Ääriliikkeiden kitkemisessä liberaalissa, demokraattisessa yhteiskunnassa on mielestäni pari kohtalaisen kokoista ongelmaa, joita voi havainnollistaa itselleen vaikkapa esimerkillä, jossa kenkä kuvaa yhteiskuntaa ja kengännauha erilaisten yhteiskunnallisten, poliittisten liikkeiden kirjoa:
Ota kengännauha käteen ja leikkaa siitä ääripäät pois. Tarkastele nyt nauhaa. Nauhassa on edelleen kaksi äärimmäistä päätä, mitä nyt matka sen keskikohdasta päihin lyheni, vai mitä? Ja nyt kun menit leikkaamaan ne siistit ja helposti pujotettavat päät irti, kynnys leikata koska tahansa se juuri sinua v***ttava, hapsuille rispaantunut pää uudelleen, jotta saisit sen taas sopuisasti rei’istä läpi, madaltunee huomattavasti.

Jatka edelleen leikkaamista. Kokeile, miten pitkälle leikkaamista on jatkettava, että nauhan ääripäät katoavat? Miten kauan voi leikata, että nauha on kelvoton sitomaan kengän jalkaan, kuten se on tarkoitettu?

Tämän lisäksi pidän ongelmana sitä, että jos kielletään tiettyjen ajatusten tai ideologioiden ympärille kietoutuneet liikkeet, se synnyttää ennen pitkää poliittisia ”moottoripyöräkerhoja” tai seurakuntia ja vie ”kielletyt ajatukset” näkyvistä jonnekin minkä suojissa niille on katto korkealla ja seinät leveällä.

En uskalla edes ajatella, kuka Suomessa milloinkin olisi se taho, joka määrittelisi mitkä ajatukset ja ideologiat milloinkin kielletään ja ennen kaikkea miksi. Jos ajatellaan, että ”kengännauhaa” lyhennetään ja ”uutta ääripäätä” koskien syntyy uusi, vastaavankaltainen moraalipaniikki (käsittelin aihetta kirjoituksessani Moraalipaniikin terrori), kuin vaikka nyt tästä Asema-aukion tapauksesta, niin siinä ollaan äkkiä tilanteessa, jossa maasta löytyy aina joku taho, jonka edun mukaista on vedota edelliseen kieltämiseen johtaneeseen ennakkotapaukseen ja vaatia poliittisia vastustajiaan pyyhittäväksi kartalta.

Värikäs, moniääninen ”kengännauha” on liberaalin, toimivan demokratian koossapitävä voima. Liian lyhyt, rispaantunut naru puristaa kiinni solmittuna niin, ettei veri kierrä, tai sitten se ei yllä kiinni ensinkään. Liian pitkä nauha ei ehkä ole samanlainen ongelma ääripäiden roikkuessa kenkien alla loskassa ja paskassa. Avoimen yhteiskunnan avoin halveksunta, roikkuminen loskassa ja paskassa, on riittävä häpeärangaistus väkivallattomasti idioottimaista ideologiaa sisällään kantavalle. Väkivalta puolestaan käsitellään aina oikeusvaltion periaatteiden mukaisesti.

Mielestäni avoimesti kansallissosialistinen järjestö, joka onnistuu keräämään kasaan muutaman penaalin tylsemmistä kynistä, on pienempi ongelma kuin erilaiset salonkikelpoisten, laajempien kansanliikkeiden sisään piiloutuvat kyseenalaiset ja inhottavat ideologiat ja ilmiöt, kuten vaikkapa rasismi tai maanpetoksellinen EU-federalismi. Tätäkin ilmiötä on kuitenkin äärimmäisen vaikea suitsia mitenkään muuten kuin valistuksen keinoin.

Paras tapa torjua rasismi, fasismi ja muut inhottavat aatteet, on oppia vaikuttamaan yhteiskunnassa vastakkainasetteluja purkavalla ja yhteisymmärrystä lisäävällä tavalla. Opettele kuuntelemaan, mitä vastapuoli sanoo. Tule pois poterosta, yritä ymmärtää. Ajattele ja kirjoita. Ajattele uudestaan ja muista kyseenalaistaa myös itsesi. Rakasta viisautta ja puhuttua ja kirjoitettua äidinkieltäsi, joka on avain kaikkeen ymmärtämiseen. Kaikkein visaisimmat vastakkainasettelut vaativat tuekseen kaikkein armottominta käsiteanalyysiä. Jos näet vastapuolella vain lukemattoman määrän helposti määriteltävissä ja leimattavissa olevia suvakkeja tai rasisteja ilman vivahde-eroja, olet se sananlaskun piru, joka lukee raamattua.

