Esipuhe: Vallankaappauksen alkeet

Turkilla on vuosisataista kokemusta onnistuneista palatsivallankaappauksista. Onnistuneeseen palatsivallankaappaukseen tarvitaan keulakuva, jotain joka asetetaan korvaamaan kaadettava hallitus. Sellaisia kasvoja, luotettua henkilöä ei näytä olleen. Turkin poliittiset puolueet kiirehtivät tuomitsemaan kaappausyrityksen.

Oleellista on myös hallita itse tiedonvälitystä ja katkaista kaadettavan hallituksen kommunikaatiomahdollisuudet. Tämäkin oli lyöty laimin. Lomalta palaava presidentti Recep Tayyip Erdoğan otti yhteyttä CNN Turkin avulla ja kehotti kannattajiaan kaduille puolustamaan hallitusta. Muutama tuhat AKP-puolueen jäsentä noudatti kutsua ja ryhtyi riepottelemaan kadulla olevia sotilaita huudellen Allahu Akbar! Tämä riitti, koska pääosaltaan väestö jätti noudattamatta sekä kapinallisten että hallituksen kutsua. On kuin turkkilaiset olisivat ajatelleet, että tavallisen ihmisen kannalta mikään ei muutu paremmaksi, oli vallassa mikä hyvänsä keskenään kamppailevien valta- ja ideologisten klikkien joukko. EVVK.

Tärkeää on myös jäljittää ja vangita kaadettava hallitus päämiehineen, ihan ensimmäiseksi. Mutta sitä ei tehty.

Malleja oli olemassa ottomaaniaikaa lähempääkin. Turkissa oli sotilasvallankaappaus 1960, 1971, 1980, 1993 ja 1997. Vuoden 1980 vallankaappauksen teki kenraali Kenan Evran. Ensimmäinen toimenpide oli vangita vastustajat, pitää puhe kansallisessa televisiossa ja kertoa että entisen hallituksen korvaa Kansallisen turvallisuuden neuvosto Milli Güvenlik Kurulu, MGK. Kaappaajat varoittivat Yhdysvaltain suurlähetystöä kaappauksesta etukäteen.

Evranin vallankaappausta tuki avoimesti CIA:n Ankaran päällikkö Paul Henze, jonka kerrotaan ilmoittaneen presidentti Jimmy Carterille kaappauksen onnistumisesta: ”Meidän poikamme tekivät sen!”.

Armeijan suunnittelemaksi ja toteuttamaksi vallankaappausyritykseksi tämä heinäkuinen välinäytös tuntuu olleen suunniteltu epäonnistumaan, niin surkeasti se oli organisoitu. Vain seurauksista voi olla varma. Presidentti Erdoğan tulee hyödyntämään sitä täysimittaisesti murskatakseen kaikki vastustajansa, sellaisiksi epäillyt ja ne, joista hän ei muuten vain pidä kuten ihmisoikeusaktivistit, hallituksen toiminnan laittomuuksia ja lahjusketjuja liikaa tutkineet journalistit, poliittiset vastustajat, tuomarit jotka tuomitsevat oikeudenmukaisesti ja niin edelleen.

Vallankaappausyrityksen jälkeen Erdoğan on ehättänyt peruuttaa 21 000:lta yksityiskoulun opettajalta työluvan, erottaa kolmisentuhatta tuomaria, 492 uskonnollisia asioita ohjaavan direktoraatin toimijaa, puhdistaa armeijan päällystöä ja survoa journalisteja ja poliittista oppositiota vankilaan – eli sama kaava kuin ennen vallankaappausta, jolloin Erdoğan keskittyi tukkimaan toimittajien suita terrorismisyytteillä ja valtiopetosepäilyillä. Vallankaappaus antoi legitimiteetin koska vainoa voi nyt nimittää ”sisäisen tilanteen vakauttamiseksi”.

Siihen, että Turkin hallituksella oli ennakkotieto vallankaappauksesta, ja että sen vain annettiin tapahtua, viittaa se, että Turkin hallituksella näyttää olleen proskriptiolista valmiina puhdistettavista henkilöistä. Toisin sanoen hallitus salaliittoili kritiikkiä esittäviä vastaan. Erdoğan on julkisesti kertonut harkitsevansa kuolemanrangaistuksen ottamista uudelleen käyttöön.

Joten miksi Turkin tapahtumista uutisoiva valtamedia suhtautuu niin tyynesti Erdoğanin aloittamaan puhdistukseen, missä ovat vertailut Hitleriin, Staliniin ja muihin suosikki-inhokkeihin, jotka vedetään esiin aina kun jossain läntisen arvoyhteisön viralliseksi viholliseksi luokitellussa maassa tapahtuu edes pienikin ihmisoikeusrike?

Turkki sisältä

Sunni-islamistisen Turkin sisäpoliittinen tilanne on ollut ja on edelleen jännitteinen. Armeija on jakautunut kansallismielisiin Turkin yhdistäjänä pidetyn Kemal Atatürkin ajatuksia modernista, maallisemmasta Turkista kannattaviin; uskonnollisesti motivoituneisiin ja kansainvälisesti kunnianhimoisiin. Osalla armeijaa edellä mainitut tekijät ovat yksi ja sama asia, osan mielestä niitä ei voi sovittaa yhteen. Jotkut epäilemättä kaipaavat armeijan suuruudenpäiviä, jolloin sotilaat hallitsivat Turkkia.

Osa tyytymättömistä näkee Erdoğanin pyrkivän sulttaaniksi uudelleen perustettuun ottomaani-valtioon. Tämä näkökulma ei ole vailla perusteita sillä Erdoğan on jo pitkään kasvattanut perustuslain vastaisesti presidentin toimivaltaa yksinvaltiuden suuntaan.

Tyytymättömiä ovat hallituksen ja virkamieskunnan korruptioon kyllästyneet, ja tyytymätön on köyhtyvä keskiluokka. Tyytymättömiä ovat myös Turkissa vähemmistönä elävät etniset kurdit, joita vastaan Turkki käy hellittämätöntä sisällissotaa ja joiden syyksi laitetaan Turkin vaikeudet, olivat ne sitten mitä lajia tahansa.

Tyytymättömiä ovat myös koulutetut, sekä opettajat että nuoret, jotka kokevat nyky-Turkin ahdistavana Erdoğanin pyrkiessä muokkaamaan Turkista islamilaisten uutta henkistä keskusvaltaa. Viimeisimmän kaappauksen erääksi motiiviksi on sanottu Turkin palauttaminen parlamentaariseen demokratiaan. Ainakin liike oli pohjaltaan kemalistinen, koska se otti nimekseen Yurtta Sulh Konseyi, ”kotimaan rauhan neuvosto”.

Joten miksi läntinen arvoyhteisö mediansa kautta ei suomi Erdoğania diktaattoriksi, tyranniksi ja demokratian vihamieheksi? Onko omistautuminen demokratialle valikoivaa mallia vai silkkaa teeskentelyä?

Turkin rajanaapurit, liittolaissuhteet ja liittolaisten liittolaiset lyhyesti

NATO-Turkin rajanaapurimaita ovat Kreikka (206 km yhteistä rajaa), Bulgaria (240 km), Georgia (252 km), Armenia (268 km), Azerbaidzhan (9 km), Iran (499 km), Irak (352 km) ja Syyria (822km). Näistä Venäjän liittolaisia ovat Iran ja Syyria sekä jossain asioissa Yhdysvaltain liittolaisineen sodalla tuhoama, miehittämä Irak. Turkin rajanaapureista NATO-maita ovat Bulgaria ja Kreikka, Georgia on NATO:n rauhankumppani-maa vuodesta 1994, Azerbaidzhan (1994) ja Armenia (1994).

Turkin ja muiden NATO-maiden liittolaisiin voidaan laskea myös terroristijärjestö ISIS alafaktioineen joita Turkin armeija yhdessä Yhdysvaltain kanssa on kouluttanut Yhdysvaltain liittolaismaissa kuten Jordaniassa, ja jota toimintaa Yhdysvaltain liittolainen Saudi-Arabia on rahoittanut. Parhaillaankin Syyriassa takfirit tappavat Yhdysvaltain ja Ison-Britannian toimittamilla aseilla siviilejä minkä ehtivät, ja logistiikka toimii mm. NATO-Turkin kautta. ISIS-terroristeja on hoidettu israelilaisissa sairaaloissa sekä Turkissa.

Turkin on sanottu pyrkineen Euroopan unionin jäsenyyteen, mutta pitkän aikavälin tapahtumia tarkasteltaessa pyrkimys ei vaikuta olleen vakavasti otettava. Lisäksi Turkin käymä sisällissota kurdivähemmistöään vastaan estää joka tapauksessa jäsenyyden: EU ei hyväksy sotaa käyviä eikä vähemmistöjä sortavia jäseniä.

Toisaalta EU joutuu pitämään suuta soukalla Turkin tapahtumia kommentoidessaan ettei Erdoğan avaa leireille varastoimilleen pakolaisille rajaa EU:n suunnassa.

Sirpaleita ja syytöksiä

Turkki on siis NATO-maa, ja sen armeija – toiseksi suurin NATO-armeija – on osallistunut lähes kaikkiin NATO-operaatioihin Jugoslavian tuhoamissota mukaan lukien. Tämä tarkoittaa sitä, että muiden NATO-maiden armeijoiden päällystöllä on henkilökohtaisia suhteita Turkin armeijan päällystöön, ja sen myötä todennäköisesti hyvät tiedot Turkin armeijan ajatuksista. Joten voi olettaa ainakin jonkin NATO-maan armeijan tiedustelun ja johdon tienneen vallankaappausyrityksestä, sekä mahdollisesti varoittaneen omista syistään Erdoğania. On muistettava, että Yhdysvalloilla on Turkissa sotilastukikohtia. Etelä-Turkissa sijaitsevaa, Yhdysvaltain, Turkin ja Ison-Britannian yhteiskäytössä olevaa Incirlikin lentotukikohtaa on käytetty mm. ISIS-järjestöä vastaan tehtyihin ilmaiskuihin.

