Israelissa toimivan BESA-keskuksen (Begin-Sadat Center for Strategic Studies) johtaja Efraim Inbar esitti äskettäin Arutz Sheva (Israel National News) -sivuston vieraskynäkirjoituksessaan, ettei terroristijärjestö ISISiä tulisi tuhota, vaan ainoastaan heikentää. Efraim Inbar on emeritusprofessori Bar-Ilanin yliopistosta, BESA-keskuksen johtaja ja Lähi-itä-foorumin tutkija. Seuraavassa esitellään kirjoituksen keskeisiä näkemyksiä.

Inbarin mukaan ISIS toimii Syyriassa ja Irakissa magneetin tavoin vetäen puoleensa muslimiradikaaleja. Mikäli ISIS menettää alueidensa hallinnan, niiden puolustamiseen käytettävä energia suuntautuisi muualle aiheuttaen terroristi-iskuja islamilaisen valtion ulkopuolella. ISISin romahtaminen synnyttäisi terroristien diasporan, joka saattaisi radikalisoida länteen siirtyneitä muslimimaahanmuuttajia. Niinpä ISISin olemassaolon pitkittäminen ”varmistaisi muslimiradikaalien kuoleman toisten ’pahojen poikien’ käsissä Lähi-idässä ja säästäisi lännen monilta terrori-iskuilta.”

Inbar esittää, että yleensäkin heikko ISIS vähentäisi kalifaatti-ajattelun houkuttelevuutta. ISISin tuhoaminen taas palvelisi terroristijärjestön ylläpitämää narratiivia, jossa länsi esitetään islamin tuhoajana. Tämä puolestaan ruokkisi länsimaihin kohdistuvaa vihanlietsontaa.

Inbar näkee ISISin olemassaololla myös strategista merkitystä. Hän kysyy, miksi tulisi auttaa Assadin hallintoa Syyrian sodassa. –Kuuluuko Lännen intresseihin vahvistaa Venäjän otetta Syyriasta ja lisätä sen vaikutusvaltaa Lähi-idässä? –Onko Iranin kasvava kontrolli Irakista Yhdysvaltain tavoitteiden mukaista? Lisäksi Inbar toteaa ISISin vastaisen taistelun ”verottaneen” Iranin alamaista, Hizbollahia, minkä hän katsoo palvelevan länsimaiden intressejä.

ISISin edustaman raakuuden ja moraalittomuuden ei pitäisi Inbarin mukaan antaa sumentaa strategista selvyyttä. ISIS edustaa pahiksia, mutta harvat sen vastustajista ovat yhtään sitä parempia. Se, että antaa pahisten tappaa toisia pahiksia, voi kuulostaa kyyniseltä, mutta se on kuitenkin käytännöllinen ja jopa moraalinen teko, jolla vältetään ”hyvien” vahingoittumista. Inbarin mukaan länsimaiden haikailema vakaus alueella ei ole arvo itsessään. Se on toivottavaa vain silloin, kun se palvelee ”meidän” intressejämme. ISISin lyöminen vahvistaisi Iranin alueellista hegemoniaa, tukisi Venäjää ja pitkittäisi Assadin tyranniaa.

Hän päättää kirjotuksensa todeten, että Obaman hallinto on kykenemätön tunnustamaan Irania päävihollisekseen. Yhdysvaltain hallinto ei myöskään kykene tunnustamaan sitä tosiasiaa, että ISIS voi olla hyödyllinen työkalu heikentää Iranin kunnianhimoista suunnitelmaa Lähi-idän hallitsemiseksi.

 

Kommentti:

Inbarin näkemys herättää huomiota samalla kun Yhdysvaltain johtama koalitio sekä mm. Venäjä, Iran, Syyria ja Hizbollah ovat ilmoittaneet tavoitteekseen tuhota ISISin. The National Interestin artikkelin mukaan israelilaisstrategit ovat torjuneet Yhdysvaltojen näkemyksen, jossa ISIS on uhka koko sivistyneelle maailmalle. Israelin uhkakuvissa ISIS ei sijoitu edes kärkipäähän. Uhkakuvaluettelon kärjestä löytyvät sitä vastoin Iran ja sen tukema Hizbollah sekä Libanon ja Hamas. Israelin entinen sotilastiedustelujohtaja Amos Yadlin totesi ISISistä, että ”viime kädessä puhumme hillitsemättömistä (unrestrained) pick-up-autoilla ajelevista, kalashnikoveilla ja konekivääreillä ammuskelevista terroristeista.”

