Presidentti Sauli Niinistö vaati väkivaltaisten ääriliikkeiden pysäyttämistä äskeisessä puheessaan YK:n yleiskokouksessa. Mainittuaan ääriliikehdinnän ja ahdasmielisen nationalismin presidentti viittaa Krimiin, jonka väestön ylivoimainen valtaenemmistö kannatti myös läntisten kyselytutkimusten mukaan paluuta Venäjän osaksi. Ahdasmielistä nationalismia Krim-prosessissa edusti lähinnä Ukraina, joka Timo Vihavaisen sanoin ”… menetti Krimin, jonka venäläiset asukkaat se onnistui säikäyttämään poukkoilevalla nationalistisella politiikallaan.”((Timo Vihavainen (2014): Vanhan Venäjän paluu, Otava, s. 22))

Mikäli ääriajattelulla tarkoitettaisiin krimiläisten tahtoa irtautua Ukrainasta, tällainen “nationalistinen ääriliikehdintähän” koettiin Suomessakin satakunta vuotta sitten, jolloin suomalaisten itsenäisyystahto johti irtaantumiseen Venäjästä. Tuomitseeko Sauli Niinistö senkin ääriliikehdintänä?

Suomalaista ääriajattelua ja ääriliikehdintää on syytä tarkastella lähemminkin. On todettava, että jokaisella hallituspuolueella on tässä omat luurankonsa komeroissaan.

Nyt ovat olleet esillä vain perussuomalaiset, joiden vaalimenestys selittyi osaltaan erilaisten äärioikeistolaisten ryhmien asemoitumisella puolueen tukijoiksi. Eduskuntaryhmänsä puheenjohtajan Sampo Terhon vakuuttelu siitä, että tapaukset on käsitelty ja poissa päiväjärjestyksestä, ei vakuuta ketään. Jo yksin kansanedustaja Olli Immosen jatkuva esiintyminen julkisuudessa kumoaa sen. Puoluejohtaja Timo Soinin ärhentely Kokoomukselle on vain ”omien” suojelua, heidän ominaisväriinsä katsomatta. Persujen sisäinen pyykinpesu on ja pysyy keskeneräisenä; tulevaakaan vaalimenestystä ei haluta turmella.

Kokoomuksellakin on omat äärioikeistolaisensa, jotka ovat ryhmittyneet lähinnä Suomen Nato-jäsenyyden ajamiseen. Selkeimmin äärioikeistolainen Kokoomuksen jäsenenä on sen suojeluskuntasiipeä johtava Juhani Putkinen, joka esiintyy kotisivunsa profiilikuvassa Viron suojeluskunta-asussa. USA:n aseinkin tapahtuva maailmanherruuspyrkimys sinällään on geneettistä sukua Adolf Hitlerin asein tapahtuneille maailmanherruuspyrkimyksille, ja sen kannattamista voisi verrata Natsi-Saksan kannattamiseen. Yhdysvaltain maailmanherruuden kannattajia Kokoomuksessa riittää, ehkä innokkaimpana puoluejohdosta syrjäytetty Alexander Stubb.

Kepun komeroista paljastuu jotain aivan erilaista. Puolueessa on vahva vanhoillislestadiolainen siipi. Lahkon piirissä esiintyvän lasten seksuaalisen hyväksikäytön paljasti laajemmin sanomalehti Kaleva vuonna 2011, saaden siitä Vuoden journalistinen teko –palkinnon. Insestiä ja hyväksikäyttöä esiintyy toki kaikissa muissakin väestöryhmissä. Poikkeavaa on, että lahko ei halua sitä eikä muutakaan lahkon piirissä tehtyä rikosta maallisen oikeuden käsittelyyn. Lahkon saarnaaja toimii tuomarina, ja antaa tarvittaessa anteeksi. Lahko asettuu siis valtiollisen oikeusjärjestelmän yläpuolelle, rikkoen siten demokraattisesti hyväksyttyä yhteiskuntajärjestystä. Pääministeri Juha Sipilällä on suora yhteys tähän ekstremistiseen ja fundamentalistiseen liikkeeseen Rauhan Sana -yhteisön jäsenenä.

Myös oppositiopuolueilla on omat luurankonsa kaapeissaan. SDP:llä on Liisa Jaakonsaaren ja Lasse Lehtisen johtama natottajasiipensä. On tuskin yllättävää, että RKP:llä on vahva natottajakuntansa, jonka innokkain edustaja Carl Haglund siirtyi kiinalaisten palvelukseen. Kristillisdemokraateissa osa porukasta edustaa uskonnollista ekstremismiä. Kommunistit ovat eriytyneet sirpalepuolueisiin, joista kuuluu välillä museaalista väkivaltaretoriikkaa, jota kukaan ei onneksi tunnu ottavan todesta.

Onko presidentti Niinistö kantanut julkisesti huolta tällaisista ääriliikehdinnöistä Suomessa? Muistamani mukaan ei ole. Onkin vedottava kaikkiin puoluejohtajiin, että he eivät päästä puolueensa ääriaineksia vaikuttaviin asemiin.

Suoraan presidentti Niinistön tontilla puolustusvoimien ylipäällikkönä ovat armeijan piiristä nousseet äärioikeistolaiset poliittiseen keskusteluun osallistujat, näkyvimpänä heistä everstiluutnantti Torsti Sirén. Aiempien presidenttien aikana pidettiin huoli siitä, etteivät armeijan kantahenkilökuntaan kuuluvat osallistuneet aktiivisesti politiikkaan. Sauli Niinistön aikana tämä hyvä perinne on turmeltu. Presidentin lähinnä muodollinen ylipäällikkyys ei näy riittävän armeijassa esiintyvien lieveilmiöiden torjumiseen. Vastuu tästä onkin ensisijaisesti puolustusvoimien komentajalla, kenraali Jarmo Lindbergillä.

Presidentillisiä kannanottoja olisi kaivannut myös valtamediamme osallistuminen USA:n rinnalla Venäjän vastaiseen infosotaan. Sauli Niinistön arvojohtajuus ei ole tähän yltänyt. Ja mikä kummallisinta, tähän infosotaan on osallistunut aktiivisesti myös valtiollinen Yle, jonka valtiollisen luonteen vuoksi tämä infosotiminen noteerattaneen muissa maissa valtion virallisena toimintana. Ulkopolitiikan johtajana presidentinkin olisi syytä tämä tiedostaa.

Nyt tikun nokkaan nostettu somen vihapuhe ei ole ainoata vihapuhetta, vaan valtamedian Venäjä-vihaa uhkuva retoriikka on myös vihapuhetta. Toiseen valtioon kohdistuvana se on myös Suomen valtion kannalta vaarallista puhetta, ja lähentelee rikoslakiinkin kirjattua sotaan yllyttämistä.

Rikolliseen toimintaan yllyttävä ja johtava ääriajattelu on nostettava asiaankuuluvasti esiin. Varsinainen rikollinen toiminta on vielä asia erikseen. Ajatuspoliisia tai ajatusrikoslainsäädäntöä maamme ei kuitenkaan kaipaa. Kaiken peruslähtökohtana on oltava se, että sananvapaus on demokraattisen ja vapaan yhteiskunnan keskeinen perusoikeus. Sitä ei tule kahlita.