Incirlikin tukikohtaa johtanut ilmavoimien prikaatinkenraali Bekir Ercan Van on pidätetty osallisuudesta vallankaappausyritykseen. Yhdysvallat kieltäytyi myöntämästä Ercan Vanille turvapaikkaa Yhdysvalloissa. Varsinaiseksi suunnittelijaksi on Turkki nimennyt toisen ilmavoimien kenraalin, korkeimmassa sotilasneuvostossa (YAS) istuvan Akın Oztürkin. Akın Oztürk palveli Turkin sotilasattaseana Israelissa 1996–1998.

Erdoğan on syyttänyt vallankaappausyrityksen pääjehuksi Yhdysvalloissa maanpaossa elävää mediamogulia ja uskonnollisten koulujen omistajaa Fetullah Gülenia ja hänen kannattajiaan. Gülen-liike (Hizmet) on vaatinut Turkkiin sekulaarisempaa demokratiaa ja maltillisempaa versiota sunni-islamista. Presidentti Erdoğan pyrki jo ennen vallankaappausta vaientamaan Gülenin omistamaa mediaa. Sekä Oztürk että Gülen ovat kiistäneet osallisuutensa. Turkin hallituksen median mukaan Oztürk on tunnustanut osallisuutensa.

Tässä yhteydessä on hyvä muistaa Princetonin yliopiston professorin, Israelin äärioikeistoa julkaisuissaan tukeneen Bernard Lewisin Foreign Affairs -lehdessä 1992 julkaisema artikkeli ”Rethinking the Middle East”. Lewis toteaa Lähi-Idän valtioiden olevan keinotekoisen luonteensa (toisen maailmansodan voittajavaltioiden luomat keinotekoiset uudet valtiot) vuoksi haavoittuvaisia ”libanonisaatiolle” eli hajottamiselle. Jos keskusvaltaa riittävästi heikennetään, ei ole olemassa yhteiskunnallista vastavoimaa, yhteistä identiteettiä, joka kykenisi pitämään valtiot kasassa (tämä pätee muuten myös Euroopan unioniin ja Turkkiin). Lewis argumentoi 1950-luvulta alkaen lännen ja idän/islamin käyvän titaanista sivilisaatioiden kamppailua (Clash of the Civilizations), ja että Yhdysvaltain tulisi ottaa kova linja arabivaltioita vastaan.

Toinen merkille pantava artikkeli on vuonna 1996 julkaistu A Clean Break – A New Strategy for Securing the Realm, joka kirjoitettiin Israelin ”suurelle miehelle”, Benjamin Netanjahulle. Kyseessä on amerikkalaisten Israelille kirjoittama poliittinen manifesti, jossa hahmotellaan Israelin hyötyvän läheisestä yhteistyöstä Turkin ja Jordanian kanssa. Israelin, Turkin ja Jordanian – siis NATO-Turkin ja Yhdysvaltain liittolaisten Israelin sekä Nato-kumppani Jordanian – yhteistyö ISIS:in kanssa on dokumentoitu useiden eri tahojen toimesta.

Perlen et al. kynäilemässä manifestissa edellytetään arabien ehdotonta hyväksyntää Israelin oikeuksille maahan sekä oikeuteen laajentaa maa-aluettaan. Manifestissa ehdotetaan myös Saddam Husseinin poistamista vallasta Irakissa, mikä estäisi Syyrian alueellisia hankkeita eristämällä sen Arabian niemimaasta. Paljon manifestin ehdottamaa toteutti George Bushin hallitus, ja työtä jatkanee todennäköisesti seuraava hallitus, mikäli Hillary Clinton (dem) valitaan.

Turkin armeijalla kerrotaan olleen ennakkotieto vallankaappausyrityksestä, jonka armeijan johdolle toimitti Turkin tiedustelupalvelu MIT. Miksi armeijan johto ei itse alkanut tukahduttaa kapinaa? Eikö armeija ole hallituksen hallinnassa? Jos ei, kuka sitä hallitsee? Voiko Turkki luottaa armeijaansa? Entä voiko NATO luottaa Turkin armeijaan?

Syyrian hallituksen media Al-Thawra pitää vallankaappausyritystä Erdoğanin masinoimana, armeijan maineen tahraamiseen tähtäävänä juonena.

Poliittisia palasia

Ennen Turkin vallankaappausyritystä Turkki ja Venäjä olivat lähentyneet jonkin verran, lähinnä energiayhteistyön merkeissä. Yhdysvaltain omien tavoitteiden kannalta tämä oli ikävä uutinen.

Varsovan huippukokouksessa puhunut presidentti Barack Obama kertoi osan Yhdysvaltain tavoitteista. Yhdysvallat haluaa eurooppalaisten kasvattavan puolustusbudjettiaan ollakseen vahvempia NATO-maita, maiden tulisi käyttää 2 % bkt:staan puolustushankintoihin, mielellään amerikkalaisyrityksiltä. Euroopan unionin talous ei kuitenkaan kasva – kiitos talouskurin, edes kahden prosentin vauhtia. Joten EU:ssa pitäisi tehdä lisää leikkauksia NATO-yhteensopivien hankintojen kustantamiseksi, ja tämä hidastaisi talouskasvua entisestään. Yhdysvaltain talouden ja ulkopolitiikan kannalta Venäjän uhkan lietsominen on hyödyllistä, vaikkei se totuus olisikaan. Taloudellisesti heikko EU ei pysty haastamaan Yhdysvaltain ylivalta-asemaa millään saralla.Yhdysvallat taas tarvitsee NATO:a koska NATO-maiden maantieteellinen sijainti takaa sen, että jos uhkat ikinä realisoituvat, Yhdysvaltain ja Venäjän välinen sota käydään Euroopan NATO-maissa, ei Yhdysvaltain maaperällä.

NATO:lle uhkakuvat ovat sen oman olemassaolon ehto. Ilman uhkia NATO muuttuu tarpeettomaksi. Yhdysvallat taas tarvitsee NATO:a koska NATO-maiden maantieteellinen sijainti takaa sen, että jos uhkat ikinä realisoituvat, Yhdysvaltain ja Venäjän välinen sota käydään Euroopan NATO-maissa, ei Yhdysvaltain maaperällä. Yhdysvaltain kannalta neutraali Eurooppa ei ole hyödyllinen vaan riski sen omalle kansalliselle turvallisuudelle.

Sanasotaa ja suhdesotkuja

Vallankaappausyrityksen jälkeen Erdoğan vaati Fetullah Gülenin karkottamista Yhdysvalloista. Turkin hallituspiireistä on syytetty suoraan Yhdysvaltojen tukeneen Erdoğaniin kohdistettua salamurhayritystä sekä vallankaappausta – mikä sinällään ei ole kaukaa haettu ajatus ottaen huomioon sen että salamurhat, vallankaappaukset ja hallitusvaihdokset ovat pitkään kuuluneet Yhdysvaltain ulkopolitiikan keinovalikoimaan. Viimeksi Egyptissä, Ukrainassa, Libyassa, Syyriassa sekä Latinalaisessa Amerikassa.

Mikäli Turkissa uskotaan – tai nähdään hyväksi uskoa – Yhdysvaltain sekaantuneen vallankaappausyritykseen, Turkin ulkopolitiikka tulee tavoittelemaan lähentymistä Euroopan, Iranin, Syyrian ja Venäjän kanssa. Turkki ei syyttelyistä huolimatta ole toistaiseksi karkottanut Yhdysvaltain lähettiläitä Turkista, eikä Yhdysvallat ole vetänyt takaisin lähettiläitään. Turkki on Yhdysvalloille liian tärkeä nappula sen Euraasian, Lähi-Idän, Pohjois-Afrikan ja Euroopan politiikan kannalta, että suhteet katkaistaisiin kovinkaan helpolla. Jos suhteet katkaistaan, kuka tulee Turkin tilalle auttamaan Yhdysvaltoja sen yrittäessä kaataa Syyrian hallitusta? Miten Israel reagoisi, jos Turkin kautta ei enää kuljekaan ISIS:ille apua? ISIS on Israelin kannalta hyödyllinen, keskenään riitelevät islamistit eivät yhdistä voimiaan Israelia vastaan. Yhdysvallat taas pystyy käyttämään Israelia – varustettuaan Israelin ydinaseilla – alueen muiden valtioiden painostamiseen.

Jos Turkin ja Yhdysvaltain suhteet katkeavat, mihin maahan Yhdysvallat siirtää Turkissa olevat sotilastukikohtansa, joista käsin se saartaa Venäjää, Irania ja viime kädessä Kiinaa, ja joista käsin se voi hallita myös Eurooppaa? Mihin sijoitetaan sotilastukikohdissa olevat ohjukset?

Turkin erottamisesta NATO:sta tultaneen keskustelemaan, mutta vaisusti. Toisaalta: miksi kollektiivisen puolustuksen linnoitus NATO ei tullut NATO-Turkin avuksi vaikka Turkki oli – Turkin oman NATO-armeijan osien – hyökkäyksen kohteena?

Yhdysvaltain oma sisäpoliittinen tilanne on räjähdysaltis, joten se saattaa – mikäli sen hallitus on kyllin älykäs – sovittaa ulkopolitiikkaansa sovinnollisempaan suuntaan voidakseen keskittyä sisäisten ongelmiensa hoitamiseen. Sovinnollisempi ulkopolitiikka tuottaisi myös todennäköisesti parempia tuloksia kuin tähän asti harrastettu täyden tuhon tie.

Tietenkään vielä ei ole tarpeeksi tarkistettuja tietoja saatavilla lopullisten johtopäätösten tekemiseen mutta yllä kerrotun perusteella voi alkaa alustavasti mietiskellä laajempaa kokonaiskuvaa. Ajattelu on jokaisen tehtävä itse.

Pääasialliset lähteet:

Senem Aydin-Düzgit, Yaprak Gürsoy |Freeman Spogli Institute for International Studies (heinäkuu 2008):  CDDRL Working papers, International Influences on the Turkish Transition to Democracy in 1983 https://cddrl.fsi.stanford.edu/sites/default/files/No_87_YakrakSenemTurkey.pdf

Preble, Christopher A.; Ashford, Emma; Evans, Travis | CATO Institute (18.7.2016): Our Foreign Policy Choices: Rethinking America´s Global Role http://www.cato.org/publications/white-paper/our-foreign-policy-choices-rethinking-americas-global-role?utm_source=Cato+Institute+Emails&utm_campaign=4f20de025c-Foreign+Policy+Choices&utm_medium=email&utm_term=0_395878584c-4f20de025c-141933646&mc_cid=4f20de025c&mc_eid=3bb717cd14

NATO, Signatures of Partnership for Peace Framework Document http://www.nato.int/cps/en/natolive/topics_82584.htm

Daily Sabah (18.7.2016): US rejects asylum to Incirlik base commander detained for complicity in failed coup attempt http://www.dailysabah.com/diplomacy/2016/07/18/us-rejects-asylum-to-incirlik-base-commander-detained-for-complicity-in-failed-coup-attempt?

