Ukrainan kriisin myötä länsimainen valtamedia ryhmittyi presidentti Putinin vastaiseen rintamaan. Jo silloin Yhdysvaltain ex-ulkoministeri Hillary Clinton asennoitui Venäjän presidenttiin kuin arkkiviholliseen. Hän rinnasti Putinin Hitleriin ja Venäjän Natsi-Saksaan. Ex-ulkoministerin viesti meni hyvin perille. Jopa aiemmin journalistisella kunnianhimollaan ylpeilleet laatulehdet julkaisivat kuvia, joissa Putinin ylähuulta koristi Hitlerin tupsuparta.

Kesällä 2014 Hillary Clinton kierteli Eurooppaa markkinoimassa kampanjakirjaansa Kova valinta (2014). Tällöin häntä pyydettiin mukaan Günter Jauchin vetämään Saksan television keskusteluohjelmaan ”Naiset valtaan” (ARD 6.7.2014). Siinä hän mainosti olevansa feministi ja psykologisoi Putinin paitsi sovinistiksi myös mieheksi, joka on ”sulkeutunut, kova ja hienohipiäinen”. Lisäksi autokraattisella Putinilla ”ei ole mitään yhteyttä moderniin”.

Putin oli niin Hillary Clintonin kuin erilaisten länsimielisten Venäjä-asiantuntijoiden mielestä menneisyyden mies. Venäjä tulisi lähitulevaisuudessa kaatumaan talousongelmiin ja Putin sortumaan maan sisäisiin valtataisteluihin. Ennusteissa on ollut havaittavissa sen verran epätarkkuutta, että niiden esittäjiä voi aiheellisesti epäillä trolleiksi. Kun vielä Donald Trump nousi republikaanien presidenttiehdokkaaksi, läntinen valtamedia joutui kahden rintaman sotaan. Viime ajat se onkin joutunut keskittymään ensisijaisesti uhkaan nimeltä ”The Donald”.

Euroopan kannalta erityisesti Trumpin suhde Putiniin on muodostunut huolestuttavaksi. Syyskuun alkupuolella Trump julisti, että hän haluaa parantaa suurvaltasuhteita ja luoda läheiset välit Putiniin. Hän myös ylisti Venäjän presidenttiä miehenä, joka on hänen mielestään parempi johtaja kuin presidentti Barak Obama.

Jos Clinton häviää presidentinvaalit, on vaara, että Trump ja Putin löytävät toisensa valtionpäämiehinä. Suurvaltapoliittinen asetelma saattaisi tällöin muuttua olennaisesti. Jo muutoinkin kompuroiva Eurooppa ja EU olisivat vaarassa joutua väliinputoajiksi. Länsimaisen eliitin kannalta on siis tärkeintä katkaista Trumpin kuningastie. Ratkaisu on amerikkalaisten äänestäjien käsissä ja heidän taivuttelemisekseen medialle kelpaa kaikki kättä pidempi.

Objektiivisuus lomalle

Juutalainen kolumnisti ja maailmanmatkaaja Tuvia Tenenbom kuvaa, miltä tilanne näyttää hyvinvoivan liberaalin Amerikan ydinalueelta Manhattanin Upper East Siden näkökulmasta (Die Zeit 12.9.). Siellä ihmiset eivät polta, joogaavat ja ulkoiluttavat koiriaan East Riverin rannalla, syövät gluteenitonta leipää, juovat makeuttamatonta kahvia, napsivat energia- ja vitamiinipillereitä – ja lukevat The New York Timesin ”kauhutarinoita Donald Trumpista”.

”Donald on täällä tehnyt tyhmiä ehdotuksia, Donald on tuolla puhunut rasistisesti, Donald on tviitannut älyttömiä, Donald on tviitannut vihaa, Donald on tehnyt tätä pahaa ja tuota kauheaa, Donald on pahaksi sielulle ja pahaksi terveydelle.”

Tenenbomin mukaan New York Times on yhä vähemmän sanomalehti ja yhä selvemmin Hillary Clintonin imagobrosyyri, jonka mukaan Hillarysta tulee 87-prosenttisella varmuudella Yhdysvaltain seuraava presidentti.

Tuvia Tenenbomin mukaan Trumpin kampanja on aiheuttanut syvällisiä muutoksia, jotka vaalien lopputuloksesta riippumatta ulottuvat kauaksi. Poliittisella tyylillään Trump on lahdannut amerikkalaisten pyhät lehmät toisensa jälkeen. Trump on myös ”repinyt objektiivisuuden ihanteen, jonka puolesta parhaat amerikkalaiset lehtitalot ovat jatkuvasti taistelleet”, kirjoittaa Tenenbom.

Myös New York Times on Tenenbomin mukaan luopunut ”pyhästä” objektiivisuuden vaalimisesta. Hän toteaa lehden itse joutuneen myöntämään amerikkalaisille medioille harvinaisella rehellisyydellä, että ”siitä päivästä alkaen, kun herra Trump astui Trump Towerin kultaiselta valtaistuimelta tiedottaakseen ehdokkuudestaan, on objektivisuus joutanut lomalle”.

Tietysti amerikkalaisen laatulehdistönkin objektiivisuudesta erityisesti kriisitilanteissa voidaan olla montaa mieltä, mutta yhdessä asiassa Tuvia Tenenbom on oikeassa: toimittajien perinteinen etiikka on nyt joutunut testiin, josta se ei ole selvinnyt kunnialla.

