Kun 80-luvun alussa YK:ssa lopullisesti tyrmättiin Uusi kansainvälinen talousjärjestys (UKTJ), ymmärsi jokainen aikaansa seuraava, ettei maailmaa voida rakentaa kansainvälisen oikeudenmukaisuuden periaatteelle. Ei maailmaa eikä Eurooppaa. Taustalla oli tietysti friedmanilaisen monetarismin nousu ja uusliberaalin ajattelun läpimurto. UKTJ:n idea jäi elämään vaihtoehtoisten kauppajärjestöjen reiluna kauppana.

Kaikesta huolimatta eurooppalaiset saatiin uskomaan, että yhdentyvä Eurooppa pystyy rakentamaan hyvinvoinnin suljetun kehän. Näin ei ole käynyt. On saatu aikaan pahoinvoinnin syvenevä kierre.

EU-eliitin ja valtamedian mielestä on ymmärtämättömyyttä, että ihmiset syyttävät EU:ta yksittäisistä asioista kuten pakolaisuuden syistä. Eikö EU Natomaineen ole itse synnyttämässä pakolaisuutta? Direktiivien ja (Naton) sotatoimien myötä?

Jo EU-kansanäänestyksessämme 1994 olisi pitänyt ymmärtää, että kysymys ei ole sosiaalisesta enempää kuin rauhanprojektistakaan vaan vastaavasta finanssikapitalismin suuroperaatiosta, joka on murentanut yhteiskuntia EU:n ulkopuolellakin. Eurooppalainen työväenliike ei ole kyennyt ymmärtämään, että finanssitavarataloissa ja pörssisaleissa ei kansojen tarpeita tyydytetä eikä kokonaiskysyntää kasvateta.

Kansalaisten EU kritiikki tyypillisesti näkee koko EU:ssa syyn yksittäisiin epäkohtiin. Epäkohtiin, joille leveää, vieraantunutta elämää viettävä EU-byrokratia ja sitä tukeva lehdistö näkee yksittäisiä, EU:sta riippumattomia selityksiä. Epäkohtiin, jotka ovat työn alla asianmukaisella osastolla ja ratkaistaan kyllä ja viimeistään sitten kun integraatio on tarpeeksi pitkällä. On siksi ymmärrettävää, että eliitin näkökulmasta EU:ta järjestelmänä syyttävä kritiikki on ymmärtämätöntä. Mutta onko se todella sitä?

Yhteisvaluutan väistämättömät ongelmat myönnetään jo valtavirrassakin ja ne ovat juuri sellaisia systeemisiä kokonaisvikoja, joita kansalaiset näkevät yksittäisten epäkohtien syynä. Vaikka esimerkiksi sosiaalipolitiikka on EU:ssa muodollisesti jäsenvaltioiden oma asia, asettavat jo yhteismarkkina- ja kilpailusäännöt käytännössä merkittäviä rajoitteita siihen, miten EU-valtio voi järjestää hyvinvointinsa. Kun siihen lisätään budjettikuri, sisäiset devalvaatiot ja vapaa liikkuvuus, ollaan tilanteessa, jossa EU:ta kokonaisuutena kritisoivan argumentti alkaakin näyttää yksittäisiin syihin vetoavan byrokraatin argumenttia oikeammalta. Olkoonkin, että byrokraatilla on kaksi yliopistotutkintoa ja kavereita kaikissa jäsenmaissa.

Tavalliselle kansalaiselle ei makseta ideologian ylläpitämisestä. Hän vastaa sen kustannuksista. Jokaisen vastuullisen kirjoittajan velvollisuus on yrittää selvittää, mistä kansalaisen kriittisyys kumpuaa. Ymmärtämättömyyteen vetoaminen on vaarallista itsepetosta.

 

Hannu Ikonen on Vastavalkea ry:n varapuheenjohtaja.

25 KOMMENTTIA

 1. ”Tavalliselle kansalaiselle ei makseta ideologian ylläpitämisestä. Hän vastaa sen kustannuksista. Jokaisen vastuullisen kirjoittajan velvollisuus on yrittää selvittää, mistä kansalaisen kriittisyys kumpuaa. Ymmärtämättömyyteen vetoaminen on vaarallista itsepetosta.”