Israelin rajan tuntumassa toimii kaksi ISIS-sidonnaista ryhmää: Wilayat Sinai Siinain niemimaalla ja Yarmouk Martys Brigade Golanilla. Vaikka ISISin viesteissä on uhkailtu Israelia, sitä vastaan ei ole toistaiseksi hyökätty. Tähän viitaten eräs ISISin mukana kulkenut saksalaistoimittaja sanoi: ”Israel on ainoa valtio jota ISIS pelkää. He [ISISin jäsenet] kertoivat minulle tietävänsä, että Israelin armeija on liian vahva.”

Lähde

Inbar, Efraim | Israel National News (3.8.2016). The destruction of ISIS is a strategic mistake. http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/19280

17 KOMMENTTIA

 1. Pahoin pelkään, että jonkun tämmöisen viisastelun kautta on Lähi-Itä alun perinkin ajettu kaaokseen. Ihme neropatteja.

  • Kaksinaamaista väkeä löytyy jopa näin ’korkealta’ taholta joten ei ihme että kaaos vallitsee Lähi-idässä

   Kaksinaamainen etninen aktivisti — Noam Chomsky – ovelin sionisti
   ”Chomsky on mielenkiintoinen hahmo, koska hän tukee Israelia kulissien takana, vaikka hän esittää suurelle yleisölle olevansa ”rasismia” ja ”nationalismia” vastustava radikaalivasemmistolainen guru.
   Käytännössä Chomsky on aivan yhtä kova sionisti kuin Benjamin Netanjahu. Chomsky on vain Netanjahua paljon taitavampi propagisti ja silmänkääntäjä.
   Chomsky on kyennyt ajamaan etnisen juutalaisvaltion asiaa ja torppaamaan antisionistisia aloitteita jopa radikaalivasemmiston riveissä! Siihen ei Netanjahu kykenisi!
   Kun valkoiset kansallismieliset liittävät juutalaiselementin ”chomskylaiseen” mediakritiikkiin, kutsuvat vasemmistolaiset heitä tietenkin välittömästi ”foliohatuiksi”. Vasemmiston mukaan media on kontrolloitua, mutta kontrollin takana ovat vain kasvottomat ”imperialistit” ja ”suuryritykset”. Heidän mukaansa juutalaisilla ja vasemmistoliberaaleilla ei ole lainkaan merkittävää roolia valtamediassa.
   Väittipä Chomsky mitä tahansa, hän ei ole eliitin vihaama toisinajattelija. Kun Chomsky kinastelee oikeistolaisen New York Times –toimittajan kanssa, ei kyse ole Robin Hoodin taistelusta korruptoituneita vallanpitäjiä vastaan. Pikemminkin kyse on eliitin sisäisestä pilkunviilauksesta.”

   http://magneettimedia.com/juutalaisen-israel-kritiikin-ongelma/

 2. Jaahas … no mitäpä muuta kuin tällaista pajunköyttä ja huijausta voisikaan odottaa tältä Yinon-Plan agentilta tai SuurIsrael – ’asiantuntijalta’.
  Kaikki vähänkin perillä olevat toki tietävät miksi hän tällaista puhuu. Onhan ISIS Israelin hyvä kaveri (ei siis aihetta pelätä Netanyahua) ja sen luoma ja tukema työkalu jolla Lähi-idän hajota-ja-hallitse hegemoniaa kulissien takana tavoitellaan nyt Assadin hallinnon kaatamiseksi yhdessä USA:n tai ZSA (Zionist State of America) kanssa.

