Luottoluokittaja Fitch Ratings on julkistanut Yhdysvaltain taloudellista tilannetta koskevan indeksinsä. Talouden peruselementtejä seuraavan indeksin perusteella jenkkien taloudella ei mene hyvin.

Fitch Fundamentals Index (FFI) mittaa talouden kymmentä eri osa-aluetta: kiinnelainojen ja luottokorttien suorituskykyä, yritysvararikkoja, korkeatuottoisten arvopaperien toipumista, luottoluokituksia ja ennusteita, yritysten investointeja, yritysten käyttökatteita,  rahoitussektorin tilaa, rahtiliikenteen trendejä ja CDS-ennusteita; CDS on luottoriskinvaihtosopimus jolla suojataan riskiluotto luotonottajan maksukyvyttömyyden varalta.

FFI antaa arvosanan plus kymmenestä (+ 10) miinus kymmeneen (- 10). Kymmenestä talouden osa-alueesta kuusi on miinuksen puolella, kaksi neutraalilla nollatasolla.

Talousindikaattorit ovat olleet negatiivisen puolella neljä kvartaalia perätysten, vuoden ajan. Rahoitussektorin terveys on –4.  Yritysvararikkojen määrä on ollut kasvussa viisi vuosineljännestä, enimmäkseen energia- ja kaivannaissektoreilla. Energiantarve vähenee – raakaöljyn hinnan laskusta huolimatta – kotimaisen kysynnän vähentyessä. Myös rahtiliikenne on –4:n kohdalla: Kuljetuksia ei tarvita koska tavaralle ei ole ostajia.

Yritykset eivät myöskään investoi, kertoo Fitch. Miksi investoisivat, kun kysyntää ei ole näkyvissä; talouskurin ja palkkamaltin jäljiltä ostajia, joilla olisi rahaa hankintoihin, ei ole, sanoisi kadun mies.

Käyttökate-ennusteessa (EBITDA) näkyy valonpilkettä. Oman arvioni mukaan tämä on harhaanjohtavaa. S&P 500 -yritykset ovat ottaneet velkaa ostaakseen omia osakkeitaan pitääkseen niiden markkina-arvon ja markkinatuoton keinotekoisesti korkealla. Tämän on mahdollistanut keskuspankkien vuosia harrastama nollakorkolinja – ja myöhemmin negatiivinen korko – sekä kvantitatiivinen kevennys (”määrällinen elvytys” eli rahan pumppaaminen rahoitusmarkkinoille); näillä toimilla ei ole ollut myönteistä vaikutusta reaalitalouteen kuten työllisyyteen, ostovoimaan ja siten kokonaiskysyntään.

Nykyisessä tilanteessa otettujen velkojen takaisinmaksu saattaa osoittautua pörssiyrityksille liian vaikeaksi. Toisin sanoen Fitch kertoo epäsuorasti uuden kuplan olevan valmis ja odottavan puhkeamistaan.

Keskuspankkien ”epätyypilliset rahapoliittiset toimenpiteet” näkyvät myös valtioiden taseissa. Yhdysvaltain valtionvelka oli 18.7.2016 huikeat 19 391 094 247 028,26 dollaria ja on edelleen noususuunnassa.

Kaiken kaikkiaan Yhdysvallat ei vaikuta olevan taloudellisen kasvun tiellä.

Lähteet

Fitch Fundamentals Index hits new post-inception low in 2Q16 http://160112ffius.businesscatalyst.com/index.html

US Department of the Treasury, Bureau of the Fiscal Service | Monthly statement of the public debt (MSPD) https://www.treasurydirect.gov/govt/reports/pd/mspd/mspd.htm

S&P 500, Buyback Quarterly http://www.factset.com/websitefiles/PDFs/buyback/buyback_6.23.16

Bloomberg (14.3.2016): There´s only one buyer keeping S&P 500´s bull market alive http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-03-14/there-s-only-one-buyer-keeping-the-s-p-500-s-bull-market-alive

36 KOMMENTTIA

 1. USA on todella syvällä eikä vain sen talous
  Trump on puhunut asiasta kansalle ja luvannut korjata tilanteen mutta pystyykö hänkään siihen ?
  Killary Clinton olisi taas kauhistus… suuri vaara koko ihmiskunnalle joka mitä todennäköisimmin ajaisi maailman uuteen isompaan sotaan… hänen valtaannousunsa yritetään estää mutta se ei tule olemaan helppoa koska hän luvannut ’kolmannen Obaman’ eli jatkaa O:n tiellä pysyen ja saa pankkimafian tuen taakseen…
  Kuka voisi auttaa… vain nämä kaksi ovat tarjolla eli aika synkkää on…

  Donald Trump’s Convention Speech Highlighted The Truth About America’s Decline
  America is in decline.  There are some that still attempt to deny this, but the reason why Donald Trump’s campaign slogan has so strongly resonated with the American people is because deep inside most of us realize that America is not as great as it used to be.  Our economy is a mess, we are 19 trillion dollars in debt, our infrastructure is crumbling, crime is on the rise, moral decay is all around us, other countries don’t respect us as much anymore, and our nation is the most divided that it has been in decades.  Anyone that believes that America is better than it has ever been in 2016 is either completely delusional or simply has not been paying attention.
  Trump highlighted the rising crime and violence in our cities, and the numbers that he had to share were more than just a little bit alarming…
  America is a complete and total mess, and Donald Trump is completely correct when he talks about the need to make America great again.
  But is that even possible, and if so, what would that look like?
  Please feel free to tell us what you think by posting a comment below…
  http://www.washingtonsblog.com/2016/07/donald-trumps-convention-speech-highlighted-the-truth-about-americas-decline.html#more-59886