  Juurikin näin

  • Tavallinen kansalainen kuten esim. minä siis vastaa kustannuksista joilla tätä NWO-ideologiaa, josta EU:n kohdallakin on alusta asti ollut kyse ylläpidetään ja toteutetaan.
   Tämä kertoo että olen alistettu ja pakotettu rahoittamaan ko. ideologiaa, ja tilanteessa johon en millään tavoin pysty edes itse vaikuttamaan.
   Voisi siis tiivistää: olen alistettu nykyajan ’nwo-orja’.
   Oma kriittisyyteni kumpuaa tämän itselleni vastenmielisen tosiasian ymmärtämisestä enkä voi siksi mitenkään lähteä itsepetoksen tielle, siis hyväksyä orjuuteni.

 2. Tämä keskuteluttaminen on varmaankin EU-eliitille mieluista ajankulua, voihan siihen osallistumalla päästä pätemään juuri siinä lajissa johonka ovat erikoistuneet, elikkä tyhjänjauhantaan ja näin näyttäytymään kustantajilleen aktiivisina toimijoina. Tämän suunpieksännän suoman kulissin takana on sitten hiljaisuudessa hyvä punoa uusia verkkoja kansalaisten huijaamiseksi.
  Kansan aliarvioiminen tulee vielä heille kostautumaan, sillä ei se kansan muisti ihan ole niin lyhyt etteikö muistetaisi kuinka Lipponen mesoi ja lupaili ja on se muistissa se Itsenäisyyden- ja puolueettomuusaikammekin johonka verrata tätä EU-ihantalaa.

  • Lipponenhan kävi peräti viisi kertaa kuulemassa (mm.) kansallisvaltio Suomen tuhoamisohjeita Bilderberg-kokouksessa (kansallisvaltioiden ja kansallisuuksien tuhoaminenhan kuuluu Bilderberg-agendaan).
   Törkeyden huippu on, että hän ylpeänä puhuu kahdesta Mannerheim-ristin saaneesta enostaan – jotka siis PUOLUSTIVAT ITSENÄISTÄ SUOMEA Neuvostoliitto-monsteria vastaan, henkensä monet kerrat vaarantaen – kun hän itse on ollut ensimmäisten joukossa TUHOAMASSA Suomen itsenäisyyttä Super-Neuvostoliitto-diktatuurin hyväksi.

 3. Osasyy siihen, että olemme (edelleen) EU-monsterin poljettavana löytynee seuraavasta komentista Magneettimedian artikkeliin ”Taloussanomat jätti jotain kertomatta Goldman Sachsista”:

  ”PeLeX
  7.8.2016 at 16.58

  Vastaus siihen, miksi kaikki tämä sonta jatkuu ja jatkuu ja jatkuu, on yksinkertainen, ja täydellisen looginen.

  Koska se KANNATTAA päättäjille ja eliitille. Eliitille maksetaan siitä, että he tuhoavat taloutemme ja kansamme. Heidän KANNATTAA tuhota talous ja kansa. Se on heille hyvin, hyvin kannattavaa. Ja toisekseen, he saavat tämän rahan hyvin HELPOSTI.

  Suomenkin taloudellinen, poliittinen ja sosiaalinen eliitti koostuu keskinkertaisista, loppujen lopuksi melko tolloista ihmisistä, jotka saavat helpon toimeentulon, koska he alistuvat eliitin edessä, ja juuri siksi, koska se KANNATTAA.

  Otetaan esimerkiksi tämä Kanki-Kaikkonen. Kaikki muistavat, kuinka tämä mitätön nolla kuittaili joitakin yhtiökokouspapereita lounastunnilla tyyliin 150-300 euroa/paperi. Hän ei osaa mitään, mutta häneltä sujuu tällainen aivan erinomaisesti.

  Jos esim. avoimella sektorilla yrittäjä toimii samoin niin häntä rangaistaan ankarasti ja häntä halveksitaan, mutta Kanki-Kaikkonen nostettiin ylöspäin. Toisin sanoen, halpamainen ja ahne käytös PALKITAAN. Siitä MAKSETAAN. Siitä KIITETÄÄN. Siitä saa ARVONNOUSUA.

