Sodan ja vainon seuraukset ovat tulleet suomalaistenkin kotioville suurvaltapoliittisen pelin seurauksena. Valtamedian uutisointia seuraavalle syistä ja seurauksista, kokonaisuudesta, jää kuitenkin vajavainen kuva. Yrittäkäämme laajentaa tulokulmaa edes hieman.

Pakolaisasiat perspektiiviin

Sota ja vaino ovat ajaneet 65,3 miljoonaa ihmistä liikkeelle maailmanlaajuisesti. Ylivoimaisesti suurin osa pakolaisista tulee Somaliasta, Afganistanista ja Syyriastakertoo YK:n pakolaisjärjestö UNCHR. Puolet pakolaisista on alle 18-vuotiaita. Levottomuudet Somaliassa ja Afganistanissa ovat jatkuneet 30 vuotta.

Eniten pakolaisia ovat vastaanottaneet Turkki, Pakistan, Libanon, Iran, Etiopia ja Jordania. Maanosittain tarkasteltuna eniten pakolaisia vastaanottavat Lähi-Itä ja Pohjois-Afrikka (39 %), Afrikka (29 %), Aasia ja Tyynenmeren alue (14 %), Amerikat (Etelä-Amerikka, Kanada ja Yhdysvallat) yhteensä 12 % ja viimeisenä Eurooppa kuudella prosentillaan.

Vuoden 2011 jälkeen, jolloin Syyrian sota alkoi, nousua on ollut 50 prosenttia.

Pakolaisten lisäksi on 10 miljoonaa valtiotonta henkilöä, joilta on kielletty kansalaisuus ja sen myötä perusoikeudet kuten terveydenhuolto, koulutus, työllisyys ja liikkumisen vapaus.

Sota ja vaino eivät tietenkään ole ainoita syitä miksi ihmiset pakenevat. Nälänhätä – joko luonnonilmiöistä tai sodista johtuva – sekä vapaakaupan tai talouskuripolitiikan aiheuttama ansiotason lasku/työttömyys ja sitä seuraavat heikentyneet selviytymisen ehdot ovat eräs tekijä massamaastamuuton takana – mutta myös maahanmuutto aiheuttaa maastamuuttoa kuten Saksan ja Belgian tilanne osoittaa. Saksasta ja Belgiasta lähtee parhaillaan nuorta koulutettua väkeä maahanmuuton aiheuttamia ongelmia pakoon. Muuttoliike suuntautuu entisiin itäblokin maihin, kuten Unkariin ja Tsekin tasavaltaan jotka ovat ilmoittaneet pistävänsä rajansa kiinni kulttuurien moninaisuudelta, tietää Breitbart.com.

Massamaahanmuuttoa sen kansantaloudelle tuomilla eduilla perustelevat eivät useinkaan mainitse, että tuotto monasti menee yksityisille vankila- ja vastaanottokeskusyrittäjille ja että tuottoa parannetaan ”asukkaiden” kustannuksella monin tavoin. mm. käyttämällä heitä halpatyövoimana jolle ei tarvitse maksaa edes minimipalkkaa.

Tuntuu jotenkin absurdilta, että UNCHR kehottaa poliitikkoja taistelemaan muukalaisvihamielisyyttä vastaan Euroopassa sen sijaan että kehottaisi lopettamaan pakolaisten tuottamisen sodilla, talouspakotteilla, epäreiluilla lainaehdoilla, kilpailukykysopimuksilla ja muilla länsimaisen arvoyhteisön käyttämillä konsteilla – tai hyödyntämästä pakolaisten hädänalaista asemaa.

Diplomaatit kehottavat sotaan

Yhdysvaltain mediassa keskustellaan ”toisinajattelija-diplomaattien” kannanotosta: 51 keskitason karriääridiplomaattia kehottaa patoamaan järjettömän väkivallan ja lopettamaan sodan Syyriassa tekemällä sotilaallisia iskuja välittömästi – ”ilmaiskujen moraalisia perusteluja ei voi kyseenalaistaa” – sekä kannattavat liittoutumista ”maltillisten kapinallisten” eli palkkasoturiterroristien kanssa, jotka tekevät yhteistyötä vähemmän maltillisten terroristiryhmien kanssa. Yhdysvaltain sotilaallinen väliintulo Syyriassa ”lisäisi mahdollisuuksia rauhaan lähettämällä selvän signaalin [Assadin] hallitukselle ja sen tukijoille siitä, että konfliktiin ei ole olemassa sotilaallista ratkaisua”, muistiossa pohdiskellaan.

Kuulimme vastaavia argumentteja ennen Irakiin ja Afganistaniin menoa, kuulimme niitä ennen Libyan ”humanitaarista interventiota” – ja mikä oli lopputulos?

Allekirjoittaneet diplomaatit korostavat etteivät halua edistää ajautumista vastakkainasetteluun Venäjän kanssa, mutta eivät kerro miten vastakkain joutuminen vältettäisiin. Kaiken kaikkiaan ”toisinajattelija-diplomaattien” muistio on kuin harhaisten hourailua.

Sota on rauhaa

Daily Beast kertoi 19.6 2016 venäläisten ja amerikkalaisten ovat jo ottaneen mittaa toisistaan Syyriassa amerikkalaislentäjien yritettyä estää venäläislentäjiä pudottamasta pommeja Yhdysvaltain tukemien ”kapinallisten” päälle.

Brittiläisen The Telegraphin mukaan venäläiset pommittivat ISIL:ia (sama kuin ISIS, Daesh) vastaan taistelevaa Uutta Syyrian armeijaa (NSA, New Syrian Army; alun perin NSF, New Syrian Forces) joka pesii Al-Tanfin varuskunnassa. Al-Tanf sijaitsee Jordanian ja Irakin rajojen liepeillä. NSA saa koulutuksensa ja toimeentulonsa Yhdysvalloista, Isosta-Britanniasta ja Jordaniasta. Brittien Jordanian kautta liikkuvat erikoisjoukot toimivat yhteistyössä NSA:n kanssa.

Venäjän armeijan puhemies kenraali Igor Konashenkov sanoo pommitetun kohteen sijainneen 300 kilometriä alueelta jonka amerikkalaiset olivat identifioineet alueeksi jolla NSA taistelee.

Pentagon on käyttänyt vähintään 500 miljoonaa dollaria Syyriassa käytettyjen sijaistaistelijoiden ohjelmaan. Myös Turkin, Qatarin ja Saudi-Arabian tiedetään rahoittavan islamisti-militantteja.

