Uusi raportti kertoo Yhdysvaltain viranomaisten päättäneen olla syyttämättä HSBC-pankkia rahanpesusta, koska pelättiin oikeuden tavoittelun johtavan globaalin finanssijärjestelmän luhistumiseen.

Raportin mukaan David Cameronin hallituksen valtiovarainministeri George Osborne sekaantui asiaan lähettämällä Yhdysvaltain keskuspankin silloiselle johtajalle Ben Bernankelle kirjeen ilmaistakseen brittien huolen siitä, että Yhdysvallat kävisi vaatimaan brittipankilta lakien noudattamista. ”HSBC:n syyttämisellä olisi vakavia vaikutuksia finanssi- ja talousvakaudelle, eritoten Euroopassa ja Aasiassa.”

Raportissa sanotaan Yhdysvaltain silloisen oikeusministerin, Eric Holderin jättäneen huomiotta oikeusministeriönsä henkilökunnan suositukset syytteen nostamisesta HSBC:ta vastaan vaikka todisteita oli riittävästi, ja että Holder johti Yhdysvaltain kongressia tarkoituksella harhaan syyttämättä jättämispäätöksen perusteista.

HSBC on tunnettu rikoksenuusijapankki, jonka palveluksia huumekartellien ohella käyttää mm. Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivän Hillary Clintonin (dem) ja hänen miehensä ex-presidentti Bill Clintonin Clinton-säätiö.

Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI:n johtaja James Comey, alunperin lakimies, työskenteli ennen FBI:in siirtymistään mm. HSBC-pankin johtokunnassa.
FBI:n johtajaksi tultuaan Comey tukahdutti tilintarkastusyritys KMPG:n toiminnasta aloitetun tutkinnan.

Clinton-säätiö on saanut HSBC:n asiakkailta 81 miljoonaa dollaria lahjoituksina.

Filmituottaja Frank Huguenard kirjoitti toukokuussa facebook-sivuillaan mahdollisuudesta, että Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI suosittaa oikeusministeri Loretta Lynchille (dem) ja oikeusministeriölle syytteen nostamista Clinton -säätiötä vastaan.

Clinton-säätiö on syyttämissuosituksen sisällöstä perillä olevien lähteiden mukaan rikollisorganisaatio, joka on sekaantunut rahanpesuun sekä poliittisten palvelusten, harjoitetun politiikan ja lakialoitteiden toimittamiseen rahaa vastaan maksaville yksilöille, yrityksille ja ulkomaisille hallituksille. Myös Clinton-säätiön verojärjestelyjen laillisuus on kyseenalaistettu.

Syytteen nostaminen jäänee mediakohun tasolle sillä Comeyn ohella säätiötä suojelee Loretta Lynch. Lynch työskenteli aiemmin lakiyritys Hogan & Hartson LLP:lle, joka puolestaan hoiti kahdeksan vuoden ajan Clintonin säätiön veroasioita. Bill Clinton nimitti Lynchin kruununjuristiksi vuonna 1999, jonka jälkeen Lynch siirtyi vuonna 2002 Hogan & Hartsonille, ja sieltä taas vuonna 2010 oikeusministeriöön. Oikeusministeriksi Lynch nimitettiin vuonna 2015.

Hogan & Hartson on tukenut Hillary Clintonin ensimmäistä presidentinvaalikampanjaa taloudellisesti.

Lynch tunnetaan Yhdysvalloissa siitä, että hän kieltäytyi nostamasta syytettä HSBC:ta kohtaan vaikka pankin entinen varajohtaja John Cruz toimitti oikeusministeriölle yli 1000 sivua todisteita ja muuta materiaalia HSBC:n osallisuudesta meksikolaisten huumekartellien ja Lähi-idän terroristien rahojen pesuun.

