Tässä ihan huolestuu kun huomaa että massalle suunnattu media on koonnut kaikenlaisia toimijoita suojiinsa! EK:n johdon Facebook-ryhmässä on kehuskeltu ihan avoimesti, että Hesariin ja Yleen saadaan juttuja milloin ja miten paljon vaan halutaan.

Vielä EK:takin epäilyttävämpää porukkaa heiluu frameilla. On verokeidaskepulaisia, on transatlanttisia kokkareita… kaikensortin kansankynttilää, miniliisteriä ja mielipidevaikuttajaa. Yhteistä tässä mainituille toimijoille on, ettei niiden rahoituksesta ole tietoa, ja kaikki kumminkin sen tietää ettei asiat ilmaiseksi tapahdu. Minkä taustavoimien tai minkä yhteiskunnan rahoilla toiminta pyörii, ei ole tiedossa mutta arvaillahan aina saa.

Arvailu on laillista, laatujournalismissakin — vaikkei laatujournalismia Suomessa juuri koskaan näekään. Julkisen sanan neuvosto on näet ilmoituksessaan karsintapäätöksestä kanteluun 6323/SL/16 linjannut että [virhetietoja sisältäneen kantelun kohteen] ”kirjoittaja on tuonut esiin oman tulkintansa lähihistorian tapahtumista”, ja että ”tiedotusvälineillä on oikeus valita näkökulmansa.”

Nipottavan kantelijan mukaan Iltalehden jutussa väitettiin virheellisesti, että ”Vuoden 2008 laman seurauksena Venäjä tunkeutui Georgiaan” ja oikeassahan hän virheellisyydestä oli. Minäkin olen kuullut — en Hesarista kylläkään — Euroopan unionin vuonna 2009 valmistuneesta tutkimusraportista, jossa sanotaan Venäjän tunkeutuneen Georgiaan vastauksena Georgian asevoimien hyökkäykselle.

Hyvä silti, että JSN pisti nipotuksen kuriin. JSN sen sanoi: Faktat eivät ole tärkeitä arvailussa eikä journalismissa!

Siksi minäkin uskallan arvailla että lehtitalojen omistama STT, Helsingin Sanomat, Yle, Iltasanomat, Maikkari ja muut pinnallisesti sivistyneen oloiset (oi kolmossivun tyttö!) dissausinformatiiviset disinformaatiolähteet tekevät yhteistyötä. Helppo veikkaus, kun katsoo uutissisältöjä.

Mutta sitä en silti ymmärrä, miksi Suomen vastarintaliike (SVL), joka on osa yhteispohjoismaista saunottajakulttuuria vaalivaa liikettä ja jonka jäseninä on poliisien saunamaijaryhmäläisiäkin, saa tolkuttomasti palstatilaa kokoonsa nähden. En voi minä ymmärtää, miksi noin sata henkeä käsittävän SVL:n puuhista pidetään niin kohtuuttoman kovaa melua, kun ne eivät muuta tee kuin perunakuopassa purnaavat sitä, ettei ryhmäsaunan takana ole riittävästi tilaa ”kutsuvieraille” vaikka tarvetta olisi.

Tässä kaikessa on takana varmaan jokin uusi normaali, jossa epänormaali on normaalia. Mutta kyllä me tässä uudessakin normaalissa pärjäämme, jos vain pidämme pään kylmänä ja pidämme mielessä, ettei tämä ole vanha normaali.

Päävoimistajan esittely kirjoittajasta

Tuorein arvojohtajakolumnistimme on joensuulainen urpobloggari ja meediosisällöntuottaja, joka on kansainvälisestikin tunnettu. Hän on ainakin kerran puhunut äänillä Nato-seminaarissa.

Lukijavisailu: Arvatkaa onko tämä faktaa, uutta normaalia, satiiria vai kaikkia kolmea.

Lähteet

Janne ”Rysky” Riiheläinen (14.10.2016): Uusnatsit, rasistit ja putinistit yhdessä MV-lehdessä http://uusimaanpuolustus.blogspot.fi/2016/10/uusnatsit-rasistit-ja-putinistit.html?m=1

[Kesäkolumnisti] Janne ”Rysky” Riiheläinen | Yle (18.8.2016): Venäjän uusi normaali http://yle.fi/uutiset/3-9101124

28 KOMMENTTIA

 1. Arvoon arvaamattomaan noussut joensuulainen humanistiopiskelija Janne ”Rysky” Riiheläinen suorittaa Suomen eliitille kallisarvoisia palveluksia. Mistä rahoitus tulee, sitä voimme siis vain arvailla. Todennäköisesti mukana on veronmaksajienkin rahaa Ylen kautta. Mitkä muut valtiot osallistuvat Ryskyn rahoitukseen? Entivanhaan (ja kuulemma vielä nykyäänkin) CIA:lla oli tapana tuoda käteistä rahaa perille asti ylimääräisen huomion välttämiseksi. Tällaisista CIA:n rahalähetyksistähän pääsi taannoin nauttimaan SDP:kin.