Syyrian tilanne, joka sai alkunsa yrityksistä kaataa Bashar al-Asadin laillisesti vaaleilla valittu hallitus, on kaoottinen Yhdysvaltain ja Venäjän työskennellessä vastakkaisten tavoitteiden puolesta, molempien pudotellessa pommeja eri separatistiryhmien tueksi, kirjoittaa Daily Beast. ISIS:in juuret puolestaan ovat Yhdysvaltain ja Ison-Britannian vuonna aloittamassa 2003 Irakin sodassa ja sen jälkeisessä miehityksessä. Hyökkäys Libyaan vuonna 2011 pahensi tilannetta.

Consortium News on julkaissut tiedustelupalvelun veteraanien VIPS-järjestön avoimen kirjeen koskien ”toisinajattelija-diplomaattien” muistiota, joka on osoitettu kansallisesta turvallisuudesta vastaavalle avustajalle. VIPS arvostelee tapaa, jolla Syyrian pommittaminen sen alistamiseksi Yhdysvaltain tahtoon esitetään käyttökelpoisena työkaluna – vaikka ajattelutapa ei olekaan millään lailla uusi Yhdysvaltain hallinnossa.

”Sellainen ajattelu, että Yhdysvalloilla on oikeus ja velvollisuus käyttää laajamittaista kuolemaa pakottaakseen Yhdysvaltain johdon tahdon muiden maiden kansalaisille viittaa siihen, että Yhdysvalloilla on erityisasema ´ainoana korvaamattomana kansakuntana´ maailmassa. Jos tämä edes koskaan oli legitiimi asema, sen aika on kauan sitten mennyt ohi – ja tänä päivänä tällainen ajattelu sokaisee kannattajansa näkemästä tervettä järkeä.”

VIPS muistuttaa että Syyrian nk. sisällissota on tulosta ulkovaltojen, pääasiassa Yhdysvaltain, Turkin, Israelin ja Saudi-Arabian,  sekaantumisesta Syyrian asioihin ja että Syyrian sodassa on paljolti kyseessä Yhdysvaltain piilotettu kampanjointi Irania vastaan.

VIPS:in avoimessa kirjeessä viitataan myös Petra News Agencyn sivuilla olleeseen raporttiin, joka sittemmin on poistettu. Kyseisessä raportissa kerrottiin Saudi-Arabian rahoittaneen Hillary Clintonin vaalikampanjaa noin 20 prosentilla. Mikäli tieto pitää paikkansa, Yhdysvallat todellakin valmistautuu laajentamaan sotanäyttämöä Lähi-Idässä ja siten myös Eurooppa tulee saamaan osansa seurauksista yhä laajenevien pakolaisryhmien saapumisessa Euroopan unionin alueelle – mutta myös Venäjän kanssa aloitettavan sodan kasvavana mahdollisuutena.

Miksi media kutsuu Syyrian sotaa Syyrian sisällissodaksi?

Näkökulmia on aina enemmän kuin yksi

”Toisinajattelija-diplomaattien” muistiota voi tulkita useasta eri näkökulmasta. Eräs näkökulma on, että Yhdysvaltain hallituksen ja eri virastojen ynnä ministeriöiden välinen eripura yritetään nyt ratkaista vuotamalla julkisuuteen tämä muistio. Barack Obaman kieltäytyminen ilmaiskuista vuonna 2013 ja Venäjän välittämien rauhanneuvottelujen hyväksyminen suututti ne, jotka olisivat halunneet hyödyntää – myöhemmin vääräksi osoitettuja – Syyrian hallitukseen kohdistettuja syytöksiä kemiallisten aseiden käytöstä, joiden varjolla olisi voitu aloittaa täysimittainen sota Syyriassa ja laajentaa sitä Iraniin, jonka Yhdysvallat nimesi arkkivihollisekseen jo kauan sitten.

Tässä kehikossa muistiota sopii myös tarkastella informaatio- ja hybridisodankäynnin välineenä, jolla pyritään vaikuttamaan kohdeyleisöön niin Yhdysvalloissa kuin muissa maissa täysimittaisen sodan aloittamisen puolesta. Tätä näkökulmaa tukee se, että muistio vuodettiin medialle, laaja levikki, se että muistion vuotajaa ei jahdata ja se, että Yhdysvaltain ulkoministeriö ei ole kiistänyt muistiota.

Muistion voi nähdä myös tunnustuksena siitä, että Yhdysvallat ei ole kyennyt saavuttamaan tavoitteitaan diplomatialla joten sen on nyt turvauduttava sotilaalliseen voimaan. Tämä ei vaikuta uskottavalta, se ei sovi Yhdysvaltain psykologiseen profiiliin, niin sanoakseni.

Oletetaan kuitenkin hetki, että Yhdysvallat ei ole saavuttanut tavoitteitaan diplomatialla. Silloin tarvitaan presidentti – kuten Hillary Clinton (dem) – joka tulee tukemaan paitsi Syyrian sodan kärjistämistä myös hyökkäystä Iraniin. Konfliktia on pidetty kiehumistilassa kustantamalla palkkasoturiterroristeja.

Samasta syystä NATO/Yhdysvallat virittelee Romaniaan ja Puolaan ”puolustautumiseen tarkoitettuja”, Irania vastaan suunnattuja ohjussiiloja. Ja koska sekä Syyria että Iran ovat Venäjän liittolaisia, ja Kiina – jota ei haluta päästää nousemaan Yhdysvaltain kanssa kilpailevaksi voimatekijäksi tekee Venäjän kanssa sotilaallista, poliittista ja taloudellista yhteistyötä, diplomaattien muistiossa haaveiltu vastakkainasettelun välttäminen Venäjän kanssa on epärealistista haihattelua.

KENTIES SITÄ EI todellisuudessa halutakaan?

Yhdysvaltain armeijan tiedustelupalvelun ja vihreiden barettien eläköitynyt eversti W. Patrick Lang kirjoitti taannoin blogissaan että ”venäläiset kaiketi uskoivat voivansa tehdä rehellisen sopimuksen (Yhdysvaltain ulkoministeri John) Kerryn ja (presidentti Barack) Obaman kanssa. No, he olivat väärässä. Yhdysvaltain (ja Turkin) tukemat al-Nusra rintamaan kytketyt useat jihadisti-ryhmät vain pistivät taskuunsa välirauha-sopimuksen; niille se oli mahdollisuus toipua, aseistautua ja asettua uusiin asemiin. Yhdysvaltain on täytynyt olla osallisena tässä juonessa. Ehkäpä venäläiset oppivat tästä kokemuksesta”

Entinen MI6-upseeri Alastair Crooke havainnoi Huffington Postissa Yhdysvaltain Syyrian välirauhan aikana aseistamien jihadistien jatkaneen ohjusten ammuskelua kohti Syyrian hallituksen joukkoja välirauhasta huolimatta, ja että tätä jihadisti-ryhmittymää komentavat NATO-Turkin armeijan upseerit.

