Ilmavoimat tiedotti 3.10 Nato-maiden Eurofighter ja Mirage 2000 -hävittäjien lentävän lokakuusta lähtien viikoittain vuoden loppuun asti Suomessa.  Baltian tukikohdista tulevien Nato-hävittäjien lentokierrokset ulottuvat aina Seinäjoelle ja Ouluun vuoden loppuun saakka

Valitettavasti tiedotteesta ei käynyt ilmi, että kyseiset Nato-hävittäjät eivät ole Baltiassa vain satunnaisesti harjoittelemassa vaan ne ovat siellä täydessä taisteluvalmiudessa.

Eri Nato-maat vastaavat vuorollaan hävittäjillään kolmen Baltian maan ilmatilan puolustamisesta niin sanotussa  NATO Baltic Air Policing Missionissa.  Nyt vahtivuorossa on ollut syyskuun alusta lähtien Ranskan neljä Mirage 2000-hävittäjää  Liettuassa, jossa ne ovat jatkuvassa 24/7 taisteluvalmiudessa vuoden loppuun asti Venäjää vastaan.

Aivan samalla ajanjaksolla Saksa vastaa 4–6 Eurofighter-hävittäjällään Viron Ämärin tukikohdasta Baltian puolustamisesta ja korvasi tukikohdassa aikaisemmin olleet brittiläiset Eurofighter-hävittäjät.

Nyt nämä vahvasti aseistautuneet Nato-hävittäjät lentävät viikoittain Baltiasta syvälle Suomeen.  Koska ne ovat jatkuvassa (24/7) hälytysvalmiudessa, niin on erittäin todennäköistä niiden olevan aseistautuneita myös lentokierroksillaan Suomen yllä.

Saksalaiset ilmoittivatkin aseistaneensa hävittäjänsä eri taistelutilanteiden varalta ja tiedottivat että operaatiota johdetaan Naton ilmasotakeskuksesta (Combined Air Operations Centre Uedem (CAOC Uedem). Keskus vastaa Naton kaikista ilmavoimista koko Alppien pohjoispuoleisella alueella. Saksalaislähteiden mukaan se myös päättää hävittäjien lähettämisestä taisteluun Baltiassa.

Myös britit, yhdysvaltalaiset ja norjalaiset Nato-hävittäjät osallistuneet lentokierroksiin Suomessa

Jo kesäkuun lopulta aina syyskuun taitteeseen asti Suomen taivaalla lensi viikoittain  Britannian Eurofighter-hävittäjiä.  Aiheesta oli tosin uutinen lähinnä vain Savon Sanomissa 6.7.

Lisäksi syyskuun taitteessa 4–6 yhdysvaltalaista F15-hävittäjää lensi Viron Ämärin tukikohdasta parin viikon ajan Suomessa samankaltaisia lentokierroksia Helsingin Sanomien (25.8.) mukaan.

Eli liki kuuden kuukauden ajan Baltiasta lentää viikoittain Nato-hävittäjiä Suomen ilmatilassa. Lisäksi Suomi  tekee ilmavoimien tiedotteen (3.10.) mukaan myös Norjan Nato-hävittäjien kanssa viikoittain vastaavia Cross Border -lentokierroksia.

Kyseessä ei ole salassa pidettävä sotasalaisuus, koska ilmavoimat on kertonut siitä julkisuuteen ja venäläiset ovat varmaankin jo kesäkuusta lähtien omilla tutkillaan havainneet Nato-koneiden alkaneen viikoittaisen partioinnin Suomen ilmatilassa.

Kun yksikään media ei ole tehnyt aiheesta kohu-uutista eivätkä pääpuolueet näytä nostavan asiaa näyttävästi esille eduskunnassa, niin ilmeisesti lähinnä vain kansalaisten enemmistö ei  ole asiasta tietoinen.

Kun liki 60 prosenttia kansalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, niin näin laajaa Nato-hävittäjätoimintaa ei voi kuitenkaan pitkään salata ilman että se ei syvällisesti vahingoittaisi luottamusta demokraattisen maamme peruspilareihin kuten mediaan, puolueisiin ja myös puolustusvoimiin.

 

Lue myös:

 

Ruotsi ei ole enää puolueeton ja vetäisi Suomenkin sotaan

Kasvattaako ministeri Niinistön vehkeily sodan uhkaa?

Presidentti Niinistö hoputtaa USA-puolustussopimusta

Onko Suomeen tulossa myös ydinaseita?

