Se odottamaton uusmilitarismi, joka nykyään on valtalehdistömme ansiosta muodostunut uudeksi normiksi, saa yhä absurdimpia muotoja.

Helsingin Sanomissa kirjoittaa Pekka Hakala 23. syyskuuta siitä, miten Itämeren rannat täyttyvät uusista ohjuksista. Prosessi näyttää siis äkkiseltään muistuttavan nykyistä sienikautta, kun tatteja ja kantarelleja ilmestyy yhä uudelleen, vaikka metsiä ei kukaan kynnä eikä kylvä, ainakaan sienille.

Tämä joka tapauksessa näyttää asettavan meidät suuravaltana erikoiseen asemaan, tarkoitan ohjusten ilmaantumista.

Venäjän läntinen – entinen Leningradin – sotilaspiiri kuuluu hankkineen uusia ilmatorjuntaohjuksia, joiden kantomatka on 400 kilometriä.

Helsinkiä tai muitakaan kaupunkeja en ole torjuntaohjusten kuullut koskaan uhanneen, mutta ainahan asiat voivat muuttua. Asian taustaksi mainitaan se, että Suomellakin on nyt Horneteihin sijoitettavia ohjuksia, joiden kantama on samaa luokkaa ja jotka kyllä voivat uhata Pietarin kohteita.

Ne siis tulivat kuvaan ensin. Kenen luvalla ja missä tarkoituksessa, on syytä kysyä. Vastausta en ole kuullut.

En tiedä, onko edes periaatteessa mahdollista, että venäläiset pitäisivät meidän rauhanohjuksiamme edes potentiaalisena uhkana, mutta väittäväthän he kyynisesti epäilevänsä jopa NATO:a, joka sentään on aikamme suurin rauhanturvaamisjärjestö.

Varsinainen ”Suomen tuhoaja” olisi ilmatorjuntaohjusten sijaan kirjoittajan mielestä Iskander -M ohjus joka voidaan varustaa ydinkärjellä. Mutta sehän on jo vanha juttu.

Mielenkiintoisin on kuitenkin kirjoittajan mielestä Bastion-rannikkopuolusturjärjstelmä. Sellaisia ei vielä ole täällä Itämeren karuilla rannoilla, mutta mikäänhän ei estä niitä tänne asentamasta. Mikäli nyt Pietarin puolustus sellaista sotilaiden mielestä kaipaa, voisi lisätä. Ja sotilaiden mielestähän mikään ei koskaan riitä eikä tule riittämään, mikäli he asioista päättää saavat. Pitäähän se vastuunsa tuntea.

Bastionia vastaan ei Suomella olisi muuta asetta kuin äänekäs protestointi, kauhistelee kirjoittaja. Ymmärrän tunteen, sillä onhan se nyt pirullista, jos on tähtäimessä eikä pysty vastaamaan samalla mitalla ainakaan juuri siellä rannikoilla.

Ensin toki pitää saada aikaan se sota jollakin perusteella. Sen tuleminen kai joka tapauksessa lienee normaali olettamus? Miksipä ei ihmisiä taas ruvettaisi oikein urakalla tappamaan. Historia kai osoittaa, että homma kannattaa? Ja ehkäpä sitä paitsi myös nuo Bastion-puolustusohjukset ovatkin oikeasti hyökkäysohjuksia?

Joka tapauksessa kirjoittaja ounastelee melkoista skandaalia. Suomi oli jo tilannut maavoimilla amerikkalaisia Atacms-ohjuksia, joiden kantomatka olisi noiden venäläisten kanssa samaa luokkaa.

Yllättäen tilaus olikin peruttu. Oliko Moskova ärähtänyt ja Suomi asemalleen suurvaltana (EU) arvottomalla tavalla pannut häntänsä koipien väliin ja alistunut uhkailuun?