Crooke arvioi Moskovan alkuperäisen aikeen olleen suostutella Yhdysvallat tekemään yhteistyötä sodassa jihadismia vastaan ja yleisellä tasolla saada sekä Yhdysvallat että Euroopan unioni ymmärtämään että niiden omat turvallisuusintressit ovat lähellä Moskovan vastaavia, ja että tämä yhteinen etu vaatii kumppanuutta eikä vastakkainasettelua. Nyt Moskovassa on Crooken mukaan päätelty Yhdysvaltain ja NATO:n valmistautuvan hybridisotaan Venäjän kanssa. Yhdysvallat on myös kieltäytynyt keskustelemasta venäläisten kanssa lähelle Venäjän rajaa tuomastaan ohjussuojajärjestelmästä. Uusi strategia näyttää olevan ajatus amerikkalaisen teknologian ylivertaisuudesta, jota on syytä käyttää ennen kuin venäläiset saavat kurottua eron umpeen, mietiskelee Crooke.

Ajattelen Crooken lailla että sisäpoliittisia näkökulmiakaan ei ole unohdettu. Sotaretoriikka ja ”vahvojen johtajien” tarjoileminen leviää yli massamedian aina ennen vaaleja Yhdysvalloissa.

Kokonaisuutta voidaan pohtia myös siitä näkökulmasta, että meneillään on laajamittainen psykologinen operaatio (PSYOP). Venäjä on määrätty uhriksi/uhrattavaksi. Tavoitteeseen pääsemiseksi käytetään mm. leimaamista, demonisoimista, eristämistä – viime aikoina Venäjältä on estetty pääsy erinäisiin kansainvälisiin huippukokouksiin ja myös urheilukisoihin samalla kun on ylläpidetty talouspakotteita – ja pelottelua marssittamalla NATO-joukkoja Venäjän rajoilla. Venäläisiä poliitikkoja on asetettu mustalle listalle ja nimitelty surutta milloin miksikin. Venäläisiä syytetään sellaisesta mitä itse tehdään eli käytetään kaksoisstandardeja. Kun uhriksi valittua tehokkaasti ja toistoa käyttäen de-humanisoidaan, epäinhimillistetään, sen nitistäminen alkaa ennen pitkää tuntua oikeutetulta teolta. Sodan ja tuhon voi aloittaa pelkäämättä sisä- tai ulkopoliittisia vaikeuksia. Venäjällä on paljon ryöstettäviä resursseja. Ja kun Venäjä on poistettu kuvasta, on helpompi ahdistaa Kiinaa seuraavaksi.

Suomi on maantieteellisen asemansa takia vedetty onnettomalla isäntämaasopimuksella mukaan suurvaltapeliin, julkisina selityksinä Baltian alueiden ja Itämeren puolustaminen, kuuluminen läntiseen arvoyhteisöön sekä Suomen turvallisuus.

Yhdysvallat ei ole vuosiin onnistunut salaamaan sitä, että sen tavoite on globaali hegemonia: täydellinen taloudellinen, sotilaallinen ja poliittinen ylivoima yli kaikkien maailman maiden. Puhuessaan Yhdysvaltain sotilasakatemiassa kaksi vuotta sitten Barack Obama kutsui Yhdysvaltoja korvaamattomaksi, poikkeukselliseksi kansakunnaksi, jonka täytyy aina johtaa maailman näyttämöllä. Tästä ajattelusta seuraa että ”poikkeukselliset valtiot” ovat sääntöjen, normien ja kansainvälisten lakien yläpuolella. Siitä seuraa, että muut kansakunnat ovat korvattavissa ja että demokratia tai kulttuurien moninaisuus eivät ole todellinen vaihtoehto. Ei edes Euroopan unionin väestön.

Olisi enemmän kuin suotavaa, että valtamedia muistaisi tasapuolisuuden ja moraalisen vastuunsa raportoidessaan maailman tapahtumia. Rauhan eteen on tehtävä työtä.

 

Pääasialliset lähteet:

U.S. Centcom http://www.centcom.mil/#&panel1-1

UNCHR: Figures at a glance http://www.unhcr.org/en-us/figures-at-a-glance.html

UNCHR: Budgets and expenditure in region Europe http://reporting.unhcr.org/node/31#

BBC: Migrant Crisis: Migration to Europe explained in seven charts http://www.bbc.com/news/world-europe-34131911

Al Jazeera (21.6.2016): Refugees: from Syria to Somalia, tales of displacement http://www.aljazeera.com/news/2016/06/refugees-unhcr-displacement-record-2015-160620052912341.html

Yahoo News (20.6.2016): Global migrant tide swells to record 65 million https://www.yahoo.com/news/record-65-million-people-displaced-worldwide-un-051652177.html

Vastavalkea (7.9.2015):Pakolaiskysymys herättää kysymyksiä http://vastavalkea.fi/2015/09/07/pakolaiskysymys-herattaa-kysymyksia/

Söyring, Riikka | US-puheenvuoro (7.12.2011): Mitä polkua Persiaan? (Tähtäimessä Iran) http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/90579-brookings-instituutin-raportti-mita-polkua-persiaan-tahtaimessa-iran

Center for Constitutional Rights: Banking on Detention: Local lockup quotas and the Immigrant Dragnet http://ccrjustice.org/home/press-center/press-releases/new-report-aggressive-immigration-enforcement-quotas-also-used

White House (28.5.2014): Remarks by the president at the United States Military Academy commencement ceremony https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2014/05/28/remarks-president-united-states-military-academy-commencement-ceremony

USA Today (19.6.2016): Tens of thousands protest on Okinawa to close key U.S. bases in Japan http://www.usatoday.com/story/news/world/2016/06/19/okinawa-protest-marines/86110434/

The Daily Beast (19.6.2016): U.S. and Russian jets clash over Syria http://www.thedailybeast.com/articles/2016/06/19/u-s-and-russian-jets-clash-over-syria.html

Consortiumnews (25.6.2016): Intel Vets Call ‘Dissent Memo’ on Syria ‘Reckless’ https://consortiumnews.com/2016/06/25/intel-vets-call-dissent-memo-on-syria-reckless/

TASS.ru (10.6,2016): Russian diplomat cites reports Turkish military advisers command militants near Aleppo http://tass.ru/en/politics/881359

New York Times (16.6.2016): 51 U.S. diplomats urge strikes against Assad in Syria http://www.nytimes.com/2016/06/17/world/middleeast/syria-assad-obama-airstrikes-diplomats-memo.html

Just Security.org (20.6.2016): Another legal view of the Dissent Channel Cable on Syria https://www.justsecurity.org/31571/legal-view-dissent-channel-cable-syria/

Diplopundit: “Dissent Channel” Message on Syria Policy Signed by 51 @StateDept Officers Leaks https://diplopundit.net/2016/06/17/dissent-channel-message-on-syria-policy-signed-by-51statedept-officers-leaks/

Crooke, Alastair | Huffington Post (20.6.2016):The Slow Death of the Syria Cease-Fire Brings a Hybrid War With Russia Closer http://www.huffingtonpost.com/alastair-crooke/syria-cease-fire-russia_b_10510126.html

 

28 KOMMENTTIA

 1. Kuka kirjoitti näin hyvän kirjoituksen? Ai, sehän oli Riikka!

  Nämä toisinajattelija-diplomaatit tuntuvat olevan haukkoja, jotka pitävät Yhdysvaltain proxy-sotaa Syyriassa riittämättömänä.