 

14 KOMMENTTIA

 1. Minusta todellinen vastaus tähän löytyy tutkimalla syitä, mistä eriarvoisuuden kokemus ja syrjäytyminen johtuvat. Ilman sitä hoidetaan vain oireita ei syitä.

 2. Monet tunteita kuohuttavat keskustelunaiheet johtuvat varmastikin siitä, että ”jotkut puhuvat aidasta ja toiset aidanseipäistä”. Mielestäni aiheeseen ’rasismi’ liittyy vahvasti tämä näkökohta ja tämä tilanne ilmeisestikin on aikaansaatu TARKOITUKSELLISESTI. Maahanmuuton ja VARSINKAAN HAITALLISEN maahanmuuton vastustamisellahan sinänsä ei ole mitään tekemistä TODELLISEN rasismin kanssa, jollaista on ihmisten hyljeksiminen esim. pelkän ihonvärin perusteella.

  Koska tiedetään, että likipitäen kaikkien, ainakin suomalaisten korvissa käsitteellä ’rasismi’ on hyvin negatiivinen kaiku,
  on tätä seikkaa käytetty kierosti hyväksi UUDELLEENMÄÄRITTELEMÄLLÄ KAIKKI, MYÖS HAITALLISEN maahanmuuton vastustaminen ’rasismiksi’. Tämän kieron menettelyn vaikutusta vielä tehostetaan, solvaamalla HAITTA-maahanmuutonkin vastustajia mm.”natseiksi” ja ”fasisteiksi” – maahanmuuton ja varsinkaan haittamaahanmuuton vastustamisellahan sinänsä ei ole mitään tekemistä natsismin tai fasisminkaan kanssa!

  Ketkä pääasiassa ovat tällaisen tilanteen masinoinnissa takana, siitä oma epäilyni kohdistuu ennekaikkea kommunistisen Frankfurt-koulukunnan oppeja soveltaviin kulttuurimarxisteihin, joita mm. on toimittajakoulutuksen saaneina valtamediassa, erityisesti rikollisten vallanpitäjiemme propagandakoneekseen kaappaamassa Ylessä ja Bilderberg-Erkon Brysselin Pravdassa.
  Varsinkin vihreissä näitä entisiä taistolaiskommunisteja on ilmeisesti pääideologeina mm. homotus/lesbotus-, MONIKULTTUURI- ja muine Frankfurt-mädätysoppeineen.
  Paljolti vastaava tilannehan on ilmeisesti muissakin Euroopan maissa. – Tällaista jo vakiintuneiden käsitteiden hämärtämistä uudelleenmäärittelyllähän nämä kansanviholliset käyttävät monissa muissakin asioissa ja vallanpitäjämmekin näyttävät ’sisäistäneen’ varsinkin tämän ’rasisti’-käsitteen kieron uudelleenmäärittelyn.

  Luonnollisesti siitä voidaan kiistellä loputtomiin, mikä on haittamaahanmuuttoa. Eräs ja mielestäni paras menettely olisi järjestää kansanäänestys. Edellytyksenä tietysti olisi, että selvitettäisiin ja esitettäisiin kaikille äänestäjille asiaan liittyvät faktat, ennenkaikkea kustannukset mm. suhteutettuna maamme taloudelliseen kantokykyyn ja muiden maiden kokemukset, esim. rikollisuuden kasvu ja islamistien sopeutumattomuus läntiseen kulttuuriin – meiltäkin edellytetään että maassa maan tavalla kun menemme esim. vain käymäänkin jossain vieraassa maassa – ja monet muut seuraamukset maahanmuuttajista suomalaisille ja yleensä kantaeurooppalaisille. – Tällä hetkellähän maahanmuuttajien ylläpito kustannetaan pelkästään jo vuosia sitten kriittisen rajan ylittänyttä ULKOMAANVELKAAMME KASVATTAEN – veli on velka otettaessa…mutta ilmeisesti vielä tärkeämpää ainakin P.Orpolle on mahdollinen politrukin virka Brysselin lihapatojen äärellä.

  Tietysti eräs harkintaa vaativa asia ennen kansanäänestystä olisi myös ensin määritellä mitä ja millä tavalla kysytään.

