Tietokirjailija Matti Salmisen Toisinajattelijoiden Suomi on avartava ja kokoava kirja toisinajattelijoista viime vuosisadalla. Se esittelee lukijalle kunkin vuosikymmenen merkittävimmät toisinajattelijat, joita kertyy melkoinen määrä, mutta vain kaksi naista on silti kuin eksynyt joukkoon: Hella Wuolijoki ja Elvi Sinervo.

Ensimmäisenä esiin astuu Arvid Järnefelt, joka oli saanut vaikutteita Leo Tolstoilta. Hänen vaihtoehtonsa maailmalle oli kaikkien ulottuvilla:

”Eikö riitä, että vain lakkaatte tottelemasta, hävitätte ne aseet, jotka olette meidän käskystämme takoneet omaa orjuuttanne varten ja tunnustaudutte meistä vapaiksi ihmisiksi?” (Näin saarnasi Arvid Järnefelt Kallion kirkossa Helsingissä 20.5.1917.)

Mutta toisin kävi. Aseet otettiin esille tunnetuin seurauksin. Saksan sekaantuminen Suomen kansalaissotaan ratkaisi taistelun valkoisten voitoksi. Suomen porvarit saivat kyseenalaisen kunnian perustaa maailman ensimmäiset keskitysleirit ja työväenliike hajotettiin vähintään kahtia. Kommunistit joutuivat pakenemaan maan alle ja Neuvostoliittoon. Suomea hallitsi tynkäeduskunta, joka edelleen elätteli toiveita saksalaisesta kuninkaasta.

Omaa linjaansa ajoi Oskari Tokoi, joka kannatti Suomeen Sveitsin mallin mukaista järjestelmää kansanäänestyksineen kaikkineen. Kovan linjan kommunistit sen sijaan olivat jo langettaneet Tokoille kuolemantuomion.

Omia tuntojaan Tokoi purkaa kirjeessään Yrjö Kalliselle 12.3.1956:

”Olen ollut tavallaan kuin yksinäinen susi. Käsität, että ne syyt ovat vaikuttaneet myöskin minuun, joten saatan nyt olla myöskin teille vieras ja käsittämätönkin. Kun tunnen sinut toverina, jonka luotaus ulottuu syvemmälle elämän pohjavirtoihin kuin niiden pinnalla uiskentelevien, jotka työväenliikkeessäkin ajavat pieniä ryhmäetuja taikka suorastaan yksilöllisiä etujaan, rohkenen sinulle myöskin paljastaa itseni uskossa, että sinä myöskin minua ymmärrät paremmin kuin ne toiset.”

Tämä lainaus syvällisemmin kuin mikään muu paljastaa todellisen toisinajattelijan osan; ei vain toisena, vaan myös yksinäisenä.

Toisinajattelu viime vuosisadan alkukymmeninä liittyy pitkälti sodan ja rauhan kysymyksiin sekä suhteeseen Neuvostoliittoon ja kommunismiin. Näihin nivoutuvat yksittäisten ajattelijoiden mietteet, vaikka ajattelun sisällön oletetaan pitkälti olevan lukijan tiedossa. Vain oikeistososialidemokraatit Väinö Tannerin johdolla olivat yhteiskuntakelpoisia osuuskauppahankkeineen.

Ajan henki oli jäätävä. Sensuuri, kirjapainojen hävittäminen, väkivalta ja muilutukset, jopa tapot ja murhat olivat arkipäivää. Taistelua käytiin sanoista ja sananvapaudesta. Kun Arndt Pekurinen kieltäytyi aseellisesta palveluksesta, Suomi sai kyseenalaista huomiota ulkomaita myöden, kun monet tunnetut pasifistit, mukana Albert Einstein, ottivat asiaan kantaa. Vuonna 1931 säädettiin laki Lex Pekurinen, joka salli aseista kieltäytymisen myös eettisistä syistä. Pekurinen vietiin kuitenkin pakolla Jatkosotaan, missä hänet teloitettiin.

Oikeiston vallasta huolimatta monet yrittivät ajaa rauhan asiaa. Perustettiin mm. Rauhanliitto ja Tulenkantajat sekä Kiila, joiden piirissä rauhantyötä edistettiin.