  ”Miksi media kutsuu Syyrian sotaa Syyrian sisällissodaksi?”

  Siksi ettei se halua myöntää eikä muistuttaa että Syyrian hallintoa vastustavat palkkasoturit ovat ulkomaiden tukema ja rahoittama voima. Siksi ettei se halua myöntää Israelin, Yhdysvaltojen, Turkin ja niiden arabiliittolaisten järjestäneen Syyrian hallinnon epävakauttamisen joka johti kyseiseen sotaan. Juuri tuli kirjoitettua pitkä kommentti aiheesta, joten ei siitä sen enempää, pistän vain linkin:

  https://vastavalkea.fi/2016/08/16/israelilaisasiantuntija-isisin-tuhoaminen-strateginen-virhe/#comment-9652

  ”Tuntuu jotenkin absurdilta, että UNCHR kehottaa poliitikkoja taistelemaan muukalaisvihamielisyyttä vastaan Euroopassa sen sijaan että kehottaisi lopettamaan pakolaisten tuottamisen…”

  Juuri niin! Tuota minäkkin olen sanonut, että rasistit & ahneet ”rajat kiinni” -väki hyökkää väärää kohdetta vastaan, kun se syyttelee pakolaisia tai suvakkeja. Oikea kohde on tukemamme imperialistiset sodat ja uus-kolonialistinen ryöstö (sinulle laina, minulle työt ja voitto & orjat tekee länsimaisen pääoman omistamissa tehtaissa tuotteita länsimaiden markkinoille & ostetaan raaka-aineet siirtomaista ja myydään tavarana takaisin ). Mutta se on niin paljon helpompaa, ei tarvi vaivata nuppiaan kun kohdistaa vihansa heihin jotka ovat meidän johtajiemme politiikan vuoksi kodeistaan lähteneet. Ja onhan se niin paljon hauskempaa vihata ruskeita kuin globalisteja.

  Suomen maahanmuuttovirasto on muuten juuri tämän vuoden toukokuussa tehnyt päätöksen että Somalia, Irak ja Afganistan ovat nyt tarpeeksi turvallisia ettei turvapaikkoja enää myönnetä sotaa pakeneville: http://www.migri.fi/medialle/tiedotteet/lehdistotiedotteet/lehdistotiedotteet/1/0/humanitaarista_suojelua_ei_myonneta_enaa_uudet_maalinjaukset_afganistanista_irakista_ja_somaliasta_67589

  Turkin presidentti Erdogan on uhannut Eurooppaa, että hän kuljettaa Syyrian pakolaiset Eurooppaan, tai hukuttaa Euroopan rannikoille, jollei Eurooppa maksa tarpeeksi riihikuivia euroja, noin 2 miljardia vuodessa Erdoganin mukaan. Kun sota pitkittyy, pakolaiset lisääntyy ja niin lisääntyy muutto pois Turkistakin.

  Euroopassa on tietysti heitäkin, jotka toivottaisivat Erdoganin pari miljoonaa pakolaista tervetulleiksi. Ainakin he, joiden mukaan Eurooppa tarvii halpatyövoimaa (meitä uhkaa kuulemma työvoimapula), tai nuorta väestöä (meitä uhkaa kestävyysvaje). Ja he, jotka kannattavat Unionin liittovaltioistumista, jota parhaiten ajetaan kriiseillä ja terrorismi-iskuilla: niitä kun torjutaan aina Euroopan yhteistyön tiivistämisellä.

 2. ’… Puhuessaan Yhdysvaltain sotilasakatemiassa kaksi vuotta sitten Barack Obama kutsui Yhdysvaltoja korvaamattomaksi, poikkeukselliseksi kansakunnaksi, jonka täytyy aina johtaa maailman näyttämöllä. Tästä ajattelusta seuraa että ”poikkeukselliset valtiot” ovat sääntöjen, normien ja kansainvälisten lakien yläpuolella. Siitä seuraa, että muut kansakunnat ovat korvattavissa ja että demokratia tai kulttuurien moninaisuus eivät ole todellinen vaihtoehto. Ei edes Euroopan unionin väestön.’

  Tämä on se ydinsanoma ja kaikki muu on vain sen seurausta … karvas totuus johon muu maailma saa sopeutua ilman että kulisseissa toimiva, ’poikkeuksellinen ja korvaamaton’, globaalia sota- ym. näyttämöä ohjaava NWO-mafia tuntee mitään syyllisyyttä tai tarvetta vaihtaa raidetta. Tietenkään toisin ei voikaan toimia kun tavoite on tuo.

  Amerikan kansalle on nyt käymässä tai jo käynyt kuten NL:n kansalle aikoinaan: sitä käytetään hyväksi. Isänmaattoman finanssi- ja pankkiirieliiin johtama NWO-mafia on valinnut maan palvelijakseen ja valloitussotiensa toteuttajaksi oman kansan kurjistumisen ja sekasorron hinnalla.
  Amerikkalaisten tehtävä on nyt taistella tuon mafian etujen edestä ja alistua globaalin shakkipelin ’moukiksi’, joilla on vain välinearvo, aivan kuten venäläisten aikoinaan kommunismin aikana. He saavat antaa jopa henkensä maailmalla ja palata sankareina sinkkiarkussa kotiinsa: tehtävä johon meidänkin nuorilla miehillä pian avautuu mahdollisuus Naton riveissä.