Suloiset myrkynkeittäjät

Hyvän esimerkin valtamedian nykytilasta tarjoaa Hillary Clintonin romahdus 9/11-muistopäivän tilaisuudessa. Kaikki ponnistelut Clintonin hyväksi uhkasivat tuhoutua, kun hän joutui poistumaan kesken tilaisuuden polvet notkuen. Ilmassa olivat kaikki katastrofin ainekset.

Median ratkaisu ”Hillarycaseen” oli lievästi sanottuna käsittämätön. Esimerkiksi arvoisa The Washington Post, mm. Watergate-skandaalin paljastanut legendaarinen sankarilehti, julkaisi jo 12.9. jutun otsikolla ”CTE:n keksijä pitää mahdollisena, että Hillary Clinton tuli myrkytetyksi”.

Uutinen viittaa Benneth Omaluun, Nigeriassa syntyneeseen oikeuspatologiin, joka sai Yhdysvaltain kansalaisuuden vuonna 2015. Hän tuli tunnetuksi diagnostisoituaan kroonis-traumaattisen enkefalopatian (CTE), aivokudosta tuhoavan sairauden, joka on koitunut useiden NFL-liigassa amerikkalaista jalkapalloa pelanneiden ammattilaisten kohtaloksi.

Häly nostettiin Benneth Omalun lähettämästä twiitistä. ”Minun täytyy neuvoa Clintonin kampanjaa teettämään rouva Clintonin verestä toksikologinen analyysi. On mahdollista, että hänet on myrkytetty.” Lisäksi Omalu mainitsee, ettei hän luota herroihin Putin ja Trump. “Kun kyse on näistä kahdesta, kaikki on mahdollista.”

Ikään kuin vahvistaakseen Putinia koskevia epäilyksiä Washington Post nosti jutun yhteydessä esille myös entisen KGB-agentin Alexander Litvinenkon myrkyttämisen Lontoossa 2005. Lehden mukaan on vahvaa näyttöä, että Venäjän valtio oli vastuussa tapahtuneesta. Tämä taas ei lehden mukaan olisi mahdollista ilman Putinin välitöntä suostumusta. Näin siis Hillary Clintonin heikotuskohtaus saattoi olla ainakin välillisesti Putin syytä.

Englannissa lehdistö veti mutkat vielä suoremmiksi. ”Huippulääkäri varoittaa: Hillary Clintonin romahduksen syy 9/11-muistojuhlassa: Trump tai Putin myrkytti hänet”, otsikoi The Sun 13.9. Vielä samana päivänä Express uutisoi jokseenkin samoin sanoin Putinin tai Trumpin mahdollisesta syyllisyydestä. Seuraavana päivänä Mirror puolestaan kysyi, ”myrkyttikö Putin Hillary Clintonin pakottaakseen hänet ulos presidenttikisasta”.

Esimerkki kuvastaa, mihin tilanteeseen media on ajautunut. Kunnollisen journalismin sijasta se tarjoilee salaisten palveluiden sepittämiä agenttitarinoita. Ei siis ihme, että tutkimusten mukaan kaikissa länsimaissa valtamedian uskottavuus yleisön silmissä on romahtanut.

Trumpin syyntakeettomuus

Viime vuosien aikana Putinin henkinen tasapaino on toistuvasti asetettu kyseenalaiseksi. Nyt myös Trump on joutunut samanlaisten hyökkäysten kohteeksi. On kehittynyt erityinen ”trumpologia”, Washington Postia lainatakseni. Trumpiin liitettyjä persoonallisuuden häiriöitä ovat esimerkiksi patologinen itsetehostus, puuttuva kyky empatiaan ja pahalaatuinen narsismi.

Laajassa artikkelissaan ”Onko reilua eritellä Donald Trumpia etäältä” Bennedict Carey tarkastelee ongelmaa (New York Times 15.8. ja Die Zeit 25.8.). Nykyisin henkilön repiminen riekaleiksi on kehittynyt todelliseksi taiteen lajiksi, mutta on sitä osattu ennenkin. Carey tarkastelee aluksi ennakkotapausta, joka liittyy Barry Goldwateriin.

Vuoden 1964 vaaleissa senaattori Goldwater oli republikaanien presidenttiehdokas, mutta hänelle kävi huonosti. Hänet leimattiin persoonallisuutensa vuoksi sopimattomaksi presidentin toimeen ja tuloksena oli murskatappio. Kampanjan aikana Fact-niminen lehti julkaisi yli tuhannen psykiatrin ja psykologin allekirjoittaman vetoomuksen. Allekirjoittajien mukaan Goldwaterin persoonallisuushäiriöt olivat jokseenkin samoja, joita nyt on löydetty myös Trumpista. Tosin yksi lääkäri totesi ykskantaan, että Goldwater oli ”vaarallinen hullu”.

Barry Goldwater vei asian oikeuteen. Esimerkiksi yksi psykiatreista oli todennut hänen olevan ”anaalinen luonne”. ”Minulla ei ole aavistustakaan, mitä anaalinen luonne tarkoittaa”, selitti Goldwater oikeudelle. ”Olen yrittänyt etsiä sitä tietosanakirjoista, mutta en ole löytänyt mitään.” Oikeus oli samaa mieltä Goldwaterin kanssa, ja Fact-lehden kustantaja määrättiin maksamaan hänelle 75 000 dollaria kipurahoja. Kun Goldwateri kuoli vuonna 1998, esimerkiksi Washington Post muisteli tätä ”anaalista luonnetta” republikaanien ”kunnioitetuimpana vanhempana valtiomiehenä”.