  Ryskyn kirjoittelua ohjaa näkymätön käsi. Vaikka se on siis näkymätön, niin toki tiedetään, että pitkä se on. Ihan Atlantin yli ulottuva.

  Taannoin jaksoin lukea Ryskyn yksiniittistä vuodatusta, jopa niin paljon, että vastinettakin väsäsin: https://vastavalkea.fi/2015/07/28/hesari-aktivoi-venaja-vastaisuutensa-ylivaihteelle/

  Nyttemmin en enää ole vaivautunut. Sen muistan, kuinka Rysky opasti Hesarin blogissaan kädestä pitäen maan hallitusta torppaamaan Pyhäjoen ydinvoimalan hankinnan Venäjältä. Onhan meillä maanmainiona verrokkina läntisen arvoyhteisön tuottama ranskalaisen Arevan ydinvoimalatoimitus Olkiluoto 3. Miljardien eurojen ylimääräiset kustannukset ja yli vuosikymmenen viive ovat pieni hinta siitä, että saamme olla mukana läntisessä arvoyhteisössä.

  Ja turvasihan edellinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) Arevan uraaniraaka-aineen saantia lähettämällä sotilaitamme Maliin ja Keski-Afrikan Tasavaltaan Ranskan uuskolonialismin turvaksi. Mahtaneeko näkyä halpuutuksena ydinpolttoaineen hinnassa? Siis sitten, kun (ja jos) Olkiluoto 3 joskus käynnistyy.

  Itse pidän tätä Ryskyä lähinnä säälittävänä ilmiönä. Noin rähmälleen ulkovaltojen suuntaan rojahtanutta en onnistunut näkemään 70-luvun kiihkeimpinä suomettumisvuosinakaan. Seurasin sitä touhua kohtalaisen läheltä toimiessani 1973 Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) varapuheenjohtajana. Toki näin läheltä senkin, kuinka SYL:n puheenjohtaja Jorma Ollila rakensi ulkopoliittista luotettavuuttaan Neuvostoliiton suuntaan läheisellä yhteistyöllä taistolaisten kanssa. Samat kuviothan ovat nytkin ohjelmassa, suunta on vain muuttunut idästä länteen.

  • Loistava kommentti, joskin ”läheisen yhteistyön” suunta on mielestäni kieron koivun kautta edelleenkin sama.
   Suomea orjuudessa pitävä Rooma, eli jesuiitti-agentit, olivat ennen idässä – nyt he ovat lännessa!

   • What is Behind the Push for War with Russia?
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=141065
    So this is why we are on the brink of war with Russia. It is not because Putin is anti-gay. It is certainly not because of humanitarian concerns for the people of Aleppo. It is not even because the Israelis are pushing it. They are doing pretty well with the status quo, and already have gotten what they want from Russia. It is the Jewish elite, primarily in America, that sees Putin as an threat to Jewish power, just as Trump potentially is. So it should be no surprise that they are willing to do whatever it takes to remove Putin, even if it means war.

    • Venäjä on hereillä … maassa rakennetaan atomisuojia ydinsodan varalta. Elämä jatkuu ja voi hyvinkin olla niin että se jolla on parhaat suojat on voittaja kun sotahullut sionistit clintonlakeijoineen iskevät.
     Miten meillä?
     Russia Is Building Fallout Shelters to Prepare for a Potential Nuclear Strike
     http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=141171

 2. jatkona vielä tämä jonka juuri luin terveisinä Ryskylle … että kukahan siellä Venäjän vihan ja sodan takana kummitteleekaan…? tässä yksi teoria joka vaikuttaa aika uskottavalta

  While we may enjoy temporary prosperity, history suggests our Masonic Jewish masters still plan to confiscate our wealth. 
  ”The possessions of the goyim are like an ownerless desert, and everybody [every Jew] who seizes it, has acquired it.” – Babylonian Talmud, IV/3/54b

  As a Jew, I hate to say this reminds me of those ”hateful” stereotypes of Jews who basically see the goyim as their prey.
  In 1869, Jacob Brafmann,  a Jewish convert to Christianity published a book in Russian about the Jewish communal organization, ”The Kahal” which suggests that – unknown to many Jews and non-Jews –organized Jewry indeed was conspiring against the Gentile population. Like most books of this kind, it is no longer available.

  http://henrymakow.com/communism_disguises_illuminati.html
  http://henrymakow.com/2016/10/suze-orman-kleptocracy.html
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=141074

  • Truth hunter, olet pysähtynyt osatotuuteen – Henry Makow:in kirjoitukset uhraavat nerokkaasti juoksupojan – ei isäntää!

