Sotilasliitto NATO:n entisen Euroopan komentajan (SACEUR), kenraali Philip Mark  Breedloven hakkeroiduista yksityisistä sähköpostiviesteistä on noussut muualla maailmassa kohua – Suomessa ei, koska asiasta ei Suomessa ole uutisoitu.

Hakkeroidut, DC Leaks -sivuston julkaisemat yksityiset sähköpostiviestit osoittavat Breedloven vielä virassa ollessaan vastuuttomasti juonitelleen ja lobanneen vuosikausia painostaakseen Yhdysvaltain hallituksen sijaissotaan Ukrainassa Venäjän kanssa.

Vuonna 2014 kirjoitetuissa viesteissä Breedlove haluaa mm. tavata entisen ulkoministerin, kenraali Colin Powellin saadakseen neuvoja siitä kuinka painostaa Barack Obaman hallitusta aggressiivisempaan asenteeseen Venäjää kohtaan. Powell suostui tapaamiseen.

Sotahullujen salaliittoilua

Breedlove lähestyi useita muitakin tahoja kuten asiantuntijoina käytettyjä akatemian ja ajatushautomoiden jäseniä sekä vaikutusvaltaisia eläköityneitä upseereja tarkoituksessa järjestää Ukrainassa Kiovan hallitukselle sotilaallista apua.

Viesteistä käy ilmi myös se että Breedlove on ollut huolissaan siitä, että NATO ei kiinnosta eurooppalaisia, ja että NATO:n merkitys on vähentynyt. Tämä saattaa selittää Breedloven ajoittain käsittämättömät ulostulot ja uhkakuvien maalailut joista saksalaislehdet maaliskuussa 2015 kirjoittivat: ”Kuukausien ajan Breedlove on kommentoinut venäläisten toimintaa Itä-Ukrainassa, puhunut venäläisten joukkojen etenemisestä rajalle, ammusten hamstraamisesta ja venäläisten tankkien rivistöistä. Toistuvasti Breedloven luvut ovat olleet suurempia kuin ne luvut, jotka Yhdysvaltain eurooppalaisilla NATO-liittolaisilla on. Näin ollen Breedlove pelaa suoraan Yhdysvaltain kongressissa ja NATO:ssa olevien kovan linjan kannattajien käsiin.”

Saksan hallituksen näkemys tilanteesta, joka perustui Saksan valtiollisen tiedustelupalvelun BND:n (Bundesnachrichtendienst) keräämiin tiedustelutietoihin, meni  pahasti ristiin NATO-komentaja Breedloven lausuntojen kanssa. Saksan hallitus kuitenkin ymmärsi Breedloven sotaintoisten kommenttien saavan ”julkaisuluvan” Valkoiselta talolta ja Pentagonilta, ja sen että Breedloven rooli oli lisätä painetta Yhdysvaltain Atlantin takaisia, rauhantahtoisempia kumppaneita kohtaan ja suhtautui Breedloven sodanlietsontaan sen mukaan.

Breedloven kanssa Ukrainan tilanteesta kirjeenvaihtoa käynyt kansainvälisesti tunnettu puolustusta ja kansallista turvallisuutta koskevien asioiden tuntija Phillip A. Karber on vahvistanut The Interceptille sähköpostiviestien olevan aitoja.

Karber muistetaan siitä, että Karberin viime vuonna järjestämässä  tapaamisessa Oklahoman republikaanisenaattori James Inhofen kanssa esitettiin väärää informaatiota tarjoavia kuvia: kuvat esittivät muka Venäjän joukkoja Ukrainassa. Todellisuudessa kuvat olivat vuosia vanhoja kuvia Venäjän tankeista Etelä-Ossetiassa Georgian sodan aikana, joka sota alkoi Georgian hyökättyä Etelä-Ossetiaan.

PR-yritysten Ukraina-sota käydään Euroopassa ja Yhdysvalloissa

”Phil, emmekö voi saada lausuntoa joka kumoaisi Venäjän lausunnon voimankäytöstä? Mitä voin tehdä auttaakseni? Jos ukrainalaiset menettävät kontrollin narratiivista (kerronnasta), venäläiset näkevät siinä avoimen oven”  kirjoitti NATO:n ex-kenraali Wesley Clark, joka myös postitti saamansa viestit Euroopan ja Euraasian asioista vastaavalle Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Victoria ”EU voi painua v**ttuun” Nulandille. Nuland on naimisissa oikeistolaisen uuskonservatiivi Robert Kaganin kanssa. Kagan työskentelee mm. Brookings-instituutille joka laatii sotaisia  ”politiikkasuosituksia” Yhdysvaltain hallitukselle.

Clark suositteli Breedlovelle, että tämä rohkaisisi Kiovan hallitusta palkkaamaan jonkun ensi luokan PR- ja kriisikommunikaatio -yrityksen hoitamaan viestintää Euroopassa ja Yhdysvalloissa. ”He tarvitsevat oikeat työkalut informaatiosodankäyntiin.”

Kiova palkkasikin useita washingtonilaisia lobbaus- ja PR -yrityksiä kuten APCO Worldwiden vaikuttamaan politiikantekijöihin.

Tahalliset valeet tuottavat vaarallista politiikkaa

Amerikkalainen informaatiosota-asiantuntija Joel Harding on toiminut Poroshenkon Ukrainan viestintästrategian laatijana. Harding paljasti omassa blogissaan Bonnier-yhtymän palkinnon Venäjän trolleja jahtaavasta journalismista saaneen YLEn toimittajan Jessikka Aron tehneen informaatiosodankäynti-yhteistyötä Hardingin kanssa. Venäjän trolleiksi Aro näyttää määritelleen NATO:a vastustavat tai objektiivista uutisointia toivovat suomalaiset – siis suomalaisten laajan enemmistön.

Helmikuussa Breedlove pelotteli suomalaismediassakin Venäjän uhkaavan lännen olemassaoloa.

Hakkeroidut sähköpostiviestit osoittavat Breedloven käyttäneen harkiten väärennettyä tiedustelutietoa Venäjän sotilaallisesta hyökkäyksestä Ukrainaan, jotta Yhdysvallat ja Nato hyökkäisivät Venäjälle. Hakkeroidut sähköpostiviestit vahvistavat osaltaan myös sen, että Breedlove, Nuland, Yhdysvaltain Ukrainan lähettiläs Geoffrey Pyatt ja joukko muita olivat vaikuttamassa tapahtumiin, jotka johtivat Ukrainassa Maidanin veriseen vallankaappaukseen.

