Kuuntelin vastikään presidentti Obamaa esittämässä Washingtonin versiota ISIS-tilanteesta Irakissa ja Syyriassa.

Obaman tarinassa Washington on kukistamassa ISIS-järjestöä Irakissa, mutta Venäjä ja Assad ovat kukistamassa Syyrian kansaa Syyriassa. Obama tuomitsi Venäjän ja Syyrian hallituksen – mutta ei ISIS-järjestöä – barbaareiksi. Viesti oli selvä: Washington aikoo yhä kaataa Assadin ja tehdä Syyriasta uuden Libyan, uuden Irakin, jossa ennen vakaa ja vauras maa on jatkuvan sodan repimänä.

Voin pahoin kuullessani Yhdysvaltain presidentin valehtelevan ja rakentavan valetodellisuutta, joten suljin lähetyksen. Käsittääkseni se oli lehdistötilaisuus ja voin olla melko varma että mielekkäät kysymykset jätettiin siellä esittämättä.

Jos [edesmennyt Valkoiseen taloon sijoitettu UPI-uutistoimiston toimittaja] Helen Thomas olisi yhä siellä, hän kysyisi Valehtelijain Ylipäälliköltä, mikä Washingtonin Irak-politiikassa meni pieleen. Meille luvattiin halpa ja ”lapsellisen helppo” sota, joka toisi 3–6 viikossa Irakiin ”vapauden ja demokratian”. Miksi yhä 13 vuotta myöhemmin Irak on sodan ja hävityksen hornankattila?

Mitä tapahtui ”vapaudelle ja demokratialle”? Entä ”lapsellisen helpolle”?

Voit panna pääsi pantiksi, että yksikään niin sanottu toimittaja ei kysynyt Obamalta tuota kysymystä.

Kukaan ei kysynyt Valehtelijain Ylipäälliköltä, miksi venäläiset ja syyrialaiset pystyivät puhdistamaan ISIS-taistelijat suurimmasta osasta Syyriaa muutamassa kuukaudessa, mutta Washington on kamppaillut useita vuosia poistaakseen ISISin Irakista. Onko mahdollista, että Washington ei halunnut poistaa ISISiä Iraksta, koska Washington aikoi käyttää ISISiä poistaakseen Assadin Syyriasta?

Kukaan ei kysynyt Valehtelijain Ylipäälliköltä, miksi Washington ylipäänsä lähetti ISISin Syyriaan ja Irakiin, tai miksi syyrialaiset ja venäläiset löytävät yhä uudestaan amerikkalaisia aseita ISISin asevarastoista, tai miksi Washingtonin liittolaiset rahoittavat ISISiä ostamalla öljyn, jota ISIS ryövää Irakista.

Näyttää siltä, että ISIS on muodostettu palkkasotureista, jotka Washington organisoi syrjäyttämään Gaddafin Libyassa ja lähetettiin sitten Syyriaan syrjäyttämään Assadia, kun Britannian parlamentti kieltäytyi osallistumasta Washingtonin Syyriaan tunkeutumiseen ja kun Venäjä lopullisesti pani pisteen hankkeelle.

Kaikki se Lähi-idän väkivalta – joka on tuottanut lukemattomia kuolleita ja miljoonia sotapakolaisia, jotka nyt vyöryvät Washingtonin eurooppalaisten NATO-vasallien niskaan – kaikki se väkivalta on sataprosenttisesti Washingtonin syytä. Se ei ole ISISin tai Assadin tai Venäjän syytä. Washington ja vain Washington on syypää.

Washington tuotti tämän väkivallan. Missä viipyy kysymys: ”Miksi, herra presidentti, miksi Washington synnytti jatkuvan massiivisen väkivallan Lähi-itään ja odottaa meidän uskovan, että vika oli jonkun muun?”

Jos Helen Thomas olisi siellä, hän kysyisi oikeat kysymykset. Mutta pelkurit, joista Amerikan lehdistö koostuu, ovat vain yleisö, joka vahvistaa Washingtonin kutoman valetodellisuuden hyväksymällä sen kyselemättä.

Samaan aikaan Moskova ja Peking ovat ymmärtäneet viestin. Washington pyrkii sotaan. Washingtonin valheiden päämääränä on valmistaa lännen pahaa-aavistamattomat kansat sotaan niitä kahta maata vastaan, joita Washington ei pysty alistamaan kuin voitetun sodan kautta.

Uskollisella Washingtonin alamaisuudellaan Eurooppa on tuomassa maailmaan kuolemaa ja hävitystä.

 


Paul Craig Roberts on amerikkalainen ekonomisti, joka toimi apulaisvaltiovarainministerinä presidentti Ronald Reaganin hallituksessa. Hän on ollut toimittajana ja kolumnistina mm. Wall Street Journalissa ja Business Weekissä. Roberts on kirjoittanut useita kirjoja, joista viimeisin on The Neoconservative Threat to World Order.

