Köyhyyttä on Suomessa aina ollut. Kuitenkin 1960-luvulta aina 1990-luvulle suhteellinen köyhyys väheni, kunnes 1990-luvun laman jälkeen ilmestyivät leipäjonot suomalaiseen maisemaan. Tosin useimmat leipäjonot halutaan pitää poissa näkyvistä mahdollisimman etäällä keskuksista.

Leipäjonot jatkaneet kasvuaan

Olisi voinut olettaa, että köyhyys olisi vähentynyt yleisen elintason noustessa. Näin ei kuitenkaan ole käynyt, vaan suhteellinen köyhyys on lisääntynyt, eli rikkaat ovat rikastuneet ja köyhät köyhtyneet. Näin on tapahtunut siitä riippumatta, mikä hallitus on ollut vallassa. Tällä hetkellä maassamme on selvitysten mukaan lähes miljoona köyhää henkilöä. Mikään puolue ei ole nostanut köyhyyttä tai leipäjonoja keskusteluun. Myöskin valtamedia vaikenee asiasta.
Tutkimusten mukaan yli kaksi kolmasosaa leipäjonoissa seisovista katsoo, että se on heille välttämätöntä. Suuri osa heistä on sairaita ja vanhuksia, joille pelkkä jonottaminen on raskasta. Kun jotkut suomalaiset vähättelevät leipäjonojen tarvetta ja väittävät siellä käyvän paljon myös hyvin toimeentulevia varakkaita ihmisiä, tämä ei tutkimusten mukaan pidä paikkaansa.

Euroopan neuvosto on huomauttanut Suomea

Suomen köyhyysongelma on herättänyt kansainvälistäkin huomiota. Euroopan neuvoston sosiaaliasioiden komitea on useaan otteeseen moittinut Suomea sosiaaliturvan liian alhaisesta minimitasosta. Parannusta ei kuitenkaan ole tullut, vaan esim. nykyinen Sipilän hallitus on leikannut eri tavoilla kaikkein köyhimmiltäkin. Asiaan ei myöskään tule korjausta, jos media vaikenee siitä. Köyhyys ei tietysti ole mediaseksikäs, mutta ilman mediaa puolueetkaan eivät tartu siihen.

Ruoan jakelu inhimillisemmäksi

On tietysti hyvä, ettei ruokaa heitetä hukkaan, mutta Suomen oloissa sen jakelu pitäisi ensi sijassa tehdä inhimillisemmäksi, koska 2–3 tunnin jonotus usein karuissa olosuhteissa on kohtuutonta monille sairaille ja vanhuksille. Oppia siitä, miten ruoan jakelu on järjestetty muissa maissa on varmasti helposti saatavissa.
Kokonaan toinen kysymys on, että leipäjonot voitaisiin varmasti poistaa sosiaaliturvan minimitasoa parantamalla. Siihen tarvitaan poliittista tahtoa, ja se syntyy vain julkisen keskustelun ja median avulla.

 

Mikko Elo on porilainen valtiopäiväneuvos ja Vastavalkea ry:n hallituksen jäsen.

32 KOMMENTTIA

 1. Koiviston konklaavi käynnisti Suomen alasajon, ja sitä on jatkettu/jatketaan tänä päivänä täysin tietoisesti päämääränä sosiaalijärjestelmän romahdus ja globalisaatio ilman rajoja. Kuinka ihmeessä näin on päässyt käymään? Ilmasta rahaa taikovien rikollis-pankkiirien lanseeraama KORRUPTIO. Raha on ihmeellinen ilmiö, sitä ei ahneella ole koskaan riittävästi ja näitä ahneita istuu Suomen oikeusministeriössä pitämässä huolen siitä että oikeus ja laki eivät toteudu. Nämä ahneet ovat yhteiskunnan syöpä, he edustavat Suomen älymystöä. Juuri he, nämä korruptoituneet muka huipulla istuvat ahneet ovat unohtaneet sen, että alasti he ovat tänne syntyneet ja alasti he myös täältä lähtevät. Häpeän määrää ei voi mitata: Valtioyritysten johtajien palkat ja bonukset hipovat taivaan pilviä samalla kun nälkäinen kansa seisoo loppuun ajettuna leipäjonoissa.

  Kansanedustaja – kuinka uni maistuu, oletko myynyt sielusi, kolkuttaako omatunto?