   Vatikaani on rakentanut petollisen verkon ”juutalaisille” ja muslimeille tarkoituksenaan lietsoa vihaa kaikkialle ympäri maailmaa tähtäimenään kolmas maailmansota ja ihmiskuntaa harventava depopulation. Olet kyllä oikeassa siinä, että ”juutalaisia” istuu todella korkeilla valtapaikoilla – etenkin talous- ja pankkijärjestelmässä – mutta he eivät edusta pyramidin terävintä kärkeä. Tiedossa on se, että USAn kongressi joutuu vannomaan ”uskollisuuden valan” Israelille, mutta ”kaikki he” ovat pelkkiä juoksupoikia black pope:n johtamalle jesuiitti-syndikaatille, joka toteuttaa Raamatun kirjoituksia pilkun tarkasti. Jesuiitit varmistavat maailmanlaajuisella propaganda-koneistollaan sen, että Israel – jonka he perustivat kristittyjen eksytykseksi – tulee sekä vihatuksi, että piiritetyksi.

   Ihmiskunnalla ei ole mitään syytä juutalais- tai muslimivihaan – ei pienintäkään – he rimpuilevat samassa multi-petoksen verkkossa kuin me muutkin. Jesuiitti-mafia, huijaa raskaasti meitä kaikkia – GREAT DECEPTION – ja tekee sen kaikenmaailman järjenvastaisilla pseudo-tieteen metodeilla, joihin ihmiset uskovat sokeasti. Ristiriidat, köyhyys, valheet, rikollisuus, petokset ja sodat – niitä Katolisen Kirkon valtiaat rakastavat.

   Kuinka moni tietää sen, että kansallisvaltioiden suojelupoliisit kautta maailman toimii SMOM:in, eli Vatikaanin intelligence agencyn (Sovereign Military Order of Malta) alaisuudessa? Kuinka moni rivi-poliisi tietää sen… ei varmasti monikaan. He tiedostavat kyllä CIA:n ja FBI:n olemassaolon, mutta ei sitä kuka CIA:ta ja sitä kautta USAn hallitusta/Washingtonia verhon takana pyörittää. Kuinka moni tietää sen, että SMOM:in alaisuudessa toimii koko aseteollisuus sotilas- ja terroristijoukkoineen (Vatikaanin perustaman/hallitseman YK:n mandaatilla) maailmanlaajuisesti. Kuinka moni rivi-sotilas tietää sen… ei varmasti monikaan. Kuinka moni tietää sen, että City of London kuin myös Wall Street, Sveitsi ja Dubai ovat Vatikaanin (eli ilmasta luodun rahan) valtakeskuksia?

   Raamattu sanoo, että ”monet harhailevat, mutta tieto lisääntyy” (Danielin Kirja 12:4). Vatikaanin saatanallinen valta on parhaillaan foliohattujen suurennuslasin alla – totuuden valo pakottaa meidät kiihtyvään kilpajuoksuun. Kykeneekö ihmiskunta tunnistamaan vihollisen ja käy niin, että ”he, jotka syövät hänen pöydässään” (Danielin Kirja 11:26) kääntyvät Vatikaania vastaan?

   • Kovin näytät uskovan Vatikaanin valtaan. Et saa kyllä minua tuohon mukaan. Ja onko sulla esittää faktaa tueksi noille ajatuksille?
    Jää sellainen olo että vain uskot tai epäilet että Vatikaani olisi jesuiittoineen se kaikkein mahtavin. Minulle täytyy esittää faktaa ennen kuin uskon.

 3. En ollut koskaan kuullut tästä joensuulaisesta. Hän ei ilmeisesti pysty kirjoittajana elättämään itseään.

  • Mitä tuolla tarkoita? Miksi pitäisi ”pystyä elättämään itsensä kirjoittajana”? Pystytkö sinä?

   • Ai mitäkö sillä tarkoitan? Tarkoitan sitä että hän on surkea kirjoittaja eikä surkea kirjoittaja yleensä pysty elättämään itseään kirjoittamalla.

    Miksi pitäisi pystyä elättämään itsensä kirjoittamalla? Esimerkiksi saadakseen palkkaa.

    Minä pystyn elättämään itseni kirjoittamalla ts. saan siitä palkkaa yrityksestäni.

