Yhdysvallat harkitsee lopettavansa tukensa Syyrian ”maltilliseen oppositioon” kuuluvalle Nour al-din al-Zenki -ryhmälle sen jälkeen kun ryhmään kuuluvat henkilöt teloittivat 11-vuotiaan lapsen Aleppon lähellä leikkaamalla hänen kurkkunsa poikki, kertoo brittilehti The Guardian. Teloitus kuvattiin ja julkaistiin.

Nour al-din al-Zenki kuuluu länsiliittouman Syyriassa sotiviin sijaistaistelija-palkkaterroristiryhmiin, ja se sai Yhdysvalloilta ja sen liittolaisilta vielä viime vuoteen asti apua mm. raskaan aseistuksen muodossa. Aseita on kuljetettu NATO-Turkin kautta. Logistiikkaa on Turkin ohella hoitanut CIA.

Yhdysvaltain liittolainen Saudi-Arabia on tukenut Nour al-din al-Zenkin ohella muitakin ryhmiä Tow-ohjuksilla, jotka se osti Yhdysvalloista 1990-luvulla. Ohjuksia on käytetty Syyrian laillista, Bashar a-Assadin hallitusta vastaan, jonka Yhdysvallat haluaa kaataa.

Yhdysvaltain ulkoministeriön lausunnossa sanotaan Yhdysvaltain tuomitsevan tällaisen barbaarisen toiminnan so. lasten teloittamisen mutta että Yhdysvallat ei halua kommentoida mitä terroristiryhmiä se tukee.

Lähde

The Guardian (20.7.2016): Syrian opposition group that killed child ’was in US-vetted alliance’  https://www.theguardian.com/world/2016/jul/20/syrian-opposition-group-which-killed-child-was-in-us-vetted-alliance

16 KOMMENTTIA

 1. On hyvä että edes yksi näistä sadoista ellei tuhansista järkyttävistä ihmiskohtaloista saatetaan kansan tietoisuuteen.
  USA-koaliitio on kiistatta kärsimässä moraalisen tappion Lähi-idässä ja sillä tulee olemaan tärkeä vaikutus ei vain maan vaan koko maailmanpolitiikan tulevaisuuteen. Kun ystävät menetetään niin peli on pelattu.
  Jo nyt on selviä merkkejä siitä että peli on menetetty vaikka maan sotilaallinen riehuminen ja muita kunnioittamaton uho maailmalla onkin yhä vahvana päällä.
  Thierry Meyssan arvelee että yksi syy Brexitiin oli juuri tässä. Britit halusivat irtaantua tästä uhosta jonka he varmaan näkivät vievän lopulta tuhoon. He siis jättivät uppoavan laivan ?

  Until now, the United Kingdom was the most important contributor of the Union in matters of Defence, providing close to 15% of the EU defence budget. Apart from this, it was in charge of Operation Atalanta for the protection of maritime transports off the coast of the Horn of Africa, and had made its ships available in the Mediterranean. And finally, it was planned that the UK would furnish troops for the constitution of EU combat groups. With the Brexit, all these engagements are now null and void.
  … From London’s point of view, it is the United States who have violated the «special relation» by giving in to the immoderation (hubris) of a unipolar world, and conducting their own foreign and financial policies by themselves – and this, at a time when they are no longer the prime economic power in the world nor the prime conventional military power.
  http://www.voltairenet.org/article192722.html

  • Vielä tämä linkkiin artikkeliin liittyen — Ihan konkreettisena asiana maailmanpolitiikassa tapahtuviin muutoksiin:
   ….While we know nothing of the contacts that the United Kingdom must have already made with Russia, we may note its rapprochement with China.
   Last March, the London Stock Exchange, which manages the exchanges of the City and Milan, revealed its project of fusion with the Deutsche Börse, which manages the Stock Exchange of Frankfort, the clearing house for Clearstream and Eurex. It was planned that the two companies should decide on the operation just after the Brexit referendum. This announcement is all the more astonishing in that European regulations formally prohibit such an operation, which is the equivalent of creating a «dominant position». The decision thus supposed that the two companies were anticipating the exit of the United Kingdom from the European Union.
   Furthermore, the London Stock Exchange announced an agreement with the China Foreign Exchange Trade System (CFETS), and, in June, became the primary Stock Exchange in the world to rate Chinese treasury bonds. All the elements were in place to transform the City into a Chinese Trojan Horse in the European Union, to the detriment of US supremacy.