  • Hieno kommentti.
   Valtaeliitin törkeää ja halpamaista mielipidetyranniaa (pakkovaltaa) tämä syyttömien katteettomasti ja mielivaltaisesti ’rasisteiksi’, ’fasisteiksi’ ja ’natseiksi’ leimaaminen ilman muuta on kuten hyvin tuot esiin. Tosiasioiden esiin nostamisella ei todellakaan ole mitään tekemistä noiden leimojen kanssa.
   Onkin huolestuttavaa ettei totuutta enää saisi tuoda lainkaan esiin ilman että saa tuollaisen leiman. Ja tuo pätee myös politiikkaan: olet ’putinisti’ jos et automaattisesti ja vastoin faktoja asennoidu negatiivisesti Venäjään.
   Tämä maamme tarkoituksellinen kaikinpuolinen mädättäminen voitaisiin epäilemättä parhaiten estää kuvaamillasi kansanäänestyksillä joita eliitti viimeiseen asti vastustaa koska niiden seurauksena sen valta on mennyttä.

 3. Ääriliikkeitä torjutaan parhaiten harjoittamalla politiikkaa johon ihmiset voivat luottaa. Silloin ei ole tarvetta yhdistyä ”ääriliikkeisiin” jotka toimivat politiikan ulkopuolella ja useinmiten harjoitettua politiikkaa vastaan. Perustuslaista saisi hyviä vinkkejä, jos sen tuntee. Nykyiset politikot eivät tunne.

  Harjoitettu politiikka on ollut jo parisenkymmentä vuotta kaikkia muuta kuin kansalaisissa luottamusta herättävää. Oli se samanlaista ennenkin, mutta tahti sen kun pysyy ja paranee. Se on kuin kylväisi siemeniä ”ääriliikkeille”. Omat edut on tullut valvottua, kun päättämään on päässyt ja kavereille kans. Osattomaksi jääneet kansalaiset, joille lankeaa vain maksumiehen (naisen) rooli, turhautuvat ihan syystä ja alkavat hakea muita vaikuttamisen keinoja. Jos kylvät etuoikeuksia, niität vallankumouksia – sanoi John F. Kennedy.

  En tiedä, levisikö tämä oman edun tavoittelu liike-elämästä politiikkaan vaiko päinvastoin. Johtajat eivät välitä enää hevonhelvettiäkään firmoistaan, työntekijöistään, eivätkä politikot kansastaan. Niin kansa kuin työntekijät, samaa porukkaa kaikki tyyni, vedätetään äärirajoille työn ja oman taloutensa kanssa, kipua lainkaan tuntematta. kun toiset rohmuavat yhteisestä kassasta kaikin keinoin. Toisaalla sitä kutsutaan palkitsemiseksi, hätäisempi sanoisi jo varastamiseksi.

  Suomessa noin kymmenen henkilöä istuvat hallituksissa palkiten toisiaan joka vuosi suuremmilla summilla. Edustavat liike-elämää, finanssisektoria ja jopa valtion yhtiöitä. Politikot eivät voi palkkioita hillitä edes valtion yhtiöissä, kuten olemme huomanneet. Eivät voi kuvitella, miltä tuntuu irtisanotusta, joka näkee firman maksavan lisä-lisä-lisäosinkoa (myös ulkomaille verotta), tai duunaria jonka palkkaa ja etuja leikataan, puhumattakaan ammattiduunarista, jonka valtiovalta on pakottanut ilmaiseen työhön. Politikoilla on taas etu puolellaan. Voivat päättää itse palkkiostaan, eläkkeistään ja veroistaan. Kyllä ovat päättäneetkin.

  Sitten vielä ihmetellään, miksi kansalaisista tulee ääriliikkeiden kannattajia. Jos et voi tienata työlläsi jokapäiväistä leipääsi, et asuntoa, joiden hinnat on keinoteltu ulottumattomiin jo duunariltakin, puhumattakaan muusta huvista tai viihteestä, alkaa pinna kiristyä yhdeltä jos toiseltakin. Tähän lyö hallitus parhaillaan lisää löylyä.

  Huonoimmin ääriliikkeitä torjutaan syyttämäällä näitä kansalaisia vielä rasisteiksi, vihapuhujiksi ja vaatimalla irtisanoutumaan rasismista ja väkivallasta ja järjestämällä vielä mielenosoituksia asian (aisan) kannakkeeksi. Meitä on noin viisi miljoonaa. Onko kukaan edes kysynyt, olemmeko sitoutuneet rasismiin ja väkivaltaan josta pitäisi nyt ”irtisanoutua”. Minä en ole sitoutunut, vielä, enkä näinollen aio irtisanoutuakaan. Kyllä vihalle on aina syy, yleensä jonkin asian tai henkilön aiheuttama. Viha lähtee poistamalla syy, ei kieltämällä viha. Näin typerän politiikan lopettamisen aikomisen meinaaminen (vatuloiminen) olisi hyvä alku.

