Lehdistöä kutsutaan neljänneksi valtiomahdiksi. Suomessa erityisesti Hesari ja YLE ovat viime aikoina ottaneet ulkopolitiikassa – ainakin omasta mielestään – johtavan roolin, jossa ei vältetä edes Suomen ulkopoliittisen johdon arvostelua. Hyvä on Suomen valtamedian mukaan NATO ja paha on Venäjä, jonka tarkoituksia pitää aina epäillä. Viimeisin tapahtuma tässä ketjussa on presidentti Niinistön aloite, jonka hän teki presidentti Putinin vieraillessa Suomessa heinäkuun alussa. Siinä Niinistö esitti transponderien käyttöä tekemistä pakolliseksi niin, että lentokoneet olisivat aina tunnistettavissa.

Hyvä aloite, kunnes Venäjä tarttui siihen

Aloite herätti aluksi lähinnä hyväksyntää, kunnes Venäjä tarttui siihen. Venäjä kutsui tiettyjä NATO-maita sekä Suomen ja Ruotsin keskustelemaan aloitteesta sekä laajemminkin Itämeren turvallisuudesta. Tästä alkoi varsinkin Hesarissa vaihe, jota voi melkeinpä kutsua ajojahdiksi presidentti Niinistöä vastaan. Hesarin mukaan Niinistö on sooloillut ja hänen aloitteensa on herättänyt hämmennystä. Lehden mukaan virkamiehet ja diplomaatit ovat joutuneet vastaamaan kysymyksiin aloitteesta. Yhdenkään virkamiehen tai diplomaatin nimeä ei mainita.

Sooloilusta ja hämmennyksestä

Presidentti Niinistö on poikkeuksellisella tavalla joutunut puolustamaan aloitettaan kirjoittamalla Hesariin ja antamalla Ylelle haastattelun (20.8.2016) ollessaan poissa Suomesta Rion olympiakisoissa. On hyvä, että presidentti tarttui aloitteesta käytävään keskusteluun oikoen väitteet sooloilusta ja hämmennyksestä. Presidentti kertoi keskustelleensa aloitteesta Suomen hallituksen ministerien kanssa, joten tieto aloitteesta oli olemassa. Hän oli myös kertonut aloitteesta NATOn huippukokouksessa heinäkuussa. Presidentin ulostulojen jälkeen minulle jäi se vaikutelma, että sooloilu ja hämmennys oli lähinnä Hesarin tuotetta. Suoranaista saivartelua oli väite, että aloitetta olisi pitänyt valmistella ulko-ja puolustusministeriössä. Presidentti johtaa Suomen ulkopolitiikkaa, eikä hänen tarvitse odotella ministeriöiden valmistelua.

Koko Hesarin aiheuttaman hälyn voisi hyvin kuitata kuvaamalla sitä ”paljon melua tyhjästä”. On selvää, että medialla on oikeus arvostella presidenttiäkin, mutta arvostelun pitäisi perustua tosiasioihin. Nyt syntyy vain turhaa hämmennystä, kun viitataan esim. nimettöminä pysyttelevien virkamiesten ja diplomaattien lausuntoihin. Jotenkin tulee mieleen, että nyt kostetaan presidentti Niinistölle, joka on Suomen etujen mukaisesti pitänyt yhteyttä Venäjään. Tässä muuten presidentillä on Suomen kansan tuki. Se on sittenkin tärkeämpää kuin median arvostelu.


 

Mikko Elo on porilainen valtiopäiväneuvos ja Vastavalkea ry:n hallituksen jäsen.

 

 

44 KOMMENTTIA

 1. Ihan hyvä että Niinistö ei tanssi Hesarin pillin mukaan. Mutta jämäkkyys on silti puuttunut ja veljeily anglo-sionistisen imperiumin kanssa on ollut kovin läpinäkyvää kun maata on myyty NWO-mafian haltuun kansan hädän päivä päivältä kasvaessa ja maan itsenäisyyden tuhouduttua lopullisesti ? huipentuen EU-, Nato ja yksityisen pankkirimafian orjuudeksi.
  Ei Niinistö voi paeta vastuutaan näissä asioissa maan Isänä. Hän olisi voinut tehdä paljon kaiken tämän estämiseksi mutta on jättänyt tekemättä.

 2. Suomen valtamedia on saanut venäjävenäjävenäjä-kiimassaan Hesarin ja Ylen johdolla melskata mielensä mukaan. Sille ja erityisesti sen taustalla toimivalle äärioikeistolaiselle talous- ja finanssieliitille ei mahdu pirtaan, että Suomi voisi rakentaa yhteistyötä myös Venäjän kanssa. Sellainen touhu täytyy kertakaikkiaan lopettaa alkuunsa.

  Eduskunta on jo ajat sitten sysätty sivuraiteelle. Siltä osin presidentti Sauli Niinistön vallankäyttö Naton isäntämaasopimuksen ja muiden sentasoisten manooverien taustapiruna toteutti eliitin pyrkimyksiä. Nyt presidentti Niinistö on ottamassa vapausasteita, joita eliitti ei hyväksy.

  Tässä väännetään kättä valtakeskusten voimasuhteista. Mikon analyysi osaltaan selkeyttää tilanteen analyysia.

  • Mielestäni teet väärän analyysin. Talous- ja finanssieliitti tekee rahansa siellä, missä se helpoiten onnistuu. Jos se onnistuu Venäjällä ja Venäjän kanssa, niin se tehdään. Muuten, annapa jokin esimerkki äärioikeistolaisesta talous- ja finanssieliitin jäsenestä.

   Pikemminkin on niin, että Putin on äärioikeiston suosiossa ja toisinpäin. Tunnettuahan on Venäjän antelias tuki Euroopan äärioikeistolaisille puolueille.

   • Katsos Hopalong kun Suomi ei ole enää itsenäinen maa: täällä ei tehdä kuten mieli tekee. On suurempi taho jonka mielestä Euroopan ja Venäjän talousyhteistyö ei ole hyväksi: se on se sinun rakastamasi Yhdysvallat. Sen toisen maailmansodanjälkeinen geopoliittinen strategia on pitää Venäjä ja Eurooppa eripuraisina ja irti toisistaan, jotta Eurooppaa voi hallita Neuvostoliiton/Venäjän uhkalla, eikä Euraasiasta kasva kilpailijaa Yhdysvalloille. Kun Kylmä sota päättyi, tuo strategia oli romahtaa: Kylmä sota kakkonen on saatu käyntiin.

    Suomen on nyt löydettävä bisneksensä toisesta suunnasta, kun Yhdysvallat ja sen vasalli EU on niin päättäneet.

    • Niin tämä on oleellista: ”Sen toisen maailmansodanjälkeinen geopoliittinen strategia on pitää Venäjä ja Eurooppa eripuraisina ja irti toisistaan, jotta Eurooppaa voi hallita Neuvostoliiton/Venäjän uhkalla,”

     Tätä ei ”ystävämme” Hopalong ymmärrä, ei ymmärrä, vaikka se on sanottu jo 1950-luvulla ensimmäisen Naton pääsihteerin suulla. Ja kuten tiedämme käytännössä ja elävässä elämässä USA = Nato. Tämä pääsihteeri lohkaisi tällaista USA & Nato tavoitteista: ”pitää venäläiset ulkona, amerikkalaiset sisällä ja saksalaiset alhaalla.”

     Lainaus löytyy tuolta, ko artikkeli on muutenkin lukemisen arvoinen:

     https://fi.sott.net/article/386-Totuus-modernin-sodankaynnin-kliseista-milta-sota-USA-n-ja-Venajan-valilla-nayttaisi-oikeasti

     • Hyvä oli artikkeli, kiitokset, täyttä asiaa. Tuollaista kun saisi lukea almavaltamediassakin pashanjauhannan sijasta.

     • ”pitää venäläiset ulkona, amerikkalaiset sisällä ja saksalaiset alhaalla.”