Sodan aikana suurimpia rikollisia olivat rauhan puolustajat. Suomalaiset vankileirien saaristot vetivät vertoja vastaaville neuvostoliittolaisille. Viimeinen poliittinen vanki, joka teloitettiin muutama päivä ennen sodan päättymistä, oli turkulainen maalari Olavi Laiho. Hänen viimeiset tuntonsa julkaistiin Kiilan vuoden 1944 albumissa:

”Sattumaa vai ilvettäkö oli, että juuri tänään tuotiin aimo sylillinen tuoreenvihreitä nokkosia. Ne oli levitettävä vuoteeseen patjan alle, pitkin seiniä ja nurkkia. Nyt ne leyhkivät voimakasta tuoksuaan, nokkosen tuoksua. Juhannuslehdiksikö? Somasti sattui… Luteen myrkyksi ne! Juhannusyö – lutikat, nokkoset ja sinä. Kaunis kolmiyhteys.

Nokkonen – se olet itsekin! yhteiskunnan nokkonen, sosiaalisesti polttava, peloittava. Sinä olet täällä nokkosin koristellussa asumuksessasi, pienessä, likaisessa, luteitten lönsimässä kopissa – sellissä. Vankiselli ja vanki, poliittinen tutkintovanki, kuolemaantuomittu, Oulun lääninvankilassa. Nokkonen nokkosissa Juhannuksenakin.”

Vaikka yhteiskunta ennen sotia oli hyvin miesvaltainen, riitti vankilaan myös naisia. Heistä Salminen on valinnut liikenaisen ja kirjailijan Hella Wuolijoen, jolla vaikutusvaltaisena ihmisenä oli oma selli, jonka toiset vangit siivosivat.

Runoilija Elvi Sinervo vangittiin Suomen-Neuvostoliiton rauhan ja ystävyyden seuran joukkopidätyksessä 1941. Hänen asemaansa pahensi avioliitto tunnetun toisinajattelijan Mauri Ryömän kanssa. Elvi Sinervo ei vankilaan mennessään ollut kommunisti, mutta tuli sellaiseksi vankitoverinsa Aune Laurikaisen ankarassa seurassa. Naiset ystävystyivät, kun Sinervo kirjoitti Laurikaiselle runon, joka päättyi:

Älä katso minuun,

ylitseni katso, kauas.

Aurinkopoluilla kerran

laulamme yhteistä laulua

uudesta ihmisestä.

Viimeinen naisvanki, joka teloitettiin 28.9.1943, oli ompelijatar Martta Koskinen, josta Hella Wuolijoki kirjoittaa vankilamuistelmissaan:

”Hän oli suomalainen työläisnainen ja rakasti maataan ja kansaansa, antoi elämänsä sen vapauden puolesta…kantaen maanpetturin nimeä.

Hän kulki kuolemaan laulaen.”

Eräs tunnetuimmista toisinajattelijoista oli Yrjö Kallinen, neljä kertaa kuuolemaantuomittu mies. Hänestä tuli sodan jälkeen kenties maailman ensimmäinen ja ainoa puolustusministeri, joka oli vakaumuksellinen pasifisti.

Kuluttaja-lehdessä 19.12.1951 hän kirjoitti artikkelissa ”Rauhasta ja työstä sen hyväksi”:

”On helppo havaita että kulloinkin joutuvat suurimman käytön ja väärinkäytön alaisiksi ne käsitteet, joilla juuri siihen aikaan on suurin propaganda-arvo. Jos haluaa työntää esille esim. kansallisuuskysymyksen, silloin käsite ’isänmaallisuus’ venytetään, kunnes siitä tulee, kuten sattuvasti on sanotti ’kaiken lurjusmaisuuden pakopaikka”.

Rakentamisen aika

Sotien jälkeen alkoi Suomessa kasvun ja rakentamisen aika. Vasemmisto vapautui vankiloista ja vallasta taisteltiin vaaleissa. Kansallista sopua rakensi myös kirjailija Väinö Linna teoksillaan Tuntematon sotilas ja Täällä Pohjantähden alla. Kirjallisuuden valtavirraksi muodostui modernismi.

Merkittävien toisinajattelijoiden joukkoon nousivat mm. Pentti Haanpää, Pentti Linkola, Paavo Rintala, Pentti Saarikoski, Hannu Salama, Erno Paasilinna, Paavo Haavikko, Leif Salmén ja Jörn Donner.

Kun yhteiskunnalliset olot vakiintuivat ja hyvinvointia rakennettiin, kapinalliset äänet vaimenivat. Ja muutenkin voidaan pohtia, onko yhteiskunnallisessa eliitissä paistattelevista nepotistisen puoluediktatuurin oloissa todellisiksi toisinajattelijoiksi.