Hurriyet Daily News (20.7.2016): Turkish intel informed top generals hours before coup attempt, says army http://www.hurriyetdailynews.com/Default.aspx?pageID=238&nID=101805&NewsCatID=341

GlobalNews (17.7.2016): Syrian state paper says failed Turkey coup was fabricated http://globalnews.ca/news/2829834/syrian-state-paper-says-failed-turkey-military-coup-was-fabricated/

Cetingulec, Mehmet | Al-Monitor (8.6.2016): Will gas thaw the ice between Russia, Turkey? http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2016/06/turkey-russia-natural-gas-putin-Erdoğan.html

Richard Perle, Douglas Feith, David Wurmser, Meyrav Wurmser, James Colbert,  Robert Loewenberg, Charles Fairbanks Jr |Institute for Advanced Strategy and Political Studies (1996): A Clean Break – A New Strategy for Securing the Realm https://www.scribd.com/doc/142465246/A-Clean-Break-a-New-Strategy-for-Securing-the-Realm

TeleSUR (18.7.2016): Turkey Seemed to Have List of Arrests Prepared: EU Official http://www.telesurtv.net/english/news/Turkey-Seemed-to-Have-List-of-Arrests-Prepared-EU-Official-20160718-0003.html

Tajrishi, Rostam | Vastavalkea (17.7.2015): Terroristijärjestö isiksen huoltoreitit johtavat Naton maaperälle https://vastavalkea.fi/2015/07/17/terroristijarjesto-isiksen-huoltoreitit-johtavat-naton-maaperalle/

Söyring, Riikka | Vastavalkea (7.9.2015): Pakolaiskysymys herättää kysymyksiä https://vastavalkea.fi/2015/09/07/pakolaiskysymys-herattaa-kysymyksia/

Kyrönlahti, Ville | Vastavalkea (9.12.2015): Turkin ja Isis-terroristien öljykauppa https://vastavalkea.fi/2015/12/09/turkin-ja-isis-terroristien-oljykauppa/

Söyring, Riikka | Vastavalkea (12.1.2016): Naton jäsenmaiden hankalat Isis-suhteet https://vastavalkea.fi/2016/01/12/4571/

Söyring, Riikka | Vastavalkea (23.1.2016): Turkin ja ISIS:in yhteisoperaatio Syyriassa? https://vastavalkea.fi/2016/01/23/turkin-ja-isisin-yhteisoperaatio-syyriassa/

Söyring, Riikka | Vastavalkea (19.2.2016): Kurdijohtaja: Turkki tukee terroristijärjestöjä https://vastavalkea.fi/2016/02/19/kurdijohtajan-mukaan-turkki-tukee-terroristijarjestoja/

Söyring, Riikka | Vastavalkea (10.3.2016): Turkin median vapaus https://vastavalkea.fi/2016/03/10/turkin-median-vapaus/

Söyring, Riikka | Vastavalkea (18.3.2016): Sananvapaus Turkissa kapenee entisestään https://vastavalkea.fi/2016/03/18/sananvapaus-turkissa-kapenee-entisestaan/

BBC: Turkey coup attempt: General Akin Ozturk denies role in plot http://www.bbc.com/news/world-europe-36829574

Engdahl, William F. | New Eastern Outlook, NEO (18.7.2016): Behind The CIA Desperate Turkey Coup Attempt http://journal-neo.org/2016/07/18/behind-the-cia-desperate-turkey-coup-attempt/

Escobar, Pepe | Sputnik (17.7.2016): Hell Hath No Fury Like a Teflon Sultan http://sputniknews.com/columnists/20160717/1043158581/Erdoğan-turkey-coup.html

Elijah J. Magnier, Twitter (16.7.2016): https://twitter.com/EjmAlrai/status/754234823150039040/photo/1

Daily Sabah, Twitter (16.7.2016): BREAKING – Turkey’s top judicial body HSYK lays off 2,745 judges after extraordinary meeting https://twitter.com/DailySabah/status/754281012587356160

Archicivilians, Twitter (16.7.2016): Free Syrian Army (#Syria Opposition ) released a statement congradulating the fail of #TurkeyCoupAttempt. https://twitter.com/archicivilians/status/754291248245182464

Naylor, Hugh; Cunningham, Erin | Washington Post (17.7.2016): Turkey detains 6,000 in failed coup amid signs of chaos in the military https://www.washingtonpost.com/world/turkey-detains-about-6000-linked-to-failed-coup/2016/07/17/e77e0bb0-4baf-11e6-8dac-0c6e4accc5b1_story.html

Times of Israel (16.6.2016): Alleged coup leader was once military attaché to Israel http://www.timesofisrael.com/alleged-coup-leader-was-military-attache-to-israel/

Times of India (17.7.2016) / AFP: Turkey detains ’coup plotters’ at base used by US: Reports http://timesofindia.indiatimes.com/world/europe/Turkey-detains-coup-plotters-at-base-used-by-US-Reports/articleshow/53249504.cms

Boyle, Darren |Daily Mail UK (16.7.2016): Did Erdoğan Stage the coup? http://www.dailymail.co.uk/news/article-3693729/Did-Erdoğan-STAGE-coup-based-Turkish-cleric-facing-extradition-botched-rebellion-claims-president-orchestrated-plot-justify-clampdown-civil-rights.html

Durden, Tyler | ZeroHedge (16.7.2016): Turkey suspends all US operations against ISIS at Incirlik Airbase, which vaults B61 nuclear bombs http://www.zerohedge.com/news/2016-07-16/turkey-suspends-all-us-operations-against-isis-incirlik-airbase-which-vaults-us-b61

Foster, Peter |Telegraph UK (16.7.2016): How Turkey´s military launched coup against president Erdoğan and government http://www.telegraph.co.uk/news/2016/07/16/how-turkeys-military-launched-a-well-planned-coup-against-presid/

Fisk, Robert | The Independent (16.7.2016): Turkey´s coup may have failed but history shows it won´t be long before another one succeeds http://www.independent.co.uk/voices/turkey-coup-Erdoğan-ankara-istanbul-military-army-turkey-s-coup-may-have-failed-but-history-shows-a7140521.html

RT (15.7.2016): Turkish military declares takeover of country, top officials reportedly taken hostage https://www.rt.com/news/351343-turkey-coup-military-attempt/

Koru, Selim | War on the Rocks (16.7.2016): Turkey´s last coup: What I saw in Ankara http://warontherocks.com/2016/07/turkeys-last-coup-what-i-saw-in-ankara/

Rettman, Andrew | EuObserver (18.7.2016): EU fears Turkey crackdown could ’destroy’ relations https://euobserver.com/foreign/134388

Rettman, Andrew | EuObserver (18.7.2016): Turkey warned executions would end its EU bid https://euobserver.com/foreign/134396

Varol, Tugce | Oilprice.com (17.5.2016): Russia remains determined to stop Israel-Turkey pipeline deal http://oilprice.com/Energy/Natural-Gas/Russia-Remains-Determined-To-Stop-Israel-Turkey-Pipeline-Deal.html

Hersh, Seymour M. |The New Yorker (28.7.2003): The Syrian bet http://www.newyorker.com/magazine/2003/07/28/the-syrian-bet

Israel Lobby in the United States Handbook, volume 1 (International Business Publications, USA (2011) https://books.google.fi/books?id=QPsrxlF18_UC&pg=PA2&lpg=PA2&dq=Israel+Lobby+in+the+United+States+Handbook,+volume+1&source=bl&ots=DIVQCL8mso&sig=sE-Fbo3F4m7AZGV4LA0NPq269xA&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwjI87Gfjv_NAhUJCZoKHZ4wB6UQ6AEIJzAC#v=onepage&q=Israel%20Lobby%20in%20the%20United%20States%20Handbook%2C%20volume%201&f=false

Zorthian, Julia |Time (18.7.2016): What to Know About the General Blamed for the Failed Coup in Turkey http://time.com/4410330/turkey-coup-recep-tayyip-Erdoğan-akin-ozturk/

36 KOMMENTTIA

 1. Koska euroopassa on käyty kansalaiskeskustelua sodasta Turkkia ja Saudi-Arabiaa vastaan, näiden hyökättyä Ranskaan”proxy-armeijansa” Isiksen toimesta, jolle nämä em. Maat toimittivat kemiallisia aseita, keskustelu saavutti hyvin nopeasti huolestuttavia piirteitä Ranskan ollessa ydinasevaltio, joka kieltäytyy suojelemasta kansalaisiaan massatuho aseita käyttäviltä valtioilta. Tämä selittää voimakkaat huhut, jotka viittaisivat osan ISIS toiminnasta olleen em. maissa valtion turvallisuus palveluiden tuottamia ”syyttömyyden” illuusion luomiseksi. Turkin kohdalla voidaankin siis todeta, että armeijan puhdistaminen edes epälojaaleilta haiskahtavista vaikutteista ei vallitsevassa tilanteessa ole ”optio”, vaan pakko.

 2. ’…Turkin kohdalla voidaankin siis todeta, että armeijan puhdistaminen edes epälojaaleilta haiskahtavista vaikutteista ei vallitsevassa tilanteessa ole ”optio”, vaan pakko.’ Näin aika varmasti on.