      Tuohan on ollut tunnettu lausuma kaikille, jotka asioista vähänkään perillä ovat. Edelleenkin se on toimiva periaate: Venäjän aggressiot on torjuttava. Yhdysvaltojen ei pidä omaksua isolationistista politiikkaa, vaan sen on osallistuttava Euroopan asioihin. Saksalaiset on sidottava Euroopan muiden valtioiden kanssa siten, että sodat niiden välillä käyvät mahdottomiksi.

     • Todellako Hopalong?
      Tämä kommenttisi paljastaa perverssin jenkki-imperialistin luonteesi lopullisesti. Annat pitkät kansojen itsemääräämisoikeudelle, väität, että Saksa ja saksalaiset ovat ilmeisesti mielestäsi joistain geneettisistä syistä, aina sotimassa jne.
      Kuuleppas Hopalong, ei yks akka tappele, eikä yks puu pala, noihin sotiin tarvitaan aina useampi osanottaja. Jollain saksalaisella genetiikalla ei voida perustella USA:n jenkki-imperialistien ja heidän, tämän ns. ”läntisen arvoyhteisön”, kätyreidensä edelleen jatkuvaa Saksan valtion miehitystä, joka on jatkunut II maailmansodasta lähtien.
      Venäläiset poistuivat Saksasta ja antoivat Saksan kansalle vapauden ja itsemääräämisoikeuden, sitävastoin jenkki-imperialistit eivät ole sitä tehneet vieläkään. Kuka siis onkaan agressori ja kansojen ja kansakuntien vapauden ja itsemääräämisoikeuden tuhoaja?

     • Jopas oli todella harhaista tekstiä, hyvin olet nimimerkkisi valinnut!

      ”Jollain saksalaisella genetiikalla ei voida perustella USA:n jenkki-imperialistien ja heidän, tämän ns. ”läntisen arvoyhteisön”, kätyreidensä edelleen jatkuvaa Saksan valtion miehitystä, joka on jatkunut II maailmansodasta lähtien.”

      Saksalaisella genetiikalla en ole perustellut yhtään mitään. Kyvyssäsi ymmärtää luettua tekstiä on todella pahoja puutteita.

      Väitteesi Saksan jatkuvasta miehityksestä osoittaa, että todella elät jossakin muualla kuin vallitsevassa todellisuudessa. Venäläiset antoivat DDR:lle vapauden, koska heidän oli pakko. Heidän järjestelmänsä murtui. Ehkä et ole kuullut asiasta?

     • Taitaa Hopalong itse olla harhainen. Kommentissasi syytit saksalaisia Euroopan sotaisimmaksi kansaksi täysin perustelematta, vai miten tämä on ymmärrettävä: ”Saksalaiset on sidottava Euroopan muiden valtioiden kanssa siten, että sodat niiden välillä käyvät mahdottomiksi.”
      Hopalongin tuon jenkkipropagandistin muisti on todella lyhyt, harhainen nettinatottaja Hopalong ei muista mitä on hetkeä aiemmin kirjoitellut.

      Toiseksi mihin kummaan Venäjä on muka murtunut tai kadonnut? Neuvostoliitto ja ns. reaalisosialismi katosi, mutta Venäjä on ja pysyy edelleen ja Venäjällä menee lujaa. 🙂 Eikös se Hopalong jenkki-isäntineen ole aivan kauhuissaan Venäjästä, venäläisistä ja ennen muuta Putinista.

     • ”Kommentissasi syytit saksalaisia Euroopan sotaisimmaksi kansaksi täysin perustelematta, vai miten tämä on ymmärrettävä: ”Saksalaiset on sidottava Euroopan muiden valtioiden kanssa siten, että sodat niiden välillä käyvät mahdottomiksi.”

      Ei tuossa ole mitään syytöstä saksalaisten sotahaluista. Mutta olen jo aikaisemminkin todennut puuttuvan kykysi luetun ymmärtämiseen.

      ”Toiseksi mihin kummaan Venäjä on muka murtunut tai kadonnut? Neuvostoliitto ja ns. reaalisosialismi katosi, mutta Venäjä on ja pysyy edelleen ja Venäjällä menee lujaa. 🙂 Eikös se Hopalong jenkki-isäntineen ole aivan kauhuissaan Venäjästä, venäläisistä ja ennen muuta Putinista.”

      Neuvostoliiton imperiumi murtui, ja nyt Venäjä ylittää palauttaa sitä kaikin keinoin, myös sotilaallisin. Venäjällä menee lujaa, mutta mihin? Perikatoon vai kukoistukseen? Venäjän taloudelliset voimavarat eivät vain taida riittää siihen, että siitä tulisi toinen supervalta, vaikka yritys on kova. Tämä on se seikka, joka muodostaa uhan maailmanrauhalle.

    • ”Ei tuossa ole mitään syytöstä saksalaisten sotahaluista. ” ei vai 😀
     No miksi jenkki-imperialisti isäntäsi, arvon Hopalong, sitten miehittävät sotilaallisesti ainoastaan Saksaa eivätkä esim. Ranskaa tai Englantia? Kerropa se meille.

     ”Neuvostoliiton imperiumi murtui, ja nyt Venäjä ylittää palauttaa sitä kaikin keinoin, myös sotilaallisin.” Ootko ihan tosissas Hopalong? Tämä lause on likimain sanatarkka toisinto Hilary alias Hitlary Clintonin puheista. Hopalong toistaa santarkasti isäntiensä puheita.
     Vai ei Venäjän voimavarat riitä. Katsopas karttaa Hopalong, Venäjän voimavarat riittävät kyllä, niitä on Venäjällä niin paljon, että isäntäsi, jenkki-imperialistit, ovat päättäneet lähteä ryöstöretkelle Venäjälle ja tämä on se varsinainen uhka maailmanrauhalle. Imperialistinen USA on uhka maailmanrauhalle, tämä v. 1776 syntynyt valtio, on 240 ikävuodestaan ollut sodassa ja sotinut liki 220 vuotta.
     Tämän rinnalla saksalaiset ovat rauhan enkeleitä.

     PS mihinkäs siellä pääesikunnan fagottiorkesterissa sitten suu pannaan, kun jenkit valitsevatkin pressakseen Trumpin Hopalong?

     • ’”Neuvostoliiton imperiumi murtui, ja nyt Venäjä ylittää palauttaa sitä kaikin keinoin, myös sotilaallisin.” Ootko ihan tosissas Hopalong? Tämä lause on likimain sanatarkka toisinto Hilary alias Hitlary Clintonin puheista. Hopalong toistaa santarkasti isäntiensä puheita.’

      Tuo osoittaa, että et ollenkaan seuraa keskustelua ja tutkimusta, jota käydään kansainvälistä politiikkaa ja kansainvälisiä suhteita käsittelevissä julkaisuissa.


      M. Harhama commented on Suomen media sooloilee ja herättää hämmennystä.

      in response to Pertti:

      Katsos Hopalong kun Suomi ei ole enää itsenäinen maa: täällä ei tehdä kuten mieli tekee. On suurempi taho jonka mielestä Euroopan ja Venäjän talousyhteistyö ei ole hyväksi: se on se sinun rakastamasi Yhdysvallat. Sen toisen maailmansodanjälkeinen geopoliittinen strategia on pitää Venäjä ja Eurooppa eripuraisina ja irti toisistaan, jotta Eurooppaa voi hallita Neuvostoliiton/Venäjän uhkalla, eikä Euraasiasta […]

      ”Ei tuossa ole mitään syytöstä saksalaisten sotahaluista. ” ei vai 😀
      No miksi jenkki-imperialisti isäntäsi, arvon Hopalong, sitten miehittävät sotilaallisesti ainoastaan Saksaa eivätkä esim. Ranskaa tai Englantia? Kerropa se meille.