  Video: Hillary Clinton, A Threat to All Humanity. World War III is “On the Table”. Her Candidacy Must be Opposed
  The world looks on in horror as Hillary Clinton heads to Philadelphia to be nominated as the Democratic Party’s candidate for the presidency.
  Yet still the leading lights of the so-called “progressive” movement argue that it is the left’s duty to vote for this neocon warmonger.
  But the consequences of this strategy may well lead directly to nuclear war. This is the GRTV Backgrounder on globalresearch.ca
  The nuclear option is on the table.  Hillary Clinton constitutes an existential threat against all of humanity.
  Her candidacy must be opposed. 
  http://www.globalresearch.ca/video-hillary-clinton-a-threat-to-all-humanity-world-war-iii-is-on-the-table/5537686
  AB: What would happen to the world with a Hillary Clinton’s presidency?
  PK:  The short answer – WWIII – if it hadn’t already started as one of Obama’s last agenda item to be achieved before leaving office. Killary and Israel – they would certainly not stop from annihilating the Middle East on the way to achieve The PNAC’s (Plan for a New American Century) sole objective – Full Spectrum Dominance – controlling the world. To do so, wars with Russia and China are unavoidable. I still hope – Hope dies last! – that Presidents Putin and Xi, the real visionaries and excellent chess players in this geopolitical game, will be able to gently pull out all the plugs from the monster octopus, deflating the beast economically – so as to spill as little blood as possible -and, so as the rest of the world can continue living with a peaceful economic and monetary system, the one being designed by Russia, China, India (the BRICS, now without the ‘B’), the central and eastern Asian countries of the Shanghai Cooperation Organization, and those also belonging to the EEU (Eurasian Economic Union) covering some 50% of the world population and controlling about a third of the world’s economic output.
  AB: Will the growing US expansionism come to a breaking point and collision with China?
  PK: As I said before, let’s hope China and Russia will be able to deflate the monster’s steady aggressions through encroachment of Russia by NATO and China by the US Navy fleet in the South China Sea. They are a constant provocation. But so far Russia and China haven’t fallen into the trap.
What is more worrisome – the European vassals, especially Germany, France and the UK, they are totally enslaved- or bought? – by Washington. They let the expansion of NATO going on, even pay for it!!! – while not realizing – are they really so blind? – that the next war, WWIII, would play out again in Europe? – Europe the third time in 100 years the theatre of war, destruction and annihilation. This time to the end of life – very likely.
  http://www.globalresearch.ca/democracy-and-the-future-of-the-united-states/5535303

 2. Jotenkin minusta on viime aikoina alkanut tuntumaan siltä että valitaan kumpi hyvänsä näistä kahdesta niin päin persettä tulee joka tapauksessa menemään!

  Rehellisesti sanoen en usko Trumpin onnistuvan täyttämään lupauksiaan.

   • Trump ja Clinton on toistensa olkapäitä taputtelevia perhetuttuja.

    Poliittinen sirkus on alusta loppuun saakka pankkimafian organisoimaa teatteria, joka palvelee aina kunkin presidenttikauden tavoitetta. Meneillään oleva sirkushuvi on viety pidemmälle kuin koskaan, koska sen tarkoitus on luoda niin paljon ristiriitoja kuin mahdollista. Ihmisoikeuksia kiristäviä lakeja on allekirjoitettu kansan selän takana näytöstyyliin, joten en olisi yllättynyt mikäli diktaattori Obama istuisi kolmannen kauden.

    Käsikirjoitetut ”konfliktit/paljastukset”, maksetut mielenosoitukset/ideologiset liikkeet, hallitusten suorittamat false flagit ja maailmanlaajuiseen Jihadiin tähtäävä muslimi-invaasio ohjaa meitä sisällissotiin ja juuri sen vuoksi pankkimafian sotilasjoukkoja vahvistetaan maailmanlaajuisesti. Kaikki merkit viittaavat siihen, että olemme matkalla kohti Uutta Maailmanjärjestystä, joka organisoidaan kaaoksen, eli kansainvälisen poikkeustilan ja rahan+poliittisen+uskonnollisen järjestelmän romahduksen kautta.

 3. Niin ketkä sitä Amerikkaa loppupeleissä oikein kontrolloivat?

  Lahjusrahoja kyllä tulee suunnasta jos toisesta mutta kenellä on se suurin valta suhteessa tehtyihin päätöksiin!?

 4. Amerikka sai aikoinaan perustuslain ja siitä tuli tasavalta “A republic, if you can keep it.”, kuten Franklin sanoi) mutta homma ei pysynyt hanskassa ja satanistit ottivat yliotteen ja siirryttiin rikoksen polulle ja nyt ollaan menossa kohti despotismia ja pankkimafian tyranniaa…

  George Washington’s final public message was for “We the People” to recognize if the US devolved into a rogue state:
  In the cumulating message of his 45 years of service with his Farewell Address, George Washington wrote an open letter to the American public.
  George’s admonition of “impostures of pretended patriotism” to “direct, control, counteract, or awe the regular deliberation and action of the constituted authorities” is exactly what the US has become: a rogue state, and requires public voice for lawful arrests to end its vicious destruction.
  It is also what Benjamin Franklin predicted would be the eventual outcome of the United States. On September 18, 1787, just after signing the US Constitution, Ben met with members of the press. He was asked what kind of government America would have. Franklin warned: “A republic, if you can keep it.” In his speech to the Constitutional Convention, Franklin admonished:
   
