Etelä-Kaliformiassa toimiva kristillinen yliopisto Biola on julkaissut Chimes –opiskelijalehdessään mielipidepääkirjoituksen Yhdysvaltain Afrikan mantereella käymistä salaisista sodista.

Yhdysvaltain salaisten operaatioiden sekä sotilastukikohtien määrän kasvattaminen Afrikan mantereella huolestuttaa pääkirjoituksen lähdeviitaten laatinutta Justin Yunia. 

Yhdysvallat kasvattaa Afrikan mantereella sekä salaisten operaatioiden että sotilastukikohtien määrää. Tämä on johtamassa uudentyyppiseen sodankäyntiin, jossa käytetään palkkasoturi-armeijoita, erikoisjoukkoja, miehittämättömiä lennokkeja, sijaistaistelijoita (kuten länsimaiden rahoittamat ”maltilliset kapinalliset” tai ”laillinen oppositio” Lähi-idässä), salaiseksi luokiteltuja tukikohtia ja kybersodankäyntiä muiden kierojen keinojen ohella, selventää Yun.

Yhdysvaltain avoimet aggressiot Lähi-idässä, salaiset muissa maissa

Rauhan nobelilla palkitun Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman kausilla julistamattomien sotien käyminen on kasvanut 145 prosenttia verrattuna sotaisana pidetyn George W. Bushin kausiin: Yhdysvaltain erikoisjoukot suorittavat salaisia operaatioita 70–90 eri maassa; journalisti Nick Tursen mukaan erikoisjoukkoja on lähetetty 147 eri maahan (75 % maailman maista).

”Sodat joita perinteisesti on käyty suurten maajoukkojen avulla ja täyden mittakaavan miehityksillä vieraissa maissa ovat väistyneet uuden tyylin taistelutavan tieltä – tavan, joka on yhä riippuvaisempi erikoisjoukkojen , miehittämättömien robottilentokoneiden ja yksityisten puolustusalihankkijoiden käytöstä. Erikoisoperaatioiden luottamuksellisen luonteen vuoksi Pentagon kykenee käytännössä salaamaan ulkomailla tapahtuvat sotilaalliset väliintulot amerikkalaiselta yleisöltä. Yhdysvalloilla on aina ollut joukkoja Afrikassa kylmän sodan ajoista lähtien mutta laajenemisen määrä viittaa julkisen valvonnan ja vastuullisuuden puuttumiseen.”

Yhdysvaltain varjosotia Afrikassa käyvät nyt Yhdysvaltain erikoisjoukot U.S. Special Operations Command sekä erikoisoperaatioiden esikunta (JSOC) – salakähmäinen organisaatio, joka suorittaa tappo- ja kiinniottotehtäviä.  ”Lähes teollisen mittakaavan terrorisminvastaisen toiminnan tappajakoneistoksi” JSOC:ta on kutsunut sissisodankäynnin ja kapinan vastaisen toiminnan suhteen presidenttejä neuvova John Nagl. Moni muu on kuvaillut JSOC:ta presidentin yksityiseksi salamurhaajajoukoksi. JSOC-ryhmä raportoi suoraan Valkoiselle talolle. Se on armeijan salainen armeija, kirjoittaa Yun.

John A. Nagl on amerikkalaisen uuskonservatiivisen ajatushautomo CNAS:in (Center for A New American Security) johtokunnan jäsen ja sen entinen johtaja. CNAS puolestaan tuottaa Yhdysvaltain presidentille sekä sotilasasioita että kansallista turvallisuutta koskevaa analyysia ja kapinan vastaisia strategioita (COIN, Counterinsurgency Strategies). Useita CNAS:in jäseniä, mukaan lukien sen perustajat Michele Flournoy ja Kurt Campbell palkattiin toimimaan puolustusministeriön viroissa sekä G. W. Bushin aikana että Obaman molemmilla kausilla.