Pääasialliset lähteet

BBC (12.6.2016): HSBC avoided US money laundering charges because of ’market risk’ fears http://www.bbc.com/news/business-36768140

The Guardian (10.2.2015): Clinton foundation received up to $81m from clients of controversial HSBC bank https://www.theguardian.com/us-news/2015/feb/10/hillary-clinton-foundation-donors-hsbc-swiss-bank

The Guardian (11.12.2012): HSBC pays record $1.9bn fine to settle US money-laundering accusations https://www.theguardian.com/business/2012/dec/11/hsbc-bank-us-money-laundering

Clinton Foundation, search ressults for HSBC https://www.clintonfoundation.org/search/node/HSBC

HSBC (30.1.2013): Former US Deputy Attorney General joins HSBC Board http://www.hsbc.com/news-and-insight/2013/former-us-deputy-attorney-general-joins-hsbc-board

Corsi R., Jerome | Global Research (28.3.2016): Attorney General Loretta Lynch’s Law Firm Tied to Hillary Clinton http://www.globalresearch.ca/attorney-general-loretta-lynchs-law-firm-tied-to-hillary-clinton/5527877

17 KOMMENTTIA

 1. Hyvät on kuviot näillä. Lienet Riikka ainoita, joka viitsii pistää taustainformaatioon linkit jokaisen arvioitavaksi. Tulee vaan mieleen esim ”Rysky”-nimellä tunnettu journalisti päinvastaisesta menettelytavasta.

  • Kiitoksia. Ajattelen, että lähdeviitteet on tärkeä tarjota jotta lukijoilla on itsellään mahdollisuus arvioida artikkelin luotettavuutta. Ilokseni myös moni muu Vastavalkean kirjoittajista noudattaa samaa käytäntöä, ja se on pikkuhiljaa tarttumassa myös massamediaan.

 2. Nöyrästi on pantu politiikka ja oikeus palvelemaan finanssipiirejä. Palveluun on otettu mukaan rikostensuojeluohjelmakin. Tuli mieleen, että Barrosokin lähti EU’n hommista G & S pankin palvelukseen. Vaihtoi työpaikkaa konsernin sisällä, niin kuin Häkämies sanoi vaihtaessaan ministerin hommat EK’n palvelukseen. Aika näyttää minkälaista palvelua Barrosolta tarvitsevat.

  Täytyy vilkaista, onko stadin pravda tai yle löytänyt noita pankkimaailman uutisia tai jättänyt löytämättä? Nyt on kyllä vähän säpinää tuolla kaakonkulmalla, mutta nuo finanssimaailman toilaukset kuuluvat osastoon long play. Muuten, jos exkomissaari Rehn olisi saanut tahtonsa läpi, Turkki olisi nyt EU-jäsen, jos oikein muistan.

 3. ”Vaihtoi työpaikkaa konsernin sisällä, niin kuin Häkämies sanoi vaihtaessaan ministerin hommat EK’n palvelukseen.”

  Konsernin sisälläpä hyvinkin. EU:n perustajaisä Jean Monnet teki uransa Yhdysvalloissa pankkiirina, ja hänen ystäviinsä kuului mm. pankkiiri John Foster Dulles, josta tuli Yhdysvaltain valtiovarainministeri. Dullesin veli Allen puolestaan johti CIA:ta, joka pyöritti 1950-luvulla Euroopassa suurta ja salaista projektia nimeltä Euroopan yhdentyminen (kts. esim. Marshall-apu). Yhdysvaltain pankki- ja teollisuuspiirit rahoittivat ja ohjailivat Euroopan liittovaltioitumista. Asiakirjojen, joista näistä voi lukea, salausaika loppui 2000-luvun alussa.

  Sikäli siis ne, jotka sanovat EU:ta Yhdysvaltain vasallivaltioksi, ovat jäljillä. Olisiko kuitenkin oikeampaa sanoa EU:ta ja Yhdysvaltoja (tai niiden väestöjä) raha- ja teollisuuseliitin orjiksi?

  • John Foster Dulles oli Yhdysvaltain ulkoministeri 1953 – 1959. Erittäin vaikutusvaltainen ja ristiriitoja herättänyt henkilö.

 4. ’… raportti kertoo Yhdysvaltain viranomaisten päättäneen olla syyttämättä HSBC-pankkia rahanpesusta, koska pelättiin oikeuden tavoittelun johtavan globaalin finanssijärjestelmän luhistumiseen.’

  Erikoiseksi menee… rikollista ei voida syyttää koska koko rikollinen systeemi voi romahtaa.

  • ”rikollista ei voida syyttää koska koko rikollinen systeemi voi romahtaa.”