Tarinatalouden tehtävä on tuottaa mielipiteitä

Jokainen ymmärtää – ihan ilman salaliittoteorioihin uskomista – että julkisen uutisoinnin ja virallisten julkilausumien taustalla on meneillään monenmoista vaikuttamista,  painostamista ja mielipiteiden muokkausta. Myös keinot vaihtelevat: faktapohjaisen argumentoinnin rinnalla käytetään puolitotuuksia, painotetun näkökulman kerrontaa sekä suoranaisia valeita ja väärennöksiä.

Hyvä esimerkki viime päivinä mielipidevaikuttamisesta on uutisointi Venäjän federaation presidentti Vladimir Putinin Suomen vierailusta. Helsingin Sanomat kirjoittaa:

Venäjän presidentti Vladimir Putin teki Suomen työvierailullaan jälleen selväksi Venäjän jyrkän kielteisen näkemyksen Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä.

Putin ilmoitti, että Suomen Nato-jäsenyys toisi venäläisjoukot Suomen itärajalle, jotka nyt Putinin mukaan on vedetty 1 500 kilometrin etäisyydelle maiden väliseltä rajalta. Putin toisti väitteen kolmasti, vaikka Venäjällä on tukikohtia vain muutaman sadan kilometrin päässä Suomen rajalta muun muassa Murmanskissa ja Pietarissa. […] ”Venäjä lähtee siitä, että Suomi on puolueeton maa. Venäjä on vetänyt joukkonsa 1 500 kilometrin etäisyydelle Suomen rajoilta.”

Putin jatkoi:

”kuvitellaan, että Suomi liittyisi Natoon”.

”Se tarkoittaisi, että Suomen puolustusvoimat eivät olisi enää itsenäisiä, vaan osa Naton sotilaallista infrastruktuuria, joka heti tulisi Venäjän rajoille. Mitä luulette? Tulemmeko pitämään tällöin joukkomme edelleen 1 500 kilometrin etäisyydellä Suomen rajoilta?”

Suomen varuskunnista – jotka voinee rinnastaa sotilastukikohtiin – neljä sijaitsee Venäjän kanssa yhteisen, 1324 km pitkän maarajan läheisyydessä. Kajaanin, Kuopion, Mikkelin, Vekaranjärven, Utin ja Kouvolan varuskunnat sijaitsevat nekin lähellä Venäjän  rajaa.

Kuva: Puolustusvoimat.
Kuva: Puolustusvoimat.

Molemmat osapuolet – Venäjä ja Suomi – korostavat viestinnässä omia näkökantojaan.

Objektiivinen, kunnolla taustoittava, lukijaa hyödyttämään pyrkivä uutisointi toisi esiin molempien maiden varuskuntien sijainnin, strategisen asemoitumisen sekä analysoisi tästä seuraavia skenaarioita useamman osapuolen näkökulmasta.

Valtiotieteen tohtori, turvallisuuspolitiikan dosentti, professori Pekka Visuri kirjoittaakin Suomen Geopoliittisen seuran sivuilla:

Putinin lausuntoa seuranneesta venäläisten virkamiesten tarkennuksesta kuultiin, Leningradin alueen ja Murmanskin alueiden välillä (siis Laatokasta Petsamoon) ei ole edelleenkään Venäjän maavoimia. Se pitää paikkansa. Koko Suomen itärajan takamaasto aina Arkangeliin asti noin 1000 kilometrin matkalla on ollut noin 15 vuotta tyhjä maavoimien vakinaisista varuskunnista. Joukkoja on vain Pietarin ympäristössä ja Pohjoisen jäämeren rannoilla. Ei ole siis mitenkään virheellistä sanoa, että kauaksi (1 500 km?) vedetyt tai lakkautetut joukot eivät ole palanneet Suomen suunnalle. Sanoista voi tietysti saivarrella, mutta kokonaiskuva on aivan selvä.

Välillä tyhjillään ollut Alakurtin varuskunta, johon vuonna 2015 perustettiin arktinen prikaati, ei ole vielä ollut täysin operatiivisessa valmiudessa. Sen joukkojen on määrä tukea Jäämeren rannikoilla toimivaa Pohjoista laivastoa, joten niiden toimintasuuntana ei ole Suomi.

 On siis samantekevää, tarkoitetaanko Putinin mainitsemalla 1 500 kilometrillä syvyyttä vai leveyttä, kyseessä on erittäin laaja alue ilman vakinaisia maavoimien joukkojen varuskuntia. […] Myöskään Itämeren alueella ei (ainakaan toistaiseksi) ole tapahtunut mitään merkittäviä uusien joukkojen keskityksiä, vaan asevoimien vahvuudet ovat yhä huomattavasti alle kylmän sodan ajan tason.”

Vaarana mielipidekäytävä-uutisoinnissa on mm. se, että liian monet poliitikot hankkivat tietonsa – tai tietämättömyytensä – valtamediasta, ja tekevät sen seurauksena huonoja päätöksiä.

Paljon käytetty mielipiteenmuokkausmenetelmä on myös kertomatta jättäminen. Valtamedia ei esimerkiksi pitänyt raportoinnin arvoisena Porvoossa marraskuussa 2015 järjestettyä, Suomen puolustusvoimien isännöimää NATO-konferenssia, josta Vastavalkea uutisoi. Valtamedia ei, ainakaan toistaiseksi, pidä uutisoinnin arvoisena Breedloven sähköpostien sisältöäkään.

Valtamedia haluaa niin tosissaan säilyttää roolinsa mielipiteen muokkaajana, sallittujen mielipidekäytävien rakentajana, että se keväästä lähtien on käynyt informaatiosotaa ns. vaihtoehtomediaa vastaan, ja on tästä syystä pyrkinyt kyseenalaistamaan valtamedian tarjonnasta eriäviä näkökulmia tutkivien julkaisujen luotettavuuden.

Valtamedian toimittajakunta näyttää sopineen leimaamiseen sopivien nimitysten käyttämisestä omassa kirjoittelussaan.