  “This [U.S. Constitution] is likely to be administered for a course of years and then end in despotism… when the people shall become so corrupted as to need despotic government, being incapable of any other.” 

  mahtava artikkeli, lue lisää:
  http://www.washingtonsblog.com/2016/07/2-minute-videos-copied-leadership-speeches-reveal-left-right-arm-puppets-one-us-political-body-psychopathically-pretending-care-engaging-rogue-state-endless-wars.html

   • Vai niin… nämä lain voimassaolon ja sen kunnioittamisen kannalta siis vähimmän vaaralliset sivuutettiin kokonaan. Aika moista rasismia jo silloin.
    Ja nyt pieni psykopaattien joukko on käytännössä kumonnut koko lain ja viis veisaa siitä. Maa on muuttunut ’rogue state’ ksi. rikollisvaltioksi.
    1. Defining rogue state:

    Components of a rogue state include:

    violate international law with focus on destruction of human life,
    threaten other nations’ security,
    rule by authoritarian regimes,
    severely restrict human rights,
    sponsor terrorism,
    proliferate weapons of mass destruction,
    lie to their own people through controlled media,
    behave irrationally and not in its own best interests.

   • Niin, Yhdysvaltojen eliitti on mestari teeskentelemään sitä että rasismia ei ole ja etta muka kaikki ihmiset olisivat saman arvoisia. Ei tarvitse mennä sen kauemmaksi kuin New Orleand/hurricane Katrina niin asia alkaa valjeta. Kysymyksiä:

    – Manipuloitiinko kyseistä hirmumyrskyä, kuinka ihmeessä normaali kategoria 2-3:en hurrikaani sai niin paljon tuhoa aikaan?
    – Räjäytettiinkö kaupunkia reunustavat vesivallit, miksi massamedia on todistajien suhteen hiiren hiljaa?
    – Miksi massamurhaaja Bush antoi sotilaille käskyn ampua hädässä olevia ihmisiä poikkeustilaan vedoten. Sotilaat tappoivat ampumalla satoja ihmisiä… miksi massamedia on hiljaa?
    – Miksi ihmisten annettiin odottaa VIISI paivää, ennen kuin apua saapui paikalle?
    – Miksi televisiossa oli asian suhteen uutispimento?
    – Miksi pelastustoimet eivät sujuneet… miksi FEMAn työntekijät pahensivat ihmisten kärsimyksiä ja hätää?

    Kyseinen ”mustien” kaupunki on surullinen esimerkki Yhdysvaltojen harjoittamasta järkyttävästä politiikasta, joka kaupitellaan maailmalle sanaparilla ”vapaus ja demokratia”. Tuhatkahdeksansataa ihmistä kuoli virallisten tietojen mukaan hukkumiseen, nälkään tai siihen, että heidät poikkeustilan varjolla ammuttiin; todellinen luku on luonnollisesti paljon suurempi.

  • Itse en oikein ’pysy mukana’ tuon artikkelin suhteen.
   Uskonto ja politiikka talous mukaan lukien kannattaisi pitää erillään. Uskonto antaa moraalisen pohjaan ihmisille ja sen vaikutus sitten poikii epäsuorasti sisältöä politiikkaan.
   Tuossa veivataan liikaa uskontoa ja sitäkin minusta epäviisaasti. Monia kohtia voisi kritisoida mutta jääköön nyt tässä yhteydessä.
   Itse kannatan talousdemokratiaa ja yksityispankkien alasajoa Saksan malliin aikoinaan:
   Sota pankkijärjestelmän tulevaisuudesta
   Vielä 1900-luvun alussa Euroopassa käytiin kaksi suursotaa finanssijärjestelmän tulevaisuudesta. Kuten jo todettua, juutalaiset pankkiirit ratkaisivat ensimmäisen maailmansodan Britannian hyväksi, kun britit olivat luvanneet luopua Palestiinasta.
   Lisäksi saksalaisen poliitikko Friedrich Naumannin ja englantilaisen ekonomisti Herbert Foxwellin mukaan ensimmäinen maailmansota oli taistelu kahden täysin erilaisen rahoitusjärjestelmän välillä. Vastakkain olivat Rothschildeissä kiteytynyt itsekeskeinen anglo-hollantilainen keinottelukapitalismi sekä Saksassa syntynyt yhteisöllinen teollisuuspankkitoiminta.
   Uudessa saksalaisjärjestelmässä pankki ei ollutkaan enää parasiitti vaan yritysten yhteistyökumppani niin myötä- kuin vastoinkäymisissä. Koronkiskonnassa ei näet ole kyse vain rahan hinnasta (eli korosta) vaan myös siitä, että rahanlainaajat rikastuvat yleensä joutumatta itse ottamaan merkittäviä riskejä. Tämä erottaa finanssitoiminnan todellista arvoa luovista yrittäjyyden muodoista.