 

Tauno O. Mehtälä on Vastavalkean päätoimittaja.

47 KOMMENTTIA

 1. Hieno ja asian ytimeen menevä kirjoitus päätoimittajalta.
  Vaikuttaa siltä että presidentti Niinistön ’oma pesä onkin jossain muualla kuin maassa jossa hän asuu ja jota hän pitää kotimaanaan. Tällainen johtopäätös on luonnollinen seuraus siitä kun näkee kuinka huonosti hän pitää huolta omasta ahtaalle ajetusta kansastaan johon hän kuitenkin viran aikoinaan vastaanotettuaan on lupautunut sitoutua. Voi sanoa että hän on syönyt sanansa.
  Nyt jos koskaan kansa voi todella huonosti ja puolueettomuuden menetys on tosiasia mistä on seurauksena ollut suuri vaara ajautua mukaan Idän ja Lännen väliseen tuhoisaan sotilaalliseen konfliktiin.

  • Allekirjoita adressi – Haluamme EU:sta eroamista vaativan presidenttiehdokkaan

   Presidentin keskeinen tehtävä on johtaa Suomen ulkopolitiikkaa. EU:ssa Suomi on sidottu unionin ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan. Suomi on siis viety mukaan sotilaalliseen liittoutumiseen EU:n kautta.
   http://www.adressit.com/itsenaisyyspresidentti2018

   Itsenäisyyspresidentti2018 — Haluamme EU:sta eroamista vaativan presidenttiehdokkaan !

 2. Ääriliikkeitä löytyy. Milloin hallitus alkaa poistamaan yhdistyksiä rekisteristä? ”Rajat kiinni” ja Suomen sisu” olisi vasta alkusoittoa. Sananvapautta ja yhdistymisvapautta rajoittaessaan hallitus on, tapansa mukaan, kuutamolla. Menee perustuslain puolelle. Se olisi kiellettyä ennakkosensuuria. On toinen juttu, jos tehdään rikos. Se viedään tutkintaan ja oikeuteen. Se on oikeus kun päättää onko rikosta tapahtunut, ei politikko.

  Vihapuheen kieltäminen kuulostaa enemmän kuin naurettavalta. Eikö meillä ole oikeutta olla vihainen. Iloinenko tässä pitäisi olla vaikkapa hallituksen kohkaamisesta. Ei …tana. Itse harrastan vihapuhetta, tosin vielä vain kotona. Varsinkin kun katson vaikka A-studiota, jonne YLE kutsuu ne vakioselittäjät, jotka puhuvat puutaheinää. Kyllä vihapuhetta tulee. Vaimokin pyytää joskus lopettamaan, mutta ei siitä jäisi jäljelle kuin sidesanat.

  Politikoille, lainsäätäjille, vielä muistutus. Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi olla lakikaan. Tämä vanha ohje on unohdettu.

  • Ylewatch-blogisti:

   ”VIHATOTUUS ÄÄRIOIKEISTON, ÄÄRIVASEMMISTON JA ULKOMAALAISTEN VÄKIVALLASTA

   Onko todellakin niin, että suomalaisten rasismi ja mikroskooppinen fasismi on maamme pahin ongelma, josta pitää jauhaa päivästä toiseen? Näin voisi luulla, mikäli seuraa Yleä, sillä se jaksaa keppihevostelevien poliitikkojen tapaan märehtiä ”väkivaltaisesta äärioikeistosta” myös tänään [27.9.], josta kertoo tuore uutinen Sipilä uskoo: Väkivaltaiset äärijärjestöt puhuttavat myös Pohjoismaiden pääministereiden kokouksessa.

   Hämmentävintä tässä sirkuksessa on se, miten kritiikittömästi hallituspuolueet ovat ottaneet vastaan vaatimukset sanan- ja yhdistymisvapauden kaventamisesta. Tällaisille totalitaristisille vaatimukselle Suomen Vastarintaliike (SVL) on vain pelkkä savuverho. Vasemmisto ja RKP pitävät tietysti kovaa melua SVL:stä, mutta se ei ole niiden poliittisen manööverin pääkohde. Todellinen vihollinen on hallituspuolueet, joiden politiikkaa halutaan SVL:n uhkaa korostamalla painostaa vihervasemmiston ideologiaan sopivaksi. Siinä nämä vehkelijiät ovatkin onnistuneet, varsinkin Kepu ja Kokoomus syövät suoraan vasemmistoblokin kädestä. Kaikkien hallituspuolueiden matelu punavihreiden saarnaaman äärioikeistouhan alla saa kansalaisen kysymään, että johdetaanko maan politiikkaa oppositiosta käsin. Ennen kaikkea herää kysymys, mitkä ovat näytöt koko yhteiskuntaa uhkaavista ”väkivaltaisista ääriliikkeistä” eli mediakielellä sanottuna ”äärioikeistosta”.

   Arvioidaanpa asiaa pelkkien tilastotietojen valossa…”,

   Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.fi/2016/09/vihatotuus-aarioikeiston.html

   • Askarruttaa joskus tuo ”äärioikeisto” nimitys, jota käyttää myös niin sanottu oikeisto. Jos sillä halutaan antaa kuva, että politiikassa toimiva oikeisto ei ole yhtään rasistinen eikä vihamielinen, ei ainakaan suomalaisia kohtaan. Jonkunhan on tingittävä, kiristettävä vyötä ja maksettava viulut. Ei ole vaihtoehtoja. Samaa peliä vasemmalla. Ovat löytäneet yhteisen vihulaisen, suomalaisen. Juntteja rasisteja impivaarasta kuulemma ollaan. Oma syy kun olemme vielä köyhiäkin ja pitää mennä leipäjonoon.

    • Hyvä huomio tuo ”äärioikeisto”. Rinnastetaan siihen ”äärivasenmisto”, niin herää uusi kysymys ovatko ne ”äärimmäiset”, ollenkaan toisiaan vastaan, vaan ovatko mahdollisesti ryyppykavereita. Ovatko ne molemmat sitten juuri
     hämäykseen johtava NWO ? Suuri raha pitää olla kaiken takana, pienillä varoilla ei porsastella. Kenellä on suurimmat omaisuudet ? En viitsi sitä toistaa päivästä toiseen, koska tämän sivun seuraajat sen jo tietävät. Samat toisen M-sodan rahoittajat jälleen asialla, eiväthän he voi sitä kesken jättää.