Tällainen selitys asioille olisi kunniamme kannalta hirvittävän nolo. Mitähän meistä nyt sen takia voidaankaan ajatella Brysselissä ja Washingtonissakin? Vastahan onnistuimme pääsemään edes hetkeksi juttusille isojen poikien kanssa ja nyt sitten tämä?

Atacms-ohjusten sijasta Suomi onkin nyt hankkimassa vain sellaisia ohjuksia, jotka kantavat vain 70 kilometrin päähän. Viipuria sentään voimme uhata, jos ihan rajalle menemme. Sijoitetaan ainakin pari patteria Vaalimaalle. Ville Haapasalo voisi kai tarkoitusta varten myydä lopettamansa ravintolan tontteineen.

Jokainen ymmärtää, mitä tämä tilauksen peruminen merkitsee. Meitä ei tämän jälkeen enää noteerata vakavaksi uhaksi Pietarille. Venäläisetkään eivät ehkä joudu tämän takia aseistamaan rajaamme ainakaan kovin raskaasti. Tuskinpa kukaan siellä myöskään tarpeeksi hullu olisi ryhtyäkseen ensi-iskuun meitä vastaan. Mitähän silläkin saavutettaisiin?

Suurvallan kunnian kannalta tämä on noloa. За державу обыдно((Sitaatti elokuvasta Aavikon laki (Белое солнце пустыни, 1970). Tullimies loukkaantuu valtiovallan puolesta, kun häntä yritetään lahjoa. )), sanoivat jotkut venäläiset patriootit saman asian, kun heidän kotimaataan ei otettu vakavasti suurena pelurina, jonka kanssa ei ole leikkimistä.

Mikäli kuitenkin katsomme asioita vain tämän pienen kotimaamme, Suomen perspektiivistä, niin tuskinpa voimme mitään viisaampaa tehdä kuin pitää varustelut defensiivisellä puolella ja sillä tasolla, etteivät ne provosoi Venäjän vastatoimia.

Suurvalta EU saa meidän puolestamme hoitaa pelotteensa ja USA voi jatkaa pullistelupolitiikkaa, mikäli katsoo sen olevan intresseissään. Maamme itsenäisyys on jo enemmän tai vähemmän rapautunut, mutta sen verran sitä sentään on jäljellä, että voimme edes tällä tärkeällä saralla valvoa omia etujamme sen sijaan, että heittäytyisimme merentakaisten intressien takia suurvaltojen juoksupojiksi.

Helsingin Sanomia tämä näkökulma ei miellytä, mutta eipä se sentään ainakaan vielä päätä sitä, mitä tässä maassa tehdään.

 

Timo Vihavainen on Helsingin yliopiston Venäjän tutkimuksen professori. Tämä kirjoitus ilmestyi alun perin 23.9.2016 hänen blogissaan.

17 KOMMENTTIA

 1. ’…Mikäli kuitenkin katsomme asioita vain tämän pienen kotimaamme, Suomen perspektiivistä, niin tuskinpa voimme mitään viisaampaa tehdä kuin pitää varustelut defensiivisellä puolella ja sillä tasolla, etteivät ne provosoi Venäjän vastatoimia.’

  Jos tähän sotilasasiantuntijaan on uskominen niin USAn armeijalla ei ole mitään mahdollisuutta voittaa sotaa Euroopassa Venäjän armeijaa vastaan.
  Ollaanko meilläkään tässä asiassa ihan ajan tasalla ? EU Natoineen ei ainakaan taida olla eikä näytä ymmärtävän mihin itsetuhoon se on itseään ajamassa lietsomalla Venäjän vastaista propagandaa kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Ihan kuin se kerjäisi verta nenästään…

  …. a top military expert has warned that the US military is ”woefully unprepared” for a fight against Russian troops, blasting: ”America’s Army is poised for defeat in a European war.”
  Loren Thompson, Chief Operating Officer of the Lexington Institute defence think tank, said the US Army was ”gravely deficient” in a number of key areas and that Putin’s military could win any war on the continent ”very quickly”. 
  http://www.express.co.uk/news/world/712551/Vladimir-Putin-Russia-invade-Europe-US-army-navy-too-weak-John-McCain
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=140042