 

 

23 KOMMENTTIA

 1. ”Kun liki 60 prosenttia kansalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, niin näin laajaa Nato-hävittäjätoimintaa ei voi kuitenkaan pitkään salata ilman että se ei syvällisesti vahingoittaisi luottamusta demokraattisen maamme peruspilareihin kuten mediaan, puolueisiin ja myös puolustusvoimiin.”

  Juurikin näin.

  Tosin epäilen, että yli 60 % suomalaisista ei enää usko puolueisiin eikä edustukselliseen demokratiaan päätellen Nukkuvien Puolueen jatkuvasti kasvavista kannatusluvuista. NP:lle pitäisi itseasiassa kiintiöidä prosenttilukujen mukaiset edustajanpaikat eduskuntaan, onhan se Suomen ylivoimaisesti suurin puolue.

  • Ne lähtee kun Hamelnin pillipiipari alkaa $€£-seireeninlaulun, lähtee ihan mihin vaan ne halutaan johdattaa.

  • ”Oikeamielisiä” politikkoja palkataan (tarvitaan) monikansallisiin yhtiöihin bulvaaneiksi, ”yhteiskuntasuhteiden hoitajaksi”. Heitä tarvitaan, kun rahaa ja varallisuutta siirretään hallinnoitavaksi mm. Luxemburgista. ”Yhteiskuntasuhteillaan” he voivat vaikuttaa lainsäädäntään, torjua menoja lisääviä veroja, vahtia ettei sellaisia lakeja tehdä. Usein kirjoittavat osia hallitusten ohjelmistakin, jotka kaverit sitten ottavat ajaakseen laiksi. Tuloksen siirtämisessä minne tahansa ei ole ”globaalissa” maailmassa enää rajoja. Sote-uudistuksen yhteydessäkään ei verolakien muuttamista valmistella. Maakohtainen tuloksen raportointikaan ei laiksi etene. Jostain kumman syystä.

 2. Venäjän uhan torjuminen on vain peitetarina. Päätarkoitus on liittää Suomi aina vain tiukemmin EU:n ja Naton kautta länsiblokkiin, jossa USA:n resursseilla toimivat globalisaation veturit määräävät tahdin. Suomen rivikansalaisen kannalta itsenäisyys ja itsemääräämisoikeus kaventuvat olemattomaksi. Jatkossa ainoa tapa säilyttää omaa päätösvaltaa on hankkia niiden suuryritysten ja -pankkien osakkeita, joiden hallintaan Suomea ollaan myymässä. Tällöinkin päätösvalta on lähinnä symbolinen. Julkisen vallan mahdollisuuksia rajoittaa kansainvälisen suurpääoman operaatioita Suomessa ollaan ajamassa alas. Toisaalta rivikansalaisten ote julkisesta vallasta on jo tähän päivään mennessä irroitettu globalisaatiolle alistetun puoluekoneistomme avulla.

  Tämä nykyinen Venäjän uhalla elämöinti on sikäli väsyttävää, että se suurelta osin tuontitavaraa. Suomessa on aina osattu suhtautua Venäjään torjuvasti ja varoen. Siihen emme ole tarvinneet läntisten valtioiden ja niiden propagandakoneistojen apua. Suomen itsenäisyyden ja puolueettomuuden aikana (1945-1995) meillä pidettiin huolta puolustuskyvystä mm. yleisen asevelvollisuuden avulla. Muodostimme uhkakuvat ja puolustussuunnitelmamme Suomen ja Venäjä kahdenvälisten suhteiden, tilannekuvien ja sotaskenaarioiden perusteella.

  Natotuksen myötä Suomi ollaan ajamassa osaksi laajempaa komentoaluetta ja meidän suhteestamme Venäjään, esimerkiksi sotatoimista täällä, emme päätä enää me itse. Läntisten suurvaltioiden poliitikot määräävät suhteemme Venäjään jo nyt. Sitten kun tilanne menee huonoksi, niin Natokenraalit katselevat kartastaan, missä on edullista aluetta Venäjän vastaisille sotatoimille. Näissä tarkasteluissa harvaan asuttu Suomi voi houkuttaa mm. vähäisten siviilitappioiden vuoksi. Siellä voi olla suomalainen kenraali joukossa, mutta mitään isänmaallisia kannaottoja ei laajemman alueen sotaoperaatioiden ohjauksessa voida ottaa huomioon ja nykyisen kenraalikunnan tuntien sellaisia ei edes tule.