   Saksassa teollisuus oli kehittynyt huimaa vauhtia, sillä pankit, valtio ja yritykset tekivät tiivistä yhteistyötä. Valtio varmisti, että lupaavat yhtiöt saisivat tarpeeksi pitkäkestoisia lainoja saavuttaakseen täyden potentiaalinsa.
   Anglo-hollantilaisen koronkiskonnan ja saksalaisen teollisuuspankkitoiminnan erotti toisistaan myös se, kuinka rahoitus järjestettiin.
   Englannissa pankit myönsivät yrityksille lainoja fyysisiä vakuuksia vastaan ja vain, mikäli tuotot olivat varmoja ja nopeita. Konkurssitilanteessa lainanantajat saivat omansa takaisin ennen osakkeenomistajia. Toisin sanoen anglo-hollantilainen pankkitoiminta täytti koronkiskonnan klassisen tunnusmerkistön: pankit rikastuivat luomalla uutta rahaa tyhjästä ja joutumatta ottamaan itse riskejä.
   Saksalainen teollisuus kehittyi hurjaa vauhtia englantilaiseen verrattuna, sillä Saksassa rahoitus järjestettiin täysin toisella tavalla.
   Pankit eivät rahoittaneetkaan yrityksiä lainoilla vaan ostamalla niiden osakkeita. Pankkiirit kuuluivat yritysten hallituksiin, osallistuivat toiminnan suunnitteluun, investoivat merkittävän osan voitoista tutkimus- ja kehitystyöhön sekä – mikä tärkeintä – kantoivat muiden osakkeenomistajien tavoin liiketoiminnan riskit.
   Foxwell pelkäsikin, että brittiläinen teollisuus tulisi kokemaan verisen tappion kansainvälisillä markkinoilla, koska paikallisten pankkiirien huikeasta omaisuudesta huolimatta reaalitalouden kehittämiseen ei ollut saatavilla tarpeeksi rahaa.
   Saksan tappion myötä maan teollisuuspankkitoiminta korvattiin brittityylisellä yksityisellä keskuspankilla, joka ajoi vain pörssikeinottelulla rikastuneen sisäpiirin etua. Tämä johti pian Weimarin tasavallan pahamaineiseen hyperinflaatioon.
   Koronkiskojien etujen ajamiseksi ja Saksan alistamiseksi perustettiin Kansainvälinen järjestelypankki BIS. Se on ”keskuspankkien keskuspankki”. BIS:n synnyn myötä yhä useampaan maahan perustettiin brittityylinen keskuspankki.
   http://magneettimedia.com/juutalaiset-pankit-koronkiskonta/

 5. Maailma seuraa kauhuissaan kuinka demarien suuri sodanlietsoja Killary Clinton astuu areenalle maailmaa ’pelastamaan’. Edessämme on katastrofaalinen näkymä … pystyykö Trump sen estämään…?

  The world looks on in horror as Hillary Clinton heads to Philadelphia to be nominated as the Democratic Party’s candidate for the presidency.
  Yet still the leading lights of the so-called “progressive” movement argue that it is the left’s duty to vote for this neocon warmonger.
  But the consequences of this strategy may well lead directly to nuclear war. This is the GRTV Backgrounder on globalresearch.ca
  The nuclear option is on the table.  Hillary Clinton constitutes an existential threat against all of humanity.
  Her candidacy must be opposed. 

  https://www.youtube.com/watch?v=0EGBOMvBrZw

  Lisää hyviä Corbitt-videoita
  https://www.youtube.com/user/corbettreport

  • Makow antaa toivoa: Suuri ’Trump – aalto’ pyyhkäisee yli maan ja sen harjalla ’surffaa’ nyt suuri määrä ihmisiä jotka ovat heränneet — muutos on väistämätön ja Killary jää historiaan.
   Tuolla aallolla tulee olemaan suuri vaikutus myös Eurooppaan ja oman maamme asioihin.
   Toivoisi näin tapahtuvan sillä Killary on varma katastrofi, ’kolmas Obama’ joka pystyy vain toimimaan sionistien lakeijana NWO-agendan puolesta muuttamatta mitään.

   Trump – A Paradigm Shift is Happening
   There is an enormous difference between politics as it is normally played – and revolution. A revolutionary waits for the Tide of History and rides it.  He’s like a surfer.  A surfer doesn’t create the wave, but he’s ready for it.  And there are a hundred other people waiting for the same wave. The champion surfer is the one who is ready, takes that wave and rides it in.

   – See more at: http://henrymakow.com/2016/07/trump-represents-a-paradigm.html#sthash.ujLZfzC1.dpuf
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=136993
   ——-
   Wikileaks paljastaa Clintonin yhteydet Rotschildeihin ja okkultiseen Kabbalaan

   Wikileaks Reveal Clinton Ties To Rothschilds And Occult Cabal
   The Wikileaks classified email dumps have exposed Hillary Clinton for what she really is – a member of the infamous Rothschild family’s inner sanctum, with occultist beliefs.
   Lynn Forester de Rothschild wrote an email on April 18, 2010, in which she tells Hillary she would “love to catch up” — and “I remain your loyal adoring pal.” Clinton responds “let’s make that happen,” and signs her response, “Much love, H.”
   On September 23, 2010, Clinton emailed Lynn Forester de Rothschild saying, “I was trying to reach you to tell you and Teddy that I asked Tony Blair to go to Israel as part of our full court press on keeping the Middle East negotiations going …”