Tapaus Goldwater aiheutti kuohuntaa psykologien ja psykiatrien ammattikunnan keskuudessa. Ilmeisesti he kokivat, että heidän ammatillinen uskottavuutensa oli vaarassa. Niinpä psykiatrien liitto American Psychiatric Association hyväksyi vuonna 1973 ns. Goldwater-säännön: ”Psykiatrille on epäeettistä antaa professionaalinen arvio, jos hän ei ole suorittanut tutkimusta eikä auktorisoinut lausuntoaan.”

Tämä tarkoittaa sitä, että etäanalyysit ihmistä häntä tapaamatta ovat yhtä tyhjän kanssa. Paul Appelbaum Columbian yliopistosta selittää, mitä pätevä analyysi tarkoittaa: ”Kyvykäs terapeutti tarvitsee kuukausia ja usein vielä pidemmänkin ajan, jonka aikana hän tapaa tutkittavan henkilön säännöllisesti ja asettaa syventäviä kysymyksiä ennen kuin ratkaisee, esiintyykö tutkittavalla henkilöllä jokin häiriö.”

Viime kesäkuussa William Doherty, psykologi Minnesotan yliopistosta, laittoi nettiin ”trumpismin” vastaisen manifestin, joka kyseenalaisti Trumpin henkisen terveyden ja kyvyn toimia presidenttinä. Sen on allekirjoittanut 2 200 amerikkalaista psykologia ja psykiatria.

Goldwater-säännön puolustajat arvostelivat manifestia ja sen allekirjoittajia. Perusteet olivat tuttuja. Kaukodiagnoosit ovat usein vääriä, ne stigmatisoivat kohteen ja kaiken lisäksi ne asettavat ammattikunnan maineen kyseenalaiseksi. Doherty puolusti ristiretkeään ”poikkeustapauksena”. Hänen mukaansa poikkeusmenetelmät ovat sallittuja, koska ”me olemme tekemisissä koko demokratiaa koskevan uhkan kanssa”.

Yksi merkittävimmistä auktoriteeteista, joka on ottanut kantaa kiistaan, on Allen Frances (Huffington Post 6.9.). Tämä Duken yliopiston emeritusprofessori on tehnyt elämäntyönsä henkisiin häiriöihin liittyvien asioiden parissa. Hän on mm. ollut päätekijä laadittaessa psykologisen diagnostiikan käsikirjaa Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM).

Ensinnäkin Frances puuttuu amatöörimäisiin diagnooseihin esimerkiksi Trumpin persoonallisuushäiriöistä. Nämä ovat ”holtittomia ja poliittisesti motivoituja diagnooseja, jotka ovat virheellisiä, sopimattomia ja huolestuttavia”, sanoo Frances. Hänen mukaansa Trump saattaa olla vastenmielinen, mutta tässä ei vielä ole kyse persoonallisuushäiriöstä. Sen diagnostisointi edellyttäisi, että kliinisesti todetaan siihen liittyvät oireet. Pikemminkin on kyse siitä, että Trumpin käyttäytyminen aiheuttaa useissa muissa ihmisissä angstia, mutta ”hän itse vaikuttaa varsin stressittömältä”.

Monet henkiset sairaat ihmiset ovat Francesin mukaan ”mukavia, hienostuneita, hyvin käyttäytyviä, hyvin esiintyviä säädyllisiä kansalaisia”. Ihmisten, jotka inhoavat Trumpin törkeää käyttäytymistä, tulisi arvostella häntä tästä asiasta. ”Heidän ei kuitenkaan tule eikä saa lisätä kritiikkiinsä epäkelpoja diagnooseja mentaalisista häiriöistä”, sanoo Frances.

Toimittajien lisäksi siis myös osa psykologeista ja psykiatreista on heittänyt ammattitaitonsa ja ammattietiikkansa roskakoriin. Niillä ei ole käyttöä meneillään olevassa informaatiosodassa.

Viimeinen taisto

Edessä on vielä lopullinen kamppailu, itse vaalit. Jo nyt väännetään eri osavaltioissa kättä siitä, ketkä ylipäänsä pääsevät äänestämään presidentinvaaleissa. Tarkoituksena on pelata erilaisilla tempuilla ulos ryhmiä, joiden arvioidaan äänestävän ”väärin”. Lisäksi ongelma on vielä vanhentunut tietokonejärjestelmä. Vaaleissa on käytössä vuosituhannen vaihteesta peräisin oleva järjestelmä, joka on altis manipulaatioille.

Etyjin vaalitarkkailijoiden vetäjä Ilkka Kanerva valitteli, että äskettäin pidetyissä Venäjän parlamenttivaaleissa oli ”huomattavan paljon epäilyttävää toimintaa”. Harmi, ettei valpas Kanerva ollut tarkkailemassa Yhdysvaltojen vuoden 2012 presidentinvaaleja. Tarkkailijoiden puheenjohtajana toimi hollantilainen Daan Everts, jonka arvioon joudumme nyt turvautumaan.

Evertsin mukaan kyseisissä vaaleissa toivomisen varaa oli äänestysluetteloiden tarkkuudessa, vaalirahoituksen julkisuudessa ja itse äänteenlaskennassa. Yhdysvaltojen kutsumat tarkkailijat uhattiin pidättää Teksasissa lainvastaisesta sekaantumisesta vaalien kulkuun, kun he ilmaantuivat äänestyspaikoille. Tarkkailijoilla ei ollut asiaa äänestyspaikoille myöskään Alabaman, Floridan, Iowan, Michiganin, Mississipin, Ohion ja Pennsylvanian osavaltioissa. Everts huomauttaa, että juuri näissä osavaltiossa ehdokkaat olivat etukäteen arvioiden tasoissa.