   Kysymys kuuluu: Jääkö Eurooppa Natoineen luhistuvan USAn koukkuun kun todellinen painopiste on siirtymässä yhä enemmän kohti Itää…?

   Meyssanilta hyviä artikkeleita myös suomeksi kuten tämä:
   Miten Bulgaria toimitti huumeita ja aseita Al-Qaïdalle ja Daeshille
   Parhaiten suojellut salaisuudet tulevat paljastetuiksi loppujen lopuksi. Mafia-kartelli joka hallitsee Bulgariaa on jäänyt kiinni huumeiden ja aseiden toimituksesta Al-Qaïdalle ja Daeshille CIA:n vaatimusten pohjalta, sekä Libyassa että Syyriassa. Tilanne on sitäkin vakavampi Bulgarian ollessa NATO:n ja Euroopan unionin jäsen.
   http://www.voltairenet.org/article189965.html

  • Pieni tarkennus tuohon Brexit asiaan:
   Ei liene epäilystä etteikö Brexitin takana olleet kansan laajat ja ahtaalle ajetut kerrokset mutta toisaalta myös rahanahne eliitti suhtautui asiaan ihmeen suopeasti. Se voisi selittyä juuri tuolla halulla irtaantua USAn kalliiksi käyvästä ja mahtailevasta umpikuja-politiikasta.
   Toisaalta voi ajatella että City haistoi homman. Se alkaa nyt kerää rahaa Aasiasta ja alkaa kehitellä yhteistyötä sen kanssa…?

   • Tietenkin tuo yhteistyö-sana olisi pitänyt kirjoittaa näin: ’yhteistyötä’… Cityn harrastama yhteistyö on aina ns. kusetusta… senhän me tiedämme

   • Lontoo tulee edelleen toimimaan Wall Streetin ohella pankkiylivallan toisena keskuksena.
    Niin kauan kuin yksityisomisteisilla pankeilla on käytännössä rahanluontimonopoli, ei Iso-Britannia voi olla itsenäinen.
    Käytännössä maassa siis toimivat edelleen samat korruptoivat tahot ja samat rikolliset poliitikot, vaikka EU jäisi maan historiaan.
    http://www.vastarinta.com/brexit-kohti-itsenaisyytta/

 2. Tekopyhyyden huippu! Muuta en osaa enää sanoa. Tuetaan sotia ja aseellisia järjestöjä ympäri Maapallon, ja pudotetaan miljoonia tonneja räjähteitä, sitten tällainen propaganda-tekopyhyys.

 3. Lapsia on hautuumaat tupaten täysi, tuon imperiumin ahneuden jäljiltä. Harva on ollut niin onnekas, että kuoli edes noin äkisti.

 4. Kyllähän tässä läntisen arvoyhteisön (jota USA ylimpänä edustaa) ja näiden teloittajaterroristien moraaliset arvot kohtaavat optimaalisesti. Sama kaiku on askelten…

 5. Puolustusministeri Jussi Niinistö lähettää sata suomalaista sotilasta Irakin etulinjan todellisiin ISIS-taisteluihin. Aiemmin suomalaiskouluttajia on ollut lähimmillään 20 kilometrin päässä rintamalinjasta.
  http://mvlehti.net/2016/07/23/ministeri-niinisto-lahettaa-100-suomalaissotilasta-isis-rintamalle-irakiin/

  Pitääkö meidänkin sotkeutua tähän USA-koaliition luomaan ja ylläpitämään terrorismiin joka sammuisi itsestään jos koaliition tuki sille lopetettaisiin ? Olemmelo todella niin sokeita ettemme ymmärrä mihin oravanpyörään olemme nyt itseämme ajamassa.
  Melkein tulee ajatus että olisi hyvä kun joku sinne menijöistä pääsisi hengestään… jospa se edes herättäisi kansan nousemaan vastarintaan näitä hankkeita vastaan.