   • Kaiken takana on Bilderberg ja NWO… jotta NWO saataisiin aikaiseksi niin tarvitaan ’kikkoja’ kuten esim. ’salaliittoteoriat’, ’äärioikeiston uhka’ ja ’vihapuhe’ joihin pitää reagoida koska ne uhkaavat eliitin kaavailemaa poliisivaltiokehitystä.
    Magneettimedia otsikoi 21.9.2016:
    ”Presidentti Niinistö YK:lle: kansallismielisyys on tuhoisa aate, joka täytyy pysäyttää!”
    Bilderbergeistä kirjan julkaisseen Daniel Estulinin mukaan näillä on lopullisena päämääränä Uusi Maailmanjärjestys … koko maailman alistaminen yhden hallinnon alaisuuteen.
    Tässä uuden maailmanjärjestyksen hirmuvallassa ei ole keskiluokkaa, vaan vain eliitti ja sitä kuuliaisesti palvelevat köyhät alamaiset, joiden elämä on läpikotaisin kontrolloitua huipputeknologian valvomassa poliisivaltiossa.
    Siirtyminen toteutetaan asteittain yhdistämällä pieniä alueita suuremmaksi, kuten Euroopan valtiot EUROOPAN UNIONIKSI USA, Kanada ja Meksiko Pohjois-Amerikan unioniksi ja Aasian maat Aasian unioniksi.
    Euroopan unionin valmistelu laitettiin alulle 50-luvun Bilderberg-kokouksissa. Lord Rothschild ja Laurence
    Rockefeller valitsivat 100 vaikutusvaltaisinta elitistiä integroimaan Euroopan – ei suinkaan muodostaakseen mielekkäämmän tulevaisuuden tavalliselle kansalaiselle, vaan tehokkaammin toimivan valvontakoneiston ja kaiken alistamisen talouden ylivallalle.

 3. Päivän vitsin laakaisi ilmoille stadin pravda. Joonas Turusen mukaan ”virkamiehiä koskeva salassapitovelvollisuus koskee häntä myös uudessa työpaikassa”. Sanoi hän, kokoomuksen ministereiden avustajien johtaja, sote valmistelija, siirtyessään Mehiläisen perusterveydenhuolto ja ulkoistukset -liiketoimintayksikön kehitysjohtajaksi. Kolmas kokkari jo laatuaan. Parikymmentä miljardia verorahaa on odottamassa kähmintää. Sieltä saa ”kasvua”.

 4. Rikolliseen toimintaan yllyttävä ja johtava ääriajattelu on nostettava asiaankuuluvasti esiin.

  Tapahtuuko välttämättä näin, johtaako ääriajattelu rikoksiin? Onko asiaa tieteellisesti tutkittu? Johtaako vaihtoehtoisesti lemmekäs puhe lempeyteen ja rakkauteen?
  Tällaiset muka älylliset heitot johtavat lopulta hirveyksiin. Siis, jos ääriajattelu johtaa rikoksiin, tällöin ääriajattelu samoin kuin ajattelu ylipäätään, on kiellettävä ja julistettava rikokseksi sinänsä. ( Toisaalta harva suomalainen nykyisin enää edes ajattelee, mutta uhkaksihan nähdäänkin nämä harvat ajattelijat.) Aivot on siis orwelilaisen hallituksemme päätöksillä siirrettävä narikkaan. Aivottomat suomalaiset komennetaan aivottomina rakastamaan Amerikan Yhdysvaltoja ja vihaamaan ryssää.
  Ainoastaan aivottomat totalitaristiset fasistit voivat vakavalla naamalla keskustella vihapuheesta ja vihapuhelainsäädännöstä. Vihapuheessa on ainoastaan kyse siitä, että joku uskaltaa paljastaa ja puhua ääneen näiden totalitarististen fasistien rikoksista esim. Suomen valtion osallistumisesta kansainväliseen ihmiskauppaan USAn renkinä ja vasallina. Yksinomaan tässä olisi jo tarpeeksi aihetta tämän maan nukettamiseen, toivottavasti Sergei on hereillä. 🙂

  http://www.centerforrights.com/index.html

  • Järkyttävää tuo linkin tieto … enpä olisi uskonut että näin matalalla mennään ja sitten eliitti kehtaa puhua vielä presidentin suulla vihapuheesta kun joku haluaa paljastaa näitä todellisten fasistien puuhia …. voi hyvä Luoja !

 5. Hyvä kirjoitus IPUn puheenjohtajalta kuinka uus-vasemmisto on tuhonnut itsenäisyyden, demokratian ja tasa-arvon ja mitä maailman valtiot nyt tavoittelevat — Vasemmiston vakava virhe

  Monissa maissa vasemmiston nousu on ollut yhtä kuin itsenäisyystaistelu. Vasemmistolaiset liikkeet olivat ”valtion synnyttäjiä” erityisesti monissa Itä-Aasian maissa siirtomaavallan purkautuessa toisen maailmansodan jälkeen. Muuallakin vasemmisto oli usein voimakkaasti kytkeytynyt valtion itsenäistymiseen, kansallisen päätösvallan hankkimiseen ja diktaattorien kaatamiseen. On kokonaan toinen asia, mitä tästä vasemmistoliikkeiden toiminnasta seurasi.

  Euroopan tilanne poikkesi muusta maailmasta. Monissa eurooppalaisissa maissa vasemmistoliikkeet kytkeytyivät omien valtioidensa valtapolitiikkaan ja siirtomaavaltojen historiaan. Niissä vasemmiston rooli oli luonnollisesti erilainen kuin entisissä alusmaissa.

  Eurooppalaisella vasemmistolla ei yleensä ollut vastaavaa kokemusta ulkopuolisesta sortovallasta, koska se oli kuitenkin jollakin tavalla hyötynyt emämaiden muualla harjoittamasta sorrosta.

  Nationalismi oli ja on eurooppalaiselle vasemmistolle vierasta ja näyttäytyy vastenmielisenä. Nationalismi yhdistyy käsitteenä äärinationalismiin, joka on kenen tahansa järkevän ihmisen mielessä kauhistus.

  Internationalismi sen sijaan oli houkuttelevaa. Solidaarisuus ja ylikansallinen vastuu sopivat vasemmiston aatemaailmaan. Niinpä Euroopan unionin lupaus rakentua kansainvälisen yhteistyön ja turvallisuuden foorumiksi sai suurelta osalta vasemmistoa innostuneen vastaanoton. Suomessa on Sdp ollut kaikkein EU-myönteisin puolue.

  Vakava virhe vasemmistolle tuli siinä, että valtiollisen itsenäisyyden yhteyttä kansanvaltaan ei ole tunnistettu. Kun on luovuttu itsenäisyydestä, on samalla luovuttu kansanvallan, demokratian perustasta. Tämän virheen tunnistaminen ja tunnustaminen on vaikeaa.

  Vaikeaa on tunnustaa epämiellyttävä totuus, että EU on suuryritysten ja –sijoittajien ohjaama harvainvalta. Helpompaa on vaatia sosiaalisempaa Eurooppaa ja pyrkiä saamaan omaa väkeä Brysselin palatseihin.

  Eurooppalaiset vasemmistoliikkeet joutuvat nyt opettelemaan valtiollisen itsenäisyyden ja demokratian yhteyden EU:n takia. Ellei vasemmisto ala edistää kansallista ja valtiollista itsenäisyyttä, oikeisto alkaa.