  • Pannaan vähän sarkasmia peliin… Meillä on sellainen kiltti ja riistäjiin ymmärtämyksellä ja empaattisesti suhtautuva kansa joka saa masokistista tyydytystäi saadessaan nyt jakaa rahaa ja sosiaalietuuksia ’pakolaisille’, siis haittamaahanmuuttajille. Miksei sitten omalle eliitillekin…?
   Pian ollaan Kreikan tiellä jonka kansaa nyt imetään oikein kunnolla… ja jo toista kertaa
   Koskakohan se loppuu…? no ei koskaan ellei Kreikan kansa tee muutakin kuin ’suvakit’… nyt ollaan jo menossa kohti Nato-jäsenyyttä ja militaristista maailmanpolitiikkaa… eli lisää velka- ja verotaakkaa kansalle

   Debt and Austerity: Greece Continues to Be Sucked Dry – and Nobody Stops the “Economic Bloodletting”
   How long will this go on? How long will we see the photographs of a Mr. Tsipras and his Finance Minister in despair. Yet the blood-letting continues.
   When does it stop? – When does the Greek People stand up and demand that the government stop unilaterally this bloodletting – which of course affects none of the ‘leftist’ SYRIZA’s decision makers, to the contrary, we can only imagine how they are being compensated for allowing this monster theft of the peoples’ assets to continue – apparently endlessly, until the last straw, the last drop of water, the last health clinique has been privatized by foreign corporations.
   Have you noticed, People of Greece, how there is an ever growing integration between the EU and NATO? – Do you want to continue being militarized by foreign forces that are every day more threatening world peace?
   http://www.globalresearch.ca/debt-and-austerity-greece-continues-to-be-sucked-dry-and-nobody-stops-the-economic-bloodletting/5538851

  • Kyllä ne hyvin nukkuvat. Monen politikon ymmärrys kansantaloudesta on vain oman lompakon mittainen. Koivisto oli heikko presidentti joka halusi luovuttaa valtaa pois ”parlamentaarisempaan” suuntaan. Päästi ”markkinavoimat” mellastamaan ja tähän on tultu. Yksin presidenttiä ei voi syyttää vaan niitä, jotka ovat tätä parlamentaarista valtaa käyttäneet. Vaaleilla valitaan, kannattaa katsoa myös peiliin.

   Palkitsemisesta. Johtajien lisäpalkkiot kannustavat huikeisiin (muotisana nyt) suorituksiin. Peruspalkka ei kannusta töihin, vaan livahtavat lähimmästä ovesta golfia pelaamaan. Siksi lisäpalkkioita tarvitaan. Maallikko ihmettelee joskus, miksi palkitaan miinnustuloksesta ja firman romuttamisesta, mutta oli niillä siihen selitys.

   Duunaria kannustetaan palkkojen ja etujen leikkauksilla ja työn määrän lisäyksillä. Niillä saadaan aikaan tuottavuusloikka, jonka arviot liikkuvat 5 – 15 % välillä. Sosialiturvan leikkaukset on suunnattu taas niille, joilla ei töitä ole.

 2. Olisiko selitys tässä. Politikot, jopa ministerit, tilaavat kokouksiinsa joissa päätöksiä tehdään, runsaasti viinaa ja vielä meidän piikkiin, kertoi Iltasanomat. Päätöksiä tehdään siis päissään ja politikoilla on lupa kännätä töissä. Ei ihme että päätöksissä ei ole mitään järkeä. Sitten nämä samat vielä miettivät voiko kansalle myydä 0,6% vahvempaa olutta kaupassa. Pitääkö jonkun täysjärkisen tehdä lakialoite, että saadaan ministerien kännääminen töissä loppumaan. Jos kännäävät, niin omaan piikkiin ja vapaa-ajalla. Jos töissä, se on loparit ilman irtisanomisaikaa niin kuin taviksillakin.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001230105.html

  • Eihän luoja kiellä suuria ajattelemasta… Ongelmana vaan on ettei meillä ole valtaa eikä lakialoite heidän lakeijoilleen mitää muutosta tuo. Eli ensin olisi otettava tuo valta kansan käsiin.
   Mutta vellihousulta kansalta jonka enemmistö on valmis kannattamaan MV-lehdenkin sulkemista lienee turha mitään odottaa kun vasta kolmasosa on työttömänä tai velkaorjuudessa….