   Rothschild responds, thanking Clinton for “personally reaching out to us,” and adds, “You are the best, and we remain your biggest fans.”
   A January 9, 2012, email discusses a meeting set to take place at Jacob Rothschild’s “historic estate, Waddesdon.”
   This explains why the mainstream media – and social media platforms – are working overtime to get Clinton elected. The global elites have spoken and the mainstream media has begun marching to the beat of their drum – supporting their selected candidate, and destroying the chances of anyone they see as a threat to their corrupt, elite club.
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=136983
   http://yournewswire.com/wikileaks-reveal-clinton-ties-to-rothschilds-and-occult-cabal/
   ——-
   Israeel Shamirin mielestä suuri ongelma on myös siinä että Clintonia tukevilla rahakkailla sionisteilla on Google hallinnassaan:
   The problem is that the Jews have much more than just their votes at their disposal. One of their mighty tools is the Google, their joint venture with the CIA.
   This works overtime and offers twenty million hits for “Trump Hitler”, seven times more than the Bing search engine. Google’s search function delivers results related to Donald Trump when users search for Adolf Hitler. The search “When was Hitler born?” generated not only the expected information on Hitler, but also a Donald Trump image and link. Jewish-owned media produces much anti-Trump trash.
   But the people do not believe them anymore. Even such a pleasant guy as Bernie Sanders in the end gave up the fight and endorsed Crooked Hillary.
   Now people know the Jews are a force for status quo, and they want to change it.
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=136971
   http://www.unz.com/ishamir/the-secret-of-identity-politics/

   • Surullista tässä demarikuplassa on sekin että Sanders on nyt antanut täyden tukensa Clintonille ja tämän ’maailmanloppupolitiikalle’.
    Ei ihme että häntäkin pidetään nyt sionistien lakeijana.

    Sanders endorses War Criminal Clinton for US President; rejects opportunity for true leadership with ‘Emperor’s New Clothes’ OBVIOUS facts of Clinton election fraud, e-mail felonies, Wars of Aggression to embrace, bond, and join the criminals
    Posted on July 27, 2016 by Carl Herman
    “In my view, it’s easy to ‘boo’ but it’s harder to look your kids in the face living under a Donald Trump presidency!” ~ Bernie Sanders, July 26, 2016 speech at DNC
    Bernie Sanders lied to the American public and world-wide victims of US empire by providing a false choice between Left and Right arms of one criminal political body of .01% oligarchs.
    The only rational, responsible, and legal response for Americans is to demand arrests of such oligarchs rather than vote them into power for ongoing Wars of Aggression and related crimes of empire. This article will explain, document, and prove these claims with Emperor’s New Clothes ease to point to obvious and objective facts anyone can see who cares to look.
    http://www.washingtonsblog.com/2016/07/sanders-endorses-war-criminal-clinton-us-president-rejects-opportunity-true-leadership-emperors-new-clothes-obvious-facts-clinton-election-fraud-e-mail-fe.html#more-60060

 6. Matti Hyryläinen kertoo hyvin osuvasti miten ”usko” puhdistettiin. Paavin yksinoikeudella jakama niukkuus taivaspaikoista ja siitä saatu taloudellinen hyöty ”kansallistettiin”. Uskosta tuli jokamiehen ja naisen oikeus kuten pikkuhiljaa muistakin oikeuksista. Sama pitää tehdä ”markkinataloudessa” nyt.

  • Luther varmaan auttoi siinä että Jumala-suhteesta tuli nyt enemmän henkilökohtainen asia jossa ei paavia tarvittu välimiehenä rahastamassa. Siitä Lutherille täydet pisteet.
   Mutta onko se sittenkään auttanut merkittävästi mitä muihin välistävetäjiin tulee…?
   Toisaalta juutalaisuuden vaikutus näkyy kristinuskossakin (Vanha Testamentti) koska ei ole tehty pesäeroa siihen vaikka Uusi Testamentti onkin kokonaan eri asia jota juutalaisuus ei hyväksy lainkaan, jopa halveksii ja haluaa tuhota koko siihen pohjautuvan uskonnon.
   Siksi juuri kun irtiottoa ei ole tapahtunut juutalaisuus on hallinnut kristittyjä ja muokannut läntistä kulttuuria eniten ja siitä on tullut mammonaa palvova suotittajakulttuuri, jonka kristityt ovat jakaneet.
   Historian (ei siis teologian joka on luonut oman jeesuksensa) Jeesus painotti kuitenkin kaikkea muuta tai ei lainkaan suorittamista koska hänestä elämän salaisuus oli aivan muualla.
   Kristinuskoon kääntynyt ex-juutalainen Henry Makow kertoo hyvin itsestään ja perheestään sekä juuri tästä juutalaisuuden pakonomaisesta ’suorituspuolesta’:
   Tässä Henry Makowin analyysi itsestään ja perheestään:
   http://henrymakow.com/2016/07/jews-the-unloved-people.html
   http://henrymakow.com/001924.html

   Ymmärtänet etten tästä syystä oikein lämmennyt MH:n artikkelille.

    • Ok, niinhän se oli mutta minusta se sotkeutui jotenkin liikaa uskonnon malliin ja siksi en lämmennyt. Itse asia eli talouden remontti on asia jota kannatan itsekin. Mutta itse en siinä yhteydessä käyttäisi ’uskonpuhdistus’ sanaa.
     Mutta pelkkä makuasiahan tämä on.

 7. Talouskin on uskon asia. Raha palautuu aina alkuperäiseen arvoonsa, paperiin jolle se on painettu ja se ei ole enää edes paperia. Rahaa on nyt enemmän kuin koskaan, mutta reaalitaloudessa pidetään yllä keinotekoista niukkuutta aivan kuten on pidetty taivaspaikoistakin maallisen hyödyn maksimoimiseksi. Tämä niukkuuden ylläpito nähtävästi hyödyttää jotakuta aina ja paljon, kunnes pää tulee vetävän käteen. Historia opettaa, että itseasiassa emme opi mitään historiasta.