  Tässä faktaa josta ei ole pulaa
  ISIS is a US-Israeli Creation. Top Ten “Indications” — ISIS on USA_Israel luomus, 10 tärkeää faktaa
  We have been inundated with propaganda surrounding the fraudulent war on terror, notably terms such as Islamic terrorism and radical Islam, but more accurate phrases would be Zio-Islamic terrorism and radical Zio-Islam. Secret military agencies such as the CIA and the Mossad pull the strings. Here is a list of the top 10 ‘indications’ that ISIS is a US-Israeli creation.
  If ISIS were a genuine and independent uprising that was not covertly orchestrated by the US and Israel, why would they not try to attack the Zionist regime, which has attacked almost of all of its Muslim neighbors ever since its inception in 1948? Israel has attacked Egypt, Syria and Lebanon, and of course has decimated Palestine. It has systemically tried to divide and conquer its Arab neighbors. It continually complains of Islamic terrorism. Yet, when ISIS comes on the scene as the bloody and barbaric king of Islamic terrorism, it finds no fault with Israel and sees no reason to target a regime which has perpetrated massive injustice against Muslims? This stretches credibility to a snapping point.
  ISIS and Israel don’t attack each other – they help each other. Israel was treating ISIS soldiers and other anti-Assad rebels in its hospitals! Mortal enemies or best of friends?
  http://www.globalresearch.ca/isis-is-a-us-israeli-creation-top-ten-indications/5518627
  http://freedom-articles.toolsforfreedom.com/top-10-proofs-isis-us-israeli-creation/

  “Greater Israel”: The Zionist Plan for the Middle East — by Israel Shamir
  The Infamous ”Oded Yinon Plan”. Introduction by Michel Chossudovsky
  http://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815

  Suuri määrä artikkeleja asiaan liittyen
  http://www.globalresearch.ca/search?q=The+role+of+Israel+in+ISIS&x=9&y=6

  • Tuo Yhdysvaltain puolustusministeriön oma asiakirja elokuulta 2012 ei jätä mitään epäselvyyksiä siitä että Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat liittoutuneet Al-Qaida ja ISIS -ryhmien kanssa. Laitanpa tähän käännöksenkin, koska suomenkielelle käännettynä se uppoaa lukijan tajuntaan paremmin kuin englanninkielisenä, vaikka sitä ymmärtäisikin. Pentagonin tiedustelupäällikkö Michael Flynn myönsi al-Jazeera-kanavan haastattelussa että Washington teki tietoisen päätöksen tukea al Qaidaa ja al-Nusraa Syyriassa. Infowarsin sivulla on linkki haastatteluun.

   http://www.infowars.com/former-dia-director-us-made-willful-decision-to-support-isis-in-syria/

   ”A. Sisäisesti (Syyrian) tilanne on selvästi johtamassa uskontojen välisen (selkkauksen) suuntaan.

   B. Salafistit, Muslimiveljeskunta ja Al Qaida Irakissa (ISIS) ovat merkittävimmät voimat jotka ajavat aseellista taistelua Syyriassa.

   C. Länsi, Persianlahden maat ja Turkki kannattavat oppositiota kun Venäjä, Kiina ja Iran kannattavat (Syyrian) hallintoa.

   Jos tilanne ratkeaa on mahdollisuus perustaa julistamaton tai julistettu (itsenäisyysjulistus) salafistinen ruhtinaskunta itäiseen Syyriaan (Hasaka ja Der Zor) ja tämä on täsmälleen mitä oppositiota tukevat voimat haluavat, eristääkseen Syyrian hallinnon jota voi pitää shia-hallintojen (Irak ja Iran) strategisen laajentumisen ulokkeena.

   D. Tilanteen huonontumisella on rankkoja seuraamuksia Irakin tilanteelle seuraavan mukaan.

   1. Tämä luo ihanteelliset olosuhteet Irakin al- Qaidalle (ISIS) palata vanhoille pesäpaikoilleein Mosullin ja Ramadiin, ja luo uudistuneen voiman sunnilaisen Irakin ja Syrian yhdistämiselle, samoin kuin sunneille arabimaailmassa toisinajattelijoita vastaan jonka se kokee vihollisekseen. ISIS voisi myös julistaa Islamilaisen valtion liittoutumalla muiden terroristijärjestöjen kanssa Irakissa ja Syyriassa, mikä luo vakavan vaaran Irakin yhdistymiselle ja Irakin alueensa suojelulle.”