 3. Taitaa olla niin että Suomessa asiat eivät äänestämällä enää muutu!

  Tämähän on jo käytännössä nähty, on vallassa mikä tahansa puolue niin samaan suuntaan kumarretaan aina ja toisaalta köyhille/syrjäytyneille näytetään PERSETTÄ!

  Ongelma köyhien ja syrjäytyneiden kanssa on se että heillä ei ole tarpeeksi voimaa/kykyä ja halua järjestäytyä.
  Jos näitä löytyisi niin kauan ei kestäisi kun muutos lähtisi liikkeelle.

  • Olet oikeassa, jos kaikki kyllästyneet uskoisivat/jaksaisivat pitää kiinni oikeuksistaan niin muutos saattaisi tulla yhdessä vuorokaudessa suurmielenosoituksessa/ym. sellaisessa. Tuota hallitus pelkää siksi kaikki nopeasti leviävät kuin esim. Odinit, MV-lehti ja ym. vastaavat katsotaan vaarallisiksi, joka on vaan normaalia ihmisten järjestäytymistä ja mielipiteiden vaihtoa. Isolle massalle/mielipiteen ilmaisijalle tulee kasvaessaan poliittista valtaa vaikka se ei olisi järjestäytymisen tavoitteena. Itse haluaisin nähdä kun tämä lammaskansa repeää liitoksistaan ja lähtee hakemaan oikeutta päättäjiltä ja muilta sortajilta. Tuskin on hyvin kaukana enää, joten sitä odotellessa.

 4. Suomi koki hyvinvoinnin joka nostettiin sodan jälkeisenä kautena sodasta selvinneen sukupolven ja heidän jälkeläistensä, suureksi ikäluokaksi kutsutun, ponnistuksin sen huipentuma osuu Koiviston kauden alkamiseen, josta alkoi tämä kansallisomaisuuden pörssittäminen ja sosiaalipuolen alasajo.
  Samaa ajanjaksoa voidaan pitää Suomen todellisena Itsenäisyyden aikana joka päättyi sen alistamiseen Euroopan Unionille.

  • Suomihan oli sotien jälkeen pääomista tyhjä persaukinen valtio. Ulkomaan velkakin oli tapissa. Edelliset hallitukset olivat tehneet omaisuuksista selvää. Kansalla ei ollut rahaa, valtiota tarvittiin. Milläpä renkipoika linkkuveitsen ostaisi. Onneksi oli itsenäinen valtio, raha ja keskuspankki. Valtio rakensi ja keskuspankki rahoitti budjetin alijäämät. Rakennettiin infraa, kouluja ja terveydenhoitoa ynnämuuta. Viennillä maksettiin velat. Siitä Suomi tuli kuuluisaksi, ainoa valtio maailmassa joka maksoi sotavelkansa. Nyt Suomea tehdään kuuluisaksi sillä, että se maksaa myös toisten valtioiden velat.

   Monopoli rahaan annettiin Suomessa liikepankeille 80-luvun lopulla. Laiksi tämä vahvistettiin vielä -98, vaikka tuloksia alkoi näkyä 90-luvun alussa. Olemme taas pääomaköyhä persaukinen maa jolla velka on tapissa. Eikä ole tarvinnut ampua laukaustakaan mistään suunnasta.

  • ”UKKOPEKKA” oli aikansa kaunistus, ja osoitus kuinka sitkeys johtaa tulokseen. Jäänmurtajat sekä muut menivät naapuriin kuin kuumille kiville, eivätkä edes ole kiittäneet niistä. Jos Neukku olisi hyökännyt Suomeen, niin mitä oikeuksia heillä olisi ollut vaatia Suomelta mitään sotakorvauksia. Se on jotenkin järjenvastaista, mutta niin on paljon muutakin sotahistoriaa. Jos taas Suomi (olisi hyökännyt) on syyllinen, niin sitten sotakorvaukset idän suuntaan olivat oikeudenmukaisia korvauksia. Selittäkää.

 5. Olen samaa mieltä Diabolikin kanssa ettei äänestämällä mikään muutu ellei luoda uusi puolue jota ei johda eliitti joka voi syödä sanansa. Ehdoton edellytys on että se lupaa irtaantua EU:sta, luoda oman rahan ja valtion pankin sekä luvata säännöllisiä kansanäänestyksiä kaikista tärkeistä asioista kuten Sveitsissä tehdään

  Näin Saksassa nyt… taitaa porukkaa siellä olla ja kypsynyttä tämän tyrannimaisen kommunistiämmä Merkelin ja sionistiakeijoidensa puuhiin. Ainakin hyvä alku mutta paljon lisää tarvitaan.