Oman lukunsa ansaitsee tietysti George W. Bushin nousu ohi Al Goren Yhdyvaltain presidentiksi vuonna 2000. Ratkaisevaan asemaan nousi Floridan osavaltio, jonka kuvernöörinä oli tuolloin hänen veljensä Jeb Bush. Kaikenlaisten sähläysten jälkeen Bushista tuli muutaman sadan äänen erolla presidentti. Kukaan tuskin tietää todellista vaalien lopputulosta, mutta sen sijaan Bush nuoremman presidenttikauden lopputulos on liiankin hyvin selvillä.

Ei siis ihme, että presidenttiehdokkaiden on syytä olla huolissaan myös itse vaaleista. Tulosten manipulointi ei ole mahdollista ainoastaan teoriassa. Ainakin Trump on kiinnittänyt riskitekijöihin huomiota. Kenties hänellä onkin Hillary Clintonia suurempi vaara tulla vilpillisesti kampitetuksi.

Venäjän parlamenttivaalien lopullinen äänestysprosentti oli 47. Kanervan mukaan alle 50 prosentin tulos ”ei ole hyvin toimivan demokratian merkki”. Olisivatko hänelle ehkä paremmin kelvanneet Neuvostoliiton aikaiset, liki 100 prosenttia hipovat äänestysprosentit? Ehkä hyväksyttävyysrajan ylitse olisi kuitenkin mennyt Itävallan tänä vuonna suoritetun ja mitätöidyn presidentinvaalin tulos, jossa yhden äänestysalueen osallistumisprosentti oli 143.

Tasapuolisuuden vuoksi on syytä ottaa myös muutamia vertailukohtia, jotka Kanervan kriteeriä käyttäen kertovat demokratian heikkoudesta. Vuoden 2012 EU-vaaleissa jäsenmaiden äänestysprosentti oli keskimäärin 42, Suomessa 39. Vain Saksassa päästin samoihin lukuihin kuin nyt Venäjällä. USA:n kongressivaaleissa äänestysprosentti oli 1970-luvulta aina 2000-luvulle noin 45. Vuoden 2010 kongressivaaleissa äänestysprosentti putosi 41 prosenttiin ja vuoden 2014 välivaaleissa se oli enää 35 prosenttia.

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa äänestysprosentti on perinteisesti ollut korkeampi kuin parlamenttivaaleissa. Viime vuosikymmenet presidentinvaalien osallistumisprosentti on ollut 50–60 välillä. Bill Clintonin kohdalla se oli huonoimmillaan 49 prosenttia ja Barak Obaman parhaimmillaan 62 prosenttia.

On odotettavissa, että Hillary Clintonin ja Donald Trumpin verinen taistelu nostaa äänestysprosentin ylitse entisten presidentinvaalien ennätysten. Suomessa vuoden 2012 presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen äänestysprosentti oli 72,9. Vielä toisellakin kierroksella toisilleen hillitysti kohteliaisuuksia jaelleita Sauli Niinistöä tai Pekka Haavistoa äänesti 68,9 prosenttia kansalaisista. Olisi kuitenkin yllätys, jos Yhdysvalloissa nyt päästäisiin tällaisiin lukemiin.

Kuitenkin jo nyt on selvää, että Yhdysvaltain presidentinvaalien erityislaatuisuus ei johdu vain ehdokkaista. Yhdysvallat oirehtii niin taloudellisesti, sosiaalisesti kuin poliittisestikin. Tulevat presidentinvaalit, valittiinpa niissä Hillary Clinton tai Donald Trump, eivät tulee ratkaisemaan maan kohtaloa.

 

24 KOMMENTTIA

 1. Kiitosta vaan kovasti kirjoittajalle!
  On hienoa kun saamme tällaista syvempää tietoa suomen kielellä, tietoa jota NWO- ja uusliberalismi eliitin renkinä toimiva valtamedia ei juurikaan jaa ja leimaa siihen uskovat mieleltään häiriintyneiksi. Vain valtamedian propaganda on muka ainoa oikea totuus.
  Mutta ihmiset alkavat onneksi hiljalleen päästä jyvälle sen yhä epätoivoisemmaksi paljastuvasta yrityksestä pitää kansa pois todellisen tiedon parista.

  ’…Toimittajien lisäksi siis myös osa psykologeista ja psykiatreista on heittänyt ammattitaitonsa ja ammattietiikkansa roskakoriin. Niillä ei ole käyttöä meneillään olevassa informaatiosodassa.’
  Sinänsä tuo ei ole yllättävää rahan ohjaamassa maailmassa jossa korruptio jyllää maksimikierroksilla joka taholla. Koko lääketiedehän on suurelta osin varsin tiukasti rahaeliitin ohjaksissa lääketeollisuuden kautta joka on suurpääoman renki. Se tarvitsee korruptoitunutta lääkärikuntaa joka toimii sen haluamalla tavalla eli mainostaa ja kirjoittaa sen tuottamia ’lääkkeitä’ joiden vaikutuksista ei aina ole tarkempaa tietoa ja joista suurin osa on peräti vahingollisia.
  Esim. psykiatrian käyttämistä lääkkeistä suurimman osan tiedetään aiheuttavan pitemmässä käytössä dementiaa ja muita haittavaikutuksia eli ne ovat vahingollisia. Tästä on vakuuttavaa tutkimustietoa olemassa. Ja sama pätee varsin laajasti myös moniin muihin lääkkeisiin joilla on runsaasti haittavaikutuksia rokotteista puhumattakaan. Mutta kun eletään bisneksen ehdoilla niin tätä ei saa kertoa. Lääketeollisuuden pitää tuottaa voittoa.