 3. Suomenkansa on on alistettu lammaslauman asemaan jonka mielipiteistä piittaamatta nämä muutamat NWO-vasallit ovat perustuslakiamme pilkaten lahjoittaneet Itsenäisyytemme ja kaiken sen hyvinvoinnin mitä kansana olemme rakentaneet, ja nyt kaiken tämän huipuksi ovat provosoimassa maatamme sotatantereeksi.
  Onko todellakin niin, että näin voi jatkua, että tässä vaan odotellaan ja katsellaan mitä nämä psykopaatit seuraavaksi järjestelevät, että koska tulee se päivä jolloin oviamme särkee vierasmaalaiset ammattitappajat jotka ovat karaistuneet Irakin, Libyan, Syyrian ym… suvereeni valtioiden ”demokratisoinnissa”?
  Jos tämä kehitys saa jatkua, niin kaukana se päivä ei ole.

 4. Eikös se meidän puolustusministeri allekirjoittanut semmosen lapun, että noiden ei tarvitse enää kysellä, kun tulevat.

  • Äänestäessä kannattaa muistaa vanha kiinalainen viisaus. Sinä petät minut kerran, sinun häpeä. Sinä petät minut kaksi kertaa, minun häpeä.

 5. Suomen sitominen USA:n kylkeen tapahtuu monella tasolla mm. US Navy’n ja Tekesin ”soft power’n” välityksellä:

  https://tapahtumat.tekes.fi/event/usnavy .

  Varmaan on muitakin prosesseja menossa.

  Kaikki pallot ovat nyt ilmassa, joten on syytä valmistautua suomalaiseen ”värivallankumoukseen” ja konflikteihin, jossa meillä tavallisilla suomalaisilla ei ole osaa eikä arpaa.

  Maa- ja merialueet ovat faktisesti jo muiden hallinnassa ja pikkuhiljaa sidotaan yhteiskuntaa kaikilla tasoilla tiukemmin ja tiukemmin läntiseen syleilyyn, joka todennäköisesti tappaa meidät.

  Hienoa työtä siellä Arkadianmäellä – kyllä uusi isäntänne teitä nyt kiittelee!

 6. Kyseessä ei ole salailtava sotasalaisuus vaan täysin julkinen asia, koska ilmavoimat on kertonut siitä julkisuuteen ainakin kahdesti ja venäläiset ovat jo kesäkuusta lähtien omilla tutkillaan havainneet Nato-koneiden alkaneen viikoittaisen partioinnin Suomen ilmatilassa.
  Miten siis lähes koko mediakenttä voi yhä vaieta asiasta? Kun vuoden alussa paljastui kaksi viikkoa kestävä USAn F15-hävittäjien vierailu Rissalassa, niin silloin asiasta nousi suuri suurehko häly.
  Mutta nyt lokakuussa (7.10) HS:n ilmatilaloukkauksia käsittelevän artikkelin lopussa mainitaan vain aivan ohimennen koko loppuvuoden kestävät viikoittaiset Nato-hävittäjien lennot Suomessa seuraavasti:
  ”Viime maanantaina Ilmavoimat taas julkisti, että se aloittaa lokakuun puolivälissä ilmataisteluharjoitukset Baltiasta käsin toimivien Ranskan ja Saksan ilmavoimien osastojen sekä Ruotsin ilmavoimien osaston kanssa.
  Viikoittain lennettävät harjoitukset kestävät vuoden loppuun asti. Niihin osallistuu Suomen Hornetien ja Hawkien lisäksi Gripen-hävittäjiä sekä Nato-maiden Eurofighter- ja Mirage 2000-hävittäjiä.” http://www.hs.fi/kotimaa/a1475816070784
  Onko Suomi ikään kuin uus-suomettunut eli US-suomettunut?

   • Niinpä, Nato erittäin aktiivisesti harjoittelee taistelemista sotilaallisesti liittoutumattomassa Suomessa. Tosin näin säännöllinen lentokierrosten muistuttaa pikemminkin säännöllistä partiointia. Etenkin venäläisten silmissä se näyttänee siltä kuin Baltiassa olevat hälytysvalmiit Nato-hävittäjät ovat laajentaneet alueensa puoleen Suomen alueelle eli Oulun korkeudelle. Ja siitä pohjoisemmassa partioivat kerran viikossa Nato-maa Norjan hävittäjät…

    • Juurikin näin. Että ne venäläiset olikin niin ajattelemattomia että menivät sijoittamaan maansa niin lähelle Naton ja Yhdysvaltain tukikohtia.