Uutisia lukiessasi muista aina miettiä, mitä näkökulmaa sinulle yritetään myydä, kuka myy ja millaiset ovat kytkennät valitusta kerrontamallista hyötyviin tahoihin. Ministerin tai presidentin antama lausunto ei ole Totuus vaan politiikan tekoa. Valtamedian uutisointi ei useinkaan ole objektiivisen tiedon jakamista vaan valikoitua kerrontaa, joka tukee asetettua agendaa.

Taustalla tapahtuu kaiken aikaa, vaikka mitä. Usein tärkein tieto tapahtumien ymmärtämiseen olisi se, mikä jätetään kertomatta.
¤

Pääasialliset lähteet

DC Leaks: Philip Mark Breedlove, emails http://dcleaks.com/index.php/portfolio_page/pmbreedlove/

Helsingin Sanomat (1.7.2016): Putin jyrähti Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä: ”Nato taistelisi Venäjää vastaan viimeiseen suomalaiseen asti” http://www.hs.fi/kotimaa/a1467352638824

Uusi Suomi (4.7.2016): Putinin ”holtiton” lausunto – Näin lukee Kremlin virallisessa käännöksessä http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/198181-vladimir-putinin-holtiton-lausunto-nain-lukee-kremlin-virallisessa-kaannoksessa

Yahoo News! (1.6.2016): Putin hints Russia will react if Finland joins NATO https://www.yahoo.com/news/putin-hints-russia-react-finland-joins-nato-172821392–finance.html

Puolustusvoimat: Varusmiesopas 2016, Suomen turvallisuus ja sotilaallisen maanpuolustuksen aluejako (s. 9) http://puolustusvoimat.fi/documents/1948673/2258487/PEVIESTOS-Varusmiesopas-FIN-2016.pdf/8f889863-974c-4e12-b673-2e46ce15e320

Visuri, Pekka | Suomen Geopoliittinen Seura (5.7.2016): Venäjän joukkoja vedettiin Suomen lähialueilta http://sgseura.fi/index.php/15-ajankohtaista/29-pekka-visuri-venajan-joukot-suomen-lahialueilla

Kaaro, Jani: Valemedia vai mediavale – korjaako valtamedia omat virheensä? Entä mitä siihen sanoo JSN? http://www.rapport.fi/rapport/artikkeli.php?aid=225522

 

Lue myös:

JSN: merkittävät tapahtumat saa jättää uutisoimatta

34 KOMMENTTIA

 1. Riikka, teitpä sen jälleen kerran! Onnittelut ja kiitos.

  Paljon kertoo EU-valtiosta nimeltä Suomi, ettei kirjoituksesi sisällöstä ole saanut lukea tai kuulla valtamediasta.
  Vastavalkeaa totisesti tarvitaan.

  Je te prie d’agréer l’assurance de ma plus haute considération.

  Tapio

 2. Mikäli nuo sotahaukat pääsevät europassa niskanpäälle, meidän kansallisen turvallisuus strategian tulisi muuttua omavaraisuutta vahvistavaksi,sekä infstruktuurin tulisi pian saada hajautetuksi.
  On näet väistämätöntä,konfliktin eskaloituminen, kun myös vastaavasti Venäläist sotahaukat ,pääsevät siellä vahvistamaan asemiaan ulkoisen uhan saapuessa suorastaan rajanpintaan.

  Toisaalta europpalaisen kapitalismin ja talouden ajautumisen deflaatioon ,ja pysähtyneisyyden aikaan on aikaisemminkin pystytty kääntämään kasvu-uralle,sodan elvyttävien menetelmien avulla,ensiksikin varustautumisen,sittemmin jäleenrakennuksen muodossa.

  Hegel puhui ja kirjoitti aikoinaan yksilön olemisen ja olemassaolon kaipaavan tunnustusta ja tarpeellisuutta pysyäkseen ihmisenä,nyt tuon tunnustuksen ja arvokuuden hankkiminen kehittyneissä läntisissä sivilisaatioissa on tullut entistä haasteellisemmaksi nuorille sukupolville, koska ainoastaan ikäpolvensa kaikkein kyvykkäimmille se nyky järjestelmän vallitessa se on luontevasti mahdollista.
  Juuri tuon asioiden tilan vuoksi,ja koska yhteiskuntakoneisto ei kaikkia tarvitse positiiviseen yhteiskunnan rakentamiseen,tulee valtava tilaisuus omaa kasvuaan hakevalle tuhoteollisuudelle, sille peliteollisuus on tuottanut viimeisten vuosikymmenten kuluessa sotilaallisen mielenlaadun omaavia sotureita, siis europpalaisen taloudellisen elvytyksen, vanhan järjestelmän purkupuolen edustajia,jäleenrakentajat valikoituvat sodan armottomien lakien jäljellejääneistä.

 3. Hieno kirjoitus, kiitos siitä!
  Vaikeinta tässä EU ja Nato hankkeessa itselleni on kaiken siihen liittyvän pelottavan epävarmuuden ohella sen tosiasian hyväksyminen, että maatamme johtaa moraalisesti alamittainen eliitti joka on toiminut ja toimii (valtamedian tukemana) täysin tietoisesti ja harkiten kansaa huijaten ja sen tahtoa kunnioittamatta ja jopa perustuslakia rikkoen.
  Tuo eliitti on taantunut moraalisesti uskomattoman alas, hylännyt sivistyksen ja valinnut rikoksen tien. Se miettii vain miten kaikki junaillaan vastoin kansan tahtoa ja vain sen oman edun ja vallanhimon turvaamalla tavalla.
  Ja tälle tielle lähdettäessä on tehty selkeä valinta kansallisvaltiot tuhoavan USA/Nato-koaliition ajaman NWO-agendan hegemonian ja totalitaarisen unipolaarisen globaalin hirmuvallan puolesta johon kansojen itsenäisyyden ja yksilön oikeuksien kunnioittaminen ei lainkaan kuulu.
  On siis tehty tietoisesti valinta liittoutua maailman suurimman rikollisjoukon kanssa joka riehuu maailmalla täysin mielivaltaisesti yrittäen silti irvokkaasti vakuuttaa edustavansa ’demokratiaa ja maailman parasta’ mikä todellisuudessa tarkoittaa velkaorjuutta, vapauden menetystä ja itsenäisenä ihmisenä elämisen laittomaksi julistamista ja kieltämistä.

  Joutuu väistämättä vetämään sen masentavan johtopäätöksen että se osa maamme päättäjiä ja poliittista johtoa joka kaiken tämän takana on, lukeutuu itsekin sen barbaarisen sodanlietsontajoukon kannattajaksi, josta tämä Riikan upea artikkeli kertoo, eikä osaa elää rauhassa ja rakentaa yhteisvoimin parempaa maailmaa.