   Tämä lienee sitä New World Orderia/New World Governancea, globaalia hallitusta?

   • Global governance, maailmanhallinta.

    Lieneepä hyvinnii. Maailmanhallinta on maailman politiikan, tapahtumien ja kriisien hallintaa, jota hoidetaan ylikansallisten järjestöjen ja herraseurojen toimesta. Kuuluu siihen tietty pankit ja järjestäytynyt rikollisuuskin, jotka on saman kolikon molemmat puolet.

 5. Kuinka pitkään tuo finanssi- ja talousvakauteen vetoaminen menee läntisiltä päätöksentekijöiltä läpi? Se on läpinäkyvää huijausta, jolla normaalisti voi korkeintaan uhkailla pikkulapsia tai älykääpiöitä. Tuollaisen moraalisen mädän päästäminen päätöksentekokoneiston tai oikeuslaitoksen läpi turmelee julkisen vallan ja on sen jo pitkälti turmellut. Puhutaan jo uusfeodalismista, jossa poliittista ja taloudellista eliittiä eivät normaalit lait ja asetukset koske. Tämä järjestelmä pitäisi virallistaa, jos sen kanssa aiotaan jatkaa (ehkä TTIP ja vastaavat ylikansallisten yhtiöiden ja organisaatioiden vallan varmistavat sopimusjärjestelyt ovat jo ratkaiseva askel siihen suuntaan).

  • Oikea nimi tälle systeemille on plutokratia eli rahanvalta, koska se menee ohi demokratian ja maallisen oikeuden. Teemme Jumalan työtä, sanoi eräskin pankkiiri. Jumalansa nimeä ei maininnut, mutta arvelen sen olevan Molok. Läntistä arvomaailmaa tämä on, johon ”me suomalaisetkin” haluamme kuulua. Vilkaisin suomalaista totuusmediaa, enkä löytänyt edes mainintoja noista artikkeleista joita Riikka on löytänyt. Eipä ihme. Paljon on monitoroitu uutisia, joissa pankkeja pitää pääomittaa (pumpata) muutama satamiljardia ja äkkiä tai muuten…

   • ”Paljon on monitoroitu uutisia, joissa pankkeja pitää pääomittaa (pumpata) muutama satamiljardia ja äkkiä tai muuten…”

    Tähän rahanpumppaukseen EU:n veronmaksajilta pankeille on luotu ns. vakautusmekanismit ERVM, ERVV ja EVM.
    En kannata valeoppositiota edustavaa Soinia ja hänen klikkiään. Kuitenkin Perussuomalaiset Nuoret ovat kirjoittaneet hyvän artikkelin näistä rahanpumppausmekanismeista otsikolla ”EU:n manalan hirviöt”, http://www.ps-nuoret.fi/lehti/eun-manalan-hirviot

    Artikkeli rinnastaa ne Kerberokseen, joka on kreikkalaisen mytologian kolmipäinen hirviökoira.
    Artikkelin mukaan esim.:

    ”Kolmas Kerberoksen päistä on Euroopan vakausmekanismi eli EVM, joka on jälleen kerran Luxemburgiin perustettu osakeyhtiö. Suomen eduskunta hyväksyi EVM-sopimuksen 21. kesäkuuta 2013 eduskunnan määräenemmistöllä.

    Viimeinen pää, joka kesäkuun 2013 jälkeen hoitaa myös muiden päiden tehtävät, on kooltaan huimat 700 miljardia. EVM:lle on maksettu 80 miljardin euron osakepääoma ja sille on vaadittaessa maksettava lisää pääomaa 620 miljardin euron verran. Maksajina toimivat eurooppalaiset veronmaksajat. Suomalaisten veronmaksajien laskennallinen osuus on noin 1,8 prosenttia eli 12 miljardia.

    Hirviömäisin piirre EVM:ssä on se, ettei sitä voida haastaa oikeuteen. Sen työntekijät ovat koskemattomia eikä tämän osakeyhtiön asiakirjoja tai arkistoja voi altistaan tutkinnalle.”

    Tässä taas kerran voidaan kysyä, mikä on ”Kerberoksen” hyväksyneiden kansanedustajiemme taso ja moraali.