      ”Neuvostoliiton imperiumi murtui, ja nyt Venäjä ylittää palauttaa sitä kaikin keinoin, myös sotilaallisin.” Ootko ihan tosissas Hopalong? Tämä lause on likimain sanatarkka toisinto Hilary alias Hitlary Clintonin puheista. Hopalong toistaa santarkasti isäntiensä puheita.

      ”Vai ei Venäjän voimavarat riitä. Katsopas karttaa Hopalong, Venäjän voimavarat riittävät kyllä, niitä on Venäjällä niin paljon…”

      Vai karttojako katselemalla sinä päättelet valtioiden voimavarat. Kyllä minä kaipaan hieman sofistikoituneempia välineitä.

      Venäjällähän on valtavat luonnonvarat ja koulutettu väestö. Kuitenkaan se ei näillä avuilla pysty tarjoamaan kansalaisilleen läheskään sellaista elämisen tasoa kuin esimerkiksi Suomi ja muut pohjoismaat. Asukaskohtainen bkt on Venäjällä 26 % Suomen vastaavasta.

      Valtion ”mahtavuutta” voidaan arvioida sen bruttokansantuotteen perusteella. Tuolla mittarilla Venäjä on 13. sijalla ja hiukan kookkaampi kuin Espanja. Sen sijaan Venäjää suurempia maita ovat esimerkiksi Etelä-Korea ja Australia.

      Venäjän tulevaisuudennäkymät ovat huonot. Valtava korruptio estää talouden ja yhteiskunnan rakenteiden uudistumista. Öljyputket Siperiassa ovat rapistuneet ja suunnaton määrä öljyä katoaa maaperään. Öljyputkien uudistaminen nielisi mahtavat rahamäärät. Suuret varustautumismenot vievät varoja tuottavilta kohteilta ja elintason parannuksilta. Sotilasmenot ovat yli 4 % bkt:sta, kun Yhdysvalloissa luku on alle neljän.

      Venäjän väkiluku pienenee. Vuonna 2060 asukasmäärän ennuste on 135 M, kun se USA:ssa on 381 M. Venäjää enemmän asukkaita on tuolloin myös mm. Brasiliassa, Pakistanissa, Indonesiassa ja Nigeriassa. Tuolloin, ellei jo nyt, Kiina on sotilaallisesti paljon Venäjää vahvempi.

      Yhdysvallat eivätkä sen liittolaiset hyökkää Venäjälle. Vaikka länsi on selvästi Venäjää ja sen liittolaisia vahvempi, eivät lännenkään voimat riittäisi Venäjän valtaamiseen. Tämä tiedetään lännessä, ja siksikin hyökkäys Venäjälle on poissuljettu vaihtoehto. Mutta Venäjän aggressiot Euroopassa tulevat jatkumaan, ja toivoa sopii, ettei tilanne missään vaiheessa eskaloituisi oikeaksi sodaksi.

     • Onneksi eivät ihan kaikki suomalaiset ole vielä Hopalongin kaltaisia aivokuolleita idiootteja, tässä yksi esimerkki Peter Fryckmannin kirjoitus uuden suomen blogistanista, siis sieltä mistä tämä nim. Hopalong / Matti ..jotakin viskattiin tylsämielisyyden takia ulos:

      Suomesta ydinasevaltio?
      22.8.2016 16:03 Peter Fryckman 7 kommenttia

      ilmoita asiaton viesti

      Yhdysvaltojen levittäessä joukkojaan ja aseitaan Venäjän ja Kiinan rajojen
      pintaan, varsinkin tuota viimeksi Romaniaan asennettua ohjus”puolustus”
      järjestelmäänsä, joka käytännössä on sekä ohjustorjunta-, että
      ensi-iskuase, Venäjä ja Kiina alkavat tuntea turvallisuutensa hyvin
      uhatuksi. Eikä syyttä.

      Yhdysvaltain maantieteellinen asema on sotilaallisesta näkökulmasta
      loistava. Kanada pohjoisessa, Meksiko ja Väli-Amerikka etelässä, meret
      molemmin puolin. Mahdolliset viholliset eivät saa ryhmittymis- tai
      huoltoalueita mistään lähettyviltä, eivätkä ohjustorjunta kaluston asemia
      yms.

      Nähdäkseni tälläinen suoja-alue on pää-asiallisin syy Kiinan
      atolliprojekteille, ei niinkään luonnonvarat. Kiina pyrkii laajentamaan
      omaa merialuettaan, jotta Naton alukset eivät pääsisi purjehtimaan niin
      lähelle Manner Kiinaa. Haagin tuomioistuimen Kiinan vastainen päätös ko.
      merialueesta johti tilanteeseen, jossa Kiina jo varoitti kansalaisiaan,
      että sota Natoa vastaan on todennäköinen. Kiina myös ilmoitti Natolle, että
      alusten purjehtiminen ko. merialueelle katsotaan sodan julistukseksi, ja
      että Venäjä on solminut Kiinan kanssa sotilasliiton.

      Suurvallat selvästi varustautuvatkin kolmanteen maailmansotaan, Kiina
      pyrkii siirtämään joukkojaan Syyriaan, ”Assadin tueksi”, samalla kun Venäjä
      siirtää Isistä kurittavat ilmavoimansa Iraniin, Suomen puolustusvoimien
      mukaan logistisista syistä. Kyse on todellisuudessa öljyalueiden herruudesta
      mikäli sota syttyy. Venäjä on myös keskittänyt lisää joukkoja Krimille, ja
      on perustamassa kolmea uutta divisioonaa lähelle Ukrainan rajaa, koska
      sodan syttyessä Venäjän tärkeimpiä lyhyen aikavälin tavoitteita on vallata
      maakäytävä Venäjältä Krimille meriyhteyden takia.

      Viime aikoina on ollut hyvin paljon esillä Suomen mahdollinen tarve
      liittoutua sotilaallisesti, lähinnä Naton kanssa, ja jossain määrin on
      ollut keskustelua EU:n muodostamasta puolustusliitosta. Liittoutumisen
      tarvetta on perusteltu mahdollisella Venäjän hyökkäyksellä Suomeen.
      Vilkaisu karttaan saa ajattelemaan asiaa hieman tarkemmin.
      Mahdollisia syitä vallata Suomi on kaksi, sotilaallinen ja taloudellinen.

      Kaikki, jotka ovat seuranneet uutisia viimeisen viidentoista vuoden aikana,
      tietänevät pääpiirteissään kuinka nykyaikainen suurvalta armeija sotii?

      Ensin, mikäli aikataulu sallii, luodaan massiivinen propagandakampanja,
      jolla vaikutetaan oman ja muiden mahdollisesti sotaan vaikuttamaan
      pystyvien maiden mielipide ilmastoon. Sitten ollaan neuvottelevinaan ko.
      maan kanssa, jotta voidaan väittää olevamme rauhan asialla, ja näiden
      neuvotteluiden kariuduttua, aloitetaan varsinaiset sotatoimet.

      Ensin verkko-, ilma- ja ohjushyökkäyksin tuhotaan vastustajan
      infrastruktuuri, vesihuolto, viemäröinnnit, sähkönjakelu, sairaanhoito,
      viestintä-,media- ja liikenneyhteydet, tutka-asemat, lentokentät ja
      ilmavoimat. Tämän jälkeen siirrytään maavoimien suorittamaan
      valtausvaiheeseen, jossa motorisoitu jalkaväki suorittaa salamasota
      tyylisen nopean hyökkäyksen vallaten kaikki keskeiset kohteet kuten
      kaupungit, ja asettaa oman hallintonsa johtoon.

      Ei liene syytä olettaa mahdollisen Suomen valtauksen, tai Suomesta
      suoritettavan hyökkäyksen eroavan tästä kaavasta mitenkään merkittävästi?
      Suurvaltojen sotiessa keskenään, on otettava lisäksi huomioon mahdollinen,
      jopa todennäköinen ydinaseiden käyttö.