   Wikileaksin suurlähetystökaapelivuodot puolestaan paljastivat että Yhdysvaltain suurlähetystö Syyriassa työskenteli jo vuonna 2006 horjuttaakseen Assadin hallintoa (5 vuotta ennen sodan alkamista). Yhdysvallat levitti Syyriassa huhuja jonka mukaan Iran yrittäisi käännyttää köyhiä syyrialaisia sunneja shioiksi, ja Yhdysvallat toimi yhdessä Egyptin ja Saudi-Arabian kanssa estääkseen Iranin vaikutusvaltaa Syyrian hallintoon, ja kaivaakseen maata Syyrian hallinnon luottamukselta syyrialaisten parissa. Tarkoituksena oli aiheuttaa paranoiaa Syyrian hallinnossa jonka mukaan sunnit yrittäisivät maassa vallankaappausta.

   Julian Assangen mukaan suunnitelmat tulivat Israelista ja Yhdysvallat suunnitteli työskentelevänsä yhdessä Saudi-Arabian, Turkin, Qatarin ja Egyptin kanssa aiheuttaakseen Assadin hallinnon luhistumisen ja heikentääkseen siten Irania ja Hizbollahia. Samasta aiheesta tuossa Global Researchin jutussa, mutta myös esimerkiksi The Washington Postissa:

   https://www.washingtonpost.com/world/us-secretly-backed-syrian-opposition-groups-cables-released-by-wikileaks-show/2011/04/14/AF1p9hwD_story.html

   Kesti vuosikymmeniä ennen kuin paljastui CIA:n tuen laajuus Afganistanin mujaheddin sisseille, ja kesti toistakymmentä vuotta ennen kuin paljastui että Kosovon Vapautusarmeija (KLA) oli länsimaisten tiedustelupalvelujen luomus. Se, että ISIS on länsimaisten valtioiden yhteistyökumppani on paljastunut jo nyt, mutta massamedia elää vieläkin kuin ei olisi asiasta ikinä kuullutkaan. Ainakin Suomen massamedia joka on sitoutunut päätoimittajiensa valalla totuudenmukaiseen uutisointiin.

   • Suomen ja koko maailman massamedian tarinat ja poliitikkojen jutut määrää Tawistock instituutti, joka on ’illu-mafian’ jota NWO-sionistipankkiirit rahoittavat, pesäpaikka ja ajatushautomo.
    Illuminati Control More Pervasive than We Think
    We are in this jam because a small group of dynastic families have amassed unlimited wealth by usurping the government’s money-creation role.
    To maintain this unjust advantage, they need to create a ”world government” dictatorship. As in any colonial situation, our national elites are chosen by their willingness to collaborate with the occupying power.
    Most people will do whatever it takes to be ”successful”. Many think they are free citizens creating a better world. Like the two Jewish professors who criticized the Israel Lobby recently, they discover the reality when they stray from the scrip.
    – See more at: http://henrymakow.com/001487.html#sthash.SaPwm5T5.dpuf

 3. ISIS ja muut sen kaltaiset järjestöt pitää tukahduttaa. Yksinkertainen keino olisi lopettaa niiden rahoitus ja aseistaminen. Pointti alkuperäisartikkelissa lienee Venäjän ja Iranin rooli. Niiden yhteistyö estää Assadin vaihtamisen sopivampaan.

  Kirjoittaja jättää huomiotta, että Venäjän ja Israelin suhteet ovat nekin parantuneet. Ehkä sekin on pahasta?