  Psykologian puolella suunta näyttää myös olevan NWO myönteinen eli ’aseet pois ja riviin järjesty’ tyyliin. On terveen merkki kun sopeutuu eikä asetu vastarintaan. Suvaitsevaisuus on myös avainsana, kaikkea pitää suvaita ja välttää totuuden kertomista joka on epäkorrektia ja luokitellaan vihapuheeksi. Kivaa ja mielihyvää myös – siinä elämän juoni. Ja tietenkin pornoa ja seksiä joka lähtöön ja oman maun mukaan.

  • jatko-osa
   ’,,,Kivaa ja mielihyvää myös – siinä elämän juoni. Ja tietenkin pornoa ja seksiä joka lähtöön ja oman maun mukaan.’ … Näin moraali rappeutuu ja ontto hedonismi valloittaa ’läntisen arvoyhteisön’ … mutta bisnes pyörii ja sehän on tärkeintä.

   — Suihin-otto aamukahvin kera — Bisnesmies Charvet joka suunnittelee avaavansa ’blow job’ kahvilan Paddingtoniin uskoo että seksirobotit ohjelmoidaan asiakkaan tarpeiden mukaan ja hyväksytään pian ’täysin normaaleina’.
   Charvet uskoo että kahvilasta tulee sosiaalisen aktiivisuuden keskus jossa ystävät tapaavat, juovat kahvia ja nautiskelevat robottien tarjoamasta seksistä.

   Sex robot cafe aims to offer Londoners fellatio with their morning coffee
   Businessman Bradley Charvet, who plans to open the ‘blow job cafe’ in Paddington, claims the sex-bots will be programmable to a person’s needs and will soon be seen as “totally normal.”
   15min suuseksisessio espresson kera 60 puntaa ja nälkäisemmän saavat extramaksusta leivoksen.
   Chart uskoo että kahvilasta tulee sosiaalisen aktiivisuuden keskus jossa ystävät tapaavat, juovat kahvia ja nautiskelevat robottien tarjoamasta seksistä.
   A 15-minute oral sex session with an espresso will set punters back just £60 (US$78). Hungry patrons will have to pay extra for a pastry.
   Charvet believes the cafe will become a hub of social activity, where friends meet to chat, drink coffee and casually enjoy robotic sex acts.
   “The bar is the place to meet people, to extend your network and the way to start the morning.
   “What could be better than meet your friends around a cafe and to enjoy a nice blow job from a sex robot?”
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=140382
   https://www.rt.com/uk/361200-robot-sex-cafe-london/

   Porno on tehokas tapa tuhota kulttuuria sisältä käsin. Kun ihmisten moraali rappeutuu niin kulttuurin selkäranka murtuu. Venäjällä asia ymmärretään:
   Venäjän mediaa valvova viranomainen on estänyt pääsyn kahdelle maailman suurimpiin kuuluvista pornosivustoista ja kehottanut kansalaisiaan tapaamaan ihmisiä mieluummin oikeassa elämässä.
   http://www.iltalehti.fi/digi/2016091922341921_du.shtml

 2. Toivotamme Ilkka Tervosen tervetulleeksi Vastavalkean kirjoittajakaartiin.

  USA:n presidenttiehdokkaista Hillary Clinton todella näyttäisi olevan enemmän sitoutunut jatkuvaan sotimiseen ja maailmanherruuspyrkimysten edistämiseen. Siksi onkin enemmän kuin selvää, että suomalainenkin oikeisto ja oikeiston hallitsema media on rouva Clintonin takana.

  Kiinnostavaa on seurata, kuinka temppu tehdään. Meneekö niin tiukaksi, että tarvitaan ”uusi Florida” lopputuloksen runnaamiseksi?

 3. Jospa hyvinkin vaaleissa on tuloksena ratkaisematon,jos libertaari Jonson saa riittävästi valitsiamiehiä,silloin toisella kierroksella,voi nousta mustahevonen kehiin.

 4. Juuu …. pelisäännöt lomalla, esimakuako ? — kymmeniä tuhansia väärennettyjä Clinton kuponkeja löytyi Ohiolaisesta tavaratalosta sattumalta rutiinitarkastuksessa
  Clintonia kannattavat vaalikupongit olivat prikulleen samanlaisia joita vaaleissa käytetään, ne löytyivät mustista sinetöidyistä laatikoista

  BREAKING: “Tens of thousands” of fraudulent Clinton votes found in Ohio warehouse
  Election officials in Franklin County, Ohio are reportedly stumped over what one maintenance worker found in a dilapidated downtown Columbus warehouse earlier this week.
  According to sources, Randall Prince, a Columbus-area electrical worker, was doing a routine check of his companies wiring and electrical systems when he stumbled across approximately one dozen black, sealed ballot boxes filled with thousands of Franklin County votes for Hillary Clinton and other Democrat candidates.

  It is important to note that the above replica coincides with a ballot that a Franklin County voter would cast at the polling place on Election Day, meaning the Clinton campaign’s likely goal was to slip the fake ballot boxes in with the real ballot boxes when they went to official election judges on November 8th.
  http://christiantimesnewspaper.com/breaking-tens-of-thousands-of-fraudulent-clinton-votes-found-in-ohio-warehouse/
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=140425

  • Melkoinen huijausrumba käynnisssä: Jopa kuolleita ja laittomat maahan muuttajatkin on rekisteröity äänioikeutetuiksi kautta koko Amerikan — Dead People And Illegal Immigrants Are Being Registered To Vote All Over America