  On toki sanottava, että erityisesti vasemmiston vasemmalla laidalla Euroopan unionin ja euron tuhoisuus hyvinvoinnille on nähty jo aiemmin.

  Monella tavalla vasemmisto-keskusta-oikeisto –jako on aikansa elänyt. Tuo vanha jakolinja ei vastaa käsillä oleviin ongelmiin.

  Kasvamassa on kansainvälinen liike, joka haluaa itsenäisyyttä omille valtioilleen. Nyt ei ajeta Venäjän vallankumouksen vaan Ranskan vallankumouksen tavoitteita. Ei sosialismia vaan demokratiaa ja tasa-arvoa.

  Antti Pesonen
  Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja

  • Antti Pesonen puhuu vähän, mutta asiaa 🙂

   Eurooppalainen vasemmisto näyttää yksinkertaisissa päissään vetäneen yhtäläisyysmerkin sanojen internationalismi ja globalismi välille. Näinhän asia ei ole, työväenluokan kansainvälinen solidaarisuus eli internationalismi on täysin eri asia kuin globalismi, herra Kerryä mukaellen: internationalismi ja globalismi sanat kuvaavat aivan eri todellisuuksia.
   Internationalismia kuvaa lyhyimmin K. Marxin kuuluisat sanat ”Kommunistisen puolueen manifestin” lopussa: ”Kaikkien maiden proletaarit liittykää yhteen”.
   Globalismi on puolestaan kansainvälisten suuryhtiöiden ja suurpääoman ja heidän käsikassaransa jenkki-imperialistien lanseeraama termi, jolla ajetaan uutta uljasta maailmanjärjestystä NWOta.

   Pieni muistelo 50-luvun alusta, kyse on silloisen VKP:n (b) 19. edustajakokouksesta, tässä edustajakokouksessa VKP (b) = Venäjän kommunistinen puolue suluissa bolsevikit muutettiin NKP:ksi Neuvostoliiton kommunistiseksi puolueeksi. Tuossa edustajakokouksessa Stalin piti viimeisen julkisen puheensa, joka sopii edelleenkin ohjenuoraksi Eurooppalaiselle vasemmistolle. Silloin ei ollut vielä kyse EU:sta vaan jenkki-imperialistien jakamasta Marshall-avusta:
   PS viideossa on englanninkielinen tekstitys:

   https://www.youtube.com/watch?v=3nMDjKtTigQ

   • Video on tyypillistä Neuvostoaikaista haistapaska-propagandaa!

    ”In our struggle for the bright future of humanity, in our struggle against war and in our struggle for the preservation of peace”

    BUAHHHAAHHHAAA!!!

    Huvittavaa muuten nähdä kuinka nämä aivopestyt robotit taputtavat kuin näkymättömän merkin saatuaan!

    Meno on kuin Pohjois-Koreassa konsanaan.

    • Tyyli on taattua Torsti Sireeniä,ajankohtaa myöten keskellä yötä jolloin Torstin hioutuimmat timantit ovat valmiita markkinoille.Huahaahaa

     • Vaan en ole mikään helv. Torsti!

      Tiedän kyllä kaverin ja olen täysin eri mieltä hänen kanssaan!!

 6. ”Presidentillisiä kannanottoja olisi kaivannut myös valtamediamme osallistuminen USA:n rinnalla Venäjän vastaiseen infosotaan. Sauli Niinistön arvojohtajuus ei ole tähän yltänyt. Ja mikä kummallisinta, tähän infosotaan on osallistunut aktiivisesti myös valtiollinen Yle, jonka valtiollisen luonteen vuoksi tämä infosotiminen noteerattaneen muissa maissa valtion virallisena toimintana. Ulkopolitiikan johtajana presidentinkin olisi syytä tämä tiedostaa.

  Nyt tikun nokkaan nostettu somen vihapuhe ei ole ainoata vihapuhetta, vaan valtamedian Venäjä-vihaa uhkuva retoriikka on myös vihapuhetta. Toiseen valtioon kohdistuvana se on myös Suomen valtion kannalta vaarallista puhetta, ja lähentelee rikoslakiinkin kirjattua sotaan yllyttämistä.”

  Niin valtiollisen Ylen kuin muunkin valtamedian uutisointi Syyrian tapahtumista on täysin ala-arvoista, silkkaa jenkki-imperialistien huuhaa propagandaa, missä jihadisti-terroristit kuvataan maltillisina kapinallisina ja välillä vuodatetaan krokiidiilin kyyneleitä siviilien kärsimyksille. Todella inhottavaa roskaa.
  Siksi laitan tähän pari linkkiä, joista saa oikeamman kuvan Syyrian nykytapahtumista:

  https://www.youtube.com/watch?v=I8mA0h7dCKI

 7. Maamme ja Euroopan kulttuurimarxistunut viher-vasemmisto on kaapattu (=ostettu) pankkiirien ja suurkorporaatioiden ajaman globaalin ’korporaatiokommunismin’ tukijoiksi jossa Keskuskomitean muodostavat pankkiirit ja heidän lakeijana toimivat jättifirmat.
  Tämä uus-vasemmisto on korruptoitunut ja täysin impotentti mitä todellisen demokraattisen ja kansanvaltaisen sosialismin ja talousdemokratian puolustamiseen tulee. Se on paradoksaalisesti kääntynyt omaa alkuperäistä agendaansa vastaan ja tuhoaa sitä mikä joskus oli sen ylevä päämäärä.
  Näin surullinen on totuus tänä päivänä.

 8. Panee pähkäilemään, kun usa on valjastanut isikset yms maasodankäyntiin, niin minkälaista roolia ovat suunnitelleet meille maailman sotatantereilla? Meidän isäntiä kun nyt ovat.

 9. Tällaisia professoreita kaivattaisiin kipeästi maassamme lisää. — Hallituksen pataluhaksi haukkunut professori ei lannistu: ”Haistakaa paska”
  Åbo Akademin johtamisen professori Alf Rehn puolustaa oikeuttaan kritisoida istuvaa hallitusta.