  Laitetaan Matin kirjoittama lyhyempi artikkeli, joka näyttää olevan edelleen hyvin ajankohtainen ja selkeä. Tässä ei uskoa mainita.

  http://kirjoituksiataloudesta.blogspot.fi/2013/03/ratkaisu-kyproksen-ongelmaan.html

  • Juu… tuo oli nasevasti sanottu. Lämpenin heti.
   Siinä on jotain samaa kuin tuossa yllä esittämässäni vanhassa Saksan mallissa. Kuitenkin se ero että pankit vielä voisivat toimia yksityisinä yrityksinä mitä en taas tue. Minusta ne kuuluvat valtion hallintaan. Ne eivät saa olla kenenkään rikastumisen väline kuten tässä Rotchildien mallissa on laita.
   Onhan tämä kiistatta myös ’uskon asia’ mutta ehkä vielä enemmän järjen.

  • Etkö tiedä, että käteinen raha poistuu kierrosta jokainen päivä. Se menee silppuriin tai Rothschild eliitin uunin sytykkeiksi, koska he ajavat TIETOISESTI alas nykyistä rahajärjestelmää. Ihmiskunta selviytyisi tästä tulevasta romahduskesta, mikäli painettu raha pysyisi kierrossa, mutta näin ei ole. Juuri tämä on maailmantaloudessa kaikkein oleellisinta – KÄTEISTÄ RAHAA POISTETAAN KIERROSTA jokainen päivä. Pankkijärjestelmä muuttuu 100%sti virtuaaliksi, raha on tietokoneen numeroita – enimmäkseen nollia – ja juuri sen vuoksi nykyisen pankkijärjestelmän organisoitu romahdus on pelottava. Se on pelottava, koska sen tarkoitus on tuhota kansallisvaltioiden sosiaalijärjestelmä uuden sirutus-järjestelmän tieltä.

 8. Lukaisin juuri — Deutsche Bank syöksyssä… Euroopan suurin pankkiko romahtaa ? … pannaanko ’eurolaiset’ pelastustalkoisiin pian ? … meillähän sitä rahaa on on vaikka rikkaille jakaa kun meillä on asiat niin hyvässä mallissa vaikka kaksi kolmasosaa väestä onkin eri mieltä mutta mitäs siitä kunhan eliitillä vain pyyhkii hyvin ja Naton panssarit rullaavat Venäjän rajalla verorahoillamme … tärkeintä on pitää ’paha Venäjä’ aisoissa kun USA niin käskee vaikka siellä taitaa mennä jo paremmin kuin meillä

  Deutsche Bank Profit Plunges 98 Percent As The Outlook For ‘The World’s Riskiest Bank’ Darkens

  The biggest and most important bank in the biggest and most important country in Europe continues to implode right in front of our eyes.  If you follow my work regularly, you probably already know that I issued a major alarm about Deutsche Bank last September.  Subsequently, Deutsche Bank stock hit an all-time low.  Then I sounded the alarm about Deutsche Bank again back in May, and once again that was followed by another all-time low for Deutsche Bank.  And then I warned about Deutsche Bank again in early June, and you can probably imagine what happened after that.  Over the past year, this German banking giant has literally been coming apart at the seams, and in so many ways it is paralleling exactly what happened to Lehman Brothers back in 2008.
  Today, we got some more bad news from Deutsche Bank.  Compared to the exact same period last year, profits were down 98 percent. 
  http://www.washingtonsblog.com/2016/07/deutsche-bank-profit-plunges-98-percent-as-the-outlook-for-the-worlds-riskiest-bank-darkens.html#more-60083

 9. Nyt ollaan jo näin pitkällä Amerikan pelastusoperaatiossa Clintonin ja hänen taustamafiansa voimin. Kaikki keinot luvallisia jotta mimmi saadaan puikkoihin jatkamaan Obaman viitoittamaa sotapolkua.
  Venäjä kuulemma manipuloi USAn pressavaaleja New York Timesin mukaan joka antaa hälytys-ilmoituksen kansalle…
  Ja Trump kriitikot antavat varoituksen että Trump on Putinin ’Mantsuurian kandidaatti’…
  Näyttää siis siltä että pelko on suuri kun ainakin osa kansaa tietää että Putin ja Trump saattavat tulla hyvin toimeen keskenään mikä olisi katastrofi NWO-agendalle…

  Alarm-Meldung der New York Times: ”Putin manipuliert US-Wahl”
  Die Überschrift der Alarm-Meldung, welche die New York Times an ihre Abonnenten per E-Mail rund um die Welt schickte, ist ein Meisterstück der politischen Manipulation der Öffentlichkeit im Stil der berüchtigten Zeitungslegende Randolf Hearst. „US-Geheimdienste gehen mit ‚hohem Vertrauen‘ davon aus, dass Russland hinter den gehackten E-Mails der Demokratischen Partei steckt“, lautete der Titel der Alarmmeldung. Doch diese Aussage wurde von US-Geheimdiensten so nie getätigt.
  Derweil versucht John Podesta, Chef der Clinton-Kampagne, aus dem E-Mail-Skandal sogar politischen Honig für Hillary zu saugen, indem er frech behauptet, dass Putin versucht, „die Wahl zu Gunsten von Donald Trump zu kippen“.  Zwar musste er am Dienstag auf dem Parteitag der Demokraten in Philadelphia auf Nachfrage eines Journalisten einräumen, dass es dafür keine Beweise gebe, aber – so beteuerte Podesta – „es steckt hinter den Trump–Russland-Beziehung, mehr als bisher herausgekommen ist”.
  https://deutsch.rt.com/international/39682-putin-manipuliert-us-wahl-alarm/
  Trump Critics Enter the Twilight Zone, Claiming He’s a Manchurian Candidate for President Putin
  US establishment figures are so hellbent for Hillary, they’re reaching new lows to make her America’s 45th president – a legally challenged, trigger-happy Wall Street tool she-devil perhaps eager for global war.
  http://www.globalresearch.ca/trump-critics-enter-the-twilight-zone-claiming-hes-a-manchurian-candidate-for-president-putin/5538494