  Kaikki muistavat kansanmiehen, Soinin, ja lausunnot ”Missä EU, siellä ongelma”. Hän puhui itsensä ja puolueensa valtaan näillä puheilla. Hän nousi, koska hän VALEHTELI. Ja kun hän pääsi valtaan, hän välittömästi PETTI kansan. Eli hänelle Maksetaan, häntä KIITETÄÄN ja hän saa ARVONNOUSUA, koska hän käyttäytyi kuin petturi.

  Katsokaa meppejä. He käyttäytyvät samaan tapaan.

  Toisaalta suurin osa näistä mitättömistä nollista ei mitään ymmärräkään, he ovat tavallista tyhmempiä muutenkin ja heille joku rahajärjestelmä on yhtä vaikeata kuin tavallinen työnteko. Mutta osa kyllä ymmärtää oikein hyvin, mutta he huoraavat itseään ja maataan ja omaa kansaansa, koska tällaiselle huoralle MAKSETAAN HYVIN.

  Jos otat esille vaikkapa vihreän mepin niin kätesi osuvat sellaiseen ihmisainekseen, että siitä ei tuottavaa työtä saa irti millään. He eivät OSAA mitään, he osaavat vain PUHUA ja SÖNKÖTTÄÄ. Ja näille on annettu valta ja siitä MAKSETAAN.

  Tämä on TÄSMÄLLEEN KUTEN NEUVOSTOLIITTO. Neuvostoliitossakin ylös nostettiin USKOLLINEN ja TYHMÄ. Tyhmyys ei näy, koska viisaita päätöksiä ei sallita ja kritiikki on laitonta. Näin tyhmä, ahne ja häikäilemätön aines suorastaan evolutionäärisesti menestyy.

  Globaali (sionisti)eliitti tietää tämän oikein hyvin ja PALKITSEE tällaiset ihmiset kaikenlaisilla komissaarinviroilla, eduilla ja näkyvyydelllä, ja tietenkin, SELVÄLLÄ RAHALLA.

  Meitä johtavat ihmiset, jotka yksinkertaisesti HUORAAVAT oman maansa ja kansansa, koska se KANNATTAA.

  Ei tässä ole mitään erikoista ja jos tämä saa jatkua, tulemme näkemään vielä moninverrroin kammottavampia asioita. Tulemme näkemään senkin, että heille maksetaan siitä, että he TAPPAVAT. Näin kävi boshevistisjuutalaisen vallankumouksen jälkeen Venäjällä. Raaimmat, surkeimmat, pahimmat ihmiset tappoivat kilteimmät, sivistyneimmät ja parhaimmat ihmiset, koska se KANNATTI heille, ja, tietenkin, koska he nauttivat siitä.

  Siinä kaikki.”

  • EU:n ja muun globalisaation myötä on synnytetty meritoitumisautomaatti, joka palkitsee vain ja ainoastaan järjestelmälle uskollisuudesta. Se ikään kuin imee ylöspäin sitä porukkaa, joka haluaa toimia oman kansansa etuja vastaan. Vasemmistolaisia se palkitsee tyhmyydestä. Vasemmiston MEP:it käyvät säännöllisesti ruikuttamassa kotimaassaan, kuinka siellä Brysselissä lobataan eivätkä he taaskaan voineet toteuttaa ihmislähtöistä politiikkaa. Tätä aiotaan jatkaa ilmeisesti maailman loppuun asti. Vihreät taas nyt ovat oma sairauskertomuksen lukunsa ilmastohörhöilyineen. Ne haluavat kaikkialle lisää päästöperustaisia veroja ja maksuja, joilla kansantaloudet ajetaan alas ja näin ollen pois saastuttamasta. Oikeistoporukkaa järjestelmä palkitsee itsekkyydestä ja sairaalloisesta itseihailusta. Tärkeintä tuntuu olevan kansallisen edun polkeminen ja kansakuntien voimavarojen imeminen ylikansallisten instituutioiden tarpeisiin.

   Jossain vaiheessa koittaa kuitenkin maksun aika. Kuinka pitkään julkinen valta/esivalta voi tukeutua moraalittomuudesta palkitsevaan järjestelmään. Hallinnon legitimiteetti ei voi perustua siihen, että muodollisesti peritään se moraalinen auktoriteetti (esimerkiksi lainsäädäntävalta), jonka edesmenneet maan isät ja äidit ovat pystyneet ryhdikkäästi omaksumaan aralla tunnolla ja vastuunsa oivaltaen. Nykyisin valtajärjestelmään ajautuu kelvotonta ainesta, jota kiinnostaa vain vallankäytön tuoma ylemmyyden tunne ja valta-asemiin päätyville (vastuun vuoksi) myönnettävä korkea ansiotaso. Olemme hyvin lähellä pistettä, jonka jälkeen johtopäätökset hallinnon legitimiteetin suhteen on vedettävä.