  – Jumalauta, eihän tässä ole mitään järkeä. Opiskelijat ovat ne jotka tulevaisuudessa maksavat niin sosiaaliavut, yritystuet ja eläkkeet. He ovat kuin maailman paras säästöpossu – annat tosi vähän, ja saat koko ajan enemmän, Rehn kirjoittaa.
  – Saatanan tunarit, eikö siellä hallituksessa ole edes joku matematiikan alkeita osaava joka voisi hieman ohjeistaa? Halvat tyypit jotka maksavat paljon takaisin ovat HYVÄ ASIA (kuunnelkaa nyt kun proffa kertoo, jos tämä muuten on liian vaikeaa). Kalliit tyypit jotka eivät maksa mitään takaisin on vähemmän hyvä. Keneltä te pahvit leikkaatte? Perkele, kuuluu kirjoituksen loppuhuipennus.
  Manausten ryydittämä päänavaus keräsi tuhansia tykkäyksiä ja satoja uudelleenjakoja, mutta ilmeisesti myös vastalauseita, sillä myöhemmin Rehn julkaisi toisen päivityksen aiempaan liittyen. Siinä hän kertoo saaneensa moitteita hallitusta haukkuvasta tekstistään.
  – Mitä professori saa sanoa? Viime päivinä olen saanut palautetta siitä että a) sanon liian poliittisesti, b) sanon liian rumasti, c) sanon liian paljon, ja d) sanon väärin ihan muuten vaan, Rehn kertoo.
  Rehnin mielestä kriitikot ovat täysin väärässä siinä, ettei professori saisi tehdä kantaaottavia, rajujakin ulostuloja. Hänen mielestään professoreiden nimenomaan pitää tuoda mielipiteensä julki.
  – Se tosiasia että suurehko osa nyky-proffista ei halua tai uskalla olla aidosti proffia, vaan ennemmin olla piilossa tai sitten nuoleskella, se on sitten toinen juttu, hän linjaa.
  – Joten jos ette pidä siitä mitä sanon, tai tavasta jolla sitä sanon, voin professorin arvoon nojaten todeta: Haistakaa paska, ja tietäkää sitä paskaa haistaessanne, että tämä on sitä että edustan professorin tittelin aidointa ja syvintä olemusta. Meidän työtehtävämme on olla hankalia, ja vittumaisia, ja olla piittaamatta ihan kaikista jotka haluavat rajata tapaamme olla ja sanoa, Rehn tykittää. — lisää linkistä

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100222403520_uu.shtml

 10. Alf Rehn ei taida olla sukua Olli Rehnille, koska pystyy itsenäiseen ajatteluun. Itsenäiseen ajatteluun ei näytä pystyvän sen suuremmin koko valtiomme johtokaan, sen verran ”suuntautunutta” on politiikkansa. Taustavaikuttajat näkee jo sokea Reettakin. Ministerivalaa pidetään varmaan jonkinsortin vitsinä. Koti-uskonto-isänmaa-puolueilla on jäljellä enää uskonto ja sekin näyttää olevan aika hataralla pohjalla. Lestadiolaisuus ei ilmeisesti tunnusta maallista perustuslakia ollenkaan. Tämä näyttää käyvän hyvin koko hallitukselle. Vaikka uskontunnustuksissa saattaa pientä hajontaa ollakin, käytännössä sitä ei juuri huomaa. Uskonnothan eivät ole juuri muuttuneet minun elinaikanani. Ihmettelin jo pikkupoikana puheiden ja toimien eroa. Saarnoissa oli sanahelinää, mutta käytännössä toivotettiin köyhät helvettiin elleivät suostu Herran palvelijoiksi. Nyt se on jo politiikassakin, tuotu meidän arkeen. Herrat vain vaihtelevat.

  Pressaan nuo eu- ja euroerovaatimukset linkittyvät myös aika vahvasti. Hän juuri Lipposen kanssa oli viemässä meitä euroopan unioniin ja euroon, liikepankkien velkapyramidirahaan. Jokunen talousviisas on jo sanonut, eurosta kannattaa lähteä hinnalla millä hyvänsä. Eurouskovaiset ovat pysytelleet koloissaan. Paljon piti nähdä, ennen kuin erosta uskalletaan puhua julkisesti. Ilmeisesti vasta Deutsche Bankin kaatuminen säikäytti. Sehän on oikeasti jo selvitystilassa, tutttavallisemmin konkurssissa. Suuruusluokasta saa käsityksen, kun vertaa johdannaisten arvoja, noin 40 – 50 tuhattamiljardia, miten milloinkin viitsivät noiden arvon ilmoittaa, euroopan bkt’n arvoon, noin 10 tuhattamiljardia.

  Hätäisempi olettaisi, että tuossa olisi pohtimista valtiojohdolle riittämiin, noin niin kuin Krimin ”miehityksen” ja Venäjän talouspakotteiden sijaan. Puhumattakaan transpondereista. Vieläkö kerran joudumme pelastamaan pankit siirtämällä bittejä veronmaksajien kontolle. Ei taida enää riittää rahkeet. Aurinko sammuu ennen kuin velat on kuitattu. ”Sijoittajat” vielä uskovat veronmaksajien pelastavan, kunhan itse ei tarvitse veroa maksaa. Saksan valtio on kieltäytynyt rahoittamasta pankkeja, mutta rahoittavat kuulemma aina, vaikka ensin kieltävät. Pankin pilkkominen, velkojen ja johdannaisten leikkaaminen ja osakkeiden nollaus ei tule kysymykseen. Silloin aurinko sammuu heti.

  En ole huomannut kenenkään vaatineen pankin johtoa vastuuseen. He saavat varmaan palkkansa ja palkkionsa joka tapauksessa. Nauttivat siitä suuresta vapaudesta, josta mm. Lepomäki sanoi nauttineeensa työskennellessään RBS pankissa. Sehän teki deutsched jo aikoja sitten. Muuten, en minäkään usko, että tähän olisi jouduttu sattumalta. Ei noin monta asiaa kukaan pysty sössimään yhtä aikaa. Kyllä tässä joku suurempi suunnitelma on takana. Se on vain niin hyvin suunniteltu, että juoksupojat ja -tytöt eivät sitä huomaa.

  • hieno kommentti sinulta. Yleensä yhteiskunnassa psykoottiset ihmiset pannaan hoitoon mutta se koskeekin vain tavallisia kansalaisia. Kun eliitti ja johtoporras on poissa realiteetista, siis psykoosissa, niin lääkkeitä ei heihin pumpata.
   Eihän tästä NWO-psykoosista voi mitään muuta seurata kuin syvä kaaos ja perikato. Kaikki ’nousu’ tai ’hyvinvointi’ on todellisuudessa ollut vain valheen varaan rakentunutta lumetta vailla kestävää pohjaa. Miten kuplan varaan luotu rakennus voi pysyä pystyssä ? Kaikki kuplat puhkeavat aikanaan, vain kallio kestää. Ei niihin voi loputtomasti ilmaa puhaltaa.

 11. Hunterille kiitokset. Hallituksemme on itse ”äärioikeistolainen”, jos sitä sanaa voi käyttää. Sitä se on, kun katsoo kenelle rahaa jaetaan, sikäli kun ihmisten huolenpito on vasemmistolaista ja varakkaampien hellintä on oikeistolaista. Itse näen vain köyhempien ja varakkaampien asianhoitoa. Ilmansuunnista viis. Nykyajan paradoksi on siinä, että hallitus jättää jopa perustuslaillisia tehtäviään hoitamatta, koska ei ole rahaa ja kuitenkin rahaa on painettu enemmän kuin koskaan. Missä se on? Ja onko rahapula syy jättää tehtävänsä hoitamatta? Kapitalismi kun on siitä viddumainen, että et syö et asu jos ei ole rahaa.