  • Yllä olevan vakuudeksi
   Terveisiä Jussi Niinistölle. Kannattaisi pitää näpit erossa ja perehtyä asioihin ennen kuin toimii:

   Allying with “Political Islam”: Washington’s Tactical Alliances with Al Qaeda and ISIS in Syria — Washingtonin taktinen allianssi Al Qaidan ja ISISin kanssa Syyriassa

   The New York Times reported that the United States has refrained from systematically attacking Al Qaeda’s franchise in Syria because US-backed fighters coordinate and are enmeshed with the outfit. The newspaper also reported that the Pentagon had refrained in 2015 from attacking ISIS militants in and around the Syrian city of Palmyra in order to further the US foreign policy goal of regime change in Damascus.
   Washington has had considerable success in eliminating secular opposition to its hegemony in the Middle East and North Africa, the Mashriq and the Maghreb. Egypt has been co-opted; the Anglo-American 2003 invasion of Iraq eliminated that country’s Arab nationalists, who are now proscribed from holding positions in government; and Arab nationalists in Libya were swept away by a combined NATO-Islamist assault in 2011. Syria remains as the last redoubt of secular Arab nationalism…. And Washington seems intent on relying on its hoary tactic of forming tactical alliances with jihadists to crush the opposition of secular nationalists to the region’s domination by the United States and its Western allies.

   The US priority in Syria is Arab nationalist-elimination, and not the elimination of Islamist terrorists, who remain useful to Washington in clearing away the last of the Arab nationalist state obstacles to total US hegemony over the Arab world.
   http://www.globalresearch.ca/allying-with-political-islam-washingtons-tactical-alliances-with-al-qaeda-and-isis-in-syria/5536306

 6. Israelin rooli on kiistaton Lähi-idän sodissa ja tapahtumissa kuten tämä artikkeli kertoo.

  Nyt Turvallisuusneuvosto on valmis antamaan Israelille määräyksen katkaista välinsä Al-Gaidaan ja vetäytyä Golanin kukkuloilta joita se on miehittänyt ja estänyt YK-tarkkailijoiden työtä sekä viime aikoina avustanut terroristitaistelijoita ja hoitanut heidän haavoittuneita sotilaitaan.
  Kaikken huippuna Netanyahu on pitänyt ministerikokouksen Golanilla ja ilmoittanut ettei tule koskaan vetäytymään Syyrialle kuuluvalta Golanilta.
  Näin Israel tarkoituksellisesti omalla miehityspolitiikalla estää rauhan asiaa Lähi-idässä ei vain Gazan sodan kautta vaan myös Golanilla.

  The Security Council Gets Ready to order Israel to Break Ties with al-Qaeda

  On 17 April 2016, Benjamin Netanyahu teases the international community by organizing a Council of Ministers on the plateau of Golan and declaring that he would never return it to Syria.
  Here (picture) the Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu is congratulating the jihadists of al-Qaeda treated in Israel.

  — linkin artikkelin kuvassa Netanyahu ONNITTELEE al-Gaidan jihadisti-taistelijoita joita on hoidettu Israelissa.