  Tuhansia saksalaisia odotetaan lauantaina osallistumaan suureen mielenosoitukseen Berliinin keskustassa. Heidän vaatimuksensa on, että Angela Merkel eroaa ja pakolaismaahanmuutto lopetetaan, raportoi Daily Express.

  Kommentoidessaan viimeaikaikaisia terroritekoja selitti Angela Merkel tortaina, että hän väkivallasta huolimatta kieltäytyy muuttamasta pakolaispolitikkaansa – samalla hän selitti, että massamaahanmuutto kolmansista maista on saksalaisten ”historiallinen velvollisuus”. — Sitkeässä on tämän entisen DDR-kommunistin Euroopan tappovimma
  http://mvlehti.net/2016/07/30/merkel-pois-saksalaiset-kokoontuvat-suureen-mielenosoitukseen-maahanmuutopolitiikkaa-vastaan/
  Aina kun Merkelistä puhutaan kannattaa pitää mielessä että kyseessä on sionismin asiaa ajava itäsaksalaisen kommunistitaustan omaava nainen (agentti) jonka menneisyys ilmenee linkistä alla. Siitä lyhyt ote:
  The biography of Merkel shows that she was “a supreme and very visible Young Communist official in East Germany, responsible for propaganda and agitation.” Beyond leading the Young Communist League, Merkel also held high rank in the Sozialistische Einheitspartei Deutschland (SED), which was the leading Marxist–Leninist party of East Germany. Members of this party enjoyed ‘special privileges’ denied to ethnic Germans in East Germany after WWII. For example only closely trusted members of the Communist party (SED) were allowed to travel to western countries and Merkel often travelled to West Germany and other Western Nations.
  http://www.angelfire.com/wizard/pixie666/Merkel_Is_Jewish_.pdf

   • Vastataan nyt kun kysymys paljastaa kysyjän tyhmyyden.
    Otahan selvää mitä kaikkea Saksa ja myös Merkelin johtama Saksa on Israelille joutunut ja koko ajan joutuu holo-huijaukksesta maksamaan. Taitaa olla Amerikan jälkeen maan suurin rahoittaja ja rakentaja…
    Holokausti-uskonnon luominen ja ylläpito dogmina, jota ei saisi vapaasti tutkia ja kyseenalaistaa, on ollut sionisteille varsin tärkeä taloudellinen asia Israelin valtion luomisessa ja sitä rakennettaessa ja ylläpidettäessä kuten tämä linkki paljastaa:
    http://www.ihr.org/jhr/v08/v08p243_Weber.html

  • Naurettavinta politiikassa on se, miten joku voisi edes ajatella vastapuolueen olevan missään asiassa samaa mieltä. Se on nyt raakana esimerkkinä Usan hallinnossa, kun mikään ei mene läpi. Vasemmiston enemmistö panee hanttiin kaikessa joka ei ole heidän omaa aikaansaannostaan. TRUMPin pitää löytää apua ”perustuslaista” jokaiseen aloitukseensa. Vasemmisto on mennyt jo yli ”hävyttömyytensä”.Heillä on nyt juuri suunnitteilla ennen.näkemättömiä rikollisuuksia äänestyksissä. Mikään rahankeräys oikeistolaisten puolueella ei riitä sitä vastaan, koska vasemmisto hallitsee tiedoitusvälineitä, ja voivat peittää TRUMPia koskevat tiedon-annot. Tähän on tultu, joten TRUMPin jälleenvalinta tarvitsee ”IHMETEKOJA”.Joko taas on vaihdettava asuntoa?

 6. Hyvinvointi valtio,ei yksinomaan saa muodostua pelkäksi ruokintaautomaatiksi, vielläpä sellaiseksi jota sen avustamat viellä ymmärrättävästi arvostelevat.
  Ruokajonot, eivätkä myöskään muut armeliaisuuden muodot, ole suvaittavia, kos juuri tuo on se prosessi jolla menestyvät voivat osoitaa asemaansa, samalla myös almujen saajat ovat menettäneet arvokutensa.
  Kuten Jeesus opetti, antakaa köyhälle mieluummin onki, kuin kalaa, on viisaus joka tulisi ollamyös modernin yhteiskunnan johtoajatuksena.
  Neuvostoliiton romahduksen yhteydessä, läntiset mielestään hyväntahtoiset ihmiset olivat organisoimassa avustus operaatioita, esimerkiksi Karjalan tasavallassa, mikä kuitenkin vain oli osoitus paikallisten ihmisten häpäisemisestä, tulokset tiedämme, Venäläinen kansallisylåeys on nyt saanut ylitsepursuavat mittasuhteet, jos tuolloin olisimme edes yrittäneet edes naamioida avustuksen kaupankäynnniksi, olisiko asennemaailma venäjällä nyt toinen.