   Without free and fair elections, what hope is there for the future of America?  The integrity of our voting process is of the utmost importance, and yet so little attention is being paid to it.  Later this week I am going to share some documented facts about voting fraud during the 2012 election that most Americans have never even heard about, and it is absolutely imperative that we don’t allow this kind of funny business to happen again this time.  Today, I am going to share some examples of how dead people and illegal immigrants are actually being registered to vote all over America.  Despite very strong and very angry denials by the mainstream media, the truth is that election fraud is absolutely rampant in this country, and when someone tries to steal an election they are committing a crime against all of us.

   http://www.washingtonsblog.com/2016/10/dead-people-and-illegal-immigrants-are-being-registered-to-vote-all-over-america.html#more-61640

  • Eikä edes Hillary ole ainoa vaara kolmannelle M-sodan alkamiselle. Hillary on täysin Netanyahun talutusnuorassa oman juutalais-sukunsa kautta. Hillaryn mies ”LIUKAS WILLY” on selvasti Rothschild suvun jatketta, Englannissa koulutettuna. Monica Lewinsky, joka toimi Clintonin kirjoituspöydän alla ”imurina” polvillaan on myöskin saman kastin edustajia, eihän siihen hommaan kelpaa yksikään kristillisen kirkon jäsenistä. Ainoastaan ympärileikatut kohotetaan pedestalle.

 5. Amerikkalaista teatteria kaikki tyynni. Clintonin voittoa varten tarvittiin niin kamala vastaehdokas kuin mahdollista, sillä ehdokas-Clinton ei olisi omillaan pärjännyt. Rouvahan on (vaikkakin on Nainen, median lempisukupuoli) niin korruptoitunut, niin sotaisa ja niin ahne ja ärhäkkä ämmä (pahoittelen sanavalintaani), että jos vaalit olisivat normaalit vaalit ja media puolueeton, hänet olisi kampitettu jo aikoja sitten. Missä ovat median tiukat kysymykset Clintonille? Miksi media ei tutki Clintonia lainkaan?
  Tässä vain leikitään vaaleja, Clinton on valittu jo. Ei kansa Yhdysvaltain presidentistä päätä.

  • Epäilemattä, puhut ”synyjä syviä” Kalevalaa laineten. Piilosilla olevat ”päättäjät” taisivat tehdä laskuvirheen antaessaan TRUMPille vaalivoiton ? Hillaryn voitto olisi saattanut viedä kolmanteen M-sotaan liian nopeasti,
   koska Israel ei ole siihen vielä valmis. Liian monta Arabivaltiota on vielä tuhoamatta USAn toimesta, koska TRUMP ei sitä hyväksy. Sodan tuloksena loppuu KAIKKI.

 6. “But we’re never reminded that Russia was reacting to a US-supported coup that overthrew the democratically-elected government of Ukraine on Russia’s border and replaced it with a regime in which neo-Nazis, complete with swastikas, feel very much at home. Russia “invaded” to assist Eastern Ukrainians in their resistance to this government, and did not even cross the border inasmuch as Russia already had a military base in Ukraine.” (William Blum)
  ———-
  William Blum is an author, historian, and U.S. foreign policy critic.
  He is the author of Killing Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II and Rogue State: A Guide to the World’s Only Superpower, among others.

  William Blum left the State Department in 1967, abandoning his aspiration of becoming a Foreign Service Officer, because of his opposition to what the United States was doing in Vietnam. – He then became one of the founders and editors of the Washington Free Press, the first “alternative” newspaper in the capital. – Mr. Blum has been a freelance journalist in the United States, Europe and South America. – His book on U.S. foreign policy, Killing Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II, first published in 1995 and updated since, has received international acclaim. Noam Chomsky called it “far and away the best book on the topic.”

  In 1999, he was one of the recipients of Project Censored’s awards for “exemplary journalism” for writing one of the top ten censored stories of 1998, an article on how, in the 1980s, the United States gave Iraq the material to develop a chemical and biological warfare capability.

  Blum is also the author of America’s Deadliest Export: Democracy – The Truth About U.S. Foreign Policy and Everything Else (2013), Rogue State: A Guide to the World’s Only Superpower (updated edition 2005), West-Bloc Dissident: A Cold War Memoir (2002), and Freeing the World to Death: Essays on the American Empire (2004). His books have been translated into more than 15 languages. – During 2002-2003, Blum was a regular columnist for the magazine The Ecologist, which is published in London and distributed globally.
  ¤
  William Blum
  The Anti-Empire Report #145
  https://williamblum.org/aer/read/145
  By William Blum – Published October 2nd, 2016

  Cold War, today, tomorrow, every day till the end of the world.

  “Russia suspected of election scheme. U.S. probes plan to sow voter distrust.”

  That’s the Washington Post page-one lead headline of September 6. Think about it. The election that Americans are suffering through, cringing in embarrassment, making them think of moving abroad, renouncing their citizenship; an election causing the Founding Fathers to throw up as they turn in their graves … this is because the Russian Devils are sowing voter distrust! Who knew?

  But of course, that’s the way Commies are – Oh wait, I forgot, they’re no longer Commies. So what are they? Ah yes, they still have that awful old hangup so worthy of condemnation by decent people everywhere – They want to stand in the way of American world domination. The nerve!

  The first Cold War performed a lobotomy on Americans, replacing brain matter with anti-communist viral matter, producing more than 70 years of functional national stupidity.

  For all of you who missed this fun event there’s good news: Cold War Two is here, as big and as stupid as ever. Russia and Vladimir Putin are repeatedly, and automatically, blamed for all manner of bad things. The story which follows the above Washington Post headline does not even bother to make up something that could pass for evidence of the claim. The newspaper just makes the claim, at the same time pointing out that “the intelligence community is not saying it has ‘definitive proof’ of such tampering, or any Russian plans to do so.” But the page-one headline has already served its purpose.