  • Jatkona tämä jonka juuri luin
   Kampanja Trumpia vastaan valtamediassa alkanut … Trump nyt jopa Venäjän agentti
   America’s press cover the Trump campaign with barely concealed hostility toward it, and with an obsessive emphasis upon the candidate’s positions regarding Russia; they’re attacking Trump as being (wittingly or unwittingly) an agent of Russia — and portraying Russia as being America’s enemy.

   http://www.washingtonsblog.com/2016/07/60095.html#more-60095

   • ”Donald Trump haluaa Venäjän sekaantuvan USAn sisäisiin asioihin…”
    — Leon Panetta yrittää saada sanotuksi tätä viestiään kansalle mutta ihmiskuoro huutaa koko ajan ’non more wars’ eikä Panetta saa ääntään kuuluville… lyhyt viedeopätkä, kannattaa katsoa
    Chants: NO MORE WAR! during Leon Panetta speech – Democratic National Convention
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=137136

    • Kaataako tämäkään Clintonia…? Ellei niin sitten ei Jenkkilässä enää millään ole mitään väliä.

     Dokumentti: Clintoneiden salattu korruptio
     Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clintonin ja rikollisen Goldman Sachs –juutalaispankin symbioosista on kirjoitettu paljon vaalien alla. Tuore dokumentti osoittaa, ettei Goldman ole suinkaan ainut lähde, josta Clintonit ammentavat likaista rahaa.

     Peter Schweizerin kirjaan pohjautuva Clinton Cash –dokumentti osoittaa, kuinka Hillary ja Bill Clinton kipusivat konkurssin partaalta rahaeliitin ytimeen. Dokumentti on nyt kokonaisuudessaan katsottavissa Youtubessa.
     http://magneettimedia.com/dokumentti-clintoneiden-salattu-korruptio/

     Clinton Cash Official Documentary Movie
     http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=137092

  • ”Amerikan pelastusoperaatio” etenee juuri siihen suuntaan kuten arvelinkin, eli kohta alkaa politiikkojen – kuten Clintonit – päitä tippumaan. Haitin tuho ja Clinton Foundation on vain jäävuoren huippu, eli ei tarvitse enää kauaa odotella, kunnes massamedian shakaalit ryhtyvät repimään kansallisvaltioiden politiikkoja riekaleksi. Näin se NWO-suunnitelma etenee… noutaja tulee juuri silloin kun rahaa vuosikymmenet kansalta kupannut eliitti on siirtymässä eläkkeelle. Pyramidin huippu haluaa päästä eroon Clintoneista ja Busheista – tottakai – he ovat muuttumassa heille taakaksi. He ovat ”sisäpiiritietoineen” sekä vaarallisia, että hyödyttömiä, eli herutetaan massamedian kautta paljastuksia… asetetaan politiikkojen tekemät massamurhat, korruptio ja muut likaiset salaisuudet kansan nähtäväksi.

   Clintonit ja Bushit on nostettu ylös ainoastaan siksi, että heidät isketään alas. Lähivuosina romahtaa koko Yhdysvaltojen poliittinen järjestelmä ja siitä se tuho rullaa eteenpäin valtio valtiolta, koska näin se on pyramidin huipulta suunniteltu.

   • Pelastusoperaatio etenee… kyllä. Kansa tarvitsee nyt ’uutta verta’, tahriintumattomia uusia lakeijoita…
    Mutta onko Trump se uusi Messias jonka vuoro on astua näyttämölle ? Mitä arvelet vai jatkaako Killary kuitenkin … hänhän on hyvä pankkimafian tai pyramidin huipun agentti poliisivaltiota rakennettaessa matkalla kohti koko maailman kattavaa NWO-tyranniaa.
    Marxia mukaellen: Mikä on juutalaisjohtoisen NWO-tyrannian maallinen kultti? Kauppavoiton kiskonta. Mikä on sen maallinen jumala? Raha.

    • Se on ihan sama kenestä tulee uusi presidentti, jos kenestäkään, eli Obama saattaa hyvinkin istua kolmannen kauden. Yhdysvaltojen presidentti on pelkkä korruptoitunut puhuva pää – Hidden Hand:in työkalu – ja totta on se, että amerikkalaiset halveksivat syvästi Hillary Clintonia. Siihen pohjautuen Hillarysta saattaa hyvinkin tulla presidentti, koska hän saa kansan vihat kuohahtamaan ja hän päätyy laskemaan tiilen päitä (jos selviää hengissä) kun aika on kypsä.

     Trump on noustettu parrasvaloihin puolueitten ulkopuolelta – tarkoituksella. Hän on öykkäri ja suorasanainen juntti, jonka tehtävä on provosoida kansaa nousemaan nykyista puoluejärjestelmää vastaan päämääränään politiittisen järjestelmän tuho. Tämä on Trumpin päämäärä, ei mikään muu. Poliittiset järjestelmät ja uskonnot tullaan tuhoamaan massamedian iljettävien paljastusten avulla… Vatikaani vetelee viime henkäyksiään. Se ei luonnollisesti tarkoita sitä, että pedofiiliaa, saatanallisia rituaaleja ja sotilaallista toimintaa johtava Vatikaanin mafia tuhoutuisi, koska rotat jättävät uppoavan kaivan.