  Pohjimmiltaan kyse lienee koko Lähi-idän sotakuvioita ohjaavasta Israelista jota USA tukee tai on pakko tukea täysin rinnoin koska sionistit hallitsevat Washingtonia kuten Netanyahu on ilmoittanut. Tuo 1996 julkaistu A Clean Break – A New Strategy for Securing the Realm, joka kirjoitettiin Israelin ”suurelle miehelle”, Benjamin Netanjahulle avaa koko vyyhdin Lähi-idän kuvioihin. Siinä tuetaan Suur-Israelin rakentamista eli ns. ’Yinon-plan’ hanketta ja Israelin ylivaltaa alueella mikä jatkossa poikinee vain lisää kaaosta, terrorismia ja sotaa kuten juutalaiset rauhanaktivistit ovat povanneet.
  Oma näkemykseni on, että haluttiin lujittaa Erdoganin valtaa putsaamalla sopeutumattomia koska mies on tärkeä nykyisissä poliittisissa kuvioissa. Pakolaisvirta Euroopan ja E:n alasajo sen avulla on NWO.mafian tavoite ja se palvelee Nato-kuvioita eli USAn otetta kun E:n on tarkoitus muuttua Usraelin siirtomaaksi mikä lopullisesti varmistetaan TTIP:n avulla.
  Mutta mene ja tiedä… tämä vain oma teoriani.

  False-flag juttu tämä lienee ollut ilman muuta ja sen todistaa jo muutama pieni yksityiskohta kuten se ettei E:n lentokonetta pudotettu vaikka se olisi voitu helposti pudottaa:
  “At least two F-16s harassed Erdogan’s plane while it was in the air and en route to Istanbul. They locked their radars on his plane and on two other F-16s protecting him,” a former military officer with knowledge of the events told Reuters.
  “Why they didn’t fire is a mystery,” he said.
  http://www.infowars.com/why-they-didnt-fire-is-a-mystery-coup-pilots-had-erdogans-plane-in-their-sights-and-did-nothing/

  • P.s. unohtui kiittää Riikkaa tästä hienosta artikkelista joten se nyt jälkipostissa.
   On todella hienoa kun joku jaksaa tehdä näitä ja saamme suomeksikin tietää minkälaisia ovat kuviot näiden tapahtumien taustalla.
   Valtamedia ei näistä puhu ja kun puhuu niin puhuu NWO-agendan ehdoilla.

 3. Käsittääkseni ns vallankaappaajat käskivät kannattajia pysymään pois kaduilta. Vaikuttaa näytelmältä. Lavastukselta

  • Nyt näyttääkin siltä että kaappaajat käskivät KANSAA pysymään pois kaduilta mutta kansa ei totellut vaan saatuaan Erdoganilta kehoituksen nousta vastarintaan totteli häntä.
   Ja näin koko homma meni pieleen.

 4. Ei taida enää missään länsimaassakaan vallankumoukset onnistua sillä niin lujaa ollaan menossa joka puolella kohti tyranniaa ja poliisivaltiokehitystä.
  Luin juuri synkän ja hiljaiseksi vetävän artikkelin Amerikan tilanteesta (sitä voinee pitää hyvänä ennusteena koko ’Lännen leirille’) ettei tule enää toista vallankumousta maassa koska hallintokoneisto on liian ylivoimainen ja nujertaa vaivatta kapinalliset.
  Ainoa tie joka voi tuoda tulosta on kansan herääminen ja vallan hidas siirtyminen kansan käsiin ilman väkivaltaa. Ja mitä pitempään vain odotellaan ja seurataan passiivisena sitä vaikeammaksi kaikki muuttuu kun eliitti saa rakentaa rauhassa omaa poliisiarmeijaansa.

  There Will Be No Second American Revolution: The Futility of an Armed Revolt

  Make no mistake, the government is ready for a civil uprising. Indeed, the government has been preparing for this moment for years.
  Rounding out this profit-driven campaign to turn American citizens into enemy combatants (and America into a battlefield) is a technology sector that is colluding with the government to create a Big Brother that is all-knowing, all-seeing and inescapable. It’s not just the drones, fusion centers, license plate readers, stingray devices and the NSA that you have to worry about. You’re also being tracked by the black boxes in your cars, your cell phone, smart devices in your home, grocery loyalty cards, social media accounts, credit cards, streaming services such as Netflix, Amazon, and e-book reader accounts.
  All of this has taken place right under our noses, funded with our taxpayer dollars and carried out in broad daylight without so much as a general outcry from the citizenry.
  It’s astounding how convenient we’ve made it for the government to lock down the nation.
  The message being sent to the citizenry is clear: there will be no revolution, armed or otherwise.

  If there is to be any hope of reclaiming our government and restoring our freedoms, it will require a different kind of coup: nonviolent, strategic and grassroots, starting locally and trickling upwards. Such revolutions are slow and painstaking. They are political, in part, but not through any established parties or politicians.

  Most of all, as I make clear in my book Battlefield America: The War on the American People, for any chance of success, such a revolution will require more than a change of politics: it will require a change of heart among the American people, a reawakening of the American spirit, and a citizenry that cares more about their freedoms than their fantasy games.

  Ketä kiinnostaa voi lukea koko artikkelin täältä mikäli ymmärtää englantia.
  Via Paul Craig Roberts.org
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=136605

 5. Niin, hyvä kysymys… kuka tunnistaa vihollisen? Kuka johtaa Turkin armeijaa, NATOa, YKn armeijaa, terroristeja, EUn armeijaa, mafiaa, suojelupoliiseja ja vaikkapa Suomen armeijaa? Vastaus: samat pankkimafian – City of London – miehet. He istuvat verhon takana näitä sotilaallisia konflikteja hämmentämässä, eli tämäkin ”vallankaappaus” kuuluu samaan kategoriaan kuin muutkin NWO-eliitin tekemät feikki-iskut. Näiden teatteriesitysten avulla kiristetään ihmisoikeuksia ja lietsotaan pelkoa tähtäimenä sotilaalliset selkkaukset ja kansojen nousu. Juuri siihen näillä pelkoa lietsovilla massamedian valheilla pyritään – kokonaisvaltaiseen kaaokseen, joka romahduttaa sekä maailmantalouden, että kansallisvaltiot Uuden maailmanjärjestyksen tieltä.

  Feikki terroristi-iskut tänään tulevat olemaan oikeita terroristi-iskuja huomenna. Feikki vallankaappaukset tänään tulevat olemaan oikeita vallankaappauksia huomenna. Siihen nämä psykopaatit pyrkivät, eli poliittisen järjestelmän ja nykyisen pankkijärjestelmän romahtamiseen, jota seuraa sisällissodat ja miljoonien ihmisten kuolema.

  Kello tikittää – kuka tunnistaa vihollisen?

  • Niinpä…City of London…tämänkin NWO-eliitin feikki-iskun takana. Ymmärtämistä ehkä helpottaa kun ottaa huomioon Turkin aseman tai roolin pankkimafian Lähi-idän politiikassa.
   Turkin asema Lähi-idän politiikassa
   Turkin asema Lähi-idän politiikassa kulminoituu Israelin ja sitä tukevan länsivaltojen Lähi-idän valloituspolitiikkaan.
   Kriminaalivaltio Turkki toimii yhdyssiteenä Israelin ja USA:n suurvaltapolitiikalle Lähi-idässä. Turkkihan on yksi Naton jäsenmaista.
   Läntisen koalition, johon Turkki myös kuuluu, funktiot realisoituvat nyt Syyriassa: Syyrian talous- ja pankkijärjestelmä on itsenäistä. Valtaosa pankeista on valtion omistamia.
   Tämä muodostaa täydellisen vastavoiman sionistien laillistetulle kansainväliselle ryöstötoiminnalle velkaorjuudessa, korkoa korolle -menetelmälle. Osittain tästä syystä Israel ja Yhdysvallat vainoavat Syyriaa.
   Toisaalta Syyria hallitsee geostrategisesti tärkeitä alueita Lähi-idässä. Syyria onkin viimeinen linnake Yhdysvaltojen ja Israelin suunnitelmalle vallata koko Lähi-itä ja tehdä kaikista alueen valtioista sionistien nukkehallituksia.
   Syyrian lisäksi sionistit vihaavat Irania, jonka kanssa Syyria allekirjoitti 2008 puolustusyhteistyösopimuksen.
   Kolmanneksi Syyria näyttäisi olevan väylä Iranin tuhoamiseen ja sitä kautta Syyrian ja ehkä koko Lähi-idän täydelliseen uusjakoon, josta vähiten ei ainakaan Israel hyötyisi.
   Syyria Venäjän ohella taistelee tarmokkaasti ISIS-terroristeja vastaan, joka ei ole Turkille mieleen, sillä silloin sen öljybisnes ajautuu Isisin kanssa karille.
   ISIS-terroristien hallitsemilta alueilta myyty öljy päätyy Irakin kurdeille ja se kaupataan edelleen Turkkiin. Lisäksi Israelin öljytuonnista jopa 77 prosenttia tuodaan Irakin Kurdistanista.
   lisää linkin hyvästä artikkelista
   http://mvlehti.net/2016/07/21/turkin-vallankaappausyrityksen-vaikutukset/

 6. Uutta tietoa Erdoganin lavastetusta vallankaappauksesta — 50 000 jo pantu valvontaan tai viralta kun vastustajia eliminoidaan ja islamilaista diktatuuria rakennetaan… ehkä tämä on vasta alkua…

  Erdogan’s Staged Coup Has Resulted In A Purge Of 50,000 Teachers, Judges, Soldiers And Government Officials
  Barack Obama’s “friend” in Turkey is a deeply corrupt radical Islamist dictator that has just staged a coup to consolidate his grip on power.  As I have reported previously, 1,845 “journalists, writers and critics” have been arrested for “insulting” President Erdogan over just the past two years, and a couple of years ago he had a monstrous 1,100 room presidential palace built for himself that is 30 times larger than the White House. 

  With each passing day, more evidence emerges which seems to indicate that the recent “coup” was a staged event meant to enable Erdogan and his allies to eliminate their enemies and solidify their stranglehold over the nation.  At this point the number of victims of “Erdogan’s purge” has hit 50,000, but the final number will not be known for quite some time.
  So far, at least 50,000 people have been rounded up or stripped of their positions since the coup.  The following breakdown of “the purge” comes from the BBC …
  • 6,000 military personnel have been arrested, with more than two dozen generals awaiting trial
  • Nearly 9,000 police officers have been sacked
  • Close to 3,000 judges have been suspended
  • Some 1,500 employees of Turkey’s finance ministry have been dismissed
  • 492 have been fired from the Religious Affairs Directorate
  • More than 250 staff in Mr Yildirim’s office have been removed

  lisää linkeistä
  http://theeconomiccollapseblog.com/archives/erdogans-staged-coup-has-resulted-in-a-purge-of-50000-teachers-judges-soldiers-and-government-officials
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=136659

  Se mitä Turkissa nyt tapahtuu on puistattavaa.
  Maa joka jo on Natomaa ja josta piti tulla EU:n jäsen on nopeasti muuttumassa ytimeltään kovaksi radikaaliksi Islam-diktatuuriksi.
  Näistä muutoksista pitää olla huolissaan sillä pian ne akavat heijastua myös Eurooppaan ja koko Lähi-idän tapahtumiin vuosiksi eteenpäin.

