Virallisesti EU:ta kehitetään edelleen itsenäisten valtioiden liittona. Tosiasiassa EU:ta on jo pitkään kehitetty liittovaltioksi, jonka tunnuksia ovat mm. yhteinen raha (euro) ja yhteinen ulkopolitiikka. Ulkopolitiikka tuli mukaan Lissabonin sopimuksen myötä. Sopimusta valmisteltaessa sitä kutsuttiin jopa ”perustuslaiksi”, muta ehkä taktisista syistä tuosta nimestä luovuttiin.

EU:lla on myös parlamentti, johon valitaan vaaleilla 751 jäsentä. Suomella on 13 parlamentin jäsentä (meppiä), jotka vielä jakautuvat ryhmiin. EU-vaaleissa äänestysprosentit ovat hävettävän alhaiset. EU:lla on myös ”presidentti”, eli Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja. Hänet nimitetään, kuten myöskin komissio. On muuten vaikea kuvitella, että EU:lla olisi koskaan valittua presidenttiä. Jos presidentti valittaisiin, hän olisi todennäköisest aina saksalainen.

Nyt kuitenkin liittovaltiokehitys tökkii. Britannian EU-ero saattaa vasta olla alkusoittoa. Liittovaltiokehityksen vastustajia nimitetään yleensä äärioikeistolaisiksi tai äärivasemmistolaisiksi. Todellisuudessa liittovaltion vastustajia on kaikissa kansalaispiireissä lähes kaikissa EU-maissa. Itsenäisyyden menettäminen on kansalaisille suuri asia, kun se koskee suurta merkittävää osaa lainsäädännöstä, omaa rahaa ja ja ulkopolitiikkaa. Britanniassa oli sentään vielä oma raha, mutta siitä huolimatta enemmistö kansasta halusi päästä eroon EU:n määräysvallasta.

Monissa EU-maissa esitetään nyt vaatimuksia kansanäänestyksestä. Itse olen esittänyt kansanäänestystä myös Suomeen. Tällöin voitaisiin ratkaista, pitävätkö kansalaiset hyvänä mm. euroa ja yhteistä ulkopolitiikkaa. Kansanäänestys pitää kuitenkin valmistella huolella, ja siksi se voisi olla esim. seuraavien eduskuntavaalien aihe. Tällöin lisääntyisi varmasti myös mielenkiinto eduskuntavaaleihin.

 

Mikko Elo on porilainen valtiopäiväneuvos ja Vastavalkea ry:n hallituksen jäsen.

 

17 KOMMENTTIA

 1. Mielenkiintoista on, että ranskalainen talousguru Thomas Piketty ehdottaa ratkaisuksi Euroopan ja eurooppalaisten ongelmiin unionin kehittämistä enemmän liittovaltion suuntaan. Piketty ehdottaa Unioniin toista kamaria, joka koostuisi kansallisten parlamenttien jäsenistä.

  Euroopan unionin ongelma on taloudellinen eriarvoisuus sen jäsenvaltioiden välillä. Tämän eriarvoisuuden poistaminen vaatisi jonkinasteista fiskaaliunionia.

  • EU:n suurin ongelma on jotain aivan muuta..
   EU on pakolla pystytetty ja ylläpidetty, yhä enemmän kohti poliisivaltiota kehittyvä hanke jonka koossa pysyminen palvelee vain pientä pankkiiri-eliittiä ja sen lakeijoita.
   Kuten kirjoittaja tuo esiin niin todellinen ongelma on lähes kaikissa EU-maissa itsenäisyyden menettäminen.
   Se on kansalaisille suuri asia, kun se koskee suurta merkittävää osaa lainsäädännöstä, omaa rahaa ja ja ulkopolitiikkaa.
   Aivan kuten yksilölle niin myös kansoille on itsemääräämisoikeuden menetys aina raskain menetys.