    Entä sinä?

    • Mikä tekee Riiheläisestä surkean kirjoittajan? Oletko lukenut hänen kirjoituksiaan? Ja ihan oikeastiko kuvittelet, että Helsingin sanomat tai Yle antaa jatkuvasti palstatatilaa ”surkeille kirjoittajille”? Ja että ihminen, joka on ollut mainostoimistossa copywriterina yhdeksän vuotta, on ”surkea kirjoittaja”?

     Mitä minuun tulee, niin olen eläkkeellä eikä minun tarvitse elättää itseäni kirjoittamalla. Enkä ole koskaan niin tehnytkään, mutta sen verran osaan kirjoittaa, että sain aikoinani laudaturin äidinkielestä yo-kirjoituksissa.

     Onko niin, että et osaa eroittaa kirjoitustaitoa sisällöstä? Eli ajattelet, että ihmiset, jotka ajattelevat eri tavalla kuin sinä ja ovat siis mielestäsi väärässä, ovat ”surkeita kirjoittajia”?

     • Rysky on saanut Hesarin ja Ylen suosion kirjoitustensa tendenssimäisellä Venäjä-vastaisuudella. Voi sanoa, että kun on lukenut yhden hänen blogeistaan, on lukenut kaikki. Sellaista kaiketi voi kehua tasalaatuiseksi.

      Sen verran vilkaisin hänen uusimpia tuotoksiaan, että kommentoijakunnasta oli siivoutunut pois se omalla nimellä kirjoittava aktiivi uusnatsiaines, joka sitä aiemmin hallitsi. Toki monet näistä Anonyymi-kommentoijista edustivat samaa genreä.

      Varmaan Hitlerin Saksan mainostoimistoillakin oli omat copywriterinsa, jotka eivät välttämättä olleet suorittaneet alan loppututkintoa. Aatteen palo oli (silloinkin) kaikkein tärkeintä.

      Onhan Rysky toki tienannut elantoaan tutkijanakin, johon hänen pätevyytensä ei millään yllä. Toki sopivat taustavoimat voivat sellaistakin duunia järkätä. Sääliksi käy oikeita, työttömänä olevia tutkijoita.

     • Kaikella kunnioituksella, eikö sinunkin kirjoituksistasi voi sanoa, että tasalaatuisia ovat. Sisällön tietää etukäteen: länsimaat, erityisesti USA, ovat pahoja. Venäjä ei voi koskaan toimia vastoin kansainvälistä oikeutta, koska se on Venäjä. Vasemmistodemari Erkki Tuomioja on russofobiili ja lännen agentti.

      Ja aatteen palo… kyllä se sinunkin teksteistäsi heijastuu…

 4. On se ryskylläkin sananvapaus, perustuslain mukaan, mutta pitääkö niitä kirjoituksia YLE’n julkaista. Muutenkin on jo uskottavuus koetuksella. Ihmettelen vaan, mikä siellä Joensuussa päin päät sekoittaa. Onko sekin joku uskonlahko? Niitä meilä on jo eduskunnassakin aivan liikaa. Ei tarvitsisi olla ensimmäistäkään. Harmia pukkaa jo muutenkin tarpeeksi. Alkaa kansa jäämään herran haltuun.

  Kainon toivomuksen lähettäisin niille, jotka vielä viitsivät vaaliuurnille vaivautua. Sinne Oulun suunnalle semminkin. Antakaa uskovaisten hyppiä teltoissaan ja saleissaan. Uskonnonvapauden turvaa myös perustuslaki. Ei siihen muuta sanomista. Mutta älkää lähettäkö heitä enää lainsäädäntätyöhön. Siellä tarvitaan maallista järkeä.

 5. Valtamediahan tulkitsee sananvapautta niin, että se on vapautta olla julkaisematta. Toisin sanoen, vapautta sensuroida ja piilottaa kansalaisilta merkittäviä uutisia. JSN ei nähnyt tätä millään lailla ongelmallisena, kun kyselimme Naton Porvoon konferenssin näkymättömyyttä valtamediassa.

  Ja nyt vielä tarkennettuna; vapaus ulottuu toimittajan vapauteen tulkita tosiasioita oman näkemyksensä mukaisesti. Eli siis tarvittaessa valheellisestikin.

 6. Hehheh,pitkään olen ollut huolissani siitä kuka jatkaa perinnettä jonka Lasse Pöysti aloitti pikku kakkosen iltasatu ohjelmassa mutta en enää,jatkaja on löytynyt,tosin ei lapsille sopiva….