  • Lisätään tämä vielä:
   Syrian opposition group that killed child ’was in US-vetted alliance’

   Lapsen kaulan miekalla katkaissut vastarintaryhmä Syyriassa oli USAn suojelemassa allianssissa. Kuvia mestauksesta on levinnyt laajalle ja Amnesty on tuominnut hirvittävän teon. USA vain puolustautuu ja kieltäytyy ottamasta vastuuta joka sille kuuluu.
   No, sehän on maan tapa… ehkä pian näemme näitä Euroopassakin kunhan pakolaisvirta Turkin kautta nyt kiihtyy ja saamme tänne lisää miekkamiehiä…
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=136681
   https://www.theguardian.com/world/2016/jul/20/syrian-opposition-group-which-killed-child-was-in-us-vetted-alliance

  • NATO- maiden ja EU:n reaktio/reagoimattomuus kertoo asiaa seuraaville em. organisaatioiden tekopyhän luonteen, arvelen. Saattaa olla että paljon huudellaan puolin ja toisin, mutta huutelemalla pedataan neuvotteluasemia: ministerien ”jyrähteleminen” ei ola vakavasti otettavaksi tarkoitettua vaan osoitettu lähinnä kotikatsomolle.

   Mahtaneeko Turkki alkaa kosiskella Pakistania liittolaisekseen. Pakistan voisi olla kiinnostunut nyt kun ovat kyllästyneet olemaan nykyisen liittolaisensa Yhdysvaltain pommitusten kohteena, joka jahtaa terroristeja Pakistanin sairaaloista, kouluista, päiväkodeista ja hautajaisista ohjuksin tehtävin ”täsmäiskuin” sillä seurauksella että raivostuneet pakistanilaiset aiheuttavat hankaluuksia omalle hallitukselleen.

  • NWO-suunnitelmaan juuri kuuluu Naton heikentäminen ja niinhän voidaan sanoa Turkin vallankaappauksella nyt tapahtuneen. Ainakin aiottu kaaos Turkkiin on saavutettu ja ehkä piankin Turkista lähtee liikkeelle uusi pakolaistulva Saksaan ja muihin EU-maihin.

   • Kai alkuaan tarkoitus oli luoda vahva Nato USA-koaliition maailmanvalloituksen työvälineeksi mutta nyt kaikki näyttää menneen mönkään suuruudenhulluudesta kärsivän USAn alkaessa ’yskiä’ ja menettää hegemoniaansa.
    Naton alamäki on nyt kiistaton fakta. Meillä ei sitä vielä taideta ymmärtää koska sen varaan rakennetaan ja tuhlataan esim. kalliiseen ja vanhentuneeseen hävittäjäkalustoon surutta kansan verorahoja meiltä mitään kysymättä.

    The history of NATO and its current activities enables us to understand how the West has woven its lies and why it is now a prisoner of them. The elements contained in this articles are shocking, but it is impossible to deny the facts. The only other solution is to cling to the lies and persist in hanging on.
    The summit of the chiefs of staff and governmement of NATO has just finished its meeting in Warsaw (7 and 8 July 2016). It should have been the triumph of the United States over the rest of the world, but was in fact the beginning of its downfall.
    Little by little, non-European states have been integrated into NATO, with different levels of participation. The latest members are Bahreïn, Israël, Jordan, Qatar and Kuwait, who each have an office at the Alliance headquarters since the 4 May
    Each member state is required to arm itself in preparation for the next round of wars, and to dedicate 2% of its GDP to this preparation, even if, in reality, this is far from being an accurate figure. Since the weapons have to be compatible with NATO standards, members are invited to buy them from Washington.
    So NATO functions like a mafia racket – those who don’t pay will have to get used to terrorist attacks.
    Meanwhile, however, Russia has rebuilt its own arms industry, and China is close behind. The Russian army has already out-produced the Pentagon in terms of conventional equipment. The system it deployed in Western Syria, the Black Sea and in Kaliningrad enabled it to scramble the communications networks of NATO, which had to abandon the surveillance of these regions. In terms of aeronautics, Russia has already produced multirole combat aircraft which, amongst their other functions, are capable of turning Alliance pilots green with envy. As for China, it will probably overtake NATO in terms of conventional weaponry within the next two years.
    So the Allies are now witnessing the decline of the Alliance, and consequently their own decay, without reaction – with the exception of the United Kingdom.

    Nato on siis jäämässä pulaan kun britit vetäytyvät siitä ja muut jäsenmaat ovat nyt jäämässä maksumiehiksi ja USAn aseteollisuuden armoilla joka on jäämässä Venäjän ja Kiinan peränpitäjäksi eikä pysty uusimaan kalustoaan ajan tasalle. Natosta ei pian taida olla muuhun kuin panssarien kierrättämiseen eri puolilla ja erityisesti Venäjän rajoilla. Varmaan Putin seuraa huvittuneena esitystä.
    Tässä ei kännipäisten Natopomojen kuorolaulut auta joista lyhyt video linkissä.
    Thierry Meyssanin hyvä artikkeli kertoo kovat faktat:
    http://www.voltairenet.org/article192832.html

 7. Vituixmän poikien vallankaappaus. Maallikkona uskoisin, että yritystä oli, mutta suunnittelu tehtiin huonosti ja toteutus oli hätäinen kun pressa lähti Marmarikseen hemmottelulomalle. Ehti sieltä tulla väliin. Ataturkin kannattajat tiedettiin suurinpiirtein ja nyt päitä putoilee. Varmuuden vuoksi ”neutralisoidaan” niin suuri porukka, ettei jää kuin jokunen jutunkertoja. Oppositio painuu maan alle tai ulkomaille. Joku jo ehtikin kun oli helikopteri pihalla. Rivisotilaan kohtalo oli kovin. Jos briefing jäi heikoksi, niin kuin rivisotilaan kohdalla usein jää, tuskin tiesivät mitä on menossa. Esimies saattoi sanoa, että ottakaahan pojat pari panssarivaunua, menkää ja sulkekaa Bosborinsalmen silta. Kohta oli tuhat ihmistä hakkaamassa kättäpidemmällä. Sitten tulivat aseveljet ja veivät rangaistavaksi.

  Sekava on tilanne. Taisteleeko Turkki nyt isisin puolesta vai vastaan? Siellä on suuri Naton tukikohta, joka pommittaa Syyriassa. Ota tästä selvää? Aika näyttää onko tukikohta Turkin kanssa yhteensopiva. Kurdeja vastaan Turkki taistelee ja Suomi (=me) lähettää kurdien avuksi lisää joukkoja, sanoi puolustusministeri. Kovempaa kokemusta kuulemma tarvitaan. Sieltä sitä saa. Kun sotaan lähdetään, tulee yleensä ruumiita ja kun tulee, syyllistä ei tarvitse kaukaa hakea, kun mennään vapaaehtoisesti. Lisäksi sodassa kärsivä osapuoli ottaa nykyisin helposti nokkiinsa ja alkaa tehdä terrori iskuja. Niiden torjunta maksaa paljon ja onnistumisprosentti on alhainen.

  • Yritystä varmaan oli mutta kuten yllä arvelin niin ehkä kaikki kuitenkin liittyy Lähi-idän sotakuvioihin joita Israel ja USA ohjaavat. Jotenkin on vaikea ymmärtää että täyspäiset upseerit eivät olisi olleet tietoisia ettei homma voi mitenkään onnistua.
   Erdogan varmaan oli hyvin perillä oppositiosta ja halusi putsata sitä ajoissa ja lujittaa asemiaan joten uskon enemmän että kyse oli ’hallitusta kaappausyrityksestä’. Nythän kaikki meni ihan nappiin.
   Mutta varmaan saamme koko ajan uutta tietoa ja totuus tarkentuu.

 8. Kommentointi aika laihaa… onko asia liian kaukainen vaikka se tulee vaikuttamaan omankin maamme asioihin ehkä jo hyvinkin pian…?
  Tämä on pakko laittaa tänne kun juuri sen luin. Se liittyy myös Turkin tapahtumiin koska USA on Lähi-idän sotien pääarkkitehti yhdessä Israelin kanssa.
  USAn rappiota ei voi enää selkeämmin kuvata. Harvoin saa näin hyvää tekstiä videopätkineen lukea. Meillä ei tietenkään lainkaan. Kaipa tästä englantia osaamatonkin voi kääntökoneen avulla jotain selvää saada. Muutama ote siitä:

  2-minute videos: copied ‘leadership’ speeches reveal Left and Right arm puppets of one US political body, psychopathically pretending to care while engaging in rogue state endless wars, debt, and lies

  The United States of the 21st Century is the most dangerous, destructive, and psychopathically vicious rogue state in Earth’s recorded history. Moreover, this conclusion is obvious for anyone caring to look at objective and easily verifiable facts.
  Components of a rogue state include:
  ▪ violate international law with focus on destruction of human life,
  ▪ threaten other nations’ security,
  ▪ rule by authoritarian regimes,
  ▪ severely restrict human rights,
  ▪ sponsor terrorism,
  ▪ proliferate weapons of mass destruction,
  ▪ lie to their own people through controlled media,
  ▪ behave irrationally and not in its own best interests.
  Consider two basic definitions of rogue state:
  rogue state: A nation regarded as breaking international law and posing a threat to the security of other nations.  ~ Oxford Dictionaries
  rogue state: … ruled by authoritarian regimes that severely restrict human rights, sponsor terrorism, and seek to proliferate weapons of mass destruction. The term is used most by the United States… A common presumption applied to rogue states is that they do not necessarily behave rationally or in their own best interests.  ~ common understanding of the term from Wikipedia 
  Let’s prove the US of today is both rogue and in Orwellian opposition of its founding ideals and constitution.