”Joka tapauksessa porvarihegemonia otti Suomessa yliotteen jo 1970-luvulla, vaikka sen näkyvimmät vaikutukset ajoittuvatkin vasta seuraavalle vuosikymmenelle. Vaikuttamismuodot olivat monet. Usean vasemmistolaisen ihmisen elämää rajoittaneet mustat listat elävät ja toimivat hyvin vielä 1960- ja 1970-luvun Suomessa, vaikka tavalliset suomalaiset epäilivät niiden olemassaoloa tai eivät olleet niistä kuulleetkaan. Kysyä sopii, kuinka monen lahjakkaan suomalaisen ura tyssäsi näihin listoihin, sen sijaan että he olisivat saaneet toimia omien periaatteidensa pohjalta suomalaisessa yhteiskunnassa”

Näin kysyy Matti Salminen kirjassaan. Hän sanoo myös:

”Jarkko Vesikansa ansaitsee suuren kiitoksen 2000-luvun alun paljastuksista. Lukekaa hyvät ihmiset Salainen sisällissota, niin tiedätte nykyisen yhteiskuntamme syntyhistoriasta paljon aiempaa enemmän. Teos on todellinen porvarillisen historian Kuka kukin on -kirja. Aina on hyvä tietää, mistä viisauden lähteestä nykyisetkin mielipidevaikuttajat ovat tietonsa alun perin ammentaneet.”

Matti Salminen päättää kirjansa tulevaisuuteen:

”Vuosituhannen alun myhäilevän porvarillisen itsetyytyväisyyden jälkeen Suomi on EU:n vanavedessä tullut yhä riippuvaisemmaksi globaalista taloudesta, lähes katastrofaalisin seurauksin. Vuosikymmenten varrella kansakunnan keräämää kansallisomaisuutta on myyty eritoten ulkomaalaisille sijoittajille pilkkahinnalla. Sijoittajien edun vuoksiko talvisodan ylistetyt sankarit taistelivat? Nykyisin jopa Suomen ulkopolitiikka ollaan ulkoistamassa Euroopan unionille. Nato odottaa nurkan takana.

Myös identiteettimme eli suomalaisuus on 2000-luvulla ollut kiihtyvällä vauhdilla häviämässä. Saimme hyvästellä kansakunnan toisen tukipilarin, oman rahan vuonna 2002. Suomen kansalta asiaa ei kysytty. Meille sanottiin, että olimme antaneet siihen luvan päättäessämme liittyä Euroopan unioniin vuonna 1995. Kiitos tiedosta.

Toinen suomalaisuuden tukipilari, suomen kieli on rapautumassa hyvää vauhtia. ”Haastavaa suuressa kuvassa.” Tällaisia kielikukkasia pulppuaa markkinavallan viestintätoimistosta sotkemaan suomalaisten muutenkin sekavaa yhteiskunnallista tajuntaa.

Miten tässä näin kävi? Minne Suomi ja suomalaisuus hävisivät?

No, satavuotiaalla ei tunnetusti ole paljon elinaikaa jäljellä.

Oliko Christer Kihlmanin synkkä profetia sitten suomalaisen toisinajattelun viimeinen laulu itsenäisestä Suomesta?” Ennustus löytyy Mårten Westön tekemästä haastattelukirjasta Epätoivon toivo: Siinä Kihlman kertoo miten maastamme katosi veljeys, vapaus ja tasa-arvo. Ensin meni veljeys ja solidaarisuus. Sitten tasa-arvo. ”Se tapahtui silloin kun ihmisen itaruudelle ja rahanahneudelle lopultakin annettiin vapaat ohjat, kun yhteiskunta lopultakin otti sen hahmon jonka Karl Marx oli 150 vuotta aikaisemmin luonnostellut, kun kaikki valta lopultakin ja sitä paitsi täysin vapaaehtoisesti luovutettiin ylikansallisille markkinavoimille, finanssioperatööreille, pörssikeinottelijoille, kun ihminen lakkasi olemasta ensi sijassa ihminen ja häntä alettiin lopultakin kutsua ensi sijassa kuluttajaksi, asiakkaaksi, tuotannontekijäksi, kun Berlinin muuri lopultakin sortui, silloin heitettiin lapsi pesuveden mukana ulos.” Sen mukana meni vapaus: ”Tuo suloinen vapaus. Oi kuinka vapaus kukoistaakaan sen kauhean kommunismin vielä ihan äsken orjuuttamissa Itä-Euroopan maissa. Katsokaa miten kulttuuri siellä kukoistaa. Ja rikollisuus. Ja tappava köyhyys. Varo harhakuvitelmia, ystäväni.”

”Ja lopuksi se tärkein, jota tämänkin kirjan kirjoittaja miettii harva se päivä:

’Lapset… lapset… onko meidän lapsillamme ja lastenlapsillamme minkäänlaista ihmisarvoa… minkäänlaista inhimillistä tulevaisuutta…’ ”

 

Kirja

Matti Salminen: Toisinajattelijoiden Suomi. Into, Riika 2016.