    • Mahtaakohan tuo Suomen osuus 12 miljardia riittää edes pankkiirien bonuksiin? Muistaakseni Suomi maksoi jo 1,4 miljardia EVM yhtiölle Luxemburgiin. Se vaadittiin maksamaan yhdessä erässä ja heti toisin kuin muilta valtioilta, koska saimme Kreikan lainoille takuutukset.

    • Älä unohda sitä suurinta rahanpumppausta, jota tekee EKP:n ohjaamana Euroopan keskuspankit! Määrällinen kevennys (tai määrällinen elvytys) eli quantitative easing.

     Maaliskuusta 2015 alkaen rahaa on taiottu 60 miljardia euroa kuukaudessa. Vuootta myöhemmin eli maaliskuussa 2016 märä nostettiin 80 miljardiin euroon kuukaudessa. Tällä hetkellä sitä raha pumpataan pankkeihin, joilta keskuspankit ostavat valtioiden velkakirjoja. Seuraavaksi aiotaan ostaa myös yksityisten yritysten velkakirjoja.

     Ja eurooppalaiset luulevat että velkakriisi on ohi! Jos suomlaiset ymmärtäisivät mitä on menossa, että tilanne on pahempi kuin ennen määrällisen kevennyksen aloittamista, kun odotettiin euron hajoavan ja lkaikkien jättävän uppoavan laivan.

     Mutta kun ei tiedä mitä tapahtuu, niin kaikkihan on OK.

     https://en.wikipedia.org/wiki/Quantitative_easing#Europe

  • Asian voi nähdä myös niin että brittilehdet kertovat niin suoraan kuin uskaltavat järjestäytyneen rikollisuuden likaisen rahan jota pestään liian-suuria-vankilaan-pankeissa olevan nykyään oleellinen osa globaalia finanssi- ja talousjärjestelmää, joten tätä koneistoa ei voida järkyttää. Ja epäilemättä sellaisen tiedon julkistaminen/tajuaminen että rikollisen rahan pankkeja pelastetaan ajoittain veronmaksajien kukkarosta saisi ihmiset suuttumaan.

   On saattanut käydä niinkin että euroa ja EU:n pankkeja on pelastettu rikollisjärjestöjen rahoilla, ja sen seurauksena EU on jäänyt ansaan josta ei ole ulospääsyä, Ämpylöivät poliitikot voi aina salamurhata, ja panna murhat jonkin poliittisen liikkeen tai islamistien piikkiin.

   Rikolliset ovat iloisia pääomien vapaasta liikkuvuudesta ja pankkisalaisuuksista, jotka mahdollistavat todella laajamittaisen rahanpesun. Jos TTIP ja vastaavat sopimukset toteutuvat, se on järjestäytyneelle rikollisuudelle riemun aihe, koska se helpottaa rahan pesua ja rahojen siirtelyä verokeitaisiin entisestään.

   EU:n salakähmäinen hallintomalli kyllä mahdollistaa tällaisen menettelyn.

   Mediassa sitten ihmetellään ihmisten luottamuksen katoamista pankkeihin, poliitikkoihin ja poliisiin ynnä muistutetaan EU-rauhanprojektin tärkeydestä maailmalle. Viereinen pikku-uutinen ehkä kertoo Ranskan/Saksan/Tanskan/Suomen/Britannian et al. lähettävän joukkoja ”vakauttamaan tilannetta” johonkin maahan Lähi-idässä tai Afrikassa, jossa ei haluta syleillä kansainvälisen yhteisön normistoa.

 6. Täytyyhän pienen Suomen osallistua kansainvälisen finanssijärjestelmän romahtamisen estämiseen omalla panoksellaan. Sitä varten luovumme mielellämme palkoista, eläkkeistä, sosialiturvasta, koulutuksesta ja terveydenhoidosta, muun muassa, jos vain suuri romahdus saadaan torjuttua. Ja sitä paitsi, me tulemme vielä tienaamaan tällä, mikä on yksin meidän taitavien neuvottelijoiden ansiota. Saamme vielä nähdä muiden pohjoismaiden talouden romahduksen, kun eivät liittyneet emukerhoon.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here