hade mest Europa-handel, så att viruset kunde snabbast sprida sig till Europa.

  Förmodligen startar nu del 2 av den kontrollerade finanskraschen…”

  http://whitetv.se/en/gigantic-ponzi-scheme/1601.html

 11. ”Almost 50,000 Concentration Camps For EU Dissidents

  ”The European Union is a ’monster’ that must be destroyed, the sooner the better. Nothing will happen and no-one will go to jail. Today you can still do that. But I do not know what the situation will be tomorrow.” ­ Vladimir Bukovsky

  ”But fight we will, for we are English and we are brave, and their losses will unexpectedly great.” – MJ…””

  Koko artikkeli: http://www.rense.com/general81/conce.htm

 12.   Ison-Britannian kansanäänestyksen tuloksella on varmasti vaikutuksia Suomeenkin, vaikkakin vaikutukset tulevat koskemaan Suomea todennäköisesti vain epäsuorasti vain Euroopan unionin yhtenä jäsenenä toisten joukossa. Ison-Britannian kansanäänestystä seurannut myllerrys kuvastaa, kuinka vähän ihmiset ymmärtävät unionia saatikka itseään. Hävinnyt, EU:ssa pysymistä kannattanut puoli on syyttänyt toista puolta pirujen maalaamisesta seinälle ja ihmisten pelottelusta, mikä muka oli ainoa […] jatkuu täällä: http://ipu.fi

 13. Juutalaiset ja sionistit keskustelevat Brexitin uhista ja mahdollisuuksista

  Tärkeä Magneettimedian artikkeli koska sionistien rooli EU:ssa on keskeinen kuten myös Britannin politiikassa. Kun en saa sitä linkitettynä läpi niin joudun laittamaan sen tänne kokonaisena.