Tämä artikkeli julkaistiin alun perin Robertsin sivustolla paulcraigroberts.org nimellä Behold, a Pale Horse and its Rider’s Name Was Death
and Hell Followed Him.9 KOMMENTTIA

 1. Roberts osaa… ja tietää — eikä vain Amerikassa vaan myös Euroopassa ja meillä satulassa istuu Kuolema ja Tuonelan voimme odottaa olevan lähellä kaikista merkeistä päätellen

  Europe’s descent into chaos — Euroopan rappio kohti kaaosta
  Massamaahanmuuton seurauksena rikollisuus, terrorismi ja äärioikeistolaisten puolueiden ja itsepuolustusryhmien nousun myötä Eurooppa on tätä nykyä ajautumassa poliittiseen, taloudelliseen ja yhteisölliseen perikatoon.
  Monet pakolaisista ovat kasvaneet kiinni erilaiseen uskontoon ja täysin erilaiseen kulttuuriin erilaisine arvoineen ja uskomuksineen. Kahden kulttuurin eläminen rinnakkain ilman suojaavia rajoja on aina vaikeaa kuten esim. Pohjois-Irlannista näemme.
  Eurooppa on luisumassa sivilisaatioiden väliseen kuiluun ja kun kaikki yritykset ylläpitää eurooppalaista kulttuuria vallassa ja hallitsevana koetaan diskriminaationa ja jopa rasismina niin siitä seuraa kuilun kasvaminen. Se puolestaan edistää jakautumista sekä uusia konflikteja ja avoimen sisällissodan vaaraa.
  Kaikki tämä tulee tapahtumaan vuosien ellei vuosikymmenten saatossa ja kun/jos talous heikkenee tai jopa romahtaa kuten on odotettavissa niin kehitys nopeutuu.
  Ryhmät kuten esim. Soldiers of Odin, Britain First ym. edustavat joukkoa jolla ei ole mitään menetettävää ja siksi he protestoivat ensimmäisinä.
  Keskiluokka tulee mukaan vasta kun se on ajautunut ahtaalle ja kun miljoonat menettävät työnsä ja asuntonsa niin mikään ei pidättele heitä tuomasta vihaansa julki.
  Lisää linkin hyvästä artikkelista
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=137677 

   • Jep, on siinä kaveri tainnut olla hieman ”kamoissa” kun tuollaisia laskelmia on tehnyt!

    Hunter, katsoppa paljon Börje vetäisi tuon listan mukaan.
    Melkein 81 000 000!!

    :DDD!!

    Kumma kyllä Brittien kohdalla mainitaan lähes -12 000 000!???
    Ja Saksan kohdalla -12 000 000??

 2. Suomen olevinaan viisaat, maailmanpolitiikkaa jopa yliopistotittelein seuraavat herrat, neidit ja rouvat eivät tätäkään ymmärrä, että laadullisesti paras kritiikki USA:n harjoittamaa ulkopolitiikkaa vastaan tulee amerikkalaisilta itseltään. Sellaisilta amerikkalaisilta, jotka ovat arvoiltaan pesunkestäviä ’jenkkejä’ ja ovat jo vuosikymmeniä seuranneet maansa harjoittamaa lähes absurdia ulkopolitiikkaa. Uusin vaihe tässä katastrofien sarjassa on ISIS-tyyppisten proxy-armeijoitten kanssa vehtaaminen järkyttävin humanitäärisin seurauksin.
  On säälittävää, että Suomen ulkopoliitikot Timo Soini etunenässä käyvät nuoleskelemassa Obamoitten saappaita ymmärtämättä lainkaan, minkälaiseen politiikkaan he sekaantuvat ja ottavat tavallaan osavastuun sadoista tuhansista turhista ihmisuhreista Lähi-Idässä. Kaupan päälle on saatu Eurooppaa raunioittava pakolaiskriisi. Suomessa kuvitellaan yleisesti, että USA:n virallinen hallitus edustaa amerikkalaista kansaa, vaikka maan poliittis-taloudellinen järjestelmä on jo rikollisuuden asteelle korruptoitunut ja maa muutenkin sisällissodan partaalla.

  • Luuletko että Soini ja muut suomalaiset puoluejohtajat eivät ymmärrä mitä Lähi-Idässä tapahtuu? En kyllä usko tuota. Heillä on niin paljon kontakteja ja he ovat niin monessa keskustelukerhossa mukana, samoin kuin heidän lähipiirinsäkin, jotta kyllä he tietävät. Ja varmaan tietää Suomen sotilastiedustelukin, jolla silläkin on kontakteja joka puolelle.

   He ovat mukana USA:n ja EU:n ulkopolitiikassa siksi, että olemalla mukana he saavat olla pelissä mukana. Jos et ole mukana, saat koko atlanttisen kerhon niskoillesi, ja sen jälkeen et ole enää kukaan etkä mukana missään. Minusta se on uskottavampaa.