 2. Ogelma tässä sopassa on balttian maissa vallitseva hysteerinen ryssävihaa ruokkiva pelkotila. Eikös meidän valtiomme edustajat voisi nytkin mennä avustamaan heitä pääsemään irti pelkotiloista, hieman samalla metoodilla, kuin avustimme ja opastimme itsenäisyyden palauttamisen alkuvaiheissa.
  Tietenkin kivenä kegässä heillä hiertää miehityksen tuottama venäläis vähemmistö,parasta heidän olisi sopeutua siihen , heidän ei tule sallia ryhtyä mihinkään etnisiin vainoihin.
  Sotilaallisen kaluston markkinamiehet kyllä aina pyrkivät käyttämään hyväkseen kaikki tilaisuudet päästä myymään lelujaan, niillä balttien turvallisuustilanne ainoastaan heikkenee,totaalinen tuho on se mitä tuolla reitillä on saatavissa.

  • Lainaus: ”Ogelma tässä sopassa on balttian maissa vallitseva hysteerinen ryssävihaa ruokkiva pelkotila.”

   Tässä tapauksessa suosittelisin kommentoijaa a) katsomaan ympärilleen b) seuraamaan suomalaista valtamediaa, niin yleläisiä kuin sanomien väkee. Tämän havainnoinnin jälkeen tuskin tarvitsee mennä merta edemmäs kalaan, rasistista ryssävihaa ja ryssän pelkoo löytyy täältä kotoSuomesta varmasti enemmän kuin Baltiasta. Siis mitä näillä suomalaisilla ryssävihaa täynnä olevilla rasisteilla olisi muka annettavana balteille? Lisää ryssävihaako?

   • ”Siis mitä näillä suomalaisilla ryssävihaa täynnä olevilla rasisteilla olisi muka annettavana balteille? Lisää ryssävihaako?”

    Ryssävihaan liittyviä bizneezkuvioita.

   • Balttien ryssäviha, on paikallisten poliitikkojen keino hallita kansaa ja samalla peittää oma kyvyttömyytensä ja tekemättömyytensä. Jos esimerkiksi otetaan Viro, jossa olen asunut pysyvästi yli kymmene vuotta, on näillä Viron hallinnon ryssävihan kyllästämillä poliitikoilla melkein poikkeuksetta ns. punainen menneisyys. Tämä tarkoittaa sitä, että nämä ”reaalipoliitikot” ovat sitä mitä milloinkin on edullisinta olla, ensin ylistettiin Neuvostoliittoa ja tietenkin nautittiin puolueen jäsenen eduista, seuraava vaihe onkin Euroopan unionin ylistäminen ja sama oman edun tavoittelu. Mutta kuka unohtui, ehkäpä tavallinen Viron ahkera ja rehellinen kansalainen.

    Tässä ryssävihan ylläpidossa auttaa juuri Yle ja Suomen lehdistö, samat tahot, jotka ylistivät aikoinaan Neuvostoliittoa. Tämä on sitä samaa ”reaalipolitiikkaa”, jolla kaikki muutkin orjaluontoiset paskiaiset ovat isänmaansa myyneet.

    Suomalainen ”reaalipolitiikka” ei juuri eroa Viron politiikasta, samat vaikuttimet ja ihmisluonnon synkät piirteet vallitsevina ominaisuuksina.

 3. Tästä on valtamedia vaiennut … miksi? Vai onko kyse uutisankasta?
  USA-koaliitio oli perustanut Kenttäoperaatioiden johtamishuoneen Syyrian Aleppoon jossa työskenteli koaliition virkailijoita eri maista jotka suunnittelivat ja johtivat sotatoimia.
  Nyt Venäjä olisi ohjusiskulla tuhonnut tuon keskuksen ja iskussa olisi saanut surmansa 30 koaliition henkilöä, amerikkalaisia, brittejä, israelilaisia, turkkilaisia, saudeja ja qataarilaisia.
  Tällaisia Komento- tai Operaatiokeskuksiako meidänkin rannikolle suunnitellaan? Mikäli niin ne lienee helppo tuhota kuten tämäkin.