      Potentiaalisia uhkakuvia lienevät joko Venäjän tai Naton suorittama
      hyökkäys Suomeen irrallisena tapahtumana, mahdollisesti strategisena
      liikkeenä, Naton hyökkäys Venäjää vastaan tai Venäjän Natoa vastaan. Suomi
      tuskin (toivottavasti!) hyökkää yksin kumpaakaan vastaan, eikä EU ole niin
      yhtenäinen, että hyökkäisi kenenkään kimppuun. Kiinan ja Venäjän
      liittoutuman takia, johon luultavasti liittyisivät myös Lähi-Idän maat,
      Afrikka suurelta osin sekä useita Etelä Amerikan valtioita, Naton kyky
      voittaa sota on hyvinkin kyseenalainen, sota kestäisi todennäköisesti
      useita vuosia.

      Mikäli tarkastelemme Euroopan karttaa näihin asioihin liittyen, huomaamme
      ettei Suomi ole Venäjälle enää sellainen uhka, kuin se oli -40 luvulla.
      Vaikka Suomen rajan läheisyydessä on kaksi tärkeää satamaa, Pietari ja
      Murmansk kaupunkeineen, sekä Muurmanskin junarata, nykyaikaisilla
      ohjuksilla ja pommikoneilla nämä kohteet ovat saavutettavissa helposti
      Norjasta ja Pohjois-Atlantiltakin, Euroopan Nato maista puhumattakaan.
      Sijaitessaan kauempana hyökkääjän ilma- ja ohjusaseet ovat helpompia
      puolustaakin, tai pikemminkin vaikeampia vahingoittaa. Pitkänmatkan aseita
      ei tuoda etulinjaan.

      Näkemystäni tukee myös Venäjän joukkojen ryhmitys Suomen rajojen lähellä.
      Venäjän strateginen painopiste on Jäämerellä, ja Pietarista Ukrainaan
      ulottuvalla alueella. Suomen rajan lähellä on Perkjärvellä
      runkokokoonpanossaan yksi prikaati, n. 4000 miestä ja Petsamossa toinen.
      Alakurttiin on uudelleen perustettu varuskunta Pohjoisen laivaston
      tukitehtäviin, ja rajavartiokeskukseksi.

      Eli Nato ei tarvitse Suomea ilmavoimiaan varten, eikä tästä ole ratkaisevaa
      etua tavanomaisten ohjustenkaan sijoituspaikkana. Sama pätee vielä enemmän
      Venäjän kohdalla, eli Venäjä ei tarvitse Suomea ilmavoimiensa tai
      ohjustensa sijoituspaikkana mikäli se sotii Natoa vastaan.

      Entä maajoukkojen hyökkäykseen ryhmittymis- ja huoltoalueena? Ainoa
      hyökkäyssuunta Suomesta Venäjälle päin, jolla on suurempaa strategista
      merkitystä, johtaa kohti Pietaria Karjalan kannaksen kautta. Viime sodat jo
      näyttivät, kuinka paha on tulla isollakaan voimalla tuon pullonkaulan läpi,
      saati sitten nykyaikaisten tykkien ja kranaatinheittimien suojatessa
      aluetta. Todella harva ja huonokuntoinen tieverkko ahtaa joukot muutoinkin
      tiiviiksi helposti tuhottavaksi massaksi, ja tekee joukkojen huollosta
      todella vaikeaa, talvesta ja kelirikosta puhumattakaan.

      Lisäksi jotta Nato saisi tänne merkittävästi joukkoja nopeasti, ne olisi
      tuotava joko pohjoisen kautta harvaa tieverkkoa pitkin, tai laivalla läpi
      kapeiden Tanskan salmien, joissa ne lähes varmasti tuhottaisiin. Eli ei
      sovi Suomi Natolle maajoukkojenkaan hyökkäysalustaksi, Puola, Ukraina yms,
      tarjoavat huomattavasti paremmat helpommin huollettavat reitit.
      Länteenpäinhän Suomesta ei ole hyvä hyökätä kuin Turkuun, mutta se tuskin
      lienee Venäjän kohdelistalla kärkipäässä?

      On ollut myös puhetta Ahvenanmaan merkityksestä Itämeren kulunvalvonnalle.
      Tanskan salmista lähtien suhteellisen kapean ja pienialaisen meren
      liikennöinti sota-aikana, isommalla laivalla, tapahtui se sitten rahti- tai
      sota-aluksella lienee kuolemaa halveksuva teko. Norja, Ruotsi, Tanska,
      Saksa, Puola, Liettua, Latvia, Viro, Venäjä ja Suomi kykenevät kaikki
      estämään tuolla alueella liikkumisen, lisäksi epäilen että kaikki
      mahdollisen sodan osapuolet kylvävät Itämeren täyteen miinoja. En usko että
      edes Venäjä laskee kovinkaan suurta merkitystä Pietarin satamalle, mikäli
      joutuu sotimaan Natoa vastaan. Liekö koko merellä edes aluetta jonne jonkin
      maan rannikkotykistö ei ylettyisi?

      Olen keksinyt ainoastaan kaksi asetta, jonka sijoituspaikkana Suomi soisi
      kenellekään huomattavaa strategista etua, ja ne ovat Naton ydinohjus ja
      Naton uusi ohjus”torjunta”järjestelmä. Laukaistuna ensi-isku aseena
      Suomesta Pietariin, Muurmanskiin ja Moskovaan, ydinohjuksen lentomatka on
      niin lyhyt, ettei Venäjä todennäköisesti pysty niitä torjumaan. Samoin tuo
      torjunta järjestelmä estäisi Venäjän ohjuksien tehokkaan käytön.

      Käsittääkseni tämä uhka on niin vakava, että mikäli Suomi todella anoisi
      Naton jäsenyyttä, Venäjän saattaisi olla pakko oman turvallisuutensa vuoksi
      vallata Suomi välittömästi, ennen jäsenyyden saavuttamista. Viimeistään
      sodan syttyessä, Nato jäsenyys takaisi Suomelle sijoituksen ensimmäisien
      tuhottavien kohteiden joukossa.

      Eli Suomen pyrkimys Naton jäseneksi on ainoa sotilaallinen syy hyökätä
      Suomeen?!?

      Taloudellisia syitäkään ei ole kovin monia, Suomen ainoa todella arvokas
      luonnonvara on puhdas pohjavesi, jota mm. Nestle jo
      havitteleekin. Venäjällä, kuten Ruotsilla ja Norjallakin sitävastoin on
      omat, hyvinkin riittävät puhtaat pohjavedet omasta takaa, eli naapuri
      valtioillamme ei ole taloudellista syytä hyökätä Suomeen. USA kyllä
      haluaisi Suomen pohjavedet omaan käyttöönsä, mutta tuskin uskaltaa hyökätä
      Suomeen vaikka emme Natoon liittyisikään.

      Tilanteen ollessa tämä, Suomen paras turva on pysytellä edelleenkin
      puolueettomana valtiona, ja ylläpitää hyvät välit kaikkiin naapuri maihin.
      Euroopan maiden puolustusliitto ei nykytilanteessa toisi juuri muuta kuin
      kustannuksia. Liittoutuminen Naton kanssa vaikuttaa taas olevan lähes varma
      keino saattaa Suomi sekä sotaan, että vararikkoon.

      Asia on todella vakava, ja se tulisi ehdottomasti nostaa esille ja yleiseen
      keskusteluun jotta pystyisimme tekemään parhaita ratkaisuja tilanteessa
      jossa ei ole varaa virheisiin.

      Löytyy tuolta:

      http://peterfryckman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221625-suomesta-ydinasevaltio

     • ”Valtion ”mahtavuutta” voidaan arvioida sen bruttokansantuotteen perusteella. Tuolla mittarilla Venäjä on 13. sijalla ja hiukan kookkaampi kuin Espanja.”