   • Niiltä on unohtunut yksi juttu, auktoriteettiä ei voi ottaa, se annetaan. Intiaanit sanoivat kuulemma ennen vanhaan näin: Me, jotka emme ole sinua tyhmempiä, valitsemme edustajaksemme sinut, joka et ole meitä viisaampi. Sekin olisi hyvä muistaa kun valta alkaa nousta hattuun.

 4. Sitä kuinka suomalaiset huijattiin Euroopan Unioniin ja euroon valaisee se, mitä yhteiskuntatieteiden tohtori, vakuutusmatemaatikko Olli Pusa sanoo nettikirjassaan ”Renkien valta” mm. seuraavaa:

  ”Ilta-Sanomat uutisoi 21.7.2010 MTV3:n toimitusjohtaja Pekka Karhuvaaran haastattelusta. Hän kertoi,
  kuinka Aatos Erkko oli 1990-luvun puolivälissä [täytyy olla ’alussa’] taivutellut muun median mukaan lobbaamaan Suomen EUjäsenyyttä. Mukaan piti saada lehdistä Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Turun Sanomat, Salon Seudun Sanomat, Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti, Satakunnan kansa ja Lapin kansa. Näin myös tapahtui ja Karhuvaara kertoi katuvansa asiaa. Tapaus osoittaa, että median kontrolloiminen ei ole mahdotonta. Kytkyt ovat sen jälkeen vain kasvaneet ja mahdollisuudet ohjailla mediaa.

  Helsingin yliopistossa tarkastettiin 9.3.2013 Katri Vallasten väitöskirja ”Euroscepticism: Problem or
  Solution? – Framing Euroscepticism in Mainstream Media and Writings by Eurosceptics in Sweden, Finland and Estonia 2000-2006″.
  Väitöskirjan mukaan Suomen, Ruotsin ja Viron suurimmat sanomalehdet leimasivat vuosina 2000-2006
  Euroopan unioniin kriittisesti suhtautuneet samalla tavalla. Tutkimuksessa arvioitiin Helsingin Sanomien,
  Dagens Nyheterin ja Postimeesin artikkeleita. Rajautuminen kyseisiin lehtiin on tyypillinen
  väitöstutkimuksen rajaus. Ilman sellaista tutkimuksen aineisto kasvaisi hallitsemattoman suureksi. Jää
  erikseen tutkittavaksi, kuinka laajalle esimerkiksi suomalaisessa mediassa ulottui Helsingin Sanomissa ja
  muissa tarkasteluissa lehdissä noudatettu linja.
  Euroskeptikkoihin liitettiin lähes aina väheksyviä ilmaisuja kuten esimerkiksi: ”passiivinen”,
  ”irrationaalinen”, ”tietämätön”. jne. Lehdet puolestaan ylistivät kirjoituksissaan EU:ta. Lehdet kyllä
  peräänkuuluttivat laajempaa EU-keskustelua, mutta samanaikaisesti tyrmäsivät sen leimaamalla
  euroskeptikot ongelmalliseksi ryhmäksi ja keskittymällä argumenttien sijasta henkilökohtaisuuksiin.
  Ensimmäisenä väitöstilaisuudesta kirjoitti Kansan Uutiset 12.3.2013. Seuraavana päivänä sai Hesarikin
  julkaistua asiasta lyhyen uutisen sivulla A 14.