  • Olet oikeassa. Hyvinvointivaltio on itseasiassa pahoinvointivaltio, mikäli ihmisarvo ajetaan avustus almuilla alas. Ihmiset ovat toki erilaisia, joukossa on tietenkin heitä, jotka eivät luonnostaa halua tehdä töitä, mutta kyllä ihmiseen yleisesti on rakennettu sosiaalinen kanssakäyminen ja ”tekemisen meininki”. Suomalaiset on opetettu/pakotettu olla tekemättä työtä ja nyt tätä joukkoa kasvattaa muslimit, jotka on opetettu/pakotettu olla tekemättä työtä. Sama meininki on Yhdysvalloissa, joissa ruokakupongit ovat miljoonille ihmisille arkipäivää ja masentuneitten joukko paisuu.

   Minulle on päivänselvää se, että tämä paisuvan sosiaalitukien politiikka yhdistettynä ihmisten passivoimiseen on tietoista talouden alasajoa siten, että omavaraista ruontuotantoa ajetaan järjestelmällisesti alas. Se toimii maailmanlaajuisesti tyylillä ”laitetaan pellot pakettiin”, siirretään ruoan tuotanto kansainvälisten suuryritysten alaisuuteen ja annetaan ihmisille työn tilalle ilmaista rahaa. Tämä pyramidin huipulta (mm. EU vasallit) ohjattu toiminta tähtää yhteiskunnan köyhdyttämistä ja ajamista siihen pisteeseen, että sosiaalijärjestelmä romahtaa – pankkijärjestelmä romahtaa – ja heikot kuolee nälkään. Tätä politiikkaa Suomessa parhaillaan voimakkaasti ajetaan. Ymmärrän toki, että ihmiset eivät tätä ylhäältä ohjattua DEPOPULATION suunnitelmaa hahmota, mutta juuri tähän nämä psykopaatit tähtäävät. Rockefeller, Rothschild, Kissinger, Soros ym. muut psykopaatti massamurhaajat ovat toistuvasti sanoneet YKn arvovallalla, että planeettamme on ylikuormitettu; tuoreena todisteena heidän julistamansa ilmestonmuutos huijaus. Meitä on pyramidin huipun näkemyksen mukaan liikaa – suurin osa ihmiskunnasta on heille hyödyttömiä.

   Tilanne on kaikenkaikkiaan lohduton. Vaikeinta on heillä, jotka näkevät sen, että laiva on ajamassa vauhdilla kohti jäävuorta. Suurin osa ihmiskunnasta kuitenkin nukkuu. Suomalaiset luottavat sinisilmäisesti ”omaan hallitukseen”, vaikka hallituksen valta on siirtynyt kansan tietämättä Armeijan ylimmälle johdolle. Positiivista tässä tilanteessa on se, että Suomessa on kansan armeija…. toivottavasti järjen valo voittaa!

   • Väistämättä tulee mieleen että leipäjonot kasvavat todellakin tarkoituksella. Jonot olisi helppo poistaa mutta halua ei ole. Joku estää sen ja tuo joku on systeemi joka on ohjelmoitu toimimaan näin.
    Eikä mikään muutu ellei systeemiä muuteta … siis ellei kansa ota valtaa ja luo valitsemiensa kansan puolella olevien voimien avulla uutta systeemiä. Ellei niin tehdä jonot vain kasvavat.

    • Ihan pikkuhuomiona: Ne pitkät ja isot leipäjonot eivät taatusti ole ainoita köyhien ruokintapaikkoja. Osa porukasta hakee tavaransa kaupasta itse ilman maksamista ja tavaraa liikkuu tällä tavalla luultavasti enemmän kuin virallisissa leipäjonoissa (näistä lienee tilastojakin – en nyt laiskuuttani jaksanut tarkistaa). Moraalinen paska valuu alaspäin siten, että kun hallitsijat lappavat ennestään rikkaille rahaa ja antavat samalla perusturvan rapautua, niin aika moni vetää siitä johtopäätöksiä lainkuuliaisuuden suhteen. Tämä on tuhoisaa, sillä pienimuotoinenkin varastaminen on oikeasti paha juttu ja kalvaa kansakunnan moraalia.