  Tätä hyvää artikkelia lukiessa kannatta muistaa kuka kontrolloi Amerikkaa ja muistaa Netanyahun sanat: Me kontrolloimme ja Amerikka (The Zionist State of America) tietää sen.
  Who Controls the White House? — kannattaa vilkaista kuka Amerikkaa kontrolloi niin voi todeta ettei Netanyahu perättömiä ole puhunut:
  —- lisää linkistä alla
  https://thezog.wordpress.com

  • Ent. CIA agentti Michael Scheuer: Israel owns the Congress — Israel hallitsee kongressia — katso lyhyt Youtube video
   An honest Israeli Jew tells the Real Truth about Israel — toinen hyvä Youtube video jossa arvostettu israelilaisen kenraalin poika Miko Peled kertoo totuuden Israelista jota pitää Lähi-idän suurimpana terroristivaltiona

   Hyviä linkkejä Syyrian sotaan liittyen — totuus on aivan muuta kuin meille kerrotaan
   http://ahtribune.com/world/north-africa-south-west-asia/syria-crisis/1135-day-before-deraa.html
   http://ahtribune.com/opinion/1148-henry-lowendorf.html

   • Tässä unohtunut linkki tuohon Miko Peledin upeaan videoon
    Miko Peled – The Best Israeli
    Watch this video to see what the best Israeli looks and sounds like, an Israeli who has won friends for the Jewish people worldwide, instead of enemies.
    – See more at: http://henrymakow.com/2016/06/miko-peled-the-best-israeli.html#sthash.GzDM6nQU.dpuf

    Jatkona lyhyt Youtube-video joka tukee ylemmän linkin videota ja kertoo lyhyesti kuka Lähi-idässä on suurin terroristi ja kuka alueen suurin rauhan uhka ja sodan lietsoja
    Israel is the Real Terrorist State
    https://www.youtube.com/watch?v=noln8nx43Sk

    IMPORTANT: This video is not anti-Semitic. It is anti-Zionist. If you don’t know the difference, then you are a part of the problem, not the solution. Look past the messenger.
    The proof I speak of is in the news reports shown in this video, not the word of the narrator. This video reveals who the real terrorists are.
    The traitors in our government support this because they are paid off by AIPAC (American Israel Public Affairs Committee), the Zionist Israel Political Action Committee in Washington. Most of our politicians in Washington sign an agreement of allegiance with AIPAC in order to receive the bribes and the money they pay out to support their re-election campaigns.
    These politicians are clearly traitors and terrorists, and have repeatedly sold out American lives in staged terror attacks and unconstitutional, immoral and genocidal wars for their own political gain. And they continue to support acts of terrorism and treason. They will take us into World War 3 with Israel unless we stop them now! Support Ron Paul! He is the only candidate in the race for the presidency who is not bought off by the terrorists.

 3. KIITOS RIIKKA SÖYRING!!!
  On valaiseva kirjoitus jonka täytyisi saada kaikekansan luettavaksi, sillä obtimistina luotan kansamme ymmärrykseen joka tämän NWO-rikollisuuden heille vihdoin paljastuttua asettaa maamme ja kansamme pettäneet vastaamaan rikoksistaan ja palauttaa Suomen Itsenäisyyden ja puolueettomuuden.
  Tästä se on lähdettävä pienikin kansa voi esimerkkinä erollaan tässä maailmanlaajuisesta valheellisuuden koalitiosta aloittaa tervehdyttävän suunnan, sillä vähitellen sisältäpäin murenevat suuretkin imperiumit ovat tuhoon tuomitut.

 4. Kommentti tuohon ”Pakolaisasiat perspektiiviin” osioon. Suomessa, johtavissa politikoissakin, on tullut esiin asenne, joka herättää hämmästystä ja kummastusta. Kun viisikymmentävuotta täyttänyt suomalainen insinööri tai jopa korkekoulututkinnon suorittanut pitkän työkokemuksen omaava henkilö ei enää löydä töitä, koska työtä ei ole, häntä pidetään jo suorastaan ongelmajättenä joka ei ”tuota” enää mitään (kuinka monelle pitäisi tuottaa?). Pitää kuulemma mennä mennä töihin alipalkalla, jolla ei tule toimeen. Näin esittää nyt hallituksen asettama työryhmä Tuija Oivon johdolla. Ideahan ei ole uusi, vaan toiston toistoa. Mistä ……. näitä ”työryhmiä” oikein tulee ja mistä se alipalkattu työ sitten tulee? Tyhjästä varmaan, niin kuin nuo politikkojen ja virkamiesten höpinätkin.
  Samaan aikaan ”johtavat” politikkomme hehkuttavat kielitaidottomia ja kouluttamattomia pakolaisia suurena voimavarana, jotka ratkaisevat Suomen ongelmat. Näinköhän tässä käy?

  • Kyllä se on ollut jo vuosikymmeniä pääoman halu tuoda maahan suuria määriä halpatyövoimaa. Ei ole väliä vaikka eivät osaa suomen sanaa. Senttiäkään et ole maksanut sen ihmisen terveydenhuollosta tai koulutuksesta tai hänen vanhempiensa sosiaalituesta, kun ulkomailta tuot terveen työkykyisen ihmisen: tajuaahan sen nyt joka koksu, että se on hieno juttu! Työpaikoilla pitäisi olla niin yksinkertaisia töitä, että näyttämällä esimerkkiä sen kyllä pystyy tekemään.

   Viisikymppinen insinööri on ongelmajätettä jos jää työttömäksi. Kyllä työpaikalla jokainen tietää että hänellä on kokemusta ja osaa asiansa. Mutta uusia sellaisia ”fossiileja” ei taloon haluta, kun koulusta tulleista parikymppisistä on kolmasosa työttöminä, ja saat yhdeksän euron päiväpalkalla. Ja harvassa ne on sellaiset talotkin, joilla on palkkojakaan enää varaa maksaa. Telemarkkinoijalle olisi hommia. Puolaan tai Irlantiin.

 5. Näin se menee ei tämä jatkuva kouluttaminen takaa sen parempia elinmahdollisuuksia, koska vallanpitäjämme ja suurimmat puolueet ovat kansainvälisen suurpääoman ohjastamia vasallilaumoja joille omaetu on ensisijalla se on jo viimeisten 30-vuoden kokemuksella koettu.

 6. Syyrian tilanne muuttumassa … joutuuko USA-Israel-Nato joukkue ahtaalle ? Kiinakin tekee tuloaan alueelle ja Erdodan näyttää valinneen yhteistyön Venäjän, Iranin ja Syyrian kanssa…

  Kiina luo suhteita Syyriaan — asevoimien korkea amiraali tapasi Syyrian armeijan komentajan Damaskoksessa, yhteistyötä lujitetaan koulutuksen ja humanitaarisen avun muodossa
  —- Rear Admiral Guan Youfei, who heads China’s office for international military cooperation, met Lt. General Fahd Jassem al-Frejj, the Syrian defence minister, in Damascus earlier this week, the Xinhua news agency said.
  The Chinese military is “willing to strengthen cooperation with its Syrian counterparts,” the agency quoted the defence ministry as saying.
  “They reached consensus on improving personnel training, and the Chinese military offering humanitarian aid to Syria,” the Xinhua report said of the Damascus meeting.
  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/08/18/china-steps-up-military-cooperation-with-assad-as-top-admiral-vi/

