Kansainvälinen valuuttarahasto IMF varoittaa eurooppalaispankkien olevan riski globaalille rahoitusjärjestelmälle. Euroopan suurin investointipankki, saksalainen Deutsche Bank AG, brittiläinen HSBC Holdings Plc sekä sveitsiläinen Credit Suisse AG Group nimetään vaarallisina maailman talouden vakauden kannalta.

Kaikki kolme pankkia ovat globaalisti järjestelmälle tärkeitä (G-SIBs) pankkeja.

IMF kirjoittaa raportissaan:

”…saksalaiset pankit ja vakuutusyhtiöt ovat tiiviisti ristiinkytkeytyneet. Enimmät kytkennät löytyvät Allianzin, Munich Re:n, Hannover Re:n, Deutsche Bankin, Commerzbankin ja Aareal Bankin väliltä; näistä Allianz aiheuttaa suurimmalla todennäköisyydellä järjestelmäriskin julkisesti myytyjen saksalaisten arvopaperien joukossa. Sekä Deutsche Bank että Commerzbank ovat todennäköisin tartuntalähde muille julkisesti listatuille pankeille ja vakuutusyhtiöille. […] Järjestelmälle globaalisti tärkeiden pankkien joukossa Deutsche Bank näyttäytyy suurimpana kokonaisriskin lähteenä, seuraavat ovat HSBC ja Credit Suisse.”

Kuva: IMF Country Report No. 16/189 sivu 32.
Kuva: IMF Country Report No. 16/189 sivu 32.

IMF katsoo Deutschen olevan riski rajat ylittävälle tartunnalle, toisin sanoen jos Deutsche Bank kaatuu, maailman muut pankit seuraavat, todennäköisesti alkaen Ranskasta, Isosta-Britanniasta ja Yhdysvalloista.

 

Kommentti

Euroopan unionin pankkiunioni maksattaa saksalaispankin kaatumisen muiden unionin jäsenmaiden väestöllä. Hätäkös tässä…

Wall Street Journal uutisoi Euroopan unionin komission antaneen Italian hallitukselle luvan pääomittaa italialaisia pankkeja.

Euroalueen muiden maiden pankeissa on suuri määrä tuottamattomia lainoja joten Deutsche ei ole ainoa huolenaihe euroalueella.

 

Lähde

International Monetary Fund, IMF Country Report No. 16/ 189 (kesäkuu 2016): Financial System Stability Assessment https://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2016/cr16189.pdf

 

18 KOMMENTTIA

 1. Ihmisille jaetaan täydellisiä valheita, ennen kuin maailmantaloutta tekohengitystä ylläpitävä töpseli vedetään seinästä. Tämä on taas kerran tyypillinen esimerkki uutisoinnista, jossa ongelman seuraus naamioidaan syyksi ja vieläpä ”lumihiutale raportin” kuvittamana. Vai niin… no olipas värikkäitä palloja, mitä ”lumihiutaleen” pitäisi meille ihmisille paljastaa, mikä on sen funktio?

  Totuus on se, että Rothschild sionisti pankiirit ovat ajamassa pankkeja TIETOISESTI alas uuden One world Currency raha-järjestelmän tieltä tyyliin Order out of chaos. Pankkeja suljetaan, käteinen tulee häviämään ja miljoonat ihmiset tulevat kuolemaan nälkään. Siihen kun lisätään sekä ulkoinen, että sisäinen sota (jihad), niin maailmanlaajuinen romahdus ja kuoleman keitto on valmis. Näin psykopaatit toimivat, näin he tätä NWO-suunnitelmaa lakeijoineen toteuttavat. He tekivät sen – SUUREN HUIJAUKSEN – ensimmäisen ja maailmansodan aikana ja he aikovat tehdä saman uudelleen. Putin kehoitti presidentti Niinistöä kysymään lisäohjeita Lontoosta, joten toistetaan se vielä kerran: kysykää Suomen maanpetturit lisäohjeita Lontoosta!

  Ihmiset kuvittelevat, että EUta ohjataan Brysselistä, vaikka tätä loppumattomien rikoksien, massamurhien ja petoksien laivaa ohjataan Lontoon sydämestä, juuri sieltä missä pankkimafia istuu.

 2. Eipähän tule yllätyksenä. Kontrolloidun riskin kauttahan se kaaos syntyy ja sitä kautta sitten uudet kuviot. Eli homma on hanskassa.