  Helsingin Sanomien entinen toimittaja Johanna Korhonen muistelee toimittaja-aikaansa kirjassaan
  ”Kymmenen polkua populismiin”.
  ”Ennen EU-kansanäänestystä pääministeri Esko Aho vakuutti, että äänestys koskee vain unionijäsenyyttä ja rahaliitosta päätettäisiin erikseen. Unionin jäsenyyden toteuduttua seuraava pääministeri Paavo Lipponen totesi, ettei mitään kansanäänestyksiä enää tarvita, koska Suomi on jo unioniin liittyessään sitoutunut myös talous- ja rahaliittoon.”
  ”Kun yhdessä muutaman muun toimittajan kanssa koetimme saada lehdessämme Helsingin Sanomissa
  selostetuksi jo ennen kansanäänestystä, että EU-jäsenyys sopimustekstien mukaan merkitsee Maastrichtin sopimukseen sitoutumista mikä taas merkitsee talous- ja rahaliittoa, moisen näkemyksen promovointi kiellettiin yksiselitteisesti, jotta kansa ei säikähtäisi ja äänestäisi EU:ta vastaan. Lehdessä ei toimituksen johdon mielestä saanut tuoda esiin tai ainakaan mitenkään korostaa EU-jäsenyyden ja rahaliiton välistä yhteyttä, vaikka se oli Suomen liittymissopimuksessa erittäin keskeinen asia”.

  Korhosen kuvaus on sinänsä arvokas tieto suomalaisen median toimintatapoja arvioitaessa. On kuitenkin omituista, että hän suuntaa kritiikkinsä niihin, jotka arvostelevat nyt sylissä olevaa eurokaaosta hirveine laskuineen. Jos arvostelijat ovat muuttaneet mielipidettään, arvostelua voisi ymmärtääkin. Mutta useiden arvostelijoiden kohdalla näin ei ole asian laita. Olennaisia kysymyksiä on, ketkä lopulta olivat karmeaksi virheeksi osoittautuneen eurolinjauksen ja sen läpi runnomisen takana? Ovatko he vieläkin nykimässä vallan lankoja suomalaisessa yhteiskunnassa?

  Mutta mitä näistä esimerkeistä voidaan oppia? Tärkein oppi on se, että luottamus valtamedian
  riippumattomuuteen päättäjistä ja vallanpitäjistä on pelkkä myytti. Todellisuudessa media on hyvä veli
  verkoston sylikoira – aivan kuten muodollisetkin valtasuhteet antavat ymmärtää.”

  http://www.pusa.fi/Renkien%20valta.pdf

  • Vaalitulos pyrittiin varmistamaan seuraavalla tavalla:

   ”Suomalainen EU-vaalipetos tiivistettynä ”A-nelosella””,
   http://jormajaakkola.fi/EY-vaalipetos%20A-nelosella

   Eikä tämä ollut mikään ainutkertainen ilmiö kuten käy ilmi Nwohavaintoja-blogin artikkelista
   ”Jälleen uusi vaalivilppitapaus Suomessa” keskiviikkona, huhtikuuta 29, 2015.

   (”Sananvapautta” vaaliva Vastavalkea näyttää pitävän Nwohavaintoja-blogiakin edelleen bannattuna, kun ei mennyt suora linkki siihen läpi!)

  • Neuvostoliitossakin oli vain yksi ”Pravda”- sanomalehti. Euroopassa niitä näytää olevan monta, melkein kaikki printtiä painavat. Aikamoinen saavutus ”demokraattiselta unionilta”. Kohtalokkain päätös emussa oli keskuspankkirahoituksen kielto julkisyhteisöiltä, jonka Lipposen hallitus sorvasi laiksi 1998. Se liittyi emun kakkosvaiheeseen, petasi liittymistä euroon, betonoi osakeyhtiö liikepankkien monopolin rahaan ja tässä ollaan. Pankit tarvitsevat valtion (veronmaksajien) tukea toimeentullakseen. Mikäs siinä, mutta kun valtiolta vietiin ensin rahanpainokone ja sen nykyiset omistajat vaativat valtiota elvyttämään heidän painamallaan rahalla. Täysin maksukyvytöntä Kreikkaakin vaadittiin ottamaan vielä satoja miljardeja lisää velkaa. Taisi olla niitä subrimelainoja.

   Vielä Kreikasta puheenollen, suurituloisimmat eivät siellä maksa veroa. Siis ihannevaltio euroopan unionissa. Luin jokin päivä sitten erään merikapteenin kirjoituksen Kreikan kauppalaivastosta. Siitä lisää kun löydän sen.