  • Naurettavinta politiikassa on se, miten joku voisi edes ajatella vastapuolueen olevan missään asiassa samaa mieltä. Se on nyt raakana esimerkkinä Usan hallinnossa, kun mikään ei mene läpi. Vasemmiston enemmistö panee hanttiin kaikessa joka ei ole heidän omaa aikaansaannostaan. TRUMPin pitää löytää apua ”perustuslaista” jokaiseen aloitukseensa. Vasemmisto on mennyt jo yli ”hävyttömyytensä”.Heillä on nyt juuri suunnitteilla ennen.näkemättömiä rikollisuuksia äänestyksissä. Mikään rahankeräys oikeistolaisten puolueella ei riitä sitä vastaan, koska vasemmisto hallitsee tiedoitusvälineitä, ja voivat peittää TRUMPia koskevat tiedon-annot. Tähän on tultu, joten TRUMPin jälleenvalinta tarvitsee ”IHMETEKOJA”.Joko taas on vaihdettava asuntoa?

 7. Pauli Räsäselle.
  Jeesus kylläkin opetti, ”jolla on kaksi ihokasta, antakoon toisen sille joka on ilman” ja mistähän ”automaatista” nämä keinottelijat (joita kutsutaan sijoittajiksi, investoijiksi, rahoittajiksi, ym. ym….) ammentavat tämän ”hyväntahtoisuutensa” jonka nimiin tätä kansan kurjistuspolitiikkaa palkkatason nollaratkaisuineen, sosiaaliturvan alas-ajoineen ym… on toteutettu noin 30v.-ajan?
  Kansallisomaisuutemme , joka on suureltaosin sen niin kutsutun suurenikäluokan ponnistuksien tulosta, on pörssitetty ja sen kautta altistettu kansainvälisen keinottelijapääoman kaappauksille jonka kautta omaisuutemme on meiltä huijattu.
  Samaan aikaan on tältä vanhenevalta ikäpolvelta supistettu sosiaallista turvaa, elikkä missä ja kenellä on nykyään sitä hyvinvointia ja kenellekkä tarjotaan sitä ruokinta-automaattia, ei ainakaan peruskantaväestölle.

  • En ole huomannut tuota Jeesuksen ”ongelle menoa”, mutta yhden asian muistan hyvin, miten hän mainitsi,
   ”Köyhät teillä tulee aina olemaan joukossanne”. Ihmispaljouskaan ei ole esteenä, vaan ”kastijako”. Jos olet syntynyt hopealusikka suussasi, niin siihen kuuluvat myöskin sen kiilloitusaineet?

 8. Leipäjonoista on tullut Suomessa ”yleisesti hyväksytty maan tapa”. Ainoa muuten laatuaan ”pohjoismaisissa hyvinvointivaltioissa”. Kansalaisten perustarpeista perustarpeisimman, ruoan saanti on jätetty vapaaehtoisille toimijoille. Ei muisteta enää, että valtiohan se piti olla kun kansasta huolehtii. Valtiovalta osallistuu kansan perustarpeesta huolehtimiseen myöntämällä itsenäisyyspäivänä parhaille kansan ”auttajille” mitalin, koristeen takin rinnukseen. On se aika irvokasta meininkiä. Eihän koristeet oikein sovi toppatakin rinnukseen.

  Duunareiden edunvalvonnasta on alkanut kuulua hiukan positiivisia merkkejä. Uusi SAK’n johtaja jo sanoi, että työelämän heikennyksiä pomppaa taas esiin kuin tatteja sateella. Totta haastaa, odotellaan vielä tekoja. STTK’n Palola sanoi, jos työn teettäminen ei näillä korvauksilla kannata, jääkööt työt tekemättä. Oikein. Vielä kun valtiovalta ymmärtäisi kieltää ilmaiset työt lain ja kansainvälisten sopimusten vastaisina, eikä pakottaa niihin, syntyisi niitä politikkojen kaipaamia työpaikkoja. Ilmaistöillä niitä menetetään.