45 KOMMENTTIA

 1. Valitettavasti noista ei taida kuitenkaan olla toisinajattelijoita muut kuin Haanpää ja Donner. Muut ajattelivat vain samoin kuin muutkin; maa oli vain väärä.

 2. Maailman ensimmäiset ”keskitysleirit” kyllä perusti Keisarillinen Saksa Afrikan siirtomaahansa. No, enpä taida jatkaa tälläisen ”asiatekstin” lukemista. Tulihan ”faktaa” heti alkuun ja ”yleissivistystäkin” näyttää pursuavan. Sisällissodan julmuus ja puolin ja toisin suoritetut petomaisuudet voitaisiin kyllä käsitellä ilman ”kyseenalaisia kunniamainintoja”. Sodan uhrit ansaitsevat mielestäni sen verran kunnioitusta, että alkeellinen propaganda jätettäisiin pois. Ohessa taannoin lukemani artikkkeli, joka löytyi ”ensi googletuksella”. Kunnioitusta markalla kirjoittelijalle.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1314399/Hitlers-Holocaust-blueprint-Africa-concentration-camps-used-advance-racial-theories.html

 3. ’…Omaa linjaansa ajoi Oskari Tokoi, joka kannatti Suomeen Sveitsin mallin mukaista järjestelmää kansanäänestyksineen kaikkineen. Kovan linjan kommunistit sen sijaan olivat jo langettaneet Tokoille kuolemantuomion.’

  On surullista etteivät ihmiset pysty parempaan kuin ikuiseen taisteluun jossa oikea korvataan vasemmalla ja vasen oikealla. Laidasta toiseen muttei keskitiellä kuten Tokoi ehkä halusi ja toivoi.
  Yleensä on niin että ns. ’oikeisto’ aloittaa sorron ja sitten ns. ’vasemmisto’ eli sorretut nousevat kapinaan jota sitten oikeisto alkaa nujertamaan ja näin ikuinen kierre jatkuu eikä päästä eteenpäin. Molemmat haluavat luoda oman imperiuminsa eikä keskitie ja sopuisa yhteiselo kelpaa. Pääsyyllinen tässä on aina aloittaja eli sortaja.
  Onko tämä ihmiskunnan ikuinen kohtalo?
  Nythän näemme kuinka huippuitsekäs äärioikeisto/uusliberaalt on aloittanut pankkimafian tukemana massiivisen globaalin sorron ja egoismi kukoistaa. Vastarinta kasvaa … se on väistämätöntä ja verta on taas tiedossa sillä ihminen on sellainen ettei se alistu mielivallan alla.

 4. Kuinkahan se aseistariisuttu Suomi olisi estänyt Rotschildin kasaarimafian masinoimasta esim. toista maailmansotaa?!

 5. ”Usean vasemmistolaisen ihmisen elämää rajoittaneet mustat listat elävät ja toimivat hyvin vielä 1960- ja 1970-luvun Suomessa, vaikka tavalliset suomalaiset epäilivät niiden olemassaoloa tai eivät olleet niistä kuulleetkaan.”

  Ainakin koululaitoksen sisällä olivat käytössä elinkeinoelämän rahoittaman Vapaan Koulutuksen Tukisäätiön (VKTS) mustat listat. Oikeisto-ope = ylennys, neutraali-ope = saa pitää duuninsa, vasemmisto-ope = ei ylennyksiä, mieluummin irtisanominen.

  Demokraattinen Suomi…

  ”kun kaikki valta lopultakin ja sitä paitsi täysin vapaaehtoisesti luovutettiin ylikansallisille markkinavoimille, finanssioperatööreille, pörssikeinottelijoille, kun ihminen lakkasi olemasta ensi sijassa ihminen ja häntä alettiin lopultakin kutsua ensi sijassa kuluttajaksi, asiakkaaksi, tuotannontekijäksi,”

  Hyvinvointi-Suomessa masennuslääkkeet myy kun onnellisuuden tihkuteoria olikin pelkkää teoriaa.