 3. Mikään ei muutu Saksassa … Putin myös ensi vuonna kaiken pahan alku ja juuri.
  Hallituksen aivoriihi SWP: myös v2017 Venäjä kaikkeen syyllinen. SWP on vaikutusvaltainen ja ohjastaa sekä hallitusta että liittopäiviä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.
  Paljon muutakin kuin Venäjän syyttelyä olisi monimutkaistuvassa maailmassa tarjolla mutta helpommalla pääsee kun keskittyy Putinin mollaamiseen kuin esim. EU:n epädemokraattiseen rakenteeseen, pakolaisongelmaan tai USAn aiheuttamaan sekasortoon ja sotilaallisiin konflikteihin maailmalla.
  Deutscher Regierungs-Think Tank SWP blickt in die Zukunft: Auch 2017 ist Russland an allem schuld
  Die Stiftung Wissenschaft und Politik, kurz SWP, gehört zu den einflussreicheren ihrer Art. Sowohl die Bundesregierung als auch den Bundestag berät der Think Tank in außen- und sicherheitspolitischen Fragen. In einer immer komplexeren Welt gäbe es eigentlich viel zu tun für eine solche Einrichtung. Leichter ist es da jedoch, für alle denkbaren Probleme stets Russland verantwortlich zu machen, wie nun in einer neuen „Studie“ der Stiftung geschehen.
  Trotz dieser Absurdität vieler Vorhersagen der SWP-Studie lässt sich anhand der Arbeit aber dennoch zumindest eine seriöse Prognose abgeben. Egal ob innerpolitische Unzufriedenheit der Bürger aufgrund des steigenden Wohlstandsgefälles, egal ob zunehmende Repräsentanzprobleme der EU in Folge antidemokratischer Strukturen, egal ob internationale Konflikte als Ergebnis einer verheerenden Außenpolitik am Rockzipfel der USA, und vor allem wenn die Flüchtlingskrise Deutschland und Europa überfordert: Auch 2017 ist aus Sicht der politischen und medialen Eliten des Westens immer und ausschließlich Russland schuld!
  https://deutsch.rt.com/inland/39921-deutscher-regierungs-think-tank-blickt/

 4. Yhdysvalloissa ON kyllä journalisteja joka kyselee näitä PCR:n ehdottamia vaikeita ja rehellisiä kysymyksiä. Mutta he eivät pääse Valkoisen Talon lehdistötiedotustapahtumaan, ja jos he jossakin pääsevät ääneen heidät poistetaan häiriköijinä.

  ”Washington pyrkii sotaan. Washingtonin valheiden päämääränä on valmistaa lännen pahaa-aavistamattomat kansat sotaan niitä kahta maata vastaan, joita Washington ei pysty alistamaan kuin voitetun sodan kautta.”

  Washington kyllä yritti Venäjällä järjestää samaa kuin arabimaissa ja Ukrainassa: hallinnon epävakauttamista. Sama koneisto oli töissä Venäjälläkin: tuettiin oppositiopolitikoita ja toisinajattelijoita. Berezovski, Hodorkovski, Pussy Riot ja Venäjän sotilaiden äidit ynnä muut länsimaiden tukemat tahot pyrkivät pudottamaan hallituksen kannatusta. Ei sotaa tarvita, mikäli hallinnon epävakautus onnistuu ja saadaan omat miehet valtaan. Sitähän vastaan Venäjän hallinto aloittikin vastatoimet Ukrainan tapausten jälkeen.

  Vaikka PCR tietääkin että Yhdysvaltain pahimmat kanahaukat haluavat jopa ydinsotaa, Pentagon ei lähde siihen kyllä mukaan. Sotilaat lähtee kyllä pieniin sotiin kun hallinnolta tulee käsky. Mutta kun uhka kasvaa, kasvaa vastustuskin. Pentagonissa ymmärretään kyllä ettei mannertenvälisiä ydinohjuksia pystytä torjumaan, ja täysimittaisen ydinsota vie Yhdysvallat kivikaudelle missä sähköä ja tietokoneita ei ole olemassa useisiin sukupolviin, tai vieläkin pahempaan.

 5. ”Dans une lettre adressée au président Barack Obama, 22 membres du Congrès, tous démocrates, le pressent d’inscrire dans la loi l’engagement de ne pas faire usage en premier de l’arme nucléaire.

  Il y a deux semaines, le secrétaire à la défense, Ashton Carter, avait rappelé que Washington n’hésiterait pas à déclencher la guerre nucléaire si nécessaire.

  Depuis la rupture de l’accord de cessation des hostilités en Syrie, la tension monte entre Washington et Moscou. Le risque de Troisième Guerre mondiale n’a jamais été aussi élevé depuis la guerre de Corée.” (http://www.voltairenet.org/article193707.html)

  Letter to President Obama on Nuclear no first use policy, November 13, 2016
  (PDF – 979.6 ko)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here