”Uskomus, että Yhdysvallat vetäisi jonakin päivänä joukkonsa Lähi-idästä on varsin naiivi ottaen huomioon sen tosiseikan että taloutemme on jatkuvan sodankäynnin talous. Aina pysyvistä sotilastukikohdista joissa majailee tuhansia [amerikkalaisia] sotilaita niihin yksittäisiin lentokenttiin, joita CIA käyttää hoitaessaan mustia operaatioitaan, Yhdysvallat ylläpitää 800-1000 tukikohtaa ympäri maailmaa. Tämä tekee meistä [Yhdysvalloista] laajimmalle levinneen sotilasimperiumin kautta historian. Eivät edes sotilasasioiden asiantuntijat tiedä tarkkoja lukuja. Edesmennyt [tutkija, kirjailija, Kalifornian yliopiston emeritusprofessori] Chalmers Johnson kirjoitti kirjassaan The Sorrows of Empire: Militarism, Secrecy, and the End of the Republic kuinka Pentagon ja Yhdysvaltain sotilaallis-teollinen kompleksi ovat muuntaneet Yhdysvallat uudentyyppiseksi sotilaalliseksi imperiumiksi, kuluttajien Spartaksi.”

Chalmersin mukaan Amerikkalainen imperiumi eroaa menneisyyden imperiumeista siinä, että tukikohdat eivät ole olemassa sodankäyntiä varten vaan militarismin ja imperiumin ylivoimaa julistamassa.

Yhdysvallat on sotilaallisesti läsnä 53:ssa Afrikan 54:ästä valtiosta.

Ison-Britannian salaiset sodat Lähi-idässä ja Afrikassa

Brittilehti The Independentissa ihmetellään miksi Ison-Britannian erikoisjoukkojen (SAS) lähettämisestä Lähi-itään ei ole kerrottu parlamentille kuten lakien mukaan kuuluisi.

Rory Donaghy kirjoittaa:

”Brittiläiset SAS-joukot ovat mukana taisteluissa Jemenissä, Syyriassa, Irakissa ja Libyassa – mutta parlamentille ei näistä tehtävistä ole kerrottu […] Puolustusministeri Michael Fallon yritti peitellä kysymykset siitä, suunnitteleeko Iso-Britannia joukkojen lähettämistä Libyaan, vain 200 mailin päähän Euroopasta, jossa [palkkaterroristijärjestö] Isis on kukoistanut aina vuodesta 2011 asti jolloin Naton tukemana kaadettiin Muammar Gaddafi. Fallon sanoi ettei brittijoukoille suunnitella taisteluroolia Libyassa; jos armeija lähetettäisiin Libyaan, parlamentti keskusteli siitä ensin.”

”[…] Vain kaksi päivää Fallonin kommentin jälkeen The Times raportoi brittiläisten SAS-joukkojen olevan jo Libyassa ja että aiemmin toukokuussa he [SAS] räjäyttivät räjähdelastissa olleen  Isisin kulkuneuvon lähellä Misrataa.”

”Paljastin jo aiemmin, maaliskuussa, SAS-joukkojen operoivan Libyassa. Epäselvää on se, kenen rinnalla brittijoukot taistelevat maassa jolla ei ole toimivaa hallitusta tai armeijaa. Kukaan ei kiistä etteikö Isisin uhka olisi synkkä ja että toimia tarvitaan Isisin kasvun pysäyttämiseksi Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Hallitus ei kuitenkaan salli brittien saavan tietoonsa mitään siitä, missä päin Lähi-itää brittijoukkoja on, ja mitä ne siellä tekevät meidän nimissämme.”

Donaghy kirjoittaa viime vuosina usein raportoidun SAS-joukoista operoimassa Jemenissä, Syyriassa, Irakissa ja Libyassa, samoin kuin neuvomassa liittolaisia Jordaniassa ja Saudi-Arabiassa. Parlamenttia ei Donaghyn mukaan kuitenkaan ole informoitu näistä operaatioista saati sitten että parlamentissa olisi päästy keskustelemaan siitä, onko tällainen sotilaallinen strategia brittikansakunnan etujen mukaista.

”Kollektiivisen vastuun käsite demokratiassa toimii vain, jos me tiedämme mitä nimissämme tehdään. Ison-Britannian kansalaisina emme voi olla vastuussa sodista, joista hallituksemme ei meille kerro – mutta sotien seuraukset me kyllä joudumme tuntemaan”

Donaghy kirjoittaa ja jatkaa:

”Britannian ulkoministeriön nettisivujen matkailuosio on pullollaan varoituksia siitä, että Ison-Britannian kansalaiset ovat terroristijärjestöjen kohteita kautta maailman, ja eräs syy siihen on Ison-Britannian armeijan näkyvä läsnäolo useissa maissa.”