 6. Suomessa on vältelty historiamme rehellistä ja avointa ruotimista sen näkyy siitä suppeasta katsontakannasta jonka pohjalta analysoidaan kaikkea mahdollista.
  Suurtenikäluokkien tietoisuutta valisti realistisesti sodan jälkeiset ponnistelut ja edellisen sukupolven tuoreet muistelukset Itsenäisyytemme alkutaipaleesta, mutta näyttää tämä nykyinen hallitseva ikäluokka olevan häpeäksemme täysin ”kuutamolla” menneisyydestämme, kansa joka ei tunne historiaansa ei myöskään osaa pitää itsenäisyyttäänkään, ja näin meille on jo käytännössä käynyt.
  Hämmästyttää tämän koulutetun kansanosan tietoisuuden taso, kun aina jos jonkun mielipide on omaansa nähden poikkeava, niin hänet pyritään leimaamaan kommunistiksi ja kaikki pahuus on selitettävissä juontuvaksi kommunismista, mutta kun se läntinenihantala on ”demokratisoinut” esim. Jukoslaviassa, Irakissa, Libyassa, Syysiassa ym. suvereeneissa valtioissa, niin eipä näistä ”demokratian” tuloksista juurikaan haastella, mutta suosikkina vieläkin on Stalinin aikaansaannokset.
  Suosittelen tutustumaan tähän aatteeseen ennakkoluulottoman asenteella sillä se ei ole mitään salatiedettä, se voi yllättää monenkin pintapuolisen huutelijan.
  Suomi ja kansamme kaipaa vihdoinkin yhtenäisyyttä yhteiseen ponnistukseen Itsenäisyytemme palauttamiseksi ja myös oman Suomenkielemme arvostuksen nostamiseksi, on korkea-aika jättä nurkkakuntainen nujakointi ja yhdistää voimmamme tuon tuhoisan NWO-kultin vastustamiseen.

  ”On ajateltava voidakseen ajatella toisin” – Tämä olisi hyödyllinen sisäistää ohjeeksi joka pitäisi muistaa, jottei tahtomattaan alistuisi propagandan ämyriksi.

 7. Toisinajattelua parhaimmillaan

  Kauppalehti: Miksi MV-lehden mielipiteet ovat vääriä?
  Ote:
  Vihapuheesta tekee metkan ennen kaikkea se, ettei se ole juridinen käsite. Perustuslaissa määriteltyyn sananvapauteen sen sijaan sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä.
  Liikumme hyvin vaarallisilla vesillä, jos asetamme ennakkoehtoja oikeille, poliittisesti korrekteille mielipiteille. Meitä voivat harmittaa ja inhottaa kannanotot ja vetoomukset vaikkapa varakkaimpien ihmisten tappamisesta, mutta entä sitten?
  Kyllä maailmaan mielipiteitä mahtuu ja Aki Kaurismäen tapaiset elokuvaohjaajat saavat vapaasti puhua tyhmiä. Kuka tahansa meistä voi puhua typeryyksiä, koska ajatus mielipiteiden vapaasta kilpailusta on osa toimivaa yhteiskuntaa.
  http://mvlehti.net/2016/10/18/kauppalehti-miksi-mv-lehden-mielipiteet-ovat-vaaria/

  Vastaanottokeskuksia suljetaan – miksi niitä ei pidetä auki asunnottomille?
  http://mvlehti.net/2016/10/18/vastaanottokeskuksia-suljetaan-miksi-niita-ei-pideta-auki-asunnottomille/

  • ”ajatus mielipiteiden vapaasta kilpailusta on osa toimivaa yhteiskuntaa.”

   Markkinatalousmalli siis tavallaan. Vapaa kilpailu on kuluttajien etu jnpp.

   – Mutta… nyt siis halutaan rajoittaa mielipiteillä kilpailua määrittelemällä lainsäädännöää millaisia ovat sallitut mielipiteet, asettamalla rajat sille missä kehikossa saa puhua ja ilmaista mielipidettään.

   Valtio pyrkii lainsäädännöllä monopolisoimaan itselleen puhujanpöntön, kts esim https://vastavalkea.fi/2016/10/13/perusoikeudet-vaarassa-he932016/

 8. Keskustelusta ja ajattelusta yleensä:

  Olen seurannut vihapuheesta ymv. käytyjä keskusteluja. Huomioni on kiinnittänyt omituinen yksinkertaistava kahtiajako keskusteluissa. Tarkoitan sitä että ensin tehdään mielivaltainen jako ja sen jälkeen johtopäätös tyyliin ”Arvostelet Clintonia, ahaa, kannatat siis Trumpia!” tai ”Arvostelet Naton/Yhdysvaltojen/länsimaisten arvoyhteisön toimintatapoja/vaadit puolueetonta tasapainoista uutisointia joten olet ilmiselvä Venäjän kannattaja/putinisti/kommunisti.”

  Sen jälkeen tällaista älyvapaata mielivaltaista johtopäätöstä käytetään perusteluna sille että toisen näkemyksiä ei tarvitse kuunnella saati harkita, ovathan hänen näkemyksensa ”laittomia”, ”vääriä” ja ”maanpetturuutta”.