  Kuten aiemmin tänään kirjoitimme, eliitin suhtautuminen Brexitiin on tällä hetkellä erittäin vaihtelevaa. Myös juutalais- ja sionistiyhteisöissä käydään nyt keskustelua EU:n mahdollisesta hajoamisesta.
  Perinteistä EU-keskeistä näkemystä edustaa juutalainen mutta sionismikriittinen Mondoweiss-julkaisu artikkelissaan ”Israelin kannalta häiritsevä trendi”. Mondoweiss epäilee, että perinteisten valtarakenteiden heikentyminen Euroopassa tulee heikentämään Israelin asemaa:
  ”Israel on EU:n tavoin tärkeä osa vanhaa globaalia järjestystä. ’Juutalaisvaltio’ rakennettiin Lähi-itään brittien siunauksella. […]
  Toisen maailmansodan jälkeen maailmanpolitiikan johtajan sekä Israelin holhoojan rooli siirtyi Briteistä Washingtoniin. Amerikka on armahtanut Israelin yhä uudelleen, suojellut sionisteja YK:ssa ja tukenut Israelin valtavaa sotateollisuutta.
  Siinä missä Yhdysvallat on tukenut Israelia diplomaattisesti ja sotilaallisesti, EU on pitänyt huolen juutalaisvaltion taloudellisesta hyvinvoinnista. EU on toistuvasti rikkonut omia lakejaan varjellessaan Israelin etuoikeutettua asemaa kansainvälisillä markkinoilla. EU teki Euroopasta Israelin tärkeimmän vientialueen.
  Vei vuosikymmeniä ennen kuin EU suostui edes tunnustamaan (puhumattakaan ongelman korjaamisesta), että kaupankäynti Länsirannan laittomien juutalaissiirtokuntien kanssa on vakava eettinen ongelma.
  Mikäli EU ja Yhdysvaltojen uusliberaali valta-asema alkavat heikentyä, Israel joutuu vaikeuksiin. Se tulee epätoivoisesti etsimään uutta holhoojaa…”
  Mondoweissin mukaan jopa Yhdysvalloissa poliitikkojen on yhä vaikeampaa puolustella rikolliselle juutalaisvaltiolle annettua pyyteetöntä tukea.
  Yhä harvempi uskoo enää iskulauseeseen, jonka mukaan Israelista on mitään hyötyä Yhdysvaltojen ja EU:n ulkopoliittisten ja taloudellisten tavoitteiden kannalta.
  Siinä missä amerikkalainen keskiluokka joutuu jatkuvasti kiristämään vyötään, Yhdysvaltojen taloudellinen tuki Israelille on vain kasvanut. Tämä on tietysti ruokkinut sionisminvastaista ilmapiiriä tavallisen kansan keskuudessa.
  Ukipin sionistilobby ajaa pankkien ja pakolaisten asiaa
  Britanniassa monet sionistit ovat suhtautuneet Brexit-tulokseen paljon optimistisemmin. The Occidental Observeriin kirjoittaneen Francis Carr Begbien mukaan Israelin ystävät aikovat kääntää poliittisen myllerryksen voitokseen.
  Begbie kirjoittaa, että EU-vastaisuuden symboliksi korotettu Nigel Faragen Ukip-puolue on vahvistanut siteitään maan Israel-lobbyyn, eikä Brexit ole suinkaan hidastanut kehityskulkua.
  Britannian kaksi voimakkainta lobbausjärjestöä ovat perinteisesti olleet oikeiston Conservative Friends of Israel ja vasemmiston Labour Friends of Israel. Nyt yhä useamman juutalaisrahoittajan tuki saattaa kuitenkin suuntautua ”EU-kriittiselle” Ukip Friends of Israelille.
  Begbien mukaan Ukipin sisällä käydään nyt kovaa valtakamppailua, sillä puolueen vakaumuksellisimmat uusliberaalit ja sionistit eivät ole pitäneet Faragen maahanmuuttovastaisista kannanotoista. Heitä ovat muun muassa Douglas Carswell ja Dan Hannan, joilla molemmilla on tiiviit siteet Lontoon Cityn pankkikeskukseen. Kuluneiden vuosien aikana he ovat pyrkineet myös voimistamaan Ukip Friends of Israel –järjestöä kehittämällä sen poliittisia verkostoja.
  Carswellin ja Hannanin kaltaiset Ukip-vaikuttajat ovat ilmoittaneet, että Brexit sinänsä ei ole ongelma, kunhan tuotteiden ja työvoiman vapaa liikkuvuus (lue: siirtolaistulva ja teollisuuden ulkoistaminen) sekä Israelin ylivalta-aseman tukeminen turvataan jatkossakin.
  Toisin sanoen Ukipin sisäisen Israel-lobbyn tavoite on vesittää Brexit ja säilyttää kaikki EU:n haittapuolet mahdollisen EU-eron jälkeenkin. Jewish Chronicle –lehden EU-eroa kannattanut päätoimittaja tiivisti kirjoituksessaan kupletin juonen kaikessa yksinkertaisuudessaan:
  ”The Friends of Israel –ryhmien toimenkuva ei muutu lainkaan Brexitin myötä. Ne jatkavat toimintaansa kuten ennenkin.”
  Begbie lainaa ”itseään vihaavaksi juutalaiseksi” usein kutsuttua Gilad Atzmonia, joka on samoilla linjoilla Jewish Chroniclen kanssa siitä, että mikään tuskin muuttuu:
  ”Monet Brexit-johtajat ovat juutalaisten lobbausjärjestöjen vannoutuneita palvelijoita. […]
  Goldman Sachs, George Soros ja muut tuhoa kylvävät voimat eivät työskentele Brysselissä. Todellisuudessa britit äänestivät Goldmania, Sorosia, Friedmania ja kulttuurimarxismia vastaan, vaikka valtaosa tekikin niin tietämättään.
  Britit äänestivät maahanmuuttoa, rikollispankkeja, globaalikapitalismia, Lontoon Cityä ja maansa pettäneitä valtapuolueita vastaan. Ikävä kyllä britit hyökkäsivät taudin oireita eivätkä taudin aiheuttajia vastaan.”
  Nationalistit savustetaan ulos
  Begbie nostaa esille Ukip-puolueessa vaikuttavan ortodoksijuutalaisen Schneur Odzen, joka on taistellut ankarasti ”puhdistaakseen” puolueen niistä, jotka tahtovat asettaa Britannian edun Israelin edelle.
  Puolueesta ulos savustettu Jack Sen onkin todennut, että ”Ukip on jo kokonaan juutalaisten lobbareiden taskussa”.
  Odzen kaltaisten myyrien vuoksi Ukip on ottanut tiukan linjan perinteisiä nationalisteja ja valkoisia aktivisteja vastaan. Esimerkiksi British National Partyn entisiä jäseniä ei hyväksytä Ukipiin, koska heitä pidetään ”rasisteina”. Ukipin mukaan vain juutalaisilla on oikeus vaalia etnisesti yhdenmukaista kotimaata.
  Begbien mukaan Ukipin nousu ja Brexit voivat merkitä jopa sitä, että sionistinen lobby saattaa siirtää tukensa vasemmistolaiselta Labour-puolueelta kokonaan Faragen ryhmälle.
  Sionistit ovat olleet Labourille raivoissaan siksi, että puolue on hyväksynyt johtaviin asemiin Palestiina-aktivisteja. Jopa Suomen valtavirtainen valemedia on kirjoittanut Labourin ”rasismikohusta”, eli siitä, että kaikki puolueen johtajat eivät kannata juutalaista ylivaltaa miehitetyssä Palestiinassa.
  Mikäli Labour ei käännä selkäänsä muslimi- ja vasemmistoäänestäjilleen, voi Ukip siis nousta pankkiirien tuella Britannian seuraavaksi suurpuolueeksi. Kansallismielisten kannalta tämä olisi tappio, sillä (kuten todettua) Ukipin vakaumuksellisin sionistisiipi kannattaa muun muassa avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikkaa.