      Ei voida. Vertaamalla bruttokansantuotteen arvoa saat vain selville millä hintaa kyseisen valtion tuotanto on myyty. Jos Suomessa esimerkiksi tuotetaan vain ämpäreitä, ja kaikki vuodessa tuotetut 100 ämpäriä on myyty kahden dollarin hinnalla, silloin Suomen bruttokansantuotteen arvo on 200 dollaria. Jos Venäjälläkin tuotetaan vuodessa 100 ämpäriä, mutta ne myydäänkin yhden dollarin hinnalla, Venäjän bruttokansantuotteen arvo on vain 100 dollaria, vaikka se tuotti saman määrän ämpäreitä!

     • Mutta Suomella on ämpärit myytyään 200 dollaria ja Venäjällä 100! Suomella on siis 100 dollaria enemmän käytettävissään ostoihin ulkomailta.

     • Bruttokansantuotteen VOLYYMIN kasvulla (tuotannon määrän kasvulla) sen sijaan pyritään mittaaman yhden valtion talouskasvua. Tosin sekin tunnustetaan nykyään onnettomaksi mittariksi. Ja yleisesti ei edes tunnusteta (eikä edes tiedoteta) että bruttokansantuotteen kasvu tarkoittaa velkaantumisen kasvua, ja samalla jättää velkaantumisen huomioimatta (näppärää pankkiirien kannalta katsottuna). Esimerkiksi suomalaisen kotitalouden keskimääräinen velkaantumisaste (velan määrä vuoden tuloista) oli vain noin 40% vuonna 1970, mutta vuonna 2014 jo 125%. Ja tämä siitä huolimatta että bruttokansantuote on kymmenkertaistunut. Kun velka on joka kotitalouksilla kasvanut kolminkertaiseksi, olemmeko muka vaurastuneet? Tämä uutinen kuvaa myös hyvin samaa ongelmaa:

      YLE 02.05.2011 ”Suomalaisten hyvinvointi on rapistunut jo vuosikymmeniä

      Uusi tilastolaskelma kertoo suomalaisten hyvinvoinnin heikentyvän. Kovasta talouskasvustakin huolimatta hyvinvointi näyttää jatkaneen vähentymistään jo parikymmentä vuotta. Tutkijan mukaan hyvinvoinnin mittaaminen vain talouskasvun avulla ei enää riitä.

      Tilastokeskuksen tutkimuspäällikkö Jukka Hoffrenin mielestä Suomessa on takerruttu liiaksi talouskasvun eli bruttokansantuotteen tuijottamiseen. Huomion pitäisi olla hyvinvoinnin seuraamisessa.

      – On väärin sanoa, että bruttokansantuote kertoisi, miten rikas maa on. Tarvitaan uusi indikaattori hyvinvoinnin mittaamiseen, Hoffren linjaa.

      Vanha tuttu BKT-luku kertoo, paljonko maassa tuotetaan tavaraa ja palveluita. Mutta se tieto alkaa olla arvostelijoiden mukaan yhä harhaanjohtavampi. Sodan jälkeen talouskasvu on kyllä lisännyt myös hyvinvointia, mutta tuoreen laskelman mukaan suomalaisten hyvinvointi on heikentynyt sitkeästi vuodesta 1990 lähtien, vaikka talouskasvusta kertova BKT-luku on samaan aikaan noussut roimasti.

      – Jo tämä tulos, että hyvinvointi ei kasvakaan ollenkaan samalla tavalla kuin bruttokansantuote on jo hätkähdyttävä tulos, Hoffren sanoo.”

     • ”Onneksi eivät ihan kaikki suomalaiset ole vielä Hopalongin kaltaisia aivokuolleita idiootteja, tässä yksi esimerkki Peter Fryckmannin kirjoitus uuden suomen blogistanista, siis sieltä mistä tämä nim. Hopalong / Matti ..jotakin viskattiin tylsämielisyyden takia ulos:”

      Taisi ottaa koville, kun osoitin, että sinä et ymmärrä juuri mitään lukemastasi.

      Peter Fryckmanin kirjoitus ulko- ja puolustuspolitiikasta? Salli minun nauraa! Kun on olemassa vakavasti otettavia tutkijoita ja muita asioihin oikeasti perehtyneitä ihmisiä, otat jonkun Fryckmanin auktoriteetiksi! Tämä kertoo, että itse liikut vesillä, joilla et osaa navigoida ollenkaan.

     • ”Mutta Suomella on ämpärit myytyään 200 dollaria ja Venäjällä 100! Suomella on siis 100 dollaria enemmän käytettävissään ostoihin ulkomailta.”

      Heh, niin jos ne ämpärit myydään ulkomaille ja Suomi pystyy myymään ne kaksi kertaa kalliimmalla kuin Venäjä!

      Esimerkki on vain tarkoitettu bruttokansantuotteen arvon laskemiseen ja osoittamaan että kyseinen mittari mittaa vain tuotettujen tavaroiden ja palveluiden myyntihintaa. Se ei mittaa talouden tuotantoa.

     • Ja vielä: se kuinka paljon kansakunnilla ja niiden kansantalouksissa on rahaa, riippuu siitä kuinka paljon pankit ovat antaneet luottoa (ja myöskin setelirahoituksen määrästä).

     • Pistetäänpä vielä yksi esimerkki. Suomen bruttokansantuotteen arvo on kymmenkertaistunut vuodesta 1975 (3 853 euroa) vuoteen 2014 (37 559 euroa). Samana aikaan Suomessa on lähes 800 000 ihmistä pudonnut köyhyyteen.

      Jos vastauksesi on, että nykyajan köyhä on rikkaampi kuin 70-luvun keskiluokkainen suomalainen, niin miksi nykyajan suomalainen köyhä ei pysty syömään ravintolassa, katsomaan elokuvia elokuvateatterissa, ostamaan uutta autoa tai edes käymään sunnuntaisin huviajeluilla? Miksi nykyajan köyhä ei voi ostaa kallista ulkofilettä ja design vaatteta, vaan syö halpaa ja epäterveellistä sekä ostaa vaatteet, lelut ja synttärilahjat käytettyinä kirppikseltä?

      Vastaus on: bruttokansantuotteen arvo ei kerro mitään siitä, kuinka rikas maa on. Länsimaissa bruttokansantuote on korkea siksi koska pankit ja keskuspankit ovat luotottaneet ja luoneet suuria määriä rahaa, millä ei ole suoraa yhteyttä varallisuuteen tai tehtyyn työhön.

   • Hopalong. ”Talous- ja finanssieliitti tekee rahansa siellä, missä se helpoiten onnistuu. Jos se onnistuu Venäjällä ja Venäjän kanssa, niin se tehdään.”

    No joo, eräs selitysmalli tuokin. Nyt, kun Venäjä on USA:n ja EU:n yhteistoimin saatettu käytännössä taloussaartoon, rahanteko Venäjällä ei länsiyrityksille oikein onnistu. Se on siis mielestäsi yritysviisautta, kun ei edes yritetä.

    Toinen versio voisi olla, että nämä yritykset tukevat (toki erilaisilla innokkuuden asteilla) USA:n Venäjälle asettamia talouspakotteita. Toki veren haistaen, eli jos USA:n rosvouspolitiikkaa onnistuu, ollaan kyllä varmasti innolla hamuamassa Venäjän ekstrahalpoja luonnonvaroja.

    Pidän Björn Wahlroosia äärioikeistolaisena. Hänhän oli nuoruudessaan taistolainen, eli sama totalitaristinen katsanto on säilynyt, siirtynyt vain 180 astetta eli kansaa vastaan.

    Myös Hesarin pääomistaja Antti Herlin kuuluu omissa arvioissani vähintäänkin uusnatsien myötäilijöihin; eihän Hesari ilman tällaista sallivuutta pääomistajansa taholta olisi nykyisenlainen. Pelkkä Antti Herlinin käsky riittäisi siistimään Hesarin journalismin asialliseen moodiin. Tällaista ohjausta ei ole kuitenkaan kuulunut, ei näkynyt.