  The US and its allies  had  established a Field Operations Room in the Aleppo region integrated by intelligence personnel. Until it was targeted by a Russian missile attack on September 20,  this “semi-secret” facility was operated by US, British, Israeli, Turkish, Saudi and Qatari intelligence personnel.  
  According to Fars News, this intelligence facility was attacked by Russia in the immediate wake of the US Air Strikes against Syrian SAA forces at Deir Ezzor in support of the ISIS-Daesh terrorists. “The Russian warships stationed in Syria’s coastal waters targeted and destroyed a foreign military operations room, killing over two dozen Israeli and western intelligence officers”
  “The Russian warships fired three Caliber missiles at the foreign officers’ coordination operations room in Dar Ezza region in the Western part of Aleppo near Sam’an mountain, killing 30 Israeli and western officers,”
  With the exception of the Fars report and Sputnik Arabic, this Russian attack directed against a US-led coalition intelligence facility has not made the headlines. In fact there has been a total news blackout. The accuracy of the Fars report is yet to be fully ascertained.
  This Operations Room (i.e Combat Information Center) in the Aleppo region as well as field operations rooms in other regions (in territories controlled by rebel forces) are in permanent liaison with the US, Israeli and allied military command and control.

  http://www.globalresearch.ca/u-s-coalition-intelligence-operations-room-inside-syria-destroyed-by-russian-missile-attack-thirty-israeli-american-british-turkish-saudi-qatari-intelligence-officials-killed-report/5547099
  http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13950631000607
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=140032

  • Voi olla, että on uutisankka, voi olla ettei ole. Miksi ”läntinen arvoyhteisö” vaikenee asiasta, luulenpa, että siksi, että tällaisen Kenttäoperaatioiden johtamishuoneen olemassaolon myöntäminen kertoisi tyhmimmällekin ”läntisen arvoyhteisön” asukkaalle, ettei Syyriassa olekaan kyse mistään kansannoususta ja kapinasta Bashar al-Assadin hallintoa vastaan, vaan ”läntisen arvoyhteisön”, islamilaisten terroristijärjestöjen avulla, käymästä sodasta Assadin hallinnon kaatamiseksi.
   Ajallisesti tuo uutinen kuultiin juuri sopivasti, kun jenkit olivat rikkoneet Syyrian tulitaukoa ja pommittaneet Syyrian Arabiarmeijan joukkoja Deir ez-Zorissa, antaen samalla ilmatukea Isiksen hyökkäykselle Syyrian armeijan asemiin. Ei kai keneellekään liene enää epäselvää, että ISIS terroristijärjestö toimii USAn, siis Obaman hallinnon ja Pentagonin bulvaanina Syyriassa, jolle USA on ulkoistanut maataistelutoimet.
   Tämä ohjusisku tuonne ” Kenttäoperaatioiden johtamishuoneeseen” voidaan siis nähdä kostoiskuna Deir ez-Zorin tapahtumille ja kosto jatkuu Aleppossa, joka on hetken (muutamien päivien) kuluttua Bashar al-Assadin armeijan hallussa, vinkuvatpa niin ISISläiset päänkatkojat ja ”läntisen arvoyhteisön” ”humaanit” tappajat YK:ssa miten paljon tahansa.

