The Intercept uutisoi 11.10.2016 salaisesta FBI:n raportista, jonka mukaan Yhdysvaltain muissa maissa tekemät sotilaalliset operaatiot ovat suurin yksittäinen tekijä terroristien syntyyn.

Joulukuussa 2012 ilmestyneen raportin on laatinut FBI:n terrorismin vastainen jaosto, ja sen laatimisessa käytettiin apuna kyselytutkimusta, johon vastasivat terrorismia tutkivat tiedusteluorganisaatioiden analyytikot sekä FBI:n erikoisagentit. Kyselytutkimus vahvisti raportin laatijoiden johtopäätöksiä siitä, että Yhdysvaltain armeijan muslimimaissa tekemät hirmuteot ja julmuudet olivat oikeutus [terroristeiksi ryhtyneiden mielestä heidän] väkivaltaisille pyrkimyksilleen.

Raportissa todetaan että vuosien 2009 ja 2012 välisenä aikana kymmenen kuudestatoista Yhdysvalloissa tehdystä terroristi-iskusta kohdistui Yhdysvaltain armeijan tiloihin tai henkilökuntaan.

Raportin nimi on ”Homegrown Violent Extremists: Survey Confirms Key Assessments, Reveals New Insights about Radicalization”.

Vuoden 2012 raportti vahvistaa FBI:n vuoden 2011 tiedustelun arviot jossa määritellään Yhdysvaltain sotilaallinen laajeneminen suunnitelmallisten vastaiskujen motivoijaksi.

Kommentti

FBI:n raporttien perusteella voinee päätellä että kohta Suomikin – allekirjoitettuaan Yhdysvaltain kanssa aiesopimuksen sotilaallisesta yhteistyöstä – pääsee osalliseksi tämän tyyppisestä kansainvälistymiskehityksestä, jossa Yhdysvaltain sotilaallinen laajentuminen kasvattaa radikalisoitumisen ja kotikutoisen terrorismin vaaraa ja määrää.

No, ainahan siitäkin voi syyttää Venäjää, ja vahvistaa siten tähän asti käytettyä medianarratiivia.

Riikka Söyring

 

Lähde

Currier, Cora; Murtaza, Hussein |The Intercept (11.10.2016): U.S. MILITARY OPERATIONS ARE BIGGEST MOTIVATION FOR HOMEGROWN TERRORISTS, FBI STUDY FINDS https://theintercept.com/2016/10/11/us-military-operations-are-biggest-motivation-for-homegrown-terrorists-fbi-study-finds/

 

4 KOMMENTTIA

 1. Kiitos Riikka tästä tiedon esiinkaivamisesta!

  Jo mutu-tuntumalla ja USA:n sotimista Lähi-Idässä ja laajemminkin seuraamalla on vakuuttunut sen synnyttävän aina vain uutta terrorismia.

  Nyt on siis itse FBI todennut tutkimuksissaan saman asian.

  Täysin varmaa on, ettei suomalainen valtamedia tuo esille tätäkään uutista. Tosiasioiden piilottaminen ja valheellisen ja manipuloivan uutisoinnin välittäminen on valtamedian varsinaista kauraa, jolla se muokkaa kansalaisten maailmankuvaa oikeistoeliitille suotuisaksi. Tämänkin uutisen esilletuontiin tarvittiin itsenäistä ja riippumatonta uutismediaa Vastavalkeaa.

  • Ei siinä mitään ihmeteltävää ole että tällainen tieto halutaan pitää poissa silmistä, poissa mielestä.
   Onhan vuosikausia perusteltu sotilaallista laajentumista ja erinäisiä verisiä sotilaallisia operaatioita – kuten miehittämättömillä lennokeilla päiväkoteihin ja sairaaloihin tehtyjä ”täsmäiskuja” – terrorismin kasvulla ja sen torjumisella. Ei silloin voi myöntää, että on vuosien ajan (ainakin vuodesta 2011) tiedetty että sotilaallinen laajentuminen ja sotilaalliset operaatiot ruokkivat radikalisoitumista ja terrorismia.
   Jokuhan saattaisi alkaa epäillä päättäjien järjenjuoksua… (sarkasmivaroitus).

   Jatkuvan sodan konsepti vaarantuisi mikäli ihmiset yleisesti ymmärtäisivät ”terrorismin vastaisen sodan” lisäävän terrorismia, ja siitä ei poliitikkoja vaalirahoittava aseteollisuus tykkäisi yhtään – varsinkin kun aseteolisuus näissä jatkuvissa julistamattomissa sodissa pääsee niin kätevästi testauttamaan uusia tappovehkeitä ”aidoissa olosuhteissa”.

 2. Miten paljon viattomia kuolonuhreja vaatineeseen terrorismiin tulisi sitten suhtautua? Käsittääkseni terrorismi saa ainakin osittain vimansa ja lähtökohtansa islamista, joka suhtautuu jyrkästi vääräuskoisiin. Heillä on jopa sellainen absurdi käsite kuin jihad eli ”pyhä sota”. Uskonnon ja politiikan sekasotku on pelottavaa, sillä julmuudet perustellaan Allahin tahdolla.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here