    • Minulla on erilainen merkitys äärioikeistolaisuudelle. Minusta taloudelliset kannanotot eivät tee äärioikeistolaista. Äärioikeistolaisuuteen kuuluu välttämättömänä osana demokratian vastaisuus ja pyrkimys vaientaa toisinajattelijat.

     USA:n ja EU:n asettamilla talouspakotteilla ei ole hirveän suurta merkitystä. Ne ovat pikemminkin mielenilmaus siitä, että Venäjän aggressioita ei hyväksytä. Venäjän kaupan vähentyminen lännen kanssa johtuu ensisijaisesti Venäjän taloudellisista vaikeuksista.

     • No jumalauta tulihan se sieltä ja omalla todistuksella. Sinä sittenkin olet vähintään äärioikeistolainen ellet peräti natsi.

      Demokratian halveksuntasi alkaa kansan Nato-kannasta, joka vastustaa liittoutumista n. 66 % enemmistöllä. Samoin puolustelet VV:ssa toistuvasti J. Aron kaltaista info-enkelliä ja samaan aikaan täällä panettelet toisinajattelivia kommentoijia.

      Kykloopin näkemyksesi vahvistat Venäjän pakotteiden oikeutuksella, samalla täysin ”unohtaen” ja vaieten, että USA:n vastaiset pakotteet olisivat vähintään yhtä perusteltuja kuin Venäjän, kun viime vuosikymmeniä miettii (Irak, Libya, Syyria tai etelä-Amerikan vallanvaihdot). USA:n suorittamina ne ovat ”hyvää hyvyyttä”.

      Ride on håpå. Mikä oletkaan oman todistuksesi mukaan, politrukki ?

     • Vaahtoamiseesi en viitsi muuten puuttua, otan vain tämän yhden kohdan: ”Demokratian halveksuntasi alkaa kansan Nato-kannasta, joka vastustaa liittoutumista n. 66 % enemmistöllä.”

      Toisin sanoen: jokaisen on vastustettava liittoutumista sillä perusteella, koska 66 % kansasta niin tekee. Kansalaisella ei siis ole oikeutta itse pohtia itse liittoutumisen hyviä ja huonoja puolia, vaan hänen on oltava sillä kannalla kuin enemmistö.

      Tämä on teille Nato-kammoisille varsin tavallista argumentointia, joka osoittaa kyvyttömyyttä loogiseen ajatteluun. Toisella nimellä sitä voisi kutsua tyh…, no olkoon.

     • Ohhoh! Nyt vetäisi hoppa kyllä takaseinään ”Tämä on teille Nato-kammoisille varsin tavallista argumentointia, joka osoittaa kyvyttömyyttä loogiseen ajatteluun. Toisella nimellä sitä voisi kutsua tyh…, no olkoon.”

      Eiköhän se ole päinvastoin, lueppa vaikka Hesarin nimimerkin Masentava realisti -juttuja, taitaa olla sinun tuttuja…Matti-poika…

 3. Itse ihmettelen sitä, että minun käsitykseni mukaan euro-sopimusta, Nato-isäntamaasopimusta ja puolustusyheystyösopimusta ei ole lainkaan voimaansaatettu. Joten ne eivät sido Suomea millään tavalla. Mitä järkeä on allekirjoitella sopimuksia, jotka eivät ole voimassa ???? Hämätäänkö kansaa ?

  Itse en ainakaan ole huomannut, että euro-sopimusta, Nato isäntamaasopimusta, Brittien kanssa allekirjoitettua puolustusyhteistyösopimusta oltaisiin voimaansaatettu lainkaan. Seuraavaksi ollaan ”allekirjoittamassa” jotain puolustusyhteistyösopimusta Usan kanssa.

  Kansainvälisen sopimuksen voimaansaattaminen
  Suomalaisen dualistisen ajatustavan mukaan kansainvälinen oikeus on kansallisesta oikeusjärjestyksestä erillään oleva järjestelmä. Näin ollen kansainvälinen normi on saatettava erikseen voimaan, jotta se olisi osa Suomessa noudatettavaa lakia. Ensimmäinen askel uuteen velvoitteeseen sitoutumisessa on kuitenkin ratifiointi eli velvoitteen hyväksyminen kansainvälisoikeudellisesti. Ratifiointi vastaa ikään kuin sopimuksen allekirjoittamista, kun taas sopimuksen toteuttaminen on asia erikseen.

  http://www.heikniemi.fi/kirj/jur/yleinen/kansvelv.html

  Perustuslaki
  95 §
  Kansainvälisten velvoitteiden voimaansaattaminen
  Valtiosopimuksen ja muun kansainvälisen velvoitteen lainsäädännön alaan kuuluvat määräykset saatetaan voimaan lailla. Muilta osin kansainväliset velvoitteet saatetaan voimaan asetuksella.

  http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731#L8
  Definition valtiosopimus ja muu Suomen kansainvälisoikeudellinen velvoite, kuten Suomen yksipuolinen sitoumus ja kansainvälisen hallitusten välisen järjestön Suomea sitova päätös.
  Explanation Kansainvälisellä velvoitteella tarkoitetaan useimmissa tapauksissa valtiosopimusta. Valtiosopimus oli alun perin valtioiden välinen sopimus, mutta kansainvälisen hallitusten välisen järjestöjen lukumäärän kasvaessa ja tehtävien laajentuessa myös kansainvälisistä järjestöistä on tullut sopimuspuolia. Valtiosopimus voi olla osapuoltensa mukaisesti kahdenvälinen, monenvälinen tai yleinen eli yleissopimus. Yleissopimus voi olla paitsi kaikki YK:n jäsenvaltiot kattava jotakin alaa tai kysymystä koskeva myös alueellinen yleissopimus.

  http://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kansainv%C3%A4linen_velvoite

 4. Erkko-median eli Sanoman levikki laskee. Syy on mm. vanhan kunnon Helsingin Sanomien koon muuttaminen vanhemman sukupolven inhoamaksi tabloid-läpsykäksi. Ulkomuodon mukana näyttää sisältökin muuttuneen siten, että Hesarin ammattitoimittajien asemesta siellä pyörii nyt Nelosen pikkulapsia. Odotan koko ajan että Erkon perustama monopoli ajaa lopullisesti karille, jolta sen tietysti korjaa talteen ruotsalainen Bonniers, tuo sananvapauden globaali levittäjä. Kolmonenhan on jo sen hallussa, joten sitten lähes koko Suomen maakunnan ”tiedonvälitys” on samoissa käsissä. Niklas Herlin, Sanoman Oy:n suuromistaja, omistaa Alma-median, jolle juuri myytiin porvarillisen tiedonvälityksen kruunu, entinen Kokoomuksen pää-äänenkannattaja Uusi Suomi.

  • Rivit tiivistyy, vaikka linja onkin ollut sama jo kauan. Osuvasti nimetty, tämä ”Lännen Media”, niin ovat EU:n ja NATO:n äänenkannattajia, ainakin Aamulehti ja Kaleva, joista enemmän tiedän.

   ”Lännen Media on kahdentoista länsi- ja pohjoissuomalaisen maakuntalehden vuonna 2014 perustama yhteisyritys. Lehdet perustavat vuoden 2014 loppuun mennessä yhteisen valtakunnallisen toimituksen, joka tuottaa sisältöä niin painettuihin lehtiin kuin digi-, verkko- ja mobiilikanaviin.

   Lännen Medialle tulee tietojen mukaan noin 40 hengen toimitus, joka tuottaisi lehtien kotimaanpolitiikkaan, ulkomaihin, talouteen ja yhteiskuntaan liittyvät uutiset.