 4. Lipposen ykköshallitus aloitti maassamme uusliberalistisen talous- ja sosiaalipolitiikan noudattamisen, jossa tuloerojen kasvuun tähdättiin tarkoituksellisesti. Esko Ahon hallitus toki leikkaukset aloitti, mutta niille oli perusteensa maan talouden katastrofaalisessa tilassa. Lipponen sen sijaan jatkoi ja syvensi leikkauslinjaa, vaikka sille ei olisi ollut pakottavaa tarvetta. Lipponen toimi sosiaalidemokraattina kansalta saamaansa mandaattia vastaan. Lipposen kausilla vietiin päätökseen Suomen rikollinen liittäminen EU:hun ja EMU:un.
  Maahanmuuttokysymyksen taustalla on em. politiikan murjomaksi joutuneen kansanosan ja asemansa säilyttäneen ’eliitin’ täysin erilainen näkemys maamme taloudellisesta ja kulttuurisesta kyvystä ottaa vastaan turvapaikanhakijoita ja muitakaan ei-työperäisisä maahanmuuttajia. Kukaan leikkauspolitiikasta kärsimään joutunut ei mitenkään voi uskoa, että maallamme olisi kykyä ja varaa laajamittaiseen kansainvälisen suojelun tarjoamiseen pysyvien turvapaikkojen muodossa. Tilannetta pahentaa vielä se, että suuri osa maahantulijoista on muslimitaustaisia. Jälkikristillisessä lännessä kasvaneilla on kulttuuriperimässään suuri ja ihan perusteltu epäily islaminuskoisten kyvystä ja halusta sopeutua länsimaiseen kulttuuriin. Kumpikin yllämainituista epäilyn aiheesta oikeuttaisi jo yksinään suhtautumaan torjuvasti turvapaikkaperustaiseen maahanmuuttoon. On myös salaliittotyyppisiä teorioita, joidenka mukaan Lähi-Idän sotia on lietsottu tarkoituksellisesti ja niiden avulla on lähes keinotekoisesti luotu Eurooppaa balkanisoiva pakolaiskriisi. Pakolaisten yhtäkkinen tulva epäilyttää monia ja erityisesti nuorien asekuntoisten miesten suuri osuus tulijoissa lisää epäilyksiä siitä, mistä koko kriisissä oikeastaan on kysymys.

  Tätä taustaa vasten on raivostuttavaa, että asiapohjainen keskustelu tai ongelmien esiintuominen vaiennetaan leimaamalla kiusallisten kysymysten esittäjät rasisteiksi suoralta kädeltä. Eliitin välinpitämättömyys ja ylimielisyys kansan esittämien epäilysten suhteen on siirtynyt jo ’Marie Antoinette’ -tasolle eli reaktiossa voi havaita jo ihan silkkaa avointa halveksuntaa tilanteesta valittavaa ’valkoista roskaväkeä’ kohtaan. Näitä halveksujia leimaa joko moraalinen tai sosio-ekonominen ylemmyydentunto. Näin karkeaa ylenkatsetta ei rasisteiksi turhaan leimattu kansanosa voi enää pitkään niellä, vaan vastareaktion on tultava muodossa tai toisessa. Ääriliikkeiden kieltohysteriassa tai ’vihapuheen’ sensurointiajatuksissa on kaiketi kyse siitä, että ylimielinen eliitti on alkanut hieman pelätä oman asemansa puolesta ja haluaa tukahduttaa kapinoivat liikehdinnät hyvissä ajoin.

  • Lipposen toiminnan tekee ymmärrettävämmäksi mutta vielä vähemmän hyväksyttäväksi, kun ottaa huomioon hänen viisi maanpetoksellista osallistumistaan Bilderberg-kokoukseen – maanpetokselliseen, koska Bilderberg-agendaan kuuluu kansallisvaltioiden tuhoaminen Uuden Maailmanjärjestyksen supertyrannian tieltä. – Mutta onhan näitä samanlaisia Bilderberg-maanpettureita ollut koko joukko ja on edelleen vallankahvassa.
   Jopa E.Tuomioja on yhdessä kirjassaan sanonut Lipposen toimineen jopa ”kokoomuksen keskiviivan oikealla puolella”!