  The Shias are winning in the Middle East – and it’s all thanks to Russia — Shiiat voitolla, kiitos Venäjän ja Iranin yhteityön
  Venäjä-Turkki-Iran, uusi liittouma

  Just as Erdogan has become pals with Putin, the Turkish and Iranian foreign ministers have been embracing in Ankara with many a promise that their own talks will produce new alliances. Russia-Turkey-Iran. In the Middle East, it’s widely believed that Tehran as well as Moscow tipped Erdogan off about the impending coup. And Erdogan himself has spoken of his emotion when Putin called after the coup was crushed to express his support.
  http://www.independent.co.uk/voices/the-shiites-are-winning-in-the-middle-east-and-its-all-thanks-to-russia-a7197081.html
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=138203

 7. No ikävä tosiasia vain on, että ei näistä tulijoista ole Suomen pelastajiksi.

  Liian moni päätyy kolmin-nelinkertaisilla sosiaalituilla elämään vailla tarvittavaa koulutusta ja kaiken tämän maksavat tietysti veronmaksajat korotettuina veroina/maksuina jotta valtio saisi lisälainan korot maksettua!

  Euroopassa ”touhu” alkaa lievästi sanottuna huolestuttamaan.

  http://www.express.co.uk/news/world/701859/Refugees-NOT-welcome-as-66-of-Germans-turn-on-Merkel-over-migrants

  https://knightstemplarinternational.com/2016/08/french-government-destroyed-33-churches-last-two-decades-time-built-1000-mosques/

  https://knightstemplarinternational.com/2016/08/german-asylum-seekers-refuse-work-insisting-merkels-guests/

  http://mvlehti.net/2016/08/19/soros-paljastukset-jatkuvat-korkeimman-oikeuden-manipulointia-monikulttuurisuuden-nimissa/

  Kiitos Riikalle Syyria uutisesta!
  Itse en jaksa Syyrian tilannetta enää kommentoida, niin sekavaksi tilanne siellä on mennyt.

  Sitä paitsi Ukrainassa uuden sodan syttyminen on todella lähellä.

  Hyvää Yötä.

  https://www.youtube.com/watch?v=we5jivB1qvM

  • Pakolaisille ja maahanmuuttajille maksetaan tuet samojen sääntöjen mukaan kuin muillekkin. Ei ne mitään kolmin-nelinkertaisia tukia saa. Minun tietääkseni ainoa tuki jota pakolaiset saa mitä suomalaiset ei saa, on kotouttamistuki joka on harkinnanvarainen ja joka on opiskeluun (yleensä suomen kielen) tai työllistymiseen myönnettävää tukea.

   Rasistien propaganda yrittää vääristää pakolaisten ja maahanmuuttajien saamaa tukea vertaamalla sitä suomalaisten KESKIMÄÄRIN saamaan tukeen, mutta tukea saava suomalainen keskimäärin ei ole täysin vailla tuloja tai omaisuutta ja saa siten vaan pienempiä tukia.

   Ja jos se sun kotikyläsi rolex-ferrari-pakolainen elelee herroina, kavalla se KELA:lle tai verotoimistolle niin pääset siitäkin tuskasta. Siinä tapauksessa se pimittää tulojaan tai omaisuuttaan.

  • Tuossa viimeisessä linkissä todetaan:

   Breitbart nosti puolestaan esille asiakirjan, jonka mukaan Soros (joka itse on rikolliskapitalistin arkkityyppi) käyttää eurooppalaista vasemmistoa työkalunaan taistelussa nationalismia – eli ”muukalaisvihamielistä populismia” – vastaan.

   Asiakirjassa todetaan, että Open Societyn eurooppalainen haara ”järjestää sosialistisille europarlamentaarikoille koulutuskursseja, joissa näitä opetetaan torjumaan muukalaisvihamielinen populismi parlamentissa”.

   Kuten aina, vasemmisto toimii kansainvälisen suurpääoman käsikassarana.

 8. Ei makseta, lopet valehteleminen!

  Sen todistaa jo OECD:n raportti:

  https://s22.postimg.io/nc4cc3g0x/mamukustannukset.jpg

  Lisäksi he saavat tarveharkintaista sosiaalitukea lähes mihin tahansa kuluihin joita kantasuomalaiset eivät saa.
  Myös terveydenhoito yksityisellä!
  Näiden lisäksi liikuntapalvelut usein ilmaiseksi.

  ”Ja jos se sun kotikyläsi rolex-ferrari-pakolainen elelee herroina, kavalla se KELA:lle tai verotoimistolle niin pääset siitäkin tuskasta. Siinä tapauksessa se pimittää tulojaan tai omaisuuttaan”

  Enkä kavalla, toiset on katos niin köyhiä että heillä on vain rahaa!
  Ehkä annan hänelle omankin Sveitsiläisen kelloni jos vaikka henkinen pääoma jotenkin salaperäisesti siirtyisi kelloni kautta tälle ”Sulttaanille”.

  Eilen kävin kahvilla Robert’s Coffeessa ja juttelin paikkakunnallani asuvan vanhan tutun naishenkilön kanssa.
  Hän oli toiminut kertomansa mukaan opettajana maahanmuuttaja taustaisille lapsille ja samalla tutustunut moniin kokonaisiin perheisiin.

  Hän kertoi minulle ihmetelleensä eivätkö Suomen viranomaiset yhtään selvittäneet ”pakolaisten” todellista varallisuutta esim. onko heillä ulkomaisilla tileillä rahaa. Kertoi tutustuneensa erään lapsen äitiin joka omien sanojensa mukaan oli todennäköisesti varakkaampi kuin suurin osa Suomalaisista.

  No asiasta toiseen, tämä hyvin tehty Venäläistä tutkivaa journalismia esiintuova dokumentti tuli vastaan ja laitan sen tänne:

  https://www.youtube.com/watch?v=3uvWkgz1XQM

  • Tuo kuvasi vertaa juuri maahanmuuttajien ja suomlaisten KESKIMÄÄRÄISTÄ tukea. Ja koska suomlaisten tilanne on keskimäärin parempi, saavat keskimäärin vähemmän tukia. Mutta samoilla säännöillä mennään.

 9. Suomen politiikassa on tapahtunut totaalinen sekoaminen. En vaan tiedä milloin ja missä. Omaa porukkaa vähätellään ja suorastaan halveksitaan. Kelvataan vain laskujen maksajaksi, mutta millä maksat kun kohta ei saa enää työstä palkkaakaan. Ilmaiseksi pitää töihin mennä. Vieraskoreutta on taas liiankin kanssa. Bulvaaneja kunnioitetaan jotka antavat vaikka siemenperunatkin vieraille ilmaiseksi. Valtaa annetaan pois heti kun joku vähän vihjaisee. Tästä ”työstä” meidän pitää vielä maksaa palkkaakin.