  Hillary Clinton in her debate with Donald Trump likewise accused Russia of all kinds of computer hacking. Even Trump, not usually a stickler for accuracy, challenged her to offer something along the lines of evidence. She had nothing to offer.

  In any event, this is all a diversion. It’s not hacking per se that bothers the establishment; it’s the revelations of their lies that drives them up the wall. The hack of the Democratic National Committee on the eve of the party’s convention disclosed a number of embarrassing internal emails, forcing the resignation of DNC Chairwoman Debbie Wasserman Schultz.

  On September 12 we could read in the Post that a well-known physician had called for Clinton to be checked for possible poisons afer her collapse in New York. Said the good doctor: “I do not trust Mr. Putin and Mr. Trump. With those two all things are possible.”

  Numerous other examples could be given here of the Post’s near-juvenile anti-Russian bias. One of the most common subjects has been Crimea. Moscow’s “invasion” of the Crimean peninsula in Ukraine in February 2014 is repeatedly cited as proof of Moscow’s belligerent and expansionist foreign policy and the need for Washington to once again feed the defense-budget monster. But we’re never reminded that Russia was reacting to a US-supported coup that overthrew the democratically-elected government of Ukraine on Russia’s border and replaced it with a regime in which neo-Nazis, complete with swastikas, feel very much at home. Russia “invaded” to assist Eastern Ukrainians in their resistance to this government, and did not even cross the border inasmuch as Russia already had a military base in Ukraine.

  NATO (= USA) has been surrounding Russia for decades. Russian Foreign Minister Sergei Lavrov captured the exquisite shamelessness of this with his remark of September 27, 2014: “Excuse us for our existence in the middle of your bases.”

  By contrast here is US Secretary of State, John Kerry: “NATO is not a threat to anyone. It is a defensive alliance. It is simply meant to provide security. It is not focused on Russia or anyone else.”[1]

  NATO war games in these areas are frequent, almost constant. The encirclement of Russia is about complete except for Georgia and Ukraine. In June, Germany’s foreign minister, Frank-Walter Steinmeier, shockingly accused NATO of “war-mongering” against Russia. How would the United States react to a Russian coup in Mexico or Canada followed by Russian military exercises in the same area?

  Since the end of Cold War One, NATO has been feverishly searching for a reason to justify its existence. Their problem can be summed up with this question: If NATO had never existed what argument could be given now to create it?

  The unmitigated arrogance of US policy in Ukraine was best epitomized by the now-famous remark of Victoria Nuland, Assistant Secretary at the State Department, reacting to possible European Union objection to Washington’s role in Ukraine: “Fuck the EU”, she charmingly declared.

  Unlike the United States, Russia does not seek world domination, nor even domination of Ukraine, which Moscow could easily accomplish if it wished. Neither did the Soviet Union set out to dominate Eastern Europe post-World War II. It must be remembered that Eastern Europe became communist because Hitler, with the approval of the West, used it as a highway to reach the Soviet Union to wipe out Bolshevism forever; and that the Russians in World Wars I and II lost about 40 million people because the West had twice used this highway to invade Russia. It should not be surprising that after World War II the Soviets were determined to close down the highway.

  The Washington Post’s campaign to depict Russia as the enemy is unrelenting. Again, on the 19th, we could read in the paper the following: “U.S. intelligence and law enforcement agencies are investigating what they see as a broad covert Russian operation in the United States to sow public distrust in the upcoming presidential election and in U.S. political institutions, intelligence and congressional officials said.”

  Nothing, however, compares with President Obama’s speech to the UN General Assembly (September 24, 2014) where he classified Russia to be one of the three threats to the world along with the Islamic State and ebola.

  A war between nuclear-powered United States and nuclear- powered Russia is “unthinkable”. Except that American military men think about it, like Cold-War US General Thomas Power, speaking about nuclear war or a first strike by the US: “The whole idea is to kill the bastards! At the end of the war, if there are two Americans and one Russian, we win!” The response from one of those present was: “Well, you’d better make sure that they’re a man and a woman.”[2]
  ———-
  Notes

  [1] Washington Post, December 3, 2015
  [2] Various online sources, see for example Thomas Power’s wikipedia entry
  ———-
  Any part of this report may be disseminated without permission, provided attribution to William Blum as author and a link to williamblum.org is provided.

 7. Aika odotettavaa oli, että Hesari, Yle, MTV ja muut ”totuuskanavat” eivät ole noteeranneet Wikileaksin eilistä esiintymistä.
  Hitlery oli aikoinaan ehdottanut Assange eliminoimista. Luulenpa, että lähiaikoina Clintonilla on selittelyn paikka, mikä Assangella on ilmoittamaansa tietoa.

  Voi olla niin, että se ei olekaan Putin, joka ratkaisee USA:n presidentinvaalit :), vaan se on Julian Assange.

 8. ”Raportti paljastaa: Clinton halusi pommittaa Wikileaksin Assangea”
  ”(…)
  Tuore raportti paljastaa, miten vihainen ja turhautunut Hillary Clinton harkitsi Wikileaksin johtajan Julian Assangen pommittamista miehittämättömän lennon avulla.
  – Emmekö voi vain pommittaa sitä tyyppiä lennokilla, Clinton sanoi korkea-arvoisessa tapaamisessa Yhdysvaltain ulkoministeriön lähteiden mukaan.

  Lähteet ovat kertoneet kommenteista True Pundit -tietovuotosivustolle. Sivuston mukaan muut huoneessa olleet nauroivat Clintonin ehdotukselle.”