 2. Kansanäänestykset ovat aitoa demokratiaa

  “Olisikohan synti valmistella kirjoitelmaa kunnallisen itsehallinnon uudistamisesta siten, että kansanäänestys kunnan piirissä tehtäisiin mahdolliseksi. Poliittinen harrastus saattaa piankin vähetä ja sen torjumiseksi olisi paikallaan kansanäänestysinstituution toteuttaminen. Kansan osanotto tulee liian harvoin esille.”
  Näin kirjoitti päiväkirjaansa presidentti Kekkonen 4.1.1965. Paljon on muuttunut 50 vuodessa, mutta kansanäänestysten käyttö on jäänyt vähälle.

  Suomen lait mahdollistavat neuvoa-antavan kunnallisen ja valtakunnallisen kansanäänestyksen. Kunnallisessa kansanäänestyksessä kunnanvaltuusto päättää ensin järjestetäänkö äänestys ja jos järjestetään, valtuusto päättää noudatetaanko sen tulosta. Valtakunnallisesti on sama tilanne. Päättävä elin vain on eduskunta.
  Vaikuttaa siltä, että kansanäänestyksiä käytetään kun halutaan saada kansa päättämään jotakin,  eikä niin että annetaan kansan aidosti päättää.

  Kansanäänestykset ovat aitoa demokratiaa, kun niitä edeltää reilu kampanja, jossa eri osapuolet saavat kantansa esille kohtuullisen tasapuolisesti. Näin ei tapahtunut v. 1994 neuvoa-antaneessa kansanäänestyksessä EU-jäsenyydestä.

  Kansanäänestykset eivät ole helppo ratkaisu. Niiden käyttöönotto pakottaa keskusteluun tavotteista ja niiden perusteluista. Kun halutaan kestävää yhteiskunnallista kehitystä, tällainen pakote keskusteluun on hyvä asia.
  Kansanäänestyksiä vastustetaan sanomalla, että kansalaiset eivät voi perehtyä asioihin yhtä hyvin kuin kansanedustajat. Miten kansalaiset sitten osaisivat valita edustajat, jotka heitä aidosti edustavat? Kun puoluekuri estää usein kansanedustajaa toimimasta edes oman tahtonsa mukaan, miten tuollainen edustaja voisi olla hyvä kansan edustaja?

  Kansanäänestysten käyttö vaatii ennen kaikkea sen hyväksymistä, että kansalaisilla on oikeus tehdä valintoja yli voimakkaiden etupiirien. Tässä lienee se kipupiste, joka selittää voimakkaat reaktiot brittien kansanäänestyksen päätökseen erota EU:sta.

  Kokoomuksen kansanedustaja Salolainen esitti, että ”tällaiset kansanäänestykset pitää vastaisuudessa torjua”. Saksan liittokansleri Merkelin mukaan ”Muiden maiden lähtö EU:sta tulee estää”. Tällaiset näkemykset eivät edusta demokratiaa vaan totalitarismia.

  Politiikan tutkija Hannah Arendt esitti, että ”1900-luvun alkupuolella nousseet totalitaariset järjestelmät erosivat aikaisemmista diktatorisista järjestelmistä muun muassa siinä, että poliittiset laitokset toimivat ainoastaan todellista valtaa pitävän ryhmän lavasteina ja että aate oli vallanpitäjille pelkkä väline kansan hallitsemiseen”. Kuulostaa ajankohtaiselta. EU edustaa uudenlaista totalitarismia, pehmeää harvainvaltaa. EU:n politiikan tulokset ovat silti kovia. Eriarvoisuuden ja yhteiskunnallisten jännitteiden kasvu merkitsevät ensin rakenteellista, sitten avointa väkivaltaa.

  EU on ihan muuta kuin mitä on luvattu. Kansalaisten täytyy saada päättää tulevaisuudestaan.
  http://ipu.fi/kansanaanestykset-aitoa-demokratiaa/

  • ” EU edustaa uudenlaista totalitarismia, pehmeää harvainvaltaa.”

   EU on vasta rakentamassa väkivaltakoneistoa KOVAA DIKTATUURIA varten.
   Samaa tarkoitusta palvelee aseiden ottaminen pois kansalaisilta uudella asedirektiivillä.

   ”Polizeieinheiten und Militärs der EU haben in NRW eine Übung für einen Bürgerkriegsfall in Deutschland durchgeführt.”