  Ansaitseeko maamme tällaisen kansaa huijaavan ja sotakiimaisen johdon? Tähänkin asiaan saataisiin vastaus kansanäänestyksen avulla.

  • Suomessa on nyt vallassa ”sotureiden lasten” ikäpolvi, jonka toiminta perustavanlaatuisesti edellyttää sielullista sitoutumista ihanteisiin, jotka ovat käytännössä todellisuuden tuolla puolen. Mikään ei ole tuonut ihmiskunnalle laajempaa vitsausta kuin ”ideologinen innostus”.
   Maahanmuutto planeetan sukurutsaisimmilta alueilta solidaarisuuden nimissä ei tosiaankaan saa olla ristiriidassa ”ryssävihan” kanssa, joka on ymmärrettävää ja oikeutettua.

 4. Sain kuulla Breedwarin hakkeroiduista sähköpostiviesteistä saksalaiselta ystävältni, joka puoletaan oli lukenut ne amerikkalaisesta vaihtoehtomediasta.

  ”…muualla maailmassa kohua – Suomessa ei, koska asiasta ei Suomessa ole uutisoitu.”

  Eipä tietenkään ole, koska uutinen näyttää Yhdysvallat ja NATO:n sodanlietsojana. Meillä Suomessa kun massamedian ajama kuva on että Venäjä on uhka.

  Vaihtoehtomediassa tämä on jo laajasti esillä. Suomalaisille on massamediamme toimittajien mielestä kuitenkin tärkeämpää tietää kuinka mitä kruunupäiden jälkikasvulle kuuluu, F1-tallien sisäpiiritapahtumista ja kuka nyt on ottanut paljastavia selfie-kuvia. Julkkiksia, viihdettä ja seksiä: sillä pääsee Suomen suurimmaksi ”uutismediaksi”, syöttämään kansalle paskaa ja pitämään tärkeät asiat uutisista pois. Tämä maa ja meidän massamedia on surkeassa tilassa, haaksirikossa.

  Lähetäppä juttusi Suomen massamediaan julkaistavaksi, Riikka

  • Nytpä Pertti vitsin murjaisit 😀 Meinaatko että julkaisisivat kun arvostelen myös massamedian tapaa ”uutisoida”. Menisi ehkä paremmin läpi jos olisi liittöö mukaan Breedloven nakukuvia tmv. jolloin jutun otsikointi massamediassa/massamedialle helpottuisi 😉

   • Valitettavasti joudun toteamaan, että muhkea penikseni on sensuroitu valtamediassa ”hysterian välttämiseksi”.
    Kaikki julkinen tiedonvälitys tulee tulkita siis intressi piirien tahtotilana, ei tosiasioiden julkituomisena. Katsokaa itseänne peilistä ja huomaatte Vastavalkean vain olevan ”kriittiseksi älymystöksi” itsensä lukevien foorumi. Eli myös ajattelevat ihmiset joutuvat nykyään muodostamaan primitiiviseltä kannalta ymmärrettävän ”metsästys” lauman.
    Siihenkö on ”demokratia” edennyt, että ajattelevat ihmiset ovat pakotettuja eriytymään?

    • Kriittistä älymystöä? Monessa kommentissa ei ole kyllä älyn tai viisauden häivääkään!

     Tiedonvälitys on kyllä sana joka kuvaa erittäin huonosti massamediaa. Tiedonvälitystä massamedia ei ole ollut koskaan eikä missään, vaan sen tehtävä on aina ollut vaikuttaa massojen mielipiteisiin.

     Laitoit demokratian lainausmerkkeihin. Niinpä, kun harjoitetaan ”demokratiaa”, ihmiset delegoivat pois kaiken poliittisen kiinnostuksensa ja vastuunsa ja elävät mieluummin viihdehömpässä. Toisin voisi olla jos harjoitettaisiin demokratiaa, missä ruohonjuuritason ihmiset tekisivät päätökset ja joutuisivat osallistumaan. Mutta massojen mielipidettä ja asenteita yritettäisiin silloinkin ohjailla: siksi riipumaton media onkin tärkeä osa toimivaa demokratiaa.

     Ja nykyisinhän meillä ei ole sen kummemmin demokratiaa kuin riippumatonta mediaakaan. Jopa mediamme patistelee suomalaisia olemaan lukematta muuta kuin massamediaa!

   • Niin, no, happaman kuiva sarkasmi taisi olla vitsin laji. Eivät tietenkään julkaise, mutta juuri siksi heille pitääkin näitä lähettää. Eipä sensuroijilla omaatuntoa ole, tuskin ikinä alkaa omassa tunnossa koputtamaan. Mutta saapahan ainakin sanoa että tarjottu on, vaan kun ei kelpaa. Eikä voi median journalistit puolustella että eivät tietäneet.

    Se onkin se suurin tabu! Toistakymmentä vuotta massamediaan kommentoineena, oman kokemuksen mukaan median kritisointi on kaikkein eniten sensuroitu kommenttien aihe.

    • ”Toistakymmentä vuotta massamediaan kommentoineena, oman kokemuksen mukaan median kritisointi on kaikkein eniten sensuroitu kommenttien aihe.”

     Pitää paikkansa. Toimittajakunnan mielestä asia tuntuu olevan niin, että heillä on koulutuksensa kautta pätevyys valita se, mistä kerrotaan ja miten kerrotaan. Lukijoiden tehtävä on lukea ja uskoa sanottu/kirjoitettu.
     Eriäviä mielipiteitä esiävien lukijoiden kommentit sensuroidaan.

     Mahdollisesti myös julkaistaan artikkeli jossa valitellaan suomalaisten lukijoiden huonoa laatua ynnä sivistymättömyyttä (tässä viitekehyksessä eriävät mielipiteet ovat vihapuhetta, rasismia ja tietämättömien huutelua) ja vaaditaan keskustelun tason parantamista sekä toivotaan hurskaasti lukijoiden sivistävän itseään (jossain, jollain tapaa, lukemalla muutakin kuin lehtiä) edes sen verran että ymmärtävät laajat linjat edes melkein yhtä hyvin kuin toimittajakunta.