 7. Siinä olen JSN:n kanssa samaa mieltä, että alta löytyvä lainaus on kehno TULKINTA, ei väärä FAKTA, ja kehnoihin tulkintoihin on suhtauduttava eri tavalla kuin vääriin faktoihin.

  ”Nipottavan kantelijan mukaan Iltalehden jutussa väitettiin virheellisesti, että ’Vuoden 2008 laman seurauksena Venäjä tunkeutui Georgiaan’ ja oikeassahan hän virheellisyydestä oli.”

  Väärä fakta on, jos väitetään Venäjän aloittaneet sotatoimet. Kehno tulkinta on väittää, että Venäjä tunkeutui Georgiaan laman takia. Riidaton fakta puolestaan on, että Venäjä tunkeutui Georgiaan, vaikka tekikin tämän vasta Georgian aloitettua sotatoimet.

  Tervettä journalismia ei edusta se, että kehnoja tulkintoja kielletään esittämästä JSN:n taholta. Toki tulkinta, fakta, jne. ovat käsitteitä, jotka vaativat analyyttistä tarkkuutta ja niissä menee helposti sekaisin. Hieman enemmän tällaista tarkkuutta olisin odottanut Söyringiltä jutussaan.

  • Eiköhän tärkeintä ole ettei aleta saivartelemaan. Kyllä artikkeli ainakin minulle kelpasi ja totuus paljastui. Se kai on tärkeämpää kuin peräänkuuluttamasi ’analyyttinen tarkkuus’ … ainakin minulle. Nipottajillehan mikään ei riitä.

   • Lisäys tai selvennyt: Siis tarkoitin tässä Söyringin artikkelia, en noita detaljeja joiden analyyttinen tarkkuus ei ole minulle tässä oleellista sitä silti väheksymättä. Enkä tarkoita etteikö siihen voi kiinnittää huomiota vaikken itse kiinnitäkään.

  • Tämä ei ole suinkaan yksittäistapaus. Mediassa on jo usean vuoden ajan kirjoitettu, että ”Venäjä hyökkäsi Georgiaan”, mahdollisesti pienin säädöin (kuten tässä: että hyökkäsi *laman seurauksena*). Maininta siitä, että Venäjän hyökkäys oli selvä ja välitön vastatoimi Georgian sotilaalliseen hyökkäykseen, on järjestään jätetty pois. Kyse on toimituksellisesta agendasta, jossa tarkoituksella välitetään vääristävää kuvaa historiasta.

   Ja kyllä kai tulkinnoillekin pitäisi journalismissa esittää jotkin perusteet. Tälle ”tulkinnalle” lamasta ei esitetty mitään perusteluita ja ”unohdettiin” mainita täysin ilmeinen peruste sotilaallisille toimille.

  • Antti Kukkonen,

   Elina Grundström puhui taannoin sananvapausseminaarissa ja sanoi mm. ”Ei tarvita mitään faktantarkistusorganisaatioita, koska (laatu)journalismi on jo se mekanismi, joka on tarkistanut faktat.”

   Toisin sanoen Grundström piti ideaalitilannetta todellisuutena, vaikka näin ei ole. Jos näin olisi, JSN organisaationa olisi tarpeeton.

   Ideaali ei muutu todellisuudeksi väittämällä sen jo olevan todellisuutta.

   Tulkinnat ovat – kuten huomautat – eri asia kuin faktat mutta olisi silti suotavaa että tulkinnat perustuisivat faktoihin.

  • Ja riidaton fakta on myös, että Georgia yritti palauttaa Etelä-Ossetian ja myös Abhasian takaisin yhteyteensä, josta ne oli omavaltaisesti irroittautuneet. Saman yritti Venäjä Tšetšeniassa, ja sen yritys onnistui. Tšetšenialla ei ollut ulkopuolista auttajaa.

   Toki Georgian menettelytapaa voidaan arvostella, mutta on otettava huomioon, että Venäjä provosoi Georgian hyökkäämään.

 8. ”Siksi minäkin uskallan arvailla että lehtitalojen omistama STT, Helsingin Sanomat, Yle, Iltasanomat, Maikkari ja muut pinnallisesti sivistyneen oloiset (oi kolmossivun tyttö!) dissausinformatiiviset disinformaatiolähteet tekevät yhteistyötä. Helppo veikkaus, kun katsoo uutissisältöjä.”

  Tässä asiassa on taidettu ottaa mallia valtameren takaa:
  https://www.youtube.com/watch?v=1o9x-yDyN78
  https://www.youtube.com/watch?v=u2dJxiDkcjA
  https://www.youtube.com/watch?v=dAkxR9T01pw
  https://www.youtube.com/watch?v=TM8L7bdwVaA

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here