 4. Turkki on tietenkin mukana tuossa USA:n johtamassa semi secret facilityssä eli ryöstämässä Lähi-_Idän öljy-ja kaasuvarat ja samalla myös Afrikankin ( Erbil-Türkei-Pipline). Erdogan on nyt kuitenkin joutunut sionistipankkiirien vahvempaan otteeseen kun Moodys laski Turkin valtion lainat alempien roskalainojen joukkoon. Viime viikon YK:N turvallisuusneuvoston kokouksen yhteydessä Erdogan tapasi suuren joukon sionistipankkiirikunnan edustajia, ei pelkästään Rotschildiä ja Kissingeriä. Saattoi olla samalla myös kyse muustakin kuin rahasta.

  http://alles-schallundrauch.blogspot.fi/2016/09/erdogan-trifft-kissinger-und-rothschild.html

  • Olipa hyvä ja valaiseva linkki … selvisi moni asia, ennenkaikkea tuo ’vallankumous’ jonka moni ehti jo uskoa olleen täyskäännös Turkin suhteessa Länteen.
   Erdogan on nyt todellinen diktaattori joka varmisti asemiaan itse junailemallaan ’vallankumouksella’ joka siis oli pelkkä huiputus joka antaa hänelle mahdollisuuden poistaa viroista kaikki ei-toivotut henkilöt.
   Se vain ihmetyttää kuinka sionistit tekevät näin sujuvaa yhteistyötä islamin kanssa Turkin kohdalla mutta muut kansat pakotetaan pakolaisvirralla sotajalalle sitä vastaan. Ovelaa on … eipä siis kannata ihmetellä … se on sitä hajota-ja-hallitse trategiaa…
   Ja rahoituspuolikin on nyt turvattu kun yhteistyö pankkimafian kanssa pelaa. Tietää kusisia aikoja EU:lle. Tai no sitähän EU:n johto juuri toivookin eli että pakolaisvirta jatkuisi ja riippuvuus pankkiirimafian rahahanasta kasvaisi Turkin tapaan.

   100’000 für die Regierung unliebsame Amtsträger, ob in Ministerien, Militär, Gerichten oder bei der Polizei, seien entlassen, viele von ihnen inhaftiert worden, laut Hürriyet.
   Aber die ”Säuberung” ist noch nicht fertig, denn türkische Medien berichten, 40 Polizeichefs der Provinzen plus ein grosse Zahl an Bürochefs werden demnächst ihres Amtes enthoben, als Teil der Notstandsverordnung, welche Erdogan ermöglicht, per Dekret ohne Parlament zu handeln.
   Erdogan hat schon angedeutet, der Ausnahmezustand wird nicht nach drei Monaten Mitte Oktober enden, sondern verlängert. ”Dank dem Kriegsrecht”, sagte er, ”haben wir die Macht erhalten Sachen zu tun, die wir normalerweise nicht tun könnten.”
   So spricht ein Diktator!

 5. Suomihan ei ole suurvalta, vaikka jotkut johtajamme niin kuvittelevat. Kallonkutistajilla lienee tähän sopiva diagnoosikin. Jos Suomi olisi suurvalta maailmanpolitiikassa, niin olisivat myös Sveitsi, Monaco, Andorra jne… Suomessa muutamilla johtajilla on vain voimakas taipumus mennä isojen jalkoihin pyörimään. Siellä saa potkut perseelleen silloin kun käy tarpeettomaksi. Suuremman konfliktin sattuessa näin kävisikin. Menkää pois tieltä. Sananvaltaa ei ole juuri nytkään, enää. Se on pois annettu.

  Mitä menettäisimme jos tänne joku haluaisi tulla. Homeiset mökit ja henkemme. Parempia mökkejä ei Suomessa saanut työllään tienattua ja asunnoistakin suurin osa on vuokra-asuntoja, jotka omistavat vakuutusyhtiöt, ammattiliitot ja nykyisin yhä enemmän veroparasiittiyhtiöt, kuten liike- ja toimistorakennuksetkin Teollisuus ja infra on jo ulkomaisessa omistuksessa ja kohta on sairaanhoitokin. Työpaikatkin ovat menneet veroparasiiteille, ne mitä on hallitusten ”työpaikkojen luomisen” jäljiltä vielä olemassa. Enimmäkseen ilmaisia kokeiluja. Henkemme olemme sentään säilyttäneet vielä jotenkuten tarjouksissa olevilla eineksillä, joissa on puolet petäjäistä. Ne ovat koodinimiltään E460, E461, E462, E463, E464 ja E465 = selluloosaa. Kohta on puolet porukasta ilmaisen selluloosa-avun jakamisen varassa.