  Oman pesän hoito on sitä, että jokainen suomalainen saa asua lämpimässä asunnossa ja ainakin kerran päivässä lämpimän aterian, kohtuullisella hinnalla. Siitä on hyvä lähteä omaa pesää hoitamaan. Jos nämä perustarpeet jättää vapaaehtoisten hoidettavaksi, voi jättää vaikka maanpuolustuksenkin vapaaehtoisten huoleksi. Ihannevaltio olisi, jos jokainen voisi vielä työllään itsensä elättää ja tehdä vähän hyvää toisillekin, kykyjensä mukaan, mutta siihen ei olla menossa aivan lähitulevaisuudessa. Pyrkyä on juuri päinvastaiseen suuntaan. On muita kiireitä puuhasteltavana. Krimin ”miehityskin” on ensin hoidettava ja pankkeja kaatuu syliin alwariinsa. ”Teollisuutta ja kauppaa” (osinkoja) on tuettava ja niin edelleen. Puuhastellaan siis kaikkea muuta kuin oman pesän hoitoa.

 12. Hunterille ja tavikselle: Eipä minulla juuri nyt ole paljoa lisättävää sanomaanne, eikä varsinkaan vastaanväitettävää! Pääongelma on varmaan se, että miten vuosikymmenet valtaapitäneet HARHAAN-johtajamme saisi vaihdettua todellisiin SUOMEN JA SUOMALAISTEN puolta pitäviin todellisiin johtajiin – tämä hyvin lievästi ilmaistuna.

  • Huomasin äsken, että Unkarin lisäksi näköjään myös Tsekissä ja Serbiassa on TODELLISET johtajat, jotka eivät maanpettureina nuoleskele ylikansallisia takpirujaan vaan toimivat oman maansa ja kansansa parhaaksi: ”Now Serbia and Czech Republic join call to reject migrants in wake of Hungary’s decisive vote again EU quotas”, http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=140513

   • ”KIRKKO HYVÄKSYY LAITTOMUUDET EIKÄ YLEKÄÄN NIITÄ TUOMITSE

    Universaalit ihmisoikeudet, joka on kauniimpi nimitys 2000-luvun kommunismille, on Lännen sisäisten vihollisten yksi monista verukkeista, jonka avulla Eurooppa ja Yhdysvallat täytetään kognitiivisesti haasteellisilla vihamielisillä vieraspopulaatioilla. Erityisen innokas ihmisoikeuksiin vetoaja on kristillinen kirkko, jonka papit ovat nostaneet ylimmäksi Jumalaksi Ihmisen ja hänet ahnehtivat ”oikeutensa”. Evankelis-luterilaisen kirkkomme papit ovat pitkälti kulttuurimarxilaisia soluttautujia, joita ei innosta uskon hengellinen puoli, vaan marxilainen materialismi, seksuaaliset perversiot ja lattapäinen tasa-arvokultti.

    Eräs hävyttömin kirkon harjoittamista universaalikommunismin muodoista on LAITTOMIEN maassaolijoiden piilottelu kirkon tiloissa. Tänään ilmestyneessä Ylen verkkosivujen jutussa Lapuan piispa Simo Peura: Kirkko valmis tukemaan paperittomia toimittaja Antti Seppälän neutraalilta vaikuttava uutisointi on käytännössä vihreä valon näyttämistä kirkon rikolliselle toiminnalle. Onneksi Ylen ja Hesarin ajama hymistelevä linja kirkon lainvastaisesta toiminnasta on saanut pienen murtuman, sillä entinen poliisijohtaja Mikko Paatero uskaltaa eläkkeellä ollessaan vihdoin avata suunsa ja toteaa blogissaan, että…”

    Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.fi/2016/10/kirkko-hyvaksyy-laittomuudet-eika.html

 13. Jos haluat kohdata suomalaisten tyhmyyden koko loistossaan, lue usarin kommentteja. Siellä on vain noin yhdellä prosentilla jotain tietoa, loput tulevat asenteesta. Tulee mieleen, jos me suomalaiset olemme noin …tanan tyhmiä, ei ihme että kusessa ollaan.

  (Ex) sosialidemoraatti Martti Ahtisaari näyttää nyt myös hyökkäävän työtätekevien kansalaisten kimppuun kuin yleinen syyttäjä. Aiheita on media löytänyt hänen kirjastaan, joita innoissaan referoi. Ovat yhteensopivia nykyisen hallituksen politiikan kanssa. Tämä kansakoulunopettaja, jonka työtätekevä väki nosti vallan huipulle, antaa nyt takaisin. Ei ole hyvää mainosta entiselle puolueellekaan, niin tyypillinen demari kuin onkin. ”Työhistoriansa” on saanut leijumaan. Rahat ovat tulleet valtion taikaseinästä. Unohtuu helposti, keneltä ne sinne kerätään. Ajatus katkeaa jossain kohdin.

  Hän antoi myös negatiivisia lausuntoja Venäjästä. Se on se, joka aiheuttaa ”kylmää sotaa”. Onhan hänen toimistonsa rauhantekijä. Me olemme hänen avullaan ratkaisseet maailman konflikteja. Ovatko konfliktit sitten vähentyneet maailmalla, on toinen juttu. Itse en ole huomannut. Päinvastoin, niitä tehdään lisää tekemällä. Tällä menolla eivät Martilta ”työt” lopu, eikä varmaan rahoituskaan. Onhan meidän tehtävämme luoda ”rauhaa” jokaiseen valtakuntaan maailmassa.

  http://www.hs.fi/kulttuuri/a1475548954291

  Koska olen ollut ja olen yksi Ahtisaaren toimiston CMI’n rahoittajista, rupesi kiinnostamaan heidän rahoituksensa. YLE uutinen vuodelta 2013 kertoo, vuosille 2014 – 2016 valtio (me) antoi 13 miljoonaa ”konfliktien ratkaisuun”. Valtion osuus pysyy toiminnanjohtaja Tuija Talvtien (luultavasti Talvitie) mukaan reilussa 50 prosentissa. CMI’n omat sivut kertovat sen olevan 65%. No, YLE’n uutinen, onhan 65% reilu 50%. Tässä linkit

  http://yle.fi/uutiset/3-6931899
  http://cmi.fi/fi/

  Koska kyseessä on ns. julkinen raha, etsin kirjanpitoa tai tilintarkastusta. Kiinnostaisi tietää miten varat on käytetty. Sitä en löydä, niin kuin kehitysapurahoista yleensäkään. Niistä ei tarvitse raportoida. Onhan CMI’n toiminta muutenkin erittäin salaista.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001920181.html

  Ehdotan, että tässä tiukassa taloustilanteessa valtion kestävyysvajeen parantamiseksi, CMI’n valtion rahoitus lopetetaan kuin myös kehitysapu. Kehitysapua annetaan vain humanitaarisena apuna tilanteissa, joissa ihmisten henki tai terveys ovat uhattuna, kuten luonnonkatastrofien sattuessa.

  • Luin jostakin aikoinaan parodian Maran rauhanneuvotteluista:

   Mara: ”Tervetuloa osapuolet tähän ensimmäiseen rauhansolmimisyritykseen. Sovitaankin saman tien seuraavan palaverin aika. Eiköhän tässä olekin jo ollut asiaa ensimmäiseksi tapaamiseksi. Ja niin, tässäpä lasku. ”

  • Ahtivaarihan on NWO-haukka joka tekee työtä pankkiirimafian ja ’läntisen arvo-(lue sota) yhteisön hyväksi. Siitähän se Nobelikin irtosi, hyvästä lakeijan työstä. Mitään perusteita CMF’n valtion rahoitukselle ei todellakaan ole.