   Lännen Median perustajalehtiin kuuluvat Alma Median sanomalehdet Aamulehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa, Kainuun Sanomat ja Pohjolan Sanomat, Ilkka-Yhtymän sanomalehdet Ilkka ja Pohjalainen sekä Turun Sanomat, Kaleva, Keskipohjanmaa, Hämeen Sanomat ja Forssan Lehti.”

   https://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4nnen_Media

 5. Jos Niinistön aloite oli ”väärin sammutettu”, niin kuin VPK’n palopäällikkö sanoi, kun myöhässä palopaikalle tuli. Muuten kyllä ”valtamedia” kannattaa hanketta, mutta sitä ei saa ehdottaa suomalainen. Kuka sitten? Onko vallan luovuttaminen jollekin vieraalle mennyt noin pikkutarkaksi?

  Armeijat ei noita transpondereita tarvitse. Niillä on kyllä vehkeet tunnistaa omat ja vieraat koneet. Lähinnä nuo ilmaisimet parantaisivat siviililentojen turvallisuutta, kun kaikki koneet näkyisivät heidän tutkillaan. Putin voisi varmaan antaa määräyksen käyttää ilmaisimia sotakoneissa, mutta kuka pystyisi antamaan määräyksen muiden valtioiden sotakoneille? Sopimushan pitäisi kattaa kaikki lennot, eikä haamulentoja tehtäisi näin ”rauhan aikana” puolin eikä toisin.

  Venäjän eristäminen levisi sitten jo urheiluunkin. Olumpiakomitea torppasi Venäjän joukkueen ja päästi urheilijoita vain erillisellä anomuksella. Muiden valtioiden kanssa toimittiin päinvastoin. Päästettiin koko joukkuen ja poimittiin vain dopingin käyttäjät. Muilla valtioilla kun ei ole dopingohjelmaa, hahhahaa. KOK kilpaileekin varmaan YK’n kanssa maailman suurimman korruptiokeskuksen tittelistä. Odottaa vain julkistamista.

  Kattelin lentopallon loppuottelut. Ronssista pelasi Venäjä ja USA. YLE’n selostajan mielestä Neuvostoliitto ja USA. YLE kaipaisi tältäkin osin päivitystä. Onhan siitä jo kaksikymmentäviisi vuotta.

 6. Tästä asiasta on kirjoitettu jo varmaan miljoona artikkelia, mutta kannattaa panna vielä toiston toistoa. Asia on edelleen ajankohtainen ja tärkeä. Voi sanoa, että ajankohtaisemmaksi vain tulee.

  Uhkakuvia luodaan kiihtyvällä tahdilla. Luodaan mielikuvia hyvistä ja pahoista kansoista, kuin kokonainen kansa olisi hyvä tai paha, tarkoituksena saada kansat vihaamaan toisiaan. Yksilöiden välillä ei tehdä eroa. Suomessakin on tahoja jotka kertovat meille kuka on hyvä ja kuka paha. Muun muassa Natopoliitt… eiku Ulkopoliittiinen insituutti on ottanut mielipiteiden muokkaajan roolin. Kaiken takana on vain bisnes joka uhkakuvia tarvitsee. Mitään hyvää tällä ei saada aikaan, ei edes kaikille bisneksille, vain harvoille ja valituille. Vielä vähemmän kansalaisille. Meille siitä on vain harmia.

  Me kansalaiset emme uhkakuvia tarvitse. Me tarvitsemme lämpimän ja kuivan asunnon ja ainakin yhden lämpimän aterian päivässä. Eikä mitään vihreitä ituja vaan kunnon ruokaa. Tarvitsemme mahdollisuuden tehdä jotakin itsemme ja toistemme hyväksi. Valitettavasti uhkakuvien luonti ja niillä ratsastaminen on syrjäyttänyt nuo edellä mainitut. Meidän tehtävä on syrjäyttää nuo uhkakuvien luojat. Ainakin valtion päätösten teosta.

  • ’…Kaiken takana on vain bisnes joka uhkakuvia tarvitsee.’
   onhan se noinkin mutta eiköhän siellä takana syvemmällä ole muutakin… IsoVeli eli NWO-mafia joka pitelee ohjaksia ja lampaat sitten pysyvät laumassa ja syövät oikeaa ruohoa
   Itse en enää pysty ajattelemaan asioita muulla tavalla … kyse on vain periferiatason sopeutumisesta pankkiirien agendaan mutta tietenkin bisnes pyörii siinä sivussa kuten muukin elämä omalla tavallaan ja omien lakiensa mukaan ja kaikissa maissa mutta vain yhtä tähteä seurataan…Mammonstar’ia

 7. Paasikiven – Kekkosen politiikka, etenkin ulkopolitiikka, oli kokemuksien kautta karvaasti opittu ja sen tuottama hyvinvointi maallemme kukoistuksen aikaa joka on tähän asti kansallisesti ainoa tasavertasin aikakautemme, sen ajan eläneet tiedämme sen rajata loppuneeksi Kekkosen-kauden päättymiseen, siitä on alkanut tämä pörssikeinottelijoiden, sekä NWO-vasallien nousun aikakausi ja Itsenäisyytemme- ja kansallisenomaisuutamme hävitys.
  Lukiessa näitä muutamien läntisenpropakandan uhrien kirjoitelmia voi vaan tuntea kollektiivista häpeää/sääliä, koska ilmeisesti hekin ovan syntyjään suomalaisia, mutta jääneet siihen Holivoodin tuottamaan Villinlännen ”todellisuuteen”.

  • Joo, nyt kun kansallisomaisuus on ryöstetty/lahjoitettu ja turvallisuuspolitiikka ulkoistettu, johtajat ovat istuneet suurinpiirtein peukalo perseessä ja odottaneet, että ”kansainväliset institutionaaliset sijoittajat” tulevat ja pelastavat Suomen. Ei sieltä pelastusta kannata odottaa vaan lisää tätä samaa. Ryöstettävää onkin enää aikalailla vähän, palkat ja se pieni omaisuus, jonka kansalaiset ovat saaneet kerätyksi. Eiköhän sekin lähde. Vasta siitä on parisenkymmentä vuotta aikaa kun viimeksi omaisuudet uusjaettiin, eikä siinä apua tarvittu. Nyt sitäkin tulee. Jos ei TTIP sopimuksella saada Suomea konkurssiin, niin velalla (eurolla) varmasti.

   • Niin, siis onhan Suomessa edelleenkin merkittävää ryöstettävää eli kansallisomaisuutta. Nimittäin pohjavedet, joita ei saisi missään nimessä yhtiöittää. Tai jos yhtiöitetään, niin osakkeet jaettaisiin kantasuomalaisten kesken.

    Niiden arvolla maksettaisiin moneen kertaan valtonvelka, mutta eliitti lakeijoineen on tasan tarkkaan ajanhermolla, kun lainsäädäntöä ruuvataan ”oikeaan” suuntaan. TTIP on mahtava työkalu sen viimeisenkin ”Sampomme” myyntiin. Kokemuksiahan suomalaisen politiikon järjen juoksusta on jo esim. Soklin alennusmyynti. Mutta mitäpä huora oppii tai häppee, kunhan oma lompuuki on kunnossa ???