  Pitääkö mennä niinkin kauas taaksepäin kun Kekkosen aikaan, jos meinaa löytää vielä politiikkaa, jolloin Suomea ja suomalaisia vielä puolustettiin ja sitä pidettiin tärkeänä. Hän piti myös pahimmat kohkaajat kurissa ja järjestykessä. Kun hänen otteensa politiikasta herpaatui, alkoivat hiiret hyppimään pöydälle.

  • Totta tuo on … joku merkillinen alemmuuskompleksi kansaa vaivaa … epäterve samaistumisen tarve muiden kuin oman kansan hätään.
   Terve kansa pitää ensin huolta itsestään ja sitten vasta muista resurssien mukaan. Meillä asia on vinksahtanut toisin päin. Ja se niin kaivetaan maata omien jalkojen alta. Ja mikä merkillisintä tämä vinoutuma ulottuu ihan kansan riveihin asti kun suvakit hyökkäävät maata ja sen etua puolustavien kimppuun leimaten heitä rasisteiksi.
   Siis se joka kantaa vastuuta kokonaisuuden edusta onkin rasisti ja jopa fasisti.
   Kun ihminen elää yli varojensa niin loppu on lähellä. Sama pätee kansakuntaan.

   • Olisiko jäänne jostain säätyvallan ajoilta jolle suomalaiset olivat alistettuna pitkään. Se on mennyttä aikaa, mutta ihmettelen, että pitääkö sitä suomalaisenkin astua heti herran paskaan kun saadaan jonkinmoinen virka ja alkaa vittuilemaan kansalaisille ja pyörimään isojen jaloissa kuin suuremmatkin ”päättäjät”. Suomi on pieni maa jonka kansa pystytään kyllä hoitamaan jos on viisautta.

    En minä ainakaan äänestänyt kansanedustajia leikkamaan meidän elintasoa alle köyhyysrajan, korottamaan veroja ja maksuja ja mikä vielä pahinta, säätämään yksityisenkin sektorin palkkoja EK’n puolesta. Ilmankos EK lopettaa itsensä kun kävi tarpeettomaksi. Kyllä hallitus hoitaa senkin hommat.

    En ole kyllä edustajaa saanut läpi vuosikymmeniin. Olen vain ihmetellyt kuka helvetissä noita tunareita oikein äänestää. Mielestäni, jos yksityisen sektorin palkkoja ja veroja alennetaan, ”kestävyysvaje” kasvaa, mutta jos kysytään oikeilta ”asiantuntijoilta”, asia onkin päinvastoin. Niin ja tietenkin valtion ja kuntien ”viranhaltijoiden” palkkoja korotetaan ja veroja alennetaan. Sekin parantaa ”kestävyysvajetta”. Eikun tilaamaan lisää viinaa kokouksiin. On se juhlimisen arvoista.

 10. Kun olen malttanut olla kommentoimatta,muutaman päivän ajan tätä Riikan kiintoisaa tekstiä, on lauantaiaamun uutisissa kuulunut suorastaan hälyttäviä uutisia.
  Ulkoministerimme, on lausunut, Presidntin ollessa toisellapuolen maailmaa maamme tarpeesta yhdysvaltain kanssa tehtävälle liittolaisuus sopimukselle, mikä , velvollisuus meidän on puolustaa yhsysvaltoja ja sen intressejä.
  Toinen puoli asiaa on mikä on hinta jonka maamme joutuu maksamaan ,jolla yhdysvallat suostuu puolustamaan meidän intressejä.
  Ulkoministerimme on pahimmilaan asemoimassa maatamme kansaivälisen konfliktin etulinjaan ja samalla maamme läntisen kauppayhteisön periferiaan, ei näytä ollenkaan hyvältä.

  • Olihan tuokin aika karua, kun Timo Soini esitti tuossa hiljattain ennenaikaisen ja kategorisen kieltäytymisen kahdenvälisistä neuvotteluista Venäjän kanssa. Uutinen koski Venäjän puolustusministeriön Natolle ja Natoon kuulumattomille Itämeren maille esittämää kutsua lentoturvallisuudesta käytäviä keskusteluja varten. Timo Soini ehätti kieltäytymään kutsusta, vaikka sitä ei oltu Suomelle edes erikseen esitetty. Perusteluksi mainittiin läntisen blokin yhtenäisyyden säilyttäminen. Samalla rivien välistä saatettiin maailmalle tiedoksi, ettei Suomi ole ulko- ja turvallisuuspolitiikassaan itsenäinen maa, vaan kiinteä osa läntistä sotilaallista, poliittista ja taloudellista blokkia. Prosessissa ei kainosteltu kävellä edes presidentin yli, olkoonkin, että presidentin roolin halveksunta alkoi jo Tarja Halosen aikana.

 11. Jep, maailmanpolitiikka on nyt kyllä aika sekavaa..

  Venäjä hengaa Turkin kanssa vaikka Turkki ilmoitti juuri ottavansa kovemman roolin Syyrian sisällä sanoen lisäksi että
  Bashar Hafez al-Assad ei voi olla tulevaisuuden Syyrian hallitsija!

  Aika kummalista eikös??

  • Maailmanpolitikka, on juuri sellaista, samoin meidän yksilöidenkin elämä välillä kaverit vaihtuu.
   Ainut harha, jota meille tarjoilaan totuutena on ns länsimaisen arvoyhteisön olemassaolo.
   Esimerkiksi, natomaa Kreikka oli mukana venäjällä pidetyissä army games kilpailuissa.

 12. Maahanmuuttovirasto tiedotti 17.5.2016, että Afganistan, Irak ja Somalia ovat maita joihin voi palata.

  Tietysti Syyriassa käydään sotaa, mutta sieltäkään todelliset hätää kärsivät eivät pääse pakenemaan, siten kuin vahvat ja rikkaammat henkilöt, joiden persoonallisuuteen voi kätkeytyä mitä tahansa, joka ei ole harmoniassa vastaanottomaan lakien ja järjestyksen kanssa.

  Mielenkiintoista on myös huomioida, että William Engdahl väittää selvityksessään Nato-sotilasliittoon kytkeytyvien ajatushautomoiden kontrolloivan EU:n pakolaispolitiikkaa. Siten Saksan liittotasavaltaa ja Euroopan Unionia ohjattaisiin Atlantin takaa (1).

  Näitä aivoriihiä tai ajatushautomoita ovat: European Stability Initiative (ESI) ja ECFR (European Council on Foreign Relations). Ja vielä sellainenkin ryhmä kuin Open Society Fellow –järjestö (1).