Donaghyn mielestä hallituksen tulisikin avata sodankäyntinsä perusteita myös briteille. Ulkoasiain komitean jäsen, konservatiiviedustaja Crispin Blunt sanoikin minulle hiljattain, kirjoittaa Donaghy, ettei hallitus voi ikuisesti pitää SAS-operaatioitaan salassa. Bluntin mukaan SAS-operaatiot vaativat salailun verhon ollakseen tehokkaita, ja siinä hän on oikeassa, mutta hän [Blunt] sanoi myös, että milloin nuo operaatiot ovat osa suurempaa sotilaallista strategiaa, se strategia kuuluu parlamentin harkittavaksi ja valvottavaksi.

”On aika aloittaa parlamentaarinen keskustelu Ison-Britannian salaisista sodista Lähi-idässä”, päättää Donaghy tekstinsä.

 

Kommentti

Miksi brittiläinen toimittaja ja kalifornialaisen kristillisen yliopiston opiskelija ovat huolestuneita Ison-Britannian ja Yhdysvaltain laajenevista salaisista operaatioista? Ovatko he paremmin informoituja kuin keskiverto suomalainen median kuluttaja – jolle tarjottuun lukemistoon liitetään uutisaiheesta riippumatta Venäjän aggressiot ja Venäjän muodostama uhka? Käytän establishmentin menettelyä ja liitän itsekin Venäjän tähän artikkeliin kommenttini kautta.

Mark Perry kirjoittaa Politicossa erään vanhemman Pentagonin virkailijan sanoneen Yhdysvaltain armeijan haluavan saada amerikkalaiset uskomaan että venäläiset ovat 10 jalkaa (3,05 metriä) pitkiä, koska armeija haluaa vieläkin isomman osan budjetista käyttöönsä. Menoleikkauksilla uhattu armeija joutuu päättämään uudistaako asearsenaalia vai kasvattaa sotilaiden määrää. Armeija haluaa tehdä molemmat, ja käyttää Venäjää tekosyynä.

Viimeisimpien arvioiden mukaan Yhdysvallat käyttää noin seitsemän kertaa enemmän rahaa puolustukseen kuin Venäjä (598 miljardia dollaria vs. 84 miljardia dollaria). Yhdysvalloilla on kaksi kertaa enemmän väkeä aktiivipalveluksessa kuin Venäjällä (1,4 miljoonaa vs. 766 000 henkilöä). Yhdysvalloilla on kuusi kertaa enemmän helikoptereita, neljä kertaa enemmän lentokoneita ja kolme kertaa enemmän hävittäjiä kuin Venäjällä. Yhdysvalloilla on 10 lentotukialusta, venäläisillä yksi. Vain tankkeja venäläisillä on tuplaten se määrä mikä Yhdysvalloilla, kirjoittaa Perry.

Ja todellakin: Tukholman rauhan instituutti SIPRIn viimeisin raportti tietää kertoa Yhdysvaltain olleen viimeisten viiden vuoden aikana maailman johtava aseviejä 33 prosentin osuudellaan. Viennin lisäys selittyy Lähi-idän ja Aasian kasvaneilla aseostoilla. Venäjä on maailman toiseksi suurin aseviejä. Niinpä molempien maiden aseteollisuus, armeija, NATO sekä media hyötyvät uhkakuvia maalailevista vastakkainasettelu-otsikoista: on synnytetty mainostamalla tarve kasvattamaan myyntiä – sen ohella että on lietsottu myynninedistämis-konflikteja ja sotia Lähi-idässä ja Afrikassa. Everstiluutnantti Daniel Davis kirjoitti Armed Forces Journal –ammattilehdessä että Venäjän uhalla pelottelulla pelataan suoraan Putinin käsiin antamalla Putinille perusteet kasvattaa puolustusmenoja. Siinä ohella venäläiset alkavat nähdä länsimaat (ja Suomen) Venäjän uhkana.