  • Gilad Atzmonin haastattelusta loppukommentti:
   David Cameron and Tony Blair, true friends of Israel, have been shaken by Brexit. Do you think that Brexit could harm Israeli interests?

   Gilad Atzmon: Not in the short run. The leading Brexiters are prominent British sabbos goyim. Fox, Gove and Johnson are servants of the Jewish lobby. However, in the long run Israel and Jews should be very worried. The Brexit is a clear sign of mammonism fatigue. When the Brits and the French and the Greeks and the Americans identify that their destruction is connected to Goldman Sachs, Soros and the Jewish Lobby we will see developments that could lead to global aggression on a catastrophic scale. We had been there more than once. I would have loved to avoid it if it had been possible. 
   http://www.gilad.co.uk/writings/2016/7/1/mammonism-brexit-and-the-rest-of-us

   • Pieni selvennös suomeksi: kun britit ja ranskalaiset ja kreikkalaiset ja amerikkalaiset saavat selvyyden että heidän kurjuutensa takana on Goldman Sachs, Soros ja juutalainen etu- tai painostusryhmä tulemme näkemään tapahtumia joista voi seurata katastrofaalista globaalia aggressiota… sanoo Atzmon

 14. Hupiveikko Paavo Lipponen esittää…
  Vai mitä mieltä olette väitteestä, että EU-eroa haluavat pettävät Kekkosen perinnön?
  — Jos Paavo Lipponen on väitteessän oikeassa, meidän päättäjillämme on paljon selitettävää. He kun ovat päättäneet siellä isoissa pöyrissä aivan omaehtoisesti, ilman mitään pakkoa, vahingoittaa Suomea aina, kun vain mahdollista. Päättäneet ajaa suomen taloutta alas haitallisilla direktiiveillä, innosta hihkuen kertoneet, että Suomi ottaa mielellään maksettavaksi muiden maiden jäsenmaksuja, saaneet kuningasidean alkaa korvata eurooppalaisten finanssikeinottelijoiden tappioita suomalaisten veroeuroilla…

  http://mvlehti.net/2016/07/04/paavo-lipponen-ei-ole-itsensanolaamisvuorossa/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here