  • Pitää ja pitää … tai pitäisi … niinhän terve järki sanoo mutta sillä ei ole käyttöä kun ainoa tavoite on maailmanherruus.
   Lähi-idän hegemonia ja Yinon Plan ovat yksi tärkeä askel NWO-agendassa. Kun/jos Assad onnistutaan vaihtamaan ’sopivampaan’ ei sionistien asiaa edistävään lakeijaan niin se olisi agendan voitto ja sitähän tietysti kaikin keinoin yritetään ja siksihän koko sotaa on käyty ja käydään kun kansan valitsema Assad ei sovi sionisteille….
   Ehkä Venäjä taipuu ? tai ei … ja jos taipuu niin se on sionistien voitto mutta kun maa on sionistioligarkkiensa puristuksessa niin se voi joutua taipumaan…? onko Putin vapaa toimimaan muulla tavalla jos ohjakset ovat muilla?

   • p.s. korjataan yhden kirjaimen virhe
    siis näin: Kun/jos Assad onnistutaan vaihtamaan ’sopivampaan’ ELI sionistien asiaa edistävään lakeijaan ….

  • Israelille varmaan sopii hyvin Venäjän ja sen oman välien hyvät suhteet. Ja hyväthän ne ovat olleetkin. Israelille on ongelma Venäjän hyvät välit Iranin ja Syyrian kanssa. Venäjän hyvät välit muiden maiden kanssa vaikeuttaa Israelin ja Yhdysvaltain hallintaa alueella.

 4. Kyse on Syyriassa viime kädessä siitä, kykeneekö USA saamaan pitkään työlistallaan olleen liittolaistensa öljyputken Syyrian läpi ja samalla estämään Venäjän vastaavat hankkeet. Syyria ei siihen suostu.

  Venäjä on Euroopan tärkein energian toimittaja. USA haluaa tilanteen muuttaa ja on saanut osan EU-johtajista tukijoikseen. Syyriassa on kyse öljystä. Siksi Assad pitää USAn ja liittolaisten mielestä saada pois. Venäjän, Turkin, Iranin ja Syyrian uusi yhteistyö on USA:n ja EU:n politiikalle vakava este.

  Ei tätä sotaa uskonnon ja klaanien valtataistelun vuoksi käydä. Venäjä on saanut aikaan merkittävän geopoliittisen tilanteen muutoksen Lähi-Idässä.

  • Näet siis energiapolitiikan päällimmäisenä. Mutta miksei olisi niin että sen avulla viedään ’isompia asioita’ eteenpäin ? Entä mitä suoranaista (epäsuoraa tietysti paljonkin öljy-yhtiöiden kautta) hyötyä Israelille tuosta öljyputkitaistelusta ja Assadin syrjäyttämisestä olisi ellei se edistäisi sen harrastamaa Lähi-idän pirstomispolitiikkaa NWO- ja Yinon suunnitelmiin liittyen joita nyt viedään eteenpäin energiapolitiikan varjolla tavoitteena lisätä Euroopan riippumattomuutta Venäjän energiasta? Mikä sekin palvelee Venäjän heikentämistä ja kuuluu NWO-mafian agendaan.
   Totta ettei sotaa uskonnon vuoksi käydä. Muta ehkä ei myöskään pelkän energian ?

  • Tämän lähteen mukaan kyse olisi aivan muusta kuin öljyputkesta ja öljylähteistä … Assad oli korvattava koska hän oli niitä harvoja joka vielä puolusti alueella palestiinalaisten oikeuksia ja siksi Israel halusi hänet pois vallasta, tietenkin CIA:n avulla jota se kontrolloi

   The day before Deraa: How the war broke out in Syria — kuinka Syyrian sota alkoi ja miksi

   In reality, the uprising in Deraa in March 2011 was not fueled by graffiti written by teenagers, and there were no disgruntled parents demanding their children to be freed.    
   This was part of the Hollywood style script written by skilled CIA agents, who had been given a mission: to destroy Syria for the purpose of regime change.  Deraa was only Act 1: Scene 1.
   The weapons came into Deraa from the CIA office in Jordan.  The US government has close ties to the King of Jordan. 
    Jordan is 98% Palestinian, and yet has a long lasting peace treaty with Israel, despite the fact that 5 million of the Jordanian citizen’s relatives next door in Occupied Palestine are denied any form of human rights.
   The US policy to attack Syria for the purpose of regime change was not just about the gas lines, the oil wells, the strategic location and the gold: but it was about crushing that cornerstone of Palestinian rights into dust.  To get rid of President Bashar al Assad was to get rid of one of the few Arab leaders who are an unwavering voice of Palestinian rights.  
   http://ahtribune.com/world/north-africa-south-west-asia/syria-crisis/1135-day-before-deraa.html