Toki pelottelu-uutisointia on hyödynnetty myös sisäpoliittisesti käyttämällä näitä uhkakuvia erinäisten väestölle vastenmielisten poliittisten hankkeiden perusteluna ja läpiajamiseen. Suomessa Nato-isäntämaasopimukselle ei hankittu edes eduskunnan hyväksyntää.

Niinpä olikin jollain tapaa lohdullinen se Perryn tarjoama tieto, että moni Pentagonin vakinaisessa palveluksessa oleva vanhempi henkilöstön jäsen on ilmaissut huolensa mm. Naton Euroopan ex-komentaja Breedloven tosiasioihin perustumattomista, järkeä vailla olevista, sotilaallisia uhkakuvia koskevista lausunnoista, joita kritiikitön media sellaisenaan on toistellut. Berliinissä Merkelin neuvonantajat ovat luonnehtineet Breedloven ulostuloja vaaralliseksi propagandaksi.

ps. Osaako joku kertoa, onko amerikkalaisten muille myymässä high tech –sotakalustossa takaportti, jonka kautta Yhdysvallat voi etähallinnoida myytyä sotakalustoa? En hämmästyisi, onhan vastaavia takaportteja viritetty tietokoneidenkin käyttöjärjestelmiin.

Riikka Söyring

 

Lähteet

Yun, Justin | Chimes (10.5.2016): U.S. expands secret wars in Africa http://chimes.biola.edu/story/2016/may/10/us-expands-secret-wars-africa/

Donaghy, Rory | The Independent (28.5.2016): Britain is at war in Libya and nobody thought to tell us http://www.independent.co.uk/voices/britain-is-at-war-in-libya-and-nobody-thought-to-tell-us-a7052356.html

Stockholm International Peace Research Institute, SIPRI: Asia and the Middle East lead rise in arms imports; the United States and Russia remain largest arms exporters, says SIPRI https://www.sipri.org/media/press-release/2016/asia-and-middle-east-lead-rise-arms-imports-united-states-and-russia-remain-largest-arms-exporters

Perry, Mark | Politico (12.5.2016): The U.S. Army´s war over Russia http://www.politico.com/magazine/story/2016/05/army-internal-fight-russia-defense-budget-213885

9 KOMMENTTIA

 1. Tällaisista asioista ei valtamediassa hiiskuta sanaakaan.
  Olisi mielenkiintoista tietää millä tasolla näistä suomalaisen median sensuuri käytännöistä on sovittu.

  • Ei tietenkään hiiskuta kun valtamedia on vallankäytön väline ja sitä käyttää maamme nwo-hankkeeseen sitoutunut SOS-hallitus presidentillä vahvistettuna.

 2. Kaikkeen löytyy rahalla takaportti. Kaikki on ostettavissa, kunhan hinnasta sovitaan.

 3. ”On aika aloittaa parlamentaarinen keskustelu Ison-Britannian salaisista sodista Lähi-idässä”, päättää Donaghy tekstinsä.”

  Nehän on tietysti salaisia nämä armeijoiden erikoisjoukkojen tehtävät. Ei tule päivää jolloin ministeri keroo asiasta parlamentille, koska parlamentilla ei ole salassapitoluokitukset riittävät. Siten parlamentti, ja osa hallituksesta myös, on pimennossa. Vain puolustusministerin ja pääministerin tarvii tietää. Jos edes heidänkään: voihan se olla että armeijan erikoisjoukkojen komentaja on saanut käskyn olla kertomatta ministeritasolle mitään, ettei ministeri joudu kiusalliseen tilanteeseen.

  Ja sitten nämä erikoisjoukot jotka on black- ja gray-operaation tasolla, jotta he eivät edes raportoi mihinkään tai kellekkään. Tehtävä on, mutta siitä ei raportoida.

  Libyasta tuli raporttia että sielläkin oli Iso-Britannian salaisen palvelun joukkoja silloin kun ihmisille väitettiin että tehdään vain ilmaiskuja. Amerikkalainen kongressimies näki Libyassa kun tanskalaiset ja ranskalaiset erikoisjoukot tekivät yöllä operaation jossa katkoivat siviilien kauloja. Syy meni tietysti tietysti jollekulle muulle (Libyan armeijalle), koska eihän heitä virallisesti edes ollut maassa.