  Kuka helvetti mihinkään banaanitasavaltaan hyökkäisi. Ei niin hulluja olekaan.

  • Veit sanat suustani. Itsekin ihmettelin miksi artikkelin kirjoittaja puhuu suurvallasta meihin liittyen. Ajattelin että ehkäpä hänellä on ironinen tarkoitus tai sitten hän puhuu meistä Eurostoliiton kiinteänä osana.
   Maastamme tuskin on kukaan muu kuin uusliberalisti-oligarkki kiinnostunut ja hänkin vain ryöstökohteena bisnesmielessä sillä onhan meillä vielä jotain otettavaa maaperässämme. Ja ainahan voi kapitalisti tehdä voittoa pistämällä kansan velka- ja työorjiksi.

 6. Artikkelissa sanotaan, että Suomi perui Atacms-ohjusten tilauksen USA:sta. Syy perumiselle ei näytä olevan selvillä,, mutta perumista artikkelin kirjoittaja pitää EU-suurvalta-Suomelle aika nolona. No nyt sitten kokoomuksen Salolainen näytti Suomen kansalle ettei kokoomus Venäjää pelkää. Tuoreessa MH 17-raportissa on kuulemma Salolaisen mukaan painavia faktoja Venäjän sotarikoksesta. Niin Ja olihan Suomen Buk-tutkimuskin osoittanut selvästi Venäjän syylliseksi. Ajatusleikkinä että tutkimustuloksena olisikin ollut se toinen osapuoli. Miten muka NWO olisi voinut lainkaan edetä? Nytkin jo yksi New Yorkin peruskoulu on jouduttu viemään oikeuden eteen, koska koulu ei suostu opettamaan satanismia uskontona.
  Voi näitä EU-suurvalta -Suomen medioita. Nytkin valtamedia (Jälkiviisaat) esittää, että USA:n vaaleissa on kyse Trumpista tai Clintonista. Kyllä se on Wallstreet , joka määrää ainakin, mitä USA tekee. Öljyn hinta on nyt liian matala ja siksi sodan Lähi-Idässä pitää jatkua. Obaman veto-oikeuden käyttämisestä huolimatta Saudi-Arabiaa saa nyt siis kuitenkin syyttää 9/11 tapahtumista, koska Wallstreetin intressit menevät ihan kaiken edelle. Faktaahan on , että rauha Lähi-Idässä olisi aivan liian kallis. Koko USA menisi konkkaan, sillä USA:aan sotateollisuuden alihankkijayrityksiäkin on aivan hurja määrä ja ihan odottamattomilta alueilta. Tällöin nimittäin useita miljoonia alushousuja USA:n armeijan sotilaille valmistaman yrityksen työntekijätkin jäisivät työttömiksi.

 7. Suomi vaarallisella tavalla sekaantumassa Maleysia Airlinesin Boeing 777 koneen alasammunnan hollantilaisjohtoisiin tutkimuksiin

  Aiemmin viikolla kerrottiin, että Suomessa on tehty ohjuskoe sen selvittämiseksi, millaisella ohjuksella Malaysia Airlinesin Boeing 777 -kone ammuttiin alas Itä-Ukrainan yllä yli kaksi vuotta sitten.
  Hollantilaisjohtoinen kansainvälinen rikostutkintaryhmä julkisti keskiviikkona päätelmänsä, joiden mukaan Malesian Airlinesin lento MH17 ammuttiin vuonna 2014 alas Itä-Ukrainasta Buk-ilmatorjuntaohjuksella, joka oli tuotu Venäjältä ja vietiin käytön jälkeen takaisin Venäjälle.  
  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/uusi-kaanne-malesialaiskoneen-tutkinnassa-hs-suomen-hallitus-pimittaa-ohjuskoetuloksia/6097756

  Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää kiireellisen tiedotustilaisuuden Suomessa tehdystä ohjusten koeräjäytyksistä kello 16.15.
  Helsingin Sanomat paljasti tänään, että Suomen hallitus pimittää Suomessa tehdystä Buk-ohjuskokeesta saatuja tietoja kansainväliseltä rikostutkijaryhmältä.
  Pian uutisen julkaisun jälkeen presidentti Sauli Niinistö ilmoitti järjestävänsä aiheesta tiedotustilaisuuden. Tiedotustilaisuuteen osallistuu presidentin lisäksi myös ulkoministeri Timo Soini.
  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/presidentti-sauli-niinisto-jarjestaa-kiireellisen-tiedotustilaisuuden-klo-16-15-koskee-ohjusten-koerajaytysta/6097820

  Totuutta asiassa on tutkittu myös muualla ja tutkimukset eivät tue lainkaan ohjusteoriaa. Linkissä perusteellinen prof. Chossudovskyn artikkeli asiaan liittyen. Suomikin nyt mukana dis-informaation levittämisessä Venäjää vastaan.
  The accusations directed against Russia including the sanctions regime imposed by Washington are based on a lie.
  The evidence does not support the official US narrative to the effect that the MH17 was shot down by a BUK missile system operated by the DPR militia.
  What next? More media disinformation, more lies?
  http://www.globalresearch.ca/support-mh17-truth-osce-monitors-identify-shrapnel-like-holes-indicating-shelling-no-firm-evidence-of-a-missile-attack/5394324

 8. Tuliko Hollannin virka-apupyyntö aikoinaan suoraan ulkoministeriöön?
  – Ei, vaan tämä on ollut ihan suullisesti esillä presidentin kanssa. En edes muista yhteyttä. Siihen ei liittynyt mitään dramatiikkaa.
  Tuliko pyyntö siis sinulle vai presidentille?
  – Ei minulla ole siihen mitään varmaa sanottavaa.

  ”Menetelty oikein”
  Tuomiojan mukaan pyyntö lähti etenemään viranomaisteitä pitkin.
  – Se oli sillä tavalla esillä, että poliittinen johto oli asiasta tietoinen. Minulla ei ole mitään huomautettavaa. Mielestäni on menetelty oikein.
  Tuomioja ei usko, että Suomelle tulee asiasta mitään ikäviä seuraamuksia. Hän ei lähde spekuloimaan sitä, miten Venäjä mahdollisesti reagoi Suomen yhteistyöhön MH17-tutkinnassa.
  – Ihmettelen lähinnä vain median kiihotusta asian ympärillä.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100222405365_uu.shtml

 9. Oikeastaan aika tragikoomista tuo Tuomiojankin BUK-narratiivia tukeva selitys on, koska niitä pyöreitä reikiähän, jotka koneen etuosassa ovat kuvissa selvästi näkyvissä, ei edes ole tutkittu. BUK-ohjus ei edes voi saada aikaan kuvassa näkyviä pyöreitä reikiä. -Vai mitä suomalaisten tekemä ohjuskoe osoitti ja missä tulokset ovat luettavissa?
  Toinen kysymys onkin , miksi juuri nyt ilmestyy Venäjää suoraan syyttävä lausunto. Syyrian tilanne näyttäisi vaativan sitä. Tuomioja taitaa hieman vähätellä asian merkitystä, jos katsotaan hollantilaisraportin julkaisemisajankohtaa ”geopoliittisesti”. Sekö ettei Suomen tekemä tutkimus tukenutkaan BUK-narratiivia saisi Venäjän pitämään asiaa mitättömänä. Niin, saikohan ? Venäjä ei todennäköisesti näe asiaa pelkästään ”typeryytenä”, vakka se sitäkin on.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here