 5. Kiitos Riikka mielenkiintoisesta kirjoituksesta!
  Tänä päivänä saa lukea kaikenlaista vastamedian ja yhdenlaista valtamedian kautta. Se mikä minua risoo näiden erilaisten medioiden myllerryksessä on se, miksei yksikään kansanedustaja/valtaapitävä puutu taikka edes kyseenalaista valtamedian harrastamaa vihanlietsontaa Venäjää kohtaa. Kuka tai mikä taho oikeasti johtaa maatamme/turvallisuuspolitiikkaamme? Kukaan poliittiselta taholta ei uskalla puuttua vihamieliseen venäjä-propagandaan, jota varsinkin YLE ja MTV harrastavat. Ovatko poliitikkomme puusilmiä (jota en usko), vai painostaako jokin taho? Meitä suomalaisia ei venäläiset ole millään tavalla kohdelleet epäkunnioittavasti, silti media vihakirjoituksissaan suorastaan demonisoivat heitä. Miksi? Olen miettinyt samaa ihan konkretiassa, mikä olisi se voima, mikä saisi minua vihaamaan naapuriani, josta pidän. Vastausta en kyllä millään keksi.

  • Jospa se on yksinkertaisesti niin että hallitukset ovat jääneet hegeliläiseen loukkuun: pitää luoda ongelma jotta tulee valituksi ratkaisemaan sitä, ja tämä kierto ad infinitum? Kaikki sodat ovat hallitusten sotia. Tavallisten ihmisten välille harvoin syntyy sellaista riitaa että aseisiin tarvitsee tarttua, ettei niitä muulla tavoin saada selvitettyä.
   Yksinkertaistan tietysti.
   Ollaan ajauduttu tilanteeseen jolloin ns. turvallisuuspolitiikka synnyttää turvattomuuden tunteita väestössä. Pelätään että mitä ne hallituksen hullut taas onnistuu saamaan aikaan, vievätkö väen sotaan, altistavatko Suomen hyökkäykselle turvallisuussyistä.
   Mitä massamedian Venäjän uhka -kirjoitteluun tulee – olen ihmisten puheita kuunnellessani huomannut heidän lähinnä ärtyvän. Moni on maininnut ettei enää edes lue juttua, jos ingressissä tai otsikossa mainitaan Venäjän uhka koska ”se on sitä samaa jankkausta” ja koska ”ulkomaisista lehdistä voi samasta aiheesta lukea tasapainoisempia juttuja”. Propaganda on siis nähdäkseni alkanut toimia itseään vastaan.
   Ns. Nesteen parlamentissa kuulee sen, mitä ihmiset ajattelevat heidän siitä keskenänsä keskustellessaan.

   • Mukava kuulla, että Nesteen parlamentit ovat korvanneet edesmenneet Esson baarit. Kotimaisuusastekin taisi siinä vähän nousta. Olemme selviytyjäkansaa johtajistamme huolimatta, vaikka näyttää pahasti siltä, että äänestämme väärin ihan oikeasti.

   • Jospa se on yksinkertaisesti niin, että suomalaisia poliitikkoja ja vaikuttajia on jo vuosikymmeniä lobattu kansainvälisissä järjestöissä liittymään Euroopan yhteisöön ja NATO:n jäseneksi? Wikileaksin suurlähetystövuodot paljastivat että ainakin Yhdysvaltain lähetystö on tehnyt sitä Suomessa. Yhdysvaltain ulkoministeriön omat asiakirjat paljastivat että CIA on tukenut Euroopan liittovaltioon positiivisesti suhtautuneita ihmisiä ja järjestöjä.

    Tuosta vuosikymmenien lobbauksesta on seurannut sitten se, että poliittisten puolueiden kansainvälistynyt johto ei enää huoli joukkoonsa muuta kuin EU- ja NATO-myönteistä väkeä. Eikä se tarkoita sitä, että palkinto odottaa Brysselissä tai New Yorkissa, vaan jo se että olet Suomessa nosteessa, on mahdollista vain koska olet ”good people”. Eivätkä siellä ole olleet herrakerhoissa ja tanssiaisissa meidän poliitikot yksin, vaan myös massamedia ja suuryritykset.

    Siinä on sitten näiltä wannabe-globalisteilta ja federalisteilta sellainen pieni ongelma matkassa kuin itsenäinen Suomi.

 6. Olihan naurettava juttu tuo YLE’n ansalanka, ellei itkettäisi. Voi meidän YLEä. Nuo vuodetut sähköpostit kertovat mihin kelkkaan ovat johtajamme lähteneet. Tietovuodot ovat demokratian voiteluainetta, sanoi edesmennyt ihmisoikeusaktivisti Matti Vuori. Ihme ja kumma, että demokratia noin ylipäätänsä tarvitsee tietovuotoja toimiakseen. Voiko sitä kutsua enää demokratiaksi? No, demokratiaksi itseään kutsuvia valtioita on maailma täynnä.

  Läntisen arvoyhteisön demokratia huipentui nyt Varsovan kokoukseen. Molemmat Niinistöt näyttävät olevan nato-yhteensopivia. Varmaan tuon ex-komentajan linjausten kanssa myös. Kokouksen huumoripläjäyksestä vastasi ulkoministeri Soini. Stadin pravdan mukaan hän sanoi, että ei tämä mitään sapelinkalistelua ole. Muuten vaan siirretään neljä pataljoonaa Venäjän rajoille. Sapelinkalistelusta puhuminenkin on mieltä vailla. Lausunto olisi sopinut paremmin Fingerpori osastolle.

  • ”Ihme ja kumma, että demokratia noin ylipäätänsä tarvitsee tietovuotoja toimiakseen. Voiko sitä kutsua enää demokratiaksi? No, demokratiaksi itseään kutsuvia valtioita on maailma täynnä.”

   Näinpä juuri.

   Haluamme myös – poliittiset/uskonnolliset/ideologiset johtajamme haluavat – innokkaasti että kaikki maailman valtiot pääsevät osallisiksi tästä demokratia-siunauksesta. Monikulttuurisuutta ja moniäänisyyttä voidaan suvaita vain, jos se tapahtuu demokratiaksi itseään kutsuvassa mallissa – ei missään muualla, koska ne tekee sen ihan väärin eli ei meidän tavalla. Jos ne eivät älyä muuten syleillä länsimaista demokratiaa niin kyllä sitten kun vähän pakotetaan, vaikka NATO:n avulla.