 5. ”Mitään ei pitäisi tapahtua julkisuudessa. Meidän pitäisi euro-ryhmässä keskustella salaa. Asiat täytyy hoitaa salaa ja pimeydessä. Kun tilanne tulee vakavaksi, meidän täytyy VALEHDELLA” – Jean-Claude Junckers, Uutislehti FOCUS 19/11, 9.toukokuuta 2011.

  „ Nichts sollte in der Öffentlichkeit geschehen. Wir sollten in der Euro-Gruppe im Geheimen disktutieren. Die Dinge müssen geheim und im Dunkeln getan werden. Wenn es ernst wird, müssen wir lügen“. Jean-Claude Junckers, aus Nachrichten-Magazin FOCUS 19/11 vom 9. Mai 2011

  Mainittu Jean-Claude Junckerin lausahdus ja alempana mainittu artikkeli kuvaavat hyvin, millaiset vaaleilla valitsemattomat johtajat taluttavat EU-kansalaisia kuin pässiä narusta kohti täydellistyvää Super-Neuvostoliittoa. – Itävaltalainen politiikan tutkija Karl Steinhauserhan nimesi yhden kirjansa ”EU – huomispäivän Super-Neuvostoliitto” jo n. neljännesvuosisata sitten.

  Junckerin sanoissa, että tarvittaessa ”täytyy VALEHDELLA”, ei ole ihmettelemistä, kun ottaa huomioon että hän ja monet muut korkeimmat, vaaleilla valitsemattomat EU-johtajat ovat JESUIITTOJA – joille valehtelu ja tarkoituksellinen PETOS on sallittu ’korkeamman tarkoitusperän’ sitä vaatiessa – kuten käy ilmi ’Katholiek Nieuwsblad’-lehden artikkelista, johon viitataan seuraavassa ”We are all Jesuits”, http://www.djeppink.eu/en/blog/we-are-all-jesuits

  On myös aiheellista muistaa esimerkiksi, että EU:lla on vain VALEPARLAMENTTIKIN VAILLA demokratialle olennaista LAKIALOITE-OIKEUTTA.

  • Tämä alkoholiongelmainen Junckers on kyllä pirunmoinen junkkari … mies on niin surkea ettei varmaan pärjäisi ellei valehtelisi.

  • Hyvä blogi. Ei epäilystä kuka on tämä ”komissaari”. Julkisessa johtavassa asemassa olevia pitää nimenomaan arvioida sen perusteella ovatko tuottaneet kansalla ja kansantaloudelle plussaa vai miinusta. Jos tulos on plusmiinusnolla tai huonompi, eikun erinomaisten työvoimapalvelujen käyttäjäksi ja nopeasti.

   Parhaillaan meitä neuvoo pari valtion virkamiestä. Rehn ja Hetemäki, miten työelämässä pitää olla. Palkkaeroja tulisi kasvattaa, eihän ne vielä ole kuin nolla euroa/kk, siis nollasta, noin miljoonaan/kk. Valtiolla ”työssä” olevat miehet ovat kasvattaneet ansioitaan eniten vuodesta 2000, melkein 100%. Ymmärtääkseni valtion suuret palkat ja yksityisen sektorin pienet palkat kasvattavat juuri sitä paljonpuhuttua kestävyysvajetta. Eivät ole sitä vielä huomanneet. Tilastoa palkoista tässä.

   http://www.findikaattori.fi/fi/13

   • Eivätkä Arkadianmäen rotatkaan nälkää ole joutuneet näkemään. Hyvin suoritetusta kansallisvaltio Suomen alasajosta palkitsemista suunnittelemaan ja suosittelemaan oli välillä palkattuna seitsemään Bilderberg-kokoukseen osallistunut Jaakko Iloniemi.
    Suomen itsenäisyyden tuhoaminen Lissabonin sopimuksen hyväksyvällä napinpainalluksella – tarvitsematta vaivautua lainkaan perehtymään sopimus- asiakirjojen sisältöön – oli varmaan suurin bonuksia tuonut työsuoritus.

   • Hetemäen kuoroon liittyi Stadigh. Sammon tulos laskenut, osingot myös, varmaankin. Keksivät sitäsamaa, ilmaista työtä, eipä muuta. Sillä tulos paranee? Viluttaa. Ihmiset, jotka eivät ole koskaan tehneet oikeaa työtä, syöneet vain kuormasta, tulevat neuvomaan niitä jotka tekevät.