     Mun pointti on se, että nämä käynnissä olevat presidentin vaalit ovat viimeiset, tämän kauden jälkeen ei presidenttiä eikä puoluejärjestelmää Yhdysvalloissa enää ole.

     • Aika hurjaa… ei enää pressaa eikä puolueita…
      Miten sitten homma toimii ? Tuleeko sisällissota, vallankaappaus ja diktaattori puikkoihin ?
      Voi olla mutta itse en vielä jaksa uskoa tuohon.

 10. Kolmannen maailmansodan resepti — Obama ylisti Killary Clintonia, tämä olisi hyvä jatkamaan hänen mahtailupolitiikkaansa
  Kenraali John Allen tuki puolueväen kokouksessa myös Killarya ja uskoi että tämä täyttäisi hänen toiveensa USAn maailmanherruudesta.

  Aivan erilaisia ovat olleet Rtumpin puheet. Hän pitää selvänä että Krimi kuuluu Venäjälle. Hän ei pideä myöskään selviönä että mikäli Nato ajautuu tai ajaa itsensä sotaan Venäjää vastaan niin ei ole itsestään selvää että USA tulee mukaan vaan ratkaisevaa on kuka sodan on aloittanut.

  Alla muutama ote sotakiimaisen kenraaliin puheesta
  Rezept für den Dritten Weltkrieg: US-General heizte auf Clinton-Parteitag Kriegsbereitschaft an
  Hillary werde „sein Vermächtnis fortführen“, lobte US-Präsident Obama die Präsidentschaftskandidatin Clinton. Friedliebende sehen sich da zu Recht bedroht. Nun präsentierte der Hillary-Unterstützer US-General John Allen in seiner Parteitagsrede den Weg in den Dritten Weltkrieg und lobte Hillary als Garant dafür, dass sie als Präsidentin seine Vorstellungen zur US-Weltherrschaft auch durchsetzen würde. Trumps außenpolitische Äußerungen scheinen dagegen von außergewöhnlicher Besonnenheit geprägt.
  Wie ganz anders hören sich da Trumps Vorstellungen an. Am Sonntag empfahl er z.B., die USA sollen nach der mit übergroßer Zustimmung durch die lokale Bevölkerung erfolgte Aufnahme der Krim in die russische Föderation akzeptieren. Auch hat er jüngst erklärt, dass unter seiner Präsidentschaft die USA den NATO-Verbündeten in Osteuropa bei einer bewaffneten Auseinandersetzung mit Russland nicht automatisch mit Waffengewalt zu Hilfe kommen würden. Er würde erst einmal klären, wieso es dazu gekommen ist, also wer angefangen hat. Das war ein Schuss vor den Bug der hysterisch-russophoben, baltischen Staaten und Polen, was einen irrlichternden Aufschrei der Entrüstung in NATO-Kreisen nach sich zog.
  https://deutsch.rt.com/nordamerika/39758-rezept-fur-dritten-weltkrieg-us/

  Die Rede des US-Generals im transkribierten Wortlaut: 
  ”Ich bin heute Nacht bei Ihnen, ich, pensionierter Vier-Sterne-General des US Marine Corps und mit mir meine Kollegen, Generale und Admirale, und mit diesen wundervolle junge Veteranen, die in Irak und Afghanistan ihr Leben riskierten, weil sie dieses Land lieben.
  Wir alle zusammen verfolgen unsere gemeinsamen Werte.
  Meine amerikanischen Mitbürger, von den Schlachtfeldern bis in die Hauptstädte unserer Verbündeten, Freunde und Partner: Die freien Menschen in der Welt blicken auf Amerika als die letzte beste Hoffnung für Frieden und Freiheit für die gesamte Menschheit. Denn wir sind, wir sind das großartigste Land auf diesem Planet.

  … vapaat ihmiset maailmassa pitävät Amerikkaa parhaana lopullisen rauhan ja vapauden toivona koko ihmiskunnalle sillä me olemme suurenmoisin maa planeetalla,

  Deshalb stehen wir heute Nacht vor Ihnen, um Hillary Clinton als Präsidentin der USA zu empfehlen.
  Wir vertrauen ihrem Urteil. Wir glauben an ihre Vision eines Vereinten Amerika. Wir glauben an ihre Vision von einem Amerika als gerechten und starken Führer gegen die Mächte des Hasses, des Chaos und der Dunkelheit.

  Siksi olemme täällä suosittelemassa teille Killarya presidentiksi … uskomme hänen visioonsa yhdistyneestä Amerikasta, oikeudenmukaisena ja vahvana voimana vihan, kaaoksen ja pimeyden voimia vastaan.
  — Ja samaa rataa menee puhe. Ei tarvinne enempää lukea tätä suurta valehtelua ja kansan huijausta.

  linkistä voi jatkaa jos lämpenee tällaisen miehen sotakiihkolle… joka lopettaa puheensa vielä Jumalan siunausta toivottaen… no, ehkä kansa sitä todella nyt tarvitseekin ….

  Meine Damen und Herren, meine amerikanischen Mitbürger und Veteranen – dies ist der Augenblick, die Gelegenheit für unsere Zukunft und die Zukunft der Welt. Wir müssen sie ergreifen und Hillary Clinton als Präsidentin der Vereinigten Staaten von Amerika wählen.
  Danke und Gott segne Euch und Gott segne Amerika.”
  https://deutsch.rt.com/nordamerika/39758-rezept-fur-dritten-weltkrieg-us/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here