   ”Der linke Bundestagsabgeordnete Andrej Hunko schreibt in einem Gastbeitrag in der jungen Welt:…” Die gemeinsamen Trainings sind also eine Militarisierung der Polizei. Das ist höchst besorgniserregend und verstößt in Deutschland gegen das Gebot der Trennung von Polizei und Militär…“

   eli EU-maiden poliisit ja sotilaat [seitsemästä EU-maasta] harjoittelivat Nordrhein-Westfalenissa kansannousun varalta.
   Vasemmistolainen Saksan liittopäivien edustaja Andrej Hunko kirjoitti vieraskynä-artikkelissa ’Die junge Welt’-lehdessä, että yhteiset harjoitukset ovat siis hyvin huolestuttavaa poliisin militarisointia ja on Saksassa vastoin määräystä poliisin ja sotilaiden pitämisestä toisistaan erillään.

   Koko artikkeli: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/04/28/eu-militaer-probt-fuer-buergerkrieg-in-deutschland

  • Uusimmassa eurobarometrissa myönteisesti EU:in suhtautui 37 % suomalaisista. Kielteisesti suhtautuvia oli 16 %. Neutraalisti suhtautuvien osuus oli 47 %.

 3. Kokoomuksen kansanedustaja Salolainen esitti, että ”tällaiset kansanäänestykset pitää vastaisuudessa torjua”. Saksan liittokansleri Merkelin mukaan ”Muiden maiden lähtö EU:sta tulee estää”.

  Tällaiset näkemykset eivät edusta demokratiaa vaan totalitarismia. Ja tuskinpa nämä ovat ainoita tällaista pashaa suustaan ulos päästäviä.
  He ovat vain tämän NWO- ja EU-fasismia kannattavan eliitti-joukon pieni osa.

  Miten he kehtaavatkin tuollaista päästää suustaan! Näkee että kaikki kunnioitus kansaa kohtaan on tipotiessään.

  Eikö kansa muka osaa ottaa kantaa siihen haluaako se alistua pankkimafian NWO-orjaksi ?

  Taatusti osaa ja kun asiaa kysytään kansalta niin eiköhän saada 100% kannatus vapauden puolesta.

  • ”Ei tartte vaihtaa rahaa ku menee ulkomaille, ei tartte passia”. Näin sanovat ovat ilmeisesti yksi suuri ryhmä EU:ta kannattavia hyödyllisiä idiootteja, joille tärkeimpiä asioita lisäksi ovat esim. katsella ’futismatseja’ tai ’tanssii tähtien kanssa’ yömyöhään.

 4. Sotilaallis-teollinen kompleksi rikastuu entisestään pakolaistulvan ansiosta:

  ”Surprise: Refugees Are Making The Military Industrial Complex Even Richer
  (COMMONDREAMS) As Europe comes to terms with a Brexit vote fueled in large part by anti-immigrant hate-mongering, a new report exposes how war profiteers are influencing EU policy to make money from unending Middle East conflicts as well as the wave of refugees created by that same instability and violence.

  The report (pdf), Border Wars: The Arms Dealers Profiting from Europe’s Refugee Tragedy, released jointly by the European Stop Wapenhandel and Transnational Institute (TNI) on Monday, outlines arms traders’ pursuit of profit in the 21st century’s endless conflicts…”,

  Koko artikkeli: http://tapnewswire.com/2016/07/surprise-refugees-are-making-the-military-industrial-complex-even-richer/

 5. Edellisen kerran kommenttini räjäytti sinikiven keskustelupalstan Jukkiksen mukaan ensimmäistä kertaa sivuston historiassa. Tuolloin en tohtinut laittaa kommenttia pelon vuoksi uudestaan. Nyt tilanne on muuttunut ja muutos on tälläkin hetkellä käynnissä.

