Pohjois-Karjalassa Valtimolla on avautunut mahdollisuus aloittaa kokonaisvaltainen omavaraopiston kehittely! Vaara-Karjalan Leader on myöntänyt suunnitteluun rahoitusta ja mahdolliset puitteet (Rumon vanha puukoulu) ovat lupaavia. Opisto tulee olemaan kokonaisuus, jossa ekologinen asuminen ja ruoantuotanto yhdistyvät henkiseen hyvinvointiin ja sosiaalisten taitojen kehittämiseen.

Opistovuosi tammikuusta marraskuuhun tarjoaa 10–15 opiskelijalle kokemusperäisen perehdytyksen puutarhaviljelyyn, käsitöihin, keräilyyn ja säilöntään sekä ekologiseen rakentamiseen ja talon ylläpitoon unohtamatta mielen hyvinvointia. Opiston suunnitteluvaiheessa etsitään rahoituskanavia ja yhteistyökumppaneita sekä kehitellään omavaraopiston konseptia.

Tervetuloa mukaan kuulemaan lisää ja osallistumaan ideointiin! Maria Dorff Valtimolta kertoo hankkeen taustat ja esittelee suunnitelmat.

Järjestäjä: Tampereen Maan ystävät
Aika: 19.10. klo 16.30–18.30
Paikka: Ravintola 931, Kehräsaari B, Tampere
Tapahtuman Facebook-sivut: https://www.facebook.com/events/602489793288109/

Kulkuohjeet: Ravintola 931 sijaitsee Kehräsaaressa, melko lailla Tampereen keskustassa, Art House Cinema Niagaran yhteydessä. Kulje pari korttelia keskustorin bussipysäkkien puolelta suoraan rantaan päin ja käänny vasemmalle. Sisäänkäynti on sisäpihalta.

1 KOMMENTTI

  1. Ajatuksena ihan hyvä ja kannatettava. Mutta tälle toiminnalle pitäisi saada joku toinn vetäjä kuin Maan Ystävät. Se on porukka joka ei kestä totuutta, ei ota kantaa kansainvälisen Friends Of Earth- ryhmän projekteihin eikä osallistu niiden tutkimuksiin. Se ei myöskään kestä minkäänlaista arvostelua ja poistaa/kieltää kaiken heitä koskevan arvostelun sekä vähänkin erilaisen ajattelun. Esim. heidän raakaravinto-piirakoitaan ei saa arvostella kertomalla mitä aineita lisäämällä niistä saataisiin kaikelle kansalle soveltuvia jokapäiväisiä tuotteita.

    Sisäänpäin lämpiävä ryhmä joka illoissaan kutoo patalappuja kahvipaketeista ja kskustelee johtoryhmän ydinporukan kanssa. Ja osaltaan vääristävät pääkaupunkiseudun vuokratasoa maksaessaan toimitilastaan vuokraa. Kuten Luonnonsuojelijatkin Kotkankadulla.

    Miksi näiden järjestöjen pitää olla aina Helsingissä? Vaikka Tampereella, Lahdessa, Jyväskyässä ja monessa muussa paikassa toimitilat ovat edullisempia. Ja se luontokin on lähempänä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here