  Ja sen jälkeen aletaan valitella että Suomessa ei pystytä asialliseen keskusteluun.

  Lapsi näin käyttäytyy: Olet tyhmä ( = eri mieltä kanssani), en puhu sun kanssa!

  ”On ajateltava voidakseen ajatella toisin” on hyvin sanottu. Ennen kaikkea on ajateltava itse, ei toisten ajatuksia. Sillä on merkitystä, kenen ajatuksia ajattelee. Muutenhan massamedia olisi aivan tarpeeton…

  • Hyviä ajatuksia sinulta.
   ’Ennen kaikkea on ajateltava itse, ei toisten ajatuksia. ’ — itse olen puhunut OAA-kansalaisista mikä tarkoittaa Omilla Aivoilla Ajattelevia kansalaisia.
   Viisaiksi kokemiltamme ihmisiltä voimme toki ottaa aineksia omaan ajatteluumme tai täydentää niillä omia ajatuksiamme. Silloin puhumme heidän sanoillaan vain sitä mitä itse koemme.

  • Olen ihmetellyt aivan samaa, ja valitettavasti valtamedia vain ruokkii tällaista mustavalkoista ajattelua. HS:lla on tapana jopa kertoa otsikoissaan, ”mitä tästä pitäisi oikein ajatella”. Se on sinänsä aika kiinnostavaa, ikään kuin lukija ei voisi itse päätellä mitä asioista ajattelisi. Ainakaan se ei taida olla suotavaa.

   Uutisia, ”uutisia” ja ”mielipiteitä” lukiessani olen myös miettinyt että mahtaa pappa Saarikoski kääntyillä haudassaan…

   • Vastavalkean fb-sivuilta esimerkki elävästä elämästä: Pekka Savolainen kommentoi 19.10.2016 ´Hillaryn ja median salaiset illalliset´ -artikkelia seuraavasti: Varmaankin arvostatte maan johtaviin kreationisteihin kuuluvan äärioikeistolaisen Laura Huhtasaaren arviota Trumpin paremmuudesta, koska ”Trump ei hauku Putinia tai Venäjää”. Kiitos ja näkemiin.

  • ”Vihapuhe” ja ”viharikokset” ovat kulttuurimarxistien pirullisessa tarkoituksessa lanseeraamia TEHTYJÄ käsitteitä. Samassa tarkoituksessa nämä kansanviholliset ovat epämääräistäneet ”rasismi” käsitteen laajentamalla sen koskemaan kaikkea maahanmuuton vastustusta mukaanlukien mm. haittaamaahanmuutto ja LAITON MAAHANMUUTTO. Myös rikolliset vallanpitäjämme ja suuri osa virkamieskuntaa, suvakki-hörhöistä puhumattakaan näyttää ”sisäistäneen” nämä kansanvihollisten keksimät käsite-vääristykset.

  • Leiman saa nykyisin sanoipa melkein mitä tahansa. Ilmeisesti edelleen on käynnissä kommunistijahti, jossa asevelisosialisteilla on edelleen tärkeä paikkansa. Luen parhaillaan Jarkko Vesikansan kirjaa Salainen sisällissota. Siitä käy hyvin ilmi, miten hiirtä on ammuttu norsupyssyllä. Kun Erkki Tuomioja kirjoitti kirjasta, hän paheksui erään aktivistin mainintaa Suvi-Anne Siimeksen isoisänä. Hänestä se ei ollut tarpeellista. Minusta taas erittäin tarpeellista. Se selittää hyvin Suvi-Anne Siimeksen menestymisen urallaan. Hänet on työstään vasemmiston tuhoajana palkittu varsin runsaskätisesti.

 9. ”Äärioikeistolaisen Huhtasaaren?????”

  :DDD!

  Taitaa kommentin kirjoittajalla olla lääkkeet ottamatta!

  • Tuo oli siis vastaus tai viittaus Söyringin kommenttiin 20.10.2016 at 05:34, eikö? Nyt on tuohon väliin tullut pari kommenttia ja siksi ihmettelin että mitä ihmettä kun et ollut kirjoittanut tätä vastauksena eli klikannut Söyringin kommentin alla olevaa VASTAA kohtaa.
   No aikani etsittyäni ymmärsin onneksi. Tämä vain tiedoksesi.

 10. Joo tietty!

  Väliin oli tullut uutta kommenttia eikä kommettien oikea paikka näköjään päivity.

  Klikkaan kyllä aina tuota vastaa kohtaa mutta jostain syystä kommentit menevät joskus väärään paikkaan.