  • ”Jos haluat kohdata suomalaisten tyhmyyden koko loistossaan, lue usarin kommentteja.”

   Olen tehnyt saman havainnon. Ilmeisesti siksi meillä todellisten johtajien sijaan vain maatamme ja kansaamme tuhoon ajavat HARHAAN-johtajat – erään sanonnan mukaanhan kansa on ansainnut arvoisensa johtajat!

 14. Työväen presidenttejähän nämä molemmat, Niinistö ja Ahtisaari. Molemmilta ovat vain menneet työrukkaset hukkaan. Kokkareilla ne olivat vielä tallessa silloin, kun Bob Helsingin tekemässä vaalimainoksessa roikkuivat naulassa. Naulakin lienee jo ruostunut ja katkennut. Rukkaset ovat pudonneet santaan.

  Media, lähinnä Sanoma Oy, on kaivanut sosialidemokraatti Sailaksen eläkkeeltä esiin ”Suomen pelastajana”. Petaillaan jo suurempia tulevia leikkauksia sosialiturvaan. Sailas käy esimerkiksi. Olihan hän valtiovarainministeriön kansliapäällikkö ja 90-luvun suurien leikkausten valmistelija. Sillä voi potkaista demareitakin sääreen, etteivät rupea hillumaan oppositiossa. Julkisuudesta puuttuu enää Jaakonsaari ja ”Liisan lista”, jolla jatkettiin köyhien kyykyttämistä.

  Sailas ei Suomea pelastanut, päinvastoin. Jos työttömyyden kasvu muutamasta kymmenestätuhannesta henkilöstä yli puoleen miljoonaan ja valtion velan kasvu viidestätoista prosentista noin kuuteenkymmeneen prosenttiin BKT’sta tarkoittaa Suomen pelastusta, niin sitten hän sen teki. Numerot eivät kyllä pelastusta näytä. Hän vain teki sosialiturvaan ”välttämätömät” leikkaukset, koska rahaa paloi niin helvetisti muualle. Minne paloi, sen kertoi Seppo Konttinen kirjassaan ”Salainen pankkituki”. Suosittelen lukemaan, koska olemme nyt samalla polulla.

  Suomen pelasti 90-luvun alkupuolella tehdyt pari devalvaatiota ja viimein markan ulkoisen arvon saattaminen kelluvaksi, ei mikään eikä kukaan muu. Tämä tehtiin suuremman teollisuuden johdon vaatimuksesta silloisen valtiovarainministerin ”kuolleen ruumiin yli”, niin kuin hän itse asian ilmaisi. Kaikki siihen saakka tehdyt politikkojen viritykset vain pahensivat tilannetta ja kansalaisten asemaa.

  90-luvun lamaa ruvettiin rakentamaan jo 80-luvun puolivälissä. Silloin loppui julkisen sektorin keskuspankkirahoitus. Nähtävästi päätös tehtiin Suomen pankissa politikkojen, pankkivaltuuskunnan, siunauksella. Kokouspalkkio tuli ja kampaviinerikahvit. Kun julkinen sektori oli kotitalouksien kanssa saatu liikepankkien asiakkaiksi, poistettiin niiden sääntely 80-luvun lopulla. Pankeille annettiin miltei rajaton valta painaa rahaa. Kyllä sitä painettiinkin ja lapioitiin ulos niin paljon kuin jaksettiin, oikein isojen pankinjohtajien määräyksellä. Vahinko vaan, että vakuuksien perään ei juuri kyselty, eikä kaikilla suuremmilla laina-asiakkailla ollut mitään meininkiä maksaa lainojaan takaisin. Ja että tämä ei olisi vielä ollut tarpeeksi, markka sidottiin ecuun, virtuaalivaluuttaan. Kurssi oli kiinteä. Harjoitettiin vahvan markan politiikkaa. Loppu on historiaa, joka jatkuu ja jatkuu.

  Kyseessä oli silloinkin, pankkikriisi. Pankit olivat hukanneet varansa, olivat selvitystilassa. Suomen pankki hukkasi valuuttavarantonsa noin viikossa puolustaessaan ”vahvaa markkaa”. Pelättiin likviditeettikriisiä. Rahaa sain vain liikepankeista ja varjopankeilta eli ”sijoittajilta”. Jos pistäisivät rahahanat kiinni, ei olisi rahaa millä maksaa palkat ja eläkkeet ynnä muut valtion velvoitteet. Kuulostaa jotenkin tutulta. Samaa virttä veisataan vielä 25 vuotta myöhemmin. Huoli likviditeetistä taitaa olla turhaa. Täysin maksukyvytöntä Kreikkaakin panostettiin ottamaan lisää velkaa. Kuka nyt valtiolta lainahanat kiinni laittaisi. Onhan vakuutena maat ja vedet, kansa ja mineraalit. Jos sitten vasta lainahanat suljetaan, kun ei ole enää mitään otettavissa.

  • Juuri niin!

   Seppo Konttisen käsialaa on toinenkin erinomainen kirja ”Kansallisomaisuuden ryöstö”, joka kertoo jo tapahtuneistä ryöstöoperaatioista. Onhan meillä vielä jäljellä maailman arvokkaimpiin kuuluvat pohjavesivarat. Niidenkin dumppaamista kansainvälisille saalistajille maanpetturi-vallanpitäjämme valmistelivat joitakin vuosia tehdyllä vesilain muutoksella ja Brasiliaan tehdyllä ’liikematkalla’. Lakimuutos tehtiin tosiasiallisesti mediapimennossa, joka sekin on ”maan tapa” rikollisilla HARHAAN-johtajillamme.

  • ”Media, lähinnä Sanoma Oy, on kaivanut sosialidemokraatti Sailaksen eläkkeeltä esiin ”Suomen pelastajana”.”

   Mvlehden lukijalta erittäin ytimekäs, hatunnoston arvoinen lausuma:

   ”Pasilan asemalla ollaan jaeltu Helsingin Sanomia kampanjanomaisesti ilmaiseksi
   Kuuleman mukaan noin puolet ohikulkijoista ei suostu ottamaan lehteä.

   Lukija kirjoittaa:

   Miten syvällä Virallinen Totuus mahtaakaan kyntää taloudellisesti, kun heidän avohoitotoimittajiensa globalistinen, kulttuurimarxistinen, isänmaata vihaava viher/multikulttisonta ei kelpaa ihmisille enää edes ilmaiseksi?”

   http://mvlehti.net/2016/10/05/pasilan-asemalla-ollaan-jaeltu-helsingin-sanomia-kampanjanomaisesti-ilmaiseksi/,

  • Muutamat paikallispankit, jotka pysyivät tiukasti kiinni reaalitaloudessa, selvisivät 90-luvun myllerryksestä. Eivät valtion tukea tarvinneet. Meidänkin kylässä on sellainen, vaikka SKOP’n johtajat kävivät kuulemma paikallisille johtajille raivoamassa ja uhkailemassa. Hyvä tapaus on mainittu siinä Konttisen kirjassa. Muistaakseni Loimaan Säästöpankissa oli jotkut juhlat. Matti Vanhanen kävi puhumassa ja kehui kovasti paikallisia Säästöpankkeja. Joku pankin johtajista totesi, hyvin tuo meidän Matti veisaa, mutta väärää virttä.