 3. Kohta Kataiset, Orvot, Sipilät ja Soinitkin pääsevät hokemaan tuttua ’too big to fail’- mantraa, jonka perusteella pelastetaan eurooppalaisten isien ja äitien työpaikkoja pääomittamalla vaikeuksiin joutuneita pankkeja verovaroin. ’Too big to fail’:eiksi niitä sanotaan, vaikka kyse on ’too big to jail’:eista.
  Pankkien ym. pääomatuotekauppiaiden välisessä pelissä eli finanssimarkkinoilla on systeemisiä aukkoja, joista rahaa pystytään hivuttamaan ulos rikollisesti ilman lailliseen sopimukseen perustuvaa vastinetta. Syntyy vaje, jossa rahaa siirtyy jollekin taholle ilman kompensaatiota. Kun peliä jatketaan tarpeeksi pitkään, systeeminen vaje alkaa näkyä pankkien taseissa. Pääomamarkkinat on käpälöity niin, että tietyt pankit vuorollaan keräävät tätä vajetta ja jossakin vaiheessa koko roska kaadetaan veronmaksajien, tallettajien tai pankkiosakkeiden omistajien niskaan.

  On käsittämätöntä ja rikollista, ettei pankkien anneta kaatua vapaasti. Päinvastoin, jollakin v. 2008 Lehman Brothers:ien konkurssilla mässäillään vuosikausia ilman, että muistetaan sitä seuranneita jättipankkien rikollisia (de facto) bail-out’eja.
  Jos lainsäätäjiä ei pääomamarkkinoiden kontrollointi – eli niiden saattaminen tilaan, jossa kapitalisti vastaa itse tappioistaan – ei kiinnosta, on kansoilla täysi oikeus äänestää Brexitejä ym. ilman viikkokausien kitinää ja parkua kuinka eliittiä on taas sorrettu.

  • Juuri näin: ’too big to jail’ — vankilaan ne kuuluisivat.
   Käsittämätöntä on mutta rikollisten logiikalla normaalia ja tavoiteltua toimintaa.
   Ja sionistithan sen lakeijoineen osaavat. Heille rikollinen on normaalia ja oikeutettua goimien kusetusta.

  • […] finanssimarkkinoilla on systeemisiä aukkoja, joista rahaa pystytään hivuttamaan ulos rikollisesti ilman lailliseen sopimukseen perustuvaa vastinetta. Syntyy vaje, jossa rahaa siirtyy jollekin taholle ilman kompensaatiota. Kun peliä jatketaan tarpeeksi pitkään, systeeminen vaje alkaa näkyä pankkien taseissa. Pääomamarkkinat on käpälöity niin, että tietyt pankit vuorollaan keräävät tätä vajetta ja jossakin vaiheessa koko roska kaadetaan veronmaksajien, tallettajien tai pankkiosakkeiden omistajien niskaan.[…]

   Näinpä juuri. Järjestelmä on sekä mikä pitäisi korjata, sen sijaan puuhataan järjestelmän vikojen aiheuttamien tuhojen paikkauílun kanssa.

 4. Brexit: oire kapitalismin suunnitellusta ja kontrolloidusta kriisitä päämääränä keskusvallan lisääminen ja demokratian sekä itsemääräämisoikeuden tuhoaminen — hyvä näkökulma

  Thousands of commentaries have been issued about Brexit in the past week.I’ve written four myself. Most discuss Brexit as the result of immigration issues, class war, political theater, a reaction against the European Union’s bureaucratic power, sovereignty, etc. Other essays focus on the potential upsides or downsides of Brexit.
  What few if any commentators present is the idea that Brexit is a symptom of the Crisis of Capitalism.
  The current global version of Capitalism is characterized by these overlapping dynamics:
  1. Replacing stagnant real growth and income (and thus taxes) with debt.
  2. Replacing investment in real-world productivity with speculation (i.e. financialization)
  3. Replacing “everyone must have skin in the game” free-market capitalism withprotected, privileged Elites crony capitalism in which the few benefit at the expense of the many.

  4. Replacing local, decentralized democracy and ownership with central planning.

  5. Using “extend and pretend” financial trickery to mask insolvency, impaired assets/ collateral and non-performing loans rather than address the debt overhang directly via write-downs and liquidations of impaired assets.
  http://www.washingtonsblog.com/2016/07/brexit-crisis-capitalism.html#more-59219

 5. Iso kysymys onkin, voimmeko luottaa IMF:n?

  Itse en luota!

  Tulee mieleen että yritetäänkö tämän tyyppisellä uutisoinnilla peitellä jotain muuta jota ei haluta ihmisten tietävän.

  Historia on jo näyttänyt toteen minkä lainen perkele tämä IMF oikeasti on.

  • IMF on muutamana viime vuotena petrannut raporttien ja arviointiensa laadussa, olen huomannut niitä lukiessani.
   Ilmeisesti IMF:n sisäisen tarkastuksen osaston IEO:n havainnot ovat alkaneet vaikuttaa jossain määrin. Jopa IMF:n suositukset hallituksille ovat muuttuneet.
   Vaan vielä joutuu odottelemaan että IMF:n muuttuneilla suosituksilla on vaikutusta hallituksiin.

   • Jep mutta mitä tarkoitusta nuo ”petratut” raportit palvelevat?
    Ottaen huomioon IMF:n rikollisen ja verisen historian en usko että siellä edelleenkään ollaan rehellisiä.

    • IMF on kuten mikä tahansa organisaatio: siellä työssä olevien ja siihen vaikuttavien tahojen summa. Ei sinällään hyvä eikä paha.