 8. Kaikkein tärkeimmin tulee valtamedian vaikutusvalta ilmi siinä otteessa, joka sillä on poliitikkoihin. Poliitikot ovat käytännössä paljolti riippuvaisia suosiostaan ja ihmisjoukkojen kannatuksesta, jonka johdosta poliitikot useimmiten pyrkivät miellyttämään ihmisjoukkoja ja noudattamaan niiden toiveita mikäli ne ovat tarpeeksi äänekkäitä ja suurilukuisia. Ja vaikka poliitikot pyrkivätkin usein ajamaan tiettyä politiikkaa, joka ei ole kansan suosiossa tai tukemaa, onnistuu tämä vain jos poliitikoista ja heidän politiikastaan esitetään riittävän positiivinen tai neutraali kuva.
  Sananvapus uhattuna ISA:ssa — Hillary luvannut panna vapaan lehdistön vapauden kuriin:

  Within the First Amendment exists the prohibition of infringing on the Freedom of The Press.
  Tell that to Barack Obama’s White House and Hillary Clinton.
  Clinton hasn’t even won the Presidency yet and she is already announcing a full scale war on the truth.
  http://www.infowars.com/the-attack-on-the-free-press-will-only-make-it-stronger/

 9. Soroksella sormet pelissä myös meidän mediassa ?

  Tietovuoto: Soros rahoittaa pakkomonikulttuurisuutta myös Suomessa
  ”Soros kykeni vaikuttamaan monilta osin siihen, millainen Helsingin kaupungin maahanmuutto- ja monimuotoisuusstrategia vuosina 2013–2016 on.”
  http://magneettimedia.com/tietovuoto-soros-rahoittaa-pakkomonikulttuurisuutta-myos-suomessa/
  ”Vaikka Israel on perustettu täysin laittomasti ei-juutalaisilta ryövätylle alueelle, ei George Soros ole kyseenalaistanut juutalaisvaltion olemassaolon oikeutusta.”

 10. Kannattaa muistaa että NWO-mafia hallitsee rahoillaan myös meidän massamediaa. Sen kontrolli on paljon laajempaa ja tiukempaa kuin mitä luulemme ja massamedian tehtävä on palvella mafiaa … ajaa sen agendaa tai aivopestä kansaa sen etujen vaatimalla tavalla.
  Vaikka energia- ym asiat esitetään meille aina ensimmäisinä ja syinä esim. sotiin niin se ei pidä paikkaansa vaan niiden varjolla vain käydään mafian omia sotia jotka on katsottu tarpeellisiksi mafian vallan lisäämiseksi maailmassa.
  Sodat ovat pääosin vain väline … itse syy niihin on syvemmällä ja tuo syy on Illuminaatti-mafian pyrkimys miehittää ja valloittaa itselleen uusia alueita ja laajentaa reviiriään.
  Illuminati Control More Pervasive than We Think
  If John Coleman is right, we can’t trust anything emanating from the mass media or government. 
  Coleman, now 81, a former British Intelligence officer (MI-6) , first exposed the clique that dominates the world is his classic Conspirator’s Hierarchy: The Story of the Committee of 300 (1992)
  Tavistock is behind every ”spontaneous” social movement of the last century, including feminism, sexual ”liberation”, the peace movement, the ”New Age” movement, environmentalism, homosexuality, and abortion. Lately, they are behind sex education and the transgender movement.
  ”The moral, spiritual, racial, economic, cultural and intellectual bankruptcy we are in the midst of today is not some social phenomenon…that just happened. Rather it is the product of a carefully planned Tavistock program,” Coleman writes.
  – See more at: http://henrymakow.com/001487.html#sthash.SaPwm5T5.dpuf

  • Eihän se Tavistock tietenkään kaikkien sosiaalisten liikkeiden takana ole! Vaikka onkin yksi merkittävä ajatushautomo. Sitäpaitsi aiemminhan syytit noista ihan samoista suvakki-asioista Saksan Frankfurtin koulukuntaa, joita myös äärioikeistolaiset ”kulttuuri-marxisteiksi” nimittävät.

   Tietysti globalismin takana on juuri suurpääoma, ei se muuten pystyisi vaikuttamaan poliitikkoihin ja mediaan niin voimakkaasti. Mutta kaikkea ei tarvi lahjoa tai maksaa rahalla. Ei kommunistien tarvinnut kaikkia lehtimiehiä lahjoa rahalla jotta he pitivät aatetta hienona. Eikä ole tarvinnut kapitalistien eikä globalistienkaan. Kyseessä on ideologia, joten siinä on olennaisesti mukana HALU ja USKO. Globalistien on helppo värvätä medialle sellaisia omistajia ja päätoimittajia jotka haluavat uskoa asiaansa. Sen jälkeen jokainen palkattu journalisti uskoo samoihin asioihin, tai saa alkaa riippumattomaksi journalistiksi Internettiin.

 11. Analyysi: mitä valtavirtamedia julkaisee ja mitä se kätkee? Pakolaispolitiikka

  Jo maailman arvostetuimpiin historioitsijoihin kuuluva brittiläinen Anthony Beevor on arvostellut kiertelemättä valtavirtamedioiden toimittajia turvapaikkakriisiuutisoinnista.
  Beevor lausuu Helsingin Sanomien haastattelussa toimittajien toimivan vastuuttomasti vertailessaan nykyistä pakolaisvirtaa II maailmansodan jälkeiseen tilanteeseen Euroopassa.
  Erot ovatkin massiivia. Toisen maailmansodan jälkeen Eurooppa oli raunioina sekä taloudellisesti että konkreettisesti, kun pommitukset olivat tuhonneet etenkin Saksan. Tulijat eivät osanneet edes haaveilla sosiaalituesta ja valtioiden maksamista koulutus- ja terveyspalveluista, vaan uusi elämä piti aloittaa omin voimin. Suuri osa ihmisistä myös hakeutui kohti omaa kotimaataan, vaikka sota jättikin miljoonia kauaksi kotoa, ja lopulta kokonaisia maita kommunistisen ”rautaesiripun taakse”.

  Nykyiset ”pakolaiset” ovat suurelta osin elintasopakolaisia ja seikkailijoita, jotka on värvätty vaeltamaan suurella rahalla kohti Eurooppaa. Kansanvaellus on räjähtänyt liikkeelle esimerkiksi monimiljonäärin ja sijoittajan George Soroksen luoman Open Society Foundation toiminnan tuloksena.

  William Engdahl väittää selvityksessään Nato-sotilasliiton yhteydessä olevien ajatushautomoiden kontrolloivan EU:n pakolaispolitiikkaa. Siten Saksan liittotasavaltaa ja Euroopan Unionia ohjattaisiin Atlantin takaa.
  Näitä aivoriihiä tai ajatushautomoita ovat: European Stability Initiative (ESI) ja ECFR (European Council on Foreign Relations). Lisäksi on sellainen yhdistys kuin Open Society Fellow –järjestö.
  Lontoossa vuonna 2007 perustettu ECFR on sionistipankkiirien Rockefellerin ja JP Morganin luomia järjestöjä koordinoimaan englantilais-amerikkalaista maailmanlaajuista ulkopolitiikkaa. George Soros on ECFR-ajatushautomon rahoittaja. — Millä tavoin nämä kytkeytyvät Tawistock-instituuttiin ? Eiköhän se ole ’yhteinen nimittäjä’ näissä puuhissa.

  Valtamedia on vaiennut itsensä kuoliaaksi siitä, että kansanvaellus Eurooppaan on järjestetty tiettyjen sionististen eturyhmien kaksoismoralismiin perustuvalla valtavien rahojen siirtelymekanismien välityksellä.
  http://novahierosolyma.fi/wp/2016/08/27/analyysi-mita-valtavirtamedia-julkaisee-ja-mita-se-katkee-pakolaispolitiikka/

  Uusi poliittinen ohjelma
  Poliittisen ja yhteiskunnallisen järjestelmän muutos on Suomessa välttämätöntä. Tätä silmällä pitäen huomioimme seuraavaa:
  http://novahierosolyma.fi/wp/2016/09/02/uusi-poliittinen-ohjelma-osa-2/

 12. Mitenkä paljon on suomessa nykyään työttömiä, leipäjonoissa. Maa jossa on leipäjonoja ei ole ”VAURAS MAA”.
  En osaa sanoa, onko leipäjonoja VENÄJÄLLÄ, mutta jos on, niin onhan heillä myöskin asukasluku huimaava verraten SUOMEN asukaslukuun. Jotakin rehellisyyttä pitäisi olla tässäkin sivussa.

  • Sillin, kun Suomi oli todella köyhä, ei ollut leipäjonoja. Silloin niille olisi ollut kova tarve, mutta ei ollut ketään, joka sellaisia olisi järjestänyt ja ruokaa ilmaiseksi lahjoittanut.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here