     Että ne venäläiset on niin ajattelemattomia että ihan alvariinsa provosoivat maansa rajoilla partioivia lentokoneita.

     Että ne venäläiset voikin olla niin hysteerisiä että hermoilevat kun kautta maailman tunnetun puolustusliiton – joka ei ole koskaan missään toiminut aggressiivisesti -rauhaa turvaavat taisteluvärkit ihan viattomasti päivystävät 24/7 naapurissa.

     (sarkasmivaroitus)

 7. Ovatko USA:n uhkailut Venäjää vastaan osoitus maan heikkoudesta eikä todellisesta voimasta? Mielenkiintoinen artikkeli.
  Are American Threats Against Russia a Sign of WEAKNESS, Instead of Strength?
  Teddy Roosevelt famously said America’s foreign policy was to “speak softly, and carry a big stick.”
  During the heyday of American power, the U.S. quietly pulled off numerous coups around the world, without the American public even know that we were involved.
  And mission creep was stealthy. For example, the U.S., UK and France didn’t announce that they were going to bump off Libya’s leader. They pretended that they were “protecting civilians” … and then the mission quietly changed to killing Gaddafi.
  So what should we make of America’s overt threats against Russia, a country with nuclear weapons?
  Federico Pieraccini argues that America is blustering because it is actually weak. Specifically, he says that America has lost it’s attempt to implement regime change in Syria.
  In other words, Pieraccini believes that the U.S. is barking so loudly – threatening war against Russia – because it has lost it’s bite.
  After all, America has long been the world’s sole superpower … and yet Russia has so far been able to stop America and its allies’ military moves in Syria.
  So are American leaders really thinking of launching cyber or military warfare against Russia?
  Or are these the impotent wailings of a paper tiger, in the process of losing its hegemony?
  http://www.washingtonsblog.com/2016/10/american-threats-russia-sign-weakness-instead-strength.html

 8. Tässä on vielä ilmavoimien oma tiedote 16.6. ja sen linkki: ”Ilmavoimat järjestää kesän aikana ilmataisteluharjoitteluun keskittyviä lentokierroksia Baltiassa toimivan Ison-Britannian ilmavoimien Eurofighter-monitoimihävittäjäosaston kanssa. Suomen ilmatilassa tapahtuvia yksittäisiä kierroksia lennetään viikoittain. Toiminnan suunnitellaan alkavan juhannusviikolla ja jatkuvan elokuun lopulle asti. (…) Suomen ilmatilassa lennettäviin kierroksiin osallistuu 2–4 ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjää tai Hawk-suihkuharjoituskonetta sekä 2–4 Ison-Britannian ilmavoimien Eurofighter-monitoimihävittäjää. (…) Kierrosten lentotoiminta tapahtuu pääosin Tampereeseen, Jyväskylään, Ouluun, Kokkolaan ja Seinäjokeen rajautuvilla harjoitusalueilla.” http://ilmavoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/yhteistoimintakierroksia-ison-britannian-eurofighter-osaston-kanssa

 9. No USA:n nyt voi kuvitella vehkeilevän yhtälailla kuin muutkin suurvallat. Valta sokaisee, ja isompi valta turmelee…
  En ihmettele enää mitään sen 9/11 jälkeen.
  Se kun on vaiettu tabu salaisuus, vaikkakin paljon julkisuutta ssanut tspahtuma joks on todistetusti osoitettu kokeellisesti, että wtc isku oli salaisen palvelun vehkeilemä. Se vaan oli niin suuri petos että kukaan ei sitä usko että näin voisi olla. Sen ”salaisuuden” varjossa on edetty moneen konfliktiin ja sen myötä tuli ”uusi aika” kuten G.W Bush ilmoitti. Sen varjolla tuli voimaan monet terrorismilait jotta päästään valvomaan ihmisiä tarkemmin. Mitä muuten ovat ”Fema camp” leirit ympäti usa:ta?
  Kun virallisesti selitettiin että kumuus sorrutti tornit, niin miksi alemmat kerrokset sortuivat kun ylemmistä haihtui paino niiden muuttuessa pölyksi.. ja miksi kaikki sortui juuri samalle tontille eikä mikään osa kaatunut minnekkään? Siksi koska se räjäytettiin. Kone joka osui torniin oli harmaa armeijan kone..
  Samoin Pentagoniin ei osunut mikään matkustajakone vaan kauko-ohjattu lasikuitulennokki. Jäljistä näkee että yhtään osaa ei ole Boeng koneesta.
  Kannattaa tutkia tarkkaan niin ymmärtää paremmin.
  Madridissa paloi aiemmin 22 tuntia pilvenpiirtäjä, runko jäi pystyyn.