 6. Hyviä vastauksia hyvään kirjoitukseen. Euroopassa on paljon tyytymättömyyttä EU:iin, vaikka valtamedia esittääkin EU:n pelkkänä onnelana. Totuushan on, että koko Eurooppa on köyhtynyt, työttömyys lisääntynyt, valtiot velkaantuneet. Aikaisemmissa historian vaiheissa seuraava sukupolvi on kääntynyt usein isiensä ideologiaa vastaan. Esimerkkinä Suomen lähihistoria. Me, jotka opiskelimme 60- luvun lopussa ja 70-luvun alussa, muistamme sen ajan meiningin lukioissa ja yliopistoissa. Punaliput liehuivat, Leninin koottuja teoksia luettiin, Tiedonantajaa tilattiin vaikka vain vanhempien ärsyttämiseksi. Nyt meidän ikäpolvemme lapset kumartavat toiseen suuntaan. Osin se on tietysti 90-luvulta alkaneen aivopesun tulosta, osin sitä, että täytyy ainakin esittää olevansa eu- ja maahanmuuttomyöteinen arvoliberaali. Me, jotka seuraamme asioita kriittisesti, mutta emme äärifanaattisesti pyöri jokaisen tuulen mukana, olimme 70-luvulla taantumuksellisia, nyt populisteja.
  Olen miettinyt, onko seuraavalla sukupolvella mahdollisuus kääntyä suuressa mittakaavassa tätä globaalia, ”markkinvoimien” ja tekniikan hallitsemaa tuhoisaa menoa vastaan. Miten se voisi tapahtua? Tarvetta muutokselle olisi.

  • Tarvetta olisi mutta miten se voisi tapahtua kun ei ole riittävästi ihmisiä jotka haluaisivat muutosta vaikka sen tarve on huutava.
   1968 – tuhon sukupolvi
   Tilannetta pahentaa se, että osa vasemmistosukupolveen kuuluvista on yhä poliittisesti ja yhteiskunnallisesti erittäin aktiivisia kulttuurimarxismin diilereitä. He loivat ympärilleen pumpuliyhteiskunnan, jossa unelma on sokeaa holhousta ja jonka metaforana on satu keisarin uusista vaatteista.
   Heillä oli vapaus itsensä ilmaisuun ja mielipiteisiin, mutta he eivät halua antaa samoja oikeuksia tuleville sukupolville. Miksi? Koska heidän vaaleanpunainen höttönsä unelmasta ei olekaan realistinen, vaan kylmä ja märkä tumma suo. Setelikoneiden lamauttamana ja korruptoimana omasta tyytyväisyydestä luopuminen on liian vaikeaa.
   Samalla kun vasemmistolainen sukupolvi saarnaa unelmaansa globaalista tasa-arvosta, solidaarisuudesta ja maailmankylästä on se itse sulkeutunut valkoisille, äveriäille ja turvallisille asuinalueille. Silti se on onnistunut luomaan suuria yhteiskunnallisia kuiluja, minkä parhaana manifestaationa lienevät ympäri Eurooppaa sijaitsevat maahanmuuttajien turvattomat ghetot.
   Samalla kun nämä sydänten ja rahapussien tunkeutujille aukaisemisen julistajat sulkevat silmänsä ghettojen ja maahantunkeutujien aallon tuomalta turvattomuudelta ja rikollisuudelta peittyy heidän näkökenttänsä kuin linnunsilmän vilkkuluomella varustettuna aina kun eurooppalaiset joutuvat monikulttuurisuuden tuoman väkivaltaisuuden uhreiksi.
   http://www.vastarinta.com/1968-tuhon-sukupolvi/

 7. Niitä punalippujen liehuttajia on edelleen on valtavirta- eli valemedian hyvinpalkattuina ns. toimittajina eli kulttuurimarxistisen propapagandasaastan suoltajina – NWO ja kommunismi kun ”yhteen soppii, huomenna pannaan sammaan koppiin”!

 8. Totuuden etsijä ja Totuuden etsijä.

  Hyvin sanoitte, juuri näin!

  Tuota muutoksen aikaansaamista voisi yhdessä pohtia enemmänkin.

  Perhana, pitäisi joskus järjestää tapaaminen jossa voisi jakaa niitä tietoja joita ei ole viisasta tänne julkisesti kirjoitella.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here