 6. Eikö IMF:n rooli NWO: ole juuri uusi maailman hallitus, joka esimerkiksi luo uuden finanssijärjestelmän. Deutsche Bank on konkurssikypsä, mutta eihän sen voi antaa kaatua, koska sen johdannais-portfolio on
  ”außerhalb der Bilanz im Volumen von etwa 55 Billionen Euro (das 20-fache des deutschen BIP)” ja sillä on
  6000 oikeusjuttua vireillä eikä kukaan sitä siksi osta, joten se joutuu valtion omistukseen.
  Credit Suissen sanotaan kikkailleen 9 miljardin pääoman korotuksensa nk.passiivivaihdolla(Passivtausch) toisin sanoen ”tyhjästä”.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/07/04/weik-friedrich-wir-erwarten-einen-historischen-absturz/
  Euroopan pankkien ”pelastusoperaatiot” liittyvät kai pyrkimykseen muodostaa EU-supervaltio. EU:sta muodostetaan nyt supervaltio, jolla kansallisten hallitusten valta hävitetään maailman hallituksen tieltä. Naton ja EU:n symbioosin virallistamista odotellessa mietityttää, milloinkohan käteinen poistetaan. Maailman hallitus ei voisi toimia täysin vapaasti ilman käteisen poistamista.
  Onko todellakin niin, että enää ainoastaan EU- monarkioiden kuten Ruotsin ”sallitaan” hypätä pois EU:sta ja pitää ”kruununsa”?

 7. How Goldman Sachs Created the Food Crisis

  Juutalaisten Lloyd Blankfeinin ja Gary Cohnin johtama Goldman Sachs –pankki on yksityinen yritys, josta on tullut maailman vahvimpia poliittisia voimia. Julkaisemme tiivistetyn käännöksen Foreign Policyn artikkelista, joka osoittaa, kuinka pankki nettoaa rahaa kiristämällä yrittäjiä ja tapattamalla vähäosaisia nälkään.
  Nyky-yhteiskunnassa pankkiirit ja finanssitreidaajat istuvat ravintoketjun huipulla. Me olemme heidän saaliita.
  Hierarkian häntäpäässä ovat maanviljelijät – todellisen työn tekijät. Maanviljelijä ei ole hyötynyt viljan hinnan noususta, sillä keinottelijat nostivat myös viljelyn tuotantokustannukset (aina siemenistä, lannoitteista ja polttoaineesta lähtien) pilviin. Ketjun viimeisenä lenkkinä kituu tavallinen kuluttaja, jonka suojaksi rakennettu lainsäädäntö on revitty pankkien lobbauksen vuoksi maantasalle.
  http://foreignpolicy.com/2011/04/27/how-goldman-sachs-created-the-food-crisis/

 8. Myös tämä artikkeli josta pieni ote löytyy suomenkielisenä Magneettimediasta

  Miksi Italian pankit ovat Euroopan seuraava kriisipesäke
  Kriittinen talousjulkaisu Zero Hedge kirjoittaa, miksi Italian pankkivaikeudet johtavat Euroopan kohti seuraavaa kriisiä. Ongelmien ytimessä ovat tuottamattomat eli huonot lainat.
  Monet ihmettelevät miksi pankit ylipäätään tekevät huonoja lainoja, jotka voivat johtaa lopulta konkurssiin. Syy on yksinkertainen: mitä enemmän pankki antaa lainaa (olivatpa lainat sitten hyviä tai huonoja), sitä tuottavammalta se vaikuttaa lyhyellä tähtäimellä, mikä nostaa pankin johdon palkkioita. Kyse on kirjanpitohuijauksesta.
  Kun lainojen todellinen luonne lopulta paljastuu ja konkurssi kolkuttaa ovella, ovat petoksella rikastuneet johtajat jo vaihtaneet maisemaa. Pankit voivat siis kaatua, kunhan pankkiirit rikastuvat. Tosin nykyään suurten pankkien ei yleensä edes anneta kaatua, vaan veronmaksajat pakotetaan pelastamaan ne, jotta rikollisuus voisi jatkua entiseen malliin.
  Hyvä esimerkki rikollisesta lainanannosta ja sitä seuranneesta konkurssisarjasta oli Yhdysvaltojen asuntokupla.
  http://www.zerohedge.com/news/2016-07-05/look-inside-europes-next-crisis-why-everyone-finally-panicking-about-italian-banks

 9. IMF on rinnastettavissa Usan FED pankkiin, kuin kaksoset samasta äidistä. Niitä ei voi syyttää mistään rikoksista, koska niillä on ”immuniteetti tukenaan”,eivätkä ole velvollisia vastaamaan mihinkään suuntaan kenellekkään. Samaa siionistiverta jokaisen toimijan suonissa. Minkään maan laki ei ole alkujaankan suunniteltu tuomitsemaan näitä järjestöjä, koska sellaista ”auktoriteettia ei ole”.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here