  https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://m.youtube.com/watch%3Fv%3D7vV9ND1BqDk&ved=0ahUKEwiV-77T4ObPAhWiQZoKHeHnAnoQwqsBCBowAA&usg=AFQjCNE-L1khJ-ZvfIA1sGTU5ATSrbqivQ&sig2=Xa2M5CXANZEd6Uv5nUoBFg

  https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://m.youtube.com/watch%3Fv%3DlXj066J4JUQ&ved=0ahUKEwiV-77T4ObPAhWiQZoKHeHnAnoQwqsBCCAwAg&usg=AFQjCNH8fXfLESjJNEc_A1TeVANHZPeUKw&sig2=uqiRutu2s9peC6OdHmjt

  Lisäksi rahan vallan viesti:

  https://www.google.fi/search?q=20+dollar+fold+twin+towers&safe=active&client=ms-android-samsung&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjsuLfp4ubPAhVnIpoKHbatDnoQ_AUIBygB&biw=360&bih=559

  Sattumaako… no ainahan voi olla naiivi..

  Näitä ja monia muita ihme juttuja.
  Se vain kertoo siitä että likaista peliä pelaa kaikki. Valta pilaa js enempi valta paaduttaa. Lopuksi jää vsin rauniokasa kuten Syyriassa.
  Siksi parasta olla asiat kunnossa luojan kanssa. Ei muutakaan turvaa lopulta ole.

 10. Korjaus. Ei torneihin mitään koneita osunut, pelkkää Hollywoodin filmiteollisuutta kaikki. Tekivät vain muutamia munauksia niissä filmeissään. ”MIKÄÄN ALUMIINISTA VALMISTETTU LENTOKONE” ei läpäise mahtavien teräspalkkien runkoista rakennusta, niin että koneen NOKKA näkyy EHJÄNÄ tullessaan ulos vastakkaisesta seinästä. Se paljasti hätiköidyn tekeleen.Katsokaapa kuvat uudelleen. Ja senjälkeen katsotte ne vielä kerran.

 11. Tornit olivat suljettuina, ja räjähteitä nuuskivat koirat poistettu, kunnet ”hissikuilujen sytytys-johdot oli saatu asennettua”. Teräspalkit teipattu 45 asteeseen ”Thermite sulatusaineella”, joka nostaa kuumuuden sulattaen teräspalkkien runkorakenteen hitsauspuikon tavoin. Raunioissa näkyi niitä 45 asteen leikattuja teräsrakenteita pystyssä juuri ennen niiden nopeaa poistoa paikalta sulattamoihin. Olivat hieman hitaita peitelläkseen tekonsa. Valtavan vakuutuksen summan nostaminen juuri ennen tornien tuhoa, myöskin antaa vihjeen, miten koko homma ei olekkaan niin ”KOSHER” kuin tornien juutalainen omistaja väitti. Rakennukseen numero 7 ei osunut mikään KONE, mutta putosi perustalleen, juuri kuin hyvin suunniteltu ”DEMOLITION”. Virnistys ?

 12. Tuomari, hakeudu hoitoon, kirjoitat asioista, joista olet täysin pihalla. muuta nimesi Juomariksi niin sekavia nuo valheesi ovat..häpäiset lähes 3000 ihmisen muiston kuten venäläsien tahallaan alasampuman MH-17 ja 298 ihmisen muiston, joista osa varmasti ei ollut fasisteja vaikkapa Maslinin 7-12 vuotiaat lapset. Mieti hieman miten WTC-torneihin hyökättiin ja jos vaikka Pietarin torniin isketään Boeing 767 koneella, torni sortuu varmasti. WTC-7 sai pohjoistornin huipusta tuhansia tonneja terästä päälleen hissikuilunkohdalle yli 10 kerrosta vaurioitui, joten se myös sortui..video ja kuvia kyllä löytyy. Oletko teräsrakentamisen asiantuntija, minä olen….Nyt on neljän ehdokkaan kanssa aika tasapeli..onko Jukkis, Pelho, Risto vai sinä Valtakunnan Valehtelija nro. 1.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here