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016100422411601_ul.shtml
  #
  H. Clintonin lausuma kertoo paljon lausujastaan. Paljon kertoo ’korkea-arvoisen tapaamisen’ osallistujista se, että he ”nauroivat Clintonin ehdotukselle”.

  Sellaista valtaeliittiä ja presidenttiehdokasta löytyy ainoasta supervallasta, liittovaltiosta, jota sen valtaeliitti mainostaa kristilliseksi ja demokraattiseksi (sic!).

 9. Ette ehkä sitä Suomessa vielä huomaa, mutta kyllä Clintonin ja koko poliittisen järjestelmän alasajo on jo käynnistynyt. Varjohallitus tulee asettamaan korruptoituneet/rikolliset poliitikot valokeilaan omistamansa massamedian avulla, jotta saavat kansojen vihat nousemaan maailmanlaajuisesti. Mihin he oman petoksensa silminnäkijöitä/toteuttajia tarvitsisivat – eivät mihinkään. Poliittinen järjestelmä tulee romahtamaan, koska varjohallituksen päämääränä on oman pesän, eli – huijaukseen perustuvan pankki-, talous- ja uskonnollisen järjestelmän – täydellinen alasajo ja ihmiskunnan sekasorto. ”Salaisten asiakirjojen” vuodot medialle tulevat kiihtymään…. käynnissä on laskelmoitu teatteri, jonka avulla ihmisten huomio ja sitä seuraava raivo tulee kohdistumaan kansakuntien alasajoa toteuttaneisiin poliittisiin lakeijoihin.

  Trump ei ole politiikko, hän on jesuiitti-yliopistosta valmistunut liikemies ja juuri sen vuoksi hänet on nostettu parrasvaloihin. Valeoppositiota edustava Trump on varjohallituksen puppet, jonka tehtävä on hyökätä poliittista järjestelmää, kuten – Bush, Clinton, Obama – vastaan. Näin se sekasorron, verenvuodatuksen ja ristiriitaisuuksien käsikirjoitus etenee…. juna puuskuttaa kohti poliittisten järjestelmien, uskontojen ja maailmantalouden täydellistä romahdusta.

  Pyramidin huipulla istuva peto tekee juuri sen, minkä pedot ”omaan jumalaansa” sidottuina aina tekevät. Se tulee tuhoamaan itse rakentamansa järjestelmän (huijauksen) tähtäimenään New World Order!

  • Tuota ennustusta olet täällä toistuvasti tarjonnut ja nyt taas jälleen kerran. Se alkaa kuulostaa jo hokemalta mutta tottahan se on että aina vanha tuhotaan jotta uusi voisi tulla voimaan.
   Clintonin takana on kuitenkin valtava määrä juuri sitä eliittiä joka maailmaa hallitsee joten en olisi varma että hän ei tulisi valituksi. Silloin tuo hokemasi ei toimisi eikä Trump nousisi valtaan. Itse jopa epäilen että vaikka vaalivilpin keinoin sairas nostetaan valtaan jotta sitten voidaan hänellä teetättää likaisia töitä.
   Mutta katsotaan eikä olla liian viisaita etukäteen.

   • Sillä ei ole mitään merkitystä onko USAn tuleva presidentti Clinton, Trump tai kolmannen kauden istuva Obama, jokainen heistä työskentelee varjohallitukselle

    • Kyllä sillä on. Kaikella on merkityksensä. Obamakin on toimillaan saanut maailman näkemään USA:n likaisia puuhia paremmin.
     Minusta olet liian nihilistinen ja se on huono asia koska me ihmiset lopulta päätämme kohtalomme eli jäämmekö orjiksi vai emme.

 10. Nämä USA:n pressan vaalit ovat Clintonin sukukunnan show.
  Clintonit kykenivät vaikuttamaan republikaanien presidenttiehdokasvalintaan siten, että he saivat Hitlaryn vastaehdokkaaksi Donald Trumpin, mies, joka on täyspelle ja Clintonien agentti republikaaneissa.
  Toki Clintonit ovat saaneet apua operaatioonsa niin pankkimafialta kuin USA:n valtion hallinnolta mikä on sama asia.

  Nämä valokuvat todistanevat asian vastaansanomattomasti:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3783224/Donald-Trump-Bill-Clinton-picked-old-photographs.html

  Nooh joku voi tietysti sanoa, että istuihan se Kerrykin v 2009 samassa pöydässä damaskolaisravintolassa al-Assadin kanssa ja nyt on tappamassa al-Assadia, kyllä:

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10283045/John-Kerry-and-Bashar-al-Assad-dined-in-Damascus.html

  Mutta, mutta ei Kerry sentäs tuolloin puristellut al-Assadin kullia.
  Donald sitä vastoin puristaa Billin stondista kovemmin kuin Monica aikoinaan.

  Että sellasta, kuka näitä pellejä voi ottaa tosissaan??? 😀

 11. Tulenkantajalle nousi hattuni. Juuri noin se menee, eikä varjohallitukselle kukaan voi enää mitään. Eikä edes Trump tee omia päätöksiään. Ivankan mies on vahtina juutalaisen mafian edustajana, etteivät asiat mene pieleen Israelin tarkoitusperien haitaksi. Israel on kaiken ydinkeskus, siksi heidän ympärillään soditaan kunnes yhtäkään arabia ei istu kamelin seljässä. Israel on fanaatikkojen valtio, samoin kuin Islam, mutta Israel uskoo ylivoimaansa YAHWEnsa avulla. He ovat erehtyneitä, koska YAHWE on koko maapallon ainoa oikea jumala, mutta ei siedä ALLAHIA kilpilijakseen. Sokea taluttaa toista sokeata, ja molemmat putoavat samaan kuoppaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here