  George Washington’s final public message was for “We the People” to recognize if the US devolved into a rogue state:
  In the cumulating message of his 45 years of service with his Farewell Address, George Washington wrote an open letter to the American public.
  George’s admonition of “impostures of pretended patriotism” to “direct, control, counteract, or awe the regular deliberation and action of the constituted authorities” is exactly what the US has become: a rogue state, and requires public voice for lawful arrests to end its vicious destruction.

  It is also what Benjamin Franklin predicted would be the eventual outcome of the United States. On September 18, 1787, just after signing the US Constitution, Ben met with members of the press. He was asked what kind of government America would have. Franklin warned: “A republic, if you can keep it.” 
  In his speech to the Constitutional Convention, Franklin admonished: 
  “This [U.S. Constitution] is likely to be administered for a course of years and then end in despotism… when the people shall become so corrupted as to need despotic government, being incapable of any other.” 

  mahtava artikkeli, lue lisää:
  http://www.washingtonsblog.com/2016/07/2-minute-videos-copied-leadership-speeches-reveal-left-right-arm-puppets-one-us-political-body-psychopathically-pretending-care-engaging-rogue-state-endless-wars.html

  Who Controls the White House? — kannattaa vilkaista kuka Amerikkaa kontrolloi:
  https://thezog.wordpress.com/who-controls-the-white-house/
  —- lisää linkistä alla
  https://thezog.wordpress.com

 9. Lisää korruptoituneitten suojelupoliisien suorittamia feikki-iskuja Saksassa myllyyn, tää alkaa mennä jo komiikan puolelle. Muslimivihaa lietsotaan kaikin keikoin, ride on – kansan nousu pitää saada aikaiseksi hinnalla millä hyvänsä.

  ps. avaruusolentojen äkillistä hyökkäystä odotellessa 🙂

  • En vieläkään löytänyt valtamediasta mitään Turkin vallankumousasioista. Sen sijaan Soinin ja Sipilän ajatus nyt Saksan asioissa Iltalehden mukaan:

   Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi olevansa syvästi järkyttynyt ampumisesta Münchenissä. Sipilä kirjoitti Twitterissä, että hänen ajatuksensa ovat Saksassa.
   Ulkoministeri Timo Soini (ps.) esitti osanottonsa Saksan ampumisen uhrien omaisille. Ulkoministeriön Twitter-tilillä julkaistussa kommentissa Soini kertoo, että hänen ajatuksensa ovat niin ikään Saksassa.

   Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama sanoi AFP:n mukaan, että Yhdysvallat antaa kaiken tuen, mitä Saksa vain tarvitsee. Ennen tapaamistaan Valkoisessa talossa Obama ei tarkalleen tiennyt, mitä Saksassa oli tapahtunut. Hän kuitenkin sanoi, että uhrit ovat hänen ajatuksissaan.
   Saksan presidentti Joachim Gauck kertoi olevansa ampumisista kauhuissaan. Hän kertoo tiedotteessa, että hänen ajatuksensa ovat uhreissa ja heidän läheisissään.
   Gauck halusi osoittaa tukensa myös pelastuslaitoksen työntekijöille, jotka pelastivat ihmisten henkiä ja tukivat ihmisiä.

   • Miksei valtamedia kirjoita mitään Turkin asioista vaan keskittyy Saksaan?
    Ei vieläkään mitään luettavissa. Isompi juttuhan Turkin tilanne nyt on.
    Melkoinen yllätys oli tuo Erdoganin halu irtaantua USA-koaliitiosta sekä myös hänen valtavan suuri kansansuosionsa.
    Hän todella sai valtavan suuret ihmisjoukot kadulle vain kehoituksellaan (uutislähetys via Facetime) ja nämä onnistuivat estämään kapinallisten hankkeen.
    Myös Berliinissä paikalliset turkkilaiset tukivat häntä.
    Kovin menevät näkemykset ristiin, monet epäilevät yhä että kyseessä oli lavastus.
    https://deutsch.rt.com/programme/der-fehlende-part/39613-fehlende-part-ausnahmezustand-in-turkei/

 10. YLLÄTYS… Turkin vallankaappauksen takana CIA ? Kyse ei siis ollut lavastuksesta jolla Erdogan olisi yrittänyt pöngittää valtaansa.
  Mahtava uutinen jos tällä saavutetaan rauha Syyrian sotaan ja todella suuri voitto Putinille jos tähän tietoon voi luottaa. Meillä totaali uutispimento – mitään ei löytynyt Hesan pravdasta eikä IS:sta, vain Münchenin iskut olivat isoissa otsikoissa

  Uusi tieto puhuu sen puolesta että kansa uhmasi armeijaa ja sadattuhannet tavalliset ihmiset tulivat kaduille saatuaan tiedon ja estivät kumouksen ja pelastivat myös Erdoganin hengen !

  Syynä vallankumousyritykseen oli Erdoganin ja Putinin löytämä ’yhteinen sävel’ ja Turkin muuttumassa oleva asenne Syyrian sotaan jota CIA:n tukema maan USA-koaliition puolella ollut oppositio ei ollut valmis sulattamaan vaan halusi raivata Erdoganin pois tieltään.
  Ellei kansa olisi tullut väliin niin peli olisi menetetty ja Turkissa olisi nyt vallassa USA-koaliition asettama juntta. Uskoako vai ei? Ainakin näin kirjoittavat kaksi Lähi-idän asioista hyvin perillä olevaa juutalaista, Gilad Atzmon ja Israel Shamir:
  As the picture clarifies, it seems that the coup attempt was motivated by the emerging alliance between Turkey and Russia. The possibility that Turkey becomes integral to a peaceful resolution in Syria brings to an end NATO’s interventionist war against the Assad regime. The plotters against Erdogan were desperate to halt such a transition.
  “More than five years into Syria’s civil war, Turkey, the country that has most helped the rebellion against the rule of Bashar al-Assad, has hinted it may move to normalise relations with Damascus.” The Guardian headline read “Syrian rebels stunned as Turkey signals normalisation of Damascus relations.”
  We also learned in the last few hours that the Russian government accepts now that the Turkish assault on its Su-24 jets over Syria airspace last year was a clear plot to derail the relationships between the two countries. 
  This is certainly hopeful news for the region. But it was not necessarily the news NATO, America and Israel wanted.
  Did the emerging alliance among Russia, Turkey and possibly Syria lead a few Turkish military leaders to execute a coup? Is it coincidental that the headquarters of the failed coup was at Incirlik Air Base, the Turkish airfield from which the United States and NATO regularly launch airstrikes against the Islamic State?  There was also news this week that Incirlik is home to 50 Americans nuclear bombs.
  lisää linkistä
  http://www.gilad.co.uk/writings/2016/7/21/putin-erdogan-and-the-plot-against-the-rest-of-us

  The People Will Decide in Turkey
  The most striking feature of the failed Turkish coup has been the people’s response. The plotters did their routine right: they seized the broadcasting station, they sent a sortie to kill the president, they stationed troops in the vital points, they rolled out the tanks. They calculated everything but the people’s response. As the president survived the attempt on his life, he had made the mobile phone streaming call to the nation urging people to get out and decide their future for themselves.
  At first, thousands, then tens of thousands, and even hundreds of thousands of ordinary men and women dared the army and took to the streets and the squares in response to the call of their almost deposed president. They elected him just a few months ago, and they weren’t going to let the army steal their vote. This massive popular uprising-for-the-government broke the will of the plotters. Thus history has been made in Turkey, by direct action of the people.

  Turkey’s Lesson
  This brings the US elections to mind. Perhaps the people of America may take a lesson or two from the Turks, while Mr Donald Trump may take a lesson or two from the Turkish president. The Turks could teach you, my American readers: do not surrender to plotters. The power rightfully belongs to you; do not allow them to usurp the power.
  Democracy means letting people decide; but there is a new class that usurps this right to decide. They place themselves above democracy. They are patronising and condescending to ordinary citizen. They speak to and about the people as the Turkish officers to Erdogan voters. They think they know better. They delegitimise another view. Rather, they do not consider the majority view as being legitimate at all. They think they are superior.
  lisää linkin artikkeleista
  http://www.unz.com/ishamir/the-people-will-decide-in-turkey/
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=136721

   • Niinpä… sanoit lyhyesti suuren viisauden.
    Kannattaisi varmaan meidänkin niinistöjen, sipilöiden, soinien ym. käydä hakemassa sieltä viisautta niin tekoja voisi seurata koko kansalle koituva siunaus.

 11. Naton lentotukikohta Incirlik on yhä turkkilaisten saartama. Useita päiviä se oli sähkösaarrossa. USA:ssa kriittiset äänet Nato-partneri Turkkia kohtaan kasvavat mutta lopulta keskustellaan jo avoimesti kaappauksesta.
  Nato-pomo Stoltenberg yrittää muistuttaa Turkkia että olisi tärkeää palata entisiin kuvioihin ja että kapinallisia tulisi kohdella oikeudenmukaisesti, samoin toivoo Obama.
  Välit joidenkin Nato-maiden ja Turkin välillä ovat olleet jo pitkään kireät… MM. Saksaa ei päästetty vierailulle Incirlikin tukikohtaan jossa USA:n atomiaseita, joista USA huolissaan.
  On jopa epäilty että Nato olisi kaappauksen takana koska näyttää siltä että Turkki haluaa etäisyyttä siihen eikä halua toimia Naton työrukkasena.
  In Ankara mutmaßt man, dass westliche und möglicherweise NATO-Kräfte mit dem Putsch in Verbindung stehen könnten. So hält sich hartnäckig das Gerücht, dass die putschenden Militärs von Incirlik aus unterstützt wurden. Angeblich habe ein in Incirlik gestartetes Tankflugzeug die F16 der Aufständischen in der Luft aufgetankt, damit sie die ganze Nacht im Einsatz bleiben konnten.
  USA painottaa Turkin tärkeyttä omissa suunnitelmissaan… pitäisi pysyä väleissä… lisää linkin hyvästä kirjoituksesta
  https://deutsch.rt.com/international/39605-nato-turkei-beziehungen-arger-an/

 12. Poimin tuolta linkin artikkelin 155:stä kommentista tällaista tekstiä. Pian varmaan näemme onko todella näin tapahtumassa:

  Erdogan, Putin, Assad, kolme valtionpäämiestä … Kaikki kolme johtavat maita, joiden poliittinen elämä on edelleen myrskyisän menneisyyden ja uskonnollisten ja etnisten kysymysten sotkemaa.