 4. Meneillään on yhä voimakkaampi sota AAS (anglo.amerikkalais-sionistinen) – imperiumin ja Muun Maailman (MM) välillä. MM:n rintama vahvistuu koko ajan ja sen pitääkin mikäli AAS aiotaan voittaa ja sen haave globaalista poliisivaltiosta ala Orwell/Huxley romuttaa.
  Olisi vastoin historian lakeja jos sitä ei voitettaisi. Voitto voi jopa tulla helpostikin kun AAS osoittaa jo selviä sisäisen rappeutumisen oireita ja sen sotakirveenä toimiva USA on ajautumassa suuriin sisäisiin ongelmiin presidentinvaalien alla.

  • jatko-osa
   Amerikkalaiset vaativat lopettamaan taistelut ”Venäjän uhkaa” vastaan – Entä Suomessa?
   Yhdysvallat käyttää jättimäiset summat taisteluun ”Venäjän uhkaa” vastaan, jota amerikkalaisten uuden vetoomuksen mukaan ei kuitenkaan ole olemassa. Kansalaisten vetoomus on julkaistu Valkoisen talon verkkosivuilla. Yli 20 000 henkilöä on jo parissa päivässä allekirjoittanut vetoomuksen.
   Vetoomuksen mukaan vain 65 %:lla amerikkalaisista on töitä. 46 miljoonaa amerikkalaista turvautuu ruoka-apuun. Kodittomien lasten lukumäärä on kasvanut 60 %:lla kuudessa vuodessa.
   Sen sijaan Yhdysvallat käyttävät valtavat summat rahaa ulkomailla tehtyihin interventioihin. Vuoden 2017 budjetista propagandaan käytetään 777 miljoonaa dollaria. Sotilasbudjettia on kasvatettu olemattoman Venäjän uhkan avulla. — lisää linkistä
   http://mvlehti.net/2016/09/03/amerikkalaiset-vaativat-lopettamaan-taistelut-venajan-uhkaa-vastaan-enta-suomessa/

 5. Killary Clintonin valinta jouduttaa USA-koaliition romahdusta ja perikatoa — kuinka globalistien vahvat korporaatiot ja poliittiset ’korporatistit’ ovat jo varmentaneet etukäteen omat etunsa tukiessaan Clintonin valintaa presidentiksi

  The Hillary Files: How special interests that violate health, human rights and the environment have pre-purchased the Clinton presidency
  The paper details how a Hillary Clinton presidency has already been pre-purchased by powerful globalist corporations and political class ”corporatists” who promote clear cutting forests, Big Oil interests, GMOs, pesticides, fracking, Big Pharma, widespread environmental pollution with biosludge and much more.
  The paper contains 312 cited references and provides an overwhelming mountain of evidence that Hillary Clinton is not just dangerous to America’s liberties and economy, but also dangerous to America’s environment, health freedoms and organic industry.
  —— Clinton ei ole vaarallinen vain amerikkalaisten vapaudelle ja taloudelle vaan myös maan ympäristölle, ihmisten terveydelle ja ruuantuotannolle. Linkissä pitkä lista näistä asioista, jotka väistämättä edistävät maan ajautumista sisäiseen kaaokseen ja luhistumiseen.
  This paper is a call for both conservatives and progressives to reject Hillary Clinton on election day.
  EXECUTIVE SUMMARY of The Hillary Files
  http://www.naturalnews.com/055209_Hillary_Clinton_white_paper_corrupt_presidency.html

 6. Arvoisa toimittaja Söyring, en usko, että saatte esittämäänne kysymykseen takaporteista parempaa vastausta kuin esittämäni.
  ”Mikäli jokin valtio löytäisi ns. Takaportti-teknologiaa asejärjestelmistään, olisi tälle valtiolle kiistaton strateginen etu vaieta asiasta ja poistaa ”saastuneet osat” vähin äänin”… Näin voi toki menetellä vain valtio, jolla on tarvittava tieto-taito havaita asia, mikä yleisesti ottaen tarkoittaa myös kykyä ”korjata” asiain tila.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here