 9. Hyvä kirjoitus, vaikken vastavalkeaa kauheasti lue. Itse asiassa Vihreiden poliitikoista ainakin kolme puhuvat avoimesti ja paljon leipäjonoista, jotka ovat tehneet köyhyydestä ihan asiansa. He ovat jopa käyneet niissä jonoissa auttamassa sekä tehneet työtä köyhyyden poistamiseksi. Myös sosiaalidemokraatit ja vasemmisto puhuvat meistä. Lauseen pitäisi olla, että ”Vain oppositio on ajoittain tuonut asioita köyhyydestä esille.”

  • Saattaa joku vihreä sanoa jotain köyhienkin puolesta, mutta teot puhuvat ihan toista. Vihreät ovat olleet hallituksissa köyhiä tekemässä jo vuodesta 1995 vuoteen 2015 saakka. Vain 2004 – 2007 jäi väliin. Oppositiosta sitä yleensä kuulee köyhien puolestapuhujia vaan ei hallituksesta. Missä mahtaa olla vika?

  • Taivaanrannanmaalari olet kyllä varmasti kommenttisi perusteella!

   Vihreät eivät taatusti ole kiinnostuneita Suomen köyhistä!
   He ottavat mieluummin köyhän mummon suusta viimeisenkin leipäpalan ja antavat sen mieluummin näille
   elintaso-apinoille.

 10. ”Olisi voinut olettaa, että köyhyys olisi vähentynyt yleisen elintason noustessa.”
  Minkä elintason noustessa? Tai koska? Ei yleinen elintaso ole noussut vuoden 1990 jälkeen, Elo.
  Työtä on tietysti tehty paljon. Mutta kun samalla kotitalouksien velkaantuminen vuoden tuloihin nähden on kasvanut kaksinkertaiseksi 1990 lähtien, niin se ei kyllä tarkoita elintason nousua.

 11. Hei, kiitos kirjoituksesta. Pyyntöni olisi, että lähteet voisi laittaa esille, jotta argumentointi olisi läpinäkyvämpää ja loisi enemmän luottamusta. Eli siis esim. kohtaan: ”Tällä hetkellä maassamme on selvitysten mukaan lähes miljoona köyhää henkilöä”, lisää taustaa. Kiitos.

  • Mutta onhan tuo köyhyystilanne selvä asia muutenkin. Kun työttömiäkin on todellisuudessa melkein sen verran niin köyhiä tai piiloköyhiä on varmasti tupalaten kun otetaan vanhukset ja pienellä eläkkeellä kitkuttelevat mukaan.
   Miksi aina lähde mukaan koska noita lähteitä on monenlaisia ja myös tehtailtuja (maksettuja … Wikipediaankaan ei voi enää luottaa) tai valheellisia ja niillä voidaan helposti muuten päivänselvä ja nähtävissä oleva totuus yrittää kumota.
   Varmaan jos esittää jotain mikä ei ole yleisesti tiedossa niin lähde on paikallaan.

 12. Videossa ”political Harlot” selittää suunnitelmiaan johtajiensa ”tappolistaa” lähi-idän maissa. Kylmän laskelmoiva nainen, joka aiheuttaa normaalissa henkilössä vilunväreitä. Jezebel, archetype of wicked WOMAN. Esimerkkejä löytyy jo Israelin historian alkuvaiheista. Samaa porukkaa, erilaisin kiharoin. Vaikka Hillary ei voittanutkaan ”ykköspallia”, saattaa se Trump aloittaa kolmannen suursodan. Afgan joukkoja on aikomus lisätä, etteivät ”POPPY” viljelykset mene vääriin käsiin, heh. Geologisten tutkimusten perusteella Afganistan on Usan ykköslistalla, luonnonvarojensa takia, varsinkin sodankäynnin mineraalien haalinnassa. Siinä vain eräs hyöty, mikä pitää saada turvaan,Usan piikkiin etteivät varkaat niitä vie ???

 13. Lähteet ? Eiköhän tilastoissa ole numeroita, jos niitä ei ole salailtu, taikka poispyyhitty. Verovirastoissa varmasti tiedetään henkilötunnusten perusteella kuka maksaa tuloveroa, vaikka pimeitä hommiakin löytyy ? Uskon köyhälistöä olevan paljon enmmän kuin, mitä uutisista saa selville. Nälkää kärsiviä on jokaisessa maassa, mutta heidät salataan poliittisin perustein, koska rehellisyyttä ei enää harrasteta valtiollissessa häpeässä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here