  Kaikki kolme maata ovat monietnisiä rakenteeltaan ja pitävät sisällään poliittisesti vihamielisiä leirejä.
  Mitä Turkkiin tulee useimmat ihmiset ovat yhtä mieltä siitä että maa tarvitsee vahvan poliittisen johtajan, joka toimii viisaasti kokonaisuuden edun vaatimalla tavalla ja tarvittaessa jopa ’kovalla kädellä’ estääkseen pahimman, sisällissodan.

  Kukaan ei kiistä sitä, että Turkki on ollut väline Naton käsissä Syyrian horjuttamiseksi.
  Turkin armeija on pitkään ollut itsenäinen valtio valtiossa ja sen tehtävänä on ollut taata tai varmentaa ehdoton uskollisuus transatlanttisen liiton kanssa.

  Turkin upseerikunnassa näyttää olevan paljon yhteistyökumppaneita, jotka ovat liitttoutuneet enemmän amerikkalaisen rahan ja Amerikan aseiden kanssa kuin omien kansalaisten ja valtion kanssa. (Aivan kuten on asian laita meilläkin)

  Erdoganilla tuntuu olevan suunnitella Turkin tulevaisuutta varten, myös siitä monet ovat samaa mieltä, jopa kriitikot! Mikä tämä suunnitelma viime kädessä on ei kukaan tiedä tarkemmin mutta hieman itsenäisempi ja päättäväisempi rooli kansainvälisellä areenalla on ehdottomasti osa sitä.

  On olemassa paljon ansoja, jotka Erdoganin on purettava estääkseen maansa repeytymästä ja ajautumasta kaaokseen ja sisällissotaan. Paljon vihollisleirejä on vastakkain, Kemalistit, islamistit, kurdit, fanaattiset nationalistit transatlantistit jne, jotka ennemmin tai myöhemmin ovat toistensa kimpussa, jos niitä ei estä vahva käsi siinä.

  Turkki tulee olemaan jonkin aikaa ulkoisten hajottamisyritysten (destabiloinnin) kohdteena ja nyt oltiin jo lähellä onnistua. Samaa tapahtuu koko ajan Euroopassa, mutta siellä ei ole poliittisia johtajia joka pystyisivät toimimaan vastavoimana.

  Erdogan joutuu nyt siivoamaan perusteellisesti, ja myös viattomia päitä putoaa mutta vielä pahempi vaihtoehto olisi sisällissota.

  Erdogan on ehkä jo pidempään tiennyt, että hänen läntiset kumppaninsa pelaavat ’merkittyillä korteilla’ ja Turkin annetaan olla vain pelinappula suuressa shakkipelissa, aivan kuten Ukrainan.
  Nyt näyttää siltä, ​​että Erdogan käyttää tämän tilaisuuden maansa poliittisen suuntautumisen muuttamiseen kertaheitolla, – ja kääntyy kohti itää!

 13. Erdoganilla kovat otteet kapinallisiin — leikki kaukana

  Thousands of Turkey coup prisoners ’raped, starved and hogtied’
  http://www.mirror.co.uk/news/world-news/thousands-turkey-coup-prisoners-raped-8485304
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=136880

  Amnesty International says it has ‘credible evidence’ Turkish police are holding detainees, denying them food, water and medical treatment and in the worst cases some have been subjected to severe beatings and torture
  end of widget id: 2230650, name: storyContent, view: articleRefresh
  start of widget id: 2230675, name: pageTools, view: mediaShare

  Fears Erdogan may use UK arms to crush Turkish coup rebels — Erdogan voi käyttää brittien myymiä aseita kapinallisten murskaamiseen.
  Ja onhan siellä Incirlikin Nato-tukikohdassa USAn atomiaseitakin

  All British arms sales to Turkey should be suspended amid fears president Recep Tayyip Erdogan could use them to brutally crush opposition, critics have warned.
  The UK sold nearly £204million worth of armoury, including assault rifles, missile parts and helicopter ­components, to the nation last year.
  But there are concerns Erdogan could use them to wipe out ­dissidents in the wake of the failed coup against him.
  The details were ­uncovered in official documents by the Lib Dems. Foreign affairs spokesman Tom Brake said: “The Government must be able to say without doubt UK weapons will not be used against civilians.”
  http://www.mirror.co.uk/news/world-news/fears-erdogan-use-uk-arms-8481893

 14. Jatketaan tarinaa kun muut ovat hiljaa…
  Kyllä nuo yllä olevat spekulaatiot muusta kuin Erdoganin junailemasta kaappauksesta taitavat sittenkin mennä pieleen… ehkä on niin että Erdogan ehti toimia ajoissa ennen muita kun tiesi täpärän tilanteen…?

  Prof. James Petras joka aika hyvin on perillä maailman asioista näkee kyseessä olleen Erdoganin itse valmisteleman kaappauksen oman asemansa vahvistamiseksi

  Erdoğan’s Coup: Purging Domestic Critics, Gaining External Allies —- by Prof. James Petras
  The coup in Turkey was made to order. A group of military officers and police officials were set-up to seize power by senior intelligence operatives in the Erdoğan regime. They were allowed to drop a few bombs, seize bridges and buildings before they were encircled, rounded-up and arrested using a list of targets for arrest prepared even before the so-called coup.
  In the midst of this fake coup, the ‘vacationing’ Erdoğan flies into Istanbul unharmed, of course, because his vacation resort was bombed after he had left. He seizes the mass media, denounces the coup, rouses the Muslim masses and sets about on a mass purge of Turkish society, concentrating on the civil service, teachers and administrators, the military, the courts and judges. Indeed every institution capable of independent action or reputedly critical of Erdoğan is closed.
  After a week over 60,000 people had been purged.
  Erdoğan’s ties with Russia are precarious. There is no reason for the Russians to trust him. He has fallen somewhere between the need for reconciliation with Russia and the desire to continue his proxy war against the government of Syria.
  http://www.globalresearch.ca/erdogans-coup-purging-domestic-critics-gaining-external-allies/5537655

  Toisaalta emme tiedä mitä tapahtuu kun Putin ja E tapaavat lähiaikoina. Paraneeko Petraksen epäilemä luottamus maiden välillä ja läheneekö Venäjä Turkkia tai Turkki Venäjää…?

 15. Putinin ja Erdoganin tapaamista odotellessa…

  Putinin ja Kerryn neuvottelut toistamiseen karille … Lavrov kertoo avoimesti asiasta
  USA ei suostu ymmärtämään ettei Venäjä ole valmis toimimaan sen ehdoilla Assadin hallituksen kattohankkeissa
  Putin korostaa että on Syyrian kansan asia kuka maata johtaa … kansa valitsee itse johtonsa eikä se kuulu muille…
  Tähän USA.koaliition ’ymmärtämättömyyteen’ neuvottelut ovat ennenkin kariutuneet. Koaliitio haluaisi kaataa omavaltaisesti ja propagandansa tukemana Assadin jolla on kansan kannatus. Siksi se käy kieroa sotaansa johon haluaisi Venäjän mukaan mutta Putin ei halua tätä.
  Myös saudit ovat yrittäneet taivutella Putinia koaliition sotaan mutta turhaan koska Putinin mielestä Syyrian kansa päättää itse asioistaan.
  http://www.globalresearch.ca/failure-of-putin-kerry-talks-regime-change-in-syria-remains-on-the-table-of-the-us-state-department/5538060

  Failure of Putin-Kerry Talks: Regime Change in Syria Remains “On the Table” of the US State Department

  Russian Foreign Minister Sergey Lavrov has now confirmed publicly what we said previously: the talks in Moscow with US Secretary of State John Kerry were a failure.

  Lavrov has now confirmed that that is exactly what happened.  Speaking at a Russian national youth education forumSputnik reports him saying the following:
  “They say that we could join their efforts in the fight against terrorism […] but first we need to agree that we remove Assad from power.”
  Sputnik reports Lavrov saying that Kerry told the Russians that Assad had lost the support of the “vast majority of Syria’s population”.  According to Lavrov, the Russians responded that it was for the Syrians – not the US or the Russians – to choose Syria’s leader in a democratic way.
  http://sputniknews.com/politics/20160723/1043530490/us-demands-syria.html
  “What is happening in the Middle East, in North Africa is a direct result of a very incompetent, unprofessional attitude to the situation. In an attempt to maintain their dominance, our Western partners have acted like a bull in a china shop.”
  Lisää linkeistä

 16. Joku tuolla muualla valitteli että kommentoin täällä liikaa … hän ei tainnut tykätä kommenteistani.
  Mutta kun luen paljon maailman vaihtoehtomediaa ja sen hyviä artikkeleja niin tekee mieli laittaa niitä tännekin muiden asioista kiinnostuneiden luettavaksi.
  Ja eihän niitä ole pakko lukea jos ei kiinnosta. En niitä tänne siksi laita että tyrkyttäisin. Jokainen päättää itse mitä lukee.

  Paul Craig Roberts on huolissaan siitä että Eurooppa jää USAn vasalliksi ja on menettänyt suvereenisuutensa jonka puolesta Venäjä nyt kamppailee ja saa siksi kaikki Lännen vihat päälleen.
  Voisiko olla niin että myös Turkki tai Erdogan on tästä huolissaan oman maansa suhteen ja siksi hän järjesti tämän kaappauksen itse jotta sai eliminoitua maansa myyneitä upseereita ja muuta eliittiä…? Niinhän tuolla ylempänä kommentissani Truth_hunter 24.7.2016 at 20:58 arveltiin jossa lainasin muiden kommentteja liittyen linkin artikkeliin.