  • Ja näillä neljällä pataljoonalla Moskova valloitetaan? Hiukan suhteellisuudentajua, pyydän.

   • Kukaan ei kai ole avoimesti puhunut Moskovan valloituksesta.
    Mutta Soinin, Karjalan poika Veikko Vennamon perillisen, unelma saattaa hyvinkin olla Moskovan valloitus ja Karjalan palautus. Sitä vaan ei voi suoraan sanoa. Siksi sotakiimainen Niinistö lienee puolustusministerinä ?
    Persut eivät ymmärrä mihin liemeen ovat antaneet itsensä johtaa…mitä ovat lähteneet tukemaan.

   • Kiitos samoin. Hillitse vähän lennokasta mielikuvitustasi. Minä kirjoitin sapelinkalistelusta ja sinä olet jo Moskovaan menossa. Moskova on tietääkseni miehitetty vain kerran Laiska Jaakon (Jacob De la Gardie) toimesta 1610. Eiköhän tuo riitä, annetaan Moskovan olla.

   • Onkos Hopalong menossa valloittamaan Moskovaa? Ja milloinkas tämä mahtaa tapahtua, jos saan kysyä, jotta osaan ryhtyä tarvittaviin varotoimiin. 😀

    PS Kannattaa Hopalong varoa noita Topol-ohjuksia.

 7. Huvittavaa on ollut seurata tämän suomalaisen valtamedian (lue valhemedian) pohdiskelua Putinin lausumasta 1500 kilometristä. Lainaus:
  ”Venäjän presidentti Vladimir Putin teki Suomen työvierailullaan jälleen selväksi Venäjän jyrkän kielteisen näkemyksen Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä.
  Putin ilmoitti, että Suomen Nato-jäsenyys toisi venäläisjoukot Suomen itärajalle, jotka nyt Putinin mukaan on vedetty 1 500 kilometrin etäisyydelle maiden väliseltä rajalta. Putin toisti väitteen kolmasti, vaikka Venäjällä on tukikohtia vain muutaman sadan kilometrin päässä Suomen rajalta muun muassa Murmanskissa ja Pietarissa. […] ”Venäjä lähtee siitä, että Suomi on puolueeton maa. Venäjä on vetänyt joukkonsa 1 500 kilometrin etäisyydelle Suomen rajoilta.”

  Ehkäpä tämä 1500 km oli Putinin ”mustaa huumoria”, testi siitä mikä kaikki suomalaisessa valtamediassa menee läpi. Venäläiset ovat varmasti seuranneet tarkasti suomalaisen valtamedian propagandistista ja venäjävastaista kirjoittelua. Toinen rajumpi, mutta kyllä täysin realismiin perustuva tulkinta olisi se, että Suomen liitittyä Natoon, nämä ”joukot” eivät jäisi 1500 km päähän. Mitä voi olla 1500 km päässä Suomen itärajasta? Pitääkö piirtää vai eikö mielikuvityus riitä vai pelottaako? 😀
  1500 km päästä Suomen itärajasta löytyy varmasti muutama Topoleilla tai vastaavilla ydinohjuksilla varustettu tukikohta, joten Suomen liityttyä Natoon on varsin todennäköistä, että Venäjä suorittaa ennakoivan iskun ja puhdistaa ns. pelikentän. Suomenlahti ja Pietari ovat elintärkeitä Venäjälle, ovat aina olleet.

  Tässä vaiheessa kuulee usein vastaväitteen, ettei Venäjä halua aloittaa ydinsotaa. Anteeksi, mutta mitä ydinsotaa, eihän Suomen tuhoaminen automaattisesti mitään ydinsotaa aloita. Suomen natottaja viideskolonna väittäisi tässä vaiheessa kuinka USA auttaisi Suomea. Sallikaa minun nauraa 😀 , yksikään jenkkikenraali ei olisi valmis vaihtamaan Helsinkiä New Yorkiin, siksi jenkit tulevat välttämään ydinsodan aloitusta loppuun asti. Lainaus:

  ”Klisee nro 7: USA ja NATO suojelevat Itä-Euroopan maita

  Paperilla ja virallisessa NATO:n propagandassa, koko Eurooppa ja USA ovat valmiita tarvittaessa aloittamaan kolmannen maailmansodan puolustaakseen Viroa revansistisiltä Venäjän joukoilta. Päätellen siitä, kuinka piskuiset Baltian maat ja Puola toistuvasti ”haukkuvat” Venäjää ja suoltavat jatkuvaa lapsellista, mutta silti ylimielistä provokaatiota, ihmiset Itä-Euroopassa ilmeisesti uskovat tähän. He luulevat olevansa osa NATO:a, EU:ta, ”sivitynyttä Länttä” ja että anglosionistiset isäntänsä suojelevat heitä noilta vihaisilta ryssiltä. Tuo luulo todistaa, kuinka tyhmiä he ovatkaan.

  Kirjoitin edellä miten USA on ainoa todellinen sotilasmahti NATO:ssa, ja kuinka USA:n sotavoimat ja polittiinen johto tietävät tämän hyvin. Ja he ovat oikeassa. NATO:n USA:n ulkopuolinen kapasiteetti on vitsi. Mitä luulet esimerkiksi Belgian tai Puolan sotavoimien olevan käytännössä? Aivan oikein – sekä vitsi että maalitaulu. Entäpä mahtavat ja voittamattomat Portugalin ja Slovenian armeijat? Sama juttu. Todellisuus on se, että USA:n ulkopuoliset NATO:n sotavoimat ovat vain jokunen viikunanlehti peittämässä sitä tosiasiaa, että Eurooppa on USA:n siirtokunta – toiset lehdet ovat vain hiukan isompia kuin toiset. Mutta jopa isoimmat lehdet (Saksa ja Ranska) ovat ”vain lehtiä”: Imperiumin todellisten isäntien käytössä olevia kertakäyttöisiä tarvekaluja. Jos oikea sota syttyisi Euroopassa, kaikkien näiden ylimielisten Eurooppalaisten pikkuvaltioiden käskettäisiin häipyä tieltä kun isot pojat hoitavat homman. Sekä yhdysvaltalaiset että venäläiset tietävät tämän, mutta poliittisista syistä he eivät koskaan myönnä asiaa julkisesti.