 5. ”Poliisikansanedustaja suporapuheisena: 1200 hälytystä vokkeihin syksyn jälkeen.

  Kansanedustaja Kari Tolvanen (kok) totesi, ettei Suomella ole varaa ottaa enempää tulijoita. Hälytyksiä viime kesän jälkeen on ollut enemmän kuin päivittäin, ja ne ovat sitoneet yleensä useita partioita.

  Poliisitaustainen kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.) kertoi Keravan turvallisuusillassa, että viime syksynä perustettuihin vastaanottokeskuksiin on tullut jo 1 200 hälytystä.

  – Jokainen hälytys vaatii useita partioita paikalle. Keskuksissa on sattunut varkauksia ja pahoinpitelyjä. Lisäksi on ollut suomalaisten tekemiä polttopulloiskuja. Myös seksuaaliset rikokset ovat lisääntyneet, Tolvanen totesi.

  Tolvanen näkee tehokkaimmaksi auttaa esm. Syyrian sodan uhreja lähialueilla, sillä silloin apu kohdistuu hädänalaisiin. Suomeen tulleista vain 3% on syyrialaisia.”

  http://www.nykysuomi.fi/index.php/2016/09/29/poliisikansanedustaja-suporapuheisena-1200-halytysta-vokkeihin-syksyn-jalkeen/

 6. ”FBI:n James Comey varoittaa taas: Terroristi-pakolaiset ryntäävät Eurooppaan.

  James Comey muistuttaa Afganistanin sodan päättymisen jälkeisestä terroristien aallosta Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan. Hänen mukaansa ”kalifaatin” luhistuminen saa aikaan vielä suuremman entisten ISIS-Da’eshin sotureiden vyöryn.

  ISIS tulee olemaan al Qaedaa vaarallisempi, arvioi Comey. Talebaani-hallinnon luhistuttua sen palvelukseen kaikkialta muslimimaista kerääntyneet terroristit hajaantuivat ja aiheuttivat hankaluuksia Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, ja al Qaeda muodostui näistä ihmisistä. Nyt odotettavissaolevasta ryntäyksestä tulee suurempi.”

  http://www.nykysuomi.fi/index.php/2016/09/29/fbin-james-comey-varoittaa-taas-terroristi-pakolaiset-ryntaavat-eurooppaan/

 7. ’Ääriliikkeiksi’ leimatut liikkeet ovat terve reaktio mielivaltaan jota poliittinen ja talous- sekä pankkiirieliitti harjoittaa.
  Mutta sitten ovat nämä toisenlaiset ja todella vaaralliset todelliset ääriliikkeet, jotka alistavat ja sortavat kansaa ja ajattelevat vain omaa etuaan. Ja juuri niitä vastaan pitäisi nousta. Yksi esimerkki:

  Mitä kätkeytyy Goldman Sachsin syövereihin ja kuinka sionistinen eliitti vaikuttaa maailman politiikkaan sen kautta?
  Valtavirtaisen tiedotuksen mukaan Goldman Sachs (GS) on yksi maailman suurimmista liikepankeista. Pankin pääkonttori sijaitsee New Yorkissa. GS:lla on toimistoja maailman johtavissa talouskeskuksissa, kuten New Yorkissa, Chicagossa, Los Angelesissa, Bangaloressa, Frankfurtissa, Zürichissä, Pariisissa, Lontoossa, Hongkongissa, Milanossa, Sydneyssä, Tokiossa ja Torontossa.
  Goldman Sachs toimii maailmanlaajuisesti taloudellisena neuvonantajana monille merkittäville yhtiöille, valtioille ja varakkaille perheille.1
  http://magneettimedia.com/goldman-sachsin-omistussuhteiden-salaaminen-suojaa-eliittia/

  How Goldman Sachs Created the Food Crisis
  Juutalaisten Lloyd Blankfeinin ja Gary Cohnin johtama Goldman Sachs –pankki on yksityinen yritys, josta on tullut maailman vahvimpia poliittisia voimia. Julkaisemme (Magn.media) tiivistetyn käännöksen Foreign Policyn artikkelista, joka osoittaa, kuinka pankki nettoaa rahaa kiristämällä yrittäjiä ja tapattamalla vähäosaisia nälkään.
  Nyky-yhteiskunnassa pankkiirit ja finanssitreidaajat istuvat ravintoketjun huipulla. Me olemme heidän saaliita.
  Hierarkian häntäpäässä ovat maanviljelijät – todellisen työn tekijät. Maanviljelijä ei ole hyötynyt viljan hinnan noususta, sillä keinottelijat nostivat myös viljelyn tuotantokustannukset (aina siemenistä, lannoitteista ja polttoaineesta lähtien) pilviin.
  Ketjun viimeisenä lenkkinä kituu tavallinen kuluttaja, jonka suojaksi rakennettu lainsäädäntö on revitty pankkien lobbauksen vuoksi maantasalle.
  http://foreignpolicy.com/2011/04/27/how-goldman-sachs-created-the-food-crisis/