   • En jaksa uskoa energiapolitiikan olevan merkittävä syy Syyrian sodassa. Minusta kyse on isommista asioista, samoista joiden takia Saddam ja Gaddafi tapettiin eli alistumattomuudesta Rotschildien pankkimafiaan. Assadhan haluaa pitää pankit valtion hallinnassa ja siksi kimppuun käydään.
    Myös Lähi-idän hegemonia pitää saada Cityn haltuun.

    Muuten länsimedia ei muuta puhu kuin pelkkää pashaa koko ISIS’in tukijoista
    Proof: US and NATO-backed ‘Rebels’ Are NOT Fighting ISIS
    Aside from the standard list of lies which US-led ‘Coalition’ representatives regularly spout regarding their so-called ‘moderate rebels’ (terrorists) in Syria, there is another key lie which is only barely holding Washington and London’s house of cards together – that is the idea that some of these ‘moderate rebels’ (terrorists) are somehow engaged in the grand crusade against ISIS/ISIL/IS/Daesh (all terms apply equally to ISIS). For all intents and purposes, this spurious western claim is a lie – one of many lies about Syria constantly being fed to the public by western politicians and media functionaries.
    —Add to this, the disconcerting fact that ISIS terrorists in both Syria and Iraq, as well as in Afghanistan – are using United States-issued weapons and equipment. Despite categorical US denials, this is becoming an all too familiar occurrence.

    http://www.globalresearch.ca/proof-us-and-nato-backed-rebels-are-not-fighting-isis/5541559

    • Pankkiirisuvun perustaja Mayer Amschel Rothschild on tunnettu lauseestaan: ”Antakaa minulle oikeus painaa rahaa ja hallita pankkeja, niin en välitä siitä, kuka säätää lait.”

     Pankit ovat parasiitteja, eivät talouden vetureita — Mikään ei muutu ellei tätä pankkiirien hirmuvaltaa saada nurin. Valtio toisensa jälkeen pannaan nurin, etunenässä ne jotka eivät alistu rotschildeille … kaikki muu on teatteria jota tarvitaan jotta homma etenee
     http://magneettimedia.com/juutalaiset-pankit-koronkiskonta/

 5. Israel Attacks Syrian Army Site in Golan Heights
  Shells Syria After Stray Mortar Crosses into its Territory — rauhaa alueelle ei tule ennenkuin terroristivaltio Israel saadaan aisoihin sanoi Miko Peled, israelilaisen kenraalin poika

  The IDF says it has attacked a Syrian Army launch site near Israel’s border in the Golan Heights, after a Syrian mortar landed inside Israeli territory. The initial incident produced no casualties or damage, according to Israeli media.
  http://www.globalresearch.ca/israel-attacks-syrian-army-site-in-golan-heights/5542166

  Ja sitten kun tämä Rouva tulee valtaan Lähi-idän tilanne vain pahenee kun valta USA:ssa siirtyy yhä vahvemmin sionistien käsiin
  Hillary’s Stool: I Want You to Stand Up for America Because I Can’t
  New Cartoon ”Hillary’s Stool”
  http://www.globalresearch.ca/hillarys-stool-i-want-you-to-stand-up-for-america-because-i-cant/5542161