  Tässä kohtaa minun täytyy myöntää, että en voi todistaa edellä mainittua. Voin ainoastaan esittää henkilökohtaisen todistajanlausunnon. Kun työstin strategianopintojeni maisterintutkintoa Washington DC:ssä, minulla oli mahdollisuus tavata ja viettää aikaa lukuisten armeijassa työskentelevien henkilöiden kanssa – upseereista asevoimien komentajaan. Ensimmäinen asia jonka sanon heistä on se, että he olivat kaikki patriootteja sekä arvioni mukaan erinomaisia upseereita. He olivat hyvinkin kykeneviä erottamaan poliittisen hölynpölyn (esimerkiksi lentotukialuksilta tehdyt iskut Kuolan niemimaalle) siitä, kuinka USA tulisi oikeasti sotimaan. Eräs korkea-arvoisempi Pentagonin ”aivoriihessä” toimiva upseeri oli erittäin suorasanainen ja kertoi kurssillemme ”ettei yksikään USA:n presidentti tule koskaan uhraamaan Chigagoa suojellakseen Müncheniä”. Toisin sanoen, kyllä, USA taistelisi venäläisiä vastaan suojellakseen Eurooppaa, mutta ei koskaan eskaloisi tilannetta siihen pisteeseen, että Venäjän ydinaseet olisivat uhka USA:n maaperälle. ”

  https://fi.sott.net/article/386-Totuus-modernin-sodankaynnin-kliseista-milta-sota-USA-n-ja-Venajan-valilla-nayttaisi-oikeasti

  • Aina se parempi on naapurin tontilla sotia – tämä on monesta sodasta nähty tosiseikka. Yhdysvallat ei todellakaan uhraa omia kaupunkejaan (paitsi rahoitussektorille ja uusliberalismi-ideologialle).

  • Kyllähän tuon luulisi olevan selvää jokaiselle joka tajuaa realiteetit.
   Euroopan ’miehitys’ Nato-joukoilla palvelee sen pysymistä USAn hanskassa, tuskin mitään muuta.
   Ja tietenkin näin estetään sen yhteistyö Venäjän kanssa joka juuri olisi sen oman edun mukaista.
   Voi sanoa että Eurooppa on pelkkä työkalu USAn intressien palveluksessa vaikka se luulee itse olevansa suojelevan käden alla turvassa.
   Ei USA suojele ketään vaan alistaa palvelukseensa.

   • P. s.
    U.S. Plans to Saturate Globe With Weapons — pieni ote hyvästä artikkelista USAn suunnitelma täyttää maapallo aseilla
    Ja mehän olemme myös mukana tämän ase-bisneksen yhtenä välineenä ja rahoittajana, kuten Natokin — että tällaista ’suojelua’ on tarjolla ja siksi Venäjän pelon luominen on nyt tärkeää meilläkin ja erityisesti Itä-Euroopan maissa mutta myös laajemmin.
    Hyvä muistaa että meilläkin on näitä ’kimmosaseja’ jotka rikastuvat sijoittamalla USAn aseteollisuuteen

    “International demand for U.S. weapons systems is expected to continue growing in coming years, a senior U.S. Air Force official said on Sunday, citing strong interest in unmanned systems, munitions and fighter jets.”

    Now there’s not actually any secret around the facts here. The United States, led by Victoria Nuland, who awaits a top appointment in a Hillary Clinton regime, facilitated a coup in Ukraine, installing an anti-Russian government. Then the people of Crimea voted to join Russia. Then the United States began pushing weapons on Eastern European countries as necessary to defend against such “Russian aggression.” Then NATO had a meeting this past weekend to plan for war with Russia.

    http://www.washingtonsblog.com/2016/07/u-s-plans-saturate-globe-weapons.html

 8. Ydinsodan lietsonta käy nyt kuumana ’Venäjän uhan’ varjolla ja ennenkaikkea aseteollisuuden voittojen varmentamiseksi — en jaksa suomentaa
  “The Doomsday Forum”: Senior Military, Nuclear Weapons Officials Convene… America’s “$1 Trillion Nuclear Weapons Plan”. Take out Russia, Iran and North Korea?

  On June 21,  250 top military brass, military planners, corporate military-industrial  ”defense” contractors, top officials and scientists from the nuclear weapons laboratories as well as prominent  academics gathered at the Crowne Plaza Hotel in Albuquerque, New Mexico to discuss, debate and promote the Pentagon’s One Trillion Dollar Nuclear Weapons program.
  Russia is allegedly “threatening the Western World”. The objective is to develop the pre-emptive use of nuclear weapons (i.e. nuclear war as a means of self-defense).
  http://www.globalresearch.ca/the-doomsday-forum-senior-military-nuclear-weapons-officials-convene-americas-1-trillion-nuclear-weapons-plan/5534549

 9. Tulipa tuosta valtamedian (asiallisten) lukijakommenttien sensuroinnista mieleen, että suosittelen vastuullisille kansalaisille omien viestien tallettamista ennen lähettämistä, ja kaikkien sensuurin kouriin joutuneiden viestien kasaamista yhteen. Näin kun useampi henkilö tekee ja näistä kasataan yteinen aineisto, niin on helpompaa näyttää hieman enemmän ummikoillekin puolueettomina itseään mainostavien medioiden julkaisupoliittisia linjauksia ja se epärehellinen ja puolueellinen toiminta, johon ne ovat mukaan lähteneet.

  Suomalaiset arvostavat järjenkäyttöä ja konkreettisella tiedolla ja esimerkeillä on helpompaa saada silmiä avatuiksi kuin vain esittämällä mielipiteitä. Edellinen lause vain noin yleisenä huomiona – ei suinkaan kritiikkinä vastavalkealle, joka on tehnyt varsin ansiokasta ja arvokasta, laadukasta journalistista työtä.

  Itsellä tuli hiljan vastaan Ilta-Sanomissa EU:ta ja siitä eroamista koskeva vasta julkaistu uutinen/artikkeli, jossa oli lukuhetkellä kymmenen kappaletta lukijakommentteja, ja heti ensimmäisten joukossa EU-kriittisiä kommentteja, jotka olivat keränneet liki kymmenkertaisesti peukutuksia muihin kommentteihin verrattuina. Hetkeä myöhemmin kommentteja oli jäljellä enää seitsemän ja kolme, täysin asiallista, EU-kriittistä ja suosituinta kommenttia oli hävinnyt kuin taivaan tuuliin. Merkillepantavaa oli myös EU-myönteisten kommenttien nopeudessaan yhtä ihmeellinen suosion kasvu. Harmittaa, kun en saanut tätä kuvakaappauksina talteen.