 8. Ääriliike tämä NWO-eliitin ajama monikulttuurisuuskin on. Tarkoitus on sekottaa eri kansat ja hajottaa kansallisvaltiot. Aivan samalla tavalla kuin kiihkokansallismielisyyttä voi pitää ääriliikkeenä niin tätäkin. Kyse on hankkeesta joka ei mitenkään edistä ihmiskunnan asiaa vaan palvelee vain pienen globalisti-eliitin vallan- ja rahanhimoa. Ihmiskunnan kannalta parempi olisi jos älykkyyden kehitystä voitaisiin nostaa.
  Lasha Darkmoon kirjoittaa kuinka tämä hanke on johtanut mm. läntisen kulttuurin tylsistymiseen kun esim. brittien älykkyysosamäärä on laskenut eri rotujen sekoittumisen seurauksena kun maahanmuuttajien keskimääräinen älykkyys on 15-20% alempi. Tämä matalamman ÄO:n omaava ryhmä myös lisääntyy voimakkaammin.
  Meillekin on syötetty propagandaa että suomalaisten geeniperimää pitäisi rikastuttaa pakolaisilla mutta mitä rikastuttamista tämä on? Päinvastoin kyse on kansamme älyllisen tason heikentämisestä.

  The Moronification of Western Man: Are we all becoming more stupid?
  The recent decline in British IQ can arguably be attributed to interbreeding with lower IQ races. “A massive influx from these regions—which has been ongoing in large numbers since the 1970s—is the cause of the declining IQ in Western countries,” the New Observer article reveals, referring to immigrants from the West Indies, Africa, and the Indian subcontinent. The average IQ of all these groups is at least 15-20 points below the average IQ of Whites. (See IQ chart)
  An unfortunate byproduct of non-White immigration has therefore been a significant decline in the average IQ of White nations which have borne the brunt of Third World immigration—a decline of at least 10 points since 1900. This is due to two factors: (a) the substantially lower IQ of non-White immigrants, and (b) the fact that intelligent White women are now having far fewer children than women who are less intelligent.
  https://www.darkmoon.me/2016/the-moronification-of-western-man-are-we-all-becoming-more-stupid/

 9. Vaarallisin ja tuhoisin todellinen ääriliike on pankkiiri- ja talousmafian uusliberalismin oppi.

  Euroopan ja oman maamme viher-vasemmisto on onnistuttu kaappaamaan uus-liberalismin tappavan ja tuhoavan vapaan talous-ideologian taakse oikeiston ja neo-konnien tueksi. Ns. ’uusi vasemmisto’ ei enää kykene näkemään kuinka uusliberalismi ei ole vain talouden oppi vaan aikamme hallitseva poliittinen ideologia joka kriitikoille merkitsee epätasa-arvoa, massatyöttömyyttä ja elämän totaalia rahan valtaan alistamista.
  Se on talousfasismia, aikamme suurinta mielettömyyttä kuten Oscar Lafontane sanoo: https://vastavalkea.fi/2016/09/20/me-olemme-tappajia-kaikki/

  Der Neoliberalismus ist nicht nur eine Wirtschaftsform, sondern auch die herrschende politische Ideologie unserer Zeit. Für Kritiker steht dieses Gesellschaftsmodell für Ungleichverteilung, Massenarbeitslosigkeit und für die totale Ökonomisierung des Lebens.
  ”Neoliberalismus – Was ist das überhaupt?”
  Neoliberalismus ist meines Erachtens der größte Schwachsinn unserer zeit. Neoliberalismus ist etwas das nicht funktionieren kann. Deswegen haben die Leute welche diese Ideologie verbrochen haben erst versucht die Deutungshoheit zu gewinnen. Da gibt es auch schöne Videos.
  Aber bei dem was ich sehe und erlebe, würde ich sagen das Neoliberalismus ein anderer Begriff für Wirtschaftsfaschismus ist.
  https://deutsch.rt.com/gesellschaft/41263-neoliberalismus-was-ist-uberhaupt/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here