  • Ei se voi päivittyä ellet klikkaa kohtaa vastaa kuten et nytkään ole tehnyt kun vastasit minulle. Onneksi tuohon väliin ei ole tullut muuta mutta jos olisi niin tuo vastauksesikin olisi pian jossain muualla. Capito?

 11. Hieno blogikirjoitus josta pieni ote

  Muutamia ajatuksia nationalismista

  Suomalaisuuteen perinteisesti yhdistetyt henkilökohtaisen tilan kunnioittaminen, introverttius, konformistisuus, maltillisuus, sisukkuus ja suorapuheisuus ovat todennäköisesti ns. voittavia ominaisuuksia, jotka ovat edesauttaneet suomalaisen kansan selviytymistä vaikeiden aikojen läpi.
  Näitä lähtökohtia voidaan pitää menestyksellisinä, sillä valtioiden välisissä vertailuissa Suomi nousee toistuvasti niin sisäisen turvallisuuden, hygienian ja korkean elintason osalta maailman kärkikaartiin.
  Nationalistin näkökulmasta nämä ominaisuudet ovat suoraan sidottu suomalaiseen kansaan, joka olemassaolollaan ylläpitää ja kehittää näitä hyväksi havaittuja ominaisuuksia. Yhteisön ylläpitämät toimintatavat eivät siten ole sidottuja viranomaispäätöksiin, Suomen lipun heilutteluun, saunaan tai muihin ulkoisiin ja pinnallisiin symboleihin.
  Nationalistin maahanmuuttokriittisyys ei tältä osin perustu pelkoon ja näköalattomuuteen, kuten A-studion lähetyksessä pyrittiin esittämään. Nationalisti ymmärtää eri ihmisryhmien omaavan toisistaan poikkeavia ihanteita, arvoja ja asenteita, ja kannattaa näiden kansojen mahdollisuuksia ilmaista itseään luonnollisesti heidän omassa maassaan.
  Jokaisen kulttuurin ja etnisen ryhmän muodostamat käyttäytymismallit pohjautuvat historian sanelemiin vaatimuksiin, jonka johdosta niitä ei kyetä muutamalla kurssilla tai mobiilisovelluksilla muuttamaan mihinkään suuntaan.
  Jotta voisimme tulevaisuudessa nauttia toisistaan poikkeavista kulttuureista rauhanomaisesti, meidän tulisi antaa jokaiselle kansakunnalle mahdollisuus valita oma polkunsa ja toteuttaa itseänsä vapaasti omalla synnyinseudullaan.
  https://blogbook.fi/tuukkakuru/muutamia-ajatuksia-nationalismista/

 12. Tässä eräs pitkän saksalainen syntyperän omaava kirjoittaa huolissaan Saksan kohtalosta ja haluaa koko maailman tietävän kuinka Saksaa ajetaan itsetuhoon — muistuttaa paljon omaa kohtaloamme

  Let the world know: Germany is going down — Saksan itsemurha
  Saksan tilanne kertoo että jokin salainen joukko on päättänyt tuhota Saksan ja sen kulttuurin. Saksalaisista on tullut hyljättyjä ihmisiä vailla oikeuksia omassa maassaan eikä tätä tosiasiaa kerrota mediassa maailmalle … menossa on Saksan kansakunnan itsemurha maan hallituksen toimesta.

  The present situation in Germany gives proof that some secret community has decided to eliminate Germany and it’s culture. Germans are becoming rightless and abandoned people in their own country, and this is most probably a fact which will never be told in the evening news broadcasted in the rest of the world.  It’s a big showdown going on, the governments of our neighbor countries claim not to understand anything of what the German government has started to manifest – the suicide of the German nation.
  The “TITANIC” named Germany has already hit the iceberg and has started to sink, while the band is still playing. Inside Germany we have a huge censorship in TV/Media/net, with threats to all those who do not post/broadcast/write in a manner which is regarded as “politically correct. More below.
  GERMANY HAS BEEN HIT BY A TSUNAMI OF BODIES INVADING THIS LAND AND THERE IS NO END IN SIGHT.
  Don’t believe the phrases and propaganda our government blows out. The German chancellor of destruction, Merkel, has lately stated: This problem of being flooded with refugees from various countries was a problem inflicted to us “by God”.

  http://cosmicconvergence.org/?p=16557
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=141387

  • Saksalaiset eivät näe elefanttia olohuoneessaan: MAANPETTURI Merkel – tosin samanveroisia maanpettureita on pilvin pimein niin Saksassa kuin muissakin EU-MAISSA sekä ylimmillä että alemmilla vallan portailla, Suomi nimenomaan mukaanluettuna.