   Miten mahtaa käydä tässä ”pankkikriisissä”? Taitaa mennä säästötkin. Nykyisin kun säästäjät luetaan pankin ”sijoittajaksi”. Siitä ei Sailaskaan ole mitään maininnut.

 15. Harvinainen uutinen hyppäsi silmille tänä aamuna, noin YLE’n kertomana. Suomalaiset konepajat siirtävät tuotantoaan Venäjälle. Muun muassa Valio on jo lisännyt tuotantoaan Venäjällä, koska vienti Suomesta ei enää kulje. Siellä on huomattu, että lokalisaatio on vastavoima globalisaatiolle. Se hyödyttää paikallista taloutta ja ihmisiä. Rahaa ei ”pumpata” ulos taloudesta veroparasiitteihin. Sysäyksen lokalisaatiolle antoi Euroopan unionin ”talouspakotteet”, joihin Suomikin liittyi ”isäntien” vaatimuksesta. Jospa suomalaiset työllistää tulevaisuudessa Ruotsin sijasta Venäjä, kuten 1800-luvulla. Suomi ja Euroopan unionihan ei työllistä kohta enää ketään, paitsi finanssimaailman piirissä pyöriviä.

  Meillä on nyt tärkeintä oman pesän hoidossa vihapuheiden ja ”äärijärjestöjen” kieltäminen. Äärijärjestöt alkavat kieltää toisiaan. Hallitus tekee siinä sivussa kaikkensa, että työ ei ainakaan olisi enää kannattavaa ja kannattamattomaan työhön pakotetaan lailla. Verotulothan siinä tietenkin laskevat, mutta tuloja voi lisätä välillisillä veroilla. Siihenkin on panostettu. Ei tarvitse olla raketti-insinööri ennustaessaan miten käy niille, joiden tulot laskevat ja verot nousevat.

  Ja vielä lokakuun arvosanat hallitukselle asteikolla 4 – 10. Uskonto 10, laskento 4. Ei siis muutosta syyskuun arvosanoihin. Virhemarginaali plusmiinus nolla.

  • Unohdin Euroopan unionin työllistäjänä. Onhan siellä kymmeniätuhansia virkoja. Jätin pois laskuista siksi, että eivät tuota mitään lisäarvoa talouteen, päinvastoin, haittaavat talouden kehitystä ja ihmisten hyvinvointia. Ovat reaalitaloudessa toimiville maksajille helvetin raskas taakka.

 16. Seuraava kommentti artikkeliin http://mvlehti.net/2016/10/06/iso-ukko-suomesta-puhuu-talla-ulostulollani-toivon-antavani-esimerkin-monille-muillekin-tahoille/ on taas osoitus, että meillä vallankahvassa on varsinaisia rikollisiakin:

  ”Kimmo Leino

  Toivon, että JOKAINEN omantunnon omaava suomalainen tekee rikosilmoituksen PL 118 §:stä eli VALTIOPETOKSESTA !

  Tässä tarvittavat tiedot : He 60 / 2010 yhteydessä valehdeltiin kansanedustajille : PL 118 §:llä ei ole suoria ihmisoikeusvaikutuksia.

  Tämän TODISTAA valheeksi EOA päätös 876/2/05 ( salattu 20. 12. 2007 asti) …”poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa”.

  Myös Kansainvälinen rikostuomioistuin LAHJOTTIIN; jotta PL 118 § ei jäisi ”kuolleeksi kirjaimeksi” ja kaikki PL 118 §:n mukaiset asiat menisi SUORAAN Kansainvälisen rikostuomioistuimen käsittelyyn.

  Lahjonta suoritettiin seuraavsti: He 55/2007 esiteltiin kansanedustajille tahallaan väärillä asikairjoilla ja valehtelemalla ”Suomi haluaa itsenäisemmin tutkia tällaisia vakavia rikoksia.” ( tutkinta kuitenkin estettiin EOA päätöksellä 876/2/05 ja PL 118 §:n avulla ).

  Lain He 55/2007 petoksellisen hyväksymisen jäkeen Tuija Brax allekrijoitti ”sopimuksen” ..Suomi MAKSAA ja pitää Ruanda-”oikeudenkäynnin” ja Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi Suomea koskevissa ”yksittäistapauksissa.”

  Suomeen on näillä lakipykälillä luotu KASTIJÄRJESTELMÄ; jonka ihmisoikeudetonta kastia ovat LAPSET; Hetero-aviomiehet ja pienyrittäjät ! ( todisteet lähetetty Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen 2006 – 2008 EIT 24221/06 ); tuhoaminen tapahtui 27.3. 2009 EOA kanslaiapäätöksen 1350/4/08 mukaisissa ”olosuhteisssa”.

  PL 118 § on SUUNNITELMALLINEN valtiopetos EOA päätöksen 876/2/05 vaikutusten SALAAMISEKSI ja vahviastamiseksi !

  Poliisin ja syyttäjän esitutkintajaärjestelmä on ”jalkapuoli”, koska suurimpia rikoksia kanssa vastaan Suomessa EI VOIDA ESITUTKIA !”

 17. Presidentti Niinistö ei ymmärrä Platonia, maailmankuulua filosofia vaikka on ottanut vastaan viran kansan johtajana jonka ensisijainen tehtävä tulisi olla yhdessä hallituksen kanssa kehittää valtiota.

  Yhteiskunnassa ilman valtiota vahvat hallitsevat. Kuka voittaa sillä on oikeus. Tässä tilanteessa ihminen katoaa persoonana. Ilman valtiota ihminen persoonana on käsittämätön. Valtio on ainoa asia, jonka avulla ihmiset voivat säilyttää yksilöllisyyden.
  Jo filosofi Platon oli vakuuttunut, että vain valtio sallii ihmisen olla persoonallisuus.

 18. Niinistö on keskittynyt hoitamaan muiden pesiä ja jättänyt omansa hoitamatta. Hän jää historiaan miehenä joka myi maansa. Siinä se lyhyesti.

 19. Niinistön tänään mediassa ollut puhe vahvistaa kaikki aikaisemmat käsitykset hänestä.Mies on epärehellinen.Puhe oli kiertoilmauksia vilisevä kuten aina,media vihapuheeseen hän puuttui lyhyesti muodon vuoksi.Heti seuraavaksi alkoi sama natovyörytys kuten ennenkin, kömpelöistä kiertelyistä huolimatta.Yleensäkin hänen esiintymisensä pälyilyineen ja sekavine lausuntoineen herättää lähinnä myötähäpeää.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here