  For sixty years, Israel has been denouncing the danger of Arab and Muslim terrorism, whereas in Golan, it has helped to drive out UNDOF and has entrusted the buffer zone to al-Qaeda.
  Therefore, after two years of violating international law, the Security Council should redeploy the UNDOF and order Israel to stop supporting a terrorist organization.
  To date, the State of Israel hardly ever respected a single Security Council Resolution that applied to it.
  On 28 August 2014, the Al Nusra Front (al-Qaeda) gained entry to the buffer zone and takes 45 Fijian Blue Helmets hostage. Violating UN orders, Philippine Blue Helmets tried to save them. Finally, some Irish Blue Helmets accompanied by Israeli solders managed to establish contact with the jihadists. The result of lengthy negotiations: the UN refused to withdraw al-Nusra from the list of terrorist organizations but agreed to pay a ransom by bank transfer(!). It was not the UN that announced that the hostages had been released, but the Syrian Observatory on Human Rights, an NGO based in London serving as a cover for the MI6. The United Nations never had reasoned their order to release the Fijians, nor have they launched an investigation into al-Qaeda’s bank account.
  Since then, there are no more Blue Helmets to ensure that Resolution 338 is enforced; this role has been delegated to al-Qaeda. When jihadists are attacked and wounded by the Syrian Arab Army, they withdraw onto Israeli territory and are cared for at the Ziv Medical Centre. Then they are led out by the Israeli army to the border to resume fighting.
  On 17 April 2016, Israel committed an act of provocation by organizing a Council of Ministers in Golan. There Prime Minister Benjamin Netanyahu declared that his country would never enforce resolution 338 and would never return Golan.
  http://www.voltairenet.org/article192782.html

  • Hupsista… nyt menit vipuun.
   Tuo on juuri sitä propagandaa jota USA-koaliitio ja sen media tekevät.
   Asia ei ole lainkaan näin. Tällaisi tilastoja voi tehdä kuka tahansa tilaustyönä ja kukapa muu tekisi kuin se joukko joka haluaa kaataa Assadin hallinnon jolla on puhtaat paperit.
   Muutama poiminta linkin artikkelista

   While death toll reporting in conflicts is never accurate, CFR’s sources are hardly reliable.
   The statistics do serve to cast doubt on the narrative that the Syrian government is only a perpetrator of violence and not also a major victim.
   A former US diplomat who served three years in Damascus posed this question in the first year of the conflict: “I have serious problems with all the talk about military intervention in Syria. Everyone, especially the media, seems to be relying solely on anti-regime activists for their information. How do we know 260 people were killed by the regime in Homs yesterday? That number seems based solely on claims by anti-regime figures and I seriously doubt its accuracy.”

   Western leaders, media pundits and even some academics have continued to argue that the Syrian Government is responsible for the “vast majority”, if not all, deaths in the conflict.

   This simply cannot be proven. Even the SOHR reports that “In the past year, according to the observatory, more Syrian regime forces (17,600) died than civilians (13,000).”

   The story of the Syrian death toll and how it is used is another example of Ed Herman’s ‘worthy and unworthy’ victims. The worthy are those killed by people the West doesn’t like. The rest don’t fit the accepted narrative and are thus ignored. But people on the ground will remember the details of their brutalisation by all sides long after we in the West have forgotten them.

   http://www.counterpunch.org/2016/05/26/the-death-toll-in-syria-what-do-the-numbers-really-say/

   • Unohtui linkin artikkelin otsake
    The Death Toll in Syria: What Do the Numbers Really Say? — eli Mitä Syyrian sodan kuolintilastot todella kertovat?

  • Press TV: USAn ilmavoimien virhepommitukset tappavat siviilejä Syyriassa

   Duff on Press TV: The US Air War Failures in Syria, Killing Civilians over Politics
   http://www.veteranstoday.com/2016/07/29/duff-on-press-tv-the-us-air-war-failures-in-syria-killing-civilians-over-politics/
   Kommentti: WHY?-why in the hell are we in the middle east-AND MANY OTHER COUNTRY’S murdering. innocent human beings. why? for the damn fake jews of israel AND the 13 satanic illuminati bloodline.the freemasons, the vatican and others. why do we have hundreds of oversea bases. to prevent democrocy from happening by the – we the people- of any country from overthrowing there horrific rulers. america is isis-and mossad. we support terroirism everywhere. kill and murder everywhere.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here