  Suurin asia, mitä eliitti pelkää on kansalaisten järjestäytyminen uudeksi yhteiskunnaksi nyky-yhteiskunnan rinnalle. Kun riittävän moni ihminen palauttaa passinsa ja henkilötunnuksensa ja siirtyy toiseen yhteiskuntajärjestelmään, romahdus tapahtuu päivissä. Tästä johtuen internet sekä some on ollut niin pelottava paikka eliitille, sillä somea ei voida täysin kontrolloida eikä sitä voida myös enää ottaa pois. Ihmiset ovat jo nyt järjestäytyneet ryhmiksi, mutta vielä ei olla luotu uutta ryhmää uudelle yhteiskuntajärjestykselle ja tätä ei saa sanoa missään nimessä ääneen. Kuitenkin vanhan on poistuttava, jotta uusi aika voi alkaa. Katsokaa ja kuunnelkaa heitä, jotka huutavat pelkoa ja ainoastaan yhtä ainoaa ratkaisua, joka perustuu olemassaolevaan järjestykseen ja tiedätte kalikan kalahtaneen oikeaan paikkaan. Onnellinen ja tyytyväinen ihminen ei valita vaan on onnellinen ja tyytyväinen. Henkilö, joka pelkää totuuden paljastuvan haluaa estää kaikin keinoin totuuden paljastumisen. Katsokaa ketkä henkilöt julkisesti valittavat kansan äänestäneen väärin ja tiedätte ketkä ovat eliitin palveluksessa. Nämä viestit ovat tarkoitettu eliitille uskollisuudenosoituksena ja lupauksina puolustaa sortajaa loppuun saakka.

  Pelko on ollut aina se kaikista suurin ase ihmiskuntaa vastaan ja nyt tämä ase ei toimi entiseen malliin. Eliitti on menettänyt valtansa, sillä heitä on lukumäärällisesti yksinkertaisesti liian vähän pitämään valtaväestöä aisoissa. Eliitti on vieraantunut täysin yhteiskunnasta eivätkä kykene toimimaan ilman palvelijoitaan. He ovat läpi historian käyttäneet muita ihmisiä hyväkseen ja tällä hetkellä rotatkin jättävät uppoavan laivan. Brexit tuli vasten eliitin tahtoa ja tänään taloussanomien mukaan 7 brittirahastoa on jo sulkenut ovensa. Globalisaation sekä velkavivutuksen johdosta dominoefekti on väistämätön, sillä kuplaa ei voida enää maksattaa veronmaksajilla eikä kansanäänestysten tuloksia voida manipuloida kuin muutamissa valtioissa, kuten Suomi, USA ja Pohjois-Korea.

  Kun totuus lopulta paljastuu, niin koko ihmiskunnan historia tulee muuttumaan ja kaikki se salattu tieto ja teknologia tulee olemaan kaikkien saatavilla. Tämä on myöskin pyramiidin huipulla olevan henkilön tahto ja tarkoitus, sillä vain lopputuloksella on merkitystä.

  Rauhaa ja rakkautta kaikille, kasvukivut ovat pian ohi ja uusi aika koittaa.

  • Toivon koko sydämestäni että olisit oikeassa Nico.
   Nyt kuitenkin vielä pelolla ratsastetaan. Sen avulla tai voimalla Naton panssarit jyräävät Venäjän rajalla ja meidänkin presidentti on rakentanut maamme johtamis-strategian tämän pelon varaan.
   Ja kansa on tyytyväinen häneen kertoi joku mielipidekartoitus joka minulle oli shokki.
   Ja tuo pelon lietsominen ja sotakiima leimaa koko länsimaista rappeutuvaa kulttuuria ja sen mediaa jota juuri käytetään luomaan kansalaisiin hysteeristä pelkoa.
   Mutta onneksi se ei taida kuitenkaan purra enää niin hyvin kuin eliitti toivoo.

  • Meillä tuskin nähdään koska Suomen mädättäjät(vihervasemmisto) ajavat täysillä tätä EU:n johtamaa Euroopan islamisaatio hanketta!

   No muutama täysjärkinen vihervasemmistostakin löytyy mutta nämä eivät pahemmin ääneen pääse.

   Itse tunnen erään ex-vasemmistolaisen eduistajan joka on haittamaahanmuuton vastustaja niin kuin itsekin olen.

   Hyvä video Itiksestä jossa nämä ”aivopestyt” mölyävät yhdessä matujen kanssa:

   https://www.youtube.com/watch?v=gsNuhGxWwhY

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here