   • This is more evidence that elements within the courts, governments and institutions that preside over Europe are actively working to destroy it.
    Not only has Merkel thrown open Germany’s border to hordes of criminals and freeloaders who under normal circumstances would have been barred from entering the country. But the media are playing down the impact of the open borders policy, despite the fact that Germany and neighbouring countries are now in the grip of a rape epidemic.
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=141481
    Aina kun Merkelistä puhutaan kannattaa pitää mielessä että kyseessä on sionismin asiaa ajava itäsaksalaisen kommunistitaustan omaava nainen jonka menneisyys ilmenee linkistä alla. Siitä lyhyt ote:
    The biography of Merkel shows that she was “a supreme and very visible Young Communist official in East Germany, responsible for propaganda and agitation.” Beyond leading the Young Communist League, Merkel also held high rank in the Sozialistische Einheitspartei Deutschland (SED), which was the leading Marxist–Leninist party of East Germany. Members of this party enjoyed ‘special privileges’ denied to ethnic Germans in East Germany after WWII. For example only closely trusted members of the Communist party (SED) were allowed to travel to western countries and Merkel often travelled to West Germany and other Western Nations.
    http://www.angelfire.com/wizard/pixie666/Merkel_Is_Jewish_.pdf
    http://englishnews.org/informative-news-headlines/anti-ethnic-european-nature-of-the-eu-is-exposed.html

    • ”Aina kun Merkelistä puhutaan kannattaa pitää mielessä että kyseessä on sionismin asiaa ajava itäsaksalaisen kommunistitaustan omaava nainen ”

     Siitähän valheellinen, NWO-rikollisten agendaa tukeva valtamedia ei puhu eikä pukahda.

 13. Suomen oikeuslaitos haki Ilja Janitskinille 13 vuoden tuomiota Espanjassa – Espanjan oikeus vapautti kaikista syytteistä!
  Tämän lisäksi Suomen oikeuslaitos lienee kuvannut Janitskinia virka-apupyynnössään erittäin vaaralliseksi, sillä Janitskin huumattiin.
  “Viimeinen kysymys oikeudessa oli, että onko mulla täällä perhettä. Sanoin, että koira, marsu ja kani.”
  “Oikeus alkoi nauramaan, ja samalla sekunnilla tuli päätös ehdottomasta vapaudesta”, kertoo Janitskin.
  http://mvlehti.net/2016/10/29/suomen-oikeuslaitos-haki-ilja-janitskinille-13-vuoden-tuomiota-espanjassa-espanjan-oikeus-vapautti-kaikista-syytteista/

  http://mvlehti.net/2016/10/29/mv-lehden-paatoimittaja-ilja-janitskin-on-vapaa/

 14. Rikollisille vallanpitäjille alistettu läpimätä oikeuslaitos löyhkää niin että oksettaa.

 15. Kritiikin merkitys:
  Amerikan perustajaisät painottivat anonyymina kirjoittamisen oikeutta yhtenä kansalaisoikeuksien tärkeänä osana koska monelle voi seurata vaikeuksia jos alkaa puhua tai kirjoittaa eri nuotilla kuin valtakoneisto vaatii. Voi tulla uhkauksia ja vaikka mennä työpaikka.
  Yksi uhkaajista oli ulkoministeri Tuomioja, joka aikoinaan vaati omaa nimeä kaikkiin kirjoituksiin professori ja oikeustieteen dosentti Jukka Kemppaisen puolustaessa nimettömänä kirjoittelua. Tuomiojan esittämä vaatimus on kontrollikeino. Se on helppo esittää kun itse istuu valtarattailla eikä ole mitään menetettävää mutta kriitikolle se ei aina sovi.
  Tärkeintä on itse esitettävä asia, ei se kuka sen esittää.
  Mutta valtarakenteet ajattelevat juuri toisin päin eli heille on tärkeä päästä heti kritiikkiä esittävän kimppuun henkilönä ja yrittää tehdä hänet vaarattomaksi mikä onkin helppoa koska heillä on myös valtamedia hanskassaan.
  Kirjoittakaa ihmiset ja ottakaa kantaa. Nyt tarvitaan kaikkia mukaan.

 16. Kaija-Olin Arvolan kirjoitukset ovat valaisevia paljastuksia, sodan-aikaisista tapahtumista joita ei muualta voi lukea. Jokainen valtio salaa jotakin kansalaisiltaan, koska sellainen menettely pitää heidät tuolissaan. Totuuksien paljastaminen johtaa yksilön ”huonoon huutoon”. Opimmeko me toisten tekemistä virheistä mitään, joutumatta itse pahantekijäksi ?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here