  America’s Conquest of Western Europe: Is Europe Doomed By Vassalage To Washington?
  Why do Europeans want to die for Washington’s world hegemony?  That means Europeans are dying for Washington’s hegemony over them as well.
  Why do Europeans want to support Washington when Washington’s high officials, such as Victoria Nuland, say “Fuck the EU.”
  Europeans are already suffering from the economic sanctions that their overlord in Washington forced them to apply to Russia and Iran.  Why do Europeans want to be destroyed by war with Russia?  Do Europeans have a death wish?  Have Europeans been Americanized and no longer appreciate the historic accumulation of artistic and architectural beauty, literature and music achievements of which their countries are custodians?
  The answer is that it makes no difference whatsoever what Europeans think, because Washington has set up a government for them that is totally independent of their wishes. The EU government is accountable only to Washington’s money.  A few people capable of issuing edicts are on Washington’s payroll. The entire peoples of Europe are Washington’s serfs.
  http://www.globalresearch.ca/americas-conquest-of-western-europe-is-europe-doomed-by-vassalage-to-washington/5538471

 17. Turkissa mielenosoitus Incirlikin NATO-tukikohdan sulkemiseksi ja USAn atomiaseita vastaan. Mielenosoittajat vaativat tukikohdan sulkemista.
  Tukikohdan komentaja on otettu vangiksi ja kuulusteltavaksi. Häntä syytetään osallisuudesta kapinaan (kai tässä pitää todeta – mikäli kapina oli Erdoganin organisoima etukäteisisku oman vallassa pysymisensä turvaamiseksi, mitä se näyttäisi olleen – ,että komentajaa syytetään muiden armeijan upseereiden ohella mukanaolosta kapinan valmisteluun)

  Türkei: Protest für Schließung der NATO-Basis in Incirlik und gegen US-Atomwaffen-Stationierung
  Vor der Incirlik Militärbasis in Adana, haben gestern über 1.000 Menschen gegen die US- und NATO-Streitkräfte sowie die Stationierung taktischer US-Atomwaffen protestiert. Die Demonstranten forderten die Schließung der Militärbasis. Einige von ihnen behaupteten, dass Kräfte des Stützpunktes den gescheiterten Militärputsch am 15. Juli unterstützt haben.
  Der Kommandeur des Luftwaffenstützpunktes General Bekir Ercan Van wurde von den türkischen Behörden festgenommen und beschuldigt, in Verbindung mit dem gescheiterten Militärputsch zu stehen.
  https://deutsch.rt.com/kurzclips/39721-turkei-protest-fur-schliessung-nato/

 18. Prof- Michel Chossudovsky selvittää mikä on Euroopan atomiaseiden määrä ja missä niitä on. Mitkä maat ovat ns. ’pimeitä’ (“Undeclared Nuclear Weapons States”) ydinasemaita joista ei puhuta: Turkki, Saksa. Italia, Belgia ja Alankomaat.
  Kaikilla on B61 ydinpommeja varastoissa ja Saksassa niitä on eniten ja se jopa valmistaa ydinpommeja Ranskan laivastolle.
  Jo 2005 Turkilla oli 90 tällaista pommia juuri maan Nato-tukikohdassa.
  Tiesitkö tämän ? Oletko lukenut valtamediasta… ja pian niitä voi olla meilläkin kun liitymme Natoon.
  Kansalta ei kysytä sopiiko teille tällainen järjestely…

  Europe’s Five “Undeclared Nuclear Weapons States”. Turkey’s Nuclear Arsenal. Russia and Iran are the Targets
  Are Turkey, Germany, Belgium, The Netherlands and Italy Nuclear Powers?
  By Prof Michel Chossudovsky
  The media, politicians and scientists have remained silent. The focus was persistently on Iran’s non-existant nuclear weapons.
  Amply documented, Belgium, the Netherlands, Germany, Italy and Turkey are in possession of nuclear weapons which are deployed under national command against Russia, Iran and the Middle.
  In recent developments, following the failed July 2016 military coup, the media has reported on Turkey’s nuclear weapons stored and deployed at the Incirlik base. 
  The US National Resources Defense Council in a February 2005 report confirmed Turkey’s deployment of 90 so-called tactical B61 nuclear weapons
  Does this make Turkey an undeclared nuclear power?
  The answer is Yes, but this also applies to four other countries, namely Belgium, The Netherlands, Germany and Italy which also possess B61 nuclear bombs, deployed under national command and targeted at Russia, Iran and the Middle East.

  Germany: Nuclear Weapons Producer
  Among the five “undeclared nuclear states”, “Germany remains the most heavily nuclearized country with three nuclear bases (two of which are fully operational) and may store as many as 150 [B61 bunker buster ] bombs” (Ibid). In accordance with “NATO strike plans” (mentioned above) these tactical nuclear weapons are also targeted at the Middle East. While Germany is not categorized officially as a nuclear power, it produces nuclear warheads for the French Navy. It stockpiles nuclear warheads (made in America) and it has the capabilities of delivering nuclear weapons.

  http://www.globalresearch.ca/europe-s-five-undeclared-nuclear-weapons-states/17550

 19. Nyt CIA vedetty esiin Turkin mediassa vallankaappauksen takapiruna … eläkkeellä oleva USAn armeijan kenraali John F Campbell olisi ollut tärkeä hahmo CIA:n rahoittaman kaappauksen takana
  USAa syytetään myös aiemmista kaappauksista

  Shock claims CIA behind deadly Turkey coup plot to overthrow President Erdogan
  THE CIA and a retired US army general have been accused of plotting the failed coup in Turkey.
  Turkish media close to Islamist president Recep Tayyip Erdogan has accused retired four-star General John F Campbell of arranging the Turkish military’s attempt to overthrow the government on July 15.
  They claim the CIA financed the botched plot with £1billion of payments via the United Bank Africa, in Nigeria.
  A key Turkish government minister and Erdogan ally even broke cover and accused the US of being behind the plot.
  The US has been accused of being behind Turkey’s previous coups.
  The CIA station chief in Turkey reportedly cabled bosses in Washington to say ”our boys did it” after the 1980 revolution.
  http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/533698/turkey-coup-incirlik-ss-air-base-cia-general-John-Campbell-Erdogan-conspiracy-theory
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=137312

 20. Erdogan: Länsi oli kappareiden puolella … Nato-kumppanit toistamiseen kovan kritiikin alla… tukivat jopa kaappareita…
  Ankaran ja läntisten pääkaupunkien välinen tunnelma kiristyy… puheessaan keskiviikkona E tuomitsi kovin sanoin länsimaat … länsi ei koskaan ollut puolellamme, ei hallituksemme puolella vaan kaappareiden

  Erdoğan legt nach: ”Westen stand auf Seite der Putschisten”

  Der türkische Präsident Recep Tayyip Erdoğan hat seine NATO-Partner erneut in sehr scharfen Worten angegriffen. Er warf ihnen vor, den Putschversuch direkt unterstützt zu haben. Der Ton zwischen Ankara und den westlichen Hauptstädten wird immer rauer.
  In einer Rede vor dem türkischen Religionsrat am Mittwoch verurteilte Erdoğan die westlichen Staaten scharf:
  “Während dieser Vorgänge stand der Westen nie auf unserer Seite. Er stand mit den Putschisten. Er stand nicht auf der Seite der Regierung dieses Landes, die gegen den Putschversuch gekämpft hatte.”
  https://deutsch.rt.com/international/39830-erdogan-legt-nach-westen-stand/

 21. Välit Turkin ja EU: välillä kiristyvät lisää … Turkin ulkoministeri syyttää Itävaltaa joka haluaa vaikeuttaa pakolaisvirtaa rasismin tyyssijaksi ja Saksan koko mediaa kontrolloiduksi ja olevan vailla vapautta.
  Nyt ei EU:n kannata enää antaa Turkille oppitunteja demokratiasta hän sanoo.
  Itävallan ulkoministeri vastaa ja kehottaa Turkkia hoitamaan omat kotitehtävänsä…

  Türkischer Außenminister: Österreich Hauptstadt des Rassismus und deutsche Medien alle gelenkt
  Die deutschen Medien bezeichnete er als „überhaupt nicht frei.“ Sie würden „alle von einem Kontrollmechanismus gelenkt“ werden. Ab jetzt könne die EU der Türkei keine Lektionen bezüglich der Demokratie erteilen.
  Die Forderung des österreichischen Bundeskanzlers, die Beitrittsverhandlungen zu beendigen, nannte er „hässlich.“ Der türkische Außenminister stellte fest, dass Österreich immer als Vorreiter in Sachen Türkei-Feindschaft benutzt werde. Die Alpenrepublik sei heutzutage „die Hauptstadt des radikalen Rassismus.“
  Sebastian Kurz, Österreichs Außenminister, antwortete umgehend. Er empfahl Ankara, „seine Wortwahl und seinen Handlungsablauf [zu] mäßigen und seine Hausaufgaben [zu] machen.“
  https://deutsch.rt.com/international/39854-turkischer-aussenminister-osterreich-hauptstadt-rassismus/

 22. Nyt vain englanniksi — Putin ja Erdogan tapaavat pian ja jotain uutta on odotettavissa

  US-Turkey Relations in Jeopardy? Putin and Erdogan Meeting in St. Petersburg

  “This will be a historic visit, a new beginning,” Erdogan claimed.
  “At the talks with my friend Vladimir, I believe a new page in bilateral relations will be opened. Our countries have a lot to do together.”
  “Without Russia’s participation, it’s impossible to find a solution to the Syrian problem. Only in partnership with Russia will we be able to settle the crisis in Syria.”
  Throughout the conflict, Turkey partnered with Obama’s war, serving as a safe haven and launching pad for ISIS and other terrorist fighters to cross freely into Syria, providing them with arms and munitions, profiting from selling stolen Syrian and Iraqi oil.
  In return for normalizing ties, Putin demands Erdogan to reverse his current policies. He wants his support for terrorist fighters ravaging Syria ended.
  He’s capitalizing on strained relations between Ankara and Washington over the disruptive July 15 events, Erdogan’s coup d’etat power grab blamed on cleric Fethullah Gulen living in America, a longtime CIA asset, Turkey suggesting possible US involvement in what happened.
  Russia’s intervention in Syria last September at the behest of its government changed things dramatically on the ground. At the same time, Turkey’s support for terrorist fighters indispensably aids Washington’s regional imperial agenda.
  http://www.globalresearch.ca/us-turkey-relations-in-jeopardy-putin-and-erdogan-meeting-in-st-petersburg/5540203

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here