  Lontoossa vuonna 2007 perustettu ECFR on sionistipankkiirien Rockefellerin ja JP Morganin luomia järjestöjä koordinoimaan englantilais-amerikkalaista maailmanlaajuista ulkopolitiikkaa. George Soros on ECFR-ajatushautomon rahoittaja (1).

  Muita huomuioita:
  Liittoutuneiden hyökkäys vuonna 2003 Irakiin avasi helvetin portit maahan ja myös koko Lähi-itään. Tätä kurjuutta on vielä lisännyt Israelin ja Yhdysvaltojen luoma ISIS-terroristit ja länsiliittoutuman tukemat äärijärjestöt.

  http://novahierosolyma.fi/wp/2016/08/12/lahi-idan-raunioittamisen-taustat-ja-syyt/

  Nämä sionistisen länsiliittoutuman ”sodat” tai valtioterrorismi on kuitenkin pientä siihen verrattuna, jos esimerkiksi maailma luisuu kahteen eri leiriin USA vetoiseen länteen ja toisaalta BRIC-maiden ja Shanghain yhteistyöjärjestön (SCO) muodostamaan blokkiin. Mikäli näiden kahden blokin välille syntyisi minkälainen tahansa aseellinen konflikti, niin silloin saisimme tuntumaa suuresta sodasta.

  http://novahierosolyma.fi/wp/2016/08/15/maailman-talousmahdit-ja-globaalin-talouden-omistussuhteet/

  Sotaa ei kuitenkaan yllä mainittujen blokkien välille tule, sillä molempiin vaikuttaa sisäisesti samaa Israel-ideologiaa kannattava pankkiirien ja korporaatioiden eliitti.

  Lähteitä:
  1. http://journal-neo.org/2016/04/27/how-nato-linked-think-tanks-control-eu-refugee-policy/; Engdahl, F, William (27.4.2016). NEO. How NATO-linked Think Tanks Control EU Refugee Policy.

  • ”William Engdahl väittää selvityksessään Nato-sotilasliittoon kytkeytyvien ajatushautomoiden kontrolloivan EU:n pakolaispolitiikkaa. Siten Saksan liittotasavaltaa ja Euroopan Unionia ohjattaisiin Atlantin takaa.”

   Amerikan haukkojahan tuota ”Merkel suunnitelmaa” on ollut rakentamassa. No minä voin löytää nopeasti ainakin kolme selitystä sille miksi Yhdysvallat kannattaisi pakolaisaaltoa Eurooppaan. Syitä usein onkin useampi kuin vain yksi.

   1) Euroopan Unionin tiivistäminen. Olipa sitten kyseessä tyytymättömien muslimien tekemät tai heidät värvänneet tai täysin gladio false-flag terroristi-isku, ratkaisuna on aina Euroopan Unionin tiivistäminen ja kansalaisvalvonta. Talousongelmiin, pakolaisongelmiin j rikollisuudenkin kasvuun vastataan Euroopan Uniononin yhteistyöllä ja uudella lainsäädännöllä. Yhdysvallat kannattaa ”Euroopan Amerikan Yhdysvaltoja” työkaluksi Venäjää vastaan ja sillanpääasemaksi Euraasiaan.

   2) Tarve Euroopalle osallistua (tai edes kannattaa) Lähi-Idän selkkauksiin. Vaikka ei Euroopassa suoritettaisi yhtäkään terroristi-iskua, Euroopalle luodaan tarvetta hallita tilannetta Lähi-Idässä, jotta sieltä ei tulisi pakolaisvyöryjä. Niitä selitetään diktaattoreilla ja aseistautuneilla ryhmillä, jotka meidän pitää poistaa pelistä, jotta Lähi-Itä rauhoittuisi ja demokratisoituisi.

   3) Heikennetään sosialisteja ja ammattiyhdistysliikkeitä halvalla työvoimalla ja tekemällä pakolaisten ”hyysäämisestä” epäsuosittua. Sosialistit ja ammattiyhdistysliikkeet vastustavat TTIP:iä (Amerikan ja Euroopan talousalueiden yhdistämistä) ja ovat muutenkin kivenä kengässä kun Yhdysvallat haluaa hallita Eurooppaa. Oikeistolaiset haukat todennäköisesti jopa ajattelevat että sosialisteilla on yhä jotain yhteistä Venäjän kanssa.

  • ’…William Engdahl väittää selvityksessään Nato-sotilasliittoon kytkeytyvien ajatushautomoiden kontrolloivan EU:n pakolaispolitiikkaa. Siten Saksan liittotasavaltaa ja Euroopan Unionia ohjattaisiin Atlantin takaa ’

   Tuo on selvä fakta ja kaikkien asioista seuraavien tiedossa.
   On totta että sionistinen eliitti on tällä hetkellä maailman vahvin eliitti koska se hallitsee rahaa ja Yhdysvaltoja ja sen armeijaa, joka voidaan tarvittaessa lähettää ’töihin’ minne tahansa maailman kolkkaan. Mutta on merkkejä siitä että sen mahti on heikkenemässä. Asiasta enemmän tässä linkissä:
   Is Putin a Zionist Puppet?
   https://www.darkmoon.me/2016/is-putin-a-zionist-puppet/

   • jatkoa…
    Kapitalismi ei romahda eikä ero rikkaiden ja köyhien välillä kavennu vaan kasvaa ellei yksityistä pankkijärjestelmää saada kaadettua nurin tai sen rinnalle luotua ei-riistävää yhteisöllistä pankkitoimintaa.
    Pankkiirisuvun perustaja Mayer Amschel Rothschild on tunnettu lauseestaan: ”Antakaa minulle oikeus painaa rahaa ja hallita pankkeja, niin en välitä siitä, kuka säätää lait.”

    Pankit ovat parasiitteja, eivät talouden vetureita — Mikään ei muutu ellei tätä pankkiirien hirmuvaltaa saada nurin. Sillä Eurooppa ja Saksa pidetään alistettuna Washingtonin toimesta joka on sionistipankkiirien kontrollissa.
    http://magneettimedia.com/juutalaiset-pankit-koronkiskonta/

    … Keskuspankin ideana on kieltää valtiota rahoittamasta itse julkisia kuluja. Kun valtio päättää tehdä investoinnin, joutui se ottamaan korollisen velan yksityiseltä keskuspankilta. Paisuva korkotaakka ja rahoitusriippuvaisuus alistivat hallituksen pankkisektorin palvelijoiksi ja velkaorjiksi.
    … Nyt myös Suomessa hallitus leikkaa hyvinvoinnista, korottaa veroja, myy kansallisomaisuutta ja tuhoaa puolustusvoimia vain siksi, että valtiovarainministeriö ei saa rahoittaa julkisia menoja itse luomallaan rahalla.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here