 6. Syyrian tulisi alistua ja Assadin vaihtaa pankkijärjestelmä sionistien pankkiimafialle paremmin sopivaksi tai tuottavaksi mutta Assad ei – kuten ei mafian tappama Gaddfikaan – suostu velkaorjaksi eikä päästä pankkiirimafiaa ’kukoksi tunkiolle’ (kuten EU tekee) ja siksi sionistivaltio Israel käy sotaa sitä vastaan ISIS’in takapiruna mikä selittää tämänkin artikkelin juonen
  Sota pankkijärjestelmän tulevaisuudesta — historiaa
  Vielä 1900-luvun alussa Euroopassa käytiin kaksi suursotaa finanssijärjestelmän tulevaisuudesta. Kuten jo todettua, juutalaiset pankkiirit ratkaisivat ensimmäisen maailmansodan Britannian hyväksi, kun britit olivat luvanneet luopua Palestiinasta.
  Lisäksi saksalaisen poliitikko Friedrich Naumannin ja englantilaisen ekonomisti Herbert Foxwellin mukaan ensimmäinen maailmansota oli taistelu kahden täysin erilaisen rahoitusjärjestelmän välillä. Vastakkain olivat Rothschildeissä kiteytynyt itsekeskeinen anglo-hollantilainen keinottelukapitalismi sekä Saksassa syntynyt yhteisöllinen teollisuuspankkitoiminta.
  Uudessa saksalaisjärjestelmässä pankki ei ollutkaan enää parasiitti vaan yritysten yhteistyökumppani niin myötä- kuin vastoinkäymisissä. Koronkiskonnassa ei näet ole kyse vain rahan hinnasta (eli korosta) vaan myös siitä, että rahanlainaajat rikastuvat yleensä joutumatta itse ottamaan merkittäviä riskejä. Tämä erottaa finanssitoiminnan todellista arvoa luovista yrittäjyyden muodoista.
  Saksassa teollisuus oli kehittynyt huimaa vauhtia, sillä pankit, valtio ja yritykset tekivät tiivistä yhteistyötä. Valtio varmisti, että lupaavat yhtiöt saisivat tarpeeksi pitkäkestoisia lainoja saavuttaakseen täyden potentiaalinsa.
  Anglo-hollantilaisen koronkiskonnan ja saksalaisen teollisuuspankkitoiminnan erotti toisistaan myös se, kuinka rahoitus järjestettiin.
  Englannissa pankit myönsivät yrityksille lainoja fyysisiä vakuuksia vastaan ja vain, mikäli tuotot olivat varmoja ja nopeita. Konkurssitilanteessa lainanantajat saivat omansa takaisin ennen osakkeenomistajia. Toisin sanoen anglo-hollantilainen pankkitoiminta täytti koronkiskonnan klassisen tunnusmerkistön: pankit rikastuivat luomalla uutta rahaa tyhjästä ja joutumatta ottamaan itse riskejä.
  Saksalainen teollisuus kehittyi hurjaa vauhtia englantilaiseen verrattuna, sillä Saksassa rahoitus järjestettiin täysin toisella tavalla.
  Pankit eivät rahoittaneetkaan yrityksiä lainoilla vaan ostamalla niiden osakkeita. Pankkiirit kuuluivat yritysten hallituksiin, osallistuivat toiminnan suunnitteluun, investoivat merkittävän osan voitoista tutkimus- ja kehitystyöhön sekä – mikä tärkeintä – kantoivat muiden osakkeenomistajien tavoin liiketoiminnan riskit.
  Foxwell pelkäsikin, että brittiläinen teollisuus tulisi kokemaan verisen tappion kansainvälisillä markkinoilla, koska paikallisten pankkiirien huikeasta omaisuudesta huolimatta reaalitalouden kehittämiseen ei ollut saatavilla tarpeeksi rahaa.
  Saksan sotatappion myötä maan teollisuuspankkitoiminta korvattiin brittityylisellä yksityisellä keskuspankilla, joka ajoi vain pörssikeinottelulla rikastuneen sisäpiirin etua. Tämä johti pian Weimarin tasavallan pahamaineiseen hyperinflaatioon.
  Koronkiskojien etujen ajamiseksi ja Saksan alistamiseksi perustettiin Kansainvälinen järjestelypankki BIS. Se on ”keskuspankkien keskuspankki”. BIS:n synnyn myötä yhä useampaan maahan perustettiin brittityylinen keskuspankki.
  http://magneettimedia.com/juutalaiset-pankit-koronkiskonta/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here