  Itse veikkaan aihetta jonkin verran seuranneena, että vallitsevan propagandaohjeistuksen mukaisten kommenttien suosiota kasvatetaan, ja kommentointiketjujen alkupään vaihtoehtoisia näkemyksiä siivotaan pois silloin kun uutisjulkaisu on vielä tuore. Jälkimmäiseen syynä todennäköisesti se, että uutisiin ensimmäisinä jätetyt kommentit näkyvät oletuksina ihmisille uutisten alla ja näissä on tärkeää kontrolloida, ettei propagandanvastaista mielikuvaa pääse syntymään tai kansan todellinen mielipide näkymään – kuten yllä jakamassani esimerkissä olisi varmaankin ilman siihen puuttumista käynyt. Sensuurin kohteeksi joutuvat usein kommenttiketjujen alkupään valtamedian linjausten vastaiset kommentit ja mielipiteet, koska myöhemmin tulleisiin vastaaviin kommentteihin ei niin hanakasti puututa, sillä harva jaksaa selata tarkemmin kommenttiketjuja, joissa voi nopeasti olla satoja tai jopa tuhansia viestejä.

  Kiitos vastavalkealle ja sen toimittajille arvokkaasta työstä, jota teette.

 10. Lisättäköön edelliseen kirjoitukseeni, että vastaavaa lukijakommenttien siivoamista olen nähnyt EU-aiheen lisäksi etenkin NATO-myönteisten ja Venäjää parjaavien uutisten yhteydessä, mikä ei varmaankaan tule kenellekään hieman enemmän valveutuneelle yllätyksenä.

  Täytyy vaan alkaa olla tarkempana ja alkaa ottamaan systemaattisesti kuvakaappauksia talteen, jotta asia voidaan näyttää toteen.

  Toinen, jota suosittelen pitämään tarkkaan silmällä on iltapäivälehtien lukijagallupit samoista aiheista. Olen itse nähnyt kuinka niitä on muokattu ylläpitäjän tai jonkin ulkopuolisen tahon toimesta. (Vastaavasta oli myös taannoin MV-lehdessä juttu kuvakaappauksineen).

  • puhut asiaa!!

   Itse väittelin jokin aika sitten Ylellä ilmastonmuutoksesta ja helvetti kaikki kommenttini olivat ilmoitettu asiattomiksi!
   Sen sijaan tämän ”satutarinan” puolustajien kommetteja ei oltu ollenkaan mukamas ilmoitettu asiattomiksi.

   Kumma kyllä kommenttejani ei kuitenkaan poistettu.

  • Olen myöskin Ilta-Sanomissa havainnut sen, että ensimmäiset kommentit kannattavat Ilta-Sanomien agendaa, ja että aivan siistejä kommentteja poistetaan.

   Omia kommenttejani on joutunut poistetuiksi, ja kun olen kysynyt syytä, vastausta ei tule. Toisten poistettuja kommentteja näkee usein kun joku on kommenttiin vastannut, mutta alkuperäinen kommentti on kadonnut. Aivan siisti kommentti jostain syystä otettu pois. Tai no, ”jostain syystä” on kyllä tiedossa: kommentti ei ollut samassa linjassa Ilta-Sanomien agendan kanssa.

   Ilta-Sanomissa menee helposti läpi yhden rivin kommentti, joka ei tuo mitään arvoa keskusteluun. Mutta yritäppä kirjoittaa kommentti, jossa on perusteltu mielipide joka on kirjoitusta vastustava! Mitä paremmin perusteltu mielipide, sitä varmemmin sensuuri iskee. Kirjoita jotain harmitonta ja typerää, niin julkaistaan.

   Ilta-Sanomissa näkee myös joskus suuria määriä peukkuja saaneita muuten aivan kuolleessa keskustelussa. Kun useaan tuntiin mikään kommentti ei ole saanut juuri lainkaan, yhdellä kommentilla onkin yht’äkkiä satakunta peukkua, ja sitten taas jatkuu kommentit jotka eivät saa peukkuja lainkaan. Mistään muusta ei voi olla kyse kuolleen keskustelun keskellä, kun että joku on onnistunut manipuloimaan peukkuäänestystä.

   Minusta Ilta-Sanomien kommentti-osasto on poliittisesti ohjailtu. Tilanne on parempi kuin muutama vuosi sitten, jolloin sensuuri oli aivan järkyttävää, mutta ei vieläkään hyvä.

 11. The “XXVIth NATO Party Conference” in Warsaw (a commentary) — tosiasiat kiellettiin, NWO-ideologiaa painotettiin… ja erilaisia viestejä maailmalle lähetettiin — että sellaista Warsovassa Naton pelonsekaisessa konferenssissa:

  Viesti Venäjälle: kuinka sinä kehtasit ryhtyä meitä vastustamaan etkä alistunut meidän tahtoon!
  Viesti Euroopan valtioille: älkää haaveilko suvereenisuudesta tai täältä pesee .. me hallitsemme planeetta joten pysykää nöyrinä!
  Viesti muulle maailmalle: älkää suunnitelko alkavanne tukemaan venäjää tai käy ohraisesti… me hallitsemme ja meitä tulee totella!
  Viesti eliitille itselleen: me olemme voittamattomia ja sanelemme miten maailmassa tulee toimia…

  The unanimous determination of all the western leaders to ignore reality and to firmly and publicly hold on and proclaim ideological nonsense as truthful was, in reality, the expected goal of the summit.

  AngloZionists love to “send messages” and here several messages were sent loud and clear.

  Message to Russia: you dared to oppose us and you thought that being in the right might help you. Well, Russia, screw you Russia, and screw reality! You either are with us (i.e. under our control), or you will be treated like a pariah.

  Message to the European people: least any of you consider defying us, we are showing you a united front. A united from of the parasitic superstructure ruling the EU on behalf of the local 1%er comprador elites of Russia and on behalf of the AngloZionist Empire. So don’t even think of being independent, free or any other such nonsense. We run the planet and you obey.

  Message to the rest of the planet: don’t even think of joining or even supporting Russia because if you do, we will snap you like a twig. We run the planet and we make and break anybody.

  Last but not least,
  Message to themselves: we are in control, we will prevail, the Russians will have to back down, we are invulnerable.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=136167

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here